FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 22:24

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 13.01.2021, 15:46 | Повідомлення # 1336
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Корабель Dragon відстикувався від МКС

і повертається на Землю




Корабель доставить близько 2 тонн наукового обладнання,
яке застосовувалося при експериментах, і інших вантажів


Американський вантажний корабель Dragon корпорації SpaceX відстикувався у вівторок від Міжнародної космічної станції (МКС). Трансляція ведеться на сайті Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

Як зазначила диспетчер трансляції, "Dragon успішно відстикувався". Це сталося о 09:05 за часом Східного узбережжя США (17:05 за київським часом).

Корабель доставить на Землю близько 2 тонн наукового обладнання, яке застосовувалося при експериментах, і інших вантажів. Він, як очікується, приводниться ввечері в середу за місцевим часом в Мексиканській затоці, недалеко від узбережжя американського міста Тампа (штат Флорида).

Раніше очікувалося, що відстикування здійснять в понеділок. Тоді операція була відкладена через несприятливі погодні умови в прибережному районі на сході штату Флорида. Планувалося, що Dragon приводниться в Атлантичному океані.

Запуск ракети-носія з вантажним кораблем був здійснений 6 грудня 2020 року з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида). SpaceX вже в 21-й раз доставила вантаж на МКС. Вперше для цього використана оновлена ​​модель Dragon, яка може нести на борту на 20% більше корисного вантажу, ніж попередні версії корабля. Dragon доставив на станцію обладнання для наукових досліджень, запаси продовольства і техніку для NASA.

17 листопада на МКС прибув пілотований корабель Crew Dragon. До складу екіпажу місії Crew-1 увійшли астронавти NASA Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер і представник Японського агентства аерокосмічних досліджень Соїті Ногуті. Екіпаж приєднався до росіян Сергія Рижикова, Сергія Кудь-Сверчкова і американця Кетлін Рубінс, які несуть вахту на станції з 14 жовтня 2020 року в складі 64-ої основної експедиції.

НЬЮ-ЙОРК

12 січня, 2021.

RATVODДата: Четвер, 14.01.2021, 10:16 | Повідомлення # 1337
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Профілактика на ABS-2А, «ЕКСПРЕС-АТ1» та «ЕКСПРЕС-АТ2»

14 січня 2021 року




Шановні клієнти!


Доводимо до Вашого відома, що відповідно до затвердженого графіка профілактичних робіт на 2021 рік, на супутниках

ABS-2A (75 ° східної довготи), «Експрес-АТ1» (56 ° східної довготи) і «Експрес-АТ2» (140 ° східної довготи) 14 січня 2021 року в період з 2:00 до 11:00

(за київським часом) на передавальних станціях будуть проводитися профілактичні роботи, в зв'язку з чим можливі перерви в мовленні всіх телеканалів.

Приносимо вибачення за можливу незручність

13 січня, 2021.

RATVODДата: П`ятниця, 15.01.2021, 16:01 | Повідомлення # 1338
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Турецький супутник Turksat 5A запущений на орбіту



7 січня ракета Falcon 9 від компанії SpaceX вивела на орбіту турецький супутник зв'язку.


Апарат буде введений в експлуатацію в другому кварталі 2021 року.

Ракета Falcon 9 відірвалася від стартового майданчика Космічного комплексу №40 на Станції космічних сил на мисі Канаверал о 21:15 за часом Східного узбережжя США - більш ніж через 45 хвилин після відкриття чотиригодинного вікна запусків. Компанія SpaceX відклала запуск з початку вікна через проблеми, що виникли на наземній станції, розташованій на відстані від місця запуску.



Корисне навантаження ракети Falcon 9 - супутник зв'язку Turksat 5A відокремився від верхнього ступеня ракети Falcon 9 через 33 хвилини після її старту і вийшов на геостаціонарну перехідну орбіту. Перший ступінь ракети, яка раніше вже використовувалася для запуску супутника GPS SV03, що мав місце в червні 2020 року, і двох запусків супутників Starlink у вересні і жовтні, приземлилася на самохідну баржу, яка дрейфувала в Атлантичному океані.

Турецька компанія-оператор супутників Turksat замовила виробництво апаратів Turksat 5A і 5B у компанії Airbus Defence and Space в 2017 році, при цьому компанія SpaceX була обрана в якості організатора запуску цих двох космічних апаратів. Супутник Turksat 5A при старті важив 3 500 кілограмів. Космічний апарат, створений на базі шасі Eurostar E3000, оснащений електричним двигуном, який може використовуватися як для виведення його на орбіту, так і для утримання його в необхідній позиції.

Супутник Turksat 5A буде працювати на геостаціонарній орбіті в позиції 31 градус східної довготи, звідки він буде транслювати теле- і радіопрограми на значні території в Європі, на Близькому Сході і в Африці. Супутник буде введений в експлуатацію в другому кварталі 2021 року.

Супутник Turksat 5B, що важить 4 500 кілограмів, буде забезпечений робочими модулями Ka- і Ku-діапазонів і буде працювати на геостаціонарній орбіті в позиції42 градусів східної довготи. Планується, що він буде запущений також в цьому році і також за допомогою ракети Falcon 9.

Запуск супутника Turksat 5A став першим запуском, проведеним компанією SpaceX в 2021 році, і першим орбітальним запуском в світі з початку року. У 2020 році компанія SpaceX здійснила 25 орбітальних запусків, і для всіх них використовувалася ракета Falcon 9. Ще один - додатковий - запуск ракети Falcon 9 був проведений для суборбітального переривання польоту в рамках випробувань космічного корабля компанії, що отримав назву Crew Dragon. Компанія SpaceX не розкриває інформацію про точну кількість запусків, які вона планує здійснити в 2021 році, проте на основі аналізу неофіційних заяв її співробітників можна припустити, що компанія може провести за рік понад 30 запусків ракет Falcon 9 і Falcon Heavy для виконання замовлень від державних і комерційних клієнтів, а також в рамках власної супутникової програми Starlink.

Команда SpaceX в Бока-Чіка, штат Техас, також продовжує роботу над створенням свого власного космічного корабля нового покоління. Прототип корабля Starship може бути виведений на космічну орбіту в кінці поточного року, в залежності від прогресу, який буде досягнутий компанією при суборбітальних польотах інших прототипів.

Наступний плановий орбітальний запуск буде зроблений компанією SpaceX не раніше 14 січня, коли ракета Falcon 9 з декількома десятками малими супутниками на борту буде запущена з Флориди в рамках першої спеціальної космічної місії компанії під назвою Transporter-1.

Борис Скуратівський

14 січня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 15:35 | Повідомлення # 1339
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Canon пропонує користувачам

знімки
Землі з реального супутника



Фото: Популярна механіка

Canon дасть користувачам можливість отримати знімки Землі з супутника.


Компанія запускає інтерактивний сайт, що надає зображення земної поверхні з висоти близько 600 км, передає 3Dnews.

Повідомляється, що таким чином можна отримати імітовані фотографії Нью-Йорка, Венеції, Дубая, Аляски та інших місць планети. Однак вибір місць, знімки яких можна отримати, обмежений. Проте, користувачі можуть збільшувати і зменшувати масштаб, обрізати зображення, а також отримувати координати своєї фотографії.

Всі знімки отримують з мікросупутника CE-SAT-1, оснащеного телескопом Canon Cassegrain, а також модифікованою цифровою дзеркальною камерою 5D Mark III і камерою Canon PowerShot S110. Перша камера може знімати з висоти 600 км земну поверхню розмірами 6 на 4 км з роздільною здатністю близько 1 метра, друга використовується для ширококутних знімків.


Дубай


Відзначається, що користувачі отримують не «свіжі» фотографії, зроблені в реальному часі. Це неможливо, оскільки супутник постійно рухається по заданій орбіті. Інтерактивний сайт від Canon дозволяє за запитом знайти зняті попередньо зображення, що цікавить конкретну людину.

Нагадаємо, у вересні Китай запустив ракету-носій CZ-11 з 9 супутниками, серед яких - апарат популярної китайської Тб Bilibili. Супутник був зроблений на замовлення і призначений для фото- та відеозйомки поверхні Землі.

Матеріали, надані супутником, будуть розміщуватися на платформі Bilibili. Це допоможе організувати надання послуг, адаптованих під інтереси користувачів, на зразок знімків, знятих методом аерофотозйомки.

Лада Васюкова

18 січня, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 22.01.2021, 10:35 | Повідомлення # 1340
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX запустила чергову партію супутників Starlink



SpaceX відправила в космос ракету-носій Falcon 9 з 60 супутниками Starlink.


Це вже 17-й запуск космічних апаратів Starlink, передає ТАСС.

Повідомляється, що ракета стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді в 08:02 За часом Східного узбережжя США (15:02 за Києвом). Приблизно через годину після запуску супутники бути виведені на навколоземну орбіту.



Запуск супутників було здійснено за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9. Перший ступінь цієї ракети була використана вже в восьмий раз.

Нагадаємо, на початку місяця Ілон Маск розповів про новий метод посадки ракет для повторного використання. Йдеться про те, щоб «ловити» ступінь ракети-носія, яка повертається назад, стрілою пускової вежі, до того, як вона торкнеться землі.

Лада Васюкова

20 січня, 2021.



RATVODДата: Субота, 23.01.2021, 12:15 | Повідомлення # 1341
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Китай відправив у космос

супутник
мобільного зв'язку «Тяньтун-1»



Фото: Naked Science

У Китаї успішно запустили в космос супутник зв'язку «Тяньтун-1».


Супутник приєднався до двох своїх попередників для створення якісного мобільного зв'язку, передає ТАСС.

Повідомляється, що запуск був проведений 20 січня за допомогою ракети CZ-3B з космодрому Січан (провінція Сичуань) о 00:25 за місцевим часом (19 січня о 18:25 за Києвом). Це був 358-й запуск носія серії «Чанчжен».

Перший і другий супутники з групи «Тяньтун-1» були запущені в 2016 і 2020 роках відповідно. Разом з запущеним днями апаратом вони будуть формувати мобільну мережу. доступну не тільки на території КНР, але і для суміжних держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону, в країнах Близького Сходу, а також в Африці і в акваторії Індійського океану. Очікується, що ця мережа зможе надавати якісні послуги зв'язку за будь-яких погодних умовах.

Нагадаємо, в середині поточного року Китай планує запустити ракету-носій «Чанчжен-11». «Чанчжен-11» буде запущена з платформи в Жовтому морі. Завдяки цьому, Китай зможе надати послуги по запуску ракет країнам, які беруть участь в ініціативі «Пояс і шлях».

Лада Васюкова

22 січня, 2021.



RATVODДата: Середа, 27.01.2021, 16:07 | Повідомлення # 1342
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX відправила в космос

рекордну кількість
супутників




SpaceX здійснила черговий запуск важкої ракети-носія Falcon 9


Цього разу компанія вивела на орбіту рекордну кількість супутників, передає Інтерфакс.

Повідомляється, що запуск був здійснений в рамках місії Transporter-1 у неділю, 24 січня, з космічного комплексу на мисі Канаверал у Флориді о 10:00 за часом Східного узбережжя США (17:00 за Києвом). Ракета Falcon 9 вивела на орбіту 133 державних і комерційних космічних апарати, а також 10 інтернет-супутників Starlink.

Минулого тижня SpaceX відправила в космос ракету-носій Falcon 9 з 60 супутниками Starlink. Це був уже 17-й запуск космічних апаратів Starlink. На сьогодні орбітальне угруповання SpaceX налічує більше тисячі супутників Starlink.

Лада Васюкова

25 січня, 2021.




RATVODДата: П`ятниця, 29.01.2021, 12:19 | Повідомлення # 1343
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Білорусь запустить новий

університетський супутник в цьому році




Білорусь планує запустити другий наносупутник Білоруського державного університету (БДУ).


Перший науково-освітній космічний апарат був відправлений на орбіту в 2018 році, передає БелТА.

Повідомляється, що супутник послужить в освітніх цілях, для розвитку прогресивних напрямків в навчанні. До його розробки й аналізу інформації, що надходить університет залучає студентів.

Космічний апарат буде мати малі розміри, проте його оснастять всіма необхідними технічними засобами. Зокрема, наносупутник отримає системи для радіозатменного зондування атмосфери і дослідження магнітних аномалій.

Цей наносупутник стане вже другим космічним апаратом БГУ. Його попередник був запущений в жовтні 2018 року і був першим університетським супутником в системі білоруського освіти.

Відзначається, що над створенням нового супутника в Білорусі зараз працює Національна академія наук . Фахівці мають намір зібрати космічний апарат для дистанційного зондування Землі на основі вже існуючого, запущеного на орбіту в липні 2012 року.

Новий супутник Національної академії наук матиме просторову роздільну здатність 0,35 м, тоді як у його попередника було 2 м. Це необхідно, щоб отримувати більш детальну інформацію.

Лада Васюкова

26 січня, 2021.




RATVODДата: Середа, 03.02.2021, 19:38 | Повідомлення # 1344
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До 30-річчя своєї незалежності Україна запустить

власний
супутник зв'язку - Зеленський




Україна до кінця року може запустити власний супутник зв'язку.


Таке доручення дав Президент Володимир Зеленський, передає УНІАН.

Повідомляється, що в стінах уряду було проведено нараду з представниками індустрії супутникових послуг. Свої проекти по запуску угруповання космічних апаратів зв'язку представили Київський політех імені Сікорського і Конструкторське бюро «Південне».

Отже, до кінця 2021 року на орбіту повинні вивести космічний апарат дистанційного зондування Землі «Січ 2-30 (2-1)». Запуск буде приурочений до 30-річчя незалежності України.

Як каже віце-прем'єр-міністр Олег Уруський, доручення Президента цілком можна здійснити в терміни за умови «максимально ефективної роботи». За його словами, наявність власних супутників допоможе нашій країні значно заощадити кошти, оскільки на даний момент ми закуповуємо супутникові послуги за кордоном.

Нагадаємо. в жовтні минулого року стало відомо, що українське Державне космічне агентство в партнерстві з ізраїльським оператором Spacecom працюють над створенням спільного супутника зв'язку.

Апарат планують запустити в орбітальну позицію 4 градуси західної довготи, що дозволить збільшити кількість українських телеканалів, які розповсюджуються через супутник. Особливо на тлі того, що запуск першого українського супутника «Либідь», який повинен був працювати в точці 48 градусів східної довготи, так і не відбувся.

Лада Васюкова

03 лютого, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 05.02.2021, 10:45 | Повідомлення # 1345
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX успішно запустила 18-у партію супутників Starlink



SpaceX здійснила черговий запуск супутників Starlink.


Партія вирушила в космос 4 лютого, передає Інтерфакс.

Запуск провели в 1:19 за часом Східного узбережжя США (08:19 Києву) з 40-го стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. У космос відправилася вже вісімнадцята партія супутників Starlink.

Відзначається, що перша багаторазова ступінь важкої ракети-носія Falcon 9 була використана для запуску вже в п'ятий раз. Через 8 хвилин 25 секунд після старту вона здійснила посадку на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You.

Разом з тим в море опустилися на парашутах дві стулки обтічника головної частини ракети, які повинні виловити морські судна Ms. Chief і Ms. Tree. Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $ 6 млн при запусках своїх ракет.

Нагадаємо, в кінці січня SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9 вивела на орбіту рекордну кількість супутників. У космос відправилися 133 державних і комерційних космічних апарати, а також 10 інтернет-супутників Starlink. На сьогодні орбітальне угруповання SpaceX складається з 1 023 космічних апаратів.

Лада Васюкова

04 лютого, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 05.02.2021, 21:06 | Повідомлення # 1346
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX запустить на орбіту 4-тонний супутник

єгипетської компанії NileSat




Єгипетський комерційний оператор супутникового зв'язку NileSat вибрав компанію SpaceX
для проведення
у 2022 році запуску на орбіту супутника зв'язку NileSat-301.


21 січня 2020 року в Каїрі, столиці Єгипту, представники двох компаній підписали контракт на запуск космічного апарату.

У грудні 2019 року європейський виробник супутників Thales Alenia Space виграв тендер на укладання контракту з виробництва супутника зв'язку NileSat-301. Супутник буде побудований на платформі Spacebus 4000-B2 до 2022 року. Маса космічного апарату при запуску становитиме близько чотирьох метричних тонн, а проектний термін служби повинен скласти більше 15 років. Супутник Nilesat-301 стане другим після Nilesat-201 геостаціонарним супутником зв'язку, побудованим для Nilesat компанією Thales Alenia Space. Також це вже четвертий космічний апарат, розроблений компанією Thales Alenia Space на замовлення єгипетського оператора.

Супутник Nilesat-301 планується розташувати в орбітальній позиції 7° західної довготи, де він буде працювати в парі з супутником Nilesat-201, надаючи послуги зв'язку в Ku-діапазоні для клієнтів в країнах Близького Сходу і Північної Африки. Супутник Nilesat-301 також має допомогти компанії розширити свої можливості для надання послуг зв'язку в Ku-діапазоні і прямого цифрового мовлення в двох нових великих регіонах Африки, а також зможе забезпечувати широкосмугове підключення в Ka-діапазоні по всій території Єгипту.

В якості генерального підрядника компанія Thales Alenia Space буде відповідати за проектування, виробництво, тестування і проведення приймальних випробувань супутника на орбіті. Thales Alenia Space також надасть оператору Nilesat системи управління супутником, які будуть встановлені в Каїрі і Александрії.

Після доставки на склад компанії SpaceX, супутник NileSat-301 буде встановлено на ракету-носій SpaceX Falcon 9 і запущений з мису Канаверал у Флориді, США.

Фінансові деталі угоди між компаніями NileSat і SpaceX не розголошуються.

Борис Скуратівський

05 лютого, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 05.02.2021, 21:44 | Повідомлення # 1347
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новий супутник компанії Sirius XM

отримав пошкодження




Супутник SXM-7 був запущений в космос 13-го грудня за допомогою ракети компанії SpaceX.


На останньому з запущених на орбіту супутників компанії SiriusXM, SXM-7, під час проходження ним орбітальних тестів сталася невстановлена ​​поломка, повідомила компанія в середу (27 січня) при подачі документів до Комісії з цінних паперів і бірж США.

«Під час орбітальних випробувань супутника SXM-7 сталася ситуація, яка призвела до до відмови деяких блоків корисного модуля супутника. Оцінка стану супутника SXM-7 триває. Точна ступінь пошкодження SXM-7 ще не відома,»- йдеться в документі, поданому компанією Sirius XM.

В даний час невідомо, чи вдасться відновити нормальну роботу супутника.

Супутник, побудований на заводі компанії Maxar Technologies, був виведений на орбіту за допомогою ракети Falcon 9 від компанії SpaceX 13-го грудня. У компанії повідомили, що неполадки, що виникли на супутнику, не пов'язані з ракетою,яка його запускала , і що в даний час проводиться повний аналіз стану всіх систем космічного апарату.

Супутник SXM-7 побудований на супутниковій шині Maxar Technologies SSL -1300. Супутник отримує живлення від двох великих сонячних батарей (і батарей для утримання на орбіті) і був розроблений для роботи в діапазоні S - в смузі від 2.32 ГГц до 2.345 ГГц. Супутник важить 15 432 фунта (7 000 кг) і є частиною пари, яку компанія Maxar побудувала, а компанія SpaceX запустила в космос за завданням компанії Sirius XM. Другий супутник, що входить в дану пару, SXM-8, все ще будується і буде запущений в космос до кінця поточного року.

Обидва супутники, розраховані на експлуатацію протягом 15 років, призначені для заміни двох застарілих супутників, що знаходяться на орбіті.

Супутники призначені для забезпечення роботи служби цифрового радіо Sirius XM, забезпечуючи покриття сигналом території США, Канади та країн Карибського басейну.

Фаза орбітальних випробувань супутника SXM-7 почалася 4 січня і є нормальним етапом перевірки працездатності космічного апарату перед введенням його в експлуатацію. Зазвичай подібне тестування триває кілька місяців. Компанія ще не з'ясувала, що саме пішло не так в цей раз, але заявляє, що контролює супутник.

«Ми розраховуємо на те, що нештатна ситуація, що виникла на супутнику SXM-7, не зробить негативного впливу на роботу нашої радіомовної платформи. Ми не очікуємо, що ці несприятливі події SXM-7 вплинуть на нашу службу супутникового радіозв'язку. Наші супутники XM-3 і XM-4 продовжують працювати в штатному режимі і, як очікується, зможуть забезпечувати роботу нашої платформи супутникового радіо протягом декількох років», - кажуть в Sirius XM.

Незважаючи на те, що компанія Sirius намір провести заміну двох згаданих вище супутників, вони повністю справні і, як очікується, зможуть підтримувати роботу платформи протягом ще багатьох років. У компанії також нагадали про те, що в її розпорядженні є запасний орбітальний модуль SXM-5, який в даний час знаходиться в резерві.

Як це прийнято в індустрії космічних запусків, компанія Maxar Technologies після запуску супутника передала його під повну відповідальність компанії Sirius XM. Однак в заяві самої компанії Maxar йдеться, що вона допомагає мовній компанії «усувати несправності і діагностувати ситуацію, щоб оцінити ступінь пошкодження супутника SXM-7».

Згідно із заявою компанії Sirius XM, вона придбала загальну страховку на суму 225 мільйонів доларів для програми, яка супроводжує супутник з моменту запуску до першого року його експлуатації.

«Ми повідомили страховиків про потенційну можливість подання страхового клопотання щодо SXM», - йдеться в документі, поданому Sirius XM.

Борис Скуратівський

05 лютого, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 16.02.2021, 15:14 | Повідомлення # 1348
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
19-а партія супутників Starlink

успішно вийшла на орбіту




SpaceX здійснила черговий запуск супутників Starlink.


Партія вирушила в космос сьогодні, 16 лютого, передає obozrevatel.com.

Повідомляється, що запуск відбувся в 5:59 за київським часом з майданчика SLC-40 на мисі Канаверал у Флориді. У космос відправилися 60 супутників Starlink - це вже 19-й запуск даних космічних апаратів.

Відзначається, що перша ступінь важкої ракети-носія Falcon 9 була використана для запуску вже в шостий раз. Однак на цей раз зробити керовану посадку на платформу Of Course I Still Love You їй не вдалося - ступінь впала в воду.

Нагадаємо, минулий запуск партії супутників Starlink припав також на лютий. На початку місяця SpaceX відправила в космос 60 супутників з 40-го стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. На сьогодні орбітальне угруповання складається з понад 1080 космічних апаратів.

Лада Васюкова

16 лютого, 2021.

RATVODДата: Неділя, 21.02.2021, 11:09 | Повідомлення # 1349
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україна веде переговори про запуск

свого «ювілейного» супутника компанією
SpaceX




В Україні визначилися з оператором для запуску власного супутника зв'язку «Січ 2-30 (2-1)».


Українська влада планує відправити космічний апарат на орбіту за допомогою SpaceX, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр Олег Уруський, таке рішення прийняв президент України Володимир Зеленський. На даний момент здійснюються технічні переговори між українською стороною і SpaceX щодо сумісності апарату з ракетою-носієм.

Вердикт щодо сумісності ми почуємо найближчим часом, каже Уруський. Також він підкреслив, що сам супутник «Січ 2-30 (2-1)» вже практично готовий і вимагає тільки остаточних перевірок.

Нагадаємо, згідно з дорученням Володимира Зеленського, до кінця 2021 року на орбіту повинні вивести супутник дистанційного зондування Землі «Січ 2-30 (2-1)». Запуск буде приурочений до 30-річчя незалежності України.

Лада Васюкова

18 лютого, 2021.




RATVODДата: Вівторок, 23.02.2021, 08:56 | Повідомлення # 1350
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Казахстан закрив проект

по створенню нового супутника
KazSat




Міністерство цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Казахстану
прийняло рішення відмовитися від створення супутника KazSat-2R.


Космічний апарат повинен був забезпечувати роботу діючих мереж супутникового зв'язку і телерадіомовлення, передає агентство новин Фергана.

Повідомляється, що рішення припинити роботу над проектом було прийнято «на користь інноваційних рішень, в тому числі пов'язаних з супутниковими угрупованнями зв'язку нового покоління». Очікується, що відмова від KazSat-2R допоможе Казахстану заощадити мільярди тенге.

Як відомо, KazSat-2R був запланований як заміна одного з двох супутників казахстанської космічної системи - KazSat-2. Новий апарат повинен був забезпечувати роботу діючих мереж супутникового зв'язку і телерадіомовлення і охоплювати всю територію Казахстану, центральної частини Росії, а також країни Центральної Азії.

Як говорив на початку минулого року міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Аскар Жумагалієв, на запуск KazSat-2R Казахстан виділив близько 40 мільярдів тенге (понад 2,6 млрд грн).

Лада Васюкова

22 лютого, 2021.


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024