FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 03:47

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Огляд нових моделей телевізорів (Новинки телевізійного обладнання)
Огляд нових моделей телевізорів
RATVODДата: Середа, 20.05.2009, 13:52 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Огляд нових моделей телевізорів



Які бувають телевізори


Телевізорів стає все більше. Дуже часто моделі, що працюють на різних принципах, майже неможливо відрізнити один від одного на вигляд або розміру екрану. Навіть конкуренція технологій в межах одного бренду стала поширеним явищем.

Асортимент інтернет-магазинів приголомшує уяву достатком плоских панелей, "пузатих" пристроїв кінескопів і невеликих коробочок-проекторів, які на телевізори начебто зовсім не схожі. Проте, у наш час стрімкого технічного прогресу вони бувають і такими. Телевізор сьогодні - це будь-який виріб з "електронною" начинкою, що дозволяє дивитися кіно і телепередачі.

Аналогові і цифрові


- Аналогові

Т. е. нецифрові телевізори - до цих пір найпоширеніший вигляд. До нього можна віднести і старий "Рекорд" кінескопа, і малоекранний бюджетний LCD "для кухні". Такі телевізори випускаються і успішно продаються до цих пір.

У аналоговому телевізорі сигнал перетвориться в картинку "як є" - без точного розподілу кожного пікселя по екрану, без точного кольору для кожного пікселя і так далі Якість зображення, що приймається, сильно залежить від потужності сигналу, що приймається, і наличия/отсутствия перешкод. Основна гідність аналогових телевізорів - їх дешевизна. За бажання можна купити модель за ціну в межах сотні доларів.

Варто мати на увазі, що велика частина телеканалів в межах Східної, та і Західної Європи до цих пір віщає в аналогових форматах - версіях PAL, SECAM і так далі Аналогові формати відрізняються один від одного числом рядків в кадрі, системам колірності і так далі В Росії і Східній Європі зазвичай використовується SECAM, інколи - PAL. Більшість сучасних аналогових телевізорів мультисистемны і підтримують більшість існуючих форматів.

- Цифрові

Вважається, що якість зображення в цифрових телевізорах дуже висока. Зазвичай так воно і є. Сигнал передається у вигляді цифрової коди (умовно - у вигляді 0 і 1), тому чіткість "картинки" не залежить від потужності сигналу. Дані про кожен піксел передаються або цілком, без перешкод, або не передаються взагалі. Інше залежить від особливостей конкретної використовуваної технології і властивостей цифрового формату. Форматів достатні багато - DTS, EDTV, HDTV і ін.

Оскільки прихід в наші краї високих технологій свого часу дещо затримався, більшість цифрових форматів так і не встигли знайти вживання. Вони можуть використовуватися окремими супутниковими або кабельними телеканалами, проте сьогодні весь світ вже готується до приходу HDTV - цифрового телебачення з високою чіткістю зображення. Формат включає декілька підтримуваних дозволів. Варто заздалегідь уточнити, чи відповідають можливості телевізора потребам покупця. Чим більший дозвіл HDTV підтримує телевізор, тим краще він сумісний з різними цифровими сигналами - супутникових і кабельних каналів, DVD, новітніх ігрових приставок, нарешті. На сьогоднішній день максимальний дозвіл HDTV - 1080p. Інші дозволи, що діють, - 720p і 1080i.

Формат екрану

Інколи він вказується як "співвідношення сторін" екрану. Багато хто, ймовірно, помічав, що співвідношення сторін екрану в кінотеатрі відрізняється від аналогічних показників звичайного телевізора. Нічого дивного. У аналогових і бюджетних моделях телевізорів найчастіше використовується формат 4:3 - 4х - ширина, 3х - висота. Формат - 16:9 з часів Едісона використовується в кінотеатрах, звідки він перекочував в широкоформатні телевізори - зазвичай дорогі аналогові або цифрові.

Зображення 16:9 не відповідає малоформатному екрану і навпаки. З потреби і залежно від технології воно або "обрізується" по краях, або компенсується темними "рамками" зверху і знизу або з боків екрану, або "розтягується" за допомогою спеціальних алгоритмів. У таких випадках зображення зазвичай не відповідає спочатку задуманому режисером. Таким чином, для промотра якісного широкоформатного відео краще всього личить екран 16:9. Проте, малоформатні телевізори сповна личать для невеликих приміщень і, завдяки невисокій ціні, користуються успіхом у невибагливих глядачів.
RATVODДата: Середа, 20.05.2009, 13:59 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Продовження:

Типи телевізорів

Головне - вибрати відповідну технологію. Кожна з них має свої переваги і недоліки:

- ЕЛТ

Звичайні кінескопні телевізори , переважно - в бюджетній ціновій категорії. Більшість моделей випускаються з аналоговими тюнерами, і, відповідно, не можуть приймати цифровий сигнал без додаткових конвертерів. Якість прийому і зображення в аналогових телевізорів значно різниться від моделі до моделі, перша ознака тут - ціна. Залежно від цінової категорії випускаються не лише телевізори з "дутими" кінескопами, але також і з плоскими, і навіть суперплоскими екранами, "картинка" на яких практично не скривлюється. Яскравість і контрастність ЕЛТ сповна прийнятні.

- LCD ( ЖК )

Плоськопанельний тип телевізорів. Принцип роботи - світло від спеціальної потужної лампи проходить через рідкокристалічну матрицю, що формує власне зображення. Під впливом електричних розрядів матриця з високою частотою міняє міру прозорості окремо для кожного кристала-пікселя. Колір додається спеціальними фільтрами. Випускаються як аналогові, так і цифрові LCD-телевизоры, в т.ч. з підтримкою HDTV.

Головне достоїнство LCD - мала товщина панелі. Розмір екрану може бути 50+ дюймів (більше 120 см), при цьому панель настільки тонка, що її можна розмістити на стіні, використовувати замість монітора і так далі Середній ресурс таких телевізорів - більше 30 років.

- " Плазма "

Відмітні особливості плазмових телевізорів - це не лише плоский екран і плоска тонка панель, яку можна повешать на стіну, але і досить екзотична технологія. Навіть само назва "плазма" - щось прогресивне, з майбутнього.

Екран такого телевізора складається з мільйонів бульбашок-пікселів, заповнених інертними газами. Під впливом електричних розрядів бульбашки світяться. Процесор з величезною частотою роздає "завдання" для кажого пікселя, і, таким чином створюється "картинка".

Плазмові телевізори зазвичай випускаються в "цифровому" варіанті. Технологія поступила в масове виробництво порівняно недавно і витрачати час на розробку морально застарілого аналогового телевізора ціною в декілька тисяч доларів не має сенсу.

Головні недоліки плазмових панелей - не завжди якісне відображення чорного кольору і "вигорання" екрану при тривалому перегляді статичного зображення (наприклад "робочого столу" при роботі з комп'ютером). Хоча плазму зазвичай можна використовувати замість монітора ПК, це не завжди доцільно. Проте, в останніх моделях "вигорання" практично усунене.

Екрани в "плазми" досить великі - в даний час 42 дюйми - вже норма. Втім, такі розміри повністю відповідають досить високим цінам на плазмові телевізори.

- Проекційні телевізори

Найчисленніший підвид. Телевізори, що продаються в цьому сегменті, можна умовно розділити на двох типів - телевізори із зворотною проекцією і телевізори з фронтальною проекцією.

Телевізор із зворотною проекцією зовні схожий на свого побратима "кінескопа" - великий бокс з екраном. Ззаду усередині - проектор, що транслює через систему лінз зображення на просветный екран;
Телевізор з фронтальною проекцією - власне, не цілком телевізор. Він складається зі світлого екрану, що відображає, розміщується на стіні і окремого проектора, який, залежно від типа, може бути розміщений де завгодно, - під стелею, на протилежній стіні за спиною глядача, на підставці перед екраном.
Загальний недолік телевізорів із зворотною і фронтальною проекцією - невисока яскравість і контрастність зображення. Особливо це помітно в освітлених денним світлом приміщеннях. Крім того, телевізори із зворотною проекцією вельми громіздкі. Проте, багато компенсує особливість їх технології - проекційні телевізори - рекордсмени по розмірах екрану, в деяких випадках - до 100+ дюймів (250+ см). Це вже порівнянно із справжнім кінотеатром. Тим паче, що ціна на інших типів телевізорів з порівнянними розмірами екранів зазвичай значно вище.

У проекційних телевізорах використовуються наступні технології:

ЕЛТ - в основі проектора - один або три міні-кінескопи. Міні-зображення через систему лінз проектується на екран. Із-за малого ресурсу дорогих кінескопів і складності самостійного підстроювання зображення такі телевізори поступово зникають з продажу.

LCD - вельми перспективна і заслуговуюча довіри технологія. Принцип дії - світло через один або три прозорих ЖК-мінідісплея і систему лінз проектується на екран. Телевізори досить дороги, проте якість зображення забезпечується високе, при цьому, як правило передбачена підтримка цифрового відео. LCD-проекторы - реальний конкурент технології DLP.

DLP. Досить екзотичний тип телевізорів. Світло від спеціальної лампи відбивається (проектується) на екран за допомогою мільйонів мікродзеркал, кожне з яких покоряється власному сигналу. Залежно від ціни використовуються одночиповая або трехчиповая (окремо для кожного кольору) матриця.
LCoS. Дуже якісна технологія. Щось середнє між LCD і DLP. Світло від лампи падає на дзеркальну поверхню крізь ЖК-матрицу, таким чином на екран відбивається вже готове зображення. У нових моделях використовуються також трехчиповые технології - окремо для червоного, зеленого і синього кольорів. На відміну від, наприклад, LCD-проекционок, в LCoS-телевизорах практично не видно "сітка" на екрані - чорні міжпіксельні проміжки.
Зазвичай всі проекційні телевізори сумісні з цифровими, в т.ч. HDTV типами сигналів. Не дивлячись на деякі недоліки, вони сповна окупають свою ціну.

Бойко Руслан

Джерело:


RATVODДата: Середа, 20.05.2009, 14:19 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
« Плазма », як вона розвивалася

Коротка історія плазмових телевізорів

- Дідусь, дідусь! Що таке плазма? - Плазма є агрегатний стан речовини, суміш електрично заряджених часток, в якій сумарний позитивний заряд приблизно дорівнює сумарному негативному заряду, - не замислюючись відповів старик.

Дідуся відрахували з четвертого курсу Бауманки, тому він вважався в сім'ї крупним фахівцем з фізики. - Та ні! Папа сказав, дивитимемося мультики! За старою звичкою старик неохоче говорив на секретні теми. Після інституту він тридцять років числився сантехніком на секретному заводі «Енергомаш». - Як розшифровується СМЕРШ - знаєш? Смерть шпигунам. Ти шпигун? - він узяв внука за підборіддя і пильно поглянув йому в очі. - Н-нет. - Гаразд, тоді слухай.

Все було для оборонки. Навіть якщо самі учені думали, що працюють для власного задоволення. Вони помилялися.

Йшов 1963 рік. Дональд Бітцер з Університету шатат Ілінойс працював над повчальними системами, що дозволяють відображувати не лише букви і цифри, як було раніше, але і графіку. Виходило неважливо.

Врешті-решт Бітцер набрав команду для роботи над новим проектом. Він збирався з'ясувати, як працюватиме матриця з неонових вічок, якщо крізь них пропускати високочастотний електричний струм.

Для своєї роботи Бітцер залучив Жене Слоттова і студента Роберта Вільсона. Як йшли справи, тепер уже не з'ясувати, лише в патент на винахід вписано всі три імена.

Влітку 1964 роки з'явився перший плазмовий дисплей. На сучасні панелі він був схожий вельми віддалено. Смішно, але він складався всього з одного єдиного пікселя. Зараз в кожній панелі їх - мільйони.

Природно, дисплей з одного пікселя - не дисплей. Проте, не прошло і десяти років, як прийнятні результати були досягнуті. У 1971 році фірмі Owens-Illinois була продана ліцензія на виробництво дисплеїв Digivue.

У 1983 році Університет Ілінойса запрацював не мало не багато, мільйон доларів за продаж ліцензії на «плазму» компанії IBM. Це зараз вона стала помалу відходити в тінь, а тоді сильніше за гравця на ринку комп'ютерів взагалі не було.

У тому ж році з'явилася панель IBM 3290 Information Panel - перший комерційний продукт, що випускався масовими накладами.

- Природно, плазмовими панелями намагалися нашкодити і нам, радянським людям, - продовжував старик. - вже в 1982 році почали випускати дисплеї Plasmascope для контролю пусків балістичних ракет наземного базування. Правда, у той час це їм не дуже допомогло. Загалом, комп'ютерні фірми досить швидко закинули плазмові панелі. Останньою від їх виробництва відмовилася IBM в 1987 році. На той час `плазму` випускав в обмежених кількостях лише Пентагон. У нього-то грошей завжди було в достатку.

На початок дев'яностих з'явилися комерційні LCD-дисплеи і справи в плазми пішли зовсім неважливо. Тоді випускалися лише чорно-білі плазмові панелі і конкурувати з LCD вони, загалом, не могли. Та і проблеми з контрастністю не радували - цей показник кульгав навіть в самих просунутих моделей. Проте, «плазма» прижилася в компанії Matsushita, тепер відомій, як Panasonic. У 1999 році був, нарешті, створений, перспективний 60-дюймовий прототип з чудовою яскравістю і контрастністю, кращою в галузі.

З того часу почався короткий зліт плазмової технології. Спочатку панелі відмінно продавалися - вони мали плоскі екрани, були порівняно тонкими і, що важливе, жодна інша технологія не дозволяла випускати порівняно дешеві телевізори такого розміру.

Все змінилося в останніх пару років. Тепер LCD теж випускаються з великими дисплеями. Sharp, наприклад, недавно, представила панель з 108-дюймовою діагоналлю. По нашій системі це більше, ніж два з половиною метри.

Поділа в плазми йдуть неважливо. У 2007 році більш всього продане LCD і ЕЛТ телевізорів. На плазму разом з іншою дрібницею доводиться не більше 7% ринку. Поступово все перемикається на LCD. А там дивишся і ще що нибудь перспективне з'явиться.

Джерело:


RATVODДата: Субота, 23.05.2009, 23:23 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ЕЛТ телевізори

Історія ЭЛТ-телевизоров налічує без малого сотню років. Саме це дозволяє їм утримувати міцні позиції на TV-рынке. За роки і роки існування електронно-променевої трубки компаніям-розробникам удалося досягти високих стандартів виробництва. Завдяки якості і ціні сучасні телевізори з кінескопом на рівних конкурують з новими "модними" технологіями обробки зображення.

Основна деталь ЕПТ-телевізора - кінескоп. Екран кінескопа покритий фосфоросодержащим складом. Потік електронів (електронний "промінь") заставляє світитися фосфорні пікселі - червоним, зеленим або синім світлом. Електронний "промінь" переміщається, створюючи кольорову лінію, що складається з активних пікселів. Потім він зміщується вниз і створює наступну і так далі Швидкість руху "променя" велика і око сприймає цілісну "картинку".

Технологія зберігає дуже великий потенціал. Лідери TV-индустрии продовжують випускати ЭЛТ-телевизоры на будь-який смак. Хоча розміри їх екранів далекі до фантастичних діагоналей проекційних систем, багатий арсенал технічних рішень робить ЕЛТ привабливим варіантом для клієнтів з різними запитами. На сьогоднішній день покупцеві доступні моделі з опуклими, плоскими і суперплоскими кінескопами.

Ціна телевізора з опуклим кінескопом вагається в межах декількох сотів доларів. Саме тому його може дозволити собі що будь-який бажає. Значну частину покупців сповна владнують характеристики такого кінескопа, а у цінителя "суперкартинки" завжди є альтернатива - плазмовий телевізор, LCD-телевизор або звичайний телевізор з плоским екраном. Плоскі кінескопи - сучасна тенденція в розвитку ЕПТ. LG (Super Flat), Sony (Super Trinitron) - лише небагато з брендів, під якими випускаються телевізори з суперплоским екраном. Якість зображення на такому екрані порівнянно з якістю "картинки" за шибкою. В таких екранів великий кут огляду і стильний сучасний вигляд.

Ще одна гідність ЭЛТ-телевизоров - їх довговічність. Така покупка радуватиме покупця і його близьких десятиліттями.



RATVODДата: Субота, 23.05.2009, 23:29 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
LCD телевізори

Не встигли телевізори з ламповими кінескопами вступити в пору технічної зрілості, як гіганти Hi-Tech підготували їм гідну заміну. Плоскі LCD-панели упевнено займають лідируючі позиції в TV-индустрии.

Сучасні LCD-телевизоры - плоть від плоті рідкокристалічних моніторів, що вперше з'явилися у продажу до кінця минулого тисячоліття. У розробці телевізорів беруть участь десятки компаній - традиційно активні в цій ніші Hewlett-Packard, ViewSonic і LG, а також багато інших, що зробили ставку на "технологію майбутнього".

LCD-экран складається з двох шарів поляризованого прозорого матеріалу, один з яких покритий ЖК-полимерной плівкою. Електричний струм проходить через окремі кристали, формуючи зображення. Самі по собі кристали не світяться. Позаду екрану розташована флуоресцентна лампа, світло від якої проходить через LCD-матрицу.

Сьогодні технологія дозволяє виробляти не лише пристрої класичного телевізійного формату 4:3, але і широкоформатні 16:9 LCD-панели високого дозволу. Розмір екрану в різних моделях вагається від 13 до більше 40 дюймів, доганяючи проекційні телевізори, що пішли у відрив. Збільшилися яскравість, контрастність зображення, значно збільшився кут огляду в LCD-экранах. Кут перегляду в ЖК сучасного виконання досягає 160 градусів.

Крім того, технологія не знає конкурентів в роботі із статичним зображенням. Широкоформатні моделі ефективно застосовуються в зовнішній рекламі. Повнокольорова "картинка" LCD-телевизора на рівних конкурує з якістю зображення, доступним власникам плазмових панелей, а в роботі з комп'ютером навіть перевершує його.

Можливість підключення до LCD-панели комп'ютера - одна з сильних сторін технології. На ринку представлений ряд телевізорів з можливістю такого підключення, і, окрема категорія - комп'ютерні монітори з можливістю перегляду телепрограмм/подключения відеопристроїв. Монітори, що не підтримують відео, за бажанням клієнта комплектуються зовнішніми TV-тюнерами. Якість прийому в таких системах дуже висока.

Ще одна перевага LCD - їх довговічність і безпека. Заявлений виробниками термін роботи порівнянний з довговічністю звичайних ЭЛТ-телевизоров і в середньому досягає 60000 годин. При адекватному режимі експлуатації він буде готовий до перегляду десятки років! Флуоресцентну лампу, що вийшла з буд, можна легко замінити в домашніх умовах. Крім того, телевізори LCD споживають мало енергії і майже не гріються під час роботи.

Високі стандарти технології LCD сьогодні може собі дозволити більшість покупців з середнім і високим достатком. Ціновий розкид на різні моделі дуже широкий - від декількох сотень доларів за недорогі телевізори до тисяч за широкоформатні панелі. Проте, ціна більшості виробів не перевищує $1000 і сповна доступна представникам середнього класу.


RATVODДата: Субота, 23.05.2009, 23:34 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Плазмові телевізори

В сучасних плазмових телевізорів довгий і славний родовід. Перші прототипи були створені ще в 60-х роках минулого століття. У основі лежить розробка американських учених - екран, що працює подібно до флуоресцентної лампи. Екран складається з мільйонів покритих фосфором пікселів-бульбашок з інертними газами - неоном і ксеноном. Під впливом електричного струму гази стають джерелом УФ-ізлученія. У свою чергу ультрафіолет заставляє світитися фосфорне покриття. Картинка готова.

Розвиток техніки дозволив втілити блискучу ідею в життя на якісно новому рівні. Над створенням плазмових панелей інтенсивно працює засновник індустрії - Matsushita Electronics, відома брендами Panasonic і Technics, в боротьбу за покупця включилися і інші виробники - AOC, LG, Grundig і ін. Характеристики "плазми" зробили її бажаним гостем в будь-якому будинку.

Розміри
Завдяки своїй компактності, плазмові телевізори вдало вписуються в інтер'єр будинку і офісу. Сучасна "плазма" - не товще 15 див. Розмір екрану минув відмітку в 60 дюймів - ледве менше, ніж в проекційних телевізорів і трохи більше, ніж в LCD панелей. Поступово відходять в минуле телевізори традиційного формату. Рік за роком виробники готують остаточний перехід на широкоформатні екрани із співвідношенням 16:9, як не можна більш відповідні для перегляду фільмів.

Зображення
Плазмові панелі - незмінний елемент обстановки цінителя динамічного відео. Високі показники яскравості і контрастності плазмового дисплея дозволяють дивитися його при будь-якому освітленні, тим паче, що кут перегляду "плазми" перевищує 160 градусів. Такі можливості забезпечують комфорт при перегляді якісних кінофільмів, легко досягається приголомшливий "ефект присутності" в комп'ютерних іграх.

Технічні особливості
Сучасні плазмові панелі здатні працювати з будь-якими стандартами телевізійного сигналу - від звичайного NTSC до того, що набирає силу високоточного HDTV. Більшість моделей не лише сумісні з такими "високотехнологічними" джерелами сигналу, як комп'ютери, DVD-проигрыватели і супутникові ресівери, але і забезпечені вбудованим TV-тюнером.

Особливості технології роблять її привабливою альтернативою звичайним ЭЛТ-телевизорам. Якісні і безпечні в експлуатації, плазмові панелі стали "виробом вибору" покупця на TV-ринку.


RATVODДата: Субота, 06.03.2010, 10:28 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телебачення без дротів

Для перегляду відео, кіно і телепрограм люди все частіше використовують комп'ютери
замість традиційних телевізорів.

Правда, екрани в комп'ютерів порівняно невеликі, тому інколи ПК підключають до телевізора за допомогою дротів, а це вимагає технічних навиків і незручно у використанні. Для вирішення проблеми ряд компаній розробляє системи безпровідного підключення комп'ютера до ТБ.

Я тестував Wireless Display (Wi-Di) компанії Intel і PlayOn від MediaMall. Для роботи з обома системами необхідно підключити до телевізора додатковий пристрій, здатний обмінюватися з комп'ютером радіосигналами.

Для використання Wi-Di знадобиться новий, спеціально оснащений комп'ютер - з новітнім процесором 2010 Intel Core, потужним графічним чіпом і модулем безпровідного зв'язку Intel. Поки на ринку представлені лише три такі моделі: ноутбуки виробництва Toshiba, Sony і Dell вартістю від $ 900 до $ 1050 (у США. - "Відомості"). До них додається спеціальний адаптер Push2TV фірми Netgear.

Я тестував систему на ноутбуку Toshiba E205. Налаштування прошла без проблем, і після введення кодового номера все стало працювати, як і заявляли розробники. Будь-які зображення на екрані комп'ютера, включаючи відеофільми з DVD і кліпами з інтернету, передавалися і на телеекран, правда з невеликим погіршенням якості.

PlayOn - програмне рішення вартістю $ 40, сумісне з ширшим асортиментом комп'ютерів і приставок. Цю систему я тестував на ноутбуку Lenovo ThinkPad і приставці PlayStation 3. Після інсталяції PlayOn я знайшов спеціальну програму в меню PlayStation 3. Проблем, пов'язаних із зміною екранного режиму, не виникало. Але і в цієї системи є обмеження: як джерело відеозображення можна використовувати лише ті ресурси, які підтримують PlayOn. Скажімо, я міг дивитися телешоу і фільми каналу Hulu, а з якихось випадкових відеосайтів - ні. Окрім Hulu PlayOn підтримує YouTube, Netflix, CBS.com, відео за запитом від Amazon, CNN.com і ESPN.com.

Для додавання нових ресурсів потрібно використовувати спеціальні програмні налаштування, але їх установка може виявитися не дуже простою. Якість зображення в даному випадку була приблизно таким же, як і в Wi-Di. При цьому ви не можете вільно управляти зображенням, а навігація обмежена можливостями ігрової приставки.

Дивитися інтернет-відео без дротів набагато зручніше. Але це коштує грошей і може зажадати певних зусиль.

УОЛТЕР МОССБЕРГ, THE WALL STREET JOURNAL, ВІДОМОСТІ
ComNews


RATVODДата: Середа, 14.04.2010, 22:49 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Москві створюють телевізор майбутнього

Московський науково-дослідний телевізійний інститут відзначає ювілей.
Вже 60 років там займаються створенням телебачення майбутнього.

Зараз завдання - перевести країну на цифрове мовлення, але є інші ідеї: винайти телевізор, який можна скручувати в трубочку або прикріпити до стінки кнопками.

Учені-розробники досліджують нові можливості телебачення, напружено сперечаються і намагаються заглянути на 10 і навіть на 20 років вперед. Для них вже вочевидь, що корпус телевізора ставатиме все тонше, екран все більший, і, можливо, вже найближчим часом телевізійний приймач стане абсолютний мобільним.

"Телевізор можна буде скрутити в рулон і поставити в кут. Або повісити на стіну в будь-якому місці і прикріпити булавочками. Є такий варіант. Але це якщо успішними виявляться досліди по виробництву електронного паперу", - вважає Михайло Смагин, заступник начальника відділу МНІТІ.

А передавати запахи телебачення почне не скоро. Поки ученим не удається представити їх у вигляді цифр і вивести необхідну математичну модель. Лабораторії, в яких займаються фантастичними проектами, розташовані на самих верхніх поверхах науково-дослідного телевізійного інституту. Основна частина співробітників зайнята проблемою реальнішою, але від цього анітрохи не менш важливою - переходом Росії на цифрове мовлення. Вже розроблені телевізори нового покоління, цифрові приставки, які підключаються до старих аналогових приймачів, а також точки колективного доступу.

"За нашими підрахунками, використання колективної точки доступу дозволить понизити вартість цифровизации однієї квартири до 500 рублів, тоді як одна приставка стоїть не менше 2000-2500 рублів", - говорить Костянтин Биструшкин, заступник генерального директора МНІТІ по науковій роботі.

Директор інституту вважає, що цифровізація надає Росії унікальний шанс відіграти втрачений колись російськими виробниками багатомільйонний ринок збуту телевізорів. А значить, є можливість перетворити перехід на цифру у величезний соціальний проект.

"Це колосальний ринок, і мільярди, які будуть витрачені на заміну устаткування для громадян Росії, можуть піти в кишеню зарубіжним виробникам. Але я думаю, що російські виробники і наші міністерства і відомства украй зацікавлені, аби ця виручка залишилася в Росії у вигляді податкових вступів і зарплат", - вважає Надія Вілкова, генеральний директор Московського науково-дослідного телевізійного інституту.

Історія інституту свідчить про те, що наша країна починала боротьбу за створення кращого телеприймача майже на рівних з найбільшими світовими державами. Утворений півстоліттям назад московський НДІ телебачення якраз і повинен був розробити конкурентоздатний масовий продукт.

Костянтин Биструшкин, заступник генерального директора інституту по науковій роботі, розповів про перший телевізор МНІТІ "Авангард", розроблений в 1953 році: "Модель була у багатьох відношеннях прогресивна. Телевізор "КВН" міг приймати лише три програми, а "Авангард" - 12".

Услід за "Авангардом" МНІТІ розробив перший в СРСР транзисторний телеприймач "Супутник". На виставці 1958 років в Брюсселі конкурувати з ним могла лише компанія Sony. Потім настала ера кольорового телебачення. СРСР досяг виробництва 12 мільйонів телевізорів в рік. Сьогодні російський ринок оцінюється приблизно в 7 мільйонів телевізорів. Перехід на цифрове мовлення збільшить цей ринок в рази. Тому боротьба за нього обіцяє бути напруженою.

www.vesti.ru


RATVODДата: Четвер, 19.08.2010, 17:37 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Чи варто купувати 3D-ТВ

Весь світ нині переживає неймовірний 3D-бум і Україна - не виключення.

Сьогодні вважається модним не просто сходити в кінотеатр на новинку кінопрокату, а поглянути новий фільм в 3D, причому, бажано, аби «реальній» картинці відповідав високоякісний звук! Гурмани розваг вже захопилися так званим 4D (там ще і крісла вібрують в такт подіям на екрані), але це дорого - від 150 грн., та і вибір програм там невеликий. А ось 3D щільно увійшло до нашого життя і навіть дісталося до наших квартир - «віртуальну реальність» тепер можна організувати навіть у себе удома. Цього року провідні виробники електроніки представили на ринку телевізори з 3D-функцией. «Сьогодні» з'ясувала, чи варто відмовлятися від звичайного «ящика» на користь 3D-панелі.

НАВІЩО ПОТРІБНІ 3D-ОЧКИ

Затворні окуляри. Дозволяють дивитися 3D без втрати якості картинки

Друга (немаркетингове) назва 3D-відео - стереоскопія - краще відображає принцип, по якому працює ця технологія. Все просто: кожному оку надаються різні картинки на дуже високій швидкості, що в комбінації і дає відчуття об'ємного зображення. Для того, щоб такий ефект виник, глядачеві потрібно надіти спеціальні окуляри. Секрет полягає в тому, що кожна з двох лінз блокує частину зображення, що в результаті дає різну картинку для кожного ока.

ПОЛЯРИЗАЦІЙНІ ОКУЛЯРИ. У більшості кінотеатрів на вході в зал видають так звані поляризаційні окуляри. Їх головна перевага - невисока ціна (біля $ 20). Проте поляризація вимагає, аби кожне око бачило лише половину пікселів на екрані, а дозвіл малюнка стає удвічі менше, через що можуть бути помітні чорні смужки на екрані. Такий ефект може викликати дискомфорт у деяких глядачів, а особливо з порушеннями зору. Природно, для домашнього 3D-телевизора така технологія не личить - із-за специфічної частоти мерехтіння на телеекрані смуги були б сильно помітні.

ЗАТВОРНІ ОКУЛЯРИ . Для 3D-телебачення, призначеного для роботи не в кінозалах, а у вітальнях, були спеціально розроблені окуляри затворів. Працюють вони за принципом здобуття сигналу від телевізора і почерговим блокуванням одним з лінз. Ділення картинки відбувається завдяки невеликим ЖК-панелям, які закриваються поперемінно синхронно з чергуванням кадрів на моніторі. За рахунок цього окуляри затворів дозволяють насолоджуватися об'ємним зображенням без зниження числа пікселів. Єдиний недолік таких окулярів - висока ціна (від $ 100). Проте експерти прогнозують, що вже через рік-два ціни на них впадуть в два-три рази, втім, як і на домашні 3D-телевізори.

ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ

Зір для 3D-эфекту має бути в нормі

Не дивлячись на те що телевізори з 3D-функцією почали з'являтися в магазинах електроніки всього полгода назад, в світі на сьогоднішній день їх вже продан
о декілька мільйонів. Відповідно, на форумах вже з'являються перші відгуки щасливих власників, правда, деякі з них скаржаться на те, що чекали кращого ефекту.

ЧИННИК ЗОРУ. Почнемо з того, що функція 3D на телевізорах, випущених в продаж, розроблена для людей з нормальним зором. А таким, на жаль, може похвалитися не кожен. Наприклад, зірка 3D-фильма «Аліса в країні Чудес» Джоні Депп, що виконав роль Безумного Капелюшника, говорить, що не дивився власний фільм в тривимірному форматі, тому що не може його нормально сприймати через те, що погано бачить лівим оком.

За даними американських дослідників, від 5 до 12% людей мають яку-небудь міру стереослепоты, яка не дозволяє їм насолоджуватися картинкою в 3D. Йдеться про тому, що для повноцінного перегляду 3D чоловік повинен, по-перше, однаково добре бачити двома очима, по-друге, має бути прямосмотрящим (не бути косооким). За відсутності цих умов перегляд 3D-фильмов може викликати неприємні відчуття і навіть головний біль через те, що очі не можуть дати стовідсоткового поєднання картинок. Тобто, якщо із зором у вас не все ідеально, практичного сенсу в переплаті за функцію 3D немає.

ЧИННИК РОЗМІРУ. Ціна сучасного 3D-телевизора сильно залежить від розміру екрану. Так, ціни на моделі з діагоналлю плазмових панелей 40 дюймів починаються від 13 тис. грн., а ось за 60-дюймові екрани продавці просять 30-40 тисяч. Вибір діагоналі залежить від приміщення, де вона знаходитиметься. Потрібно врахувати, що при її установці потрібно залишити принаймні 10 см вільного зазору від стіни для вентиляції, а також те, що у глядачів має бути певна відстань для комфортного перегляду. При діагоналі 32-37” ця величина має бути не менше 2,5-3 м. Панелі з діагоналлю 42” краще розташувати на дистанції 3-4 м. Якщо діагональ - 50”, краще, аби плазмова панель знаходилася від вас в 4-5 м, а при діагоналі 61” або 63” відстань до плазмової панелі має бути не менше 5 м. Врахуйте, що особливістю технології є те, що тривимірний ефект виявляється на відстані від 2,5 до 6 м - не можна ставити ТБ як дуже близько від себе, так і дуже далеко.

ТЕСТ ТЕЛЕВІЗОРА LG 55LX9500: БАГАТО ФУНКЦІЙ ПЛЮС 3D

Зовнішній вигляд. Вимкнений телевізор - як моноліт,
але при включенні фасад перетворюється на екран

Для того, щоб перевірити 3D-технології у дії, ми узяли для споживчого тесту одну з новинок ринку - 55-дюймовий телевізор LX9500, оснащений за останнім словом техніки (ціна - 28 504 грн.). Він не лише показує 3D-відео, але також оснащений веб-сервер-сервісами і має можливість відтворення мультимедійного контента з USB-накопителей і з DLNA-сети. Тюнерів в LG 55LX9500 декілька: аналоговий, DVB-T і DVB-C, що приймають сигнали MPEG2 і MPEG4.

Зовні телевізор у вимкненому стані представляє суцільний чорний моноліт (його товщина близько 20 мм), але лише коштує його включити, як, завдяки дуже вузькій рамці (шириною всього 16 міліметрами), майже весь фасад телевізора перетворюється на екран. На зворотному боці - безліч різних входів і виходів, що дозволяють підключити до ТБ будь-який з існуючих відеопристроїв. Але роз'єми розташовані так, що підключені до них кабелі не дозволяють повісити телевізор впритул до стіни. Правда, сам виробник вимагає, аби між панеллю і стіною був зазор - для вентиляції.

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ 3D-ТЕЛЕВІЗОРА

+
Багатофункціональність
Зв'язок з інтернет-сервісами
Високоякісна 2D-картинка
Відмінний дизайн


-
Висока ціна
От 3D швидко втомлюються очі
Складно знайти контент

ТЕХНОФІШКИ

Є місце навіть для флешки

У цьому телевізорі виробник реалізував декілька новітніх технологій. По-перше, тут є фонове LED-подсветка Full, що підстроює колірність під умови освітлення, причому, з технологією локального затемнення - 1200 світлодіодів освітлюють 2 млн пікселів. По-друге, частота оновлення екрану складає 400 Гц - рекорд для ЖК. По-третє, величезне число роз'ємів дозволяє підключити будь-який винайдений людством відеопристрій.


RATVODДата: Четвер, 19.08.2010, 17:54 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ПРОДОВЖЕННЯ:

МОНТАЖ ПАНЕЛІ: НІЧОГО СКЛАДНОГО

Панель досить важка

Комплект, що складається з окулярів, Blu-ray-проигрывателя і 3D-телевизора, був упакований досить акуратно (всі складові в своїх окремих коробках). Дістати панель з коробки можна лише удвох - вона досить важка. У монтажний комплект входить кріплення з підставкою і гвинти. Після 5 хвилин нехитрих маніпуляцій з викруткою нам удалося поставити панель на стіл, не виникло проблем і при підключенні кабелів. Проте встановлювати довелося швидше інтуїтивно - в інструкції цей процес описаний нечітко. Зате порадував той факт, що в комплект входять запасні гвинти і спецганчірочка для очищення панелі від відбитків (вони просто «липнуть» до глянсової поверхні).

КРАСИВО, АЛЕ ОЧІ ВТОМЛЮЮТЬСЯ

Рано. Поки що 3D-картинка далека від природної

Включивши телевізор, ми спочатку розгубилися - при натисненні кнопки Input (вибір джерела сигналу) перед нами розкрився вражаючий список варіантів. Так, безпосередньо в нього можна увіткнути флешку, під'єднати супутникову і ефірну антени, підключити DVD-плейер і навіть ноутбук або стаціонарний комп'ютер. У списку відеоформатів значаться DIVX, Xvid, MPEG1/2/4, H264, AVC, а по факту читається ще і WMV9. Аудіодоріжки також багато представлені: AC3 (Dolby Digital), EAC3, ААС, MPEG, MP3, PCM і знову ж таки незаявлений WMA. Ще більш вражаєшся, натискує на пульті функцію NetCast, - відкривається доступ до ресурсів YouTube, Google Picasa і зведенням погоди (лише потрібно вибрати своє місто із списку). Для повного щастя користувачеві не хапає лише торрент-клиента для роботи з файлообменниками і вбудованим жорстким диском, аби дивитися фільми з нього. Правда, є можливість підключити зовнішній «хард». Одночасно телевізор, підключений до інтернету, є і відеотелефоном - потрібно підключити веб-камеру і набудувати клієнт.

ЗВИЧАЙНА КАРТИНКА. Якість картинки на стандартних ліцензійних DVD-дисках питань не викликає - всі кольори досить природні при стандартних налаштуваннях. Система поліпшення відображення руху TruMotion 400Hz працює виключно добре. Додамо, що телевізор досить непогано обробляє картинку стандартного і низького дозволу, наприклад, ролики з YouTube. А ось як він покаже себе в режимі 3D? Перемикання в нього виробляється кнопкою на пульті.

ТРЕТІЙ ВИМІР. Для випробувань тривимірності був використаний фірмовий Blu-ray-плейер і фірмовий же контент. Меню, що відкривається натисненням кнопки 3D, містить чотири ікони: екран, розділений навпіл вздовж і поперек (на зразок режиму PIP «картинка-в-картинці»), звичайний екран і екран з тремтячим зображенням, що двоїться, - залежно від того, що ми бачимо на екрані без окулярів, на ту ікону і треба натискувати для того, щоб активувати потрібний режим тривимірності. Після його активації рамка екрану стає вікном, ведучим в красивий тривимірний світ. Проте після перегляду фільмів в кінотеатрі чекаєш від телевізора природнішого зображення. Зараз же картинка трохи нагадує стереоизображения на радянських календариках. Але, ледве освоївшись, на дрібні недоліки на обертаєш уваги - 3D-эффект відчуємо. Відразу ж відзначимо, що окуляри як такі трохи міняють колірний тон картинки у бік холодних тонів - найкрасивіше виглядають сцени з «теплими» (жовтими, червоними) зображеннями. Додає ефекту присутності і дуже якісний звук, що йде зі вбудованих динаміків. Проте з незвички від 3D-изображения швидко втомлюєшся - після перегляду одного фільму захотілося зняти окуляри і деякий час не надівати їх. Словом, ТБ хороший, але 3D поки що незавершено.

ДЕ ЗНАЙТИ 3D-КОНТЕНТ

Чекаємо! Дисків для 3D-ТВ ми не знайшли ні в магазинах, ні на ринку

Найбільшою проблемою, з якою ми зіткнулися під час тесту, був пошук дисків для перегляду фільмів з 3D-эффектом. Річ у тому, що для 3D-ТВ доки не існує єдиного стандарту. Окремі виробники використовують власні технології і співробітничають з певними постачальниками контента. Ще одна проблема: 3D-очки випускаються під конкретний телевізор і навіть техніка одного і того ж виробника може бути несумісна між собою.

Де ж купити фільми в «3D-качестве»? У магазинах электроники, які ми об'їздили у пошуках фільмів, нам відповіли, що фільмів в 3D-формате поки що немає і коли з'являться - невідомо. Не допоміг і радіоринок, де, здавалося б, є все що завгодно - ми знайшли всього лише одну крапку, торгуючу фільмами на Blu-ray (лише диски цього формату придатні для високоякісного 3D-кино). Але 3D-фильмов не було, а ціна звичайних фільмів стартує від 250 грн. (на розпродажі можна купити від 150 грн.), та і новинок кінопрокату практично немає.

Трохи рятує положення інтернет - в мережі є файлообменники, на яких викладені звичайні фільми, оброблені народними умільцями так, щоб показувати картинку в 3D-формате. Проте якість зображення, самі розумієте, піратське, відповідно, дивитися «саморобні» фільми неприємно. Добре пошукавши, ми знайшли декілька платних сайтів, які вимагають оплати по смс у розмірі 100 грн. за кожен фільм, але скачування такого фільму у нас відняло 4 години часу, та і якість картинки розчарувала.

Тим, у кого є супутникова тарілка, простіше: існує з десяток каналів, що здійснюють трансляцію в 3D-формате. Проте, по-перше, вони платні, по-друге, якість картинки, всупереч заявленому HD, також залишає бажати кращого - на 55-дюймовому екрані видно «биті» пікселі. Вивід простій, хоча і невеселий. Покупка 3D -телевизора до тих пір, поки не буде вирішено питання з контентом, від необхідності регулярних походів в кінотеатр не позбавить.

Владислав Бовсуновський
Сьогодні


slavasamДата: Понеділок, 28.05.2012, 10:34 | Повідомлення # 11
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Кривий екран Elite Screen




Що займається виробництвом проекційних екранів компанія Elite Screen представила новий екран для домашнього кінотеатру Lunette A4K, який виділяється увігнутою формою і виконаний з використанням інноваційних матеріалів. Компанія вважає, що увігнута форма екрану сприяє більш повного занурення в дія фільму на екрані.

Акустично прозорий матеріал екрану дозволяє розміщувати джерела звуку безпосередньо за екраном, що повністю усуває розрив між звуком і зображенням. Матеріал екрану забезпечує чудове відображення повнокольорового зображення з відсутністю будь-яких візуальних спотворень
джерело
RATVODДата: Середа, 19.12.2012, 16:09 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Samsung і LG змінюють пріоритети

у відношенні телевізорів




Корейські виробники телевізорів вирішили змінити пріоритети у зв'язку зі складнощами з випуском на ринок AMOLED TV і зростаючою популярністю моделей з дозволом 4Kx2K.

На початку року компанії Samsung і LG Display продемонстрували 55-дюймові AMOLED телевізори на виставці CES з наміром випустити їх на ринок протягом року. Однак плани по комерціалізації кілька разів відкладалися. В той же час досвід ринку показав, що для багатьох споживачів більш привабливими є скоріше великі за форматом і більш дешеві LCD телевізори, чим хай-ендів тонкі OLED моделі. Таким чином, фокус з AMOLED був зміщений на телевізори з ультрависокої дозволом.

Через високі витрати на виробництво 55-дюймових AMOLED кінцева ціна на них складе близько $ 10 000, що набагато вище в порівнянні з цінами на LCD моделі з схожими характеристиками. Крім того, вартість обслуговування AMOLED поки складно передбачити (ці екрани відрізняються підвищеною крихкістю). Можливо, в майбутньому буде потрібно проведення великої освітньої кампанії для споживачів, яка демонструє переваги AMOLED.

Після IFA 2012 корейські виробники панелей втратили впевненість у AMOLED і стали сумніватися в виправданості витрат на їх розвиток. З іншого боку, якість зображення телевізорів з роздільною здатністю 4Kx2K сьогодні більш очевидно для користувачів, тому виробляти їх було б більш розумно.

У 2013 році корейські компанії мають намір почати масове виробництво телевізорів з ультрависокої дозволом і продемонструвати свою продукцію на різних торговельних виставках.



RATVODДата: Четвер, 27.12.2012, 14:45 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телебачення 21 століття



Сьогодні представляємо вашій увазі статтю британського журналіста і письменника Джеофа Беінса, яка стала частиною популярної книги Even Higher.
Автор розмірковує на тему майбутнього телебачення в проекції сьогоднішніх досягнень і технологічних звершень. Напередодні новорічних і різдвяних свят можна і пофантазувати про можливі варіанти розвитку індустрії телеперегляду. Вдалої вам подорожі у світ майбутнього ТБ: квитки куплені на 2012-2037 рік.

2012 рік - це рік, коли перестали використовувати друковану паперову продукцію і коли відбулася трансформація телеперегляду: телебачення пройшло шлях від розваги з нагоди до постійного супутника сучасного життя.

Ще 25 років тому ви повинні були пильно, не відводячи очей, вдивлятися в свої екрани, щоб хоч якось побачити картинку. З часом, екрани збільшувалися в розмірах, і вже в 2015 році все сімейство може зібратися перед 170см блакитним екраном для перегляду понад 18,000 супутникових телеканалів.

Впровадження в 2017 році друкованої технології відображення (printable display technology - PDT) в одну мить змінило телебачення як таке: телевізори на стіні мутували в стіни-телевізори. Більш немає необхідності розділяти апарат і інтер'єр - екрани з високим дозволом проектуються на шпалерах, вікнах і навіть меблів.

І хоча перші Телесто розробили і виробили в Китаї (Сполучені Штати Африки лише в останньому десятилітті нарощували світове виробництво), в 2019 році саме Cisco-NDS початку комерційні продажі технології Плоских телевізійних систем на всю стіну. Це об'єднало способи доставки контенту споживачам, розподіливши зображення виходячи з переваг і запитів кожної сім'ї. Протягом декількох років Телесто завоювали серця (і погляди) світового населення: Cisco-NDS перехопила технологічну ініціативу успіху в компанії Apple в 2022 році.

Незабаром, всі стіни перетворилися на телевізори, забезпечуючи розваги, зв'язок, освіта, декор та навіть картинку оточуючого вас світу (в 2023 році компанія Microsoft випустила новий Windows, який підкосив індустрію телесмоторенія, але врятував компанію від краху після Воєн за технічні засоби захисту авторських прав у 2021 році).



Сьогодні складно уявити життя без мікрофонних імплантів, адже ще десять років тому доводилося налаштовувати Телесто для показу бажаного зображення. У 2020-х роках ручні пульти управління поступилися дорогою голосовому управлінню і мови тіла. Телесто вийшли з будинків і оселилися на роботі, в громадських місцях, персональних телефонах, цільовому разпознаваніі по голосу і "індивідуальної" рекламі, а також в інформаційних послугах і перших цілодобових безперервних мильних операх.

Оскільки населення постійно переглядає телевізійний контент, активними темпами розвивається сфера ПРОДАКШНУ. До 2026 року в кожному великому місті є свій "новий Голлівуд" (включаючи реальний Новий Голівуд, розташований в Лас-Вегасі після землетрусу в Лос-Анджелесі в 2023 році).

Виробництво програм все більше концентрується в одній організації, яка наближається до своєї столітньої річниці. RTL Group поглинає компанії-виробників контенту по всій Федеральної Європі і далі. Державні мовники були розпродані в результаті Краху 2027 року, де головними цілями були BBC, RAI, ERT, TRT, ERTU, ABC і в 2030 році CCTV. Отже, RTL створює 83% світових програм.

Нові мовники все ж з'являються, обслуговуючи кожну можливу програмну нішу. Запис контенту вбудована прямо в Телесто (10 зеттабайт - мінімальний обсяг диска в 2023 році), і глядачі більше не потребують лінійному програмному потоці - системи штучного інтелекту Телесто підбирають контент з ТБ хмари.

Поступово це переросло в реальне хмара. У 2030 році через 200 супутників на геостаціонарних орбітах щодня передається 800 000 000 000 контент-одиниць. Виникли проблеми з безпекою та ефективністю "поясу Кларка" (названий на честь письменника і вченого минулого сторіччя).

Однак у 2031 році Arianespace внесла революційні пропозиції на 47-й Міжнародній конференції з боротьби зі змінами клімату. Було запропоновано збільшити кількість геостаціонарних супутників з метою знизити сонячну радіацію і глобальне потепління; Долина ASTRA 29M ​​(запущений SES-85 за допомогою Ariane 7 Space Elevator з Куру у 2031 році) завершив програму створення "напівтіні Землі", яка врятувала від вимирання близько 1700 біологічних видів.



З іншого боку, світове телеперегляд вже стоїть на грані змін. Даний процес розпочався ще на початку століття, коли бажання реального ТБ призвело до поліпшення дозволу картинки (2005 рік) і до перших 3D ТВ (2010 рік). Далі послідували більш істотні поліпшення дозволу - 4K HyperHD (2016), 8K UltraHD (2021) і 32K UberHD (2028).

Автостереоскопісечкіе 3D ТБ з'явилися в 2018 році, тоді як голограми зародилися в 2026. Однак хоча голограмної мовлення породило паніку в Нью-Йорку і Війну Світів на Таймс-Сквер, воно було недостатньо реальним.

Революційні роботи в Дослідницько-технологічному центрі PACE в Англії привели до створення в 2032 році першого комерційного аудіовізуального імпланту-приймача (ARI). Він безпосередньо передає супутникове мовлення в W-діапазоні (75-110ГГц): приймач стимулює в мозку зорові і слухові центри, проектуючи зображення та звуки, відрізнити від реальності, прямо в нашу свідомість.

В 2034 році поліпшити смакові і аромо рецептори, і вже в 2035 році ARI використовували в світовому масштабі. Потреба в фізичних екранах відпала як така, і ARI повсюдно потіснив Телесто: 97% населення планети підключено до "сітки" ARI в години неспання.

Технологія зробила революцію в сфері комунікацій, торгівлі, відпочинку, охорони здоров'я, освіти та розваг без будь-яких негативних наслідків. Останні дані показують, що в 2036 році рівень виробничих травм - "психологічних атак" і травм вегетативного стану, пов'язаних з технологією ARI, вважався прийнятним за шкалою ОН (Об'єднаних Мереж).

Джеоф Беінс



RATVODДата: П`ятниця, 03.11.2017, 09:50 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Прогноз: обсяг ринку СМАРТ-ТВ

досягне $ 292 млрд до 2025 року



Фото: Samsung Newsroom / Flickr.com

До 2025 року обсяг ринку смарт-телевізорів досягне $ 292 млрд на тлі зростання популярності
технологій розумного будинку і 4К, прогнозують аналітики агентства Grand View Research.


Згідно з даними дослідження, в найближчі роки завдяки спаду цін і розвитку нових технологій буде посилюватися попит на телевізори з великими діагоналями і смарт-функціями. Лідером ринку смарт-ТВ стане Азія і Тихоокеанський регіон в цілому, де продажі «розумних» пристроїв будуть рости на 10% в рік. У той же час ринок 4К-телевізорів очікує значне зростання, причому домінуючим стане сегмент панелей з діагоналлю від 46 до 55 дюймів.

Також аналітики відзначають значний вплив ТВ-приставок (таких, як Apple TV, Amazon Fire TV і Google Chromecast) на ринок телевізорів. Зокрема, популярність технології привела до появи нового класу телевізорів з вбудованими стрімінговимі приставками - наприклад, Roku TV з підтримкою 4К і HDR від TCL Corporation і Roku, а також аналогічні проекти Hitachi, Hisense і Sharp, повідомляє Rapid TV News.

- 01.11.2017



RATVODДата: Четвер, 30.11.2017, 20:36 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
8K-дозвіл допоможе QLED-телевізорам

потіснити
OLED-панелі, - прогноз аналітиків




Битва між двома основними конкуруючими технологіями на ринку плоских панелей високого класу
- OLED TV і QLED TV - вийшла на новий рівень
, - зазначає аналітичне агентство WitsView.


Довгий час OLED-панелі - з урахуванням властивих їм переваг у сфері передачі колірної гами, швидкості перемикання і малого споживання енергії - вважалися стандартом в області плоских екранів. Однак до сих пір ми не стали свідками початку їх масового виробництва за прийнятними для більшої частини споживачів цінами.

Проте WitsView стверджує, що технологія OLED TV збереже своє безумовне лідерство на ринку телевізорів високого класу і в 2018 році, оскільки виробництвом OLED TV займається все більша кількість компаній. Агентва прогнозує, що в наступному році обсяги поставок таких телевізорів досягнуть нової рекордної позначки в 2.5 мільйона одиниць, що складе істотне зростання в порівнянні з 1.5 мільйона одиниць, проданих в 2017 році. Аналітики також вказали на те, що непогана рекламна компанія, проведена такими потужними брендами як Sony, сприяла досягненню показників продажів OLED TV в 2017 році, які перевищили всі очікування. Незважаючи на всі проблеми з термінами експлуатації панелей, властиві OLED, включаючи втрату кольору органічними матеріалами і їх вигоряння, провідні бренди, що виробляють телевізори, як і раніше проявляють зацікавленість в проведенні досліджень і розвитку технологій OLED, оскільки такі панелі можуть стати згодом ще тонше, зберігають потенціал для оптимізації насиченості і контрастності кольорів. У той же час, розвиток технології виробництва РК-дисплеїв вже практично досяг своєї межі.

У той же час, як відзначає аналітичне видання, найбільші виробники QLED TV - такі, як Samsung, TCL і Hisense - зіткнулися з деякими труднощами при просуванні QLED технології, викликаними її високою собівартістю. Як вказують в WitsView, незважаючи на те, що виробники QLED TV підкреслюють такі особливості даної технології, як найкраща насиченість кольорів і відсутність проблем при тривалій експлуатації, самовипромінюючі дисплеї на квантової крапки (QD) все ще не дотягують до стандартів комерційного ринку в силу того, що їх світловіддачу складно забезпечувати протягом довгого часу через низьку зовнішню квантову ефективнісь. Крім того, в WitsView впевнені в тому, що ціна також є великою проблемою QLED TV, вказуючи на те, що для 4K-телевізора з діагоналлю в 55 дюймів різниця в ціні між OLED TV і QLED TV моделями становить всього близько 100 доларів.

Підводячи підсумки, в аналітичній фірмі прогнозують, що, щонайменше, в короткостроковій перспективі прихильники QLED технології як і раніше будуть користуватися продуктами з QD-підсвічуванням, намагаючись конкурувати з суперниками. А в наступному поколінні QLED TV, можливо, будуть використані скляні світлонаправляючі пластини, що дають можливість виробляти більш тонкі телевізори. Проте в WitsView прогнозують, що нові технології виробництва дисплеїв, на які покладають свої надії прихильники QLED, не стануть основою для масового виробництва, щонайменше, до 2020 року. Втім, у виданні додають, що максимальний дозвіл OLED дисплеїв через технічні обмеження може бути не вище 4K / Ultra HD. У той же час, екрани з підсвічуванням на основі квантової точки не мають ніяких обмежень, пов'язаних з вирішенням. Таким чином, підсумували видання, формат 8KTV може стати чудовою можливістю для брендів, що просувають QLED TV технології, оскільки саме цей формат дозволить їм зберегти конкурентні переваги на ринку телевізорів високого класу.

Борис Скуратівський

- 30 листопада, 2017



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Огляд нових моделей телевізорів (Новинки телевізійного обладнання)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024