FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 11:05

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Інформаційні новини SAT TV
marsДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

мовлення SAT TV




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
slavasamДата: Понеділок, 22.08.2016, 18:25 | Повідомлення # 901
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Олімпійський телеканал почав мовлення


Як пише видання «Deutsche Welle», Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повідомив про початок цілодобового мовлення телеканалу. Інформація була озвучена комітетом вчора, 21 серпня, після церемонії закриття Олімпійських ігор в столиці Бразилії.

Олімпійський телеканал буде працювати під слоганом «Бо 17 днів недостатньо». Глава МОК Томас Бах зазначив:

«Основна мета олімпійського каналу — завжди залишатися на зв'язку з уболівальниками і тими, хто цікавиться олімпійським рухом. Також і в проміжок між Іграми».
Канал, ефір якого повністю присвячений Олімпійським іграм, можна буде дивитися як на офіційному сайті за адресою olympicchannel.com, так і в спеціальному додатку для смартфонів і планшетів.

Раніше Mediasat повідомляв про плани створення комітетом Олімпійського телеканалу. Пізніше стало відомо, що він буде запущений в цьому році відразу після закінчення Літніх Олімпійських ігор, що проходили в Ріо-де-Жанейро.
джерело
slavasamДата: Понеділок, 29.08.2016, 18:25 | Повідомлення # 902
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Коломойський продає половину «1+1» Порошенко?




Якщо вірити Наталія Влащенко, головний інвестор телеканалу «1+1» Ігор Коломойський продає половину мовника структурам, близьким до Петра Порошенка, в обмін на збереження бізнесу. Про це телеведуча заявила вчора в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Коломойський продає 50% телеканалу «1+1» структурам, близьким до президента, в обмін на гарантію не націоналізації «Привату». В розстрочку... Я сьогодні це почула, і люди, які дуже близькі до дніпропетровської групи, це підтвердили», - розповіла Влащенко.

На думку телеведучої, можлива угода свідчить про «перерозподіл інформаційного простору перед можливими виборами». Коли відбудуться ці вибори і про які суми йде мова, Наталя не уточнила.

Інформацію Влащенко тут же прокоментувала голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар. Втім, говорити нардеп «Народного фронту» воліла натяками: «Мене не запрошують на такого роду переговори, вони ведуться за закритими дверима. Думаю, що ми це побачимо по інформаційній політиці каналу. Я б нічого не виключала в цій історії. Хоча для Коломойського «1+1» – базовий ресурс. Так сталося, що для українських олігархів наявність телеканалу – найкраща захист свого бізнесу. Це важливий момент», - зазначила Сюмар.

На думку Вікторії, вплив політиків на информресурсы – це погано. Але російський вплив на українське телебачення її хвилює значно більше, і головне зло, за словами Сюмар, – це телеканал «Інтер». Точніше, громадянин Росії Ігор Шувалов, який «створює нову віртуальну реальність української політики»: «Їм вигадується щось компрометуюче, закидається на луганські сайти знятий на «Інтері» фільм, а потім активно обговорюється в інтернеті і, можливо, потім буде показано на цьому телеканалі. Це брудний, чорний піар, російський стиль пропаганди. СБУ повинна працювати ефективніше», - пояснила Сюмар, висловивши готовність будувати з відомством діалог на цю тему.

Вірити інформації Наталії Влашенко? А ось не знаю. Приміром, у власника групи «1+1 медіа» Ігоря Коломойського є два бізнес-партнера за різними телеактивам, що джерела Наталії по ідеї повинні були врахувати. Нагадаю, «1+1» на 17,15% належить Ігорю Суркісу (а також 24,51% телеканалів «2+2», ТЕТ і «Бігуді»). Власником телеканалу ПЛЮСПЛЮС і аналогової ліцензії «2+2» у Дніпрі («9-й канал»), крім Коломойського, значиться Геннадій Боголюбов з групи «Приват» – вони володіють активами навпіл.

Відправила запит на Плюси – з нетерпінням чекаю відповіді!
джерело
RATVODДата: Вівторок, 30.08.2016, 15:11 | Повідомлення # 903
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Онлайн
Катарський медіахолдинг завершує

покупку
Digiturk




Катарський спортивний мовник beIN Media Group заявив про покупку DP Acquisitions - холдингової компанії, що управляє турецьким оператором послуг платного телебачення Digiturk. Сума угоди не розголошується. Таким чином, покупка Digiturk позначила початок роботи компанії на внутрішньому ринку Туреччини і продовження стрімкого розширення beIN по світу.

Медіахолдинг beIN Media Group (beIN Media) повідомив про підписання остаточної угоди про покупку компанії DP Acquisitions B.V. - Холдингової компанії, що управляє турецьким оператором платного телебачення, які працюють під маркою Digiturk. beIN Group придбала акції компанії у Çukurova Group і фондів, контрольованих компанією Providence Equity Partners. Менеджерські права, пов'язані з часткою Çukurova Group в компанії Digiturk, з травня 2013 року здійснював турецький Фонд ощадного страхування вкладів (TMSF).

Компанія Digiturk, що має приблизно 3,5 мільйона передплатників, є найбільшим в Туреччині оператором платного телебачення, який пропонує преміальний набір з 239 провідних спортивних і розважальних каналів, які транслюються в режимі стандартної і високої чіткості. Крім основних турецьких телеканалів, що віщають в стандарті високої чіткості, ключове пропозицію компанії для передплатників включає в себе:

> - в сфері спорту: SporToto Süper Lig, Прем'єр-ліга, Російська і Бразильська футбольні ліги, Кубок Іспанії з футболу, баскетбольної Євроліги Турецьких авіаліній, Beko Basketbol Ligi, Вімблдон, Світовий тур ATP Мастерс 1000, Формула 1 і масу інших рейтингових спортивних каналів.

> - в сфері розваг: трансляція фільмів і серіалів від провідних кіностудій з усього світу - включаючи Disney, Paramount, 20th Century Fox, Warner Brothers, Universal, HBO і Lionsgate.

У пропозиції Digiturk також можна знайти великий вибір телеканалів, здатних задовольнити смаки самої широкої аудиторії Туреччини, включаючи Discovery Channel, Nickelodeon, E! Entertainment, MTV, CNBC, Animal Planet, National Geographic і CNN.

Дана покупка повинна пройти ще цілий ряд узгоджень, включаючи затвердження у відповідних регуляторних органах, які слід очікувати в найближчі місяці. Ексклюзивним фінансовим консультантом beIN Media при проведенні угоди виступив банк Barclays.

Група BeIN Media Group є філією катарської телевізійної мережі Al Jazeera. У число її активів входить телекомпанія beIN Sports, що веде мовлення в 36 країнах світу на 38 каналах, а також 20 інших спортивних, фільмових і дитячих розважальних каналів.

У березні цього року компанія beIN купила кіностудію Miramax, додавши до активів групи додаткові можливості виробництва контенту і бібліотеку з більш ніж 700 фільмів.
Перекладач Google для компаній:Translator ToolkitІнструмент перекладу веб-сайтів

- 30 серпня, 2016

Mediasat


slavasamДата: Четвер, 01.09.2016, 17:25 | Повідомлення # 904
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
В Україні почнуть мовлення два телеканали про туризм


Нацрада з телерадіомовлення дозволила здійснювати в нашій країні ретрансляцію телеканалів Travel TV International (T. TV.I) і Travel TV International HD (T. TV.I HD), повідомляє прес-служба регулятора.
У зв'язку з цим були внесені зміни в Перелік іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та українського законодавства.

Телеканали мають реєстрацію Ради електронних медіа Болгарії. Мова програм - болгарська.

За форматом це спеціалізовані документально-інформаційні телеканали про туризм і подорожі. Віщати канали будуть 24 години на добу. "Передач еротичного та сексуального змісту, зі сценами надмірного насильства або жахів, фільмів, демонстрація яких заборонена на території України, немає", - уточнили в Нацраді.

Способи трансляції T. TV.I і T. TV.I HD, передбачені ліцензією, - кабель, супутник, IPTV. Станом на серпень супутникового мовлення вони не здійснюють. Спосіб доставки сигналу на територію України - IPTV.

джерело
slavasamДата: Середа, 07.09.2016, 15:37 | Повідомлення # 905
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Пакет українських каналів може з'явитися на «Hot Bird»


Державне підприємство «Укркосмос» днями відзначило своє 20-річчя. Зараз важко сказати, чи цей мовник запускав в ефір перший український супутниковий телеканал «Лебідь», або це була інша організація, але цілком можливо, що через більш ніж 15 років український броадкастер може знову задіяти для своєї роботи супутник європейського оператора Eutelsat. Зараз «Укркосмос» працює з трьох супутникових позицій — 46 градусів східної довготи, 4 гр.зах. довг. і зах. довг. Протягом другої половини поточного року повинна додатися четверта, яка істотно розширить аудиторію каналів, які транслюються у пакеті «Укркосмосу».

Зараз на супутнику «AzerSpace» у позиції 46 гр.в.д. українська мовна компанія орендує незначну частину транспондерної ємності. «Укркосмос» тут транслює міні-пакет з двох каналів, з яких тільки один — український («UA-TV»).

Більш насичений за складом пакет каналів, який транслюється з супутника «Amos-2» (10842 H, SR 30000 FEC 7/8). Тут транслюються відразу 10 відкритих українських телеканалів (крім «UA TV» у нього входять такі канали як «Che-Pe INFO», «Гумор ТБ», «Малятко ТВ» і т. д.).

Нещодавно в списку супутників, через які працює «Укркосмос» на його офіційному сайті додався Hot Bird 13E (з сайту «Укркосмос»). При цьому параметри мовлення через 13 градусів східної довготи не повідомляються. Також невідомо, чи пов'язано заппланований початок мовлення через «Hot Bird»з недавньої втратою супутника «Amos-6», який повинен був замінити КА «Amos-2», через який зараз «Укркосмос» здійснює трансляцію.

джерело
slavasamДата: Неділя, 11.09.2016, 14:06 | Повідомлення # 906
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Телеканал "Інтер" припинить випуск новин на час ремонту після пожежі



Український телеканал "Інтер" тимчасово припинить вихід випусків новин в будні дні в ранковий і денний час у зв'язку з проведенням ремонтно-відновлювальних робіт після пожежі в телецентрі, повідомила в суботу прес-служба каналу.
У Києві 4 вересня загорілася будівля, в якій розташований телеканал "Інтер". Представники телеканалу заявили, що це був підпал. Вогонь вдалося загасити, мовлення "Інтера" триває. Керівництво телеканалу визнало цей інцидент тиском. За даними поліції, за медичною допомогою звернулися семеро людей. Порушено справу за статтями "хуліганство" і "умисне знищення та пошкодження майна". Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що напад на телеканал скоїли колишні військовослужбовці. Пізніше Аваков звинуватив "Інтер" в "провокації" напад на свій офіс.
"З 12 по 16 вересня у зв'язку з необхідністю проведення ремонтно-відновлювальних робіт та технічної профілактики в телецентрі компанії "Національні інформаційні системи" в ефірі не буде випусків новин, які по буднях зазвичай виходять в ранковому та денному слотах... Випуск новин о 17.40 (час збігається з мск), а також "Подробиці" о 20.00 будуть виходити у свій звичайний час без змін", — йдеться в повідомленні.

Як повідомили на телеканалі, проведення ремонтних робіт необхідно у зв'язку з ліквідацією наслідків пожежі в телецентрі в минуле неділю. Телеканал планує відновити новинні випуски в повному обсязі з 19 вересня.
МЗС РФ заявив, що Москва обурена і стурбована повідомленнями про підпал у будівлі телеканалу в Києві. Росія вважає це грубим порушенням принципу свободи вираження думки ЗМІ. Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дунья Міятович також засудила підпал будівлі телеканалу "Інтер", привітавши швидку реакцію влади на подію.
Українські політики і ряд журналістів неодноразово висловлювали претензії до керівництва "Інтера" з-за його інформаційної політики, угледівши в ній проросійську позицію. Претензії також стосуються того, що більша частина контенту телеканалу виходить в ефір російською мовою. Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що частка україномовного контенту на українському телебаченні неприпустимо мала, і зажадав від власників телеканалів вжити заходів. Раніше глава МВС звернувся до Служби безпеки України із закликом розслідувати діяльність керівництва "Інтера" у зв'язку з його антидержавною позицією".
джерело
RATVODДата: Неділя, 11.09.2016, 17:54 | Повідомлення # 907
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Онлайн
SES побудує телепорт на острові Мен



Керівництво супутникового оператора підтвердило інформацію про те, що SES Satellite Leasing (SESSL) - інвестиційно-підприємницьке підрозділ компанії SES - планує розширити можливості роботи SES з супутниками, побудувавши для цього новий телепорт, що включає кілька наземних станцій, розташованих на острові Мен.

Телепорт, який планується ввести в експлуатацію в 2017 році, стане сучасним об'єктом, з якого буде забезпечуватися робота служб телеметрії, стеження і управління (TT & C) для запущених супутників, управління ємностями, а також надаватиметься широкий спектр послуг телепорту - зокрема, підйом і прийом сигналу і обслуговування систем доставки сигналу для мовників та дата-центрів.

«Інвестиції компанії SES в створення високотехнологічного телепорту на острові Мен ще більш зміцнять наші інфраструктурні пропозиції, що принесе додаткову вигоду нашим клієнтам», - говорить технічний директор SES Мартін Холлівелл.

«Острів Мен заслужив репутацію непоганого випробувального майданчика для нових та інноваційних технологій, - зазначає міністр департаменту економічного розвитку в уряді острова Мен Лоренс Скеллі. - Завдяки наявності на острові потужної інфраструктури та телекомунікаційних систем, а також завдяки тій підтримці, яку ми надаємо новому і перспективному бізнесу, острів Мен привертає інтерес безлічі гравців зі сфери технологій. Залучення на острів нових інвестицій в майбутньому - ключове завдання нашого уряду, ось чому ми продовжуємо активно підтримувати своїх колег в індустрії в процесі реалізації нових захоплюючих проектів».

В даний компанія SES використовує більше 30 телепортів, включаючи ті, які входять в структуру таких її філій, як O3b Networks і MX1, і Телепорт партнерів.

09 вересня, 2016

Редакція Mediasat


slavasamДата: П`ятниця, 16.09.2016, 18:30 | Повідомлення # 908
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
В Україні російські телепередачі виключили з європейської квоти





В Україні набув чинності закон про виключення телепередач російського виробництва з квоти європейського мовлення.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на офіційну газету Верховної ради "Голос України", закон уточнює поняття "програма європейського виробництва". Зокрема, парламент країни затвердив його ще в травні цього року, однак президент Петро Порошенко поставив підпис тільки в минулий вівторок.

Так, ухвалений документ визначає, що телеканали, крім супутникових, з 07:00 до 23:00 годин повинні передавати в ефір не менше 70% передач європейського та північноамериканського виробництва, у тому числі не менше 50% від загального тижневого обсягу мовлення — передачі українського виробництва. На радіо музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше половини обсягу мовлення.

На Україні європейської вважається передача, якщо її створювали юридичні особи — резиденти країн, де ратифікована Європейська конвенція про транскордонне мовлення.
джерело
slavasamДата: Вівторок, 20.09.2016, 17:18 | Повідомлення # 909
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Замість російських телеканалів в Україні з'явиться k-pop і k-drama



В рамках KIEV MEDIA WEEK які тільки партнери не влаштовували круглі столи! Та й для Нацради (а особливо її голови Юрія Артеменка) не в новинку вести переговори прямо в рамках медіафоруму. Торік, як ви пам'ятаєте, регулятор вивів на новий рівень стратегічне співробітництво з Польщею. Однак сьогодні ентузіазм представників регулятора просто вразив: як мінімум у сфері медіа співробітництво Республіки Корея (це та, що у побуті називається Південної) і України - серед пріоритетних.

- Нацрада за останні два роки заблокував роботу 77 російських супутникових каналів, натомість з'явилося 34 українських. Але цього мало, тому ми хочемо, щоб на українському супутнику з'явилися корейські мовники. 3 жовтня відбудеться бізнес-форум Корея-Україна, ми плануємо великий концерт музики в стилі k-pop, кіностудія FILM.UA вже знімає адаптації корейських серіалів. Ми працюємо над укладанням двосторонньої угоди про копродукції з Кореєю, - запевнив Юрій Артеменко на круглому столі, присвяченому українсько-корейського співробітництва.

Україна, до речі, вже скасувала візи для громадян Республіки Корея, і новий посол Кореї запевнив, що працює з міністерствами, щоб ось-ось запровадити паралельний безвізовий режим для українців.

Багатообіцяючий старт. Подробиці розповім вам вже найближчим часом.
джерело
slavasamДата: Четвер, 22.09.2016, 14:10 | Повідомлення # 910
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Російськомовний канал 24-ТБ змінює tp. на 13°E


Російськомовний канал 24-ТБ з 1 жовтня 2016 року буде транслювати з іншого транспондера на супутнику Eutelsat Hot Bird 13С (13°E). Передача станції буде запущена з tp. 9 з частотою 11,373 Ггц, pol. H (SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK). У пакеті вже дано інформаційне повідомлення з оголошенням цієї зміни. 24-TV залишиться в компресії MPEG-2 і якості зображення SD.

В даний час 24-ТБ транслюється з ємності ізраїльського оператора RRsat на супутнику Eutelsat Hot Bird 13E (13°E) tp. 115 (10,815 GHz, pol. H, SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK). Скоро станція покине цей мультиплекс і буде пропонуватися виключно з tp. 9 на супутнику Eutelsat Hot Bird 13С (13°E).
Власником каналу є компанія Connect Media GmbH, штаб-квартира якої знаходиться у Відні. 24-TV це російськомовний канал, який пропонує програми, інформаційно-розважальні програми, серіали, художні фільми і документальні. Разом з переходом на нові параметри, телевізійна станція введе для програми багато нових серіалів і фільмів. На tp. 9 повинна бути надана в оновленій формулою.

Нові технічні параметри:
Eutelsat Hot Bird 13С (13°E)

tp. 9 (11,373 Ггц, pol. H, SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK)

ID: 24-ТБ
PID V: 2005 (MPEG-2/SD)
PID A: 3005
PID PCR: 2005
СІД: 505
PID PMT: 1005
Provider: -
Кодування: немає (FTA)


Повідомлення відредагував slavasam - П`ятниця, 30.09.2016, 15:52
slavasamДата: П`ятниця, 30.09.2016, 15:51 | Повідомлення # 911
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"UA: перший Ukraine" змінив логотип на "UA: Крим"

Національна телекомпанія переоформила одну з ліцензій на супутникове мовлення у зв'язку зі зміною логотипу.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"Новий логотип мовника - UA: Крим". Відповідне рішення прийнято регулятором 29 вересня", - йдеться в повідомленні.

Під час розгляду цього питання член Національної ради Сергій Костинський прокоментував його, зазначивши, що переоформлення ліцензії є знаковою подією, адже мова йде про відновлення діяльності Кримської філії НТКУ.

Зараз Національна телекомпанія України активно працює над тим, щоб запустити мовлення Кримської філії.
джерело
RATVODДата: Субота, 01.10.2016, 19:20 | Повідомлення # 912
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Онлайн
Ужгородська компанія планує

запустити на супутнику
етноканал




Національна рада на засіданні 29 вересня ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Сіріус медіа продакшн» із м. Ужгорода Закарпатської області. Планується, що за тематикою канал матиме етнічне спрямування, його програми будуть зорієнтовані на національні меншини, що проживають у Західній Україні.

Логотип телеканалу - «Si SIRIUS», комбінований знак, що складається із зображувальної та словесної частин.

Програмною концепцією мовлення передбачено, що частка програм (передач) власного виробництва становитиме 10 годин на добу (41,7%), мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (у тому числі власного виробництва) - 17 годин на добу (71%), максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва - 7 годин на добу (29%).

Формат телеканалу - культурно-просвітницький із фільмопоказом.

За словами директора компанії Вікторії Василенко, канал буде об’єднувати всі національні меншини, які проживають на території Західної України – угорців, поляків, австрійців тощо – і водночас популяризуватиме Україну в Європі. На своє запитання, чи буде доносити телеканал до нацменшин інформацію про Україну, член Національної ради Сергій Костинський отримав ствердну відповідь. «Плануємо робити багато культурних програм, буде інформаційний блок», - повідомила Вікторія Василенко. Також у планах мовника – обмін програмним продуктом із національними телерадіокомпаніями Австрії, Німеччини, Румунії, Польщі, Угорщини. Нині ведуться переговори з австрійською Національною телерадіокомпанією щодо кінопродукції. Програмна концепція мовлення передбачає щонайменше 7 год. на добу фільмопоказу.

ТОВ «Сіріус медіа продакшн» має намір розпочати мовлення у найближчі 3 – 5 місяців.

Територія розповсюдження програм телеканалу «Si SIRIUS» – Україна та інші країни в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника. Обсяг мовлення – 24 години на добу.

Ліцензію видано терміном на 10 років.



slavasamДата: Середа, 05.10.2016, 21:51 | Повідомлення # 913
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Телеканали групи «Інтер» переходять

на мовлення у форматі 16:9


Телеканали «Інтер» та «Інтер+» переходять на широкоформатне мовлення. Інші канали, що входять в групу «Інтер» готуються здійснити такий перехід найближчим часом. Про це кореспонденту Mediasat стало відомо з власних джерел на телевізійному ринку.

15 жовтня в три години ночі відбудеться зміна формату мовлення телепрограм телеканалів «Інтер» та «Інтер+». Існуючий формат 4:3 буде змінено на формат 16:9. Щоправда, поки не уточнюється, які саме цифрові телемережі торкнеться даний процес.

Перехід на широкоформатне мовлення інших телеканалів групи очікується найближчим часом, однак джерело на ринку не уточнив конкретні терміни. Ми стежимо за ситуацією, і як тільки в розпорядженні редакції Mediasat з'являться подробиці, ми оновимо цю новину.

Нагадаємо, раніше мовлення в широкоекранному форматі почали загальнонаціональні телеканали «Україна», СТБ та ICTV. Ці телеканали здійснили перехід від формату 4:3 до 16:9 ще в минулому році.
джерело
slavasamДата: Неділя, 09.10.2016, 12:25 | Повідомлення # 914
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Ще один український телеканал перейшов на супутник Eutelsat.




Французька компанія Eutelsat – найбільший гравець на світовому ринку супутникових операторів – залучає нових клієнтів в Україні. Бюджетним пропозицією оператора зацікавився телеканал «Гумор/Бабай»: мовник перейшов з супутника Amos 2 (SpaceCom) на супутник Eutelsat Ka-Sat 9 (Eutelsat).
Для передачі сигналу канал буде використовувати аплінк провайдера «Дата груп». Це другий український мовник, який наважився на таку зміну – в травні на супутник Eutelsat Ka-Sat 9 перейшов Eu music.


Відповідні зміни параметрів супутникових «Гумор/Бабай» затвердив Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Також телеканал «Гумор/Бабай» відкоригував свою програмну концепцію через збільшення часу мовлення каналу «Бабай» з шести до дев'яти годин на добу. До цього канал віщав в нічний час (00:00-06:00), транслюючи еротику, трилери і фільми жахів.

«Гумор/Бабай» разом з музичним мовником Music Box UA безпосередньо належить ізраїльським бізнесменам Вадиму Сойрефу (98%) та Ігорю Шапіро (2%).

Супутник Eutelsat Ka-Sat 9 «працює» в так званому Ка-діапазоні, який зазвичай використовується для передачі інтернету. Для супутникового ж телебачення, як правило, використовується Ku-діапазон. Власне, в останньому працюють всі українські мовники, користуючись послугами ізраїльської компанії SpaceCom або шведської SES. Для глядачів супутникового телебачення різниця в діапазонах істотна: для прийому каналів Ка-діапазону потрібно додаткове обладнання. Регулятор, навчений досвідом з Eu music, зобов'язав «Гумор/Бабай» надати це обладнання для проведення моніторингу в подальшому, оскільки у Нацради немає можливості перевірити мовлення в Ка-діапазоні.

Раніше Нацрада не раз ловив «Гумор/Бабай» на відсутність супутникового мовлення – компанія передавала свій сигналу кабельним провайдерам за альтернативними джерелами сигналу. Згідно українському законодавству, навіть платні телеканали, щоб потрапити в кабельні мережі, повинні володіти супутниковими ліцензіями. Але супутникове мовлення, як відомо,- не з дешевих: щомісячно обходиться каналах у $10-13 тисяч (незалежно від того, відкритий сигнал або кодується). За останні два роки після триразового стрибка курсу долара, для більш 60 українських супутникових мовників, що не входять в телегрупи, така ціна стала непідйомною і саме з-за цього деякий хитрують і передають свій сигнал «кабельників» по IP. Скільки коштуватиме мовлення в Ка-діапазоні публічно не повідомлялося.

Законодавство в інших країнах дозволяє телеканалам з мовити «універсальної» ліцензією. Наприклад, цією можливістю скористалися телеканали «Спорт1,2» групи «Поверхность», оформивши віщальну ліцензію в Латвії. На початку року канали припинили мовлення супутникової ліцензії, виданої в Україні, а вже навесні обзавелися латвійської. Але від української ліцензії група «Поверхню» не відмовилася, з-за чого телеканали потрапили на гачок Нацради. Перевага латвійської ліцензії – не тільки в приналежності до Європейської конвенції про транскордонне мовлення, яку підписала Латвія, але і в тому, що така ліцензія дозволяє віщати, роздаючи сигнал кабельникам за допомогою альтернативних джерел доставки сигналу – зокрема, по IP, що значно скорочує витрати на трансляцію.

Після випадку з Eu music Нацрада почав активно лобіювати видачу «універсальної» ліцензії на законодавчому рівні, прописавши цю можливість у редакції закону про аудіовізуальні послуги. Така норма на руку всім українським супутниковим телеканалам, які працюють на ринку самостійно (не входять в телегрупи). Втім, доцільність цього не раз ставилася під сумнів: навіщо ринку розміром $150 млн тримати близько 100 телеканалів на «супутнику»? Тим більше, ці мовники працюють як типові канали-пустушки.
джерело
slavasamДата: Понеділок, 10.10.2016, 18:47 | Повідомлення # 915
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Канал Савіка Шустера 3s.tv змінив формат

заради залучення глядачів




Телеканал 3s.tv презентував нову контент-концепцію: тепер він - не тільки продакшн, що виробляє «Шустер LIVE», але і повноформатне телебачення, повідомляє прес-служба каналу.

"Крім п'ятничної програми з Савіком Шустером в ролі ведучого, в нашій сітці мовлення тепер безліч нових якісних проектів, а також всесвітньо відомі серіали і документальні фільми", - говорить генеральний директор 3s.tv Павло Єлізаров.

За його словами, у глядачів з'явилася можливість на глибинному рівні розібратися у всіх економічних, політичних і соціальних процесах України та світу. "Ми говоримо просто про складне в легкій і сучасній манері. В Україні такого поки ще не було", - зазначає Єлізаров.

На телеканалі також відзначають, що зміна формату призвела до того, що 7 жовтня 3s.tv став, за даними ІТК, 13-м серед всіх українських каналів за середньодобовою часткою (SHR 1,41%) по аудиторії 18+, міста 50+.

джерело
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024