FORUM TV-SATВівторок
16.04.2024, 21:18

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Субота, 12.09.2020, 08:47 | Повідомлення # 1321
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Китай готується запустити 12 супутників

для тестування
IoT в космосі




У наступному році Китай виведе на орбіту 12 супутників
для випробування технології Інтернету речей в космосі.


Китайська корпорація космічної науки і промисловості (CASIC) приступить до другого етапу реалізації проекту «Сін'юнь», пише Сіньхуа.

Повідомляється, що метою проекту «Сін'юнь» є створення першого в Китаї низькоорбітального вузькосмугового сузір'я супутників на основі технологій зв'язку Інтернету речей, керованого дочірньою компанією CASIC - Xingyun Satellite Co.

У травні поточного року CASIC відправила в космос два супутники «Сін'юнь-2 01/02». Це ознаменувало завершення першого етапу будівництва сузір'я супутників для тестування IoT в космосі. В цілому компанія планує вивести на орбіту в цілому 80 супутників протягом трьох років.

«Супутники використовують технологію міжсупутникових лазерних ліній зв'язку, що дозволяє орбітальним супутникам здійснювати зв'язок через великі відстані і, отже, підвищувати продуктивність послуг зв'язку в реальному часі», - пише ресурс.

Відзначається, що космічний Інтернет речей матиме широке охоплення і дозволить легко підключатися в будь-яку погоду і в різних областях. Таким чином інженери компанії сподіваються закрити сліпу зону, на яку не поширюється покриття стільникових операторів.

Лада Васюкова

11 вересня, 2020.




RATVODДата: Четвер, 17.09.2020, 08:52 | Повідомлення # 1322
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Китай запустив у космос 9 супутників

для моніторингу поверхні
Землі



Фото: Cai Yang / Global Look Press

У Китаї запустили ракету-носій CZ-11 з 9 супутниками.


Космічні апарати будуть здійснювати моніторинг і зйомку поверхні Землі, передає Сіньхуа.

Згідно з даними, в числі запущених на орбіту супутників - апарат популярної китайської Тб Bilibili. Супутник був зроблений на замовлення і призначений для фото- та відеозйомки поверхні Землі.

За словами заступника голови правління, головного операційного менеджера компанії Bilibili Лі Ні, матеріали, надані супутником, будуть розміщуватися на платформі Bilibili. Контет відеосервісу охоплює різні сфери: науку, технології, гуманітарні науки, благодійність і освіту.

Надалі, каже Лі Ні, платформа планує надавати глядачам послуги, адаптовані під їх інтереси, такі, як знімки, зняті методом аерофотозйомки.

Як зазначає NEWSru, в угрупованні, виведеного ракетою CZ-11, також були присутні два супутника Центрального телебачення Китаю і шість апаратів для гіперспектральної фотозйомки земної поверхні. Отримані із супутників матеріали будуть використовуватися для оцінки стану земельних ресурсів, при міському плануванні та ліквідації наслідків стихійних лих.

Лада Васюкова

16 вересня, 2020.




RATVODДата: Неділя, 20.09.2020, 07:18 | Повідомлення # 1323
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
У 2023 році Ariane 6 виведе в космос

телеком-супутник компанії
Intelsat



Ілюстрація: ESA

Ракета виведе в космос телекомунікаційний супутник компанії Intelsat, передає ТАСС..


Згідно з даними, Arianespace підписала з Intelsat угоду на запуск трьох супутників - Galaxy 35, Galaxy 36 і Galaxy 37. Відправка апаратів в космос буде проведена в два запуски: Galaxy 35 і Galaxy 36 будуть виведені на орбіту одночасно в 2022 році, а Galaxy 37 - в 2023 році.

«Всі три супутника будуть забезпечувати зв'язок «у верхній частині спектру C-діапазону бездротових радіочастот, який використовується для критично важливих телекомунікацій і передачі даних по всьому світу». Таким чином Intelsat розраховує підвищити швидкість розгортання мереж нового покоління 5G операторами мобільного зв'язку в США», - пише ресурс.

Нагадаємо, Ariane Group запустила виробництво ракет Ariane 6 в травні минулого року. Уже в жовтні двигун ракети пройшов успішне тестування.

Перший запуск Ariane 6 повинен був відбутися вже в другій половині поточного року. Але, як заявив в липні президент об'єднання Ariane Group Андре-Юбер Руссель, на тлі пандемії коронавірусу пуск переноситься на 2021 рік.

Лада Васюкова

18 вересня, 2020.




RATVODДата: Неділя, 27.09.2020, 18:15 | Повідомлення # 1324
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
OneWeb планує в грудні відновити

запуски супутників




Уже в грудні компанія OneWeb планує відновити запуски своїх супутників -
незважаючи на те, що в даний час вона оформляє банкрутство за статтею 11.


Запуск супутників буде здійснюватися за допомогою ракет компанії Arianespace - в рамках підкоригувати договору з OneWeb.

У компанії OneWeb заявляють, що оновлений графік запусків повертає бізнес-проекти компанії в звичне русло, що дозволить їй завершити формування орбітального угрупування до кінця 2022 року. У OneWeb також відзначили, що сподіваються вийти з банкрутства в четвертому кварталі поточного року завдяки своїм новим власникам, якими є уряд Великобританії і індійська компанія Bharti Global.

Більш того, в OneWeb запевняють, що вже до кінця 2021 року почнуть надавати комерційні послуги в області широкосмугового зв'язку. Почати компанія планує з надання таких послуг на території Великобританії, країн Північної Європи, Ісландії, Гренландії, Аляски, Канади і в акваторії арктичних морів.

У прес-релізі компанії OneWeb йдеться: «Відкоригована угода [з Arianespace], яка ще чекає остаточного затвердження, і завершення плану реструктуризації компанії OneWeb є важливою віхою для компанії, оскільки вона планує вийти з банкрутства за статтею 11, чому допоможуть HM Government і Bharti Global, що стали основними покупцями компанії в період банкрутств. Це дає гарантію того, що компанія буде мати всі можливості для надання в найближчому майбутньому послуг зв'язку на корпоративному рівні для спільнот, підприємств і урядів».

Компанії OneWeb і Airbus створили спільне підприємство, яке займається виробництвом супутників для OneWeb на заводі в штаті Флорида.

Нова угода з компанією Arianespace передбачає запуск 16 ракет, кожна з яких повинна буде вивести в космос по 34-36 супутників. Після запуску, запланованого на грудень поточного року, загальна орбітальне угруповання компанії OneWeb досягне 110 супутників.

24 вересня, 2020.

Редакція


RATVODДата: Неділя, 27.09.2020, 18:48 | Повідомлення # 1325
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Українсько-американський «конкурент Falcon 9»

пройшов вогневі випробування



Зображення: ITC

Українсько-американська компанія Firefly Aerospace провела
вогняні випробування своєї ракети
Alpha.


Успішні тести відкривають дорогу до першого запуску носія, передають Факти.

Згідно з даними, тест успішно пройшли всі чотири двигуни Reaver першого ступеня ракети - вони пропрацювали протягом 35 секунд. Інженери Firefly перевірили вектор тяги, потужність і стабільність роботи силової установки.

«Сьогодні ми провели випробування першого етапу польоту Alpha. Чотири двигуни Reaver протягом 35 секунд виконували маневри з управління вектором тяги, змушуючи дефлектори полум'я обмежити всю потужність Reaver! Сьогоднішнє випробування стало важливим кроком на шляху Firefly до першого польоту», - пише Firefly Aerospace в Twitter.

Нагадаємо, ракета Alpha призначена для відправки в космос вантажів, зокрема, невеликих супутників. Ракета-носій зможе доставляти на орбіту об'єкти вагою до 660 кг. Відправка першої ракети Alpha планується в жовтні 2020-го з авіабази Ванденберг в Каліфорнії. Ще дві місії заплановано на 2021.

Лада Васюкова

25 вересня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2020, 09:18 | Повідомлення # 1326
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Україна в партнерстві з ізраїльським оператором

працюють над створенням спільного
супутника зв'язку




Ізраїльський оператор супутникового зв'язку Spacecom спільно з Державним
космічним агентством України (ДКАУ) планують розробити телекомунікаційний супутник.


Про це Medisat повідомляють джерела, знайомі з ситуацією на ринку.

Новий космічний апарат буде призначений для українського ринку супутникового телебачення та зв'язку. Будівництво спільного супутника очікується найближчим часом. Він буде запущений в орбітальну позицію 4 градуси західної довготи.

Сьогодні в даній точці вже працюють два супутники - Amos 3 і Amos 7. Ця позиція користується великою популярністю серед власників супутникових антен в Україні. З супутників Amos 3/7 здійснюють мовлення багато українських телеканалів.

Поява нового апарату в точці 4 гр.з.д. дозволить збільшити кількість українських телеканалів, які розповсюджуються через супутник. Особливо на тлі того, що запуск першого українського супутника «Либідь», який повинен був працювати в точці 48 градусів східної довготи, так і не відбувся.

08 жовтня, 2020.

Редакція


RATVODДата: Субота, 24.10.2020, 08:37 | Повідомлення # 1327
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Українсько-американська компанія

запустить
супутник через два роки




Українсько-американська компанія EOS Data Analytics працює
над майбутнім запуском супутника на низьку орбіту Землі.


Комерційний апарат буде запущений на початку 2022 року, передає Економічна Правда.

Згідно з даними, EOS Data Analytics домовилася з південноафриканською компанією Dragonfly Aerospace про постачання високопродуктивних мультиспектральних камер HR-250 для оснащення власного супутника. Завдяки цьому моніторинг і аналітика Землі з супутника стануть на порядок простіші і якісніші.

«Мультиспектральні знімки незамінні для відстеження змін навколишнього середовища. Вони дозволяють проводити регулярні спостереження на окремих територіях і точно локалізувати зони руйнівного впливу людини на природу», - повідомили в EOS Data Analytics.

Відзначається, що запуск свого супутника компанія планує на початок 2022 року. Апарат покликаний вести спостереження за Землею і отримувати інформацію, яка використовується в сільськогосподарській, гірничодобувній, нафтовій, військовій та інших областях.

Лада Васюкова

23 жовтня, 2020.



RATVODДата: Середа, 02.12.2020, 13:53 | Повідомлення # 1328
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Туреччина оприлюднила свої плани,

пов'язані з запуском супутників зв'язку




В середині грудня поточного року буде запущено
черговий супутник компанії
Turksat - Turksat 5A.


За словами генерального менеджера компанії Turksat Дженка Сена, якого цитує агентство Hurriyet, в новому супутнику використовуються останні технології, які дозволяють значно розширити його ємність і збільшити покриття.

Робочий модуль супутника Turksat 5A містить 42 транспондера для роботи в Ku-діапазоні. Супутник буде розміщений в орбітальній позиції 31 градус східної довготи, яка в даний час мало використовується. А його термін експлуатації складе більше 30 років.

За словами Сена, зона покриття нового супутника охоплюватиме Близький Схід, південну частину Європи і великі території в Африці.

Супутники Turksat 5A і Turksat 5B збираються на заводі компанії Airbus. Запуск супутника Turksat 5B намічений на 2021 рік.

В даний час компанія Turksat також зайнята будівництвом свого власного супутника - Turksat 6A - який буде запущений в 2022 році.

Борис Скуратівський

01 грудня, 2020.



RATVODДата: Четвер, 03.12.2020, 18:07 | Повідомлення # 1329
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
«Роскосмос» успішно запустив

три супутники «Гонець-М»



Фото: ГазетаРу

«Роскосмос» запустив три супутника «Гонець-М». Космічні апарати були
відправлені в космос за допомогою ракети «Союз-2.1б", передає 3Dnews.


Повідомляється, що ракета була запущена сьогодні, 3 грудня, о 04:14 за московським часом (3:14 за Києвом) з космодрому Плесецьк в Архангельській області. Разом з супутниками «Гонець-М» в космос відправився також апарат Міноборони Росії.

Супутники «Гонець-М» увійдуть до складу системи зв'язку «Гонець-Д1М». Їх метою є забезпечення передачі даних для стаціонарних та рухомих об'єктів на територіях з неповним або відсутнім покриттям.

Нагадаємо, в листопаді минулого року «Роскосмос» розірвав контракт з Центром експлуатації наземної космічної інфраструктури (ЦЕНКІ), який передбачав запуск трьох супутників «Гонець» в 2020 році. Замість нього був укладений новий, який прописує відправку апаратів в космос на рік пізніше.

Однак у вересні цього року вже були запущені три апарати сімейства «Гонець-М». Тоді супутники даної серії вперше були відправлені в космос за допомогою носія «Союз-2.1б". До цього вони виводилися на орбіту на конверсійній ракеті «Рокот».

Лада Васюкова

03 грудня, 2020.



RATVODДата: Неділя, 13.12.2020, 17:46 | Повідомлення # 1330
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Супутники OneWeb запустять зі Східного

на наступному тижні



Фото: РБК

Супутники OneWeb будуть запущені з космодрому Східний вже через тиждень.


Про це на своїй сторінці в Twitter написав глава «Роскосмосу» Дмитро Рогозін.

За словами Рогозіна, партія з 36 супутників відправиться в космос вже в наступну п'ятницю, 18 грудня. Космічні апарати OneWeb будуть запущені ракетою-носієм «Союз-2» з розгінним блоком «Фрегат».



Минулого місяця OneWeb відправила партію супутників на космодром Східний за допомогою літака Ан-124-100. Запланований на 18 грудня запуск стане першим повністю комерційним пуском з даного космодрому.

Нагадаємо, в кінці березня поточного року OneWeb заявила про банкрутство. У зв'язку з пандемією і послідувавщою за нею кризою компанія не отримала належного фінансування на реалізацію проекту.

Однак в липні уряд Великобританії повідомив про плани викупити частину OneWeb. Британський уряд запропонував 500 мільйонів доларів за 20% компанії.

Лада Васюкова

11 грудня, 2020.



RATVODДата: Вівторок, 22.12.2020, 21:43 | Повідомлення # 1331
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
У Китаї запустили прототип

багаторазової ракети-носія



Фото: Vatan

Китай вперше запустив в космос ракету-носій «Чанчжен-8» з п'ятьма супутниками.


В майбутньому ця ракета стане першою багаторазової моделлю в серії «Чанчжен», передає Naked Science.

Повідомляється, що ракета-носій стартувала з космодрому «Веньчан» сьогодні о 12:37 по Пекіну (6:37 за Києвом). «Чанчжен-8» вивела на орбіту п'ять супутників, один з яких є експериментальною розробкою. Решта чотири апарати будуть експлуатувати приватні компанії.

У перспективі першу ступінь цієї ракети планують модернізувати для багаторазового використання. За задумом конструкторів, після відділення перша ступінь буде не руйнуватися, а повертатися на морську платформу.

Нагадаємо, найвідомішою багаторазовою ракетою в світі є носій Falcon компанії Space X. В кінці листопада SpaceX здійснила шістнадцятий запуск супутників Starlink. Багаторазова перша ступінь ракети-носія Falcon 9 була використана вже в сьомий раз.

Лада Васюкова

22 грудня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 25.12.2020, 13:11 | Повідомлення # 1332
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Японія відправить в космос

перший
дерев'яний супутник




Японія планує запустити в космос перший у світі дерев'яний супутник.


Його запустять лісозаготівельна компанія Sumitomo Forestry і Кіотський університет в 2024 році, передає 3Dnews.

Повідомляється, що з 2012 року Європейське космічне агентство фінансує проект «Чистий космос», метою якого є пошук більш екологічно чистих матеріалів для супутників, які гарантовано і без залишків згорали б при вході в атмосферу.

Якраз такі властивості, як очікується, і буде мати японський дерев'яний супутник. Повертаючись на Землю, він буде повністю згоряти в атмосфері, не викидаючи в неї шкідливі речовини і не обсипаючи землю уламками. Крім того, такі супутники будуть простіше в збірці.

«Дерево не блокує електромагнітні хвилі або магнітне поле Землі. Це дозволяє розміщувати такі пристрої, як антени і механізми орієнтації, всередині дерев'яного супутника, що дозволяє створювати більш прості конструкції», - передає 3Dnews.

Відзначається, що запуск супутника з дерев'яним корпусом намічений на 2024 рік. До цього партнери вивчать можливість зведення дерев'яних конструкцій в космічних середовищах.

Лада Васюкова

24 грудня, 2020.



RATVODДата: Понеділок, 04.01.2021, 17:00 | Повідомлення # 1333
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
SpaceX запустить в космос

28 супутників міноборони США




SpaceX здійснить запуск супутників міністерства оборони США в 2022 році.


Компанія уклала ще один контракт з Пентагоном, передає METEOPROG.

Повідомляється, що в рамках нового контракту SpaceX виведе в космос 28 супутників Агентства космічного розвитку США. З них 20 космічних апаратів призначені для ретрансляції даних, а решта вісім - для попередження про ракетні запуски. Сума контракту склала 150,4 мільйона доларів.

За оцінками Агентства космічного розвитку, супутники будуть готові до запуску в кінці 2022 року. Угруповання розділено на дві частини, по 14 космічних апаратів в кожній, на двох кругових приполярних орбітах на висоті 950 кілометрів.

Нагадаємо, в жовтні SpaceX уклала з Пентагоном контракт на створення супутників стеження за запусками ракет. За умовами договору, до кінця 2020 фінансового року компанія повинна була побудувати чотири космічні апарати.

Лада Васюкова

04 січня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 04.01.2021, 18:22 | Повідомлення # 1334
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
В Європейському Союзі вивчать можливість

створення власної
супутникової системи зв'язку



Фото: Alertify

Членами консорціуму є компанії Airbus, Arianespace, Eutelsat,
Hispasat, OHB, Orange, SES, Telespazio
і Thales Alenia Space.


Європейська комісія вибрала консорціум, який об'єднав європейських виробників супутників, операторів і провайдерів послуг, операторів зв'язку і постачальників послуг із запуску для вивчення проекту, розробки і запуску космічної системи зв'язку, що належить європейцям. Членами консорціуму є компанії Airbus, Arianespace, Eutelsat, Hispasat, OHB, Orange, SES, Telespazio і Thales Alenia Space.

В рамках дослідження буде проведено оцінку здійсненності нового проекту, метою якого є зміцнення європейського цифрового суверенітету і надання можливості безпечного підключення для громадян, комерційних підприємств і державних установ, а також забезпечення глобального охоплення для сільських і віддалених районів. Ця нова флагманська програма ЄС, яка доповнює проекти «Copernicus» і «Galileo», отримавши «зелене світло», зможе повноцінно використовувати синергію технологічного потенціалу, напрацьованих цифровою і космічною галузями. Вартість контракту на річне техніко-економічне дослідження здійсненності становить 7.1 мільйона євро.

Європейська космічна система зв'язку, створення якої підтримує комісар Бретон, покликана забезпечити можливість надання послуг захищеного зв'язку для ЄС і його держав-членів, а також послуг широкосмугового підключення для європейських громадян, компаній і секторів мобільного зв'язку, зміцнивши тим самим цифровий суверенітет ЄС. Проект буде грунтуватися на програмі Європейського Союзу GOVSATCOM, спрямованої на об'єднання і спільне використання супутникових послуг і повинен забезпечувати високий рівень надійності, стійкості і безпеки, який недоступний в даний час на ринку; проект також буде використовувати ініціативу EuroQCI, яка просуває інноваційну технологію квантової криптографії.

Зокрема, на стадії дослідження, призначеного Європейською комісією, будуть об'єднані вимоги користувачів і місій, а також надані попередній архітектурний проект і концепція надання послуг, а крім того - відповідні бюджетні оцінки. На цьому етапі буде розглянута і оцінена схема державно-приватного партнерства (ДПП).

Дослідження повинно буде показати, яким чином космічна система зможе покращувати можливості існуючих критично важливих інфраструктур (включаючи наземні мережі) і підключатися до них, зміцнюючи тим самим можливості ЄС для доступу до хмари і надаючи цифрові послуги незалежним і безпечним способом, що вкрай необхідно для зміцнення довіри у сфері цифрової економіки та забезпечення європейської стратегічної автономії і стійкості.

Буде розглянуто можливість використання супутників в екосистемі 5G і посилення їх ролі, проведена оцінка сумісності з урахуванням еволюції в напрямку майбутніх технологій 6G.

Запуск європейської суверенної інфраструктури покликаний принести користь широкому колу секторів, включаючи автомобільний і морський транспорт, повітряне сполучення та управління ним, розробку самохідних транспортних засобів, а також безліч додатків Інтернету речей (IoT). Інфраструктура повинна забезпечити підвищену безпеку при передачі і зберіганні інформації і даних, підтримуючи потреби різних користувачів, таких як урядові установи, фінансові та банківські компанії, наукові мережі, критичні інфраструктури та центри обробки даних.

Борис Скуратівський

04 січня, 2021.



RATVODДата: Середа, 06.01.2021, 12:30 | Повідомлення # 1335
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Ілон Маск придумав новий метод посадки

перших ступенів важких ракет



Фото: 112 Україна

Ілон Маск розповів про новий метод посадки ракет для повторного використання.


SpaceX буде «ловити» першу сходинку важкої Super Heavy за допомогою пускової вишки, пише TechCrunch.

Як відомо, ракети Falcon 9 оснащені посадочними опорами для успішного приземлення. Однак Ілон Маск придумав метод повернення, в якому важка ракета взагалі не матиме опор.

Йдеться про те, щоб «ловити» ступінь ракети-носія, яка повертається, стрілою пускової вежі, до того, як вона торкнеться землі. Такий метод, зрозуміло, потребує дуже точного маневрування, але, використовуючи його, SpaceX зможе зменшити вагу конструкції Super Heavy і, як наслідок, її вартість.

Відзначається, що метою Ілона Маска є організація регулярних польотів в рамках проекту Starship: прямих перельотів на Землю, орбітальних місій ближче до дому, далеких перельотів на Місяць і Марс. Для цього необхідно постійне повторне використання надважких кораблів, ще більш багаторазових, ніж нинішня система Falcon 9 (і Falcon Heavy) SpaceX.

Нагадаємо, в кінці листопада SpaceX здійснила шістнадцятий запуск супутників Starlink. Багаторазова перша ступінь ракети-носія Falcon 9 була використана вже в сьомий раз.

Лада Васюкова

05 січня, 2021.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024