FORUM TV-SATНеділя
08.09.2024, 06:14

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Новинки обладнання SAT TV
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:15 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн


Новинки SAT TV обладнання

Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Понеділок, 24.08.2009, 09:25 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
У вересні Cyfrowy Polsat представить абонентам

новий ресівер з підтримкою HD і PVR

В середині вересня найбільша супутникова платформа в Польщі, надасть новий ресівер EchoStar 7400,
який надасть можливість перегляду каналів HD іїх запису на вбудований жорсткий диск.
EchoStar 7400 стане четвертим ресівером для перегляду HDTV в рамках платформи Cyfrowy Polsat.

EchoStar 7400, за неофіційною інформацією, поступить в продаж в середині вересня. Важливим моментом є те, що ємкість жорсткого диска складе 320 ГБ, випереджаючи тим самим платформи Cyfrа+ і n, на устаткуванні яких доступно всього лише 250 ГБ.

EchoStar 7400 це другий супутниковий термінал для перегляду платформи Cyfrowy Polsat, який надає можливість запису програм.

Нагадаємо, що зараз платформа надає три ресівери HD:
- Samsung DSB-H370G (2007)
- Echostar DSB 7100 (2008)
- Echostar DSB 7200 (2009)

Найімовірніше модель Echostar DSB 7200 вже цього року замінить Echostar DSB 7100.

www.sat.net.ua по матеріалах dvbnews.pl


RATVODДата: Вівторок, 25.08.2009, 23:18 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Телевізійним приставкам обіцяно світле майбутнє

Світові продажі телевізійних приставок (Set-Тор Box - STB) в 2009 р. виростуть до 136,7 млн одиниць або на 4,2% в порівнянні з 131,2 млн в 2008 р., прогнозує iSuppli. До 2013 р. річні продажі приставок виростуть до 200 млн одиниць, демонструючи середньорічний темп зростання (CAGR), рівний 9% за вказаний період.

За словами аналітиків, зростання постачань в 2009 р. на тлі економічної кризи обумовлене підвищеним попитом на ці пристрої в країнах Азії, розвитком телебачення високої чіткості, IP - телебачення і розширенням ринку засобів запису телепередач в цифровому мовленні.

Попит на телеприставки з можливістю запису телепередач в період з 2008 по 2013 р. зростатиме в середньому на 18% в рік (показник CAGR). На думку експертів, з часом такі пристрої будуть ставати доступніші у зв'язку із здешевленням апаратної частини, в основному, жорстких дисків.

Середньорічний темп зростання попиту на приставки з підтримкою HD-дозволу (HD STB) у вказаний період складе 22,8%. Такі пристрої до 2013 р. займатимуть найбільшу частку ринку.

cnews.ru


RATVODДата: Вівторок, 08.09.2009, 11:22 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Заводи " Дженерал Сателайт " здані в експлуатацію

28 серпня завершився важливий етап в розвитку Корпорації Дженерал Сателайт-
відбулася офіційна церемонія здачі в експлуатацію підприємств
по виробництву радіоелектронного устаткування
ВАТ « НВО « ЦТС » і ТОВ « Пранкор » в місті Гусеве.

Ця подія закріпила за Корпорацією лідерські позиції у сфері виробництва устаткування для прийому цифрового телебачення в Росії.

«На запуску цих двох виробництв наша Корпорація зупинятися не збирається, - повідомив на відкритті президент А.Г. Ткаченко - Нам поважно, аби те місце, в якому ми плануємо жити і працювати, з нашою допомогою отримало імпульс до розвитку і стало ще привабливішим для людей. Наші виробництва відповідають високим світовим стандартам, і ми хочемо, аби стандарти життя, як наших співробітників, так і всього міста, теж наближалися до світових. Тому ми спільно з Адміністрацією муніципальної освіти запустили проект створення в Гусеве технополісу. У нім, окрім виробництв, що діють, з'являться ще декілька - в наступному 2010 року ми плануємо відкрити в Техонполісе картонажну фабрику і домобудівний комбінат. Перші малоповерхові будинки, випущені цим комбінатом по найсучасніших технологіях, сподіваємося, вже наступного року будуть побудовані в Гусеве. У планах - розвиток облаштованого селища, соціальної і побутової інфраструктури, бізнес-центру і багато іншого. Є підстави сподіватися, що продукція нашого технополісу зажадається і областю».

У урочистій церемонії взяли участь губернатор і члени уряду області Калінінграда, а також керівники Гусевського муніципального району і міста Гусева. Г.В. Боос привітав Корпорацію Дженерал Сателайт і працівників заводів з подією, яка має велике значення не лише для них, але також впливає на економічний розвиток району і області і важливе для переходу нашої країни на цифровий формат телерадіомовлення. Заводи в Гусеве - унікальне явище, це єдине подібного рада виробництво повного циклу в Європі. Губернатор висловив думку, що відкриття підприємств в Гусеве - ознака того, що область Калінінграда почала виходити з кризи.

Під час церемонії Г.В. Боос заявив про те, що область Калінінграда вже до 2010 року повністю покриватиметься цифровим сигналом. Федеральною цільовою програмою по переходу на цифровий формат телерадіомовлення в Росії передбачений остаточний переклад країни на новий формат лише в 2015 році. Передовим позиціям області Калінінграда в цьому питанні, по словах В.Г. Бооса, сприятиме активна співпраця з Корпорацією Дженерал Сателайт.

Будівництво підприємств НВО «Пранкор» і «ЦТС» велося в рамках реалізації проекту «Територія науково-технічного розвитку - Технополіс Гусев», генеральним інвестором якого є Асоціація трейдерів і виробників радіоелектронного устаткування області Калінінграда Асоціація «Корпорація Дженерал Сателайт».

З кінця 2007 р. на орендованих площах діяло підприємство по виробництву цифрових приставок для прийому ефірного і супутникового телевізійних сигналів. Одночасно з роботою на орендованих площах з 2008 р. велося будівництво нових приміщень спеціально для розміщення радіоелектронного виробництва. Після пуску нових заводів значно виросте не лише об'єм вироблюваного устаткування, але і чисельність персоналу, яка складе до 1000 чоловік, що зробить підприємства головним працедавцем в р. Гусеве. З моменту закладки першого каменя до повної готовності нових заводів до роботи прошло 1,5 років.

Підприємство НВО «ЦТС» є унікальним на телекомунікаційному ринку Росії завдяки встановленому устаткуванню, передовим російським технологіям і плановому обсягу випуску продукції - до 3,5 млн. цифрових абонентських приставок в рік. «Пранкор» розрахований на виробництво 4 млн. комплектів корпусів телевізійних приймачів і 800 тис. супутникових антен в рік.

Планується, що продукція підприємств НВО «ЦТС» і «Пранкор» буде задіяна в ході реалізації федеральної програми "Розвиток цифрового телерадіомовлення в РФ на 2009-2015 роки".


RATVODДата: Четвер, 10.09.2009, 12:38 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Новий декодер MPEG - 2 / 4

буде продемонстрований на IBC

Компанія APPEARTV оголосила про створення свого нового MPEG-2/4 SD і HD декодера.
Його презентація відбудеться на IBC 2009 в Амстердамі на цьому тижні іможе
похвалитися декодуванням
до 30 каналів на одному 4RU шасі.



"Комерційний ринок HD нестримно розвивається і розширюється, і саме тому оператори шукають дороги надання все більшої кількості каналів своїм абонентам, причому - максимально ефективно. Максимально виявляється гнучкий підхід, коли телевізор дозволяє операторам прямо зараз упроваджувати послуги високої якості, що відповідають вимогам клієнта, а також забезпечується легка дорога модернізації в майбутньому ", - сказав Thomas Lind, технічний директор Appear TV
Для тих операторів, які орієнтуються на перспективу HD, подібний декодер - єдиний вихід, що дозволяє безболісно перейти до каналів високої чіткості від стандартного дозволу.

Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Вівторок, 15.09.2009, 10:17 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Радуга безкоштовного Інтернету

Оператор супутникового зв'язку "Радуга Інтернет" в жовтні 2009 р. почне
пропонувати абонентам
супутниковий модем власного виробництва.
Користувачі дістануть не лише можливість приймати супутникове телебачення,
але і безкоштовний доступ в Інтернет протягом одного року.

На початку вересня про подібну ініціативу вже оголосила компанія "Триколор", яка пообіцяла з січня 2010 р. надати безкоштовний доступ до супутникового Інтернету протягом року всім абонентам, що купили супутниковий модем (див. новина ComNews від 7 липня 2009 р.). Послуга "Триколора" реалізовуватиметься при використанні частотного ресурсу з нового борту Eutelsat W7, який буде запущений в середині листопада цього року. Його зона покриття - європейська територія Росії.

"Радуга Інтернет" реалізовуватиме проект на базі борту "Ямал-201", який покриває всю територію Росію.

З січня 2010 р. абоненти компанії "Триколор ТБ" дістануть безкоштовний доступ до супутникового Інтернету протягом року. Оператор супутникового телебачення запускає сервіс "Триколор-Інтернет".

Аби підключитися до сервісу "Триколор-Інтернет", абонентам потрібно буде придбати додаткове устаткування - супутниковий модем. Доступ до супутникового Інтернету буде безкоштовним протягом 2010 р. "Послуга в основному орієнтована на жителів невеликих міст і віддалених населених пунктів, які до цих пір не мають можливості підключитися до Інтернету іншими способами", - відзначає прес-служба компанії.

Супутниковий модем "Радуга Інтернет" дозволяє користувачам приймати сигнал з супутника в стандартах DVB-S і DVB-S2, відправляти витікаючі запити за допомогою мобільного зв'язку (у стандарті GPRS/EDGE/3G), а також приймати супутникове телебачення. "Програмне забезпечення модему сумісне з унікальною розробкою компанії "Радуга Інтернет" - прискорювачем Sprint©, який дозволяє підвищити швидкість роботи користувача в мережі Інтернет за рахунок істотного зниження об'єму витікаючого трафіку, - відзначають представники компанії. - Модем адаптований для роботи в існуючих мережах супутникового зв'язку, а програмне забезпечення "Raduga Connect", що додається, значно спрощує процес підключення і налаштування устаткування".

"На любителів однобічного супутникового Інтернету з небес спрямувалася чергова хвиля щастя - до ініціативних кольорів "Триколора" додалася "Радуга" технологій, - говорить генеральний директор VSAT-оператора "Телепорт-сервіс" Віталій Крамарь. - Рік умовно безкоштовного задоволення почався із західної частини Росії і накрив практично всю територію ассиметричного супутникового доступу. Оператори повноцінного двостороннього супутникового Інтернету теж раді новим формам залучення уваги клієнтів і сподіваються на зростання активності споживачів в сегменті VSAT за рахунок безкоштовного PR супутникової галузі зв'язку".

"Радуга" - компанія акціонерного типа, а значить її мета - витягання прибутку, - нагадує генеральний директор супутникового оператора "РуСат" Сергій Алимов. - Швидше за все, вони хочуть наростити клієнтську базу. Одночасно "Радуга" завантажує виробництво супутникових модемів. Проте, компанія навряд чи пішла б на подібний крок, коли б не ініціатива "Триколора". Не виключено, що дві компанії діють синхронізовано".

"Новина від "Радуга Інтернет" в дусі "Наша відповідь "Триколору" викликає змішані відчуття, - міркує генеральний директор супутникового оператора "Сетьтелеком" Сергій Пехтерев. - Безумовно, створення і вивід в серійне (сподіваюся, безбаговое) виробництво такого модему - величезне досягнення "Радуги", з чим їх хочеться від щирого серця привітати. Але викликає сумнів необхідність вступати в цінові гонки з таким важкоатлетом як "Триколор", тим більше що вся потужність "Триколора" буде направлена на половину російської території - до Уралу, де працює Eutelsat W7, а "Ямал-201" у позиції 90Е дістає до Камчатки, що дозволяє "залишити конкурентові" європейську частину, відступивши на досить "родючу" територію в сенсі потреби Інтернету. Інакше, розв'язування цінової війни супутниковими операторами в умовах дефіциту і зростання цін на сегмент виглядає вельми сюрреалістично".

СВІТЛАНА СЕРОВА
© ComNews


RATVODДата: Середа, 23.09.2009, 09:37 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
OPENBOX HD - подія року !

Насправді подія, яку шанувальники торгівельної марки OPENBOX® чекали з нетерпінням протягом року,
- вихід в продаж
HDTV ресівера з функцією запису.

TWIN тюнер, e-SATA і USB інтерфейси, PVR і TIME-SHIFT і це далеко не повний список інтерфейсів і можливостей даного апарату.



RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 16:21 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Супутниковий коммнікатор TerreStar Genus

Компанія TerreStar анонсувала коммунікатор під назвою Genus.

Пристрій продаватиметься в мережі оператора AT&T. Виглядає прилад досить стандартно - моноблочний форм-фактор, QWERTY-клавиатура. Так що ж відрізняє Genus від більшості йому подібних? Річ у тому, що коммуникатор Genus при втраті стільникового сигналу перетворюється на подібність супутникового телефону. Прилад здатний використовувати супутники для того, щоб забезпечити зв'язок з будь-якої точки США, навіть там, де немає покриття стільникової мережі.

Коммунікатор TerreStar Genus працює в мережах GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA, має 2,6-дюймовий сенсорний екран, Wi-Fi, Bluetooth, GPS і Windows Mobile як операційна система. Продажі пристрою почнуться в першому кварталі 2010 року і, судячи по тому, що AT&T орієнтує коммуникатор на державних службовцях (представників владних структур, уряду, служб порятунку і ін.), його вартість не буде дуже низькою. В той же час, сама компанія TerreStar має намір випустити і доступнішу версію пристрою для звичайних споживачів.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.3dnews.ru


RATVODДата: Четвер, 15.10.2009, 20:22 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Красмаш приступив до виробництва

устаткування для цифрового телемовлення

З метою потіснити постачальників з-за кордону і зайняти свою нішу у Федеральній цільовій програмі "Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації 2009-2015 гг." ВАТ Красноярський машинобудівний завод спільно з ВАТ "Пріма-телеком", ФГУП НПП "Радіозв'язок", ТОВ АКБ "Альфа" і ТОВ "телесвіт" організували Консорціум виробників устаткування для цифрового телемовлення.

Створений Консорціум покликаний об'єднати зусилля, унікальні технології і накопичений досвід підприємств для здійснення діяльності по проектуванню, виготовленню і постачанню телерадіомовного устаткування, також виконання проектних і монтажних робіт.
В рамках консорціуму Красмаш спеціалізуватиметься на механічному виробництві комплектуючих деталей для збірки антен.
В даний час фахівцями Красноярського машинобудівного заводу вже розроблені ключові технологічні процеси. Керівництвом підприємства виділені необхідні виробничі потужності і інженерний - технічний персонал для виготовлення нової продукції.
На початку вересня 2009 року, ВАТ "Пріма-телеком" розмістило на Красмаше крупне замовлення по виготовленню основних механічних вузлів антен для цифрового телемовлення: 250 панелей, що дозволяють скомпоновать оптимальні варіанти по розміщенню і зоні обслуговування антен ДМВ діапазону. Тим самим, створивши серйозний заділ для скорочення термінів постачання АФУ в рамках вищезгаданої Програми.

www.sat24.ru

Сообщаєт:www.federalspace.ru


RATVODДата: Неділя, 25.10.2009, 23:13 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Виграний конкурс на постачання радіочастотного

устаткування для Газпром космічні системи

Компанія TELECOMNETWORKS виграла конкурс на постачання радіочастотного устаткування
для оснащення антенних постів супутникового телепорту
ВАТ, що будується, «Газпром Космічні Системи».

В рамках підписаних контрактів буде здійснено постачання устаткування провідних світових виробників устаткування супутникового зв'язку Advantech AMT, Vertex RSI і CPI Communications & Power Industries. Варто відзначити, що будівництво антенної частини телепорту так само виконується нашою компанією.

На сучасному телепорту компанії ВАТ, що будується, «Газпром космічні системи» буде встановлено новітнє приемо-передающее устаткування, яке відповідає не лише вимогам сьогоднішнього дня, але і вимогам, які пред'являтимуться до устаткування найближчими роками. До складу систем, що поставляються, входять малошумливі підсилювачі З і Ku-диапазонов компанії Vertex RSI, современнейшая система 1:2 з твердотілих підсилювачів З діапазону Advantech потужністю 1000 Вт кожен, а так само підсилювач Ku діапазону фірми CPI потужністю 750 Вт.

Чергові контракти, підписані між компанією TELECOMNETWORKS і ВАТ «Газпром космічні системи», окрім продовження взаємовигідної співпраці, є кращим підтвердженням великого досвіду і високої кваліфікації нашої компанії як системного інтегратора у сфері технологій супутникового зв'язку..

www.sat24.ru

Повідомляє:www.telecomnetworks.ru


RATVODДата: Четвер, 29.10.2009, 17:07 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Нові подробиці провайдера "Континент ТБ"

З'явився перший ресівер з брендом "Континент ТБ"

Сьогодні в магазині "Unitorg" з'явився перший ресівер для платформи "Континент ТБ"

Характеристики :

DVB-S9800IR

Mpeg-4, DVB-S, ліценз. Irdeto, Mpeg-4/2 SD ідеальний для Viva, Радуга ТБ і AM1 40 39E - безкоштовні більше 30 російських каналів.

З можливістю прийому програм в Mpeg-4 SD, а так само вбудованим картоприемником з ліцензійним Irdeto.

Ідеальний для прийому більше 30-ти безкоштовних російськомовних каналів з супутника AM1 і Hellas Sat 2 - 40/39E, а так само для роботи з проектами Viva і РАДУГАТВ. Ресівер має російськомовне меню, 6RCA, Spdif, ВЧ, S-video

Ціна: 3556Руб.


RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 19:42 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Motorola хоче продати кабельний бізнес

за 4,5 млрд доларів

Газета Wall Street Journal повідомляє, що американський виробник Motorola має намір продати за 4,5 млрд доларів свій підрозділ по виробництву телевізійних цифрових приставок і іншого кабельного устаткування, а також рішень для телефонних компаній. Офіційно в компанії ці дані не коментують, проте газета відзначає, що компанія веде пошук покупця, оскільки випробовує потребу в грошах.

Відомо, що пошуки покупця йдуть недавно, а як консультанти операції виступають банки JP Mogran Chase і Goldman Sachs Group. Джерела в Motorola говорять, що підрозділ, що займається виробництвом мережевих і домашніх телекомунікаційних рішень продадуть точно, відповідне рішення вже прийняте на самому верху компанії.

"Можливий продаж слідує за невдалими зусиллями Motorola виділити бізнес по виробництву мобільних телефонів в самостійний сегмент. Поки абсолютно неясно, як позначиться продаж кабельного сегменту на загальному стані компанії і як це вплине на плани з продажу мобільного бізнесу. Ймовірно, продавши один зі своїх найкрупніших підрозділів, Motorola отримає гроші на розвиток інших напрямів", пише Wall Steet Journal.

У самій Motorola говорять, що чутки не коментують, але залишаються прихильними своєму раніше оголошеному плану по розділенню бізнесу на два крупні напрями - мобільних рішень і широкосмугових мережевих продуктів.

У останньому кварталі підрозділ, що саме продається, показав найбільшу виручку. За розміром персоналу даний бізнес є другим в Motorola. Торік виручка даного напряму склала 10,1 млрд доларів. Правда на тлі кризи і падіння продажів в цьому сегменті найпомітніше.

Проте, даний бізнес є для збиткової Motorola свого роду дійною коровою, яка приносить гроші навіть в кризу. Саме ця обставина може зацікавити потенційних інвесторів, таких як інвестфонди TPG або Silver Lake Partner. Втім, пише WSJ, купити даний напрям можуть і корейська Samsung, шведська Ericsson або навіть китайська Huawei Technologies.

cybersecurity.ru


RATVODДата: Четвер, 26.11.2009, 18:17 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Приймач HD 9300 Корпорації Дженерал Сателайт

першим в Росії отримав ліцензію Dolby Laboratories

Телевізійний абонентський приймач виробництва Корпорації Дженерал Сателайт HD 9300 отримав сертифікацію компанії Dolby Laboratories, Inc., розробника системи просторового звуковідтворення Dolby Didital.

Як повідомляє, Корпорація "Дженерал Сателайт" приймач "HD 9300" визнаний повністю відповідним вимогам компанії, яка дозволила використовувати емблему «Dolby Didital» на корпусі і упаковці устаткування. Це перший приймач, вироблений в Росії, який отримав сертифікат Dolby Laboratories, Inc.

HD 9300 - бюджетний ресівер для прийому відкритих і кодованих трансляцій телебачення високої чіткості. HD-9300 є офіційно рекомендованим приймачем для перегляду телепрограм пакету «Платформа HD».

www.sat24.ru


RATVODДата: Середа, 23.12.2009, 22:31 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Humax випускає новий ресівер

для Freeview HD

9 грудня компанія Humax оголосила про випуск нового

цифрового декодера Humax HD-FOX T2 Freeview HD.

В найближчому майбутньому планується запустити ряд нових сервісів для приставок Freesat і Freeview. Humax HD-FOX T2 Freeview HD буде випущений на ринок в першому кварталі 2010г., повідомляє комерційний директор Грехем Норт (Graham North).

Він також повідомив про намір компанії випустити в другому кварталі 2010г. цифровий декодер Freeview HD з жорстким диском в 500 Гб.

broadcasting.ru


RATVODДата: Четвер, 31.12.2009, 22:00 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
У GPS навігаторах з'явиться

цифрове телебачення

Провідний виробник мобільних ТБ-чіпів, компанія Siano Mobile Silicon, оголосила про те, що всесвітньо відомі виробники GPS пристроїв - Garmin, Mio, Navigon і так далі - інтегрували MDTV чіп в своїх нових GPS-навігатори. Цей факт, без сумніву, сильно укріпить позиції компанії на ринку мобільного телебачення.

Для рядового користувача ця новина означає, що тепер PND-пристрої матимуть підтримку мобільного цифрового телебачення (MDTV). На даний момент відомо, що навігатори з новою ТБ-функцією будуть доступні в Кореї, Європі, Китаї і Бразилії з врахуванням місцевих мобільних телевізійних технологій.

Michelle Abraham, провідний аналітик мобільного телебачення в дослідницькій компанії In-Stat, додав:
"Мобільне ТБ відкриє нові аудиторії і ринки для дистриб'юторів PND-устройств. Додавання нових мультимедійних можливостей до існуючих функцій GPS стане обов'язковим критерієм для виробників, аби гідно конкурувати на сучасному ринку".

Компанія Siano продемонструє свої останні напрацювання в області MDTV на майбутній виставці CES в Лас-Вегасі, яка відбудеться з 7 по 10 січня 2010 року.

gps-club.ru


RATVODДата: Субота, 23.01.2010, 15:46 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
На ВО «Іртиш» розпочнеться масовий випуск

приставок для прийому цифрового сигналу

У березні 2010 року на Омському ВО «Іртиш» розпочнеться масовий випуск
приставок для прийому цифрового сигналу.

Випуск приймачів і передавачів допоможе підприємству надолужити обсяги виробництва, знижені раніше через відмову Міноборони від закупівель продукції на поточний рік. А також застовпити собі місце на ринку, який поки ще тільки формується.

Про нові плани ВО «Іртиш» стало відомо цього тижня. Як повідомив директор заводу Андрій Аршінін, «цифрова» тематика допоможе заводу відновити обсяги виробництва, знижені в результаті зменшення закупівель від Міноборони на цей рік: відомство розірвало з підприємством трирічний контракт. «Урядом вже визначено 16 регіонів, в яких розпочнеться цифрове мовлення з 2010 року. І ми вважаємо, що "Іртиш" в силах поборотися за частину поставок передавачів та приймачів в ці регіони », - зазначив він. І додав, що у підприємства« майже готові »контракти з двома регіонами, які він відмовився називати,« тому що конкуренція найжорстокіша на цьому ринку і будь-яка витік інформації може зіграти проти нас ».« Ось коли буде підписаний контракт, коли піде авансування, тоді ми конкретно скажімо, куди йдуть поставки. Крім того, сьогодні на нашому обладнанні успішно пройшло дослідне мовлення в Кургані, зарекомендувало себе аналогове обладнання, поставлене в регіони за Уралом. І є велика ймовірність, що ці регіони будуть брати нашу цифрове обладнання », - розповів Андрій Аршінін.
ВО «Іртиш» входить до асоціації Арпат (Асоціація розробників та виробників апаратури телерадіомовлення), в якій діють шість основних виробників апаратури для цифрового мовлення. У 2010 році всі вони сумарно планують випустити 2100 передавачів різної потужності.
Як відомо, перехід на цифрове мовлення в Росії буде здійснюватися в такий спосіб: виділяться три частотних ресурсу (мультиплексу), кожен з яких буде містити вісім каналів. Перший мультиплекс буде відданий під федеральні канали, два інших - під регіональні. Кожен суб'єкт федерації самостійно буде вирішувати проблему заповнення цих мультиплексів - залучати інвесторів, використовувати кошти бюджету або ще якось. «Головним завданням зараз є отримання частотного ресурсу у федерації і початок освоєння другого і третього мультиплексів. Це можна робити вже з середини цього року. І до 2013 року, коли федерація зробить перший мультиплекс, другий і третій ми вже будемо готові запустити. Ми маємо намір працювати саме таким розвитком подій », - заявив міністр промислової політики, транспорту і зв'язку Омської області Олександр Горбунов. При цьому він додав, що в порядку черговості розвитку цифрового мовлення в Росії Омська область включена у федеральну програму «Розвиток телерадіомовлення в РФ на 2009-2015 роки» тільки на 2013 рік.
На самому ВО «Іртиш» вже виготовлені дослідні зразки і малі партії цифрових приставок MPEG-2, узгоджуються документи, що дають право на випуск. Використовуються технології швидкого прототипирування (Rapid Prototyping - RP), що застосовуються на так званому 3D-принтері фірми Objet (його вартість - 200 тис. євро). За словами в. О. начальника цеху Сергія Єлісєєва, максимальна потужність ділянки складає 3 тис. плат на місяць, які почнуть вироблятися в такій кількості за умови масового випуску приставок. Вартість продаються сьогодні приймачів становить близько 6 тис. рублів. За інформацією директора з виробництва Івана Березина, «Іртиш» орієнтується на вартість приймача в межах 2 тис. рублів. За словами головного конструктора відділу потужної радіоапаратури ВО «Іртиш» Сергія Цветухіна, зараз завершується підготовка виробництва, а в квітні планується випуск першої партії приставок MPEG-4, які підлягають реалізації в тих регіонах, де починається перша фаза впровадження цифрового телебачення: це Далекий Схід, Алтайський край, а також Європейська частина Росії (Калінінградська область, Москва, Санкт-Петербург і Тульська область).

Незважаючи на поширення в Омську кабельного телебачення, «цифра» буде затребувана і в самому регіоні. За даними директора муніципальної установи Омська «Управління інформаційно-комунікаційних технологій» Ігоря Катуніна, охоплення кабельним телебаченням Омська складає всього 10% від загального числа, в сумі в операторів кабельного ТБ близько 100 тис. абонентів (сімей). На території ж самої Омської області кабельного телебачення майже немає. На думку Ігоря Катуніна, цифрове мовлення буде користуватися попитом не тільки в районах області, а й в обласному центрі - особливо в приватному секторі, куди кабель не дотягується. При цьому Омськ перехід на «цифру» дасться легше, ніж іншим регіонам, оскільки тут є виробник, який виготовляє весь спектр необхідного обладнання: передавачі, приставки для підключення аналогових ТБ.

Джерело: expert.ru


  • Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024