FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 16:48

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Енергозбереження. Bільна енергія. » Енергозберігаючі лампи КЛЛ, LED
Енергозберігаючі лампи КЛЛ, LED
RATVODДата: Неділя, 28.06.2009, 19:37 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Енергозберігаючі лампи

Люминесцентні (КЛЛ). Світлодіодні (LED)
.

RATVODДата: Неділя, 28.06.2009, 19:39 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Енергозберігаючі лампи

Про будову, принцип дії і переваги енергозберігаючих ламп
піде мова в даній статті.

Ми живемо на нестримно змінному світі. Міняється все: технології, світогляд, спосіб життя, мистецтво, люди. Століття минулий ознаменувався бурхливим, якщо не сказати унікальним, розвитком технічної думки. Намагаючись зробити своє життя комфортнішим, людина часом міняє не лише представлення оточуючих про той або інший предмет, революційно модифікуючи його, але і саму довколишню дійсність.

Складно уявити, що ще в початку XX століття приміщення освітлювали гасовими лампами, свічками, і навіть лучиною. Завдяки масовій електрифікації країни в двадцяті роки лампочка стала звичним і незамінним предметом повсякденного побуту. На наше щастя прийшла епоха електрики, яка подарувала не лише яскраве світло, але і різні типи освітлення.

Чому саме енергозберігаюча лампа ?

За даними статистики, середня російська сім'я витрачає на оплату житлово-комунальних послуг близько 8-10 % своїх доходів. Чималу долю цих витрат складає оплата за електроенергію. Перш за все, за рахунок збільшення кількості використовуваних нами побутових приладів, неабияка кількість електроенергії витрачається на освітлення.

Найбільш звичний для нас спосіб освітлень своїх будинків - це використання ламп розжарювання. Вони широко поширені і дуже дешеві. Ось тільки часто перегорають, особливо при скачках напруги в мережі - це теж відомо багатьом. Чи є альтернатива лампам розжарювання? Так. Є! Це - люмінесцентні лампи. Для освітлення квартир випускаються компактні люмінесцентні лампи (енергозберігаючі лампи), споживаючі значно менше електроенергії, на перший погляд, їх ціна (110-200 рублів за лампу) шокує, але навіть при такій великій вартості вони швидко окупаються за рахунок низького енергоспоживання і довгого терміну служби. Проста заміна звичних джерел світла на їх енергозбережних родичів скоротить витрати енергоресурсів в 4 рази!

По рівню світимості люмінесцентна енергозберігаюча лампа як мінімум в 5 разів яскравіше за лампи розжарювання тієї ж потужності. Якщо в лампи розжарювання світловидатність складає 10-15 лм/ватт, то люмінесцентна енергозберігаюча лампа має світловидатність порядка 50-80 лм/ватт. Це дозволяє економити до 80% електроенергії.

Термін служби енергозбережної лампи - в середньому 10000 годин. При стандартному режимі горіння 2,73 години в добу, лампа справно працює до 10 років. У режимі безперервного свічення (чергове освітлення і так далі), люмінесцентна енергозбережна лампа може пропрацювати до 12 000 годин.

Тривалий термін служби енергозберігаючих ламп, що у декілька разів перевищує термін служби ламп розжарювання, дозволяє використовувати енергозберігаючі лампи у важкодоступних місцях, де заміна джерел світла утруднена (наприклад, якщо в приміщенні високі стелі) - торгівельних залах, виставкових комплексах, складських приміщеннях. Енергозберігаючі лампи не викликають жодного стробоскопічного ефекту. Вони не стомлюють зір і сприятливо впливають на очі людини і його нервову систему, зберігаючи його здоров'я.

Окрім зниженого вжитку електроенергії, енергозберігаючі лампи виділяють менше тепла, чим лампи розжарювання. Незначне тепловиділення дозволяє використовувати компактні люмінесцентні лампи великої потужності в крихких бра, світильниках і люстрах, в яких від ламп розжарювання з високою температурою нагріву може оплавлятися пластмасова частина патрона, або сам дріт. Так, наприклад, в світильнику, корпус якого зроблений з матеріалу, краще використовувати енергозбережну лампу, оскільки високий нагрів лампи розжарювання з часом приведе до вигорання матеріалу.

Утилізація, у випадку якщо енергозберігаюча лампа отримала пошкодження або випадково розбилася, досить провітрити приміщення і прибрати осколки. Оскільки люмінесцентні лампи містять невелику кількість парів ртуті, не шкідливої для здоров'я.

Будова і принцип дії енергозберігаючих ламп

Люмінесцентна лампа наповнена парами ртуті і інертним газом (аргоном), а її внутрішні стінки покриті люмінофором.
Під дією високої напруги в лампі відбувається рух електронів. Зіткнення електронів з атомами ртуті утворює невидиме ультрафіолетове випромінювання, яке, проходячи через люмінофор, перетворюється у видиме світло. Електронний блок забезпечує запалення і подальше горіння лампи, завдяки ньому енергозберігаюча лампа запалюється без мерехтіння і працює без мигання, властивого звичайним люмінесцентним лампам.

Підбираючи відповідні види люмінофора, можна змінювати колірні характеристики ламп, тобто створювати білий світ з різними світловими нюансами для різних світлових рішень.

Лампа складається з трьох основних компонентів:
цоколя
люмінесцентної лампи
і електронного блоку.

Цоколь (як і в звичайної лампочки) призначений для підключення лампи до мережі.

Для різних видів цоколя використовують наступні позначення:
Е14 - « миньон »;
Е27 - « стандартний »;
Е40 « для промислових світильників і так далі »

Що таке колірна температура ?

Енергозбережні лампи можуть мати різну колірну температуру, яка визначає колір горіння лампи:

Y - 2700 К - тепле (жовтий) світло;
N - 4000 К - нейтральне ( денний ) світло;
W - 6400 К - холодне ( біле ) світло.

Колірна температура вимірюється градусами за шкалою Кельвіна:

чим вона нижча, тим ближче колір до червоного;
чим вище - тим ближче до синього.

Таким чином, споживач дістає можливість будь-якого колірного вирішення інтер'єру. Так, наприклад, якщо в кімнаті немає природного освітлення, то краще використовувати лампи денного світла, з ними кімната здаватиметься світліше. Від якості люмінофора також залежить перенесення кольорів (достовірність перенесення кольорів лампи показує, наскільки природно передається колір предметів в світлі цієї лампи).

Індекс перенесення кольорів - відносна величина, що визначає, наскільки природно передаються кольори предметів в світлі тієї або іншої лампи.

Кольоропередаючі властивості ламп залежать від характеру спектру їх випромінювання. Індекс перенесення (Ra) кольорів еталонного джерела світла прийнятий за 100 (це звичайна лампа розжарювання, галогенова лампа). В енергозбережної лампи індекс Ra складає 80 і більш за одиницю.

Комфортний для людського зору діапазон перенесення кольорів складає 80-100 Ra.

Стаття надана компанією ТОВ "100 Ват"


RATVODДата: Вівторок, 13.10.2009, 12:32 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Євросоюз поступово заборонятиме

продавати лампи розжарювання:

1 ...... 01.09.2009 ...... Матовані лампи (окрім енергетичного класу A),
__________ а також прозорі лампи розжарювання більше 80 Вт
2 ...... 01.09.2010 ...... Прозорі лампи розжарювання більше 65 Вт
3 ...... 01.09.2011 ...... Прозорі лампи розжарювання більше 45 Вт
4 ...... 01.09.2012 ...... Прозорі лампи розжарювання більше 7 Вт
5 ...... 01.09.2013 ...... Підвищення вимог до якості
6 ...... 01.09.2016 ...... Лампи енергетичного класу C

Виробники узяли це на замітку.
Наприклад, General Electric вже припиняє випуск ламп розжарювання.
У країнах СНД - "груші", звичайно, протримаються довше, але не набагато.


RatvodTechДата: Вівторок, 13.04.2010, 23:47 | Повідомлення # 4
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Енергозбережні лампи "зводять з розуму" ресівери

Виявляється, побутові люмінесцентні лампи можуть спровокувати повстання побутової техніки.
У Великобританії вже бувало декілька випадків, коли електроніка переставала слухатися господарів.
Росії побоюватися нічого: з 2013 року наша країна перейде на світлодіоди,
які не відмічені в підбурювачах до бунту, але коштують на порядок дорожче.

Курйозний випадок стався в англійському містечку Каршелтон, що в графстві Сюррей. Сімейству Клементс оголосив війну ресівер по прийому супутникового телебачення. Прилад немов зажив своїм життям. Виявилось, що винна у всьому звичайна енергозбережна лампа, повідомляє The Guardian.

У 2007 році Алістер і Ема Клементс з двома дочками сталі абонентами оператора супутникового ТБ. Постачальник послуг, компанія Virgin Media, на час користування сервісом надала новоспеченим підписчикам ресівер, який подружжя встановило поряд з телевізором. Радость від володіння доступом до величезної кількості всіляких каналів продовжувалася до тих пір, поки кілька місяців тому електронна коробка виробництва Samsung не почала мимоволі стрибати по каналах, а також включатися і вимикатися коли їй надумається. Батьки спочатку підозрювали дітей: цукор від солодощів з їх пальців міг виявитися усередині пульта дистанційного керування і пошкодити ніжну електронну начинку. Озброївшись цим припущенням, подружжя викликало майстра з Virgin Media. Проте інженер ураз розвіяв підозріння. І навіщось запитав, чи використовують Клементси в своєму будинку енергозбережні лампи виробництва компанії Philips. Отримавши ствердну відповідь, ремонтник замінив ресівер на новий, але попередив, що заміна може і не врятувати ситуацію.

Так воно і сталося. Новенький, тільки що з коробки, ресівер, поводився ще нахабно за те, що інженер поніс з собою. Репортер The Guardian звернувся в Philips Electronics за роз'ясненнями. Представник компанії підтвердив, що в його компанії цю проблему з компактними люмінесцентними лампами «вже проходили», але вельми здивувався, коли його повідомили, нові лампи продовжують зводити з розуму побутову техніку. Раніше аналогічні освітлювальні прилади, розташовані поряд з телевізором, відразу після включення генерували випромінювання певної частоти, яке могло впливати на роботу апарату. Але тепер частоту роботи ламп змінили, і про проблему забули. Philips Electronics вилучила лампу в сім'ї Клеменс для детального вивчення, а Virgin Media рекомендувало своїм клієнтам пошукати аналоги филипсовских ламп у інших виробників.

Росія доки не знає аналогічних випадків «повстання машин». І навряд чи взнає. Чиновники бережуть народ від боротьби зі свавіллям люмінесцентних ламп і планують «перевезти» споживачів відразу на світлодіодні технології. Як пишуть «Відомості», це станеться з січня 2013 року. А до 1 червня 2010 року в міністерствах кипітиме робота з підготовки пропозицій «по розвитку виробництв і прискореного поширення світлодіодних джерел освітлення». Очікуються ініціативи і з боку бізнесу. Одним з перших своя конкретна ділова пропозиція може внести підприємство «Оптоган», яке належить структурам Михайла Прохорова. Потужність підприємства - 1,5 млрд світлодіодів в рік, що складає 10% від потреб країни.

Світлодіоди служать в 30 разів довше, енергії споживають в 10 разів менше, але і стоять в 50 разів дорожче за лампи розжарювання. Роздрібна ціна традиційного освітлювального приладу - 15-20 рублів, а світлодіодного - в районі 1 тис. рублів. Обладнати інноваційними джерелами світла середньостатистичну квартиру, звичайно, виллється в пристойну суму. Зате у росіян є гарантія: світлодіодні світильники побутову техніку з розуму не зведуть точно.

Проект E-xecutive ©


DMishaДата: Неділя, 04.11.2012, 09:29 | Повідомлення # 5
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
“Розумні” лампочки, які контролюються смартфоном
......



Фахівці всесвітньо відомого міжнародного концерну Philips створили унікальну електричну лампочку, яка підключена до широкосмугової інформаційної мережі, що дозволяє користувачам iPhone міняти її колір і яскравість горіння за допомогою спеціального додатка. Ця “хитромудра” лампочка – задоволення не з дешевих! Вам доведеться викласти 179 англійських фунтів, за що ви отримаєте підключення до широкосмугової мережі і, власне, комплект з трьох ламп.

Як повідомляється, “розумні” лампи угвинчуються в існуючі цоколі, і витрачають на цілих 80 відсотків менше енергії, ніж лампи, до яких ми звикли. Після підключення, власники таких ламп і користувачі iPhone зможуть буквально з будь-якої точки нашої планети включити їх, вимкнути, або налаштувати бажаний рівень яскравості. Незрозуміло, правда, який вам толк настроювати яскравість лампи, що горить у вас вдома, наприклад, в Москві, коли ви знаходитесь, припустимо, у відрядженні в Лондоні. Хоча, ситуації бувають різні.



Саме тому злостивці, що сумніваються в практичній користі винаходу, не бентежать фахівців компанії Philips. Інженери стверджує, що така лампа, що має, до речі, 50 ват (600 люмен), якщо вона несподівано загориться в порожній квартирі, напевно відлякає злодія, який подумає, що вдома хтось є і навряд чи поткнеться туди в той день знову. Повідомляється, що лампи під торговим ім’ям “Hue” будуть доступні виключно в мережі магазинів Apple Stores. Користувачі, використовуючи різні відтінки кольору, зможуть отримати будь яке світло.



Примітно, що передбачено збереження налаштувань, яке також допоможе відтворювати необхідну світлову атмосферу в кімнаті (такий момент вельми корисний фотографам). Існують навіть спеціальні “світлові теми”, що допомагають користувачам без проблем підібрати освітлення в кімнаті на свій смак.

Фахівці компанії Philips запевняють, що всі програми освітлення складені з урахуванням того біологічного ефекту, який світло робить на наш організм. Це дозволить нам повністю розслабитися в хвилини відпочинку, або, навпаки, сконцентруватися без проблем в разі потреби.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
RATVODДата: Неділя, 18.08.2013, 08:18 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ремонт та модернізація

енергозберігаючих ламп




Ремонт


Насамперед необхідно перевірити цілісність ниток лампи. Опір ниток повинно бути в межах 10-15 Ом. Якщо одина з ниток обірвана, то одним з ознак є потемніння скла біля оборваном нитки. Якщо лампа не сильно стара, то її можна відновити шляхом включення резистора 10 Ом 0,25 Вт паралельно нитці накалу і якщо є шунтуючий дану спіраль діод, його потрібно видалити. Правда при цьому запуск лампи може відбуватися з невеликим мерехтінням тривалість 10-15 секунд.

Після цього здійснюємо прозвонку інших елементів схеми. Типовою несправністю є вихід з ладу транзисторів генератора через порушення теплового режиму. Для прозвонки транзисторів їх необхідно випаяти, у зв'язку з тим що в ланцюзі транзисторів між переходами можуть бути включені діоди. Використовуються транзистори різних виробників серії 13003.
Правильний вибір транзисторів визначає надійність і термін служби генератора. Так наприклад для енергозберігаючих ламп потужності 1-9Вт рекомендується використовувати транзистори серії 13001 ТО-92, для 11Вт - серії 13002 ТО-92, для 15-20Вт - серії 13003 ТО-126, для 25-40Вт - серії 13005 ТО-220, для 40-65Вт - серії 13007 ТО-200, для 85Вт - серії 13009 ТО-220.

У разі мерехтіння лампи однією з причини може бути пробій високовольного конденсатора, включеного між нитками напруження лампи через вплив підвищеної напруги. Конденсатор можна замінити на більш високовольтний з номіналом 3,3 нФ на 2 кВ.

Якщо перегорає запобіжник (іноді він буває у вигляді резистора), ймовірно несправними виявляються транзистори Q1, Q2 і резистори R1, R2, R3, R5. Замість перегорівшого запобіжника можна встановити резистор на кілька Ом. Несправностей може бути відразу декілька. Наприклад, при пробої конденсатора C3, можуть перегрітися і згоріти транзистори. (Рис.1)

Розберемо роботу енергозберігаючої лампи на прикладі найпоширенішої схеми (лампа потужністю 11Вт).



Схема складається з ланцюгів живлення, які включають перешкодо-захисний дросель L2, запобіжник F1, діодний міст, який складається з чотирьох діодів 1N4007 і фільтруючий конденсатор C4. Схема запуску складається з елементів D1, C2, R6 і динистора. D2, D3, R1 і R3 виконують захисні функції. Іноді ці діоди не встановлюють в цілях економії.

При включенні лампи, R6, C2 і динистор формує імпульс, що подається на базу транзистора Q2, що приводить до його відкриття. Після запуску ця частина схеми блокується діодом D1. Після кожного відкриття транзистора Q2, конденсатор C2 розряджений. Це запобігає повторному відкриттю динистора. Транзистори збуджують трансформатор TR1, який складається з ферритового колечка з трьома обмотками в кілька витків. На нитки надходить напруга через конденсатор C3 з підвищувального резонансного контуру L1, TR1, C3 і C6. Трубка загоряється на резонансній частоті, яка визначається конденсатором C3, тому що його ємність набагато менше, ніж ємність C6. У цей момент напруга на конденсаторі C3 досягає порядку 600В. Під час запуску пікові значення струмів перевищують нормальні в 3-5 разів, тому якщо колба лампи пошкоджена, існує ризик пошкодження транзисторів.

Коли газ в трубці іонізований, C3 практично шунтується, завдяки чому частота знижується і генератор управляється тільки конденсатором C6 і генерує меншу напругу, але, тим не менш, достатню для підтримки світіння лампи.
Коли лампа запалилася, перший транзистор відкривається, що призводить до насичення сердечника TR1. Зворотній зв'язок на базу призводить до закриття транзистора. Потім відкривається другий транзистор, який збуджується протилежно підключеною обмоткою TR1 і процес повторюється.

Будова лампи



Лампа зазвичай складається з двох частин. Верхня частина має отвори, в які вставляється трубка. Друга частина - більше за розмірами, в ній знаходиться друкована плата з деталями, до якої йдуть виводи від трубки. Від верхньої частини плати йдуть дроти до цоколя лампи. Обидві частини лампи мають засувки, іноді вони приклеюються. Щоб розібрати лампу, потрібно пройтися слабкою викруткою за місцем з'єднання частин.

Схеми енергозберігаючих ламп, як правило, дуже схожі.





Модернізація енергозберігаючої лампи


Перед складанням в цоколі лампи необхідно просвердлити вентиляційні отвори, щоб зробити температурний режим роботи більш м'яким. Ряд отворів навколо місця кріплення трубки лапми служить для відведення тепла від самої трубки. Ряд отворів ближче до металевої частини цоколя служить для відведення тепла від компонентів баласту. Також можна зробити ще один ряд отворів - посередині, більшого діаметру.

Дана модернізація енергозберігаючої лампи допоможе істотно продовжити термін її служби. Не варто встановлювати модернізовану лампу в місця підвищеної вологості (наприклад, ванну кімнату).

Найбільш сприятливі умови для роботи енергозберігаючих лампочок - у відкритому вигляді, або - широкому плафоні або плафоні з вентиляцією, цоколем вгору.

RATVODДата: Четвер, 05.09.2013, 22:02 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Історія « МАКСУС УКРАЇНА »



Історія компанії «МАКСУС УКРАЇНА» нерозривно пов'язана з історією розвитку енергоефективних джерел світла в Україні.
Вона показує, як проста ідея здатна змінити уявлення людей про світло.

Заснування


На початку 2000-х років слово «енергозбереження» мало про що говорило більшості українців, а зовнішній вигляд енергозберігаючих ламп викликав тільки подив. Саме в цей час у групи молодих фахівців народилась ідея: зробити світло доступним для кожного українця і змінити уявлення про його можливості. Сумнівів не було: майбутнє – за енергоефективними технологіями освітлення.

Так, у 2003 році, підприємці одними з перших вивели на український ринок і розпочали продажі надекономічних на той момент компактних люмінесцентних ламп (КЛЛ) бренду MAXUS. З цього моменту технологія, яка змінила свідомість мільйонів людей в усьому світі, почала свій розвиток в Україні.

Високі стандарти бренду MAXUS спочатку поставили високу планку перед компанією. Його ключові принципи – джерела світла тільки найвищої якості, які максимально відповідають вимогам покупців – знайшли відображення і в найменуванні організації. Для співробітників і клієнтів назва «МАКСУС УКРАЇНА» стала символом нових можливостей, ефективності і прагнення до досконалості.

Буквально через кілька місяців після знайомства з енергозберігаючою технологією українці оцінили її переваги, і попит на КЛЛ став стрімко зростати. Щоб задовольнити потреби ринку в 2004 році «МАКСУС» запускає власний відділ R&D (Research and Development) і відкриває оснащену найсучаснішим обладнанням першу в Україні науково-дослідну лабораторію. Таким чином, компанія отримує можливість не тільки здійснювати власні розробки, але і ще більш ретельно контролювати якість продукції. Паралельно компанія шукає стратегічних партнерів – підприємства, які вироблятимуть джерела світла необхідної якості. У 2005 році «МАКСУС» укладає довгострокові контракти з провідними підприємствами світової індустрії освітлення, серед яких «Leedarson Lighting» і «Tospo Lighting». Результатом співпраці стає виведення в 2006 році на ринок України найменш габаритної КЛЛ з високими технічними характеристиками. Завдяки цій розробці «МАКСУС» домагається значного збільшення обсягу продажів – на 50%. Успішний запуск нового продукту сприяв тому, що торгова марка «МАКСУС» зайшла в провідні національні та міжнародні DIY-центри та мережі рітейлу, а компанії почати формування власної дистриб'юторської мережі.

2006–2009 рр.


Швидкий розвиток українського ринку енергозберігаючих джерел світла відкрив перед компанією нові можливості. І підприємство почало розробляти довгострокові плани: в 2009 році у два рази збільшити частку ринку, на 50% розширити штат, створити потужну дистриб'юторську мережу, що охоплює всі регіони країни. Однак для того, щоб повною мірою виконати задумане, необхідно було вдосконалити систему управління і сформувати корпоративну культуру. Весь 2007 рік «МАКСУС» присвячує освіті менеджменту та інженерного складу: здійснюються численні тренінги, тімбілдінги, співробітники направляються на курси підвищення кваліфікації. «Головний актив компанії – це люди. І завдання топ-менеджменту – надихати їх кожен день. Адже тільки об'єднана ідеєю команда може домогтися успіху», – переконане керівництво. Результат цих дій не забарився. За підсумками 2007 року компанія займає вже третину ринку енергозберігаючих джерел світла України.

Разом із тим, усього через рік, в 2008 році, в плани компанії втручається світова фінансова криза. Зниження ділової активності в країні позначається і на діяльності «МАКСУС». Щоб зберегти завойовані позиції, керівництво приймає рішення – працювати, не звертаючи уваги на рецесію. «Кризи приходять і йдуть, а великі компанії залишаються», – йшлося у зверненні до колективу. За слово «криза» в компанії звільняли. Але, саме ці непопулярні заходи дали поштовх до розвитку. Не відступаючи від наміченого на 2008 рік плану, компанія успішно завершила створення мережі дистрибуції, відкрила регіональні представництва і вдвічі збільшила обсяги продажів, зайнявши 60% ринку.

2009–2013 рр.


Тим не менш, успіхи зіграли «злий жарт» з «МАКСУС». У кінці 2009 року, коли ринок вже був завойований і українці з нетерпінням чекали від компанії нових продуктів, «МАКСУС» не зміг вчасно поставити перед собою нові амбітні цілі. В результаті менеджери почали поступово знижувати рівень своєї ефективності, а компанія – конкурентоспроможність і позиції на ринку. Підприємство входить у найбільш складний період управлінського застою.

Ситуація змінюється лише в 2012 році. Саме в цей момент група інженерів-інноваторів і маркетологів підприємства виступає зі сміливою пропозицією: популяризувати в Україні новітню технологію – світлодіодні джерела світла, також відомі як LED. Ця технологія була ще не дуже поширена в Україні, проте здійснила справжню революцію у світі. Причиною успіху LED ламп за кордоном стала їх здатність не тільки значно економити електроенергію, а й давати світло, максимально наближене до природного. Лампи вражали і своєю довговічністю: термін їх служби перевершував 40 тисяч годин. Крім того, ці джерела світла були абсолютно безпечними: не розбивалися і не містили жодних шкідливих речовин.

Ідея фахівців «МАКСУС» сприяла не тільки успішному виведенню технології на український ринок, а й змусила підприємство «прокинутися». Так, у 2012 році компанія пережила новий підйом, результатом якого стає оновлення топ-менеджменту компанії. На зміну консерваторам прийшли прогресивні фахівці, які взяли курс на створення інноваційних, найефективніших у країні джерел світла.

Для досягнення цієї мети компанія «МАКСУС» переглянула свої підходи в маркетингу і менеджменті. Компанія значно збільшила обсяг інвестицій в інноваційні проекти і, концентруючи зусилля на розробці найбільш ефективних продуктів, позбулася нерентабельних активів і брендів: припинено виробництво батарейок, розеток, а також п'яти торгових марок компактних люмінесцентних ламп (КЛЛ). Також була вдосконалена і сфера розвитку персоналу: в 2012 році топ-менеджмент підприємства починає навчання за програмами МВА Відкритого університету Великобританії, а для менеджерів середньої ланки створюється власний тренінговий центр.

Особливу увагу підприємство приділило формуванню бренду. Розробляються ключові елементи його платформи: місія, бачення і цінності. «МАКСУС» стає публічною компанією, яка веде діалог не тільки зі своїми клієнтами, але і з українською громадськістю. Робота, яка здійснювалася у сфері корпоративної соціальної відповідальності протягом усього життя компанії, систематизується.

У тому ж 2012 році «МАКСУС» успішно виходить на ринок промислового освітлення. Підприємство вибудовує відносини з новими партнерами і укладає довгострокові угоди про співпрацю з лідерами ринку світлових технологій, серед яких компанії Seul Semiconductor, Citizen Electronics, Arrant Light Oy і т.д. Завдяки запуску спільних проектів з американськими і японськими компаніями підприємство максимально наближається до своєї мрії: вивести на український ринок найбільш досконалі та ефективні джерела світла, які доступні кожному.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Енергозбереження. Bільна енергія. » Енергозберігаючі лампи КЛЛ, LED
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024