FORUM TV-SATMonday
23.05.2022, 08:08

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт обладнання SAT TV » Вдосконалення та ремонт LNB - конверторів
Вдосконалення та ремонт LNB - конверторів
RATVODДата: Wednesday, 06.05.2009, 09:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 26803
Статус: Оффлайн
Вдосконалення та ремонт

LNB - конвертерів


geitotaДата: Thursday, 07.05.2009, 20:28 | Повідомлення # 2
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
Підкажіть будьласка в мене три подвійні головки (ходбірд, емос, сіріус) з однієї сторони показує все добре, а з другої на одному тюнері ходбірд є а на інших немає сигналу, а на іншому емос є а на інших немає сигналу.
ZenonДата: Thursday, 07.05.2009, 20:56 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 445
Статус: Оффлайн
Перевір чи прописані правильно порти в тюнерах (DiseqC)
Можна поміняти підключення до конвертора( перекинути місцями)


Слава Україні! Zenon.
vm-deДата: Wednesday, 10.06.2009, 12:41 | Повідомлення # 4
знаток

Країна:
повідомлень: 155
Статус: Оффлайн
а чи можна зробить шось з головкой
зімой на неї упало багато льода корпуса на ній практично нема
не настраюється показує уровень 81 качество 0 як не крути
а на другій тільки корпус лопнув і тоже саме...


hotbird+sirius+amos
vm-deДата: Wednesday, 10.06.2009, 12:50 | Повідомлення # 5
знаток

Країна:
повідомлень: 155
Статус: Оффлайн
ще є такий ефект---
на сіріусі 1 головка -- підключено 2 тюнери через LOOP
є пакет каналів(сіті ,турбюро та ін частоту не помню...)
коли два тюнери на цьому трансп то все нормально коли два тюнери на різних трансподерах на сіріусі то ні на одному цей пакет не показує
--
як уникнути цього ефекта і їх узгодити???
з другими каналами(кроми ТВ5(балтика)) все нормально
-- дякую...


hotbird+sirius+amos

Повідомлення відредагував влад - Wednesday, 10.06.2009, 12:57
viskomДата: Wednesday, 10.06.2009, 13:18 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1939
Статус: Оффлайн
Quote (влад)
є пакет каналів(сіті ,турбюро та ін частоту не помню...) коли два тюнери на цьому трансп то все нормально коли два тюнери на різних трансподерах на сіріусі то ні на одному цей пакет не показує

проблема виникає тоді коли ви включаєте напевно на одному з тюнерів транспондер з поляризацією V а на іншому H от і получається що ні один тюнер не показує.
*отже, щоб такого не було потрібно, щоб був включений траспондер з одинаковою поляризацією на двох тюнерах(або ведучий (перший) тюнер знаходився в черговому режимі).


Sat-Integral S-1237 HD Able
vm-deДата: Wednesday, 10.06.2009, 21:23 | Повідомлення # 7
знаток

Країна:
повідомлень: 155
Статус: Оффлайн
Quote (viskom)
(або ведучий (перший) тюнер знаходився в черговому режимі).

розкажіть будь ласка що за режим...
і чи підтримує його тюнер startrack 550d


hotbird+sirius+amos
RATVODДата: Thursday, 11.06.2009, 00:08 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 26803
Статус: Оффлайн
Черговий режим - це коли тюнер включений в електромережеву розетку , а відключений з допомогою кнопки STAND BY на пульті або тюнері. На всіх моделях тюнерів дана функція присутня.

vm-deДата: Tuesday, 16.06.2009, 09:57 | Повідомлення # 9
знаток

Країна:
повідомлень: 155
Статус: Оффлайн
у черговому режимі в мене тюнер працює тільки по тому спутнику який був перед відключенням тюнера так має бути?
ca


hotbird+sirius+amos
RATVODДата: Tuesday, 16.06.2009, 13:46 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 26803
Статус: Оффлайн
Ні , на другому тюнері повинні працювати канали з усіх супутників, на які налаштована Ваша антена.
Попробуйте поміняти тюнера місцями.


RATVODДата: Saturday, 20.06.2009, 22:46 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 26803
Статус: Оффлайн
Переробка універсального конвертера

під кругову поляризацію




Для переробки конвертера необхідно зняти пластикову кришку з хвилеводу. Для полегшення процесу має сенс зняти захисний корпус з LNB. Захисний корпус складається з двох пластмасових половинок, сполучених за допомогою клямок.



Для віджимання клямок добре підійшов металевий транспортир «Шкільний» вартістю 6 копійок. Сильно натискувати не рекомендую - можна обламати клямки. Після п'ятихвилинного пихтіння конвертер здався і показав своє нутро.



Тепер підійшла черга до круглої кришки на хвилеводі. Для полегшення процесу зняття можна «розпарити» кришку в окропі. Втім, в моєму випадку це мало допомогло - припало покурочить кришку викруткою. Усередині кришки виявилося гумове кільце, яке служить для герметизації хвилеводу. Не втрачайте його!



Наступний етап - вирізуємо пластину деполяризації. Я використовував поліетиленову кришку з під стандартною банки (огірки в них зберігають). Розміри підбираються по місцю. Пластина повинна щільно до упору входити в хвилевід конвертера.



Встановлюємо пластину під кутом 45 гр. (з 8 години на 14 годинника) згідно малюнків



Тепер пора на дах. Кріпимо конвертер і перевіряємо якість прийому.



Ось підсумок :



Автор: paradigma

Джерело:


RATVODДата: Saturday, 20.06.2009, 22:50 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 26803
Статус: Оффлайн
Ескізи пластин



vm-deДата: Saturday, 04.07.2009, 11:16 | Повідомлення # 13
знаток

Країна:
повідомлень: 155
Статус: Оффлайн
так якшо таке зробить на головках-
то буде якість сигналу набагато краща???
на одинарних головках "евроскай" можна пробувать???


hotbird+sirius+amos
viskomДата: Sunday, 05.07.2009, 17:11 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1939
Статус: Оффлайн
Quote (влад)
так якшо таке зробить на головках- то буде якість сигналу набагато краща??? на одинарних головках "евроскай" можна пробувать???

все вище описане стосується переробки універсального конвертора під кругову поляризацію.(щоб дивитись канали які ведуть трансляцію в круговій поляризації)


Sat-Integral S-1237 HD Able
viskomДата: Sunday, 05.07.2009, 17:31 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1939
Статус: Оффлайн
А на глобо 4100с нема настройки L/R ?

L=H (18V)
R=V(13V)
тюнер видає потрібну напругу для комутації прийомних зондів в конверторі.


Sat-Integral S-1237 HD Able
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт обладнання SAT TV » Вдосконалення та ремонт LNB - конверторів
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Copyright TV-SAT © 2009-2022