FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 08:48

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Інформаційні новини SAT TV
marsДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

мовлення SAT TV




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:31 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
2009/06/13

Прийнято нову редакцію

Європейської конвенції про транскордонне телебачення

Постійний комітет Ради Європи з транскордонного телебачення ухвалив нову редакцію Європейської конвенції про транскордонне телебачення зі змінами та доповненнями. Тепер цей міжнародний документ має назву «Європейська конвенція аудіовізуального медіа-сервісу». Конвенція стане чинною у вересні 2009 року, коли її затвердить Комітет Міністрів Ради Європи. В Україні нова редакція Конвенції може бути ратифікована, або ж вона автоматично набере чинності через два роки після її затвердження Комітетом Міністрів Ради Європи.

«Зміни в основному стосуються двох аспектів, по-перше, подальшої лібералізації у трансляції телевізійної продукції між країнами-учасниками Конвенції і широкого обміну програмами, по-друге, технічного прогресу щодо розширення інструментів та засобів передавання сигналу (IP-телебачення, онлайн-телебачення, мобільне телебачення, цифрове ефірне телебачення тощо)», - говорить відповідальний секретар Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Владислав Лясовський, спостерігач від України у Постійному Комітеті Європейської Конвенції.

У новій редакції Конвенції багато змін та уточнень щодо порядку розміщення нових форм медійного сервісу (реклама, телепродаж, плейсмент) та його обмеження в телеефірі. Приміром, чітко визначено, що їх транслювання не повинно перевищувати 20% не добового, а щогодиного мовлення. Крім того, розтлумачено поняття телевізійна година, вона триває від 0 до 59 хв. Також змінено й доповнено окремі пункти, що стосуються юрисдикції країни, яка здійснює трансляцію.

Офіційні документи, ухвалені Постійним комітетом Ради Європи з питань транскордонного телебачення, будуть перекладені українською мовою і розміщені на сайті Національної ради наприкінці червня.

Джерело:


RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:42 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
ВР завалила законопроект Андрія Шевченка

про суспільне мовлення

Верховна Рада України 12 червня не підтримала нову редакцію проекту закону про внесення змін до Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», № 4198, ініційованого народним депутатом Андрієм Шевченком (Блок Юлії Тимошенко). За прийняття за основу проголосувало 202 депутати, за скерування на доопрацювання - 206. Нагадаємо, що профільний комітет підтримав цей законопроект. Після представлення законопроекту виступили представники всіх парламентських фракцій. Загалом депутати були незгодні з двома моментами проекту. На їхню думку, запропонований мовник не є за суттю суспільним, оскільки майже повністю перебуватиме під контролем влади (до складу громадських рад має входити тільки 4 представники від громадськості, а решта від політичних сил), крім того, має фінансуватися також із державного бюджету. Також опонентам було незрозумілим, яким чином реформуватимуть Національні теле- та радіокомпанію України та обласні державні телерадіокомпанії, якщо на їхній основі створюватимуть суспільне телебачення і радіомовлення.

За словами Андрія Шевченка, йому прикро, що депутати не підтримали цей законопроект. «Це відкидає нас до наступної сесії. Засмутила атмосфера обговорення законопроекту. Аргументи, які ми почули, означають, що тема викликає інтерес, але є дуже сире розуміння суспільного мовлення. Про це ми говорили ще у 2005-му році. У політичному середовищі занадто мало розуміння, заради чого створюється суспільне мовлення, які завдання воно повинно виконувати і які є інструменти, щоб ці завдання виконувати добре», - сказав він. Народний депутат звернув увагу на те, що за законопроект не голосували комуністи, регіонали, дуже мало голосів віддали нашоукраїнці. На його думку, це свідчить про те, хто як ставиться до суспільного мовлення.

Андрій Шевченко зазначив, що він намагатиметься якнайшвидше доопрацювати і перереєструвати законопроект, і наполягатиме на тому, щоб він обов'язково був розглянутий на наступній сесії.

Джерело:


RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 12:12 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Ввезення носіїв звуку і зображення

звільнять від оподаткування

Парламентарі пропонують звільнити від сплати митних зборів і податків тимчасове ввезення до України носіїв звуку і зображення. З даною ініціативою звернулися до парламенту народні депутатыНиколай Катерінчук (фракція "НУ-НС"), Олена Кондратюк (фракція БЮТ), Ганна Герман (фракція Партії регіонів) і Ірина Геращенко (фракція "НУ-НС"), зареєструвавши в парламенті законопроект 4646. Зокрема, проектом Закону 4646 пропонується доповнити ч. 4 і ч. 6 ст. 206 Митного кодексу нормою, що дозволяє звільняти від сплати податків ввезення до України (під зобов'язання зворотного вивозу) носіїв звуку і зображення із записами телепрограм, передач, фонограм, відеограм, аудіовізуальних творів. Передбачається, що після прийняття даного проекту ВР відповідні суб'єкти господарювання (телекомпанії, радіокомпанії) зможуть отримати дозвіл митних органів на тимчасове ввезення вищезгаданої продукції з умовним повним звільненням від сплати податків.

Згідно п. 5.17 Закону про ПДВ, звільняються від оподаткування операції по тимчасовому ввезенню і обов'язковому подальшому вивозу (а також по ввезенню на територію України раніше вивезених) товарів з переліку, вказаного в ст. 206 Митного кодексу, а також повітряних судів, ввезених по договорах оперативного лізингу. Термін тимчасового ввезення - 1 рік, хоча він може бути продовжений Кабміном або відповідним митним органом.

Джерело:


RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 12:17 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Професіонали галузі об'єдналися “ Довкола кабелю ”

Минулий в Києві Міжнародний Форум «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ», вже четвертий по рахунку, став значною подією на українському ринку инфокоммуникационных технологій цього року. Захід відвідали більше 250 провідних фахівців в області телекомунікацій, багато хто з яких безпосередньо впливає на темпи і напрям розвитку вітчизняній ИКТ-отрасли. Учасники Форуму представляли інтереси понад 150 компаній і організацій - виробників, дистриб'юторів, інтеграторів, операторів зв'язку, у тому числі всіх філій найбільшого національного оператора ВАТ «Укртелеком», Укрзалізніці, нафтогазових і енергопоставляючих компаній, теле-радіокомпаній, будівельно-монтажних організацій, постачальників телекомунікаційних послуг, учбових центрів, інститутів, гравців середнього і крупного бізнесу. Спонсорами заходу сталі компанії Fluke Networks, Tempo і Залізній Гаррі.

Почесними гостями Форуму сталі директор департаменту науково-технічної політики ВАТ «Укртелеком» і науковий керівник Форуму «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ» В. Б. Каток, головний фахівець служби метрології ВАТ «Укртелеком» Ст А. Бабіцкий, редакційний директор ІД «СофтПресс» Ст Тютюну, президент ГК «ІМАГ», науковий керівник УЦ «А-КОМУ Академії», до. т.з. С. Р. Шаронін. Всі гості і учасники Форуму відзначили професіоналізм і високий рівень організації, а також актуальність тим доповідей.

Як і було обіцяно організатором «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ», учбовим центром «А-КОМУ Академія», цього року програма Форуму відрізнялася особливою насиченістю і сильною практичною спрямованістю. Живий інтерес публіки викликали доповіді, прочитані вітчизняними і зарубіжними експертами в рамках секцій «xDSL: діагноста кабельних ліній», «Виміру в мережах нового покоління (NGN)», «Виміри волоконно-оптичних ліній зв'язку». Родзинкою ж заходу стала секція «PON в Україні - монтаж, виміри і експлуатація пасивних оптичних мереж», що викликала найжвавіші дискусії серед слухачів.

Крім того, в ході заходу була розгорнута система видеоконференц-связи на базі терміналу Aethra Vega X5, завдяки чому присутнім удалося поспілкуватися з шанованими фахівцями у сфері телекомунікацій з інших країн. Зокрема, варто відзначити доповідь незалежного експерта Іосифа Михайловича Бутліцкого (США), до. т. н., який розповів про досвід впровадження xDSL за кордоном. Як приклад І. М. Бутліцкий узяв British Telecom, що добився найбільшого успіху в розгортанні DSL-технологий, а також двох провідних американських провайдерів - Verizon і AT&T, що розвивають свої мережі широкосмугового доступу, спираючись на технології FTTH (FIOS) і FTTN відповідно.

Ще одним цікавим виступом стала доповідь Віктора Борисовича Катка, директори департаменту науково-технічної політики ВАТ «Укртелеком» і наукового керівника Форуму «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ». В. Б. Каток розповів про стандартизацію волоконних світлопроводів і волоконно-оптичних кабелів в Міжнародному союзі електрозв'язку і привів аналіз існуючих Рекомендацій МСЕ відносно ОВ і ОК.

На закуску слухачі Форуму сталі свідками свого роду «технологічного дива». Сергій Шаронін, до. т. н., президент ГК «ІМАГ», старший викладач УЦ «А-КОМУ Академія», в своїй доповіді «Новий філософський камінь: буквальне перетворення мідних кабелів на оптичних» розповів про технологію, що дозволяє замінити металеві жили мідних кабелів на оптоволокно. Дане ноу-хау, здатне значною мірою заощадити робочу силу, час і грошові кошти, на сьогоднішній день успішно випробували багато зарубіжних операторів зв'язку.

Як і торік, паралельно з прослухуванням доповідей учасники «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ» могли спілкуватися один з одним і представниками ведучих телекомунікаційних вендоров на спеціально організованих майданчиках, брати участь в безкоштовних майстер-класах, що проводяться дослідними тренерами, і відвідати виставку устаткування для монтажу і обслуговування кабельних мереж всіх типів.
На виставці свої новітні розробки учасникам Форуму представляли такі відомі виробники і постачальники кабельній продукції і інструментарію для роботи з нею, як Fluke Networks, Залізній Гаррі, Tempo, СвязьПрібор, Електроніка, Panduit, Ромсат, СвязьСервіс, СвязьСтройдеталь, Tyco Electronics, Одеськабель - Оптичні системи, Оптокон, TTC Marconi і ін. Всього у Форумі брало участь більше тридцяти компанії-доповідачів і експонентів.

Особливою популярністю користувалися майстер-класи, на яких відвідувачам пропонувалося своїми руками, але під керівництвом викладачів, виконати ряд практичних робіт по обслуговуванню і діагностиці мереж. Так, озброївшись сучасними приладами і інструментами, учасники виставки на спеціально обладнаних стендах самостійно проводили діагностику кабельних ліній і їх кваліфікацію на відповідність xDSL, тестували параметри абонентських ліній і займалися локалізацією пошкоджень в них, вимірювали параметри сформованого xDSL-канала, виробляли інсталяцію і обслуговування пасивного устаткування PON, вимірювали оптичну потужність і загасання у волокні, оцінювали параметри SLA і пропускну спроможність каналів Carrier Ethernet, виконували тестування мідних і волоконно-оптичних ліній СЬКС і так далі
Серед використаного в ході майстер-класів устаткування - аналізатори AnCom A-7 (АНАЛІТІК-ТС), SidekickPlus (TEMPO), 990 DSL CooperPro, MetroScope і EtherScope (Fluke Networks), універсальний кабельний аналізатор Fluke Networks DTX-1800, вимірювальні прилади Argus 42, Aethra D2071, універсальна вимірювальна платформа EXFO AXS 200|635, мережевий тестер NETcat Pro NC-500 (TEMPO) xDSL-анализатор ELQ2+ (Електроніка), рефлектометри Greenlee 920 XC, FOD 7302, вимірювальна система EXFO FTB-200, MTP6000, ВЛ-7,ОЗ-2-3 (Інститут інформаційних технологій), вимірник оптичної потужності PPM-350C (EXFO), оптичні тестери SimpliFiber Pro компанії Fluke Networks, а також багато інших пристроїв і прилади.

Крім того, на Форумі було оголошено про створення Асоціації «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ», яка, по задумах організаторів, дозволить значно прискорити процес розвитку української галузі зв'язку і додати йому оптимальний вектор. Ще однією новинкою «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ» стала презентація освітнього проекту «Дні Рішень», націлена на надання професійних учбових сервісів для ИКТ-специалистов. Новий проект відрізняється максимальною практичною спрямованістю занять і високою мобільністю, завдяки якій навчання фахівців зі всіх куточків України можна буде проводити прямо на місцях і в найкоротші терміни.

Цього року Форум «ДОВКОЛА КАБЕЛЮ», не дивлячись на важку ситуацію в галузі, зумів не лише зберегти колишню аудиторію, але і значно наростити свій потенціал - як за якістю і актуальності контента, так і по кількості учасників (в порівнянні з минулим роком число відвідувачів виросло на 25 %). За переконанням слухачів, захід став найзначнішою подією року в телекомунікаційній галузі. Майже всі гості вже підтвердили свою участь в наступному, ювілейному, Форумі.

Джерело:


RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 12:31 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Небагато про NHK

Японська компанія NHK давно зарекомендувала себе, як успішний гравець на ринку супутникових технологій, тому хотілося б розповісти про її роботу і про найзначиміші події з історії NHK.

Найважливішим елементом в політиці розвитку компанії є науково-дослідні і конструкторські роботи (R&D), які дозволяють NHK активно займатися новітніми розробками в супутниковій сфері.

Главою відповідного підрозділу є доктор Кенкичи Таніока, який за основу діяльності увіреного йому відділу узяв слоган «Duty to innovate», що означає «Борг вводити новини», що підтверджується багаточисельними ноу-хау, що народилися в надрах компанії.

По словах Кенкичи Таніока, його підлеглі роблять все можливе, аби будь-які інноваційні технології якнайскоріше здійснювали перехід від лабораторних випробувань до виробничої сфери.

На загальну думку, однією з найзначиміших розробок компанії NHK є система раннього сповіщення про природні лиха «News Flash».

Фахівці самої компанії як своє пріоритетне завдання виділяють роботу над технологією Ultra HDTV, яка повинна зацікавити всіх користувачів супутникового телебачення, адже за останні роки був досягнутий помітний прогрес в її розробці, що підтверджується демонстраціями Ultra HDTV на декількох виставках.

У найближчій перспективі компанія NHK збирається почати ретельне вивчення технології OFDM, що дозволяє зробити ширше ємкість передачі. Похвальне прагнення японців співробітничати з різними компаніями зі всього світу, внаслідок чого вже поміщені контракти, Ultra HDTV, що стосуються, з такими крупними корпораціями як Kingswood Warren R&D (підрозділ ВПС), RAI, EBU і Broadcast Technology Futures Group (BTF).

R&D відділ компанії NHK вже розробив пристрої, що дозволяють застосовувати Ultra HDTV в цифровому ефірному телебаченні, а також передавати сигнали в даному форматі на швидкісні транспортні засоби, зокрема Bullet Trains і вертольоти, швидкість яких не перевищує 300 км/ч.

Особливістю японського ринку супутникових технологій є те, що практично у кожного жителя цієї острівної держави є стільниковий телефон, а в такій високотехнологічній країні, як Японія, використовуються всі його можливості, тому багато каналів за допомогою ISDB-T сигналів здійснюють мовлення безпосередньо на мобільники.

Останні спільні дослідження NHK і Kyodo Printing направлені на створення дисплеїв для стільникових телефонів з активною матрицею і низьким рівнем електровжитки, які дозволять якісно сприймати ТБ на невеликих екранах.

Серед інших перспективних розробок варто виділити Ultra-high-speed cameras і Multi-view HDTV, які цілком можливо застосовуватимуться при трансляціях Олімпійських ігор 2012 роки.
Серед основних історичних віх в розвитку компанії NHK варто виділити першу трансляцію (01.02.1953), перші кольорові ТБ-передачі (1960), перше розраховане на багато користувачів аналогове HDTV (1982), цифрове HDTV (1994), демонстрацію Ultra HDTV (2008).

Даний матеріал дозволяє повністю переконатися в прихильності компанії NHK політиці «Duty to innovate», що підтверджується найближчими планами японців в 2011 році випробувати мовлення Ultra HDTV і повністю відмовитися від аналогового ТБ.


RATVODДата: Понеділок, 15.06.2009, 11:40 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
2009/06/15

Суд відмінив попередження про екстремізм телеканалу " 2 х 2 "

Басманний суд Москви відмінив попередження про екстремізм телеканалу "2х2" за демонстрацію мультфільму "Південний парк", знявши з каналу звинувачення в поширенні екстремістських матеріалів, висунуте в 2008 році прокуратурою, пише в понеділок газета "Комерсант". У розпорядженні видання виявилася резолютивна частина вирішення суду.

Басманная міжрайонна прокуратура Москви винесла телеканалу попередження про екстремізм за скаргою російських протестантів, що угледіли в мультсериале "Південний парк", демонстрованому каналом, заклики до насильства і релігійної ворожнечі. Протистояння телеканалу "2х2" (входить в холдинг "Проф-медиа") і Союзу християн віри євангельською (об'єднує протестантські церкви Росії) продовжувалося весь 2008 рік. У березні 2008 року глави протестантських церков Росії направили в Генпрокуратуру і Россвязькомнадзор поводження з вимогою закрити канал.

У вересні Басманная прокуратура винесла каналу попередження, знайшовши в мультфільмі "Південний парк" ознаки екстремізму. Відомство визнало, що мультфільм, в якому висміюються самі різні персонажі, - від Саддама Хусейна до Папи Римського, "зневажає честь і гідність християн і мусульман, ображає відчуття віруючих і може спровокувати міжнаціональний конфлікт". Очікувалося, що попередження може стати підставою того, що каналу не продовжать ліцензію на мовлення. Це викликало масові виступи прибічників телеканалу в Москві і Санкт-Петербурзі, в його захист було зібрано близько 50 тисяч підписів. У результаті 17 жовтня 2008 року ліцензія на мовлення "2х2" була продовжена на п'ять років. Більш того, члени федеральної конкурсної комісії з телерадіомовлення прийшли до виводу, що кампанія проти телеканалу носила "спланований характер". Трансляція мультфільму, скандалу, що став предметом, не уривалася.

Союз християн віри євангельським не здався і знов поводився із скаргою в прокуратуру. У нових експертизах мультфільмів, що транслюються на "2х2", йшла мова вже не лише про екстремізм, але і про пропаганду насильства. Втім, в ході судового розгляду, що послідував, в лютому 2009 року прокуратура погодилася з результатами альтернативної експертизи, проведеної за замовленням каналу в Інституті російської мови імені Віноградова, і попросила суд припинити справу.

А в грудні 2008 року телеканал почав процедуру оскарження винесеного у вересні попередження. Спочатку Басманний суд не хотів розглядати справу, посилаючись на те, що воно знаходиться не в його юрисдикції. Юристи телеканалу оскаржили це визначення в Мосгорсуде, і після нового розгляду Басманний суд зняв всі претензії до "2х2". "Ми рады вирішенню суду, - заявив "Комерсантові" гендиректор телеканалу Роман Саркисов. - Отримавши ну зовсім вже необгрунтовані звинувачення в екстремізмі, ми перевели це питання в правову площину і виграли".

"Ми не маємо наміру задаватися і направили по лінії прокуратури додаткові матеріали про мультфільми на "2х2", - завірив газету управделами Союзу християн віри євангельською Костянтин Бендас. - Більш того, НДІ психіатрії імені Сербського проводить на наше прохання їх експертизу".

Джерело:


RATVODДата: Понеділок, 15.06.2009, 11:42 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Із-за «молочної війни» білоруське телебачення

змінило сітку мовлення

У Білорусі національне телебачення змінило сітку мовлення і кожні дві години виходить з випуском новин. Їх головна тема - розвиток ситуації з постачаннями білоруських молока і молочної продукції до Росії, у тому числі відмови Білорусі в зв'язку з цим від участі в сесії ОДКБ в Москві, повідомляє ІТАР-ТАРС. У ефірі держтелебачення з офіційними заявами виступають білоруські чиновники, представлено багато різних коментарів політиків, керівників підприємств, аналітиків по темі білорусько-російських стосунків. Зазвичай в неділю на першому національному каналі виходить три випуски новин, а увечері информационно- аналітична програма «Панорама».

Джерело:


RATVODДата: Понеділок, 15.06.2009, 11:47 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
2009/06/15

Кабмін запропонував відмінити податок

на тимчасове ввезення контента для ТБ-трансляції

Кабінет міністрів України запропонував відмінити податок на тимчасове ввезення контента, який призначений для ТБ-трансляції на території України. Про це сказано в проекті Закону 4646, передає кореспондент «proIT». Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 11 червня. Він передбачає внесення зміни в ст.206 Митного Кодексу в частині товарів, на які надається дозвіл на тимчасове ввезення і вивіз з умовним повним звільненням від оподаткування. Зокрема, в перелік цих товарів Кабмін запропонував включити «носії звуку або зображення із записами телепередач, передач або фонограм, відеограм або аудіовізуальних творів, які ввозяться з метою поширення за допомогою технічних засобів мовлення». Як сказано в записці пояснення до законопроекту, «метою законопроекту є необхідність приведення Митного кодексу України у відповідність з положеннями Конвенції про тимчасове ввезення від 26 червня 1990 р., яка набрала чинності для України 22 вересня 2004 р.».

Джерело:


RATVODДата: Понеділок, 15.06.2009, 18:31 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Велика навігаційна

" У Росії з'явилася ще одна трійка федеральних операторів,
трійка операторів супутникової навігації "

ОЛЕГ СИНЧА
оглядач журналу "Стандарт"
© ComNews
15.06.2009

Складав я минулого тижня матеріал про ГЛОНАСС для журналу "Стандарт". І так вийшло, що найцікавіше в нього не увійшло. Ну, якось так вийшло. А не написав я про те, що в Росії з'явилася ще одна трійка федеральних операторів, трійка операторів супутникової навігації.

Ще на Міжнародному форумі по супутниковій навігації, який прошел навесні 2008 років, йшли розмови про те, що пора створювати федерального оператора системи ГЛОНАСС. Але в той момент ніхто не уявляв, як цю ідею реалізувати. Точніше, може, хто і представляв, та лише цими виставами особливо не ділився.

І ось минув рік. Здавалося б, що можна встигнути за рік... Проте виявилось, що в країні вже діють крупні компанії, які спеціалізуються на моніторингу і диспетчеризації автотранспорту: московські "Росіяни Навігаційні Технології" (РНТ), "М2М-телематіка" і орловська Єдина Національна Диспетчерська Служба (ЕНДС). За словами виконавчого директора РНТ Івана Нечаєва, на трьох ці оператори контролюють три чверті всього ринку диспетчеризації автотранспорту.

Напевно хтось усміхнеться, мовляв, що це за ринок такий. Дійсно, зараз всього 200 тис. корпоративних автомобілів обладнано системами супутникової навігації. По цьому ринку немає навіть серйозної аналітики. Проте ще кілька років тому його і зовсім не було. А зараз - спробуйте подивися, як в зростання пішов. Адже лише комерційного і автотранспорту в Росії - 3,5-4 млн одиниць. Це, звичайно, не стільниковий ринок, проте і прибутковість його незрівняна з мобільним зв'язком.

Адже недаремно до моніторингу автотранспорту придивляється АФК "Система". Втім, можливо, що з боку "Системи" це лише емуляція уваги, і насправді корпорація до цього ринку приглядається поганенько пильно. Нагадаю, її дочірні компанії - ВАТ "Ситроникс" і ВАТ "Концерн "РТІ Системи" - спільно з Російським науково-дослідним інститутом космічного приладобудування (РНІЇ КП) зареєстрували компанію ВАТ "навігаційно-інформаційні системи" (НІС) ще в 2007 році. Проте, як мовиться, віз і нині там. "Система" не квапиться щось робити на цьому ринку.

НІС створювалася для того, щоб розробляти конкурентоздатних ГЛОНАСС-навигаторы. Проте, в "Ситрониксе" неофіційно призналися, що доки компанія не готова "клепати" потрібні чіпи. В результаті замовлення на розробку чіпсета пішло до американської Qualcomm, а навесні 2009 років начальник управління зв'язку і навігації Федерального космічного агентства (Роськосмос) Анатолій Шилов розповів журналістам, що, виявляється, АФК "Система" і РНІЇ КП створили GPS/ГЛОНАСС-оператора, який надаватиме послуги держпідприємствам.

І все б воно добре, та лише в самій "Системі" нишком говорять, що доки відносно створення оператора нічого не відбувається. Ну, тобто на папері праця йде, а де-факто "Система", щоб не помилитися, чекає, коли будуть прийняті всі необхідні нормативні акти. Ну, аби розуміти, кому, як, і чого надавати. І ось доки "Система" в позі роденовского мислителя сидить над засновницькими документами, трійка юних і спритних активно покриває простори Росії (і навіть СНД) своїми філіями. І виробники устаткування, карт і програмного забезпечення про РНТ, "М2М-телематіка" і ЕНДС вже говорять, як про трійку навігаційних операторів. Отже, цілком можливо, що на той час, коли "Система" розворушить свої тілеса, вже і підключати буде когось. А про поки що маленьких операторів ми говоритимемо, як про велику навігаційну трійку.


RATVODДата: Вівторок, 16.06.2009, 09:19 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
ICTV святкує свою 17 річницю !

Свою історію канал почав 15 червня 1992 року – цього дня він багатообіцяюче стартував в українському телеефірі. Взявши курс на розважальні програми, ICTV першим серед українських каналів опанував методику озвучення та дублювання зарубіжних кінострічок. Разом із каналом ICTV стартувала ера українського недержавного телебачення. Співзасновником каналу став концерн РРТ, що дозволило створити потужну та якісну мережу покриття. Одним зі співзасновників ICTV була компанія «Story First», частина акцій якої належить всесвітньо відомому виробникові кінопродукції – компанії «Юніверсал».

Друге дихання ICTV відкрилося у вересні 2000-го – контрольний пакет каналу перейшов українській компанії. На «помаранчевий» прийшла нова команда на чолі з генеральним директором Олександром Богуцьким, генеральним продюсером став Михайло Павлов.

Відвойовувати втрачене набагато складніше, ніж починати все з нуля. Цей факт, багаторазово доведений історією, не вплинув на бажання команди зробити канал, який би всебічно відповідав вимогам сучасності, рефлексував актуальними темами й проблемами, був прикладом для тих, хто планує робити українське телебачення майбутнього.

Наполеглива робота нової команди ознаменувалася прекрасними результатами: аудиторія каналу виросла втричі, власні телепрограми завжди мали гарні відгуки у ЗМІ.

Сьогодні пріоритетним для ICTV залишається інформаційний блок мовлення. На каналі виходять інформаційна програма «Факти», «Ділові факти», «Факти. Підсумок дня», «Добрі новини», а також підсумковий новинний проект «Факти тижня з Оксаною Соколовою». Громадсько-політичне ток-шоу «Свобода слова» стало головним дискусійним майданчиком країни. ICTV регулярно готує і спеціальні проекти, як то: прямий ефір з Президентом України, телевізійні марафони, документальні фільми тощо.

Кожен день на ICTV – це нові ідеї, які гуртують навколо себе талановитих журналістів, продюсерів та шоуменів. Працівникам каналу не позичати ні амбіцій, ні цілеспрямованості, ні вміння працювати в команді. І головне – команда каналу абсолютно переконана в тому, що вдосконалення не має меж. ICTV – канал великих можливостей, який дбає про інтереси тих, хто сьогодні своєю увагою й часом голосує за нас!

Ігор Сосна, головний фахівець з телевізійного мовлення: «17 років — офігезний вік. Це період, коли розум який не який вже є, але ще присутня юнацька анархія і абсолютно незатьмарене бачення світу. 17 років — це дуже вигідний збіг, коли можна брати щось від молодості, і вже вимальовується зрілість. Бажаю каналу, щоб ось ця грань між молодістю і зрілістю збереглась якнайдовше».

Сергій Харинович, керівник департаменту розважальних програм:
«Нашому каналу 17. ICTV дорослішає, але ми точно не старіємо. Це стосується також і відділу розважальних програм. Ми будемо розважати вас все більш активно, щоб вам було жити веселіше.

З днем народження канал!»

Джерело: http://ictv.ua


RATVODДата: Вівторок, 16.06.2009, 09:37 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
AirTies: виробник мережевого устаткування

виходить на український ринок

Турецький виробник мережевого устаткування AirTies провів прес-конференцію, на якій було оголошено про вихід компанії на український ринок. Крім того, представники AirTies розповіли про перші підсумки роботи, позначили плани роботи на українському ринку, продемонстрували асортимент продуктів компанії і представили стратегію продажів.

Продукція AirTies включає:
устаткування для високошвидкісного доступу в Інтернет / ADSL / FTTx,
безпровідних локальних мереж ( WLAN ),
Інтернет - телефонії / VoIP,
Інтернет - телебачення / IPTV.

Компанія AirTies була заснована в 2004 році групою інженерів з Силіконової Долини і всього за п'ять років стала лідируючою компанією на ринку Туреччини (з часткою ринку 60%), а кількість користувачів в світі досягла 4 млн. чоловік. На сьогодні вже проведені роботи з операторами в Європі, на Близькому Сході і в Африці, почата реалізація продукції в Греції, Росії і Україні. Найближчим часом почнуться продажі в Азербайджані. Поміщений договір з Індією, Туреччиною і Росією на постачання устаткування для IPTV.

Продукція, що поступає до України, має всі необхідні сертифікати і ліцензії, сангігієнічну експертизу. Етап входження продукції на ринок включає тестування продукції місцевими операторами, які підтверджують стійкість устаткування до перепадів напруги і безвідмовність роботи в бетонних і цегельних будівлях. Більшість пристроїв вже були протестовані і схвалені багатьма провайдерами. Серед найбільших партнерів в Україні такі компанії як DataGroup, «Фарлеп», «голден телеком» і «Укртелеком».

Локалізація продукції для України включає наступні пункти:

Виробництво спеціалізованих пристроїв для країни (наприклад, маршуртизатор Air 4240 спеціально для користувачів кабельного підключення)
Інтерфейс користувача, посібник користувача, вся документація, упаковка - російською мовою
Сервісний центр в Києві
Ремонт або заміна несправного устаткування в течії 48 годин
3 роки розширеної гарантії
Продукція працює на лініях всіх операторів і адаптована до інфраструктури країни
Call-центр російською мовою спеціально для України: 8 800 507 44 40
Інтерактивний диск швидкої установки російською мовою
Сайт виробника www.airties.com українською мовою
На сьогоднішній день в Україні дистрибуцією продуктів AirTies займається компанія «Версия-Трейдінг». Продукцію можна придбати в мережевих магазинах електроніки: Метро, City.com, Unitrade, Гігабайт і в інтернет-магазинах.

Джерело:


RATVODДата: Вівторок, 16.06.2009, 09:41 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Кабмін має намір створити

Суспільне мовлення на базі державних ТРК

Кабмін має намір створити Суспільне мовлення на базі державних телерадіокомпаній, пишуть «Економічні Вісті». Згідно концепції створення системи Суспільного мовлення, в Україні повинно бути 4 суспільних телеканалу і 5 радіоканалів.За інформацією видання, в 2009 р. на ліквідацію національних, державних і обласних ТРО і створення на їх базі Суспільного мовлення Кабмін має намір виділити з бюджету більше 650 млн. грн. У 2010 р. ця сума повинна скласти близько 780 млн. грн., а в 2012 р. - перевищити 1 млрд. грн.

Нагадаємо, що раніше Кабмін відправив на доопрацювання законопроект 4198 «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України»», який висувався депутатом Верховної Ради України Андрієм Шевченком (БЮТ).

Джерело:


RATVODДата: Четвер, 18.06.2009, 12:36 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
World Fashion Channel відзначив триріччя

Телеканал про моду World Fashion Channel 10 червня відзначив триріччя російської версії грандіозним святом, яке відбулося в Royal Bar.
Телеканал зібрав у себе в гостях лише найближчих друзів, але їх виявилося так багато, що вже дуже скоро в ресторані не залишилося жодного вільного місця. Столичний бомонд, бізнес- еліта, зірки, представники ЗМІ і косметичних компаній - всі з радістю приїхали привітати улюблений fashion-канал.
Всупереч традиціям дарунки цього вечора вручав іменинник. В рамках святкування дня народження, як і торік, члени клубу «World Fashion Friends» отримували статуетки, на яких гордо красувався напис «World Fashion Friend». Стильні статуетки поповнили колекції старих друзів телеканалу і «офіційно закріпили» дружбу з його новими партнерами і друзями.
До початку офіційної частини, всі гості пригощалися коктейлями на основі віскі Johnnie Walker. А ті, хто цього вечора був за кермом, насолоджувалися свіжовичавленими соками, які виготовлялися за допомогою професійних соковижималок, люб'язно наданих компанією Bork.
Ведучими вечора стали чарівна Вікторія Лопирева і стильний Влад Лісовец. Перед початком святкування вітальне слово сказали продюсери заходу, Артем Сорокин і Анастасія Кліменко. Програма вечора складалася з трьох блоків, після кожного з яких зірки дарили улюбленому fashion-телеканалу своїх пісень.
Першим статуетку отримав ІД «Конде Наст» - журнали Vogue, Tatler, GQ і Glamour, Головний редактор якого, Алла Белякова, отримала статуетку. Другими нагороджували компанію Philip Morris, яка вже неодноразово ставала партнером заходів World Fashion Channel. День Народження Каналу не став виключенням. Бренд UNO Virginia Slims на цей раз був представлений яскравим стендом, в якого всі із задоволенням фотографувалися.
Розкішний сучасний резорт Royal Bar отримав статуетку і вдячність від Каналу за гостинність. Дарунки отримував керуючий директор Бару і Ресторану Андрій Грішин. Від журналу OK!, який освітлює всі кращі вечірки Телеканалу, на заході присутня Заступник Головного редактора тижневика, Ника Драбкина. Від ІД «Форвард Медіа Груп» була запрошена на сцену Ельвіра Галімова, Директор по маркетингу Видавничого Будинку. Телеканал давно і плідно дружить з журналами Hello і Icons.
Special Guest вечори, спадкоємиця Модного Будинку MISSONI, Маргарита Міссоні була запрошена на сцену разом з Президентом World Fashion Channel International Ігорем Удаловим. Моделі, актрисі і музі Модного Будинку вручили статуетку, букет і дарунки від спонсорів. Одним з таких дарунків стала пляшка розкішного вина від компанії Fort.
Російська it-girl, світський лев Мирослава Дума також отримав статуетку від Телеканалу, як наймодніший журналіст. Статуетку отримала і сама гламурна суперзірка вітчизняного шоу-бізнесу, Сергій Зверев, який цього року вже не вперше був таким, що веде прямих ефірів World Fashion Channel на RFW. Далі на сцену був запрошений Арман Давлетяров, Президент фонду міжнародного центру культурно-ділової співпраці Росії і Казахстану. Перший блок завершився яскравими виступами Наташі Корольовой, Міті Фоміна і Юлії Ковальчук.
Другий блок почався з вручення статуетки новим друзям Телеканалу, журналу Fashion Collection. Захід відвідав Головний редактор глянсового видання, Марина Демченко. Представником Видавничого Будинку «Родіонова», давнього друга і інформаційного спонсора World Fashion Channel того вечора була Анастасія Кліменко, комерційний Директор ІД. Від одного з найрозкішніших нічних клубів Москву - Soho Rooms - був присутній партнер клубу, Сергій Джеф. Також статуетку отримав один з брендів компанії «Селдіко», Givenchy.
Марк Кауфман не зміг бути присутнім на заході, а дизайнер Ганна Діречина, яка неодноразово владнувала свої покази в рамках заходів Каналу, із задоволенням привітала World Fashion Channel з триріччям російської версії. Наступну статуетку отримала Директор департаменту промоушену і PR Радіо Монте-Карло Ася Лавріна. Радіо Монте-Карло - давній друг і постійний інформаційний спонсор заходів Телеканалу.
Цього вечора також був нагороджений проект РБК «Бізнес-стиль» - на сцену був запрошений його керівник, Борис Болтянський. Представником Independent Media того вечора була Директор по маркетингу журналу Collezioni Інна Сніжко. Саме Інні випала відповідальність отримати статуетку за Harper's Bazaar, Grazia і, звичайно ж, Collezioni. Не дивлячись на проливний дощ, Головному редакторові журналу In Style, Юрате Гурауськайте удалося приїхати в Royal Bar. Вона отримала статуетку і сказала добрі слова на адресу Каналу. Павло Соколов, отримавши статуетку, подарував World Fashion Channel чудову пісню. А Тетяна Терешина своїм выспуплением завершила другий блок заходу.
Катерина Одінцова, Головний редактор журналу Shopping Guide не змогла бути присутнім на вечері. Гостем від глянсового видання став його арт-директор, Сергій Семенов. Заповітну статуетку отримали і представники столичного гламурного нічного життя, Директор і Арт-директор клубу The Most Михайло Довгий і Андрій Карпов. Від ТРЦ «Європейський» на заході була присутня вероніка Внукова, Директор по розвитку «World Fashion Cafe», розташованому саме в цьому Торгівельному Центрі.
Дизайнер Сергій Ефремов і косметична компанія L?Oreal, спільно з якою він створив чудову колекцію одягу, отримавши статуетку від Телеканалу, також стали членами Клубу «World Fashion Friends». Одна з ведучих програми Point of Style на радіостанції «Срібний дощ» Вікторія Агапова, не дивлячись на надзвичайну зайнятість цього вечора, приїхала на День Народження Каналу. Олена Смирнова, редакційний Директор журналу Тор Beauty також із задоволенням відвідала захід.
Будучи вже не перший рік представником beauty-индустрии, Олена констатувала з сцени: «така погода корисна для шкіри». Останнім, але не менш важливим другом Каналу, який отримав статуетку цього вечора, став найпопулярніший сайт про яскраві світські, модні і клубні події - Mainpeople.ru і його Керуючий Директор Юліанна Поплавськая. Вечір завершився виступами дуету Беретта+Гера і Аделіни.


RATVODДата: П`ятниця, 19.06.2009, 10:21 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Нацрада сподівається, що легалізує
« Перший канал. Всесвітню мережу » швидше,
ніж почне санкції відносно кабельників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення сподівається, що легалізує «Перший канал. Всесвітню мережу »- міжнародна версія російського державного« Першого каналу »- швидше, ніж почне санкції відносно кабельних операторів, які транслюють цей канал.

Про це Андрій Мірошніченко, виконуючий обов'язки голови Нацради, сказав, відповідаючи на питання «Телекритики» про те, як регулюватиметься питання перелицензирования кабельних провайдерів, в абонентських пакетах яких містяться «Перший канал. Усесвітня мережа »і родинні їм нишевые канали« Цифровий телесімейства »(« Будинок Кіно »Музика Першого »Час: далеке і близьке »Теленяня »Телекафе »).

«З одного боку, що стосується перелицензирование, то ми видаватимемо ліцензії, в яких вказано лише" адаптовані "канали. З іншою, ми цінуємо кроки "Першого каналу. Усесвітній мережі" назустріч нашим вимогам, а тому дуже обережно відносимося до будь-яких регуляторних кроків під час переговорів », - підкреслив пан Мірошніченко.

Як відомо, ЗАТ «Перший канал. Усесвітня мережа »28 травня представило пакет документів до Національного радого України з питань телебачення і радіомовлення з метою реєстрації як суб'єкт інформаційної діяльності. Проте протягом декількох засідань Нацраду переносила розгляд даного питання, не дивлячись на те, що неузгодженість цієї норми тримає в підвішеному стані кабельних провайдерів - відповідно до регуляторним розпорядженням Нацради від 14 квітня всі кабельникы мали 1 червня виключити вищеперелічені канали зі своїх абонентських пакетів.

Андрій Мірошніченко вважає, що відповідальність за затримку процесу легалізації групи каналів «ОРТ» лежить не лише на Нацраді. «Ми чекали документів від" Першого каналу. Усесвітній мережі "з 5 листопада 2008 року, коли була домовленість, що станеться легалізація каналу в Україні, а оскільки вони подали їх лише в травні, то зараз вимушені вирішувати це питання в пожежному порядку» -- сказав він.

Одночасно пан Мірошніченко сподівається, що Нацраді не доведеться застосовувати санкції відносно кабельних провайдерів. «Я сподіваюся, що ми встигнемо здійснити легалізацію швидше, ніж почнемо строго викреслювати ці телеканали з ліцензій кабельник» - підкреслив він.

Нагадаємо, 25 травня асоціація «Укртелемережа» звернулася до Нацради з проханням переглянути своє рішення відносно «Першого каналу. Усесвітня мережа ». За даними асоціації, 1 червня жоден оператор кабельного телебачення не виконав вирішення Нацради і не вимкнув «Перший канал».

«Телекритика»


RATVODДата: П`ятниця, 19.06.2009, 10:28 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Україна відклала реєстрацію

" Першого каналу " на невизначений час

Національна рада з телерадіомовлення України відклала на невизначений термін реєстрацію телеканалу "Перший канал. Всесвітня мережа", повідомляє РІА Новості із засланням на заяву заступника глави Нацради Андрія Мірошніченко. За його словами, рішення по "Першому" так і не було прийняте через те, що Нацраді не хватає для цього деяких документів. Мірошніченко оголосив, що питання про реєстрацію російського телеканалу буде розглянуто після того, як всі члени Нацради переконаються в наявності всіх необхідних документів. Яких саме, він при цьому не сказав.

В той же час Мірошніченко відзначив, що реєстрації "Першого каналу" перешкоджають деякі протиріччя в українському законодавстві. За його словами, телеканал, підкоряється вимогам Нацради, зареєстрував господарюючий субъкт, що дало йому право на здійснення діяльності на Україні. При цьому, відзначив Мірошніченко, "реєструючи їх як суб'єкт інформаційної діяльності, ми фактично вносимо їх до реєстру телерадіокомпаній".

Проте, по одному із законів, телерадіокомпанії, що працюють на Україні, не можуть бути засновані іноземцями, тому вносити "Перший" в цей реєстр начеб як не можна.

В той же час в цьому реєстрі є не лише телерадіокомпанії, але і інші суб'єкти інформаційної діяльності, тому, напевно, можна.

"Ми маємо бути на 100 відсотків упевнені, що діємо в рамках закону", - підсумував Мірошніченко.

В кінці травня "Перший канал" передав в Нацраду документи про реєстрацію суб'єкта інформаційної діяльності. Тоді ж гендиректор телекомпанії "Перший канал. Всесвітня мережа" Микола Дубовий заявив, що в ході консультацій і переговорів з Нацрадою був вироблений комплекс заходів, які дозволять зняти всі обмеження по мовленню каналу на Україні.

Раніше українські власті зажадали від російських телеканалів, що бажають продовжити мовлення в цій країні, привести сітки свого мовлення відповідність з місцевими законами.

Джерело:


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024