FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 12:51

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини UHD TV ( 4К, 8К ) телеканалів
Новини UHD TV ( 4К, 8К ) телеканалів
RATVODДата: Середа, 19.11.2014, 11:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини мовлення UHD TV

( , ) телеканалів




UHD TV (Ultra HD) Sat List






Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 19.11.2014, 11:38 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Концерт групи Linkin Park


19 листопада, в 21:00 CET (23:00 мск) на супутнику Astra 1L, 19.2 ° східної довготи, буде показана пряма трансляція в форматі 4K (Ultra HD) концерту групи Linkin Park з Берліна.

Параметри трансляції - Astra 1L, 19.2°Е,

10994 H, SR 22000, FEC 5/6,

DVB-S2 / 8PSK


Трансляція буде здійснюватися в форматі 4K, 3840 x 2160 пікселів, 50 кадрів в секунду з використанням кодека H.265 і 10-бітного кольору.

Вперше пряма трансляція концерту вироблятиметься в такій якості. Офіційно можливість прийому заявлена для телевізорів Samsung Ultra HD 2014 року, які мають вбудований супутниковий тюнер і підтримують кодек H.265.

SES, Tigekala


RATVODДата: Неділя, 30.11.2014, 13:17 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Розпочав мовлення перший супутниковий

UltraHD / HEVC канал




Компанія Eutelsat починає роботу в сегменті Ultra HD, запустивши перший демо-канал, що віщає в компресії HEVC на швидкості 50 кадрів в секунду.

Компанія Eutelsat Communications активізувала свою діяльність в сегменті Ultra HD мовлення, запустивши перший в Європі демо-канал, що віщає в компресії HEVC (високоякісне кодування відео) на швидкості 50 кадрів в секунду з 10-бітної глибиною кольору (один мільярд кольорів - 10 головний профіль HEVC ). Дані три параметри є ключовими при створенні сприятливого середовища, необхідної для мовлення у форматі Ultra HD і доставки споживачам неперевершеною за якістю телевізійної картинки.

Новий канал мовить з транспондера одного з супутників серії HOT BIRD, що належать компанії Eutelsat і надають DTH-послуги споживачам в країнах Європи, Близького Сходу та Північної Африки. Канал також є першим у своєму роді телеканалів, програми якого можуть прийматися безпосередньо кінцевими споживачами, які є власниками приймальних пристроїв, які розуміють модуляцію DVB-S2 і компресію HEVC.

Контент, записаний у форматі Ultra HD і компрессированний за допомогою ATEME, переданий в рамках нового телеканалу Eutelsat, включає в себе фрагменти виступу в Королівській каплиці у Версалі - Vesper від Монтеверде у виконанні оркестру під керуванням сера Еліота Гардінера. Зйомки концерту були здійснені компаніями Wahoo Production та Château de Versailles Spectacles за участю France Télévisions з використанням 8 камер, що працюють на швидкості 50 кадрів в секунду.

Директор з питань маркетингу, інновацій та цифрового кіно в Eutelsat Мішель Шаброль заявив: «Запуск цього нового каналу стане черговою віхою на шляху до початку повноцінного мовлення комерційних 4К-каналів, поява яких ознаменує початок нової ери телебачення. З моменту запуску в січні 2013 року на одному з супутників Eutelsat першого демо-каналу в форматі Ultra HD ми і наші партнери досягли небувалого прогресу. Компресія HEVC в поєднанні з використанням швидкості 50 кадрів в секунду стали наступним важливим кроком на шляху розвитку технологій - кроком, якого індустрія так довго чекала. І сьогодні ми з радістю демонструємо мовлення з цими параметрами через наші супутники HOT BIRD ».

Параметри мовлення: супутник «Eutelsat Hot Bird» (13 гр.в.д.), частота 10930 МГц, поляризація горизонтальна, символьна швидкість 27500 Мс / с, FEC-3/4, DVB-S2 / 8PSK / H.265 / 50 fps.

2014-05-28

9274051


RATVODДата: Неділя, 30.11.2014, 13:28 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Eutelsat і SuperTennis

покажуть тенісний турнір в Ultra HD




Супутниковий оператор Eutelsat і італійський телеканал SuperTennis вирішили об'єднати свої зусилля для трансляції італійського чемпіонату з тенісу Серія A1 (чоловічі та жіночі пари) в стандарті Ultra HD.

Захід, який пройде 6-8 грудня на 105 Стадіоні в Генуї, транслюватиметься в прямому ефірі на каналі «HOT BIRD 4k1» - перша супутниковому каналі в Європі, який мовить у стандарті високої якості з наступними параметрами: формат компресії - HEVC, 50 кадрів в секунду, глибина кольору - 10 бітів.

Зйомки відео з матчів буде виробляти компанія InMedia, а обладнання для компресії сигналу надає компанія Rohde & Schwarz. За підняття сигналу на супутник відповідає ПТС MThree, далі сигнал через супутник Eutelsat 12 West A (12 гр.з.д.) буде передаватися на телепорт компанії Eutelsat в місті Рамбуйє (Франція), звідки він буде підніматися на супутник Eutelsat Hot Bird (13 гр.с.д.), на який спрямовані тарілки більше 120 мільйонів домогосподарств у країнах Європи, Північної Африки та Близького Сходу.

Прямі трансляції з чемпіонату також будуть демонструватися на екранах, встановлених в ряді магазинів, що входять в асоціацію Aires, яка об'єднує в собі найбільші компанії, що спеціалізуються на продажу побутової електроніки і техніки в Італії.

2014-11-29

9274051


slavasamДата: Понеділок, 01.12.2014, 18:13 | Повідомлення # 5
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
12 Ultra HD каналів запустять в Європі через супутник в 2016 році




Якщо у вас вже є 4K телевізор, то ви, напевно, також відзначили брак контенту здатністю 4K. В даний час багато країн залежать від послуг таких мережевих провайдерів як Netflix. Є ще деяка кількість демонстраційних матеріалів. Навіть в Європі ефірні і кабельні канали у дозволі 4K запустять очевидно в не настільки близькому майбутньому. А що нам пропонує супутникове ТБ?

Eutelsat - одна з найбільш великих супутникових компаній в Європі, планує протягом приблизно двох років запустити, принаймні, 16 каналів у понад високому дозволі.

2016 рік є важливим етапом у розвитку телевізійних комунікацій ще й тому, що в Ріо-де-Жанейро пройдуть Олімпійські ігри. Така велика спортивна подія часто призводить до того, що потр***ки починають купувати нові телевізори, а контент-провайдери впроваджувати нову техніку, в тому числі експериментуючи з 4K Ultra HD. У минулому році ряд телемовників вже експериментували з роздільною здатністю 4K під час чемпіонату світу з футболу, в тій же Бразилії.
джерело
RATVODДата: Вівторок, 02.12.2014, 20:27 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Запущено демо телеканал

Astra Ultra HD Demo з HEVC кодуванням




Один в один повторюється історія 2006-2007 років - демо-телеканали успішно намагаються популяризувати нові формати та дозволи. Німецька компанія Astra Deutschland запустила новий демо 4K Ultra HD супутниковий канал в некодованому режимі. Офіційно телеканал виходить під логотипом "Astra Ultra HD Demo" і, насамперед, орієнтований на роздрібні мережі електроніки, які зможуть демонструвати покупцям можливості сучасних 4K телевізорів в плані еталонної якості зображення і підтримки стандарту HEVC.

Новий презентаційний канал пропонує добірку зйомок ландшафтів і природи, замальовок з міського життя і фрагментів спортивних змагань. Можливо цей список найближчим часом буде доповнений записами концертів. Весь стартовий набір контенту був спеціально зроблений для компанії Astra фахівцями Кеті і Джейкобом Шварцом із США.

Новий канал буде офіційно представлений в найближчі дні (з 5-го по 10-е вересня) в рамках берлінської виставки електроніки IFA-2014.
Доставку сигналу на супутник здійснює дочірня компанія Astra - SES Platform Services.

Параметри мовлення:

Супутник «Astra 1L» (19.2 ° східної довготи)
Транспондер: 1.035
Частота 10.994 MHz (поляризація горизонтальна)
Symbolrate 22.000

Відео 2160 50p, HEVC Main 10, 10-bit (DVB-S2/8PSK)
Бітрейт 25 Mbit/s


04.09.2014

RATVODДата: П`ятниця, 20.07.2018, 20:58 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Триколор ТВ» і «Медіа Альянс»

починають трансляцію каналу Eurosport 4K




Найбільший російський оператор цифрового телебачення «Триколор ТВ» в партнерстві c «Медіа Альянс»,
однією з провідних компаній на ринку вітчизняного платного телебачення, починають трансляцію
першого в Росії цілодобового мультиспортивного каналу в форматі Ultra HD - Eurosport 4К.


Він став доступний абонентам «Триколор ТВ» в пакеті «Ultra HD» з 20 липня.

Телебачення Ultra HD стає одним з головних трендів ринку. Стандарт 4К передбачає дозвіл екрану не менше 8 мегапікселів (3840х2160), тобто чіткість зображення в чотири рази перевершує Full HD. Завдяки цьому глядачі отримують новий рівень візуалізації, що створює ефект присутності і дозволяє їм відчути себе в самому центрі подій. При цьому в даний час супутникове телебачення є оптимальним каналом для якісної передачі UHD-сигналу, так як дозволяє передавати без втрати великі обсяги даних, необхідних для забезпечення телеперегляду в форматі надвисокої чіткості в будь-якій точці Росії.

«Триколор ТВ» першим в Росії і одним з перших у світі почав трансляцію пакету телеканалів надвисокої чіткості 4K Ultra HD ще в 2015 році. Сьогодні в форматі UHD абонентам оператора доступні спортивні, розважальні, пізнавальні телеканали, а також перегляд кіно і серіалів.

На новому каналі Eurosport 4K абоненти «Триколор ТВ» зможуть побачити ключові спортивні події, а також обрані матчі і етапи турнірів в надвисокому дозволі. Eurosport 4К покаже в надвисокій чіткості як ряд знакових світових першостей: кубки світу і чемпіонати світу з біатлону і іншим зимовим видам спорту, чемпіонат світу з легкої атлетики, всі турніри «Великого шолома», гран-тури по велоспорту, автогонки «24 години Ле-Мана »та інші змагання. Програмне наповнення нового каналу, який представить трансляції ключових спортивних подій, формується на основі контенту Eurosport 1. Деякі матчі і етапи турнірів глядачі зможуть побачити ексклюзивно тільки на Eurosport 4K.

Якість надання сучасного телевізійного контенту постійно вдосконалюється, а це значить, що обсяг матеріалу, спочатку знімаємого в надвисокому дозволі, буде постійно збільшуватися. Так, в 2019 році два турніри «Великого шолома», а також обрані турніри зі снукеру в 2018 і 2019 роках вийдуть в оригінальній якості 4К, а в недалекому майбутньому глядачі побачать і інші ключові змагання, зняті в такому форматі.

«Запуск першого цілодобового спортивного каналу в Росії в форматі 4К підтверджує лідерство «Медіа Альянс» як компанії, яка прагне до інновацій і не боїться впроваджувати їх першою. Ми не просто відповідаємо на запити аудиторії, а й намагаємося їх передбачати, і для нас дуже важливо, що в цьому нас підтримують партнери, які поділяють наше бачення і використовують сучасні технічні рішення. Завдяки нашій співпраці з «Триколор ТВ» глядачі отримують можливість дивитися найцікавіші спортивні трансляції в надвисокому дозволі» , - каже Григорій Лавров, генеральний директор «Медіа Альянс».

Директор по контенту «Триколор ТВ» Михайло Горячев: «Ми, як лідер російського ринку платного телебачення, постійно шукаємо нові жанри і формати мовлення, які будуть цікаві вимогливій абонентській аудиторії «Триколор ТВ». І коли «Медіа Альянс» запропонував участь в запуску телеканалу Eurosport 4K в Росії, ми погодилися, незважаючи на те, що вже маємо в наявності 6 телеканалів ультрависокої чіткості. Для нас це експеримент, який, як ми сподіваємося, дозволить привернути додаткову увагу абонентів до сучасних можливостей телеперегляду, доступним з телеканалами у форматі UHD. З 20 липня по 3 серпня ми будемо здійснювати промомовлення телеканалу Eurosport 4K в пакеті каналів «Єдиний», даючи нашим абонентам шанс оцінити можливості перегляду спортивних змагань в надвисокому дозволі. А з 3 серпня 2018 року телеканал Eurosport 4K буде доступний передплатникам в пакетах каналів «Ultra HD» і «Єдиний Ultra HD».

Eurosport 4K стане першим UHD-каналом, доступним для абонентів «Триколор ТВ» в Сибіру.

20 липня 2018.

RATVODДата: П`ятниця, 02.11.2018, 17:00 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У NHK озвучили плани,

пов'язані з запуском
4K і 8K каналів



Фото: Олег Нікітенко

Компанія NHK - суспільний мовник Японії - скористалася міжнародною виставкою MIPCOM для того,
щоб повідомити широкій публіці про запуск з
1 грудня двох нових телеканалів, що віщають в форматі Ultra HD.


Один з цих каналів буде працювати в дозволі 4K, а другий - в дозволі «Super Hi-Vision» (або ж 8K), ставши першим в світі каналом, що використовують максимально можливу на сьогоднішній день модель дозволу.

Міка Канайо, старший продюсер компанії NHK, який курирує відділ глобального контенту і програмування, повідомив делегатам конференції на MIPCOM про те, що 4K канал транслюватиме щодня по 18 годин нових програм, знятих в дозволі 4K. Це, зокрема, будуть драми, документальні фільми, спортивні та розважальні програми. Також компанія NHK готуватиме в дозволі 4K вечірню інформаційну програму.

«Кожен зможе щось знайти для себе, - пояснив Канайо. - Це буде преміум-контент для тих, кого надихає зображення нової якості».

Родзинкою першого дня роботи нового телеканалу стане пряма трансляція з Антарктики. Продюсерська група NHK вирушила разом з ПТС в подорож по Європі, щоб зняти кілька спеціальних програм, присвячених столицям. На найближчому тижні, зокрема, будуть проводитися триденні зйомки в чудовому Ботанічному саду Лондона, в Кью.

1 грудня також стартує мовлення 8K-каналу, і в перший день ефіру глядачі побачать спеціальний контент. Технологія 8K розробляється вже протягом 15 років, і запуск каналу, за словами Канайо, стане важливою віхою в історії NHK, а також «кардинально змінить образ телебачення в очах глядача».

Один з яскравих документальних фільмів став результатом роботи команди аквалангістів, які вивчали гігантську систему печер Сіноут біля узбережжя Мексики і зняли прекрасний відеоматеріал в дозволі 8K.

Інші програми присвячені найбільш знаменитим оркестрам Європи (Віденський філармонічний, Берлінський філармонічний, Нідерландський королівський оркестр Консертгебау). Також глядача чекає чотирисерійний цикл програм про паризький Лувр. У перший вечір в ефірі пройде пряма трансляція з одного з найбільших міст Італії.

Борис Скуратівський

31 жовтня, 2018.



RATVODДата: Субота, 23.02.2019, 18:15 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Італії громадський телеканал RAI

почне 8K-мовлення



Фото: Il Giornale

У 2020 році італійський громадський мовник RAI планує почати трансляцію контенту в стандарті 8K.


Мовлення в такому стандарті почнеться з трансляції змагань Олімпіади в Токіо. Таким чином, компанія RAI стане першою в Європі, яка впровадила дану технологію.

Свої плани, пов'язані з запуском нової технології, мовник представив на конференції в Римі, під час якої учасники могли ознайомитися з кількома зразками контенту, виробленого компанією в стандартах 4K і 8K.

Компанія RAI вже має в своєму портфелі власний телеканал, що віщає в стандарті 4K (Ultra HD), програми якого транслюються на нерегулярній основі з безкоштовної супутникової платформи Tivùsat, на якій також доступні ще три 4K каналу - NASA 4K, Fashion TV 4K і 4K1.

В ефірі каналу Rai 4K можна бачити документальні фільми, телесеріали, футбольні матчі, а також трансляції різних спеціальних заходів - таких, зокрема, як Різдвяна меса у Ватикані.

Тим часом, італійська газета Italia Oggi повідомила, що 2019 рік може принести компанії RAI збитки на суму в приблизно 15 мільйонів євро - і це на тлі прибутку в 14.3 мільйона в 2017 році і беззбиткового 2018 року.

Збиток насамперед може бути пов'язаний зі зниженням на 100 мільйонів євро обсягів доходів від продажу ліцензій на телевізори (у 2018 році сума доходу в цьому секторі склала 1.8 мільярда євро), спрямованих на інші цілі, падінням доходів від реклами (на 2.6% - до 633 мільйонів євро), а також збільшенням витрат на реалізацію бізнес-плану, який, зокрема, передбачає запуск англомовного телеканалу.

Борис Скуратівський

21 лютого, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 18.09.2020, 08:12 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телеканал Discovery Ultra починає мовлення в Росії



Компанія "Медіа Альянс" в партнерстві c оператором МТС запускає в Росії новий телеканал
від Discovery, Inc. - Discovery Ultra, повідомляє прес-служба компанії "Медіа Альянс",
яка є розповсюджувачем телеканалів Discovery в Росії.


Уточнюється, що цей телеканал стане першим пізнавальним канал у форматі Ultra HD в портфоліо Discovery, Inc., а Росія стане першим ринком, де канал почне мовлення. запуск намічений на 18 вересня 2020 року.

Discovery Ultra буде цілодобово доступний абонентам супутникового, кабельного та мобільного ТБ від МТС в базовому пакеті на кнопці 331, а також в IPTV за винятком Москви і МО.

Основні жанри, на яких будується програмна сітка каналу: "Турбо", "Виживання і пригоди", "Наука і космос", "Дикуни", "Дика природа", "Небезпечні і прекрасні".

Повідомляється, що шоу, що становлять основу контенту для Discovery Ultra, виробляються в нативному UHD-форматі, на спеціальному обладнанні, що забезпечує ультрависоку чіткість зображення. В даний час це близько 80% контенту телеканалу. У найближчих планах - перехід на 100% нативний формат.

17.09.2020.

RATVODДата: Четвер, 11.02.2021, 15:19 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
NASA TV UHD і WOW 4K почали мовлення

з орбітальної позиції
1 градус західної довготи




Компанії Intelsat і Telenor повідомили про запуск з орбітальної позиції 1 градус західної довготи
(супутник
Intelsat 10-02 /Thor 7) ще двох телеканалів, що віщають в дозволі 4K / UHD
.


Мова йде про NASA TV UHD і WOW 4K.

Угруповання супутників, розташоване в даній позиції, охоплює своїм сигналом близько 18 мільйонів домогосподарств, розташованих в країнах Скандинавського півострова, Центральної та Східної Європи.

«Ми з величезною радістю представляємо вам телеканали Wow 4K і NASA 4K, дистрибуція яких буде здійснюватися з наших супутників, розташованих в орбітальній позиції 1 градус західної довготи. Ефір даних телеканалів наповнює контент в стандарті 4K, який дозволяє значно поліпшити якість картинки і подарує глядачам незабутні враження від перегляду», - заявив директор підрозділу мовлення в компанії Telenor Satellite Оле Леданг.

«Ми знаємо про те, що очікування глядачів щодо користувацького досвіду постійно зростають. Глядач хоче бачити картинку високої якості з високою роздільною здатністю, а також глядачеві необхідно мати доступ до більш різноманітного контенту. Спільно з нашими колегами з компанії Telenor Satellite ми забезпечуємо мовникам можливість задовольняти потреби своїх глядачів в країнах Скандинавського півострова, Центральної і Східної Європи і на прилеглих територіях, які ми вже вирішуємо, використовуючи нашу орбітальну позицію 1 граду західної довготи», - додав керуючий директор по продажу в компанії Intelsat Олів'є Херсон.

Варто відзначити, що крім двох нових каналів, на частоті 12705 МГц також віщають інші UHD-телеканали у відкритому вигляді: Mooz 4K, 4K Heritage і Home 4K. Для стиснення відеопотоку усіма каналами використовується медіакодек HEVC.

У майбутньому кількість 4K-телеканалів, що віщають в даній орбітальній позиції, планується збільшувати.

Борис Скуратівський

11 лютого, 2021.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини UHD TV ( 4К, 8К ) телеканалів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024