Телеканал «ІРТА» - 15 Серпня 2010 - TV-SAT
FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 14:45

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Форум архів файлів Реєстрація Вхід
Меню сайту

Головна » 2010 » Серпень » 15 » Телеканал «ІРТА»
12:16
Телеканал «ІРТА»
Телеканал ІРТА з'явився в тесті

на супутнику Astra 4A, 4.8°E

Зараз на медіа-ринку Луганська і області гідну конкуренцію
різним засобам масової інформації складає

Незалежна телерадіокомпанія «ІРТА».

Звернемося до історії.

ТОВ «ІРТА» з'явилося 13 січня 1994 року в Алчевську.
Засновником телеканалу став Володимир Ландик.

У 2000-му «ІРТА» почала безпосереднє мовлення. Тоді вона мала єдиний власний продукт - авторську програму «Міські будні», останній час доби йшла ретрансляція «Нового каналу». У вересні 2000-го «ІРТА» починає виробництво випусків новин. Спочатку всього три рази в тиждень, з лютого 2001 року глядачі дістали можливість дізнаватися про головні події щодня.
22 листопада 2002 року можна вважати початком нового етапу в розвитку телеканалу. Саме тоді було підписано генеральну угоду між НТРК «ІРТА» і ВАТ «Перший канал» (Росія). «ІРТА» стала першим в Україні офіційним партнером «ОРТ» (на сьогодні їх більше десяти). Одночасно велися переговори з керівництвом каналів «ОТС» і «ОТВ», підписувалися відповідні договори. 13 січня 2003 року «ІРТА» вийшла в ефір в абсолютно новому форматі і з новою сіткою мовлення.
«ІРТА» завжди використовувала виключно ліцензійний продукт. Сьогодні телекомпанія співробітничає з російським «Першим каналом» і українськими телеканалами «Кіно» і «RU-music».
У березні 2000 року «ІРТА» стала першою в області використовувати цифрові інформаційні технології. Завдяки ним було проведено розширення ефірного діапазону і сітки мовлення. Сьогодні програми 26-го телевізійного каналу дивляться на 80% територій Луганської області. SMS голосування, Чати, телемости, інтернет-телі-прес-конференції - всі ноу-хау тепер доступні глядачам «ІРТА».

Що таке «ІРТА» сьогодні ?:

«ІРТА» - перспективний телеканал, що динамічно розвивається. Вірніше медіа-холдинг, в який окрім телеканалу входять радіостанції «Європа плюс» і «Шансон», інформаційне агентство «IRTAFAX», газета «Вечірній Луганськ» і ряд компаній-сателітів.
НТРК «ІРТА» має власний аппаратно-студийный комплекс площею більше 2000 квадратних метрів, а разом з ТОВ НТРК «ІРТА» р. Старобельськ, ТОВ ТК «Антел» р. Антрацит, ТОВ Телестудія «Ніка ТВ» р. Ровеньки, ТОВ ТРК «ВИГЛЯД» р. Свердловськ, ТОВ НТРК «ІРТА» м. Сєвєродонецьк - більше 4000 квадратних метрів.
У крупних містах області працюють і власні кореспонденти «ІРТА». Ровеньки, Антрацит, Свердловськ, Старобельськ, Рубіж, Сєвєродонецьк і Лісичанськ - тепер про те, що відбувається в даних населених пунктах, знають глядачі всієї Луганщини. З'явилися ще декілька корпунктів «ІРТА» - в містах Алчевськ і Червоний Промінь. Завдяки спільним зусиллям технічної служби телеканалу і за сприяння народного депутата 4-го скликання Н.Гапочки удалося забезпечити прийом «ІРТА» в Белокуракино. Найближчим часом заплановано відкриття регіональних представництв телекомпанії в містах Стаханов і Брянка, Краснодоні, Первомайське і Станиці Луганська.
ІРТА» першою в Луганської області відкрила представництво телекомпанії в Києві.
Керівникові компанії довелося на власних плечах носити столи і апаратуру, вмонтовувати студію. Був момент, коли просто опускалися руки. Лише завдяки підтримці і наполегливості почесного президента НТРК «ІРТА» Владіміра Ландіка проект відбувся.
Вже з листопада 2006 року корпункт в столиці України м. Києві почав свою роботу. Знімальна група має акредитацію у Верховній Раді України, Секретаріаті Президента, Кабінеті Міністрів України. Вона використовує в своїй роботі найсучаснішу техніку, тому вже через 2 години після зйомки готовий матеріал можна видавати в ефір в Луганську.
У квітні 2006 року НТРК «ІРТА» відкрила інформаційне агентство «IRTAFAX».
«ІРТА» чітко бачила той сегмент інформаційного ринку, на який не звертає уваги ні cxid.info, ні citynews.net.ua. Сміливі припущення полягали в тому, що агентство наздожене конкурентів десь через 2-3 роки. Проте результати були приголомшуючі. Сьогодні агентство «IRTAFAX» входить в трійку рейтингових сайтів Луганської області. Сxid.info, citynews.net.ua залишилися позаду, і це успіх. «ІРТА» готує ще ряд нововведень, які дозволять irtafax.com.ua зміцнитися на досягнутих позиціях і крокувати вперед.
З недавнього часу «ІРТА» називає себе «Народним телебаченням Луганщини».
Цей слоган не порожні слова. Яскраве тому підтвердження - рейтинг і кохання глядачів. Потенційна аудиторія складає близько 2 мільйонів чоловік. Програмна концепція телекомпанії включає інформаційні, просвітницькі (соціальні, оздоровчі, спортивні), дитячі і культурологічні програми.
Всі програми каналу мають одну мету - розповісти людям про людей. Репортери прагнуть бути об'єктивними в подачі інформаційного матеріалу, але все-таки частіше стають на бік простих людей. Проте у чиновників, депутатів, представників силових структур теж є можливість звернутися до глядачів телеканалу «ІРТА». Кожен буденний день тижня в прямому ефірі працює інформаційно-розважальний проект «180 хвилин».
Телекомпанія «ІРТА» віщає цілодобово, власний продукт транслюється 14-15 годин на добу. Це інформаційні блоки «Репортер», «180 хвилин», «Регіонального вісника», «Обсерваторію погоди», авторські програми «Гаряча крапка», «Стихійне слідство», «Колізей», «Інший вимір», «Склад злочину», «Смачні розмови» «Богема» і розважальні проекти телекомпанії «ІРТА» - «Народний хіт», «Телемікс», «Test racing по-лугански» і багато інших.
Головним творцем всіх нових проектів є люди. Передачі виходять в ефір лише завдяки злагодженій і чіткій роботі журналістів, телеоператорів, режисерів монтажу і прямого ефіру, технічних співробітників, рекламної служби і водіїв. Всі вони - велика дружна команда професіоналів, прагнучих завжди бути кращими. 135 чоловік працюють сьогодні в НТРК «ІРТА», з них 50 в Луганську, останні - в регіональних представництвах телеканалу. Необхідно сказати і про те, що які б проекти не замислював продюсер і головний редактор телеканалу, їх втілення залежить лише від людей. Як виявилось, потенціал «ІРТА» величезний. Просто до певного часу його не використали. Віра в колектив, правильна постановка завдань дозволили за рік з невеликим зробити з середньостатистичного обласного телеканалу потужну смотрибельную компанію.
Що стосується планів на майбутнє - можна виділити три напрями. Перше: розвиток технічних можливостей «ІРТА». Недавно була придбана нова пересувна телевізійна станція. Вона дозволить в прямому ефірі по релейних лініях, а також через супутник транслювати футбольні матчі, проводити телемости і вуличні зйомки, здійснювати прямі включення з місць подій в будь-якій точці області і країни. Недалекий той день, коли «ІРТА» покриє сигналом всю Луганську область - и вийде на супутник.
Друге: створення нового програмного продукту, що відповідає сучасним стандартам телевізійного мистецтва.
Третє: реформування роботи всієї телекомпанії, починаючи від редакції новин і закінчуючи відділом реклами.

На закінчення:

«ІРТА» працює в ім'я людей і ради людей, не боїться вступати в сперечання з владою, судових розглядів і інших негативних моментів, з якими зв'язана робота телекомпанії. Це не перешкода в досягненні нашої головної мети ТОВ НТРК «ІРТА» - стати Всеукраїнським телеканалом.

ІРТА

Параметри прийому:

Супутник Astra-4A, 4.8°E
Частота прийому 12130
Поляризація V
Швидкість потоку 27500
FEC 3/4
стандарт мовлення MPEG-4.

sat.net.ua

Переглядів: 2252 | Додав: RATVOD
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright TV-SAT © 2009-2010