FORUM TV-SATП`ятниця
18.10.2024, 09:55

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
slavasamДата: П`ятниця, 16.03.2012, 17:33 | Повідомлення # 16
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Металіст зіграє з Спортінгом


Команда Мирона Маркевича дізналася також можливих суперників по півфіналу Ліги Європи

Сьогодні відбулося жеребкування 1/4 фіналу Ліги Європи, за підсумками якої свого суперника дізнався харківський "Металіст".

29 березня команди Мирона Маркевича належить зіграти перший матч чвертьфіналу в Португалії проти місцевого "Спортінга", який вибив минулого стадії розіграшу турніру "Манчестер Сіті". А вже 5 квітня прийняти суперника в рідних стінах.

У разі переможного результату протистояння 19 квітня харківський клуб на своєму полі прийме переможця пари "Шальке"/"Атлетік", а 26 квітня зіграє з однією з цих команд на виїзді.

Пропонуємо Вашій увазі підсумкові результати жеребкування Ліги Європи.

1/4 фіналу (29 березня - 5 квітня):

АЗ (Голландія) - "Валенсія" (Іспанія)
"Шальке" (Німеччина) - "Атлетік" (Іспанія)

"Спортінг" (Португалія) - "Металіст" (Україна)
"Атлетіко" (Іспанія) - "Ганновер" (Німеччина)


1/2 фіналу (19 - 26 квітня):

"Атлетіко" (Іспанія)/ "Ганновер" (Німеччина) - АЗ (Голландія)/ "Валенсія" (Іспанія)
"Спортінг" (Португалія)/ "Металіст" (Україна) - "Шальке" (Німеччина)/ "Атлетік" (Іспанія)

Нагадаємо, що фінал Ліги Європи відбудеться 9 травня у Бухаресті (Румунія), а господарем фіналу стане команда-переможець півфіналу №1. Тобто, у випадку попадання "Металіста" у фінал, команда Мирона Маркевича вийде на вирішальний поєдинок в якості гостьової команди
джерело
slavasamДата: Вівторок, 20.03.2012, 13:12 | Повідомлення # 17
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Металіст - Карпати - 3:1


"Металіст" перемагає на класі...

Після гри наставник "Карпат" Володимир Шаран сказав, що "Металіст" переміг цілком заслужено. Клас є клас... Важко не погодитися з тренером львів'ян. Дійсно, після виснажливої (і в психологічному, і у фізичному) битви з "Олімпіакосом" неможливо було очікувати від "Металіста", що вони весь матч буде носитися по полю, як очманілі. Тому не дивно, що харків'яни витратили сьогодні рівно стільки сил, скільки необхідно було для перемоги. Хоча по ходу матчу було видно, що харків'яни можуть помітно додати, якщо того вимагають обставини.

Саме так і було забито третій м'яч в цьому матчі, по суті, який вирішив результат цього протистояння. Можна сказати, що "Металіст" переграв гостей на класі, а він у нього в даний час, безумовно, є.

Вже на п'ятій хвилині господарі поля мали можливість відкрити рахунок. Бланко здійснив свій фірмовий прохід лівим краєм до самої лицьової лінії, звідки подав точно на голову Кристальдо. Однак його співвітчизник з вигідної позиції пробив вище воріт. Через 5 хвилин ситуація повторилася в точності, тільки тепер вже біля воріт Дишленковича. Форвард гостей Касьян небезпечно пробивав головою, але м'яч пролетів поряд зі стійкою. Потім ще одну реальну можливість відкрити рахунок втратили господарі поля. Комбінація Соса-Вильягра-Девіч завершилася ударом останнього з забійної позиції, але Тлумак ухитрився ногою відбити цей м'яч.

Треба сказати, що гості зовсім не збиралися відсиджуватися в обороні і при кожній можливості кинулися в контратаки. Особливо можна відзначити активні і вмілі дії Лукаса на правому фланзі. На 26 хвилині після передачі знову міг відзначитися Касьян, проте м'яч, посланий їм з 15 метрів, взяв Дишленкович. Через 3 хвилини в подібній ситуації опинився Девіч, але його удар був неточний. А на 30 хвилині трибуни вибухнули, вітаючи свою команду. Фірмова аргентинська триходівка Соса-Бланко-Кристальдо завершилася взяттям воріт. 1:0.

Останні чверть години команди грали на зустрічних курсах. Двічі довелося вступати в гру Дишленковича після точних ударів Ксенза і Еріка. А у харків'ян могли відзначитися Хав'єр і Девіч. Удар першого зі штрафного був неточний, а м'яч після удару Марко, який перед цим красиво обіграв двох захисників, зумів відбити Тлумак.
Відразу після перерви харків'янам вдалося збільшити рахунок. Соса майстерно подав корнер з правого флангу, а Березовчук у високому стрибку головою відправив м'яч у сітку воріт гостей. 2:0. Здавалося, що цей гол повинен був розрядити напругу у господарів, яким залишалося лише довести матч до переможного кінця. Але ця спокійне життя тривало для "Металіста" зовсім недовго, лише 7 хвилин. На 54-й хвилині Лукас зі стандарту навісив м'яч в штрафну харків'ян, де не кращим чином зіграв Папа Гуйє. Він не зміг головою винести м'яч подалі, і той після рикошету опинився в ногах у Федецького. Гравцеві збірної не становило труднощів відправити м'яч точно в лівий нижній кут. 2:1.

Пам'ятаючи про те, що сталося з ними в матчі з "Ворсклою", харків’яни вирішили не спокушати долю і якнайшвидше зробити для себе рахунок більш комфортним. Вони різко підвищили темп, стали діяти набагато гостріше в атаці і вже через сім хвилин їх зусилля увінчалися успіхом. Кристальдо після передачі верхи прийняв м'яч на груди і лівою ногою послав м'яч точно в праву дев'ятку воріт Тлумака. 3:1. Це як раз той випадок, коли вийшло і ефектно і ефективно. Аргентинської форвард мав реальну можливість зробити в цьому матчі хет-трік. На 79 хвилині він вийшов один на один з голкіпером, але його спроба перекинути м'яч через нього була невдалою. Тлумак зміг зреагувати і перехопити цей м'яч.

Гості, треба віддати їм належне, до самого фінального свистка відчайдушно намагалися, якщо не зрівняти рахунок, то хоча б скоротити його. На 82 хвилині лише відмінна гра Дишленковича врятувала ворота господарів від гола, після потужного пострілу з далекої дистанції естонської легіонера Тармо Кінка. Лише з другої спроби голкіпер "Металіста" зумів приборкати підступний м'яч. Останні хвилини пройшли в обопільних атаках, але нікому з суперників змінити рахунок матчу так і не вдалося.

Ігор КРИКУНОВ з Харкова

"Металіст" - "Карпати" - 3:1

"Металіст": Дишленкович, Вильягра, Пшеничних, Папа Гуйє, Березовчук, Бланко (Тайсон, 69), Девіч (Торрес, 60), Едмар, Хав'єр, Соса, Кристальдо (Марлос, 80)
"Карпати": Тлумак, Даушвили, Мілошевіч, Болохан, Петрівський (Федецький, 46), Балажиц, Ткачук, Ксьонз, Касьян (Гладкий, 62), Ерік (Кінк, 53), Лукас
Суддя: Сергій Бойко (Іванків)
Кристальдо (30), Березовчук (47), Кристальдо (64) - Федецький (53)
.
джерело
slavasamДата: Середа, 21.03.2012, 14:00 | Повідомлення # 18
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Барселона - Гранада - 5:3


Ліонель Мессі стає кращим бомбардиром в історії каталонського клубу

"Лео, я не вірила в Бога, поки не побачила тебе", - от такий от плакат принесла на матч з "Гранадою" одна з уболівальників "Барселони". Звучить, звичайно, пафосно і перебільшено, але адже цей маленький аргентинець і справді феноменальний, і хто знає, може, і поцелован в потилицю. А сьогодні він ще раз вписав своє ім'я в історію, як кращий бомбардир "Барселони" всіх часів, а якщо врахувати, що кар'єра Мессі в Каталонії в самому розпалі, то рекорд, ймовірно, буде з тих, що не б’ються.
У Барселоні ніхто не сумнівався, що їх жива легенда, а чому б і ні, заб'є сьогодні і не один раз. Мессі перевиконав план і тричі вразив ворота "Гранади". Та й сама "Гранада" зробила те, що мало кому вдається - забила три м'ячі "Барселоні" на "Камп Ноу". Більш того, гості продемонстрували 100%-ю реалізацію, 3 удару в площину воріт - 3 голи. Причому після першого тайму уявити собі, що підсумковий рахунок буде 5:3 було складно, бо в першій половині гри події складалися настільки передбачувано, що єдиною інтригою був той самий рекорд. Каталонці звично заволоділи ініціативою вже з перших хвилин, а вже на 4-й хвилині рахунок став в їх користь. Це Мессі з краю штрафного скинув м'яч в район 11-метрової позначки, звідки Хаві точно побив по воротах.
А далі по наростаючій. Максимальний контроль м'яча футболістами в "синьо-гранатовому", декілька гострих моментів від Санчеса і Мессі і нарешті, ще один гол. Куенка здорово пройшов до лицьової лінії, навісив в штрафну, м'яч опинився в ногах у Мессі, і Лео уклав його точно в дальній кут.
Такий початок матчу, адже йшла тільки 16-я хвилина, здавалося, просто розчавило "Granada". Команда навіть не думала про контратаках. Вальдес, переступаючи з ноги на ногу, навряд чи шкодував про це, але трохи порухатись людині треба було. Ось тільки гості навіть у відборі не грали, а перевага "Барселони" виглядало тотальним, і це при тому, що каталонці особливо нікуди не поспішали і викладалися якби на половину, мабуть, і того не було. При цьому моменти у господарів з'являлися із завидною регулярністю, тільки Санчес двічі міг забивати, а після потужного удару Алвеса м'яч посвистел поряд зі штангою. Ще один, а то й кілька голів, повинні були бути справою часу.
Так, власне, і поизошло. У другому таймі "Барселона" забила ще тричі, ось тільки до цього сама пропустила два м'ячі. От де Вальдес розім'явся. Вже через 10 хвилин після відновлення гри гості провели чи не в першу свою атаку і заробили штрафний в 25 метрах від воріт. Була передача, Майнц перестрибнув Піку і відправив м'яч головою у ворота каталонців. Ось таке диво зробила "Гранада", буквально з нічого забивши, і скоротивши відставання в рахунку. Гості пожвавилися і тепер вже не відсиджувалися на своїй половині поля, спостерігаючи за спробами "Барси" забити. Адже намагалися і Куенка, і повинившийся Піку, але знову забила "Гранада". Бенітес зумів обіграти Алвеса, увірвався в штрафну господарів, а як тільки відчув руки Дані на своєму плечі, тут же і впав. Пенальті - і Сікейра розвів Вальдеса і м'яч по різних кутах.
Розслабленість "Барселони" тут же вивітрилася, і результату довго чекати не довелося. Вже через якісь миті Алькантара головою побив у лічених сантиметрах від штанги після навісу зі штрафного. А ще через три хвилини "синьо-гранатові" знову були попереду і святкували рекордний гол Мессі. Аргентинець здорово обіграв Сезара після красивою передачі Алвеса.
Поки "Камп Ноу" радів, Гвардіола зняв з гри Санчеса, випустивши Тельо, а місце Тіаго вийшов Іньєста. Вони те, свіжі, і збудували черговий гол "Барселони". Іньєста прокинув м'яч в штрафну на хід Лео Мессі, пробив зльоту, але кіпер з ударом впорався, а ось з добиванням Тельо вдіяти нічого не зміг. Інтриги, як і не бувало. А коли на 85-й хвилині Алвес видав ще одну шикарну передачу на Мессі і аргентинець забив свій третій м'яч у матчі, здавалося, всі питання про переможця і результаті зняті. Але немає. Чудовий розігруючий Алвес зіграв рукою в своїй штрафній, побачив перед собою другу жовту вийшов, а реалізував пенальті знов Сікейра. 5:3. Рахунок не зовсім по грі, але це аж ніяк не псує настрою від перемоги "Барселони" і великолепности Мессі.

"Барселона" - "Гранада" - 5:3
Хаві, 4, Ліонель Мессі, 17, 67, Крістіано Тельо, 82, Ліонель Мессі, 85 - Дієго Майнц, 55, Гільєрме Сиквейра, 62, з пенальті, 89, з пенальті
"Барселона": Віктор Вальдес, Даніель Алвеш, Жерар Піке, Карлес Пуйоль, Тіаго Алькантара, (Андрес Інієста, '72), Алексіс Санчес, (Крістіано Тельо, '71), Сейду Кейта, Хаві, Адріано(Хав'єр Маскерано, '46), Ісаак Куенка, Ліонель Мессі
"Гранада": Жуліо Сезар, Борха Гомез, Давид Кортез, Дієго Майнц, Мойзес Хуртадо, (Абель Гомес, '71), Гільєрме Сиквейра, Дані Бенітес, Карлуш Мартінш, Фран Ріко, Одион Ігало, (Олександра Гейхо, '77), Франко Хара(Икечукву Уче, '46)
Сейду Кейта, 48. Даніель Алвеш, 61. Хав'єр Маскерано, 89. - Одион Ігало, 9. Дані Бенітес, 33. Давид Кортез, 48. Мойзес Хуртадо, 64. Борха Гомез, 66. Олександра Гейхо, 91. Абель Гомес, 92.
джерело
RATVODДата: П`ятниця, 23.03.2012, 18:33 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28470
Статус: Оффлайн
УЄФА вдвічі підвищив компенсацію

клубам за
Євро-2012




УЄФА майже вдвічі підвищив суму компенсації клубам, футболісти яких візьмуть участь в чемпіонаті Європи 2012 року в Польщі та Україні. Спочатку позначена сума в 55 мільйонів євро виросла до 100 мільйонів, інформує видання The Daily Telegraph. За Євро-2008 клуби отримали 43,5 мільйона.

На щорічному конгресі УЄФА в Стамбулі 22 березня Президент УЄФА Мішель Платіні та голова Асоціації європейських клубів Карл-Хайнц Румменігге підписали новий договір між організаціями, розрахований до 2018 року. Головним підсумком конгресу стало те, що УЄФА погодився значно збільшити суму виплат.

Наступна першість континенту відбудеться в 2016 році у Франції. Кількість учасників буде збільшено з 16 до 24. Сума виплат клубам складе 150 мільйонів євро, повідомляє агентство Reuters.

На відміну від УЄФА, міжнародна футбольна федерація поки не готова піти на поступки клубам. На початку березня генеральний секретар ФІФА Жером Вальке заявив, що організація не має наміру збільшувати виплати за участь гравців у чемпіонаті світу 2014 року.



slavasamДата: Неділя, 25.03.2012, 12:10 | Повідомлення # 20
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Арсенал - Металіст - 4:2


Чотири хвилини, які вразили дві столиці

"Не шукайте логіки у футболі", любив повторювати незабутній Віктор Прокопенко. Підтвердженням цих слів став суботній поєдинок "Арсеналу" з "Металістом". Бо навряд чи до матчу хто-то міг припустити, що команди влаштують на поле стадіону "Динамо" справжнісінький трилер. Ще й з таким несподіваним результатом. Адже що не кажи, а вагові категорії у суботніх суперників поки що різні. І нехай не гра в одні ворота, але явну перевагу одного з них як би малося на увазі саме собою. Тим більше, на тлі нинішньої, не зовсім переконливою ігри "Арсеналу". І, як результат, відсутністю у останнього весняних перемог. Втім, все написане вище було актуальним до фінального свистка.

Перед звітним поєдинком Леонід Кучук зіткнувся з відчутними кадровими проблемами. Через перебір жовтих карток гру пропускали основні центральні захисники Одибе і Симоненко, до яких додався травмований Лампи. Як наслідок, центр оборони став зоною відповідальності Шоаве і Матуки, яким допомагали Хомин і Польовий (відповідно, праворуч і ліворуч). Опорна зона була віддана на "розтерзання" Богданову, Флореску і злегка висунутому вперед Старгородскому. Праву брівку прасував Ковпак, ліву - Кобахідзе, на вістрі атаки розташувався Гоменюк.

У "Металіста" з-за дискваліфікації поза грою виявився Торсигльери. Його в цій грі замінив Березовчук в тандемі з Папа Гуйє. Ліворуч і праворуч розташувалися, відповідно, Пшеничних і Вильягра. В опорній зоні розташувалися Хав'єр з Едмаром. В ролі лівого вінгера діяв, як зазвичай, Тайсон, на протилежному фланзі - Соса. На вістрі атаки - Кристальдо, піднощиком снарядів у якого був Марлос.

"Арсенал" з перших хвилин спробував захопити контроль над центром поля. Разом з тим перша ж контратака "Металіста" завершилася спробою удару з-за штрафний Марлоса, але на шляху м'яча став Богданов. Через дві хвилини Кобахідзе намагався прорватися по флангу, але Вильягра грамотно корпусом відтіснив каноніра. Тут же відповідь "Металіста" - Кристальдо скористався провалом оборони "червоно-синіх", але Сергій Погорілий холоднокровно кинувся під ноги і ліквідував загрозу.

Про проблеми в обороні "Металіста" згадувалося вже не раз. І в цій зустрічі вони нікуди не поділися. 9-я хвилина - і Флореску майже ніхто не перешкодив пробігти майже через півполя і завдати дальній удар метрів з 20-ти, м'яч прокотився поряд зі штангою. Точно також через 5 хвилин завершив атаку Кобахідзе. Разом з тим, на 16-й хвилині "Арсенал" ледве сам собі не приніс гол. Гоменюк, немов спеціально, п'ятою відкинув м'яч прямо на Марлоса, той обігрався в стінку з Тайсоном, останній протягнув м'яч до штрафної і віддав вправо на що набігав Кристальдо. Той зіпсував для "Металіста", що називається, всю малину, пробив низом повз дальньої штанги.

На 27-й хвилині ще один шанс з'явився у Кристальдо. Пшеничних зліва навісив в штрафну, і форвард харків'ян у падінні намагався замкнути - вийшло ефектно, але вкрай неефективно. А точніше - неточно. "Арсенал" відповів через дві хвилини, але м'яч у Кобахідзе зрізався з ноги, і удару з лінії штрафної вийшов у "молоко".

Після цього в грі настав тимчасове затишшя. Яке завершилося тим, що на 34-й хвилині "Арсенал" відкрив рахунок. Старгородський після розіграшу кутового навісив в штрафну, і що вистрибнув вище всіх Ковпак головою відправив м'яч у дальній від Дишленковича кут. Голкіпер майже не зреагував на удар. А конкретно за форвардом "червоно-синіх" не догледів Едмар. До речі, цей удар у канонірів виявився першим в створ воріт.

"Металіст" ледь не відігрався через 5 хвилин. Хав'єр пробивав по центру зі штрафного, але м'яч пролетів поряд з хрестовиною. Не менш небезпечним виявився відповідь "Арсеналу". Високий Папа Гуйє без проблем виграв другий поверх, м'яч відскочив до Флореску, але його удар з лінії штрафний по центру в останній момент заблокувала захист. Черговим провалом оборони "Металіста" ледь не скористався Гоменюк вже в доданий арбітром час. Але вийшовши один на один з Дишленковича, випередив останнього і впав на газон. Арбітр зустрічі Анатолій Жабченко побачив у цьому епізоді симуляцію з боку каноніра, нагородивши останнього "гірчичника".

Початок другого тайму стало для гостей справжнім шоком, знову ж зусиллями все того ж Ковпака. На 49-й хвилині Польовий зліва навісив на Ковпака, і форвард "Арсеналу", випередивши Пшеничних, в одне торкання відправив сферу в сітку воріт, записавши на свій рахунок дубль у зустрічі.

Бачачи, що треба рятувати положення, Мирон Маркевич сходу кинув у бій свого джокера Марко Девіча, який замінив Марлоса. "Металіст" тим часом провів кілька небезпечних стандартів, але дивідендів вони не принесли: коли гості в офсайд забігали, коли оборона "Арсеналу" діяла досить грамотно. У тому числі, і Сергій Погорілий на виходах. І при цьому каноніри виглядали абсолютно розкутими. Що не дивно, адже перевагу в два м'ячі до цього мало. А на 64-й хвилині Ковпак ледь не став автором хет-трік, але, вигравши другий поверх після навісу Богданова, не зумів точно пробити.

Хвилиною раніше зазначеного епізоду Маркевич випустив на поле Бланко. І заміна спрацювала на 74-й хвилині. Пшеничних блискучою передачею з лівого флангу вивів аргентинця на побачення з Погорєлим, а хавбек "Металіста" елегантно перекинув м'яч через Погорілого, скоротивши розрив у рахунку до мінімуму. Гості ожили, і через дві хвилини Польовому лише в останній момент вдалося вибити м'яч з під ноги виходив на побачення з кіпером "Арсеналу" Девіча.

А ще через хвилину харків'яни, як тоді здавалося, перевернули сценарій гри з ніг на голову. Після подачі харків'янами кутового Хав'єр, пробиваючи з-за штрафної, потрапив у руку Богданову. Сам Клейтон чітко реалізував пенальті, розвівши м'яч і голкіпера по різних кутах.

Після цього майже одночасно тренери обох команд провели кожен по заміні. У "Арсеналу" замість Гоменюка на поле вийшов Мазілу, Маркевич ж замість Пшеничних кинув у бій Валяєва. Як з'ясувалося після матчу, гра в три захисника виявилася вимушеною мірою: Сергій отримав пошкодження. Наступні хвилини показали, що даний тактичний хід наставника "жовто-синіх" виявився фатальним. В той час, як вихід Мазілу - щасливим.

Ключовою в матчі стала 82-я хвилина, коли хрестовина не дозволила Девічу вивести свою команду вперед. А на 84-й стародавнє футбольне правило нагадав Олександр Кобахідзе. Отримавши на лівому фланзі передачу з глибини від згаданого вище Мазілу, хавбек випередив одночасно і Смокчу, і від відчаю залишив рамку воріт Дишленковича. Останній зіграв у цьому епізоді, м'яко кажучи, не кращим чином. Мало того, що кинув напризволяще свій близький воротарський кут, так ще і дезорієнтував самого Смокчу, який в останній момент, мабуть, скакнув на голкіпера. При цьому сам страж воріт так до кінця на м'яч не пішов. Секундного замішання кіпера цілком вистачило Кобахідзе, щоб майже з лицьової лінії відправити м'яч у сітку воріт.

Це був фактично удар нижче пояса, моральних сил на останній штурм у харків'ян вже просто не було. А ще через дві хвилини Флореску остаточно зняв всі питання щодо переможця зустрічі. Хомин з правого флангу навісив в штрафну, і набіг румун без перешкод головою розстріляв голкіпера "Металіста". Додані арбітром чотири хвилини виявилися не більше, ніж протокольної формальністю.

4:2. "Арсенал" здобув свою першу весняну перемогу, яка, до того ж, залишає канонірам реальні шанси на єврокубкову зону. Щодо "Металіста", бронзові позиції харків'ян залишаються, що називається, міцніше нікуди. А ось знак питання щодо лігочемпіонівських перспектив зростає в геометричній прогресії. Втім, на порядку денному (точніше, найближчого тижня) у команди Маркевича поїздка в гості до "Спортінгу". І нехай лісабонська смуга виявиться для "Металіста", за який буде тримати кулаки вся футбольна Україна, куди світліше київської.

Євген САВЧУК

"Арсенал" - "Металіст" - 4:2

Олександр Ковпак, 34, 49, Олександр Кобахідзе, 84, Георге Флореску, 86 - Себастьян Бланко, 73, Хав'єр Клейтон, 77, з пенальті
"Арсенал": Сергій Погорілий, Андрій Хомин, Володимир Польовий, Ерік Матуку, Олександр Кобахідзе, Флорін Шоава, (Олександр Максимов, '84), Андрій Богданов, Георге Флореску, Олександр Ковпак, Володимир Гоменюк, (Йонуц Мазілу, '78), Артем Старгородський, (Максим Шацьких, '69)
"Металіст": Володимир Дишленкович, Крістіан Вильягра, Папа Гуйє, Андрій Березовчук, Ромеро Марлос, (Марко Девіч, '53), Едмар, (Себастьян Бланко, '63), Сергій(Пшеничних, Сергій Валяєв, '79), Хав'єр Клейтон, Хосе Соса, Джонатан Кристальдо, Тайсон
Володимир Гоменюк, 45. Флорін Шоава, 57. Андрій Богданов, 77. Олександр Кобахідзе, 84. Олександр Ковпак, 86. Йонуц Мазілу, 89.
джерело
slavasamДата: Понеділок, 26.03.2012, 11:22 | Повідомлення # 21
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Карпаты остались без тренера


Руководство «Карпат» отправило в отставку Владимира Шарана

Після поєдинку «Карпат» з ПФК «Олександрія» (1:1) керівництво клубу ухвалило рішення про відставку тренерського штабу (Володимир Шаран, Степан Юрчишин, Володимир Беззуб’як, Володимир Васютик) через вкрай незадовільні результати команди на початку другої частини сезону 2011/2012.

Виконуючим обов’язки головного тренера ФК «Карпати» призначено Юрія Дячука-Ставицького, заслуженого тренера України. Юрій Михайлович готуватиме команду, зокрема, до наступного поєдинку чемпіонату України, в якому «Карпати» у Києві зустрінуться зі столичною «Оболонню». Про те, хто увійде до тренерського штабу команди, буде повідомлено пізніше.
джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Понеділок, 26.03.2012, 11:24
slavasamДата: Середа, 28.03.2012, 08:37 | Повідомлення # 22
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
АПОЕЛ - Реал Мадрид - 0:3


Кіпрського дива не сталося, мадридці практично забезпечили собі півфінал ЛЧ

Хіба хто-то сумнівався, що сенсаційний, зухвалий, і ще колись абсолютно неавторитетный у футбольній Європі кіпрський АПОЕЛ буде зупинений саме сьогодні? Суперник рівня "Реала" еллінам ще не попадався і, щоб зупинити його, вони доклали максимум зусиль, і купалися в оваціях своєї публіки, йдучи на перерву не забив, але і не попустив. Овації були і після фінального свистка, але скоріше як подяку за сезон. "Реал" піде далі, адже він переміг, нехай і малою кров'ю, але абсолютно впевнено і заслужено.

Перед матчем Жозе Моуріньо запевняв, що його команда відноситься до нинішнього суперника з великою повагою і навіть полестив кіпріотам, мовляв, є "Реалу" чому у них повчитися. Але стартовий склад "вершкових" показав, що вони збираються перемагати. Та й тактика мадридців нічим від звичної їм не відрізнялася - максимальний контроль м'яча, і гра першим номером в атаці. АПОЕЛ, а куди йому було подітися, такий хід подій прийняв, і зручно розмістився в своїй штрафній і її околицях. Таку щільну оборону господарів напором "вершковим" піти не вдалося, незважаючи та те, що гру вони почали досить швидко. Кіпріоти грали злагоджено, так що особливо розвернутися у гостей не виходило, і вони стали старанно вишукувати слабкі місця суперника. Вже на 9-ій хвилині така слабина з'явилася після того, як пошкодження отримав Марсело Олівейра. Поки захисникові намагалися допомогти медики мадридці закинули м'яч в штрафну господарів, хто із захисників "круглого" вибив, але якраз на Озіла. Німець пробив зльоту, але Хиотіс з ударом впорався.

Олівейра так і не зміг продовжити гру і на полі з'явився кіпрський Кака. Він просто зайняв місце в центрі захисту, і гра пішла по накатаній. "Реал" -то навіть заспокоївся, чи то намагався приспати пильність суперників, чи то, дійсно, не сумнівався, що м'яч все одно у воротах Апоєля побуває. Як би там ні було, мадридці володіли ініціативою, комбінували, били з різних дистанцій, але результату не було. Кіпріоти стійко витримували, контратакувати, правда, не намагалися зовсім. Самотній Айлтон час від часу намагався втекти у бік воріт Касільяса, але кіпера "Реала" йому потривожити так і не вдалося. Єдиний мало-мальський момент, який господарі створили за весь перший тайм вилився в кутовий, який АПОЕЛ бездарнейшим чином розіграв. На це гості відповіли ударом Роналду, якого Шахін вивів один на один на один з воротарем кіпріотів. А ще через кілька хвилин у "Реала" став, мабуть, найбільш реальний шанс забити. Роналду обіграв декількох захисників, віддав точний пас на Шахіна, який у свою чергу здорово прострілив уздовж лінії воріт на Карім Бензема, але примудрився не потрапити в порожні ворота.

Кінцівку тайму команди просто догравали. Мадридці напевно сподівалися, що в перерві Моуріньо таки розповість їм, як забити, а кіпріоти переводили дух після напружених 40 хвилин оборони.

Ось тільки на другу половину зустрічі "Реал" вийшов у тому ж складі, і сама гра не особливо змінилася. Після десяти хвилин одноманітності, в якому той Роналду, то Бензема намагалися продертися через кіпрські редути, АПОЕЛ навіть зважився на контратаку. Айлтон сміливо пройшов по флангу, на ходу обіграв відразу трьох гравців "Реала", але був зупинений Серхіо Рамосом. Після подачі зі штрафного гравці Апоєля навіть вдарити по воротах Касільяса не змогли.

Моуріньо, який до цього моменту просто сидів з звично незадоволеним особою, тепер заметушився і тут же приготував подвійну заміну. Коентрау та Ігуаїн сіли на лаву, а місце них змінювати гру і забивати вийшли Кака і Марсело. І зі своїми обов'язками ці двоє впоралися чудово. Нові сили додали грі "Реала" нової думки, а хвилин через десять мадридці святкували свій перший гол у матчі. Бензема, який до того часу занапастив вже чимало моментів, точно пробив головою після філігранної передачі Кака. Пропущений м'яч боляче вдарила по бойового духу кіпріотів, так і за їх концентрації. Мадридці ж, навпаки, завелися, прискорилися і знов забили. Марсело зліва пройшов в штрафну АПОЄЛЯ, поборовся з захисником, і вже падаючи, примудрився все ж прострілити на Кака, якому залишалося тільки підправити м'яч у ворота.

Вся інтрига зникла. А кіпрська казка закінчилася. Крапку поставив Бензема, замкнувши відмінну передачу від Озіла. Впевнена перемога "Реала", яка відсотків так на 99 забезпечує "королівському клубу" півфінал Ліги чемпіонів. Чи зробить АПОЕЛ щось неймовірне на "Бернабеу"? Навряд чи. Сьогодні вони так і не змогли ні разу вдарити по воротах Касільяса. Але все ж почекаємо. Матч-відповідь ¼ фіналу ніхто не скасовував.

Sport.ua

"АПОЕЛ" - "Реал Мадрид" - 0:3
Карім Бензема, 74, Кака, 82, Карім Бензема, 90
"АПОЕЛ": Дионисис Хиотіс, Вільям Боавентура, Марсело(Олівейра, Кака Клаудиано да Сільва, '13), Нуну Мораїш, Пауло Жорже, Саввас Пурсайтидис, Костас Хараламбідес, Нектаріос Олександру, (Елдер Соуза, '46), Айлтон Алмейда, Іван Трічковскі, Еліо Пінту, Esteban(Соларі, '72)
"Реал Мадрид": Ікер Касільяс, Альваро Арбелоа, Фабіу Коентрау, (Марсело, '64), Пепе, Серхіо Рамос, Гонсало Ігуаїн, (Кака, '64), Кріштіану Роналду, Месут Озіл, Самі Хедіра, Карім Бензема, Нурі Шахін, (Естебан Гранеро, '84)
джерело
slavasamДата: Середа, 28.03.2012, 08:44 | Повідомлення # 23
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Челсі відвозить перемогу з Ештадіу де Бенфіка!


"Челсі" перемагає, але залишає шанси "Бенфіці" на матч-відповідь

Останнім часом і "Бенфіка"і "Челсі" не можуть похвалитися стабільними результатами. Португальський клуб грає серіями - кілька перемог поспіль чергуються з серії невдалих матчів. Лондонську команду ж у цьому сезоні все рідше пов'язують зі словом "стабільність", хоч і останні матчі після звільнення Виллаша-Боаша показали, що у команди є характер і вона може демонструвати його в найскладніших ситуаціях.

Одна з таких ситуацій сталася саме сьогодні на стадіоні "Ештадіу де Бенфіка", де місцевий клуб протягом 75-ти хвилин дозволяв собі все що завгодно в грі проти одного з лідерів чемпіонату Англії. Можливо, гравців "Бенфіки" надихнув приклад свого лютого ворога "Спортінга", який не так давно зняв скальп з ще одного лідера англійського футболу "Манчестер Сіті". Адже чим гірше "орли"? І в чемпіонаті продовжують боротьбу за золоті медалі, так і сьогоднішній "Челсі" - далеко не той суперник, якого слід обходити стороною.

А все могло скластися для господарів у цьому матчі зовсім по-іншому... Реалізуй Кардосо свій блискучий момент, коли м'яч на лінії воріт потрапив у екс-захисника "Бенфіки" Давида Луїса після гарматного пострілу парагвайця. Або постав італійський арбітр Тальявенто чистий пенальті у ворота гостей за гру рукою в своїй штрафній Террі після прострілу від Перейри! А чого тільки варті численні розриви флангів нинішньої команди іншого італійця Ді Маттео - Паулу Феррейра здався ще до фінального свистка, а на Ешлі Коула і зовсім було шкода дивитися.

"Челсі" ж, при всій повазі до цієї команди, виграв лише за рахунок майстерності і вигадки своїх досвідчених футболістів, які зліпили момент практично з нічого. Відібравши м'яч у центрі поля, і довіривши снаряд Фернандо Торресу, якому дали дуже багато простору захисники "орлів", "Челсі" зуміло провести чи не єдину свою небезпечну атаку за весь матч. Екс-форвард "Ліверпуля" віддав зрячу передачу на Саломона Калу, явно не відзначився в цьому матчі, якому залишалося лише не промахнутися з лінії воротарської.

Не зовсім зрозумілі заміни, проведені в цьому поєдинку Жезусом. Знявши нехай і не самого активного гравця Аймара і замінивши його Матичем, наставник "Бенфіки" і зовсім програв центр поля. А заміна одного з найактивніших гравців у складі господарів Бруно Сезара, який завдав більше всіх ударів по воротах Чеха, і зовсім залишається загадкою. Саме після цієї подвійної заміни і був забитий єдиний гол у матчі, який сплутав карти "Бенфіці" і змусив закритися на своїй половині поля "Челсі".

Окремо варто виділити і центр оборони гостей в цьому поєдинку на чолі з окриленим Давидом Луїсом, який виграв практично всі свої єдиноборства і не раз рятував команду в патовій ситуації. Террі діяв менш надійно, але зі своїм завданням також впорався на тверду "п'ятірку". В атаці ж "синім" варто було сподіватися лише на диво, яке відбулося на 75-й хвилині гри. Але не будемо раніше часу списувати з рахунків бравую команду Жезуса, яка в цьому сезоні вже встигла обіграти за сумою двох матчів "Манчестер Юнайтед".

Максим ГРОЗНИЙ, Sport.ua

"Бенфіка" - "Челсі" - 0:1
- Саломон Калу, 75.
"Бенфіка": Артур Мораеш, Луізао Андерсон, Максі Перейра, Емерсон, Аксель Вицель, Жардел, Пабло Аймар, (Неманья Матіч, '69), Ніколас Гайтан, Хаві Гарсія, (Мануель Нолито, '81), Оскар Кардосо, Бруно Сезар, (Родріго Морено, '69).
"Челсі": Петро Чех, Давид Луїс, Джон Террі, Паулу Феррейра(Жозе Босінгва, '79), Ешлі Коул, Джон Обі Мікел, Рамірес, Рауль Мейрелеш, (Френк Лемпард, '68), Саломон Калу, (Деніел Старрідж, '82), Фернандо Торрес, Хуан Мануель Мата.
Бруно Сезар, 26. Луізао Андерсон, 68. Хаві Гарсія, 77. - Рауль Мейрелеш, 19.
джерело
slavasamДата: Четвер, 29.03.2012, 09:02 | Повідомлення # 24
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Мілан" і "Барселона" зіграли внічию в Лізі Чемпионов


Італійський "Мілан" і іспанська "Барселона" зіграли внічию в першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів. Зустріч, що проходила на стадіоні "Сан Сіро-" пізно увечері 28 березня, завершилася з рахунком 0:0, "Лента.ру" вела онлайн-трансляцію поєдинку.

В іншому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, який відбувся 28 березня, французький "Марсель" вдома поступився німецької "Баварії" з рахунком 0:2. Голи у мюнхенців забили Маріо Гомес і Арьєн Роббен.

Матчі-відповіді в парах "Барселона" - "Мілан" і "Баварія" - "Марсель" пройдуть 3 квітня.
джерело
slavasamДата: Четвер, 29.03.2012, 09:08 | Повідомлення # 25
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Марсель - Баварія - 0:2


Чудовий Роббен і "Баварія" підтверджують статус фаворита

Якщо відштовхуватися від виступів суперників у національних чемпіонатах, то висновок напрошується сам собою - у "Марселя" проти "Баварії" шансів немає ніяких. Команда Дідьє Дешама показує просто жахливі результати в чемпіонаті Франції, не виграючи вже 8 матчів - остання перемога "Марселя" була ще в 21-м турі 29 січня, коли на виїзді був обіграний "Ренн". "Баварія" в трьох останніх переможних матчах забив аж 15 м'ячів, плюс не будемо забувати ще й про семи голах у воротах нещасного "Базеля", що стояв на шляху у баварців в 1/8 фіналу.

Але національні чемпіонати це інші турніри, а ось що стосується Ліги чемпіонів не будемо забувати про ту неймовірною долі, або фарт, який супроводжує "Марселю". Згадаймо, як він завершував груповий етап, коли не міг потрапити не те, що в плей-офф-офф, але і пролетіти повз Ліги Європи, але два голи Айю і Вальбуена на завершальні хвилини матчу в Дортмунді зберегли французів в обоймі шукачів головного трофея. Не без успіху було і 1/8 плей-офф, коли лише в доданий час матчу "Марселя" і "Інтера" Брандао забив той самий головний "виїзної" гол, який вивів його команду в чвертьфінал. Як тут не задуматися про якийсь вищої сили, яка незримою рукою веде "Марсель" з турніру?

Правда, эхо матчу в Мілані знайшло своє відображення на полі "Велодрома" - основний голкіпер "Марселя" Стів Манданда вже після гола Брандао отримав червону картку, природно, у грі проти "Баварії" вийти на поле не міг, і його місце у воротах зайняв Елінтон Андраде. У стартові хвилини потенційна загроза воротам виходила після кутових. Але, якщо подачі Роббена ударами по воротах не завешались, то на 7-й хвилині, після корнера у виконанні Вальбуена, Фанни головою завдавав удару в упор, Нойер у кидку встиг дотягнутися до м'яча і перевести його в штангу, а тут уже був Ремі, який незбагненним чином відправив м'яч повз верхнього кута.

Втім, цей кутовий виявився епізодом, а далі на правому фланзі атаки "Баварії" панував Роббен, який раз за разом перегравав свого опонента, не вистачало лише останньої точної передачі, так і партнери Арьена не завжди встигали за його рішеннями. Закономірно, що до середини тайму гості повністю взяли гру під свій контроль, і все, чим повинен був задовольнятися "Марсель", це шукати свої шанси в контратаках.

Стримувати розвиток атак гостей повинен був дует "опорників" Діарра і Мбіа, але чимало в центрі поля попрацював і Вальбуена, який майже поодинці чіплявся за м'яч. Саме на ньому на 31-хвилині "баварці" заробили відразу дві жовті картки, причому, Кроос за жорсткий підкат, а Лам - за розмови з арбітром. Ще один цікавий факт першого тайму - реакція стадіону на Рібері. Як тільки француз брав м'яч, стадіон моментально реагував свистом, і такий тиск чинився на Рібері до 78-й хвилини, коли він був замінений на Праньїча.

Коли ж все йшло до того, що суперники підуть на перерву з нулями на табло, "Баварія" дочекалася свого шансу. Лам (злегка підігравши собі рукою) в центрі поля вирвав м'яч у суперника, швидко переправив його на Роббена, той дав на хід Гомесу і Маріо, ледь увійшовши в штрафну, пробив в ближній кут. Ось тут, напевно, і не завадив би "Марселю" відсутній Манданда - Елінтон пропустив нескладний м'яч між рук.

Перша хвилина другого тайму змусила "Велодром" вибухнути оплесками. Ремі з лівого флангу зробив м'яку передачу в штрафну, а там маленький Вальбуена вистрибнув вище всіх, і головою відправив м'яч над поперечиною. На цьому господарі не зупинилися - притиснули "Баварію" до штрафної, але до прицільного удару справа не дійшла, лише Айю покращив шанс пробити, але його удар заблокували.

Втомились господарі досить швидко - хвилин через 10 знову самим помітним на полі став Роббен праворуч, ліворуч іноді нагадував про себе Рібері. На 59-й хвилині оборона "Марселя" втратила в штрафній Гомеса, але зате маневр "баварця" побачив Роббен, після передачі якого Маріо повинен був робити рахунок 2:0, але м'яч влучив прямо в Элинтона, який відбив удар ногою.

На 63-й хвилині для українських уболівальників в матчі з'явився додатковий інтерес - замість Крооса на поле вийшов Анатолій Тимощук і звично зайняв своє місце в центральній зоні. Його поява на полі диктувалося ситуацією, "Марсель" заграв активніше, так і Дешам вирішив підсилити атаку, випустивши на поле Брандао.

Але грати з "Баварією", забувши про оборону загрожує. На 69-й хвилині Роббен і Мюллер, немов на тренуванні, на правому фланзі розіграли "стінку", в результаті Арьєн вийшов один на один, у нього був час і озирнутися, і прицілитися, після чого м'яч опинився в дальньому кутку воріт Элинтона.

І хоча грати залишалося ще більше двадцяти хвилин, головні події в матчі були вичерпані - всі розуміли, "Баварія" не особливо хотіла, "Марсель" ж не міг нічого, а щоб довести, що його успіх не залишилася у минулому, у Дідьє Дешама і його команди залишився матч через тиждень в Мюнхені.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ

"Марсель" - "Баварія" - 0:2

Маріо Гомес, 44, Арьєн Роббен, 69
"Марсель": Елінтон Андраде, Жеремі Морель, Ніколя НКулу, Рід Фанни, Сезар Аспілікуета, Андре Айю, Алу Діарра, (Бенуа Шейру, '71), Матьє Вальбуена, Стефан Мбіа, Морган Амальфитано, (Брандао, '68), Лоік Ремі
"Баварія": Мануель Нойер, Джером Боатенг, Луїс Густаво, Філіп Лам, Хольгер Бадштубер, Тоні Кроос, (Анатолій Тимощук, '63), Томас Мюллер, (Бастіан Швайнштайгер, '70), Давид Алаба, Франк Рібері, (Даніель Праньїч, '78), Арьєн Роббен, Маріо Гомес
Алу Діарра, 34. Стефан Мбіа, 64. - Філіп Лам, 32. Тоні Кроос, 32. Луїс Густаво, 36. Бастіан Швайнштайгер, 82. Давид Алаба, 89.
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 30.03.2012, 10:27 | Повідомлення # 26
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Спортінг - Металіст - 2:1


Останнє слово говорить "Металіст"

Шлях "Металіста" в Лізі Європи з кожним раундом, природно, не стає легше. Ось і "Спортінг" в Лісабоні виявився сильнішим. Але харків'яни все-таки домоглися голи і перетворили смутні і не дуже перспективні 2:0 в 2:1, тобто рахунок, який завжди вважається прийнятним для виїзної гри. Тут можна згадати завершення пірейськой ігри, в Лісабоні "Металіст" знову грав до кінця.

Матч почався досить обережно, команди намацували слабкі місця суперника і вже на цій стадії кинулося в очі схожість "Металіста" і "Спортінга" - технічні творять команди. Але з розбудовою в першому таймі особливих успіхів не було, тому і створені командами моменти можна легко перерахувати з допомогою пальців.

При цьому перший палець варто загнути на користь "Металіста". Тайсон проскочив по лівому флангу, прокинув м'яч повз захисника, був вже в штрафній, але там поквапився з рішенням. За поспішної думкою таке ж дія та пас на Кристальдо не пройшов. А цілком можна було йти далі і бити по воротах, загалом, все робити самому.

Всі інші небезпечні моменти тайму були приблизно такими ж або навіть менш небезпечними. У "Спортинга" бив з лінії штрафної Шандан - у нього це не вийшло. Ближче до кінця тайму після помилки Горяїнова на виході з ще кращій позиції бив головний бомбардир "Спортінга" Ван Вольфсвинкель, але і на цей раз все обійшлося.

У "Металіста" можна згадати удар Тайсона зі штрафного, гарний, але м'яч викрутився з правою дев'ятки, а не в неї, рідну. В іншому атаки руйнувалися в середині поля, часто в прямому сенсі цього слова, тобто, після різних поштовхів Кристальдо. Суддя, як здалося, був дуже ліберальний з гравцями "Спортінга" у цих моментах. Ще один раз бригада Штарка зірвала перспективну атаку харків'ян, помилково зафіксувавши гру рукою. Почасти наслідком таких суддівських рішень і стало обурення Торсильери, яке, правда, призвело лише до картки для Марко. У тому епізоді "Металіст" отримав право на штрафний у центрі поля, а Торсильери картку за розмови. У другому таймі на рівному місці після єдиноборства в повітрі отримає жовту і Папа Гуйє і таким чином у матчі-відповіді дует основних центрбеків нашій команді не допоможе. І це удар. Особливо прикро, що подвійний.

Другий тайм "Спортінг" почав активніше, як то більш продумано. На самому початку Ізмайлов небезпечно бив з-за штрафної. Незабаром він вже забивав. Атака португальців почалася з невдалого пасу Соси в центрі поля, Крапель домчался до штрафної, зіграв в стінку, відмінно прострілив, а Марат Ізмайлов випередив свого колишнього одноклубника Обрадовіча і в падінні вразив ворота.

У цей час харків'яни виглядали не кращим чином, хоча моменти виникали і біля воріт "Спортінга". На початку тайму фірмовий прорив по флангу зробив Тайсон, але на відміну від епізоду з першого тайму, вирішив все робити самостійно, але всіх захисників не обіграв. Другий момент створили Кристальдо, аргентинець бив з штрафного, але "Спортінг" врятував воротар.

Ну а португальці тим часом підібралися до другого м'яча. Фернандес заробив штрафний (сфолив Папа Гуйє), а Інсуа пробив низом в правий кут. Його удар багато в чому досяг мети завдяки несподіваному розвалу нашої стінки. У утворилася між Тайсоном і Татом Гуйє дірку не потрапити було б просто неприпустимо.

В ході португальських святкувань непомітно на полі з'явився Девіч. Час загострювати гру в атаці прийшло. Марко, як завжди, додав азарту, це безумовний козир у рукаві. З ним і були пов'язані майже всі моменти "Металіста" до кінця гри. Найкращий був після прострілу Вильягры, Марко бив з гольовий позиції, але й воротар був занадто близько. Ще раз Девіч знову потрапив у воротаря і це, мабуть, краще, адже судді все одно побачили невеликий офсайд і якби довелося скасовувати гол - це було б ще важче переносити.

Крім Девіча воротах Патрісіу погрожували Тайсон (бив зі своєї точки в лівий нижній кут) і Соса (який зіграв у стінку і вийшов один на один, але встиг тільки трохи пропхнути м'яч). В обох епізодах воротар "Спортінга" зіграв чудово. Але, у загальному-те, сам перелік епізодів дозволяє помітити, що гол нашої команди все-таки назрівав. І до компенсированному часу дозрів. Марлос видряпав м'яч у лінії штрафної і завдав хороший удар, був ще й рикошет, тут вже Патрісіу зміг тільки відбити м'яч і на добиванні першим був азартний Девіч, який нехай і не зумів забити, але зміг заробити пенальті. До точки, звичайно, повинен був підійти хто завгодно, тільки не сам Марко (вистачить з нам Пірея), Хав'єр все зробив, як і належить досвідченого майстра. Виїзний гол все-таки відбувся і наша поразка отримало потужний заряд оптимізму.

Звичайно, завдання залишається нелегкою. Насамперед тому, що суперник дуже сильний. Не впоравшись основними захисниками, "Металісту" тепер доведеться протистояти атаці португальців експериментальної обороною. Але все ж і шанси на успіх у нас є. тепер заряджати свою команду будуть харків'яни, а не лісабонці. Повернеться в лад Едмар. Є кому зіграти в атаці і, як показав і цей матч, "Спортінгу" цілком можна забивати. Так що, не треба засмучуватися, принаймні, ще одна гра попереду.

Андрій КРИКУНОВ

"Спортінг Л" - "Металіст" - 2:1
Марат Ізмайлов, 52, Емільяно Інсуа, 64 - Хав'єр Клейтон, 90, з пенальті.
"Спортінг Л": Руй Патрісіу, Даніель Каррісу, Жоау Перейра, Шандао, Емільяно Інсуа, Матіас Фернандес, Андерсон Полга, Ренато(Нене, '71), Стійн Схаарс, Марат Ізмайлов, (Андре Каррільо, '80), Рікі ван Волфсвинкел, Дієго Капель, (Хеффрен Суарес, '73).
"Металіст": Олександр Горяїнов, Крістіан Вильягра, Марко Торсиглери, Мілан Обрадович, Папа Гуйє, Джонатан Кристальдо, (Марко Девіч, '65), Себастьян Бланко(Ромеро Марлос, '77), Хосе Соса, (Сергій Валяєв, '90), Хав'єр Клейтон, Хуан Мануель Торрес, Тайсон.
Марат Ізмайлов, 43. Даніель Каррісу, 58. Руй Патрісіу, 90. - Марко Торсиглери, 32. Хав'єр Клейтон, 54. Папа Гуйє, 61.
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 30.03.2012, 10:31 | Повідомлення # 27
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Шальке" і "Атлетік" забили шість м'ячів в матчі Ліги Європи



Німецький клуб "Шальке" вдома програв іспанському "Атлетіко" з Більбао у першому матчі 1/4 фіналу Ліги Європи. Як повідомляє офіційний сайт УЄФА, зустріч, що відбулася пізно увечері 29 березня, закінчилася з рахунком 2:4.

У складі "Шальке" дубль зробив Рауль. У "Атлетика" два голи забив Фернандо Льоренте, ще по разу відзначилися Оскар де Маркос і Ікер Муньяин.

Решта три матчі чвертьфінальної стадії Ліги Європи, також проходили увечері 29 березня завершилися з однаковим рахунком 2:1 на користь господарів. Лисаббонский "Спортінг" виявився сильнішим харківського "Металіста", голландський АЗ виграв у "Валенсії", а "Атлетіко" з Мадрида здобув перемогу над "Ганновером"

Матчі у відповідь 1/4 фіналу Ліги Європи пройдуть 5 квітня.

джерело


Повідомлення відредагував slavasam - П`ятниця, 30.03.2012, 10:32
slavasamДата: П`ятниця, 30.03.2012, 19:32 | Повідомлення # 28
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Іспанські ЗМІ довідалися нове місце роботи Моурінью

Головний тренер мадридського "Реала" Жозе Моурінью покине свій пост після закінчення сезону-2011/12 і очолить англійський "Манчестер Сіті". Про це повідомила іспанська радіостанція ABC Radio. За інформацією журналістів, про своє рішення піти з "Реала" Моурінью повідомив президенту клубу Флорентіно Перес ще кілька тижнів тому.

Претендентами на пост наставника мадридського клубу називаються головний тренер збірної Німеччини Йоахім Лев, а також Рафаель Бенітес, який у минулому працював в "Валенсії", англійському Ліверпулі" та італійською "Інтері".

Видання Sport називає можливою причиною відходу Моурінью з "Реала" конфлікт тренера з воротарем клубу Икером Касильясом. Як пише газета AS, Моурінью і Касільяс давно знаходяться в непростих відносинах, проте останнім часом конфлікт загострився, оскільки наставник команди звинуватив голкіпера в пропущених голах в матчах з "Малагою" (1:1) і "Вільярреалом" (1:1).

"Реал" лідирує в чемпіонаті Іспанії. Мадридський клуб, який набрав у 29 матчах 75 очок, на шість очок випереджає "Барселону", що займає друге місце. У першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів "Реал" обіграв кіпрський АПОЕЛ з рахунком 3:0.

Пост головного тренера "Манчестер Сіті" в даний час займає італієць Роберто Манчіні. У 30 матчах чемпіонату Англії сезону-2011/12"Манчестер Сіті" набрав 70 очок. Ця команда займає друге місце в турнірній таблиці, відстаючи на три очки від лідера - "Манчестер Юнайтед".
джерело
slavasamДата: Субота, 31.03.2012, 13:37 | Повідомлення # 29
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Металург Д - Волинь - 0:3


"Червоні" сильніше "білих"


У сучасному футболі (українська, напевно, до нашої загальної радості - не виняток із загального правила) трапляються несподіванки, бувають гучні сенсації, а трапляються події, які пояснити і обґрунтувати просто нічим, або вкрай непросто. Донецький "Металург" після серії з дев'яти домашніх поєдинків у рамках національного чемпіонату без поразок сьогодні зазнав нищівної і у всіх відносинах поразка від луцької "Волині".

Поєдинок суперники, які на сьогоднішній день вирішують турнірні завдання різного калібру, почали на зустрічних курсах, на високих швидкостях, але без особливої гостроти безпосередньо у штрафних. Гості добре перекривали всі шляхи розвитку атак суперника і першими створили гострий момент. На 11-й хвилині Шиков ледь не забив прямим удалого зі штрафного, але Бандура виявився на місці. Після цього моменту лучани стали більше володіти м'ячем, що для основних постулатів ігри донеччан було незвично. Запам'ятався удар Пилипчука, коли м'яч йшов по красивій дузі, але в підсумку пролетів повз дальнього кута.

"Металурги", які звикли на своєму полі грати першим номером, перший гострий момент створили тільки на 27-й хвилині (потрібно на майбутнє задуматися). Удар Димитрова був з розряду "вибухів", але гостьовий воротар не схибив. Далі команди стали демонструвати більш веселий футбол, і без забитих голів в першому таймі не обійшлося. Спочатку Маріо Сержіо жорстко поставив ногу, Савич із задоволенням впав, а Майкон без варіантів для кіпера реалізував пенальті.

Здавалося, що вже тепер господарі перестануть валяти дурня і постараються відіграти за гарячими слідами. Реалії виявилися іншими. "Волинь" забила другий м'яч. Савич використав передачу Пилипчука і пробив у верхній кут поряд зі штангою донецьких воріт. Для господарів це був шок. Зовсім не легкий, адже в нинішньому сезоні вони шість разів пропустили два м'ячі і більше, і в п'яти випадках зазнавали поразки.

Другий тайм команда Володимира Пятенко початку зовсім непереконливо і дозволила суперника втягнути себе в бої місцевого масштабу в середині поля. "Металургу" знадобилася чверть години, щоб перевести ігри на чужу половину і влаштуватися на цій території. Коли "Волинь" взялася "вбивати" час, противник ніяк не відреагував. Господарі перебували в такому стані, коли голова працює, а ноги не несуть. Не дивно, що в атаці зовсім нічого не виходило.

Три голи в одному матчі у поточному чемпіонаті "Металург" пропускав тільки в іграх з "Ворсклою" (двічі) і "Таврією". Луцька команда в цьому ряду стала третьою. Це неприємне для господарів відбулося за кілька хвилин до фінального свистка. Майкон прийняв довгу передачу Савича на хід, увійшов до штрафної, граючи обіграв захисника і пробив в дальній кут. Арбітр компенсував три хвилини (свистіли навіть уболівальники господарів), команди відіграли шість хвилин, але "білі" не забили "червоним" навіть гола престижу.

Сергій СЕМЕНОВ, Sport.ua

"Металург" Д - "Волинь" - 0:3

"Металург": Бандура, Маріо Сержіо, Чечер, Воловик, Шина, Прийма, Лазіч (Траоре, 75), Нельсон (Морозюк, 67), Дімітров, Соарес (Казарян, 46), Іванко
"Волинь": Шеліхов, Симінін, Шиков, Леандро, Изворану, Насонов, Приндета, Пилипчук (Кравченко, 92), Шарпар, Савич (Піщур, 87), Майкон (Шумахер, 89)
Суддя: Дмитро Кутаков (Бровари)
Майкон (36, з пенальті), Савич (39), Майкон (84).
Маріо Сержіо (36), Прийма (59), Дімітров (59), Лазіч (66) - Майкон (70), Изворану (71).
джерело
slavasamДата: Понеділок, 02.04.2012, 11:21 | Повідомлення # 30
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Металіст - Кривбас - 1:1

Право на експеримент...

Стартовий склад "Металіста" викликав чимале здивування. Звичайно, будь-який наставник команди має право на експеримент, тим більше, якщо в чемпіонаті України програма-мінімум в цьому сезоні практично виконана, а програма-максимум вже майже нездійсненне. Зрештою, треба дати пограти і досвідченим гравцям, засиділися на лавці запасних і кому із молодих, перспективних.

Ось тому і побачили глядачі у старті "Металіста" Шелаєва і Валяєва в опорній зоні, а на лівому фланзі оборони вісімнадцятирічного Дениса Барвинко. До речі, для нього цей матч став дебютним. І, забігаючи наперед, можна цей дебют визнати вдалим. У центрі оборони вийшли Торсильери і Березовчук, а на правому фланзі - Обрадовіч. Атакуюче тріо хавбеків на цей раз виглядало так: Марлос і Бланко - по краях і в центрі - Едмар. На вістрі, як зазвичай, діяв Кристальдо. Цей склад можна назвати експериментальним, тому що "Металіст" вийшов без семи своїх провідних гравців. Правда, троє з них вийшли на поле у другому таймі із завданням рятувати гру. Ця задача вдалася лише частково.

Господарі поля почали гру досить лихо, з перших же хвилин організувавши кілька небезпечних атак на ворота суперника. Вже на другій хвилині Марлос повинен був забивати. Зігравши в стінку з Кристальдо, він увірвався в штрафну, але з вигідної позиції пробив вище воріт. Ще через 2 хвилини Валяєв ударом з 20 метрів послав м'яч в лівий нижній кут, але голкіпер гостей Бойко зумів відбити цей удар на кутовий. А на восьмій хвилині гості вже огризнулися контратакою, і Канкава завдав з 30 метрів підступний удар по воротах Горяїнова - м'яч опустився на сітку за воротами.

Потім атакуючий запал у господарів з якоїсь незрозумілої причини зменшився, що дозволило гостям вирівняти гру. На 18 хвилині, перериваючи діагональну передачу суперника, Торсильери вибив м'яч на кутовий. Після подачі корнера праворуч Еслинек зумів завдати точного удару головою. Горяїнов парирував цей м'яч, але знову в ноги того ж Еслинеку. Пішов чи то удар, чи то простріл, проте м'яч від ноги Федорчука влетів у сітку воріт "Металіста". 0:1.

Харків'яни могли відігратися вже через 2 хвилини. Бланко вдало виконав стандарт з лівого флангу, Березовчук у високому стрибку пробив головою, але м'яч влучив у стійку воріт. Харків'яни стали поспішати, часто помилятися в передачах, а гості, навпаки, в обороні грали практично безпомилково, успішно застосовуючи гру на випередження і пресинг. В результаті гра господарів до кінця першого тайму розладналася остаточно.

Після перерви в уболівальників була надія, що Мирон Маркевич зможе підсилити гру команди, провівши низку необхідних замін. Тим більше, що було кого випустити. У другому таймі на поле відразу вийшли Девіч і Вильягра, замінили Торсильери і Кристальдо. Їх поява, природно, пожвавило гру в атаці. На 52 хвилині Девіч вивів Бланко на ударну позицію, але м'яч після його удару взяв голкіпер. Гості оборонялися великими силами, але і не забували про контратаки. Так на 58 хвилині Бартулович мав можливість подвоїти рахунок, але його потужний удар з 15 метрів зумів відбити Горяїнов. Потім ще один непоганий момент запоров Бланко, і знову атакуючи з лівого флангу. На цей раз м'яч влучив у сітку воріт у ближньої штанги. А на 63 хвилині активний Девіч зумів заробити пенальті і сам же і відправився його виконувати. Цілив він в ліву дев'ятку, але м'яч пролетів вище воріт. Не використали свій шанс на 69 хвилині і гості. Матіч, отримавши передачу від Бартуловіча, увірвався в штрафну і пробив у ближній кут, але свою команду врятував Горяїнов.

На 75 хвилині господарям поля, нарешті, вдалося зрівняти рахунок. Після стрімкого проходу Дениса Барвинко лівим краєм і точної передачі в центр штрафної Марлосу залишалося лише спрямувати м’яч у сітку воріт "Кривбасу". 1:1.

Останні хвилини матчу пройшли у безперервних атак "Металіста", які за відсутності продуманих дій нагадували звичайний навал. На 89 хвилині знову не пощастило Девічу. Постріл Марлоса, Бойко відбив м'яч прямо перед собою. Кинувся На добивання Девіч, але в боротьбі із захисником він не зумів спрямувати м’яч у ворота.

Звичайно, воювати на два фронти, як і передбачалося, завдання неймовірно складна. Ну що ж, побажаємо харків'янам удачі в матчі зі "Спортінгом".

Ігор КРИКУНОВ

"Металіст" - "Кривбас" - 1:1

Ромеро Марлос, 74 - Валерій Федорчук, 18
"Металіст": Олександр Горяїнов, Марко Торсиглери, (Крістіан Вильягра, '46), Мілан Обрадовіч, Денис Барвинко, (Сергій Пшеничних, '78), Андрій Березовчук, Джонатан Кристальдо, (Марко Девіч, '46), Олег Шелаєв, Ромеро Марлос, Себастьян Бланко, Сергій Валяєв, Едмар
"Кривбас": Денис Бойко, В'ячеслав Сердюк, Джаба Канкава, Кирило Петров, Саша Баліч, Валерій Федорчук, Даріан Матіч, Іржі Еслинек, (Міхель Бабатунде, '59), Младен Бартуловіч, Юрій Габовда, (Руслан Костишин, '32), Сергій Самодін, (Олександр Іващенко, '71)
Марко Торсиглери, 42. Джонатан Кристальдо, 45. Сергій Валяєв, 49. Ромеро Марлос, 65. Крістіан Вильягра, 69. - Саша Баліч, 41. Валерій Федорчук, 45.
На 64-й хвилині Марко Девіч не реалізував пенальті (нагорі)
джерело
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024