FORUM TV-SATНеділя
08.09.2024, 06:28

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Цифрове Мобільне ТБ ( DVB - H )
viskomДата: П`ятниця, 31.07.2009, 10:53 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1945
Статус: Оффлайн
Цифрове Мобільне телебачення

DVB - H


Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: Субота, 20.03.2010, 11:55 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Мобільне телебачення в 2010 році:

чого чекати ?

Мобільне телебачення прийшло до Росії, і тепер нам варто чекати великих змін.
Новий сервіс не стоїть на місці і потихеньку розвивається.
Можливість мати під рукою «кишеньковий» телевізор,
який можна переглянути у будь-який час і в будь-якому місці, приваблює багатьох
.

Попрямує по країні

Ті, хто роблять або робитимуть новий продукт, вже зараз в роботі. Стільникові оператори працюють над тим, як підключити своїх клієнтів до мобільного ТБ. «Інженери людських душ» - телевізійники - задумалися про новий формат мовлення - спеціально для телефонів. Розробники стільникових трубок створюють нові моделі - аби зручніше було дивитися.

А чи знаєте ви, що вже до 2012 року нова мережа 4G може з'явитися в 180 містах Росії? Що це означає? А то, що мобільне ТБ прийде і в ці населені пункти, а значить, пошириться по всій країні.

Сьогодні можливість дивитися телепрограми на екранах своїх телефонів мають жителі Москви. Сервіс безкоштовний: провайдери послуги мають намір отримувати прибуток від реклами. Все, що потрібне користувачеві, це мати під рукою трубку, яка могла б підтримувати цифровий стандарт мовлення.

«Медіа сапіенс» зацікавлені

Показово, як до появи нового продукту віднеслися медийщики. Адже саме вони тримають руку на пульсі часу, по їх поведінці можна здогадатися, чи є в новинки майбутнє чи ні. Так от, вже зараз експерти зі світу «медіа сапиенс» називають мобільне телебачення «відеорадіо» або «радіо з вебкамерой». Воно може стати певною дорогою розвитку ТБ в Росії.

Чи буде ця дорога успішною? Точних прогнозів зараз ніхто не дасть, але припущення побудувати можна. Так, «звичайна» телевізійна аудиторія зараз немаленькая. Десятки мільйонів домогосподарок кожен вечір збираються в екранів, так само як і багаточисельні армії залицяльників інших телепередач - футбольних трансляцій, новин, ток-шоу і тому подібне

Але не можна забувати, що мобільний телефон зараз є у всіх. Якщо в кожну трубку з часом удасться провести телесигнал, чи не стане це справжньою медійною революцією? Поки, звичайно, поглянути мобільне телебачення зможуть лише володарі певних моделей. Але прогрес-то не стоїть на місці.

Вже хто, а медийщики завжди йшли в ногу з часом. Повідомляється, що зараз деякі телевізійні компанії пристосовують свої передачі під «мобільний» формат. Адже дисплей телефону менший, ніж найменший екран телевізора.

Оператори грошей не беруть

Оператори зв'язку теж не сидять склавши руки. Сервіс мобільного телебачення доступний сьогодні, наприклад, клієнтам компанії «Ськартел» (бренд Yota). Цей оператор є провайдерів зв'язку у форматі 4G-WiMAX. Компанія «Ськартел» була однією з тих, що перших запустили тестове мовлення в Росії. Багатьом користувачам продукт припав до смаку. Експерти вважають, попит на мобільне ТБ серед абонентів провайдера може зберегтися надовго. Тим паче, що в найближчому майбутньому послуга навряд чи стане платною.

Сервіс «відео-портал» запропонував рік тому своїм абонентам по всій країні оператор стільникового зв'язку «Мегафон». Через 12 місяців, в лютому 2010, компанія повідомила: до послуги підключилися вже 150 тисяч клієнтів.

У квітні-червні цього року мають бути введені в комерційну експлуатацію мережі третього покоління. Очікується, що це станеться у всіх регіонах країни. Оскільки завдяки новим технологіям швидкість передачі даних зросте, збільшиться і попит на мобільне телебачення. Одна справа, коли відео «лагает», тобто йде із заминками, інша справа, коли дивишся без всяких проблем.

Сьогодні користувачі «Відеопорталу» можуть поглянути більше 20 каналів. Вибирати можна з двох пакетів, «Базового» і «18 плюс». Для того, щоб стати глядачем, потрібно володіти мобільним, який показуватиме потокове відео. Також мобільне ТБ можна поглянути, якщо під рукою є iPhone.

Компанія МТС зараз займається роботою над сервісом. Вочевидь, в недалекому майбутньому армія абонентів стільникового оператора зможе скористатися послугою мобільного телебачення. Зараз експерти компанії у пошуках тих пропозицій, які найбільш зажадаються користувачами. Вочевидь, мобільне телебачення від МТС буде реалізовано за допомогою мережі 3G. Варто відзначити і такий позитивний для абонентів компанії момент: торік МТС отримала ліцензію на мовлення. Не вдаючись до технічного подробиці документа, повідомлю, що цей дозвіл дозволить компанії ефективно працювати у сфері мобільного ТБ.

Переглянути телебачення за допомогою телефону можуть і абоненти «Білайну». Послуга доступна жителям Москви. Як повідомляє офіційний сайт компанії, сервіс доступний доки в тестовому режимі. Для надання послуги використовується технологія DVB-H. У Росії вона надається вперше. До моменту написання статті, для клієнтів компанії були доступні більше десяти звичайних телевізійних каналів.

Поки сервіс тестується, абоненти можуть поглянути мобільне ТБ безкоштовно. Втім, без додаткових витрат не обійдеться. Що бажає скористатися послугою доведеться купити спеціальну сім-карту. А також телефон, який підтримує згаданий вище формат. Сьогодні найбільш прийнятною моделлю для жителів Росії, що побажали дивитися мобільне ТБ у форматі DVB-H, стала модель Samsung P960. Вартість її до 10 тисяч рублів. Вочевидь, незабаром з'являться і нові телефони, що підтримують формат і пристосовані до наших мереж.

[c]Що це таке ?

[/c]

Про мобільне телебачення сьогодні говорять часто. Деколи виникає питання: чи можна конкретно позначити його параметри? Яким має бути стандарт і формат мобільного ТБ? Чи трансляція це через інтернет, мовлення «безпосередньо», на спеціальний датчик телефону? Мабуть, звичайне скачування подкастов?

Майбутнє покаже, чия пропозиція виявиться найбільш успішною. Вочевидь, що мобільне телебачення - це продукт, який подобатиметься абонентам. Незалежно від формату мовлення або моделі телефону.
З цим точно не посперечаєшся.

© Володимир Лунін, Mobiset.ru


RATVODДата: Понеділок, 22.03.2010, 19:27 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Мостелеком зажадав обмежити

мовлення мобільного телебачення

Мостелеком зажадав від Мінкомзв"язку обмежити мовлення мобільного телебачення в стандарті DVB-H,
яке тестують «Вимпелком» і «Скартел».

Як повідомляє газета «Відомості», представники «Мостелекому» заявили,
що
DVB-H-телепередатчики викликають перешкоди в його мережі.

Питання про перешкоди із-за телепередавачів входить в «Вимпелком» «Домінанти» і підконтрольного «Кентавра» (бренд Yota ТБ) «Скартелу» розглядався в кінці минулого тижня на засіданні у замміністра зв'язку і масових комунікацій Дмитра Северова.

«На засіданні з'ясувалося, що передавачі «Домінанти» створюють перешкоди мовленню каналу «Домашній» в мережі «Мостелекому», говорить джерело в «Вимпелкомі». А передавачі «Кентавра» заважають дивитися канал ДТВ. У обох випадках глядачі помічають брижі на екрані. Перешкоди виникають не в самій мережі «Мостелекому», а у внутрішньоквартирній кабельній розводці», - повідомив гендиректор «Мостелекому» Олександр Цейтлін. За його словами, частково цю проблему можна вирішити, замінивши розводку.

При тестуванні перешкоди виникли і в мережах інших кабельних операторів, у тому числі «Акадо», стверджує Цейтлін. Представник «Акадо» Денис Ричка це заперечує.

У матеріалах, підготовлених «Мостелекомом» до засідання, пропонується заморозити виділення частот для мобільного ТБ. Представники «Мостелекому» просили припинити його тестове мовлення, але Северов відкинув цю пропозицію, додає один з учасників засідання.

«Газета.Ru»


RATVODДата: Середа, 24.03.2010, 17:58 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
МТС протестує мобільне ТБ

Найближчим часом МТС запустить тестові зони мобільного телебачення,
в яких буде доступні більше 100 каналів, на своїх 3G-мережах в Москві і Санкт-Петербурзі.

Послуга буде доступна абонентам МТС, які мають смартфони з підтримкою
систем
Windows Mobile, Symbian, Android, BlackBerry.

Комерційний запуск мережі запланований на літо цього року на всій території Росії, вартість послуги ще не визначена, орієнтування абонентська плата може скласти 200-300 крб. в місяць.

З операторів "великої трійки" МТС останньою приступає до тестування послуги мобільного ТБ. Московська філія "Мегафону" ще кілька років тому запустила "відео-портал", з лютого минулого року послуга доступна по всій країні (близько 30 каналів, доступ - 8 крб. в день), нею користуються 150 тис. абонентів оператора. "Вимпелком" з кінця минулого року тестує в Москві мобільне мовлення за технологією DVB-H (для цього оператор побудував окрему мережу). Зараз користувачам (близько 3 тис.) безкоштовно доступні 12 телеканалів. Також мобільне ТБ за технологією DVB-H в Москві тестують "дочка" "Ськартела" (бренд Yota) "Кентавр" і "дочка" "Системи массмедиа" "Цифрове телерадіомовлення". У комерційну експлуатацію ці мережі можна буде запустити після відповідного вирішення ГКРЧ, планується, що воно буде винесено в квітні.

Ганна Балашова
kommersant.ru

RATVODДата: П`ятниця, 02.04.2010, 11:36 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Мобільне телебачення:

історія, ситуація і перспективи

Кого цікавить мобільне телебачення ?
На чому користувачі вважатимуть за краще дивитися кіно або спортивні матчі ?
Що таке
«Іграшка для вибраних», і чим хороша затримка з приходом мобільного телебачення до Росії ?

На ці та інші питання ви знайдете відповідь в сьогоднішній статті.

Що і говорити - мобільні пристрої плавно, а тому і не дуже помітно, але, все більше і більше, продовжують проникати в наше життя. У транспорті або в черзі, все більше і більше наших сусідів обтикатиметься в смартфон, плеєр, ігрову консоль, читалку електронних книг. Кожен з цих різновидів все більше і більше обростає функціоналом, і ось вже телефони починають показувати відео, плеєри вчаться запускати ігри, мобільні ігрові вчаться всьому підряд, так що Sony вже абсолютно логічно передбачає, що та ж PSP скоро зіллється з телефонами остаточно.

Загалом, можна передбачити, що в осяжному майбутньому залишиться два види пристроїв - кишеньковий апарат, що уміє дзвонити і знімати, і «пігулка» формату близького до А4 або А5, заточена під читання текстів. Безумовно, обоє виду пристроїв ходитимуть в Інтернет, умітимуть відтворювати музику і відео, запускати всілякі ігри, і так далі. Вочевидь, що однією з можливих функцій обох видів цих пристроїв буде і мобільне телебачення. Принаймні, оператори вже почали просувати цю послугу. Про неї і поговоримо - як про поточний стан справ, так і про перспективи.

Власне, якщо говорити про цифрові мобільні пристрої (про аналогових пригадаємо в самому кінці), то переміщення тут в нашій країні почалися ще кілька років тому, коли зайшла мова про перехід на цифрове ж мовлення. (Власне, вони і в світі почалися те зразкове тоді ж, бо відповідний стандарт, DVB-H, був прийнятий лише в 2004 році). Що стосується технічної складової, то більш ніж достатньо буде згадати, що DVB-H є варіантом того DVB-T, який в осяжному майбутньому використовуватиметься в нашій країні для забезпечення цифрового мовлення на стаціонарні телевізори. Але це - декілька покращуваний і модифікований варіант. Не в останню чергу - якраз для забезпечення роботи в мобільних умовах. Останній момент: це не передача IP-TV через GPRS або навіть через 3G. Все відбувається зовсім на інших частотах, ніж GSM або UMTS (отже, до речі, телефонна складова, в плані пропускної спроможності, не страждає).

До речі, про частоти (з приводу яких в російській телегрудці можна сміливо проводити аналогію з однією з двох традиційних російських бід - дорогами). Заглянемо небагато в історію. Безумовним піонером в російському цифровому мобільному телерадіомовленні є практично однойменна компанія. Ще в 2003 році ТОВ «Цифрове телерадіомовлення», встановивши на Останкинськой башті кіловатний передавач DVB-T, почала пропонувати послугу перегляду якісного цифрового телебачення в автомобілі, гарантуючи роботу на швидкості до 400 кілометрів на годину, і просуваючи все це під гаслом «Іграшка для вибраних». «Для вибраних» - тому що вартість підписки на три канали в місяць складала більше десяти тисяч рублів (плюс на порядок більше - за устаткування), а «іграшка». Компанія виявилася абсолютно права: саме іграшкою для вибраних її дітище і виявилося - кількість абонентів вимірювалася в сотнях.

Проте, досвід не пропав дарма, враховуючи, що крупним акціонером ЦТВ є компанія «Система МассМедіа» - «дочка» «Системи», і, відповідно, «сестра» МТС. Вже навесні 2007 років остання заявила про те, що має намір брати участь в проекті СММ по створенню федеральної мережі мовлення в стандарті DVB-H. Причому, московська мережа мала бути запущена вже в кінці 2007 року, а на початку 2008 обіцявся початок комерційної експлуатації федеральної мережі. І це не дивлячись на те, що на той момент на ринку терміналів з підтримкою DVB-H не існувало в принципі. Приблизно аналогічні плани існували і в «ВимпелКома», який, подібно СММ, увійшов на ринок, що зароджується, через покупку долі в гравцеві, що вже працює на нім, - компанії «Домінанті».

Проте, тут втрутилася одна з російських бід. Володіючи мережами DVB-H, ні МТС, ні ВимпелКом, не змогли почати мовлення: відповідні мовні ліцензії Россвязьохранкультура і ГКРЧ перестали видавати навесні 2008 років. Завершився цей мораторій лише в кінці літа минулого року, коли ГКРЧ вирішила будівництво трьох дослідних зон в Москві - компаніям ЦТВ, Домінанта, і Кентавр (читай - Yota). Термін видачі тимчасових ліцензій на ці зони був обмежений 1 січня 2010 року. В ЦТВ, по заявлених в 2007 році планах, до цього часу давно повинна була експлуатуватися федеральна мережа.

А тепер, всього лише планувалося оцінити досвід роботи цих трьох зон, і зрозуміти, що робити далі. За даними прес-служби Yota, «Оператори, Радіочастотний центр ЦФО і НДІ Радіо проводили тестування DVB-H в Москві: перевіряли електромагнітну сумісність з аналоговим ТБ, з кабельними мережами, так і з різним устаткуванням спеціального призначення і і військовими засобами. Всі виміри показали позитивні результати, Yota ніде не викликає перешкод. Ми віщаємо на 36-м каналі -- 590-598 Мгц.»

Засідання ГКРЧ, присвячене цим самим підсумкам роботи, планувалося на лютий, але, як завжди, так до цих пір ще і не відбулося. Сьогодні і Білайн, і Yota ведуть мовлення в Москві все в тому ж тестовому режимі все по тих же тимчасових ліцензіях. Втім, не дивлячись на затримку, чекати залишилося вже зовсім недовго. За словами Андрія Черникова, гендиректора «Домінанти», горезвісне засідання ГКРЧ, як очікується, відбудеться цього місяця, і на нім прийматиметься рішення вже по комерційних ліцензіях.

Але, різноманітності ради, давайте знайдемо щось хороше у всій цій затримці? Знайти легко, якщо пригадати про згадану проблему з наявністю на ринку телефонів з підтримкою DVB-H. До сьогоднішнього дня, якщо захотіти скористатися цією послугою, то можна придбати вже декілька смартфонов з підтримкою цього стандарту, що офіційно продаються в Росії. Наприклад, Samsung P960, про досвід перегляду мобільного телебачення від Білайн на якому ми вже писали, або Nokia N96.

Є і ще один позитивний момент: кількість каналів. Тепер що в Yota, що в Білайна їх не три «самопальних», як це було свого часу в ЦТВ. Користувачі Yota можуть в будь-якому місці з гарантовано високою якістю милуватися «Першим», двома «Россиямі» (звичайною і «Росія-24»), НТВ, «П'ятим», «МУЗ-ТБ», 7-ТБ, і «Бібігоном», а ті, хто вибрав «Білайн», отримають в доважок ще і досить маргінальні RU.TV, GameLand.TV, A-ONE і ЕКСПЕРТ-ТБ.

Загалом, декілька не той асортимент, якому звикся той же московський (раз вже ми поки що, через обставини, говоримо про Москву) телеглядач. Так, з одного боку, найпопулярніші федеральні канали транслюються в обох операторів. З іншою, щось мені підказує, що серед тих, хто дивитиметься телепередачі на DVB-H, вони користуються, скажімо так, меншим попитом, ніж в середньому. Швидше вже, доречніше виглядало б щось типа НТВ-спорт, Діськавері, 2х2.

Але, як пояснює прес-служба Yota, обмеження викликане не в останню чергу шириною каналу, виділеного для дослідних зон: на 8 Мгц здатне поміститися лише 16 телеканалів. Втім, безумовно, є проблема і з ліцензіями. «Перед нами коштує завдання протягом року вирішити питання, пов'язане з договорами з каналами і іншими власниками контента. На тестову експлуатацію у всіх є дозволи, але із запуском комерційною виникне багато питань, оскільки коли канали укладали договори з контентообладателями, часто окремо не було прописано, що можливе мовлення в мобільних середовищах. Але ми чекаємо, що це не буде великою проблемою. Канали розуміють, що аудиторія вирушає від великих екранів, що однозначно позначається на рекламних бюджетах.»

Втім, якщо ми вже заговорили про канали (та і про рекламні бюджети), то пора б пригадати і про тих, хто все це дивитиметься - про глядачів, для яких призначена сама послуга мобільного цифрового телебачення. Враховуючи ранній досвід ЦТВ, є деякі сумніви в тому, що вона стане масовою, навіть якщо кожен телефон, що продається на ринку, підтримуватиме DVB-H. Врешті-решт, мобільне телебачення, нехай навіть аналогове, намагалися нам запропонувати ще декілька десятиліть тому. Не пішло.

Питання не в наявності терміналів. Питання в тому, що, як, і навіщо дивитися. Пропаганду по першому каналу?.. Кримінальні серіали по НТВ?.. Більшість покупців смартфонов швидше або є представниками декілька іншій аудиторії, або ж, навіть будучи глядачами, допустимий, «Першого», з цікавістю дивляться які-небудь «Прожекторперісхилтон», але не в строго призначений час в ефірі, а в інтернеті, на YouTube, для чого більше личить 3G, ніж DVB-H.

Новини або спорт? Вже реальніший варіант - улюблені приклади операторів, що просувають мобільне телебачення. Але, знову ж таки, з новинами запізнилися роки на 15 - багато хто вже звикся взнавати їх з Інтернету. Простіше, швидше, объективнее. Матч улюбленої команди, знаходячись в дорозі? Можливо. Не саме краще видовище на екрані з діагоналлю в декілька дюймів, але, в принципі - краще, ніж нічого. Якщо ми говоримо саме про кишеньковий персональний пристрій, то аудиторія для DVB-H відносно невелика, і тут оператори сходяться в думках.

Андрій Холодний, ВимпелКом, керівник служби додаткових сервісів: «Що стосується кількості користувачів послуги, то наша абонентська база зростає саме тими темпами і з тими показниками, які спочатку були закладені при запуску даного проекту. І ми чекаємо, що до кінця року абонентська база досягне 25 тис. чоловік.»

Прес-служба Yota: «Кількість наших абонентів потенційно відповідає кількості проданих пристроїв DVB-H, оскільки наш канал не закритий і доступний на будь-яких пристроях з підтримкою DVB-H, а це, за нашою оцінкою, 30-40 тис.

Ми використовуємо unconnected-устройства і мережу без зворотного каналу, на відміну від "ВимпелКома", тому у нас немає зворотної ідентифікації абонентів. ВимпелКом як зворотний канал використовує свій GPRS-трафик. Тут ми знаходимося на одному рівні з аналоговим мовцем, сигнал роздається, а реакцію користувачів можна взнати лише через опити і різні акції, яких ми доки не проводили.

Наша перевага в тому, що мережа Yota ТБ відкрита для всіх пристроїв. Пристрої не мають бути прив'язані до конкретного стільникового оператора. Зараз на ринку руках у користувачів можуть бути 4 телефони - Nokia N96, Samsung P960, ZTE MomaMoMO, Gigabyte g-Smart.»

Як видимий, цифри - в масштабах телеринку - невеликі. Втім, можна сподіватися на зростання ринку мобільного телебачення у міру того, як зростатиме парк пристроїв, DVB-H, що підтримують. І тут можливі цікаві повороти сюжету. Варто повторитися, що якщо ми говоримо про смартфоне як про засіб для перегляду телепрограм - це одне. Якщо про термінал, вбудований в автомобіль (скажімо, GPS-навигатор з діагоналлю екрану дюймів 6-8 з підтримкою DVB-H) - зовсім іншу справу. Цілком можливо, що саме за цим - майбутнє послуги мобільного ТБ. Власне, повернення до того, з чого починалося цифрове мобільне телебачення в Росії, але на іншому рівні. Проте, це вже буде небагато інша історія.

Зображення: images.thecarconnection.com

Джерело:ferra.ru


RATVODДата: Четвер, 08.04.2010, 23:11 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Цифрове ТБ з'явиться на мобільних пристроях

Мовна індустрія запропонувала мобільне цифрове телебачення (Mobile DTV)
- технологію, яка дозволяє дивитися телепрограми на портативних гаджетах.

У продажу з'явилися прототипи пристроїв для прийому Mobile DTV: DVD-програвач і мобільний телефон від LG, а також тюнер від Valups Digital TV. Спостерігачі чекають появи безлічі інших Mobile DTV-сумісних продуктів, від мобільних телефонів до ноутбуків вже в нинішньому році.

До кінця весни 30 телестанцій в США вестимуть трансляцію в новому форматі. Ще близько 700 станцій введуть цю послугу до кінця 2010 року.

На відміну від автомобільних супутникових телевізійних систем, що діють вже декілька років, Mobile DTV не вимагає професійної установки і дорогого спеціального устаткування. До того ж, ця послуга безкоштовна, повідомляє РС World.

itoday.ru


RATVODДата: Четвер, 08.04.2010, 23:31 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Телеканал English Club попав

в білоруські мобілки

У ефірі Мобільного ТБ (wap.itv.by) починає мовлення новий телевізійний канал - English Club TV.

Сітка мовлення каналу включає більше 15 унікальних авторських передач, які не лише допомагають освоювати нові англійські слова, але сприяють підвищенню культурного і освітнього рівня глядачів. Причому програми призначені для глядачів з різним рівнем знання англійського. Крім того, в ефірі English Club TV документальні фільми, шедеври світової кіноіндустрії, анімаційні фільми англійською мовою з російськими субтитрами.

Перший телевізійний канал для вивчення і вдосконалення англійської мови English Club TV приходить в мобільний телефон до кожного глядача. Цілодобово персональні викладачі і співбесідники готові поспілкуватися по-англійськи на будь-яку тему.

Канал доступний в ефірі мобільного телебачення в рамках інформаційно-розважального пакету wap.itv.by для абонентів стільникових операторів МТС і life :) .

ITV.BY


RATVODДата: Середа, 14.04.2010, 16:52 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Перший Автомобільний телеканал

тепер на МТС WAP-порталі !

Перший Автомобільний - єдиний український телевізійний канал,
присвячений виключно автомобільній тематиці
.

У ефірі Першого Автомобільного - інформація про автомобільні виставки і презентації, товари і послуги, поради і рекомендації експертів авторинку, автомобільні тести, світові автомобільні тележурнали, оперативні випуски новин.

«Автоновини», «Екіпаж», «Спецрепортаж», «Перший тест», «АвтоКраш», «Алло Гараж», «Топ Гір» і інші авто шоу чекають вас в розділі «Перший Автомобільний» на порталі WAP.MTS.COM.UA. Завантажуйте улюблені програми або дивитеся їх за допомогою послуги Online TV прямо на WAP-портале.

Приємного перегляду!

При завантаженні контента оплачується WAP-трафик відповідно до тарифного плану абонента. Для перегляду Мобільного ТБ у вас має бути налагоджена і активована послуга Online TV

auto.ukr.net


RATVODДата: Неділя, 11.07.2010, 21:44 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Чіп, який змусить мобільне ТБ стати популярним

Мобільне телебачення поки що розвивається не дуже швидко, та і не в кожному мобільному знайдеш його підтримку. Тепер ситуація може змінитися і відповідний чіп можна буде встановити практично в кожну трубку, не кажучи вже крупніші пристрої типу MID і планшетники. Компанія Pixela анонсувала свій цифровий ТБ-тюнер RFS3000Q, який помістився в чіпі розміром всього 6х6 мм.

Чіп здатний приймати трансляції японського стандарту ISDB-T, північноамериканського ATSC і європейського DMB-T. В порівнянні з попередніми чіпами Pixela RFS3000Q має розміри на 40% менше, плюс до цього в нім знайшлося місце для звукових фільтрів SAW і підсилювача LNA, що дозволяє ще заощадити місце завдяки відсутності парочки зовнішніх чіпів. Масове виробництво намічене на кінець 2010 років. Хто з виробників купуватиме такі чіпи, поки невідомо.

Олександр Ліходед
digimedia.ru


funt3Дата: Неділя, 26.09.2010, 21:13 | Повідомлення # 39
V.I.P

Країна:
повідомлень: 429
Статус: Оффлайн
В Україні з'явиться цифрове мобільне ТБ

Провайдер цифрового телевізійного мультиплексу МХ-6 ТОВ «Етер» та оператор мобільного зв'язку компанія «Астеліт» (ТМ life:) домовилися про запуск проекту по цифровому мобільного телебачення (стандарт DVB-H). Про це «proIT» повідомив голова Національної комісії з питань регулювання зв'язку Володимир Олійник.

«Вони будують свою мережу (« Етер »- ред.) І будуть надавати послугу мобільного цифрового ТБ на своїх частотах цифрового мультиплексу МХ-6 і не будуть навантажувати сигналом мобільні мережі. Планується транслювати до 16-ти українських телеканалів », - заявив він.

Олійник також зазначив, що сигнал будуть приймати мобільні телефони з підтримкою стандарт DVB-H.

«Їх не багато, але їх кількість зростає. Крім того, мобільний ефір можна буде приймати за допомогою приставки, яка буде приєднуватися за стандартами зв'язку WI-FI і Bluetooth », - додав Олійник.

У «Астеліт» потвердили підписання даного договору, але назвати вартість сервісу та інші маркетингові подробиці відмовилися.

«Так, ми дійсно підписали контракт про реалізацію спільного проекту, що передбачає надання абонентам life:) у наступному році послуги високоякісного потокового відео з цифровим дозволом на базі мережі« Етер ». Що стосується вартості сервісу та інших маркетингових подробиць, ми будемо готові коментувати їх у момент запуску продукту », - розповів директор з корпоративних відносин life:) Юрій Курмаз.

Крім того, за словами Олійника, на даний момент «Етер» знаходиться на стадії переговорів щодо впровадження даної послуги з оператором мобільного зв'язку компанією «МТС-Україна».

Нагадаємо, що «Етер» отримав ліцензію провайдера програмної послуги на частоти MX - 6 29.01.2008 р. у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.


"Не відкладай на завтра те, що можна відкласти на післязавтра!"
mykolakДата: Вівторок, 28.09.2010, 17:16 | Повідомлення # 40
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
У Києві запустять цифрове мобільне ТБ

У наступному році в Києві запуститься послуга цифрового мобільного ТБ
(стандарт DVB-H),
як видання "proIT" повідомив директор компанії"Етер" Олександр Ільющенко.

"Зараз у нас вже побудований сегмент мережі в Києві. Контракт з" Астелітом "став додатковим стимулом до розвитку. Ми готуємо пропозицію для свого інвестора. У планах покриття території всього Києва наступного року. А до Євро-2012 - покрити всі обласні центри. На Київ і весь його передмістя будуть потрібні інвестиції в розмірі близько 3 млн. доларів. На суцільне покриття столиці знадобиться близько 18 базових станцій ", - повідомив А. Ільющенко.

Олександр Ільющенко заявляє, що кількість пристроїв, що підтримують DVB-H, поступово зростає. "Зараз на мережі існує певна кількість терміналів, які підтримують мобільне ТБ (DVB-H). За оцінними даними, їх до 10 тис.", - говорить він. За словами менеджера, новий стандарт підтримують телефони "Samsung P960", які завозяться з Росії, "Nokia N96", яка в Україні продається вже два роки.

Крім цих телефонів, як А. Ільющенко розповів виданню, існує і серія приставок, які підтримують DVB-H: "Вони приймають ТВ-сигнал, перетворять його через" Wi-Fi "або" Bluetooth "у телефон, який підтримує функцію потокового відео. Приставку також можна підключити до КПК, ПК або ноутбука. Вона коштує від $ 40 до $ 70. Є ще приставки, які монтуються в автомобіль, який обладнаний або обладнується плазмової ТБ-панеллю. Такі прилади можуть поєднувати функцію GPS-навігатора і телеекрану. Технологія дозволяє приймати сигнал в русі на швидкості до 300 км / год ".

Нагадаємо, вже в цьому році, згідно з планами уряду, цифрове ТБ за "традиційними каналами" має запуститися у всіх регіонах України

BIZ.liga.net

RATVODДата: Вівторок, 05.10.2010, 13:50 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
«ММДС Україна» може вибрати LTE

Телекомунікаційна компанія «ММДС Україна», що має в своєму розпорядженні
ліцензію на ексклюзивні радіочастоти в діапазоні 2,5-2,7 ГГц, роздумує над запуском на них LTE-мережі.

Про це«proIT» повідомив її директор Олександр Ільющенко.

«Зараз багато хто зупинився з WiMax і починають роздумувати, що краще WiMax або LTE. Природно і «ММДС Україна» від кризи трохи відійшла і теж роздумує над тим, що краще розвивати», - заявив Ільющенко.

От також не підтвердив інформацію, що «ММДС Україна» може купити російського WiMax-оператор «Ськартел» (ТМ Yota). Як говорить Олександр Ільющенко, розмов і чуток з приводу того, Yota збирався виходити на український ринок і їх ось-ось продадуть, було багато, особливо в кризисний період. «А віз і понині там. Продовжуємо працювати. Поки конкретики немає», - уточнив він.

У числі ключових інвесторів «ММДС Україна» числиться СЬКМ Ріната Ахметова. За інформацією «proIT», Олександр Ільющенко є також директором провайдера цифрового мобільного ТБ «Етер». У СЬКМ заявляють, що «Етер» не входить до складу їх групи.

«proIT»


RATVODДата: Неділя, 27.02.2011, 18:15 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
"Мобільщики попросять владу

не продовжувати ліцензії на аналогове ТБ"

Коли в Україні відключать аналогвое ТБ?
Скільки грошей планує заробити єдиний провайдер "цифри"?

Про це, нарешті, повідав менеджмент "Зеонбуду".

Андрій Шумілов, заступник директора ТОВ «Зеонбуд», яке отримало в кінці минулого року ексклюзивну ліцензію на розгортання чотирьох цифрових мереж телемовлення, в своєму першому інтерв'ю розповів «Коментарям», які кроки вже зроблені в рамках національного ТБ проекту і що належить зробити найближчим часом .

В останні кілька місяців складається таке враження, що проект щодо впровадження національного цифрового телебачення знову зависло. Про дії компанії немає абсолютно ніякої інформації ...

Ваші враження помилкові. За останні кілька місяців ми провело величезну роботу спільно з «Центром радіочастот» і концерном РРТ за погодженням використання радіочастот та ревізії телевеж у всіх областях країни. Крім того, ми провели десятки робочих зустрічей практично з усіма ключовими світовими виробниками і отримали від них офіційні пропозиції на поставку обладнання, в тому числі передавачів. .

І коли ж підпишете договір на поставку?

Це має статися до середини березня.

Яка орієнтовна вартість закупівлі обладнання?

Проект обійдеться нам приблизно в $ 150 млн..

А чи пропонував своє обладнання український виробник - «Квант Ефір», на передавачах якого розгорнуто цифрове ТБ в сусідній Білорусії?

Так. Але ми постараємося максимально мінімізувати ризики. Тому все-таки швидше за все віддамо перевагу дорожчому, але гарантовано надійного обладнання західних компаній.

Що буде відбуватися після тендеру?

Ми розраховуємо на те, що в червні вже почнеться постачання передавачів і ми їх будемо планомірно встановлювати на телевежі, щоб повністю запустити всі чотири мультиплексу вже до кінця вересня.

У Нацраді з телерадіомовлення днями заявили, що найближчим часом Кабмін повинен затвердити методику, за якою будуть видаватися ліцензії мовникам (телеканалам) на цифрове ТБ. Може, у Вас є більш точна дата, коли це станеться.

За нашою інформацією це може статися на засіданні уряду вже в наступну середу.

Відомо, що ліцензія обійдеться мовцеві приблизно в 400 тис. грн. А скільки буде платити канал «Зеонбуду» за поширення сигналу по країні?

У перший рік (2011) це буде $ 700 тис., в 2012 - $ 2,5 млн на рік. Далі - відхід з аналога та телекомпанії перестануть платити за дві мережі мовлення. Ми порахували, що нашими клієнтами стануть понад 300 ТРК по всій країні. З них 28 - це будуть загальнонаціональні канали, а решта - регіональні мовники.

А як виглядає економіка надання послуг розповсюдження цифрового телеефіру - тобто те, чим займається «Зеонбуд»?

Спочатку йшлося про те, що держава залучає інвестора в національний проект, який буде виглядати як повноцінний бізнес. З цієї точки зору, будівництво одночасно чотирьох цифрових мереж є економічно виправданим. Ми прораховували різні моделі. Так, наприклад, термін окупності мережі з трьох мультиплексів - 8 -9 років, а з чотирьох - 5-6 років. Ці терміни вже виглядають більш прийнятними для інвесторів.

Яка передбачувана рентабельність цього бізнесу?

Ми припускаємо, що після погашення кредиту (5-6 років) прибуток складе близько $ 20 млн на рік.

Якою буде у компанії штат?

Затвердили, що буде 41 чоловік.

На яку глядацьку аудиторію Ви розраховуєте?

За нашими даними, зараз близько 10 млн. українців приймає телевізійний сигнал з ефіру. Це, в першу чергу, приватна забудова, куди кабельники не дотягуються.

Як забезпечити населення цифровими приставками?

Що стосується соціально незахищених верств населення, а таких людей за нашими даними близько 1,5 млн., то в план держбюджету 2012 року буде закладено близько $ 70 млн.на закупівлю декодерів. Крім того, за 2 роки 2,5 мільйона українців куплять телевізори з можливістю прийому «цифри». У 2010 році було куплено 800 тисяч. Решта населення зможе купити приставки без проблем в України. Ми зараз працюємо над цим питанням, у тому числі і з провідними китайськими корпораціями. Адже якщо в ефірі з'явиться можливість безкоштовно приймати 32 каналу, то в будь-якому випадку знайдеться бізнес, який організовує постачання і продаж дешевих приставок.

А коли, як думаєте, можна буде відключати аналоговий сигнал?

Як тільки 80% населення будуть мати можливість приймати «цифру». Ми плануємо, що це відбутися вже в 2013 році.

Але телеканали навряд чи будуть готові до таких швидких змін ...

Чому ж. Вони в цьому самі дуже зацікавлені. Чим коротше перехідний період, тим менше їх витрати на оплату мовлення в двох мережах. Це правильно і з точки зору держави. З'явиться дефіцитний радіочастотний ресурс, який можна ліцензувати під нові стандарти зв'язку - так званий цифровий дивіденд. Ми знаємо, що мобільні оператори мають намір просити владу не продовжувати ліцензії на аналог, щоб не гальмувати процес. А за нашими даними, у багатьох великих мовників ліцензії якраз закінчуються до 2013 року.

До речі, а яким чином «Зеонбуд» збирається доставляти сигнал до вишок? Оптоволоконними лініями зв'язку?

І не тільки. Ми розглядаємо в якості транспорту картинки також і супутник. Це буде обходитися нам приблизно $ 2,5 млн. на рік.

Ну, якщо вже будете використовувати супутник, то чому б паралельно не запустити супутникову телевізійну платформу (DTH) з платними каналами. Ви ж все одно 32 каналу будете на супутник піднімати ...

Ви маєте рацію, таку можливість ми теж розглядаємо. Більш того, не погано було б одразу замовити у виробників приставки з підтримкою, як наземного ефірного мовлення, так і супутникового.

На останок найскладніше питання: хто є Вашим інвестором?

Чому складний? Ми відразу відкрито заявили, що це консорціум приватних інвесторів.

За нашою інформацією, за «Зеонбудом» стоять проінтеровскі структури і СКМ. Це так?

Такої інформації менеджери нашої компанії не мають.

Фото: надане "Зеонбудом"
Фото: melvinpereira.com

Автор: Станіслав Юрасов

Джерело: Comments.UA


RATVODДата: Четвер, 15.09.2011, 17:00 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Кількість користувачів мобільного ТБ

виросте до 1 млрд


Популярність сервісів мобільного телебачення, які зараз є в багатьох операторів стільникового зв'язку в цивілізованих країнах світу, буде тільки зростати. Аналітики підрахували, що відповідний ринок буквально через три роки зросте практично до 1 млрд користувачів. За даними компанії Market Research, до 2014 року по всьому світу мобільне ТБ замінить класичний телевізор, щонайменше, 792 млн жителів нашої планети.

Такі прогнози засновані на аналізі поточного стану ринку мобільного телебачення, який переживає період активного росту. Багато в чому це пов'язано із зростанням швидкості передачі інформації. Телевізійні компанії і стільникові оператори розгортають дані послуги, спираючись на стрімке зростання популярності «розумних» мобільних пристроїв - комунікаторів, планшетних комп'ютерів та ігрових приставок. При нинішніх темпах розвитку, як сказано в доповіді співробітників Market Research, конкуренція між компаніями буде рости дуже швидко, і споживачі будуть спостерігати активне зниження абонентської плати за користування сервісом мобільного ТБ.

Відповідно до звіту, збільшення кількості користувачів в період з 2011 по 2014 рік включно буде, в середньому, 43-процентним. До кінця 2014 року користувачів мобільного ТБ буде вже 792,5 млн. Більше того, технології потокової передачі відеоконтенту через три роки стануть домінуючими в даній сфері. На розвиток ринку мобільного телебачення, повідомляють аналітики Market Research, будуть впливати різні зовнішні чинники. До них відноситься, в першу чергу, конкуренція між компаніями - саме вона буде змушувати їх знижувати ціни на послуги та підвищувати їх якість з метою утримання клієнтів. Зростання ринку мобільних пристроїв теж матиме позитивний вплив на розвиток мобільного телебачення, так само як і збільшення швидкості передачі даних.

Росія входить до числа країн, де мобільне ТБ вже зародилося. Наприкінці весни минулого року оператор стільникового зв'язку МТС почав пропонувати подібну послугу в восьми містах Російської Федерації, в тому числі Санкт-Петербурзі та Москві. Всі регіони, де з'явилося ТБ від МТС, відносяться до Північно-Західному федеральному окрузі. Як було сказано в прес-релізі оператора, споживачам доступно 100 каналів із 17 країн світу на 26 мовах. Мовлення здійснюється з використанням стільникових мереж третього покоління.

Георгій Орлов / Infox.ru


RATVODДата: Середа, 15.08.2012, 16:44 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
Глядачів мобільного телебачення

на Далекому Сході стало вдвічі більше




МТС повідомляє про зростання популярності послуги "Мобільне ТВ" у регіонах Далекого Сходу. З початку 2012 року кількість користувачів сервісу збільшилася в два рази, за підсумками першого півріччя Далекий Схід став лідером по числу глядачів Мобільного ТВ в Росії, повідомили РІА PrimaMedia в прес-службі МТС в регіонах Далекого Сходу і Східного Сибіру.

Найбільш активно телепрограми на екрані мобільних пристроїв дивляться жителі Приморського і Хабаровського країв, Республіки Саха (Якутія), а також Сахалінської і Амурської областей. Користувачі мобільного телебачення віддають перевагу ефірні, розважальні та музичні телеканали, зокрема, найбільш популярними каналами за підсумками першого півріччя стали Перший, НТВ, 2х2, Росія-2 і MTV-Росія. Також в число найбільш переглядаються в першому півріччі потрапили канали RU.TV, МУЗ-ТВ, ТВ3, Зброя і National Geographic.

Найактивніші глядачі мобільного ТБ в регіонах Далекого Сходу живуть на Сахаліні. В середньому, сахалінец, що використовує послугу "Мобільне ТВ" від МТС, в червні дивився мобільне телебачення на третину більше, ніж житель Примор'я і в п'ять разів більше, ніж середньостатистичний хабаровчанін. При цьому в літні місяці число користувачів сервісу "Мобільне ТВ" збільшується з наближенням вихідних - максимальне число глядачів у мобільного "телевізора" збирається по п'ятницях і суботах.

Сплеск кількості підключень мобільного телебачення регулярно відзначається під час святкових днів та спортивних подій. Так, у дні Євро-2012 кількість глядачів мобільного телебачення від МТС на Далекому Сході зросло більш ніж на 50% порівняно з аналогічним періодом попереднього місяця.



RATVODДата: Середа, 19.12.2012, 16:29 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28442
Статус: Оффлайн
У 2013 році «Київстар» планує

відкрити
онлайн-кінотеатр




Компанія «Київстар» планує в 2013 році відкрити 2 нових портали з мультимедійним контентом. Про це повідомили в компанії.

Зокрема, оператор готується відкрити книжковий портал (e-reading) і відеопортал для «Домашнього Інтернету». Поки не відомо, на яких умовах буде надаватися доступ до контенту.

Нагадаємо, що дохід «Київстар» від мультимедійних послуг за 3 кварталу 2012 року склав 513 млн грн. У порівнянні з 2007 роком цей сегмент виріс на 90%.



  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024