FORUM TV-SATЧетвер
03.10.2024, 14:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Новини SD TV ( MPEG-2 ) телеканалів
RATVODДата: Субота, 06.06.2009, 18:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
Новини мовлення SD TV

( MPEG-2 ) телеканалів






Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Неділя, 25.10.2009, 21:29 | Повідомлення # 181
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
РЕН ТБ переорієнтовують на любителів розваг

Телеканал РЕН ТВ буде переорієнтований на "любителів гострих відчуттів і любителів розваг".
Про це в інтерв'ю газеті "Комерсантові", опубліковане 23 жовтня, розповів гендиректор телевізійного підрозділу "Національної Медіа Групи" Володимир Ханумян.

По словах Ханумяна, переорієнтація станеться в процесі зміцнення позиціювання каналу. Зараз, на його думку, РЕН ТБ "неясно сформульований", "знаходиться десь посередині і 'розмазав' по всіх сегментах аудиторії". В той же час топ-менеджер визначив, що нинішніми глядачами каналу є чоловіки "умовно від 25 до 55 років", і додав, що керівництво хотіло б зберегти аудиторію.

Концепція федерального "П'ятого каналу" буде направлена на глядачів від 18 років, яких топ-менеджер визначив як "знавців" і "людей, що приймають рішення". За його словами, "П'ятий" повинен стати "телебаченням, якого зараз немає в Росії", "телебаченням, про яке прийнято говорити 'інтелігентне'". Про регіональний проект, який планується створити на основі нинішньої ТРК "Петербург-Пятий канал", топ-менеджер сказав, що він може отримати мовлення в кабельних мережах.

На думку топ-менеджера, змін на обох телеканалах варто чекати вже до кінця 2009 року. Протягом трьох років власники мають намір збільшити долю РЕН ТВ і "П'ятого" в цільовій аудиторії до восьми і чотирьох відсотків відповідно. Згідно даним, раніше опублікованим "Комерсантом", зараз вони складають 6,1 і два відсотки.

У бесіді з "Комерсантом" Ханумян підтвердив інформацію про те, що виробництво новин на обох телеканалах не перейде до Russia Today. За словами топ-менеджера, він до цих пір не зрозумів, звідки з'явилася така інформація. На питання, чому керівники РЕН ТВ і RT раніше відмовлялися коментувати чутки про новинний аутсорсинге, Ханумян запропонував звернутися за роз'ясненнями до них самих. Раніше інформацію про те, що канали робитимуть новини самостійно, підтвердили гендиректор НМГ Олександр Орджоникідзе і прес-служба RT.

Ханумян також завірив, що скорочень на "П'ятому каналі" не планується, причому провину за поширення чуток про звільнення фактично поклав на "Комерсант". Раніше він вже виражав припущення, що причиною негативних настроїв серед співробітників "П'ятірки" сталі "витоку в пресу". Окрім цього, він спростував висловлене раніше припущення, що "П'ятий канал" переїжджає до Москви.

Крім того, глава "НМГ-ТВ" спростував дані про причетність до процесу реструктуризації колишнього президента CTC Media Олександра Роднянського, який, за даними "Комерсанта", є негласним натхненником нових концепцій каналів.

Першим про реструктуризацію на телеканалах повідомляв "Комерсант". Зокрема, в матеріалі газети говорилося про припинення виробництва на РЕН ТВ і "П'ятому" власних новин і передачі цієї функції RT. Незабаром після цього колектив "П'ятого" підготував лист російським лідерам, у тому числі президентові Дмитру Медведеву і Володимиру Путіну, в якому попросив їх не допустити знищення каналу.

lenta.ru


RATVODДата: Вівторок, 27.10.2009, 23:06 | Повідомлення # 182
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
ТЕЛЕКАНАЛ «СТРАНА» ТЕПЕР НА ДВОХ СУПУТНИКАХ

З 26 жовтня тестове мовлення телеканалу «СТРАНА» здійснюється
з двох супутників
- Hotrbird 6 і Експресс-МД1.
Телеглядачі можуть дивитися канал в ефірі з 26 листопада цього року.

Телеканал «СТРАНА» - це нове позитивне телебачення. Телеканал «СТРАНА» пропонує нову якість програмного наповнення, в підборі якого беруть участь фахівці Євразійської академії телебачення і радіо і Союзу кінематографістів Росії.

Телеканал «СТРАНА» запрошує до співпраці операторів кабельного телебачення і операторів зв'язку на території Росії і країн СНД.

Інформація по супутниках.

Супутник «Експресс-МД1» параметри для налаштування:
80°East
Частотний діапазон: «С»
Транспондер: 10
Частота: 3875МГц
Поляризація: Кругова права
Символьна швидкість: 32000 Msps
FEC: 3/4;

Супутник «Hort Bird6» параметри для налаштування:
13° East
Частотний діапазон: «Ku»
Транспондер: 126
Частота: 11034МГц
Поляризація: Лінійна вертикальна
Символьна швидкість: 27500 Msps
FEC: 3/4;

Детальну інформацію про програмне наповнення і умови співпраці можна отримати в департаменті розвитку мережі мовлення Медіагрупи «СТРАНА»: www.strana-tv.ru

Александра Жукова
tv-digest.ru
tv-digest.ru


RATVODДата: Середа, 28.10.2009, 20:42 | Повідомлення # 183
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
«КУЙ-ТБ» переформатують, але не радикально

Чоловічий телеканал «КУЙ-ТБ», запущений восени минулого року, буде переформатований.
Цю інформацію «Телекритиці» підтвердили генеральний директор СТБ Володимир Бородянський
( «КУЙ-ТБ» - проект СТБ) і керівник «КУЙ-ТБ» Ілля Семенов.

Позначити напрям переформатування обоє менеджери доки відмовляються, але обіцяють зробити це ближче до середини листопада.
За даними одних джерел ТК, на каналі зміниться программинг. Зокрема, з'явиться більше сериальных і фільмовий лінійок, розрахованих на широкий, універсальний круг телеглядачів. При цьому ядром аудиторії залишаться молоді чоловіки. За даними інших джерел, обговорюється версія створення кулінарного каналу на базі власного кулінарного інтернет-проекту СТБ smachno.ua.
Ілля Семенов не став спростовувати або підтверджувати жодну з версій, але уточнив, що переорієнтація на радикально іншу цільову аудиторію не планується. Він також додав, що із змінами погоджується і вирушати з посади не збирається.
Осенью 2009 років холдинг Віктора Пінчука розглядав подальшу долю телеканалів «КУЙ-ТБ» і М2. Врешті-решт було вирішено не закривати ці канали, але «КУЙ-ТБ» - переформатувати.

telekritika.ua


RATVODДата: Четвер, 29.10.2009, 11:23 | Повідомлення # 184
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
Супутник «Газпрому» втратив сигнал « К+ »

"Вісті" і Незалежний прес-центр. Символічно, що саме ці два майданчики стали тим местомом, де керівництво незалежної російської телекомпанії "до-плюс" повідомило журналістам дуже неприємна звістка: виявляється, ретрансляційні супутники абсолютно беззахисні перед стороннім втручанням.

"Або незалежна компанія піддається жорсткій самоцензурі, або її розстрілюють", - гірко констатував голова поради директорів групи компаній "до-плюса" Бахитжан Кетебаєв, розповідаючи московським журналістам, що прийшли на прес-конференції в "Вісті" і НПЦ, про долю свого колишнього дітища, алматинской телекомпанію ТАН. Жодного перебільшення тут немає: у березні 2002 року антени Тана були розстріляні з автомата і снайперської рушниці. Експертиза показала, що стріляли із зброї, що знаходиться на озброєнні спецназу, але справа була збуджена по статті "Хуліганство".

Вкрадений сигнал

На жаль, як з'ясувалося, у ворогів свободи слова є зброя і серйозніше за снайперську рушницю. Технічний директор "до-плюс" Базир Мусиров, як і належить технареві, був лаконічний і чоток: "Сигнал нашої телекомпанії поширюється по території Росії через супутник "Ямал". Підкреслю, це російський супутник, що належить компанії "Газпром космічні системи". Окрім "до-плюс" через цей же супутник ведуть мовлення багато російських телеканалів і радіостанції, у тому числі "Росія", НТВ, РЕН-ТВ, "Зірка" і багато інших. 2 жовтня якість картинки нашого каналу раптом стала різко погіршуватися".

Втім, тоді про можливість диверсії ніхто не подумав: погіршення прийому часто стає наслідком деяких погодних явищ. Зазвичай такі труднощі вирішуються в оперативному порядку. Проте в даному випадку декілька годин роботи не допомогли повернути картинку на екрани телеглядачів і з'ясувати, що ж сталося. "Лише після того, як був відключений наш сигнал, ми побачили, що на нашій смузі знаходиться сторонній сигнал, - розповів технічний директор телекомпанії журналістам. - Наші технічні фахівці визначили, що це не випадкова перешкода, не чиєсь хуліганство, а високопрофесійна команда завдяки хорошій передавальній техніці втрутилася в наш сигнал і замінила його на свій".

Хто ця високопрофесійна команда, в компанії підозрюють, але вголос озвучувати підозріння доки не квапляться. Мабуть, це тема для майбутньої розмови з журналістами.

Шукай, кому вигідно

Як розповіла колегам, що зібралися, керівник інформаційної служби телекомпанії Світлана Третьякова, "до-плюс" - єдиний російський телеканал, що спеціалізується на Центральній Азії. Його кредо - об'єктивно інформувати глядачів, зберігаючи історично існуючі культурні і соціальні зв'язки між Росією і центральноазіатськими республіками.

У перспективі творці "до-плюс" хочуть перетворити його в прообраз суспільного телебачення, де свою точку зору зможуть висловити всі люди з активною цивільною позицією. Так кому ж міг перешкодити такий телеканал?

На це питання є відповідь в Бахитжана Кетебаєва. "Ми, колишня команда казахстанського каналу ТАН, створили проект "до-плюс", який присвячений подіям в Центральній Азії, віщає російською мовою і має незалежну редакційну політику. Ми даємо слово представникам влади і опозиції, міст і сіл, показуємо місця, куди камера зазвичай ніколи не доїжджає. Ми хотіли б дати можливість побачити життя простих людей. Саме ця незалежна політика і послужила причиною таких дій", - сказав він.

Конкретним же приводом для атаки, за переконанням глави телекомпанії, послужив вихід до ефіру інтерв'ю з колишнім зятем президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Рахатом Алієвим. "Можна по-різному відноситися до цієї людини, але та інформація, ті факти і документи, які він має в своєму розпорядженні, представляють особливу суспільну значущість, - пояснив Кетебаєв. - Ця інформація, яка дуже сильно не подобається властям Казахстану, і стала причиною цієї гострої реакції".

Після виходу інтерв'ю почалися спроби дії на журналістів як самій "до-плюс", так і компаній, що співробітничають з нею, у тому числі в Росії. "Коли вони не принесли результату, з'явилася перешкода і перервала наше мовлення на супутнику "Ямал"", - констатував він.

Таємниця третьої сторони

"Ми журналісти. Наше завдання - готувати інформацію і випускати її в ефір. У нас немає технічних можливостей, аби визначити, звідки йде перешкода", - повторювали представники телекомпанії, відповідаючи на настирливі питання журналістів. Втім, схоже, що техніка компанії "Газпром космічні системи" ("Газком") також зайшла в безвихідь і вже три тижні не можуть вирішити цю проблему. Поки єдине, до чого додумалися в "Газкоме", - це запропонували "до-плюс" розірвати договір на мовлення, пообіцявши повернути вже перераховані авансові платежі.

Подібна позиція, природно, викликала подив у журналістів, що зібралися. Як же так - найважливіший супутник, через який віщають більшість федеральних каналів, три тижні знаходиться під атакою невідомих "супутникових терористів", а його власник і вухом не веде. Отже питання чи "Не може поява стороннього сигналу бути наслідком дій самого "Газкома"?" звучав неодноразово.

Проте керівництво "до-плюс" цю версію доки приймати не хоче. "У нас до справжнього моменту складалися плідні, хороші стосунки з "Газкомом", - відмів сумніви журналістів Бахитжан Кетебаєв. - Гадаю, питання "Причетні вони до цього чи ні?" краще задати їм. У нас таких підозрінь доки немає. Якби це був сам "Газком", їм було б простіше просто вимкнути устаткування".

Правда, жодної відповіді на свої неодноразові звернення розібратися в тому, що відбувається, окрім пропозиції розірвати контракт, телекомпанія так і не отримала. Залишається без відповіді і прохання надати на якийсь час, поки вирішується виникла проблема, резервну частоту. Проте керівництво "до-плюс" продовжує сподіватися на те, що рішення буде знайдено. Хоча, судячи по тій, що прозвучала на адресу "Газкома" фразі: "Ми сподіваємося, що вони своє безсилля абияк виправдають", - терпіння залишається все менше.

Власне, воно вже закінчується. Як заявив Бахитжан Кетебаєв, вони чекатимуть відповіді до наступного тижня. Якщо реакції не послідує, телекомпанія планує сама звернутися в компетентні органи - прокуратуру і ФСБ - з проханням розібратися в тому, що відбувається. Врешті-решт йдеться не мало не багато про втручання в інформаційний простір Росії, фактично про напад на російський супутник.

Якщо цю проблему не вирішити раз і назавжди, під ударом може виявитися не лише "до-плюс" або інша телекомпанія. "Супутник - це точка з'єднання дуже багатьох процесів, - нагадав таким, що зібрався Базир Мусиров. - Це і Інтернет, і банківські системи, і зв'язок". Фактично йдеться про питаннях національної безпеки.

Пошук підозрюваних, втім, обіцяє виявитися нелегким. Почавши вивчати проблему, техніка "до-плюс" були неприємно уражені тим фактом, що, виявляється, втрутитися в сигнал з супутника далеко не так складно, як здавалося. Технічно на це здатна будь-яка станція радіолокації військового призначення, схоже устаткування зараз стоїть на озброєнні інтернет-провайдерів.

За непідтвердженими даними, які передав телекомпанії один з глядачів, паразитний сигнал йде з бази розвідки радіолокації в казахстанського міста Сари-Агаш, розташованого поблизу кордону з Узбекистаном. Чи так це насправді, не знає ніхто. Окрім, зрозуміло, тих, хто глушить частоту "до-плюс" на "Ямале".

Що робити ?

Ще одне питання, яке схвилювало журналістів: чому телекомпанія до цих пір не звернулася в прокуратуру, ФСБ, ФАПСИ і інші державні структури? "Ми не думали, що ситуація продовжиться настільки довго, сподівалися, що це тимчасова перешкода", - пояснив їм Бахитжан Кетебаєв. Крім того, вважають в "до-плюс", відразу ж викликати слідчого було б неправильно.

"Якби почали бити наших журналістів, ми б звернулися в прокуратуру і ФСБ. Але в даному випадку коректна послідовність дій, на нашу думку, була саме такий - звернутися до власника супутника, оповістити громадськість і лише після цього робити юридичні дії, писати заяви", - сказав глава телекомпанії.

Правда, переговори з власниками інших супутників вже початі, визнав Кетебаєв. Хто саме може прихистити телеканал, він розповісти відмовився з міркувань безпеки. Проте перехід на інший супутник буде крайнім заходом.

"Альтернатива завжди є. Але ми хотіли б продовжити мовлення на "Ямале"", - сказав він. Не дивлячись на те що мовлення "до-плюс" йде і через супутник Hotbird, "Ямал" стратегічно важливий для компанії. Річ у тому, що саме його сигнал приймають оператори кабельних телемереж, аудиторія яких незрівняне більше числа людей, що мають власну супутникову антену.

Вирішити проблему з "Ямалом" украй поважно і ще з однієї причини. Якщо ті, хто зараз організовують глушення супутникового сигналу - не поважно, державні це структури або частные, - залишаться безкарними, це провокуватиме все нові і нові атаки на ЗМІ усе більш винахідливими способами. А ситуація зі свободою слова на пострадянському просторі і без того в більшості випадків залишає бажати багато кращого. Не варто давати приводів робити її ще гірше.

vsetv.com


RATVODДата: Четвер, 29.10.2009, 17:35 | Повідомлення # 185
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
«Інтер» можливо представить українським глядачам

канал MTV Dance або VH1

U.A. Inter Media Group створює пул розважальних каналів.

«Завдання групи - розширити круг своєї аудиторії. Основні глядачі «Інтеру» - це люди старшого віку», - пояснює директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко. За її словами, для того, щоб надавати рекламодавцям весь спектр аудиторії, групі потрібно залучити на свої канали чоловіків і жінок від 18 до 25 років.

Музичний прорив

Про прагнення групи розширити аудиторію своїх каналів за рахунок молоді свідчить придбання U.A. Inter Media Group компанії «Музичне телебачення» (телеканал «MTV Україна»). Операція була закрита на початку місяця. Сторони не розкривають фінансові деталі операції, але за даними експертів, вона могла скласти до млн. «MTV Україна» стала другим музичним телеканалом групи, їй також належить «МУЗЫКА-ТВ» (канал «Ентер мьюзик»). «Конкуренції між ними не буде. Це абсолютно різні формати - попсовий американізований МТv і «альтернативний» «Ентер мьюзик», - вважає директор «Першого альтернативного телеканалу А1» Вадим Грінь.

Крім того, U.A. Inter Media Group розглядає можливість запуску і інших каналів корпорації Viacom International, якою належить MTV. Вже найближчим часом українські глядачі, можливо, зможуть дивитися канали MTV Dance або VH1. «Наша технічна платформа дозволить групі «Інтер» запустити ще декілька європейських каналів, починаючи від музичних і молодіжних, до гумористичних», - розповів «ДЕЛУ» технічний директор ТОВ «Музичне телебачення» Олександр Ведмідь. Крім того, телеканали групи «Інтер» зможуть використовувати технічну базу «MTV Україна» для запуску власної супутникової платформи. Про цю перспективу канал заявляє вже декілька років. Канали групи сьогодні не представлені в пакетах жодного з супутникових операторів.

Про прагнення групи омолодити аудиторію каналу «К1» може свідчити і закриття на нім програми новин «Один день» і їх заміна інформаційно-розважальним шоу виробництва компанії «Криголам ISTIL». За інформацією «СПРАВИ», група збирається здійснити переформатування і цього каналу. «К1» може перетворитися на чоловічий розважальний канал з еротикою, передачами про авто, технічних новинках і так далі

«Мегаспорт» для жінок

На залучення нової аудиторії розраховано і заявлене днями переформатування до весни 2010 років телеканалу «Мегаспорт». «Якщо поглянути на сьогоднішній профіль аудиторії каналу, то тут домінують чоловіки 55+. Не відмовляючись від даного глядача, ми плануємо розширити аудиторію, залучити на канал молодого глядача, а також жінок», - говорить керівник PR-службы медіагрупи «Інтер» Ірина Павлик. Для цього на «Мегаспорте» з'являться екстремальні і розважальні передачі.

Втім, у випадку з переформатуванням «Мегаспорта» основною мотивацією групи можна вважати не розширення аудиторії, а оптимізацію витрат на збитковий проект. По словах генпродюсера каналу Олександра Борісенко, всі співробітники вже підписали документи про те, що вони обізнані про скорочення своїх посад з 30 грудня. Частину колективу канал прийме назад. «На каналі було багато продукції власного виробництва, до 10 годин на добу. Тепер його практично не буде», - стверджує Борісенко. За даними «СПРАВИ», з 110 чоловік, які працювали на каналі, залишиться близько 50. «Мегаспорт» - це не супутниковий, а ефірний канал, що сьогодні досить витратний. На відміну від супутникових каналів, зокрема, «Футболу» ТРК «Україна», ефірний «Мегаспорт» не продає свій контент операторам», - говорить Вадим Грінь. Крім того, останнім часом канал практично не купував права на трансляцію топовых спортивних подій і навіть відмовився від покупки нового сезону «Формули-1».

U.A. Inter Media Group Limited заснована в 2005 році. Група володіє 61% акцій «Української незалежної ТБ-корпорації» (телеканал «Інтер»), 90% акцій «КІНО-ТБ» (телеканал «Ентер Фільм»), 90% «МУЗЫКА-ТВ» («Ентер музика»), телеканалами «К1», «К2», «Мегаспорт», телеканалом «НТН» і іншими медіаактивами.

delo.ua


RATVODДата: Четвер, 29.10.2009, 23:35 | Повідомлення # 186
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
Очікувана поява в грудні каналу
Crime & Investigation в польських операторів

Новий тематичний канал Crime & Investigation повинен з'явитися в польських операторів DTH до кінця грудня цього року. В даний час передачі цього каналу частково переводяться і озвучуються на польській мові.
Як планується, загальноєвропейська версія каналу вже з лютого 2010 р. буде повністю доступна на польській мові.
"Вміст каналу вельми всіляко і цікаво польському глядачеві. Тематику каналу складають передачі, в яких виробляється аналіз соціальних причин і наслідків злочину. У технічному ж плані, програми випускаються і демонстровані на каналі, зроблені з використанням новітніх комп'ютерних технологій, включаючи 3D", - відмітив Марек Цибульський, менеджер регіонального об'єднання каналу Центральної Європи в Польщі.
"В даний момент все відбувається обговорення питання про включення каналу пропозиція кабельних і цифрових операторів країни, яке вже затягнулося на декілька місяців. Цілком можливо, що ще в кінці грудня каналу з'являється на перших операторів", - говорить пан Цибульський.
Зараз, канал Crime & Investigation доступний в багатьох країнах, у тому числі: у Сполучених Штатах, Великобританії і Австралії.

Переклад: yorick
Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 00:57 | Повідомлення # 187
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
На території Болгарії віщатиме новий

російський телеканал « Знання »

На території Болгарії віщатиме новий російський телеканал «Знання».
Про це було оголошено 31 жовтня на російсько-болгарському суспільному і діловому форумі, що проводиться в рамках Року Болгарії в Росії і присвяченому 130-літтю встановлення дипотношений між двома країнами.

«Можливість відкриття російського телеканалу в Болгарії обговорювалася давно, - відзначив керівник Россотруднічества Фаріт Мухаметшин. - Договір буде підписаний найближчим часом». «Учасники форуму приділять увагу конкретним деталям проекту», - додав він.

У свою чергу, голова Федерації дружби з народами Росії і СНД Захарі Захарієв підкреслив, що «Росію і Болгарію поки що розділяє інформаційна завіса». «Для подальшої успішної співпраці між країнами, розвитку і поглиблення стосунків в області культури, науки і мистецтва такий телеканал просто необхідний», - упевнений він. «На першому етапі канал віщатиме в школах і вузах, де учбовий процес тісно пов'язаний з вивченням російської культури, - розповів Захарієв. - Сподіваємося, що в майбутньому аудиторія телеканалу значно розшириться».

Учасники форуму провели роботу в чотирьох секціях, присвячених двосторонньому економічному співробітництву, питанням освіти і культури, народній дипломатії, співпраці у сфері био- і нанотехнолигий.

Російська сторона передала болгарській делегації ікону князя Володимира, яка, за словами учасників форуму, «протегуватиме дружбі двох народів».

Вітання форуму направили заступник голови уряду РФ Сергій Собянін і голова Народного зібрання Болгарії Цецка Цачева.

31 жовтня в болгарській столиці відкрилася також Міжнародна зустріч керівників інформаційних агентств Південно-східної Європи і Чорноморського регіону. У форумі беруть участь представники 23 інформаційних агентств Азербайджану, Албанії, Вірменії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Греції, Грузії, Італії, Іспанії, Казахстану, Кіпру, Македонії, Молдавії, Росії /агентство ІТАР-ТАСС/, Румунії, Сербії, Словенії, Туреччини, України, Хорватії, Чорногорії, спостерігачі з інших європейських держав.

«В умовах кризи дуже поважно налагодити ефективну співпрацю між агентствами», - відзначив генеральний директор Болгарського телеграфного агентства Максим Мінчев. Відкриваючи міжнародну зустріч, він підкреслив, що «сучасна журналістика постійно змінюється, тому в новий час, аби робити свою роботу щонайкраще, потрібно бути максимально гнучким».

Почесний гість церемонії, прем'єр-міністр Болгарії Бойка Борисов побажав учасникам форуму плідної роботи.

Протягом декількох днів глави інформаційних агентств Південно-східної Європи і Чорноморського регіону на пленарних засіданнях і «круглих столах», які пройдут в старій столиці Болгарії, місті Веліко Тирново, обговорюватимуть роль ЗМІ як «четвертій владі»; свої можливості як посередників в розширенні і полегшенні торговельно-економічних і політичних стосунків між державами; питання взаємодії в боротьбі з «сірою» економікою і захистом авторських прав; багато інших тем ефективної роботи ЗМІ в сучасному суспільстві.

Джерело: По матеріалах ІА «ІТАР-ТАРС»
fapmc.ru


RATVODДата: Четвер, 05.11.2009, 22:57 | Повідомлення # 188
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
Нові проекти МТРК «Мир»

Телеканал «Мир» приступив до виробництва молодіжних проектів «Сперечаємося?!» і чи «Легко бути молодим?», створюваних за участю Міждержавного фонду гуманітарної співпраці держав-учасників СНД.

Цикл ток-шоу «Сперечаємося?!» складається з 16 програм хронометражем 47 хвилин. Мета проекту - стати майданчиком для відробітку моделі діалогу між владою і найперспективнішою частиною цивільного суспільства - молоддю. Що хвилює молодих сьогодні? Де вони зможуть проявити себе? У які сфери суспільної і виробничої діяльності має бути залучена молодь? Звичайно, в реалізацію національних, а значить і пріоритетних для всіх країн Співдружності проектів: «Здоров'я», «Освіта», «Гідне і комфортне житло», «Розвиток агропромислового комплексу».
Ведучий шоу - Никіта Белоголовцев.

Цикл спеціальних репортажів чи «Легко бути молодим?» покликаний показати телеглядачеві збиральний портрет молоді країн СНД в 21 столітті, показати не «втрачене покоління», а реальну зміну, якою належить в найближчому майбутньому узяти на себе всі тяготи, пов'язані з управлінням держави і забезпеченням його економічного зростання.
Цикл складається з 8 фільмів, хронометраж 26 хвилин.

Стався ребрендинг 3 програм телеканалу «Мир»

З кінця жовтня програма Санкт-петербурзької філії МТРК «Мир» «Російська версія» виходить під назвою «Секретні матеріали». Програма розкриває загадки історії і міфи сучасності. Відомі учені, філософи, письменники пояснюють дійсну підоснову багатьох історичних подій - все, що ретельно ховалося і ховається від суспільства. Хронометраж програми 26 хвилин, ефір по вівторках в 21:30.

Програма «Погуляємо по-Питерски» трансформувалася в телевізійний проект «Тут був я!». У попередньому форматі ведучий програми Олексій Шляхов здійснював дивні подорожі по Санкт-Петербургу, розповідаючи про незвичайні місця міста, лежачі поза туристичними маршрутами.

У новій програмі петербурзька команда їде по Росії, аби показати телеглядачеві місцевості таємничі, живописні, страшні і страшно цікаві, де побувавши хоч би раз можна з гордістю сказати: «Тут був я». Такі слова не пишуть де попало, а лише в самих важкодоступних місцях! Хронометраж 26 хвилин, ефір по четвергах в 21:30.

Документальний проект «Кому на Русі жити добре.», що розповідає реальні історії росіян, що зуміли добитися своїх цілей і відбутися в улюбленій справі, з 10 листопада виходитиме під назвою «Усюди життя». Герої програми своїм прикладом підтверджують той факт, що цілеспрямована людина може вижити в будь-яких умовах і знайти точку опори в будь-якій життєвій ситуації.

Марина Чернишова
tv-digest.ru


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 00:15 | Повідомлення # 189
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
ТРК «Україна»запускає новий медіа-проект.

На що вони розраховують в кризу ?

Медіа-група ТРК, що активно формується, «Україна» освоює регіональні ринки. З 9 листопада в Донецької області стартує новий телеканал групи - «Донбас». Він почне цілодобове мовлення в Донецьку, Макіївці і Ясиноватой на частоті 6 ТВК, а також через мережу кабельних операторів. У планах телеканалу - поширення сигналу мовлення на весь східний регіон і вихід на супутникове мовлення.

Згідно задуму організаторів на першому етапі потенційна аудиторія каналу складе близько півтора мільйонів чоловік. Потім мовлення буде розширено на весь східний регіон. В результаті кількість потенційних глядачів каналу зросте до 6 мільйонів.

Канал «Донбас» позиціює як телеканал загального інтересу для всієї сім'ї. У його ефірі будуть програми і фільми, интересные для глядачів різного віку і роду діяльності.

Хоча сума інвестицій не розголошується, можна передбачити, що запуск каналу обійшовся медіа-групі не дуже дорого. «У Донецьку у нас вже є готова виробнича база і команда, тому запуск нового регіонального телеканалу не вимагає великих фінансових інвестицій. Це, до речі, одна з причин, по яких ми вирішили почати розвиток регіонального мовлення саме звідси», - підтвердив директор каналу Юрій Сугак.

В цілому передбачається, що проект окупитися досить швидкий: «Зараз у нас інвестиційний період розвитку, але оскільки «Донбас» - комерційний телеканал, ми розраховуємо вийти на самоокуповування протягом 3-х років. Це нормальні терміни для такого бізнес-проекту, якщо, звичайно, нова криза не внесе свої корективи», - сказав Ю. Сугак.

Фінансові вступи обіцяє і період передвиборної кампанії. Хоча творці каналу і заперечують прив'язку дати початку мовлення до виборів. «Канал має свій план розвитку і максимально повинен запрацювати з осені, оскільки осінь - сезон нових проектів і стартів для всього телеринку. Природно, ми скористаємося передвиборним періодом і постараємося запросити провідних політиків країни в нашу студію, проте ми плануємо приділити досить часу вирішенню соціальних питань і тому хочемо, аби головні проблеми регіону коментували як донецькі, так і київські чиновники», - відзначив директор.

В разі вдалого старту даного проекту, медіа-група не виключає появи і інших регіональних каналів. «Регіональне телебачення в Україні має великий потенціал розвитку. Поки ми запускаємо перший регіональний телеканал, і триматимемо наших глядачів в курсі успіхів цього каналу і наших планів на майбутнє», - сказав Сугак.

На сьогоднішній день в медіа-групі ТРК «Україна» є національний канал загального інтересу «Україна» і тематичний канал «Футбол». З 9 листопада почне роботу перший регіональний канал групи «Донбас». На 2010 рік намічений запуск інформаційного каналу «Новіні», а у віддаленішій перспективі передбачається створення жіночого і молодіжного телеканалів, а також міжнародній версії «ТРК Інтернешнл».

Телеканал «Новіні», запуск якого запланований вже наступного року, буде сфокусирован на освітленні новин з різних регіонів України і міжнародних новин, акцент буде також зроблений на соціальній тематиці.

«Наша мета - бути кращим інформаційним каналом в Україні, з трансляцією новин 24 години в добу, 7 днів в тиждень. Аудиторія майбутнього телеканалу - люди, які хочуть бути в курсі подій, хочуть вчитися і удосконалюватися, отримуючи достовірну і корисну інформацію з перших рук. Нашою відмітною особливістю від інших новинних телеканалів на українському ринку буде максимальна оперативність в подачі інформації, оскільки наша цільова аудиторія - це орієнтовані для бізнесу люди», - сказав Ю. Сугак.

Що ж до першого регіонального проекту групи, який вже почав роботу в тестовому мовленні, то тут працюватиме команда з 100 чоловік. Звичайно, частина програм і фільмів, які виходять на телеканалі «Україна», також транслюватимуться в ефірі телеканалу «Донбас». В той же час, основна ідея каналу - бути максимально близьким до жителів свого регіону, тому ряд продуктів, зокрема, новини, політичне ток-шоу «Питання влади», стосуватимуться подій і проблем Сходу України, і відповідно транслюватимуться виключно на регіональному каналі.

«Канал і створюється в першу чергу для того, щоб бути на прямому зв'язку з глядачами регіону, освітлювати питання і події, які стосуються саме їх. Зокрема, ми вироблятимемо новинну програму, в якій освітлюватимуть події Сходу України. Вона вийде не відразу із старту мовлення, нам знадобиться трохи часу для запуску», - сказав директор каналу.

Творці телеканалу планують нарощувати об'єми контента власного виробництва від місяця до місяця. Вже наступного року планується запустити ряд власних проектів, над якими сьогодні йде робота.

Менеджери каналу упевнені, що ринок ТБ-реклами Донецька, як і в цілому, ринок регіональної реклами - дуже перспективний. «Останнім часом просліджується тенденція до збільшення кількості регіональних рекламодавців, яким немає сенсу виходити на національний рівень, тому що продукти і послуги, які вони пропонують, відносяться до конкретної території, конкретного міста або області. Саме їх ми хочемо залучити на канал і саме для них розробляємо цікаву комерційну пропозицію», - відзначив Ю. Сугак.

Довідка: ЗАТ «Телерадіокомпанія «Україна» - крупний національний телеканал, який веде інформаційне, пізнавальне, дитяче, розважальне, художнє, спортивне мовлення в кабелі, по супутнику і в ефірі, охоплюючи всі групи глядацьких аудиторій. За результатами третього кварталу канал зайняв третю позицію в рейтингу з результатами долі 8,59 % і рейтингу 1,14 %. За підсумками вересня телеканал "Україна" піднявся на друге місце в рейтингу національних телеканалів (доля - 8,91 %, рейтинг - 1,24 %), продемонструвавши найбільше зростання серед провідних національних телеканалів в порівнянні з вереснем минулого року - 43 %. (Дані: GFK Ukraine, аудиторія 18+, 50 000+).

У планах - створення на базі телеканалу «Україна» медіа-групи з основним каналом загального інтересу і декількома тематичними каналами.

Основним акціонером телеканалу «Україна» є компанія Систем Кепітал Менеджмент (99,93% володінь акцій), яка розглядає медійний бізнес як один із стратегічних напрямів своїй діяльності.

Олена Васина спеціально для "Ежедневника Інвестора"
dailyinvestor.com.ua


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 01:09 | Повідомлення # 190
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
« К-плюс » почав мовлення

на супутнику Eutelsat W4 36Е

«К-плюс» почав віщати на ще одному супутнику Eutelsat W4. Тепер все ті, у кого встановлені тарілки «НТВ-плюс» зможуть ловити його сигнал. Набудовувати нічого спеціально не треба - телеканал є в пакеті.

У зв'язку з блокуванням усередині Казахстану сайту телеканалу «К-плюс» www.kplus-tv.net наші читачі поводяться з питанням, де і як можна дивитися програми цієї телекомпанії. Ми навели довідки у колег і тепер ради вам повідомити приємні новини.

Пропонуємо нашим читачам список сайтів, де вони можуть поглянути в прямому ефірі «К-плюс» без всякого блокування:

ht.p://tv-here.ru/1681-k-pljus.html

ht.p://guzei.com/online_tv/watch.php?online_tv_id=3249

ht.p://www.nazvaniesayta.ru/video-russia.php0rom=kplus

ht.p://www.pokaza.net/tv/view_149/.

ht.p://moskovskoe.tv/k-plyus/

Останню інформацію про сайти, де йде он-лайн мовлення каналу, можна взнати за адресою ht.p://www.youtube.com/watch?v=gt031dDE4zU, праворуч від відео натискуйте в анонсі Детальніше.

Крім того, передачі телеканалу «К-плюс» продовжують виходити в ефір на супутнику Hot Bird (13.0°E 11623 V 27500-3/4).

І, нарешті, ще одна приємна новина: телеканал К-плюс почав віщати на ще одному супутнику:

Eutelsat W4 (36.0°E 11727 L 27500 3/4).

http://www.respublika-kaz.info/news/politics/6139


RATVODДата: Вівторок, 10.11.2009, 13:35 | Повідомлення # 191
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
ВГТРК запускає в тестовому режимі

новий телеканал "Моя планета"

Всеросійська державна телерадіомовна компанія (ВГТРК) в неділю запускає в тестовому режимі новий телеканал "Моя Планета" про подорожі, історію і науку, повідомив РІА Новості заступник генерального директора компанії Дмитро Медников.

"Канал про подорожі, науці і історії в тестовому режимі ВГТРК запускає з 1 листопада.
Протягом перших 10 днів ми його тестуємо, а потім піднімаємо на супутник", - розповів Мідників.

За його словами, цільовою аудиторією каналу є "мандрівники, а також люди цікаві і активні, різного віку".

Протягом приблизно двох місяців новий канал тестуватиметься на супутнику для проведення всіх технічних перевірок, після чого почне повноцінне мовлення, відзначив співбесідник агентства.

У ВГТРК входять три загальнонаціональні телеканали - "Росія", "Культура", спеціалізований телеканал "Спорт", телеканал для дітей і юнацтва "Бібігон"; 89 регіональних телерадіокомпаній, що віщають у всіх суб'єктах Російської Федерації, цілодобовий інформаційний канал "Вести"; телеканал "РТР-планета", що виходить за кордоном з 2002 року; російська версія телеканалу "Євроньюс"; три радіостанції - "Радіо Росії", "Маяк", "Культура" і державний інтернет-канал "Росія", який об'єднує більше двадцяти інтернет-ресурсів.

Повідомляє : www.rian.ru


kozakuaДата: Неділя, 15.11.2009, 13:56 | Повідомлення # 192
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Перепозиціонування Q-TV завершиться у січні

Телеканал Q-TV, що входить до StarLightMedia (холдинг Віктора Пінчука) завершить перепозиціонування до січня 2010 року. Про це 11 листопада на прес-конференції заявив Володимир Бородянський, голова правління СТБ (Q-TV - «дочірній» проект цього каналу).

За словами пана Бородянського, планується знизити градус провокаційності каналу та запустити на ньому серіали. Якого роду будуть ці серіали - не уточнюється. Результатом змін має стати зростання частки телеперегляду Q-TV до 1% за аудиторією 14-49.

Як повідомляла ТК, Q-TV мають переформатувати, але не радикально.

Источник - Телекритика


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 20:25 | Повідомлення # 193
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28465
Статус: Оффлайн
Телеканал « Сіті » став регіональним мовцем

Телеканал «Ситі» (ТОВ «Гравіс») офіційно змінив статус місцевого телеканалу і став регіональним каналом мовлення. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Як відомо, за результатами конкурсу Нацради телеканал «Ситі» отримав повноцінну ефірну мережу з передавачами різної потужності в Хмельницької області: міста Хмельницький (1 кВт), Кам'янець-подільський, Дунаєвци, Славута, Волочиськ, Містечко, Полонноє, Деражня, Шепетовка, Теофіополь (все по 100 Вт). Канал «Ситі» зможе віщати 20 годин на добу, погодивши сітку з місцевими телекомпаніями.

На сьогодні технічне покриття «Ситі» - це Київ і Київська область, окрім цього мовлення телеканалу здійснюється цілодобово через супутник «Амос-2».

У грудні 2009 телеканал Ситі планує почати ефірне мовлення в Хмельницькому і Кам'янець-подільському, а з початку 2010 р. - по всій області.

Телекритика


kozakuaДата: Неділя, 15.11.2009, 20:25 | Повідомлення # 194
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Эротические телеканалы семейства «Free-X TV»

уходят на новую частоту

На спутнике «HOT BIRD» прекратилась регулярная трансляция эротического пакета «Free-X TV» на старых частотах. В настоящий момент пакет в составе каналов «Free-X TV», «Free-X TV2», «X-DREAM TV» и «French Lover TV» полностью перешёл на транспондер 11411 H 27500 3/4.

Каналы продолжают прописываться на старых частотах (10853 H и 12207 V), но на их месте открыто транслируются эротические клипы с рекламой.
Таким образом, владельцы карт «Free-X TV» и «SexOn TV» в данный момент смотрят почти одинаковый пакет. Телеканал «Redlight Premium» доступен дополнительно владельцам карт «SOTV».

Другой пакет эротических каналов — «SexView» (12360 H) в настоящий момент одинаково доступен как владельцам годовых карт на 12 каналов, так и владельцам карт на 4 канала. Вполне возможно, что это произошло из-за значительного ухудшения качества трансляции, которое можно сравнить с мобильным видео. Напомним, что в настоящий момент на транспондере 12360 H 27500 3/4, помимо пакета из 12 каналов «Sex View», транслируется 6 итальянских каналов и два новых эротических канала «SOS Premium».


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Понеділок, 16.11.2009, 19:12 | Повідомлення # 195
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Первый музыкальный" Беларуси меняет формат

23 ноября Первый музыкальный телеканал меняет формат. Об этом сообщил генеральный директор телеканала Валерий Кравчук 13 ноября на пресс-конференции в Минске.

По его словам, канал начнет транслировать российские многосерийные фильмы, рассчитанные на молодежную аудиторию: «Ранетки», «Папины дочки», «Кадетство», телепроект «6 кадров». Сериалы закуплены у российского телеканала СТС, который успешно транслировал их в России и Украине. Однако создателями этих фильмов являются белорусы: бывшие участники КВН Леонид Купридо, Виталий Шляппо, Алексей Троцюк, режиссер Сергей Арланов под руководством генерального продюсера Вячеслава Муругова.

В центре сериала «Папины дочки» — взаимоотношения отца-одиночки с пятью дочерьми. Фильм является обладателем двух статуэток российской телевизионной премии «Тэфи-2008» в номинациях «Ситком» и «Продюсер фильма/сериала», а также двух статуэток «Тэфи-2009» в номинациях «Ситком» и «Сценарист телевизионного художественного фильма или сериала». На основе событий фильма в свет вышла книга «Папины дочки» в пяти частях.

«Кадетство» рассказывает о современных суворовцах с их многочисленными традициями, шутками, розыгрышами, проблемами. В России сериал стал самым популярным среди фильмов, которые транслировались с 20.00 до 21.00.

Сериал «Ранетки» посвящен жизни пяти учениц старших классов обычной московской школы, которые должны объединиться в школьную рок-группу. В России его посмотрели около половины девушек и треть юношей 11—17 лет.

Телепроект «6 кадров» — это популярное телевизионное шоу из комедийных миниатюр. Все скетчи исполняют шесть актеров. В России молодежная аудитория сериала превысила 50 %.

Как заверил Кравчук, канал сохранит музыкальную составляющую эфира. Клипы, отобранные авторским коллективом телеканала, будут транслироваться в дневном эфире. С 23.00 до 7.30 канал будет транслировать плей-лист клипов по заказам зрителей.

Новая эфирная политика позволит расширить аудиторию телеканала в пять раз, рассчитывает директор. Если сейчас основная аудитория — девушки примерно 25 лет, то с трансляцией сериалов интерес к Первому музыкальному может возникнуть у людей постарше, а также у подростков и детей, надеется Кравчук.

Комментарий TV.TUT.BY

Наконец и телезрители Беларуси смогут оценить телепродукт медиахолдинга «СТС Медиа» (телеканалы компании — СТС, «Домашний», ДТВ — не распространяются на территории нашей страны посредством эфирного или кабельного вещания). Напомним, «СТС Медиа» уже давно планирует выйти на белорусский рынок — газета «Коммерсантъ» сообщала об этом еще в феврале текущего года. В марте в своем блоге на Naviny.by об этих планах холдинга рассказал и Александр Зимовский, председатель Белтелерадиокомпании. А в августе «Коммерсант» заявил о наиболее вероятном партнере по выходу в Беларусь — телеканале «БелМуз ТВ». «Российская компания предоставит свой контент и инвестиции, местный канал — техническую базу. Вступившая в силу в феврале этого года новая редакция закона Республики Беларусь «О СМИ» запрещает иностранцам владеть более 30 % уставного фонда СМИ», — разъясняет «Коммерсант».

Любопытно, что второго октября в пресс-центре газеты «Комсомольская правда в Белоруссии» директор Дирекции телеканала «ЛАД» Сергей Кухто на вопрос, возможен ли показ программ СТС в эфире «ЛАДа», ответил: «С каналом СТС ведутся переговоры, я надеюсь, в ближайшее время они завершатся успешно».

СПРАВКА:

«СТС Медиа» управляет телеканалами СТС, «Домашний» и ДТВ, чья совокупная среднесуточная доля аудитории среди зрителей старше четырех лет, по данным TNS, в апреле—июне равнялась 13,4 %. Выручка в первом полугодии 2009 года — $218 млн (-29% к аналогичному периоду прошлого года), чистая прибыль — $53,6 млн (-41%). Капитализация на NASDAQ на шестое августа этого года — около $1,97 млрд. Основные акционеры — Modern Times Group (39,4%), «Альфа-групп» (26%), FMR Corp. (5,8%), Александр Роднянский (5,4%).

Анастасия ЯНУШЕВСКАЯ, БелаПАН
Андрей КАРЕЛИН, портал «Телевидение Беларуси»

tv.tut.by


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024