FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 11:59

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет Starlink
Супутниковий інтернет Starlink
RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:03 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:03 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ілон Маск придумав назву

для
«космічного інтернету» - Starlink




У SpaceX бажають зареєструвати торгову марку Starlink,
під якою будуть надаватися послуги широкосмугового доступу.


Про це пише видання GeekWire.

Ілон Маск продовжує рухатися до досягнення поставленої ним мети: надати альтернативні рішення щодо доступу до широкосмугового інтернету частині населення, яка проживає в регіонах, обділених доступом до інформації. Його компанія SpaceX подала документи на реєстрацію імені Starlink в якості торгової марки, під якою буде працювати на ринку футуристичний проект, вперше запропонований в 2015 році.

У заявці, поданій в Бюро по патентах і товарних знаків США, мова йде про торгову марку, яка буде використовуватися для нового проекту Ілона Маска, пов'язаного з запуском на низьку навколоземну орбіту понад 4 400 супутників, які повинні будуть забезпечити глобальне покриття планети гігабітним інтернетом. У листопаді минулого року компанія подала до Федеральної комісії з електрозв'язку первинний пакет документів для отримання дозволу на запуск супутникового угруповання. Після чого, в травні поточного року, компанія представила більш деталізований план членам комітету сенату США з питань торгівлі, науки і транспорту.

Супутникове угрупування буде розташовуватися на висоті від 1 110 до 1 325 кілометрів над поверхнею Землі. Для порівняння - це приблизно в три рази вище нинішньої орбіти Міжнародної космічної станції, яка обертається навколо Землі на висоті 400 кілометрів.

Існуючий супутниковий зв'язок має затримку в не менше ніж 600 мілісекунд. У той же час, як обіцяють автори проекту низькоорбітального угруповання Starlink від компанії SpaceX, в її випадку затримка складе всього в 25 мілісекунд. Таким чином, супутниковий Інтернет можна буде порівняти за характеристиками з DSL підключенням, однак, його параметри все ще будуть нижче параметрів підключень типу «оптика в будинок». Втім, новий проект подарує додаткову надію жителям регіонів, які не охоплені досі мережами надшвидкісного доступу в Інтернет.

Зрозуміло, подібні і аналогічні проекти виношують не тільки в SpaceX, але і в ряді інших компаній - зокрема, в OneWeb. Однак SpaceX має незаперечну перевагу, що дає їй можливість істотної економії коштів: вона має в своєму розпорядженні власну систему доставки супутників на орбіту. Мова йде про ракету типу Falcon 9. Однак, навіть з урахуванням цієї економії коштів, за словами Ілона Маска, вартість реалізації і введення в експлуатацію проекту Starlink може досягти позначки в 10 мільярдів доларів.

Запуски супутників на орбіту почнуться десь в 2019 році і триватимуть до 2024, після чого в SpaceX обіцяють регулярно оновлювати і модернізувати угруповання для відповідності запитам користувачів.

Борис Скуратівський

- 02 жовтня, 2017



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:03 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX отримала дозвіл на запуск 4425 супутників

для мережі
глобального інтернету




Компанія SpaceX отримала добро на запуск 4 425 супутників, які будуть працювати в Ka- і Ku-діапазонах.


Федеральна комісія з електрозв'язку (FCC) схвалила заявку компанії SpaceX на отримання дозволу на надання послуг широкосмугового зв'язку з використанням супутникових технологій на території Сполучених Штатів і всього світу. Дане рішення стало першим в історії США позитивним рішенням за заявкою на запуск супутникового угруповання, що складається з низькоорбітальних супутників нового покоління.

Компанія SpaceX отримала дозвіл на використання частот в діапазонах Ka (20/30 ГГц) і Ku (11/14 ГГц) для забезпечення доступу в Інтернет по всьому світу. Компанія, яка планує запустити на орбіту 4 425 супутників, повинна буде виконати ряд умов, серед яких, зокрема, забезпечення захисту інших служб, що працюють в даних діапазонах частот.

Позитивне рішення, підтримане п'ятьма голосами з п'яти, що не стало великим сюрпризом, враховуючи те, що голова комісії Аджіт Пай рекомендував підтримати даний проект. Пай став свого роду чемпіоном в сфері забезпечення реалізації проектів, що дають доступ до широкосмугового Інтернету американцям, які проживають в сільській місцевості і віддалених районах, до яких не доходять оптико-волоконні кабелі і сигнал вишок стільникових компаній.

За останній рік FCC схвалила заявки на отримання дозволів на реалізацію проектів, пов'язаних з наданням послуг супутникового широкосмугового Інтернету, що надійшли від компаній OneWeb, Space Norway і Telesat. Інші заявки знаходяться на розгляді.

Окремі конкуренти компанії SpaceX (зокрема, OneWeb) висловлювали певні побоювання щодо плану компанії, пропонуючи організувати своєрідну «буферну зону» шириною в приблизно 125 кілометрів між супутниками SpaceX та іншими супутниковими системами, що складаються з негеостаціонарних апаратів (NGSO). Засновник компанії OneWeb Грег Вайлер підкреслив, що космічне сміття є серйозною проблемою, якій очолювана ним компанія приділяє першочергову увагу.

Однак в FCC заявили, що пропозицію компанії OneWeb з даного питання можна витлумачити як вимога організувати буферну зону, яка б простягалася від висоти в 1 015 кілометрів до 1 385 кілометрів, вказавши на те, що в комісії також стурбовані проблемами, пов'язаними з ризиком зіткнення між космічними станціями, проте, вважають, що дані питання слід вирішувати шляхом координації дій між різними операторами.

У той же час, член комісії Джессіка Розенворсел виступила з окремою заявою, зазначивши, що Сполученим Штатам слід ретельніше підготуватися до масової появи супутників на високих орбітах, виробивши, зокрема, загальні принципи для боротьби з космічним сміттям, а також чітку систему координації між різними федеральними органами для визначення національної політики в цьому новому секторі освоєння космосу.

У Національній раді з космосу розглядають можливість зміни своєї політики з метою надання більшого сприяння зростанню комерційної космічної індустрії. Дані зміни можуть охопити всі області - від спрощення умов видачі ліцензій до реформування системи експортного контролю та захисту радіочастот з метою забезпечення умов для освоєння космосу. До ради входять представники громадянського, оборонного та комерційного секторів, проте, в ньому до цих пір не представлена ​​FCC, і це, за словами Розенворсел, необхідно виправити.

17 квітня на своєму відкритому засіданні FCC розгляне пропозицію, яка передбачає внесення змін до регуляторних норми, що відображають зростання популярності невеликих супутникових систем. Як пропонує Пай, в разі, якщо супутникові системи будуть володіти певними характеристиками (зокрема, короткий термін експлуатації на орбіті), їх власники зможуть подавати заявки за новою, альтернативною процедурою, розробленою для малих супутників.

Борис Скуратівський

- 03 квітня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:03 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Чому Ілон Маск виграє гонку

в секторі
космічного інтернету




Компанія SpaceX планує запустити в космос більше чотирьох тисяч супутників,
які будуть роздавати жителям планети високошвидкісний інтернет.


Таким чином, число діючих супутників, що знаходяться на орбіті Землі, збільшиться вдвічі. Девід В. Сміт розглядає в статті на Eureka амбітні плани Ілона Маска в розрізі зароджуючогося сектору супутникового інтернету, а також пояснює, чому Ілону Маску судилося перемогти своїх конкурентів.

Навіть за мірками Ілона Маска план відправки на низьку навколоземну орбіту (LEO) 4 425 супутників для роздачі сигналу високошвидкісного інтернету жителям всієї планети є зухвалим і пов'язаний з фінансовими ризиками. Запуск супутникового угруповання компанії SpaceX збільшить кількість діючих на орбіті супутників більш ніж в два рази, при цьому Ілон Маск вже планує вивести на орбіту ще 7 518 супутників в рамках другого етапу реалізації проекту SpaceX. Ілон Маск вже не вперше береться за такі масштабні проекти, однак, ряд компаній вже втратили мільярди доларів на подібних супутникових проектах, зокрема можна згадати проект компанії Teledesic з 1990-х. Так чому ж Ілону Маску судилося досягти успіху там, де всі інші програвали?

Є дві причини, які дають нам право припускати, що у Маска є набагато більше шансів домогтися позитивного результату. По-перше, його послужний список доводить, що ті, хто сумнівається - помиляються - навіть коли терміни переносяться. Друга причина полягає в тому, що економічна основа супутникового ринку фундаментально змінилася, не в останню чергу - завдяки впливу компанії SpaceX, яка допомогла істотно скоротити вартість космічних запусків. До 2025 року Маск планує отримати дохід від організації запусків в розмірі 5 мільярдів доларів і цілих 30 мільярдів доларів в секторі супутникового інтернету.

«Я ніколи не буду сперечатися з Ілоном Маском, - говорить Грег Отрі, професор клінічного підприємництва в Південнокаліфорнійського університеті Маршалла. - Він досягає того, що на думку інших є неможливим. Він завжди веде свої компанії по кромці, за якою лежить фінансова криза, однак, в кінцевому підсумку він досягає своєї мети - навіть якщо не завжди в намічені терміни. Я обережно висловлю оптимістичну думку про те, що SpaceX чекає успіх».

Цільовим ринком для компанії SpaceX стануть як країни світу, що розвивається, так і нішеві ринки хай-енд класу - судноплавні і авіакомпанії, а також приватні компанії, які потребують захищеної зв'язку.

За словами Отрі, існує поширена думка про те, що компанія SpaceX є прибутковою, проте, як приватна компанія, вона не зобов'язана публікувати свої фінансові дані. Були серйозні інвестори, включаючи Google і Fidelity з мільярдними вкладеннями. «Той факт, що Маск зберіг фінансовий контроль над SpaceX, дає йому набагато ширше поле для маневрів. Все, що він робить, знаходиться в чіткій відповідності з його баченням щодо колонізації Марсу, і це думка може не збігатися з короткостроковими цілями членів ради директорів або численних акціонерів », - каже Отрі. Найскладніше завдання буде полягати в чіткому дотриманні тісного графіка запусків. У лютому ракета Falcon 9 компанії SpaceX запустила в космос перші два супутники в рамках проекту Starlink, однак, у Маска залишилося всього п'ять років на те, щоб запустити на орбіту решту 2 000 супутників відповідно до зобов'язань, даними Федеральній комісії з електрозв'язку (FCC) .

«Він бажає провести всі запуски власними силами, однак, в кінцевому підсумку, йому, можливо, доведеться просити допомогу у інших компаній, які проводять запуски», - каже Отрі.

Якщо Маск доб'ється успіху, то цільовими ринками послуг компанії SpaceX стануть, з одного боку, країни, що розвиваються, з іншого - нішеві ринки хай-енд класу в секторі судноплавних і авіакомпаній, а також приватних компаній, яким потрібно захищений зв'язок.

«Маск придивляється до любителів частих подорожей, яким необхідний потужний, стабільний сигнал. Кожен, хто подорожував на круїзному судні, знає, наскільки жахливим там буває якість інтернету. На іншому кінці кривої - приблизно чотири мільярди чоловік, які живуть за межами зон покриття інтернетом, в тому числі мова йде про величезні сільські райони США. Велика частина населення не потребує цього, оскільки їх стільникові телефони стабільно працюють в місті, у них є надійні підключення будинку, але окремі технологічні фанати проявлять інтерес », - каже Отрі.

Одним з тих, хто найбільш уважно стежить за історією розвитку компанії SpaceX, є Ларі Прес, професор інформаційних систем Каліфорнійського державного університету. З економічних міркувань доктор Прес вважає, що у низькоорбітальних супутників сьогодні є більше шансів стати життєздатними, ніж в епоху 90-х, коли на ринок вийшла компанія Teledesic, після банкрутства аналогічних проектів від компаній Iridium і Globalstar. Крах компанії Teledesic отримав величезний розголос, оскільки компанія мала акціонерів високого рівня, серед яких були такі люди, як Білл Гейтс, піонер стільникового зв'язку Крег Маккоя і саудівський принц Алвалід Бін Талал. Після цього на ринку низькоорбітальних супутників на якийсь час запанувала тиша, проте, сьогодні туди ломляться відразу кілька конкуруючих компаній.

Проект компанії SpaceX є найбільш амбітним, однак, компанія OneWeb Річарда-Бренсона пропонує програму запуску на орбіту угруповання, що складається з 882 супутників, і планує надати користувачам доступ в інтернет вже на початку наступного року. Тим часом, канадська компанія Telesat планує забезпечити глобальне покриття шляхом реалізації швидкої і недорогої програми, яка передбачає запуск невеликого, гібридного угруповання, що складається з супутників, що знаходяться як на полярній, так і на похилій орбіті. У Telesat планують запустити всього 117 низькоорбітальних супутників, проте, в компанії стверджують, що запатентоване ними гібридно полярно-похиле угруповання вимагає запуску на орбіту меншої кількості супутників для досягнення глобального покриття.

«Ми спостерігаємо величезний наплив компаній на цей ринок, оскільки супутники стають дешевшими, менше і легше, а вартість запусків знижується», - говорить доктор Прес.

Компанія SpaceX, за його словами, зробила посадку ракети масою в 549 054 кг на невелику автомобільну баржу у відкритому морі практично пересічною подією. Компанія провела 18 успішних м'яких посадок, а їхня ракета нового покоління - BFR - розроблена з прицілом на багаторазове використання. Маск каже, що дана ракета зможе виводити на орбіту кілька супутників за один політ. Представники компанії OneWeb, а також їх виробничі партнери з Airbus, стверджують, що автоматизація дозволить їм виробляти три супутника в день вартістю в менш ніж 1 мільйон доларів за одиницю. Вартість їх запуску буде низькою, оскільки вони маленькі і легкі. Споживчі наземні станції, необхідні для прийому сигналу, також будуть невеликими, дешевими і легкими в інсталяції, говорить доктор Прес.

«Вони будуть схожі на коробки для піци, і їх зможуть встановлювати кінцеві користувачі. На відміну від «тарілок», призначених для прийому ТВ-програм та інтернету, ці антени не доведеться чітко направляти на один геостаціонарній супутник», - додав він.

Ще одним позитивним моментом у розвитку супутникового ринку є значне поліпшення технологій зв'язку. Сьогоднішнє «смарт-радіо» може швидко змінювати частоту, схему живлення і модуляції. Вони дозволяють спільно використовувати частотний ресурс таким способом, який був абсолютно немислимий в період, коли компанія Teledesic безуспішно намагалася завоювати ринок. Тим часом, мережа наземних волоконних ліній зросла з 1990-х років експоненціально, що робить інтернет-шлюзи вельми привабливими цілями для супутникових компаній. Маск стверджує, що супутники компанії SpaceX будуть зв'язуватися один з одним через оптичні канали, що дозволить створити сильно переплетену мережу з низькою затримкою, яка буде передавати більшу частину нашого трафіку на далекі відстані.

Однак залишається ще кілька питань, які потребують вирішення. Однією з найбільших головних болів регуляторів є проблема космічного сміття, і SpaceX обговорює з FCC небезпеку його падіння для людей. Маск подумує про те, щоб компанія SpaceX за допомогою ракети BFR збирала на орбіті супутники, які відпрацювали свій ресурс. На щастя, між супутниковими провайдерами намітився дух співпраці, оскільки вони прийшли до розуміння того, що їх проекти можуть або разом піднятися до вершин, або разом потерпіти крах. Компанія OneWeb розробляє проект механізму для захоплення, який повинен буде збирати відпрацьовані своє супутники, і сподівається зробити цей проект відкритим. Всі провайдери підтримують ідею спільного використання частотного ресурсу один з одним і з провайдерами наземних служб. За словами доктора Преса, вони погоджуються з тим, що поділ частот може призвести до перешкод.

Відкритим залишається питання про те, як авторитарні й тоталітарні режими поставляться до появи супутникового інтернету. Наприклад, в Китаї уряд контролює те, до чого громадяни країни мають доступ до всесвітньої павутини. «Є багато цікавих питань - наприклад, чи дозволять такі країни як Китай і Північна Корея своїм громадянам встановлювати домашні наземні станції і підключатися до інтернету? Як в Саудівській Аравії поставляться до того, що її жителі отримають доступ до порнографії? Кубі також доведеться змінити свою політику, щоб громадяни отримали доступ до швидкого і дешевого інтернету, проте, якщо такі зміни відбудуться, кубинці стануть одними з основних користувачів системи», - говорить він.

Провайдери супутникового інтернету не тільки конкурують між собою в рамках битви за контроль над небом. Засновник компанії Facebook Марк Цукерберг планує використовувати дрони на сонячних батареях для надання доступу до інтернету мільярдам жителів планети, позбавленим такої можливості. У минулому році дрон «Aquila» від компанії Facebook пролітав годину і 46 хвилин над об'єктом Yuma Proving Ground в Арізоні. Дрони мають більший, ніж Boeing 747s, розмах крил, проте, вони легші (455 кг). Завдання, над вирішенням якої працює Facebook, полягає в тому, щоб змусити дрони перебувати в повітрі безперервно протягом місяців, оскільки вони споживають енергію в 5000 Ват на крейсерській висоті в 18288 метрів. Цукерберг визнає, що нікому ще не вдавалося створити безпілотний літальний апарат, здатний знаходиться в повітрі протягом такого тривалого часу, і команді, яка працює над проектом Aquila, належить зробити літальні апарати легше, скоротити споживання енергії і поліпшити динамічні льотні характеристики. Тим часом, в корпорації Alphabet, якій належить Google, також бачать потенціал на телекомунікаційному ринку. В рамках програми Project Loon вона збирається роздавати інтернет з повітряних куль, які перебувають в стратосфері на висоті в 18 кілометрів над Землею.

У каліфорнійській компанії Airborne Wireless Network (AWN) запевняють, що розробили більш ефективний метод забезпечення доступу до високошвидкісного інтернету з використанням комерційних літаків. Дана технологія відома як «Infinitus Super Highway». У AWN хочуть встановлювати широкосмугові приймач на борту літаків в кількості, що дозволяє використовувати їх в якості репітерів сигналу для забезпечення глобальної бездротового зв'язку. У компанії говорять, що це схоже на те, як супутники зв'язку забезпечують підключення наземним користувачам, але з набагато кращої пропускною спроможністю, кращою продуктивністю зв'язку і за меншу ціну.

«Багато хто з даних різних рішень переслідують спільні цілі - можливість надання глобального покриття, особливо - на території країн, що розвиваються, - говорить професор Отрі. - Однак, у випадку з дроном є проблеми з батареями, а повітряні кулі залежать від погоди. Супутниковим провайдерам не потрібно хвилюватися ні щодо першого, ні щодо другого. Однак, в країнах, що розвиваються можливо безліч нішевих варіантів використання дронів і повітряних куль - зокрема, під час матчів з американського футболу, коли занадто велика кількість стільникових телефонів створює взаємні перешкоди. І в даній ситуації дуже навіть непоганим рішенням є запуск повітряної кулі і підключення до нього всіх стільникових телефонів».

Однак, найбільший захват Отрі викликає космічний проект Ілона Маска. «Я є прихильником космосу. Все те, що розширює рамки нашого використання космосу і кількість космічних запусків популяризує по-справжньому важливі речі, які намагаються робити Ілон Маск і Річард Бренсон. Це - вихід людини за межі планети. У довгостроковій перспективі це добре для економіки і для навколишнього середовища. Як говорить Ілон Маск, в кінцевому підсумку це допоможе врятувати людську расу ...».

Борис Скуратівський

- 25 квітня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:03 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У SpaceX вирішили вдвічі зменшити висоту

орбіти супутників, що роздають
інтернет




Частина низькоорбітального супутникового угруповання компанії,
яка повинна буде забезпечувати роздачу супутникового Інтернету,
буде працювати на ще більш низькій орбіті - на висоті в 550 км.


Протягом декількох останніх років компанія SpaceX працює над проектом Starlink, мета якого полягає в запуску в космос тисяч низькоорбітальних супутників, які забезпечать користувачам по всьому світу доступ до високошвидкісного Інтернету, пише Universe Today.

У лютому компанія відправила на орбіту дві робочі моделі, використовуючи які, вона сподівається відтестувати технологію напередодні запуску в космос повноцінного супутникового угруповання. Однак, незважаючи на те, що супутники повинні були пересунутися на більш високу орбіту, цього не сталося.

Схоже, в компанії SpaceX злегка переглянули свої космічні плани. За даними видання The Verge, компанія SpaceX звернулася в FCC з проханням про надання їй дозволу на запуск в космос 1 584 супутників, які мають розміститися на висоті в 550 кілометрів над Землею. Спочатку запропонована орбіта - 1110 кілометрів (також відноситься до розряду низьких) - дозволяє компанії зменшити кількість супутників, необхідних для реалізації проекту. Така висота також допоможе компанії прибирати з орбіти супутники, які відслужили свій вік.

На такій низькій орбіті на супутник впливають такі фактори, як тяжіння Землі і частки атмосфери, що з часом може навіть змістити космічний апарат з його плановою орбіти. За підрахунками, це може статися через п'ять років експлуатації, а то й раніше.

Прибирання космічного сміття має важливе значення для людства. При цьому в компанії SpaceX планують запустити на навколоземну орбіту 12 000 супутників, які і повинні сформувати угруповання Starlink. Згадані вище 1 584 супутника входять в групу з 4 425 супутників, запуск яких на початку поточного року схвалили в FCC.

Борис Скуратівський

20 листопада, 2018.

RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:04 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX шукає 500 мільйонів доларів

для фінансування проекту супутникового інтернету




Компанія SpaceX збирає суму в 500 мільйонів доларів при оцінній вартості в 30,5 мільярда доларів,
говориться в публікації WSJ, автори якої посилаються на обізнані джерела.


У публікації йдеться, що компанія збирає дану суму частково з необхідності фінансування амбітного інтернет-проекту Starlink.

Згідно з раніше озвученим планом, в компанії SpaceX мають намір запустити в космос 11 000 супутників, які дозволять забезпечити жителям всієї Землі доступ в Інтернет. Однак, незважаючи на те, що, як раніше повідомлялося, компанія SpaceX планувала вже до кінця 2018 роки вивести на орбіту 400 супутників, досі їй вдалося запустити лише два дослідних апарати.

Якщо з фінансуванням все піде добре, то, за даними Dow Jones VentureSource, компанія SpaceX зможе довести загальну суму до фінансування підприємства до 2.5 мільярда доларів. Минулого місяця компанія SpaceX зібрала 250 мільйонів доларів завдяки випуску високоліквідних облігацій.

У публікації WSJ йдеться, що в процесі даного етапу збору коштів компанія SpaceX звернулася як до існуючих інвесторів, так і до нового інвестора - компанії Baillie Gifford & Co., що є великим інвестором компанії Tesla Ілона Маска. Автори статті стверджують, що SpaceX погодила з інвесторами умови, однак, гроші поки ще не переведені.

Борис Скуратівський

20 грудня, 2018.



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:04 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX встановила антени для тестування

супутникового інтернету Starlink




На заводі приватної аерокосмічної компанії SpaceX в Південному Техасі були вперше
помічені призначені для користувача термінали глобальної супутникової системи Starlink


Нагадаємо, що SpaceX готується до старту бета-тестування супутникового Інтернету системи Starlink.

На відміну від існуючих систем супутникового Інтернету, розташованих на набагато більш високих орбітах, включаючи геостаціонарні орбіти, де космічний апарат фактично здається ширяє над фіксованою точкою на Землі, супутники Starlink знаходяться набагато нижче – на низькій навколоземній орбіті. Тому створити наземні антени для цієї інтернет-угрупування виявилося набагато складніше.



Єдине дійсно життєздатне рішення – це термінал з фазованими антенними гратами. Проблема полягає в тому, що, хоча антени з фазованими антенними гратами різко впали в ціні за останні п’ять років, поточна ціна на існуючі рішення набагато вище цінника для масового ринку. Для переважної більшості користувачів просто не по кишені витрати на оплату послуг супутникового зв’язку в кілька тисяч доларів на місяць.

Іншими словами, для забезпечення життєздатності Starlink незалежно від якості або доступності самих супутників, SpaceX повинна якимось чином знайти спосіб поставити мільйони користувальницьких терміналів, які були б набагато більш функціональні і так само хороші або краще, ніж антени, які коштують $5000, $10 000 або навіть більше.

Крім того, що призначені для користувача термінали Starlink повинні бути як мінімум в 5-10 разів дешевше порівнянних альтернатив, вони також повинні бути дуже надійними і простими в налаштуванні.

22.06.2020

RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:04 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У мережі запустили карту покриття

супутників Starlink




У мережі з'явилася карта покриття супутників Starlink.


Її запустив портал droid.cafe, передає Хабр.

Згідно з даними, за допомогою карти можна спостерігати за розгортанням системи супутників. Також можна передбачити траєкторію польоту апаратів Starlink в майбутньому, якщо прибрати галочку з функції «Real World Time» і збільшити швидкість руху супутників.

Відзначається, що на даний момент відсоток покриття Starlink досить великий, однак є ще багато «білих плям» на Землі.

«Більшість виведених на орбіту супутників Starlink розташовані між 50 градусами північних і південних широт, а їх доступність змінюється в міру їхнього руху по орбіті з часом», - пише ресурс.

Нагадаємо, в середині місяця SpaceX відправила в космос дев'яту партію супутників Starlink. Тепер компанія готова приймати заявки на підключення високошвидкісного супутникового інтернету.

Лада Васюкова

23 червня, 2020



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:04 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX повідомила про старт

бета-тесту інтернету Starlink



Фото: Teslarati.com

SpaceX запустила бета-тестування супутникового інтернету Starlink.


Також були названі ціни на комплект стартового обладнання та вартість підключення до інтернету, передає Техно 24.

Повідомляється, що в App Store і Google Play з'явилися офіційні додатки для підключення та налаштування інтернету Starlink. Перші користувачі вже поділилися, що SpaceX обіцяє швидкість з'єднання від 50 до 150 Мбіт/с і швидкість затримки від 20 до 40 мілісекунд.

Ціна комплекту обладнання, що включає в себе супутникову тарілку, Wi-Fi роутер і набір кріплень, становить 499 доларів (понад 14 тис. грн), а вартість підключення - 99 доларів (близько 2800 грн).

Встановлення й налаштування з'єднання здійснюється за допомогою фірмового мобільного додатку для Android і iOS.



За даними ресурсу, додаток для настройки з'єднання практично не відрізняється від інших програм для керування Wi-Fi-роутерами. Користувачам пропонують інструкцію з встановлення супутникової тарілки, інструмент для перевірки швидкості інтернету, а також інформацію про стан підключення та якість сигналу.

Нагадаємо, Ілон Маск закликав американців взяти участь в тестуванні інтернету Starlink ще з початку місяця. Він повідомив, що програма публічного тестування буде розгорнута в північній частині США та на півдні Канади. В інших країнах тестування відбудеться після того, як компанія отримає дозвіл від регуляторів.

Лада Васюкова

28 жовтня, 2020



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:04 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Британія видала SpaceX ліцензію

на запуск
Starlink




Starlink вийде на ринок Великобританії.


SpaceX отримала ліцензію на надання послуг супутникового інтернету британським користувачам, передає InternetUA.

Повідомляється, що регулятор Ofcom видав дозвіл ще в листопаді. Ліцензія дозволить Starlink конкурувати з британськими наземними і супутниковими провайдерами, такими як BT Group Plc, Inmarsat Group Holdings і OneWeb.

За даними ресурсу, інтернет Starlink схвалили також в Греції, Німеччині та Австралії. Крім того, в листопаді SpaceX отримала дозвіл на запуск супутникового інтернету в Канаді.

Нагадаємо, SpaceX розгорнула бета-тестування Starlink в Північній Америці в жовтні минулого року. За словами Ілона Маска, деякі штати США, зокрема Флорида, зможуть отримати доступ до публічної бета-версії інтернету Starlink тільки в січні. А в Європі запуск інтернету Starlink можна очікувати вже в лютому-березні 2021 року.

Лада Васюкова

11 січня, 2020.



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:04 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США зафіксували новий рекорд швидкості

інтернету
Starlink




Супутниковий інтернет Starlink демонструє нові рекорди швидкості.


З часу перших бета-тестів в листопаді цей показник виріс більш ніж в два рази, передає iXBT.com.

Повідомляється, що в рамках чергового бета-тестування інтернету Starlink один з користувачів в Монтані зафіксував швидкість в 190 Мбіт/с. До слова, ще в листопаді, коли стали відомі перші враження американців від супутникового інтернету, цей показник становив лише 80 Мбіт/с.

Така швидкість поки була зафіксована тільки один раз. При цьому вона не є постійною - той же користувач з Монтани пізніше повідомляв про швидкість в 110 Мбіт/с. Проте, зростання швидкості значне, що, безсумнівно, є хорошим результатом для Starlink.

Нагадаємо, за словами перших користувачів Starlink, супутниковий інтернет відмінно працює навіть при несприятливих погодних умовах. Робота терміналу залишається стабільною в мороз, сніг та сильний вітер.

Лада Васюкова

18 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 22.01.2021, 10:51 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX запустила бета-тести інтернету Starlink

в Британії і Канаді




SpaceX розширила зону бета-тестування супутникового інтернету Starlink.


Можливість випробувати технологію отримали користувачі в Великобританії і Канаді, передає Finance.ua.

Повідомляється, що вартість місячної підписки на інтернет Starlink становить 89 фунтів (більше 3400 грн), а набір для підключення обійдеться користувачам в 439 фунтів (майже 17 тис. грн). Що стосується Канади, там набори для підключення були доставлені у віддалені регіони, де є проблеми з доступом до інтернету.

Швидкість супутникового інтернету Starlink поки коливається в межах від 50 Мбіт/с до 150 Мбіт/с з затримкою сигналу від 20 до 40 мілісекунд. Як відомо, зараз SpaceX встановила більше тисячі супутників для Starlink, але зі збільшенням кількості супутників якість інтернету буде помітно зростати.

Нагадаємо, дозвіл на запуск супутникового інтернету в Канаді SpaceX отримала ще в листопаді, а в Британії - на початку цього місяця. Також інтернет Starlink схвалили також в Греції, Німеччині та Австралії.

Лада Васюкова

21 січня, 2020.



RATVODДата: Понеділок, 08.02.2021, 15:45 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX запустить недорогі

голосові дзвінки в мереж
і Starlink




SpaceX планує надавати недорогі послуги зв'язку тим,
кому їх звичайна вартість не по кишені.


Йдеться про телефонний зв'язок Starlink, передає Ferra.ru.

Повідомляється, що компанія Ілона Маска подала до Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC) заявку на надання послуг за технологією VoIP з недорогим тарифами. Таким чином незаможні люди отримають можливість користуватися голосовим зв'язком Starlink.

Технологія VoIP має на увазі передачу голосу по IP. Користувачі зможуть здійснювати дзвінки за допомогою будь-якого телефону.

Відзначається, що SpaceX також подала заявку на участь в програмі Lifeline, сподіваючись отримати субсидії на надання недорогих послуг клієнтам.

Лада Васюкова

08 лютого, 2021.



RATVODДата: Середа, 10.02.2021, 14:28 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Число користувачів інтернету Starlink

досягло 10 тисяч




SpaceX подала заявку в комісію з цінних паперів і бірж США,
щоб зареєструвати Starlink як телекомунікаційну компанію.


Це необхідно для отримання гранту на розвиток інтернету у віддалених регіонах, передає vc.ru.

Як відомо, в грудні минулого року Федеральна комісія зв'язку США (FCC) виділила 9,2 млрд доларів на розширення покриття широкосмугового інтернету у віддалених регіонах. SpaceX виграла 886 мільйонів доларів, які будуть спрямовані на обслуговування клієнтів в 35 штатах.

Щоб отримати ці гроші, компанії Ілона Маска необхідна реєстрація. SpaceX просить задовольнити заявку до 7 червня 2021 року, аби вкластися в терміни, зазначені в умовах отримання фінансування.

Як зазначила компанія в заявці, число користувачів супутникового інтернету досягло 10 тисяч в США і за кордоном. На орбіту було запущено вже більше тисячі супутників Starlink.

Нагадаємо, SpaceX розгорнула бета-тестування Starlink в Північній Америці в жовтні минулого року. На сьогодні скористатися супутниковим інтернетом компанії можна тільки в США, Канаді та Великобританії.

Лада Васюкова

10 лютого, 2021.



RATVODДата: Неділя, 21.02.2021, 11:13 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Стало відомо, коли

інтернет
Starlink з'явиться в Україні




З початку року жителі Великобританії першими в Європі
отримали доступ до бета-версії інтернету Starlink.


Тим часом, стало відомо, коли скористатися надшвидким супутниковим інтернетом від компанії SpaceX можна буде безпосередньо в Україні, передає AIN.UA.

Згідно з даними, інформацією поділилися користувачі Twitter. З сайту Starlink вони дізналися, що в Україні супутниковий інтернет може з'явитися вже в наступному році.

Так, якщо спробувати оформити заявку на інтернет на сайті Starlink, вибравши в якості локації населений пункт України, то форма видасть попередження про те, що «для цієї території покриття передбачається у 2022 році».

Нагадаємо, SpaceX розгорнула бета-тестування Starlink в Північній Америці в жовтні минулого року. На сьогодні скористатися супутниковим інтернетом компанії можна тільки в США, Канаді та Великобританії.

До слова, ціна комплекту обладнання Starlink, що включає в себе супутникову тарілку, Wi-Fi роутер і набір кріплень,
становить 499 доларів (понад 14 тис. грн), а щомісячна абонплата - 99 доларів (близько 2800 грн).


Проте, за словами перших користувачів Starlink, супутниковий інтернет відмінно працює навіть при несприятливих погодних умовах.
Робота терміналу залишається стабільною в мороз, сніг та сильний вітер.

Лада Васюкова

19 лютого, 2021.

Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет Starlink
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024