FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 10:27

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 8К Super Hi-Vision TV (7680p х 4320p) (Без обговорення !!!)
Новини 8К Super Hi-Vision TV (7680p х 4320p)
RATVODДата: Вівторок, 05.10.2010, 14:55 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини Super Hi-Vision TV-

телебачення супер надвисокої чіткості

з дозволом 7680 на 4320 пікселів




RATVODДата: Вівторок, 05.10.2010, 15:01 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Глядачі побачили першу трансляцію

надчіткого телезображення

У Японії відбулася перша трансляція телебачення надвисокої чіткості - Super Hi-Vision TV.

З Лондона до Токіо був переданий концерт британської рок-групи The Charlatans.
Глядачі могли побачити найдрібніші деталі інструментів, осіб і одягу музикантів.

Глава відділу досліджень і розвитку японського суспільного телебачення Ен-ейч-кей Кейіті Кубота назвав експериментальну передачу "історичним моментом" для телебачення.

Технологія Super Hi-Vision TV, розроблена Ен-ейч-кей в співпраці з Би-б-си, дозволяє проектувати відеосигнал на екран з дозволом 7680 на 4320 пікселів. Зображення виходить в 16 разів чітко, ніж "повне" телебачення високої чіткості (full HDTV), що є зараз, з максимальним дозволом 1920 на 1080 пікселів.

Нова технологія вже була продемонстрована в 2008 році, коли в конференц-центре в Амстердамі показували статичне зображення лондонської мерії в надвисокій якості.

З тих пір телекомпанія Ен-ейч-кей значно зменшила розмір камер і застосувала новий метод стискування цифрового відеосигналу, що дозволяє передавати по оптиковолоконному кабелю 24 гігабайти інформації в секунду.

У новому стандарті якості передбачається показувати на гігантських суспільних екранах змагання лондонської Олімпіади 2012 року.

"В будинках у людей до 2012 року ще не з'являться телевізори з надчіткою картинкою, але ми дуже хочемо, аби люди змогли її побачити, - сказав директор Би-б-си по освітленню Лондонських ігор Роджет Моуси. - Ми мріємо зберегти фрагменти Олімпіади 2012 роки в супервисокій якості і показати їх публіці на декількох пробних екранах".

Ен-ейч-кей планує налагодити передачі для масового глядача у форматі Super Hi-Vision TV до 2020 року.

Би-б-си


RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 01:07 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Panasonic і NHK представили

перший у світі 145 " телевізор з дозволом 8K




Японський гігант Panasonic у співпраці з телерадіомовною корпорацією NHK представили перший у світі прототип плазмового PDP-телевізора з діагоналлю 145 дюймів і роздільною здатністю 7680 x запаморочливим 4320 точок (8K). Для того щоб підвищити якість зображення Panasonic застосувала оновлену технологію Imagine Engine, засновану на вертикальному скануванні пікселів.

Новинка, представлена компанією напередодні Олімпійських ігор у Лондоні, має підтримку технології Super Hi-Vision, розробленої NHK. Обидві японські компанії стали офіційними партнерами Олімпійських ігор 2012 року. З відкриттям Свята спорту NHK запустить пробне телемовлення з дозволом 8K, для реалізації якого не вистачало лише телевізора, що підтримує такий гігантський дозвіл.



На сьогоднішній день інформації про терміни, нехай навіть показового виходу телевізора на ринок, не має. NHK буде демонструвати спільну з Panasonic розробку на щорічній конференції Open House з 24 по 27 травня, а також в рамках міжнародного симпозіуму SID (3-8 червня).



slavasamДата: Четвер, 05.12.2013, 16:51 | Повідомлення # 4
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Путіну доповіли що Олімпіаду в Сочі телеглядачі побачать у 8K




Оргкомітет Олімпіади в Сочі сподівається, що кілька мільярдів телеглядачів зможуть спостерігати за іграми, які будуть записуватися в новому форматі супер високого дозволу - Super Hi-Vision.
За повідомленням Голосу Росії, «90 телерадіокомпаній будуть транслювати Олімпіаду в 123 країни. Ми очікуємо рекордну аудиторію і сподіваємося, що вона складе кілька мільярдів глядачів», сказав Дмитро Чернишенко, голова оргкомітету сочинської Олімпіади на проведеному Володимиром Путіним нараді з олімпійських об'єктів, їх готовності до змагань.
Найсучасніші камери будуть використовуватися для відеозйомки. Для того щоб показати змагання під самим цікавим кутом, оператори будуть знімати їх з «дирижаблів і вертольотів».
"Вперше в історії Олімпійських ігор, ці події будуть зніматися у форматі Super Hi-Vision, який забезпечує підвищений в два рази дозвіл, у порівнянні з кінотеатрами, має в шістнадцять разів більше пікселів, ніж поточний формат Full HD", додав Чернишенко. Він також зазначив, що для журналістів «створені оптимальні умови праці» у новому медіа-центрі.
Варто нагадати, що формат супер високого дозволу, відомий як Super Hi-Vision або 8K, японські компанії готують до своєї Олімпіаді в Токіо і для подальшого впровадження на території країни. Перші експериментальні зйомки і міжконтинентальна передача 8К сигналів відбулися на Лондонській Олімпіаді два роки тому, тоді кілька спортивних подій у супер високому дозволі, на великих екранах у кількох містах змогли спостерігати глядачі в Японії і США.
Олімпіада на «відмінно»
Високо оцінив зусилля Росії нещодавно обраний президент МОК Томас Бах, він заявив, що Росія готова надати «відмінні умови для спортсменів на зимових Олімпійських іграх у лютому. «Ми дуже задоволені підготовкою. Від відвідування цілого ряду олімпійських об'єктів у мене залишилися найприємніші враження», сказав він.

джерело
slavasamДата: Вівторок, 10.12.2013, 11:55 | Повідомлення # 5
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
DisplayPort 1.3 потіснить HDMI?




Необхідність появи в телевізорах інтерфейсу DisplayPort, про що неодноразово просили власники HDTV, стає реальністю. Більш того, компанія Panasonic випустила перший телевізор з підтримкою DisplayPort, який також став і першим в підтримку нової версії 2.0 для стандарту HDMI. Мова, звичайно ж, йде про серії UHD РК LED телевізорів Panasonic WT600, в якій поки тільки одна модель з 65-дюймовим екраном, що підтримує DisplayPort 1.2.

Є велика ймовірність, що в наступному році DisplayPort буде ширше представлений в інших телевізорах різних виробників. А в зв'язку з появою чергової версії DisplayPort 1.3 існує потенційна можливість витіснення інтерфейсу HDMI.
DisplayPort 1.3 буде представлений з можливістю передавати по одному кабелю цифровий відеосигнал 8K, два потоку 4K або просто 3D 4K, всі в форматі YUV 4:4:4, при 12-ти бітному кодуванні кольору. Це серйозно перевищує можливості HDMI 2.0! DisplayPort 1.3 може забезпечити швидкість передачі даних до 32,4 Гбіт, набагато вище, ніж HDMI 2.0 з 18 Гбіт.

Правда, варто врахувати, що все це поки неофіційні дані. Як і те, що стандарт DisplayPort 1.3, швидше за все, буде представлений у другому кварталі 2014 року, і ми, мабуть, не побачимо пристрої, що використовують цей роз'єм до CES 2015.
джерело
RATVODДата: Четвер, 16.01.2014, 15:42 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Super Hi -Vision - пріоритетне завдання

для японських телемовників




Надвисокий дозвіл є черговим кроком в еволюції телебачення. 4К - телевізори , що дають картинку , яка за своїм вирішенням в чотири рази перевищує дозвіл 1080p , вперше з'явилися на ринку в цей час минулого року , і з тих пір їх визнання і інтерес до них в усьому світі тільки росли .

У той час , як в британській медіа-групі BSkyB висловлюють обережний оптимізм , заявляючи , що повноцінне мовлення в 4К стане можливо через кілька років , гіганти ринку споживчої електроніки Південної Кореї просунулися набагато далі - цього літа в країні за підтримки LG почалося тестове 4К - мовлення .

Гонка триває, але , схоже , одна з країн біжить за абсолютно іншоій доріжці. У червні більше 20 провідних японських виробників електроніки і мовників - включаючи Sony , Sharp , Toshiba , Panasonic , NTV і NHK , відкинувши всі розбіжності , об'єднали свої зусилля в рамках підтримуваного урядом загального форуму « NexTV - F».

Їх цілі прості: підтримати розробку і впровадження стандартів UHD TV , а також зробити Японію першою в світі країною , яка почне мовлення у форматі 8К .

Формат 8К , також відомий в Японії як « Super Hi -Vision » , може похвалитися дозволом , який в чотири рази перевищує дозвіл 4К , або ж у 16 разів перевищує дозвіл звичного Full HD. Минулого року Міжнародний союз елетрозв"язку при ООН ( ITU) завершив затвердження стандарту , і деякі представники індустрії висловили припущення , що даний стандарт стане найвищою роздільною здатністю для споживчих дисплеїв.

Найбільший японський мовник - компанія NHK ( Nippon Hoso Kyokai ) - можливо, більше за інших зацікавлена в тому , щоб дані плани стали реальністю. За словами прес -секретаря компанії Ріойчіро Тодзі , NHK , яка тісно співпрацює з японськими виробниками телевізорів в справі вироблення стандартів , не має наміру починати мовлення у форматі 4К . І це незважаючи на те , що багато японських виробників вже випускають 4К - телевізори . Замість цього , за словами прес -секретаря компанії , вона націлена на використання технології 8К .

Однак рішення зробити ставку на 8К може бути ризикованим кроком у світлі того , що буде потрібно чимало часу для того , щоб зібрати воєдино всі необхідні елементи нового стандарту . Тодзі каже , що найбільшою перешкодою на шляху впровадження технології 8К є « розвиток технології компресії » , оскільки « для трансляції картинки в 8К потрібно передавати в 16 разів більше даних , ніж при трансляції контенту в Full HD ». І поки інженери NHK працюють над вирішенням даної задачі , закордонні конкуренти можуть захопити лідерство у формуванні нового ринку , запропонувавши масове мовлення в 4К .

Незважаючи на дані сумніви , інші члени NexTV-F цілком згодні з даними планом , і в цьому немає нічого дивного: компанія NHK має давню репутацію лідера в сфері успішних ТВ-інновацій , що йде своїм корінням в період японського післявоєнного економічного буму. У 1960 компанія розробила і запустила першу в Азії мережу кольорового телебачення , а в 1994 році першої в Японії почала мовлення в HDTV.

Втім , за останні кілька років темпи технологічних інновацій в Японії істотно знизилися , тоді як масове виробництво споживчої електроніки на заводах швидко розвиваються у конкурентів з Південної Кореї , Тайваню та Китаю привело до перенасичення ринку і зниження продажів телевізорів по всьому світу.

Тільки минулого місяця дослідження ринку , проведене компанією IHS , показало 5 % зниження продажів HDTV - телевізорів у всьому світі в 2013 році. Перед цим , у 2012 році , ринок пережив 7 % зниження продажів , а 2011 найбільші японські виробники електроніки закінчили з чистим збитком у розмірі 17 мільярдів доларів - чималу роль в цьому зіграло падіння продажів телевізорів.

На думку аналітика індустрії Широ Мікошіба , виною таких низьких показників є відсутність великого інтересу до інновацій. У звіті за підсумками 2012 року він зазначив: « 3D-дисплеї і можливість підключення до інтернету не стали стимулом для заміни телевізорів ». Іншими словами , у людей , які вже придбали HDTV - телевізор , немає особливої причини для його заміни на щось нове , більш просунуте .

У NexTV-F сподіваються , що UHD зможе стати тією іскрою , яка знову розпалить полум'я інтересу до покупки телевізорів. Незважаючи на те , що члени форуму розуміють , що ринок 4K - телевізорів буде характеризуватися величезною конкуренцією , вони сподіваються на те , що швидкий старт 8К зможе висунути їх на передній край битви за лідерство. За словами Тодзі , в NHK планують « почати тестове 8К - мовлення в 2016 році , а до 2020 запустити повноцінне мовлення в цьому стандарті ».

Якщо історія є показником , світ, можливо , захоче взяти до відома рішення телекомпанії.



slavasamДата: Субота, 25.01.2014, 11:34 | Повідомлення # 7
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Японія тестує наземне телебачення 8K




Японський громадський мовник NHK провів вдалі тести наземного телебачення в форматі Super Hi-Vision 8K, який до цього тестувався на супутнику , наприклад з Лондона до Амстердама на IBC. Теесты проводилися на ультра-коротких хвилях через Science & Technology Research Laboratories знаходиться в Hitoyoshi, що в південній Японії . Вдалося з успіхом послати сигнал на дальність близько 27 кілометрів. Можливо приходить час на трянсляцию Super Ultra HD (8K) в цифровому наземному телебаченні ?
Японський оператор NHK має намір провести ряд показів у форматі 8K під час зимових Олімпійських Ігор в Сочі . Трансмісії будуть показані на пряму для прийому в NHK Fureai Hall в Shibuya, при Nagoya Station NHK, а також фільми з цих змагань і інші частини 8K, який будуть показані на честь 60 річчя телевізійних програм у
Nagoi.

Super Hi-Vision пов'язаний з NHK від 1995 року.
Формат 8K має 7680 на 4320 пікселів , або в 4 більша роздільність ніж 4K і 16 разів більше ніж формат Full HD (беручи до уваги поверхню).
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 07.02.2014, 13:02 | Повідомлення # 8
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
8К відео на службі здоров'я




Відео з роздільною здатністю 8К може отримати більш широке поширення в медицині, ніж в індустрії телемовлення. Вражаючий прогрес сучасної мікроелектроніки і успіхи в розвитку відео надвисокого дозволу дозволяють створювати унікальні медичні прилади.
Medical Imaging Consortium (MIC) повідомив про результати унікального експерименту на тваринах. В процесі операції по видаленню жовчного міхура свині використовували ендоскоп, який дозволяє переглядати оперованих зону на відео з роздільною здатністю 8К.

"Це був більший успіх, ніж ми очікували", сказав Toshio Chiba, головний директор MIC. В експерименті був використаний 8K ендоскоп створений на основі компактної 8К камери, розробленої Hitachi Kokusai Electric, і ендоскоп виробництва компанії Shinko Optical. "Відео з ендоскопа настільки детальний, що може усунути необхідність у хірургічних мікроскопах," сказав Chiba. У результаті стає можливим побачити внутрішні структури кровоносних судин і кордони між раковими і нормальними тканинами, які неможливо було побачити раніше. "Можливо побачити навіть кедрову пилок", сказав Chiba.

Відзначаючи швидку мініатюризацію 8К камер, Chiba сказав: "Вони спочатку важили 80 кг у 2002 році. Але вага була зменшена до 40 кг у 2004 році, 20 кг - у 2010 році і 2,5 кг - в 2013 році. Більш того, передбачається, що через один або два роки вага буде ще раз скорочений до 1/3".
Chiba планує брати участь у діяльності по просуванню нових медичних видеоразработок не тільки в Японії, але і в інших країнах.
джерело
slavasamДата: Четвер, 13.03.2014, 20:40 | Повідомлення # 9
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
NHK передає 8K за стандартним телеканалу




Японська компанія NHK вперше покаже за межами Японії останню версію своєї системи Super Hi-Vision (8K) на майбутній виставці NAB 2014. NHK виконає передачу відео в дозволі 8K за стандартним ефірному дециметровому телеканалу з смугою частот 6 МГц.

Демонстрація відбудеться 7-10 квітня в Лас-Вегасі. NHK також представить результати недавно проведеного в Японії міжміського тестової трансляції по ефірному телеканалу у вирішенні 8K. На виставці відбудеться презентація проекційного кінотеатру з 350-дюймовим екраном у вирішенні 8K і з підтримкою 22.2-канальної акустичної системи. Будуть показані недавно зняті у вирішенні 8K найважливіші події зимових Олімпійських ігор в Сочі.

NHK покаже нову відеокамеру з роздільною здатністю 8K, яка важить менше 2 кг, перший в світі HEVC кодер для сигналів у вирішенні 8K, дисплеї вбудовується в систему об'ємного звучання з віртуальної підтримкою 22.2-канального звуку в побутових умовах.
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 22.05.2015, 07:05 | Повідомлення # 10
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Японці покажуть 8K



Японська мовна компанія NHK має намір показати в дії новий стандарт передачі відео 8К, який поступово може прийти на зміну Ultra HD (4K). Очікується, що передача відео в 8K Super Hi-Vision форматі буде здійснена NHK 28-31 травня в ході спеціального відкритого заходу в Токіо, де компанія презентує свої наукові розробки.
Трансляція 8К піде через належить NHK супутника BSAT-1. «Цвяхом» програми обіцяє стати система компресії відео, яка дозволяє передавати зображення, що вимагають пропускання каналу в 72 Гбіт/с, за допомогою всього лише каналу на 85 Мбіт/с. Розробники NHK Labs заявили, що вони використовують систему кодування HEVC, а також стандарт MPEG Media Transport і MPEG-4 AAC для передачі звуку.
Як говориться в офіційній заяві NHK, майбутній тест підготує глядачів до більш масштабних тестуванням технології 8K, які повинні відбутися в наступному році. Відомо, що в ході трансляції буде демонструватися запис симфонічного оркестру, який виконує Симфонію №6 Чайковського під управлінням шведського диригента Герберта Блумстедта, зроблена у вересні.
Компанія NHK зазначає, що вона почала розробку стандарту Super Hi-Vision в 1995 році, а в 2008 році запустила першу демо-трансляцію у форматі 8K з Олімпійських ігор у Лондоні. У самій HNK очікують, що стандартом для телевещения по всьому світу формат 8K-стане до 2030 року.
Десятки мільйонів телевізорів з підтримкою 4K (Ultra HD) вже продано на світовому ринку. Як очікують в IHS DisplaySearch, комерційні поставки 8К-телевізорів можуть початися в 2018 році. Саме в цьому році NHK має намір запустити комерційний сервіс на базі 8К.
Динаміка проникнення телевізорів з форматами екранів HD, UHD, FHD:
[img]http://i.piccy.info/i9/d78c93eb279cafba10f8a4132e7594c6/1432266421/20623/900139/
penetration_uhd_hd_panels_displaysearch_4k_8k_500.jpg[/img]
Джерело: IHS, 2015
Всього в 2014 році було продано 19 млн Ultra HD (4K) телевізорів, а в 2015 році, очікують в IHS, обсяги їх поставок подвояться; так що продажі ТБ з підтримкою даної технології досягнуть 15% ринку.
джерело
RATVODДата: Четвер, 09.06.2016, 09:02 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Трансляції Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро

будуть вестися в форматі 8K




Бразильська телекомпанія Globo і японський громадський мовник оголосили про свої плани продемонструвати можливості прямих трансляцій з Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро в стандарті 8К.

Головні світові спортивні заходи давно зажили слави ідеальних майданчиків для тестування і обкатки телевізійних технологій. Як відомо, топової технологією в період проведення минулої Олімпіади і футбольного чемпіонату FIFA в Бразилії, була технологія 4К. У свою чергу, Олімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро судилося зіграти свою роль у розвитку стандарту 8К.

Читайте також: Discovery просуває Олімпіаду в соцмережі

Якщо враховувати той факт, що технологія Ultra HD 4K ще дуже далека від повсюдного проникнення в світ телебачення, то перспективи стандарту 8К слід очікувати в середньостроковому майбутньому.

Трансляції, які будуть доступні широкому загалу, будуть вестися в розташованому в Ріо-де-Жанейро музеї Museu do Amanhã (Музей завтрашнього дня). Зокрема, в новому стандарті можна буде подивитися церемонії відкриття і закриття ігор, а також ряд змагань.

«Ми як і раніше працюємо над забезпеченням міграції бразильських телеглядачів в світ цифрового HD-телебачення, однак, технологічний прогрес не чекає, і тому команда телекомпанії Globo приступила до вивчення технологій нового покоління для безкоштовного мовлення», - говорить технічний директор компанії Globo Раймунд Баррос. - «Такі заходи в черговий раз підкреслюють важливість безкоштовного телебачення, а також його еволюцію в бік більш яскравих можливостей, які дарує глядачеві UHD».

Це далеко не перший випадок експериментів телекомпанії Globo з технологією 8К. Компанія вже використовувала її під час Бразильського Карнавалу 2013 року і Чемпіонату світу з футболу FIFA в 2014. Однак, в цьому році жителі і гості країни зможуть стати свідками першого в історії бразильського телебачення випадку проведення трансляцій в стандарті 8К в режимі прямого ефіру через наземні канали.

- 8 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 04.08.2016, 19:23 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Перше в світі мовлення в дозволі 8K

стартувало в Японії




Японія стала першою в світі країною, в якій було запущено
телевізійне мовлення в форматі 8K.


Першовідкривачем стала місцева громадська телерадіокомпанія NHK. У понеділок заробив тестовий телеканал Super Hi-Vision, який надає контент з роздільною здатністю 7680 х 4320 пікселів.

Глядачам запропоновано переглядати виступи японської поп-співачки Кярі ​​Памю Памю, запис церемонії відкриття Літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні і концерт знаменитого японського диригента Сейджі Озава.

Мовлення Super Hi-Vision проходить з 10 ранку до 5 вечора. Якісну картинку відмінно доповнює звуковий супровід у форматі 22.2.

Варто відзначити, що телевізорів з необхідним обладнанням, здатних відтворювати такий контент, поки що ні у кого немає, тому телерадіокомпанія в декількох містах встановила величезні дисплеї і обладнання.

- 03 серпня 2016



RATVODДата: Вівторок, 30.08.2016, 14:59 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
NHK, Panasonic і Sony будуть співпрацювати

в сфері впровадження
стандарту 8К




Японська громадська телерадіокомпанія та найбільші виробники телевізорів країни планують розвинути
стандарт Super Hi-Vision до початку Олімпійських ігор 2020 року, які будуть проходити в Токіо
.


Команда японського мовника NHK об'єднає зусилля з командами компаній Panasonic, Sony і ряду інших для подальшого збільшення асортименту моделей телевізорів, що підтримують технологію надвисокої чіткості 8К. Про це йдеться в матеріалі Nikkei.

Ще в липні компанія NHK анонсувала спецпроект по організації промо-трансляцій в стандарті 8К з Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Вони повинні були проводитися в шести японських публічних залах через те, що у відкритому продажі поки досить складно знайти обладнання для перегляду 8К-контенту. Крім трансляцій церемоній відкриття і закриття Ігор, в стандарті 8К можна було також побачити окремі змагання з дзюдо, плавання, легкої атлетики, баскетболу та футболу. При цьому деякі з цих трансляцій велися в режимі прямого ефіру.

У публікації Nikkei відзначається, що компанія Sony планує почати масовий продаж 8К-сумісних телевізорів до 2020 року. У компанії Panasonic поки не називали точної дати початку продажів таких моделей. Однак найімовірніше, що вона захоче почати продажі 8К-телевізорів з таким розрахунком, щоб у споживачів був час на покупку до моменту початку Олімпійських ігор в Токіо 2020 року.

«У компаніях Panasonic і Sony прийшли до висновку, що самостійна розробка 8К-технологій може виявитися збитковою», - пише Nikkei. - «Компанії будуть спільно працювати над розробкою технологій, необхідних для впровадження стандарту 8К, продовжуючи при цьому приділяти основну увагу випуску 4К-телевізорів, які непогано продаються».

- 30 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 13.09.2016, 18:13 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
NHK планує розробляти надтонкі 8K-дисплеї



Японський суспільний мовник NHK на виставці IBC 2016 озвучив плани розвивати
нову технологію виробництва «ультратонких» 8K-дисплеїв на основі OLED
.


На своєму стенді телекомпанія демонструє надлегкий OLED-дисплей товщиною в 1 міліметр, на основі якого, згідно з інформацією від компанії, буде розроблений пластиковий «рулонний» екран, який дозволить всім бажаючим дивитися вдома 8K-контент.

Представниця прес-служби компанії NHK назвала надлегкі дисплеї «ключем до просування 8K-технологій в будинку», поінформувавши відвідувачів заходу про плани компанії запропонувати широкому загалу «рулонні» 8K-сумісні OLED-дисплеї, які відрізняються від стандартних екранів тим, що в їх основі лежить технологія органічних світлодіодів, світіння в яких породжує електричний струм.

Технологія виробництва пластикових OLED-дисплеїв поки знаходиться на стадії розробки. Мовник продемонстрував відвідувачам виставки на 130-дюймовому дисплеї, створеному з ультратонких скляних 4K-сумісний OLED-панелей розміром 4х65 дюйма, відеоматеріали, зняті під час Олімпіади-2016 в Ріо.

Компанія NHK також прискореними темпами рухається до запуску 8K-мовлення до 2018 року; в даний час щодня з 10:00 до 17:00 PSB веде тестові 8K-трансляції через супутник, які доступні для перегляду всім бажаючим в спеціальних залах при місцевих бюро NHK.

Мета даного проекту полягає в відточуванні технології повноцінного 8K-мовлення через супутник до моменту початку Олімпійських ігор в Токіо, які пройдуть в 2020 році.

- 13 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 27.04.2017, 19:31 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
NHK створив інноваційну технологію

транспортування
8K-відео




Японський суспільний мовник NHK об'єднує свої зусилля з японською компанією-розробником технологій мовлення Village-Island
з метою розробки нових рішень для передачі контенту в стандарті 8K 4:2:2 60p 10 біт через один кабель 12G-SDI.


Система, що отримала назву VICO-8, бере 8K-відео у вигляді 4-х вхідних сигналів 12G-SDI, компресованих в співвідношенні чотири до одного, без видимих ​​втрат якості, генеруючи єдиний вихідний відеопотік IntoPIX TICO 8K, заточений для передачі через один інтерфейс 12G -SDI з затримкою на кілька відео-рядків - тобто, менше 1 мс.

В обох компаніях називають це інноваційним підходом, оскільки зазвичай для передачі «сирого» контенту в стандарті 8K 60p 4:2:2 (10 бітів) потрібно 16x3G-SDI або 4x12G-SDI кабелів. Необхідність використання додаткових кабелів пов'язана з потребою додаткового простору для їх прокладки, більш високих витрат і додаткової складності при монтажі.

Крім того, передача Ultra HD сигналу за допомогою декількох кабелів SDI породжує певні проблеми в процесі здійснення дистрибуції сигналу, перемикання, передачі та інших базових операцій, - заявляють в компаніях.

«Використання технології VICO-8 може мати приголомшливі результати в наших мережах 8K OBVAN, де ми регулярно стикаємося з проблемами, пов'язаними з обмеженістю простору, перегрівом, сплутаністю кабелів і витратою енергії, - говорить провідний менеджер з питань інженерного адміністрування в NHK Мійязакі Сан. - Передача 8K-контенту по єдиному кабелю SDI спрощує наші операції і знижує ризики, що виникають при використанні мереж OBVAN».

Система VICO-8 може бути налаштована як кодер і як декодер. Як декодер вона також може бути налаштована таким чином, щоб видавати перекомпресований 4K-сигнал, що стало можливим завдяки наявності в системі компресії TICO функції внутрішнього масштабування в бік зменшення дозволу. Це дозволяє заощадити на використанні дорогих і величезних професійних 8K-дисплеїв, замінивши їх 4K-дисплеями, що дозволяють таким чином контролювати 8K-сигнал, заявляють в компаніях.

«Технологія TICO полегшує доступ до 8K-контенту широкому колу користувачів і додатків. Інтерфейс 12G-SDI стає все більш і більш популярним в новій мовній інфраструктурі, - говорить Жан-Баптіс Лорен, який обіймає посаду маркетинг-директора в компанії intoPIX. - У компанії IntoPIX раді можливості взяти участь в прискоренні процесу переходу до 8K-мовлення, яке також відоме як Super Hi-Vision. Включення функції 8K в систему TICO для компанії NHK з розробкою нових FPGA IP-ядер стали для нас природною еволюцією».

Борис Скуратівський

- 26 квітня, 2017

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 8К Super Hi-Vision TV (7680p х 4320p) (Без обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024