FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 17:21

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Встановлення обладнання SAT TV » Як самостійно встановити і налаштувати супутникову антену ?
Як самостійно встановити і налаштувати супутникову антену ?
RatvodTechДата: Середа, 29.04.2009, 11:36 | Повідомлення # 1
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Як самостійно встановити і

налаштувати супутникову антену
RATVODДата: Середа, 27.01.2010, 01:15 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Як дивитися супутникове телебачення ?

Вибір ресівера і кабелю.

Ми визначилися з антеною і конверторами. Але їх, на жаль, не вистачає для того, щоб побачити телепередачі на екрані телевізора. Як вже наголошувалося, необхідний ресівер і «транспортний засіб» - кабель.

Конвертор або, в разі мультифида, DiSEqC-переключатель, підключається на вхід ресівера кабелем. У Інтернеті можна зустріти масу обговорень з тематики його вибору. Найголовніше і практично єдине умова - хвилевий опір має бути 75 Ом. Тобто підійде звичайний телевізійний кабель. Вимоги по малому загасанню необхідно враховувати, якщо відстань між ресівером і антеною досить великий, близько 50-100 метрів. Якщо ж йдеться про балконі в межах однієї квартири, сміливо вибирайте кабель дешевше, не помилитеся.

Ресівер встановлюється безпосередньо перед телевізором і служить для вибору і перетворення каналів, прийнятих з супутника. Підключення до телевізора може бути по аудио- і відео-входу або через антенне введення. Якщо дозволяють характеристики телевізора і ресівера, можливе підключення по входах S-Video або RGB. Є ресівери, що допускають прослухування багатоканального звуку для домашніх кінотеатрів. Все залежить від марки ресівера, телевізора і їх ціни.

Найдешевші ресівери FTA (free to air) дозволяють приймати лише відкриті канали. Ціна такого пристрою $40-80. Але добре б пам'ятати прислів'я про те, що скупою платить двічі. Рано чи пізно виявляється що дивитися, загалом, нічого. Каналів багато, але показують там. Фільми найстаріші, передачі другосортні, а реклами не міряно.

Виробники дешевих ресіверів теж не ликом шиті. Ряд моделей що випускаються на ринок як FTA напівлегальними способами підтримуються виробниками після продажу і дозволяють, «заливши» альтернативну прошивку, дивитися деякі кодовані канали.

Які такі деякі? Проконсультуйтеся у свого продавця про можливості конкретної моделі. Або побродите по інтернет-форумах. У них можна знайти багато цікавого: списки доступних каналів, кодувань, ключі до них. Але якщо ви не налагоджені витрачати час на оновлення часто змінних прошивок і ключів, то доведеться обмежитися лише офіційно відкритими каналами.

Ще одна можливість перегляду кодованих каналів - кардшаринг. Можливість явно піратська. Суть її в тому, що власник карти для перегляду телевізійних каналів за допомогою спеціального програмного забезпечення через інтернет надає можливість видаленим користувачам, що підписалися, отримувати в реальному часі ключі, необхідні для перегляду телепрограми. Вартість послуги значно менше вартості офіційної карти. Наприклад, шаринг на будь-який популярний пакет каналів пропонується в мережі за $4-9 в місяць при вартості карти близько $20-70.

Самий безклопітний, але не найдешевший варіант перегляду кодованих каналів - покупка офіційних карт. Сама по собі карта, звичайно, працювати не буде, для її використання потрібний ресівер, картоприемник, що має. Якщо плануєте перегляд каналів декількох провайдерів, кількість картоприемников повинна відповідати їх числу. Вартість ресіверів з можливістю роботи з картами доступу починається приблизно від $120. При покупці поцікавтеся у продавця, чи працюватиме пропонований ресівер з потрібною вам картою. Нюанси сповна можливі.

Провайдер російського пакету «Тріколор» вирішив полегшити життя своїм абонентам і пропонує для перегляду своїх кодованих каналів використовувати спеціальний ресівер, що не вимагає жодних карт і абонентської плати. Вартість його починається від $100. Звичайно, по кількості каналів «Тріколор» значно поступається всюдисущим НТВ+, але з врахуванням відсутності абонентської плати це непогане рішення.

Найдорожчі ресівери надають ряд додаткових можливостей. Це вже не просто пристрою для обробки телевізійних сигналів, але справжні мультимедійні центри. Серед їх «прибамбасів» - наявність жорсткого диска для запису програм, що переглядаються, декількох тюнерів для одночасного перегляду і запису різних каналів, мережевої карти для роботи в комп'ютерній мережі, пристрої читання і запису DVD, безліч варіантів різних виходів і так далі Чим більше можливостей, тим вище ціна. Вона може доходити до $1000 і навіть вище.

З ресіверами в основному розібралися. Не рекламуватиму конкретну марку, визначитеся принципово з можливостями, а в подробицях вам допоможе продавець.


RATVODДата: Четвер, 28.01.2010, 12:16 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Вибір місця установки супутникової антени.

Доступно тільки для користувачів

RATVODДата: Субота, 20.03.2010, 12:22 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Березневе сонце вказує на телесупутники

17 березня довгота дня в Мінську склала 11 годин 57 хвилин,
а 18 березня, день продовжиться 12 годин 1 хвилину.

Настає весняне рівнодення.

Особливо поздоровляємо з приходом цих днів любителів супутникового телебачення. Річ у тому, що в період весняного (також і осіннього) рівнодення можна без спеціальних приладів, сповна наочно визначити у вашому конкретному місці доступність популярних орбітальних передавачів - супутників Hot Bird, Sirius, Amos і ряду інших.

Із задоволенням читаю на інтернет-сторінках «Sat-Digest - Щоденні новини супутникового телебачення» повідомлення на зразок того, що «канал 'Підмосков'я' з'явився в пакеті 'Континент ТБ' на 12600V» або «молдавському телеканалі 'Jurnal TV' з'явився на 12719H». Тут є щоденний рух, є життя! Саме тому мені цікавий і канал Підмосков'я, і молдавський Jurnal TV, і незалежний білоруський канал Белсат, і безліч інших. Варіантність джерел інформації забезпечує мою свободу вибору.

Шкода, що звичайне ефірне або кабельне телебачення в умовах Білорусі - це стале корито з обмеженим числом вічок-каналів. Хлебчи що дають! Але, окрім московських теленовин, які підлесливо ретранслює білоруське телебачення, я хочу безпосередньо бачити новинні канали Києва і Варшави.

Окрім агресивно-комерційного НТВ (та до того ж в білоруському варіанті), хочу бачити інтелігентний петербурзький П'ятий канал. Хочу бачити канали, які називаються однаково, - Культура, але вони різні тому, що виробляються в Польщі і Росії.

Чи є десь телевізійна країна без настирливої тупої реклами (18 хвилин в годину!), без обридлих фізіономій політиків і шоуменов? Така країна є - супутникове телебачення.

Де узяти пропуск в цю країну? Наберіть в Гугле «супутникове ТБ, Білорусь» і отримаєте немало адрес фірм-установників. За яку суму? Пошук з використанням словосполуки «комплекти для прийому безкоштовних каналів» підкаже, що менш, ніж за 100 у.о. можна підібрати 5 або 6 варіантів. Хоча можна і дорожче.

Дні рівнодення - вдалий час для ухвалення самостійного рішення про установку супутникової системи у вашому будинку. Можна заощадити на попередньому виклику фахівця з його прибором-satfinder’ом і самому визначити, чи буде видний який-небудь «народний» супутник з того місця, де плануєте встановити тарілку.

Березневе сонце дозволяє визначити,
«видний» або «не видний» супутник із-за сусіднього будинку
.

Буде потрібно збіг наступних чинників:

1) ясна погода
2) ваше знаходження в місці установки антени
3) годинник на руці

Опубліковану далі таблицю розрахунків для Мінська я привів в торішній публікації на тему рівнодення і потім із задоволенням прочитав експертну оцінку в читацькому форумі: «В принципі правильно, хоча із-за рефракції цифри можуть на пару хвилин відрізнятися».

Час доби в дні весняного рівнодення, коли видиме знаходження сонця на піднебінні практично збігається з местомом супутника («де сонце - там супутник»)

супутник--------------час

80.0°E Express AM2----- 08:46
75.0°E ABS 1------------- 09:06
60.0°E Intelsat 904------ 10:07
53.0°E Express AM22---- 10:35
40.0°E Express AM1----- 11:28
39.0°E Hellas Sat 2------ 11:32
36.0°E Eutelsat W4------ 11:44
28.2°E Eurobird 1-------- 12:15
19.2°E Astra-------------- 12:51
13.0°E Hot Bird----------- 13:17
9.0°E Eurobird 9--------- 13:33
4.8°E Sirius 4------------- 13:50
0.8°W Thor--------------- 14:12
4.0°W Amos 2------------ 14:25

Звичайно, тут потрібні незначні хвилинні поправки для регіонів Могильова і Бреста, але ми і не претендуємо на астрономічну точність. Наше завдання просте: визначити в принципі «видний» або «не видний» якийсь супутник з балкона або ж його безнадійно закриває сусідній будинок.

Поздоровляємо любителів супутникового ТБ з настанням весняного рівнодення і можливістю самостійно «прив'язатися» до космічних передавачів. Ясного всім нам піднебіння!

Сергій КРАПІВІН

naviny.by


TIIДата: П`ятниця, 06.08.2010, 16:52 | Повідомлення # 19
знаток

Країна:
повідомлень: 45
Статус: Оффлайн
Визначення місця і напрямку супутникової антени з вашого будинку

APEBOX C2 4K UHD COMBO DVB-S2X MS + DVB-T2/C IPTV, Multistream
(4W, 4.8E,13E, 14W)
RATVODДата: Неділя, 12.09.2010, 11:35 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Антена 1.1 м налаштована на

Yamal 201 (90.0°E), Intelsat 15 (85.2°E), Express-AM2/MD1 (80.0°E), ABS-1 (75.0°E)




Дякуємо lvsat за фото
RATVODДата: Неділя, 06.11.2011, 19:39 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Антена налаштована на

Express-AM22 (53.0°E), Türksat 2A/3A (42.0°E), Astra 1G (31.5°E)



Дякуємо AK BARS за фото
RATVODДата: Четвер, 17.11.2011, 21:37 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Антена 1.2 м налаштована на

ABS-1 (75.0°E), Intelsat 904 (60.0°E), Eutelsat W4/W7 (36.0°E),




Дякуємо петр шекера за фото


Quote (петр шекера)
Перед ВАМИ тарелка 120 Харьковского пр-ва.
На ней установлены 3 головки EHKF-3110A.
Левая принимает 75Е. Центральная 60Е. Правая 36Е.
Но правая головка переделана под круговую (самопал)переделал сам.
Можно ставить НТВ круговую проверял пашет шикарно но я не захотел покупать.


Quote (любитель ств)
Это из области невероятное. Слишком большой разброс от фокуса.
На такой же харьковской антенне с разницей 13 градусов и то мультифид плохо строится, запаса по качеству почти нет.
Что здесь можно говорить об устойчивом приеме?
Такой мультифид годится разве что для экспериментов, а применить на практике....?


Quote (петр шекера)
Это из области невероятное- это точно!!! Но все работает шикарно даже в дождь и снег уже 2года.
На 75Е = 50-60%, на 60Е = 80-90% на 36Е = 60-70%. Но это на OPENBOX - 680.
А на ALLIGATOR еще больше.MPEG-4 пашет супер. Тарелками я занимаюсь около 10 лет.
Перепробывал любые комбинации но не теоритически а практически
RATVODДата: Вівторок, 22.11.2011, 21:35 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Антена налаштована на

Yamal 201 (90.0°E), Express-AM2/MD1 (80.0°E), ABS-1 (75.0°E)


RATVODДата: Субота, 28.04.2012, 21:08 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
RATVODДата: П`ятниця, 18.10.2013, 20:32 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Напрямок супутникової антени



RATVODДата: Неділя, 29.01.2017, 09:16 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Установка конверторів на близькорозташовані супутники

Антена СА-900 (Харків) фото від любитель ств



На позиціях 9.0°E і 0.8°E встановлені конвертори

SINGLE Eurosky Pro EHKF-7101A (вузькі)
piolДата: Неділя, 19.03.2017, 17:28 | Повідомлення # 27
V.I.P

Країна:
повідомлень: 147
Статус: Оффлайн
Однажды коллега попросил настроить антену на 4W+4.8E+13E.
Устанавливал он сам и собирал сам . Увиденное удивило и улыбнуло !!!

RATVODДата: Субота, 09.02.2019, 11:18 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Як змусити супутникову антену працювати взимку?

Досвід з
Польщі




В Європі скаржаться, що останнім часом там все більше випадає снігу, ніж в минулі роки.


Ось вам і глобальне потепління, про яке мало не кожен день розповідають на одному російському федеральному телеканалі в його псевдонаукових передачах. Втім, не будемо про це, а звернемося до однієї цікавої теми, яку піднімає в своїй публікації польське видання satkurier.pl. Вона особливо актуальна в тих регіонах, де взимку випадає безліч снігу, а ті глядачі, які отримують телевізійний сигнал з супутника, змушені регулярно вирішувати проблему очищення супутникової антени. Пропонуємо вашій увазі фрагмент даного матеріалу наших польських колег з цього приводу у вільному перекладі.

SatKuier.PL: У холодних кліматичних зонах, де взимку температура часто опускається нижче нуля за Цельсієм, супутникові антени піддаються впливу несприятливих наслідків снігу або обмерзання. Це загрожує їх нормальному функціонуванню. Навіть зі зміщеною антеною, яка є майже вертикальною (наприклад, таких багато у абонентів супутникового оператора «Телекарта» в європейській частині Росії - Прим. OBOB.TV), сніг швидко накопичується на тримачі конвертора. Це заважає повноцінному прийому сигналу з супутника. Як же з цим боротися?

Оскільки останнім часом в Польщі багато снігу, ймовірно, багато користувачів відчувають проблему засмічення супутникової антени на власній шкурі. Багато людей обурюються, тому що втрачають прийом телесигналу під час снігопаду і не знають, як з ним впоратися. Маніпуляції з мітлою, щоб змести сніг з антени до того, як він замерзне назавжди, не дуже приємні!

Ось наші поради:

Сміливо встановлюйте антену!




Вирішення проблеми починається вже при виборі місця для установки супутникової антени або навіть з вибору самої антени - про це ми напишемо нижче.

В основному, установник повинен знати, що необхідно так змонтувати антену, щоб користувачеві потім не доводилося бігати з мітлою взимку. Найгірший вибір - встановити антену на даху або димоході, тому що тоді ви потрапите туди з великими труднощами. Дуже рідко буває, але трапляється, що іноді користувач чекає ... весни щоб сигнал з антени відновився.

Тому слід уникати установки на даху або димоході або у важкодоступних місцях. Найкраще вибирати місце на балконі, терасі, лоджії або стіні біля вікна, щоб мітла доходила до конвертора і нижньої частини навісу. Якщо у когось є відповідне місце, ви можете встановити антену ... під дахом, тобто так, щоб сама тарілка і, можливо, конвертер були заховані під краєм даху. Важливо, щоб сам конвертор не виступав за межі контуру даху, тому що падаючий сніг або лід, що тане, можуть зламати конвертор або зігнути опору, на якій він розташовується. Антена і конвертор повинні бути налаштовані з великою точністю - навіть ідеально, тому що кожна помилка тягне за собою швидке падіння сигналу при дощі, особливо на каналах в стандарті 4K і HD в 8PSK. Кожне погіршення становить мінімум 1-2 дБ зниження сигналу.

Кришки для конвертера



Це несерйозно для вирішення проблеми, тому що саме блюдо не захищене від опадів, але спробувати варто, тому що останнім часом в Польщі кришки для конвертера легко купити за ціною 40-60 злотих.

Пластикова кришка LNB Umbrella захищає супутниковий конвертор при несприятливих погодних умов. Це такий «захисний зонт» для конвертора при зміні погодних умов (дощ, сніг, лід, град і навіть пташиний послід). Кришка забезпечує ефективний захист і стабільний прийом супутникового сигналу навіть в складних погодних умовах - особливо в дощ і сніг.

Кришка є ефективною, привабливою альтернативою дратівливій процедурі очищення конвертора і підходить для всіх типів LNB. Установка цієї кришки дуже проста і здійснюється без будь-яких додаткових інструментів. Кришка захищає перетворювачі від шкідливого ультрафіолетового випромінювання, значно збільшуючи термін служби перетворювача. Невірно, що він пошкоджує конвертор влітку, при високій температурі.

Під час установки пам'ятайте про закругленння форми парасольки, яка повинна бути правильно встановлена над LNB. Для забезпечення безперебійного прийому кришка не повинна торкатися конвертора. Існує як мінімум два типи таких чохлів - полегшений LNB Umbrella Light Duty BOX і важчий - LNB Umbrella Heavy Duty BOX.

КОМЕНТАР


Повністю з матеріалом можна познайомитися за цим посиланням. Інші варіанти, які пропонуються для захисту антени взимку дуже екзотичні, але навряд чи поширені, тому ми не будемо на них зупинятися.

А ось з приводу кришки для конвертора, то насправді користувачі часто і самі придумують, як захистити свій конвертор від атмосферних опадів. Правда, в основному саморобні пристосування ставляться для того, щоб поліпшити прийом під час дощу. Допомагають вони чи ні - питання досить спірне. А іноді трапляються і зовсім кумедні варіанти захисту супутникового конвертора від атмосферних опадів:



Що ж стосується теми в цілому. Насправді, якщо антена встановлена ​​в доступному місці, набагато простіше просто взяти в руки віник (мітлу) і очистити поверхню антени від снігу. Це і дешево і швидко, а головне - фізична розминка, що після сидіння перед телевізором, вельми корисна. Втім, це тільки наша думка.

17.01.2019



Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Встановлення обладнання SAT TV » Як самостійно встановити і налаштувати супутникову антену ?
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024