FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 20:19

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Встановлення обладнання SAT TV » Як вибрати ресівер ? Який тюнер купити ?
Як вибрати ресівер ? Який тюнер купити ?
RATVODДата: П`ятниця, 08.05.2009, 17:34 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн

Як вибрати ресівер ?

Який тюнер купити ?



RATVODДата: П`ятниця, 08.05.2009, 17:38 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Як вибрати ресівер ?

Багато людей часто помиляються, вважаючи, що чим дорожче ресівер, тим він кращий.
Це не зовсім так.

Дорогий ресівер - це, звичайно, хороший ресівер з широкими можливостями, але, найчастіше, в повсякденному житті можна обійтися і без них. Ресівер підбирається індивідуально, спеціально під ваші вимоги і під вашу систему. Тому при виборі супутників, потрібно звертати увагу на систему кодування потрібних вам телеканалів (Viaccess, Seca, Irdeto.), а також на можливість міжблочного підключення, для якісного виведення картинки на екран вашого телевізора.

Всі ресівери присутні на ринку можна умовно розділити на декілька груп по їх можливостях, і виходячи з цього зарахувати їх до певної цінової категорії. Але відразу варто відзначити, що існують і виключення. До них відносяться, наприклад, апарати відомих фірм, які завжди стоять дорожче за своїх побратимів.

1. Всі ресівери дозволяють переглядати безкоштовні канали (на те вони і безкоштовні). Якщо Ви не хочете зв'язуватися з платним телебаченням, платити абонентську плату, шукати піратські картки і тому подібне, або просто Вас сповна влаштовують канали, які ведуть мовлення у відкритому (безкоштовному) вигляді (такі канали є на всіх супутниках), то Вам буде потрібний найпростіший ресівер FTA (канали Free To Air) - ресівер найнижчої цінової категорії, який коштує від 60 до 150 євро. Один від одного вони відрізняються, як, загалом, та всі інші, фірмою виробником, якістю видаваної картинки і звуку, додатковими функціями і іншими технічними характеристиками.

2. Наступна категорія - це ресівери, що відкривають одне з найпопулярніших кодувань, - Viaccess. У цьому кодуванні віщають деякі канали на європейських супутниках, але, що саме головне, наше улюблене НТВ-плюс. Коштують такі ресівери від 100 до 250 євро. Відрізняються один від одного, як було вище сказано, фірмою-виробником, кількістю каналів, що запам'ятовуються, а також, кількістю слотів під картки доступу. Це не маловажно, якщо Ви вирішите ставити систему відразу на 2 або 3 супутники.

3. Інші ресівери, що відкривають одне кодування, але не Viaccess: Mediaguard (Seca), Irdeto і так далі Зустрічаються рідше і стоять дещо дорожче - від 150 євро. Чесно кажучи, такі ресівери потрібні лише тим, хто збирається купувати офіційну підписку на який-небудь зарубіжний пакет телеканалів.

4. Наступний клас ресіверів - це ресівери, здатні відкривати 2 кодування. Їх не так багато і відрізняються вони, окрім іншого, тим, які саме кодування вони відкривають. Вартість їх вагається від 200 до 300 євро. Дані ресівери втратили свою актуальність з появою дешевих апаратів зі вбудованим емулятором.

5. Є ресівери, які замість (або окрім) звичайних слотів під картки, мають CI (Common Interface або CAM-порт). У ці ресівери можна вставити додатковий модуль доступу, який дозволить відкривати одну або декілька кодувань, залежно від модуля. Існують модулі на всі відомі кодування і навіть на декілька кодувань відразу, але і стоять вони починаючи від 70 євро. Такі ресівери стоять від 120 євро. На сьогоднішній день такі апарати є такими, що самими зажадалися.

6. Шоста категорія - ресівери зі вбудованим модулем, що дозволяє відкривати 5 і більш за кодування (Viaccess, Seca, Irdeto, BetaCrypt, Nagravision і так далі або, як часто говорять, з емулятором кодувань. Такі ресівери частенько взагалі не мають яких-небудь картоприемников, але також дозволяють переглядати 5 і більш за кодування шляхом введення ключів на закодовані канали з пульта. Безперечні плюси такого підходу в тому, і тому подібне). Такі апаратів на ринку з'являється все більше і більше, оскільки це відмінний варіант, якщо Ви вибрали комплект з поворотною антеною.
Ресівери такого класу стоять від 100 євро. і вище.

Все більше на ринку з'являється ресіверів зі вбудованим декодером що Вам не треба шукати людей, які прошиють Вам нові ключі на карту. Завдяки тому, що такі апарати стали мати скажений попит, їх сталі випускати все кому не лінь, тим самим ціна деяких моделей стала сміхотворною - від 80 євро.

7. Ресівери з жорстким диском. Жорсткий диск (як в комп'ютера) дозволяє використовувати ресівер як цифровий відеомагнітофон, тобто записувати необхідні Вам програми. Розрізняються, окрім вищепереліченого, об'ємом жорсткого диска вимірюваного в гігабайтах (Gb). Чим більше гігабайт на жорсткому диску, тим більше програм, фільмів і тому подібне туди влізе! У більшості апаратів жорсткий диск можна поміняти на більш "місткий" (40 GB, 60 GB, 80 GB, 120 GB...). Бувають і такі ресівери, які продаються взагалі без жорсткого диска, але дозволяють його підключити. Все більше число виробників ресіверів з жорстким диском, випускають моделі з 2 тюнерами. Це дозволяє дивитися один канал і записувати інший. Бувають як із слотами для карток і CI, так і лише з CI. Стоять не менше 300 євро.

8. Цифро-аналогові ресівери. Якщо чесно, річ даремна, оскільки до теперішнього часу аналогове супутникове телебачення вже остаточно себе вичерпало. Всі канали, які ще віщають в аналоговому форматі, є і в цифрі (правда, може бути на іншому супутнику).

9. Ще одна цікава група - ресівери зі вбудованою підпискою на певний канал (в основному, на ХХХ-каналы) або пакет каналів. Бувають з додатковими картоприемниками, слотами під модулі, а бувають і взагалі без них. Такі апарати набувають великої популярності. Стоять від 150 євро.
Так само популярні модулі умовного доступу з даною функцією.

10. Зовсім новий клас ресіверів, з видатними можливостями. У цю групу можна включити 2-х і більш форматні апарати: супутниковий ресівер + кабельний ресівер, супутниковий ресівер + DVD-магнітофон, комбайни, типа: супутниковий ресівер + DVD, MP3, CD-R, CD-RW, HDD (так, бувають і такі!) і інше. І якщо кабельний ресівер в Україні, поки, ні до чого, то універсальні апарати обов'язково знайдуть своїх покупців. Проте, завжди стоїть пам'ятати : чим " навороченіша " апаратура, тим дорожче вона стоїть, тим більше може вона зламатися, і тим дорожче буде коштувати її ремонт!
Також тут варто згадати унікальний ресівер Dreambox 7000, який більше нагадує комп'ютер.
Або Humax 1100 який має DVD Rom ( мультизонний ).

Додаткові функції:

1. Наявність в ресівері модулятора, який дозволяє розводити сигнал з одного ресівера на декілька телевізорів.

2. Наявність цифрового (як аудіо, так і відео) виходу, який дозволить підключити ресівер до домашнього кінотеатру і стереосистеми.

3. Можливість запису програмного забезпечення через супутник.

4. Наявність, як я вже говорив, вбудованого позиціонера - пристрою, що дозволяє повертати тарілку з полярною підвіскою, або підтримка протоколу DiSEqC різних версій (1.0, 1.2, ...), який дозволяє підключити позиціонер.

5. Наявність такої корисної речі, як телетекст і субтитри, і такої приємної дрібниці, як гри.

6. Наявність USB- виходу, для підключення апарату до комп'ютера і запису відео і аудіо на жорсткий диск комп'ютера або запису улюбленої нічної передачі.

7. Можливість підключення до ресівера жорсткого диска для запису програм.

8. Для ресіверів зі вбудованим жорстким диском, не зайвим буде 2-й тюнер, який дозволить записувати один канал, дивлячись в цей час інший.

Виводи:

- перед покупкою супутникової системи, уважно ознайомтеся з каналами, що йдуть з разным супутників. Цілком можливо, що Вам вистачить і безкоштовних каналів, яких на всіх супутниках удосталь. Таким чином, Вам удасться заощадити на ресівері, заплативши за нього всього 80 - 100 євро.
- якщо дозволяють засоби або Ви розраховуєте в найближчому майбутньому розширювати можливості своєї супутникової системи, має сенс придбати ресівер з модулем на 5 кодувань або зі вбудованим емулятором. Якщо ж Ви збираєтеся дивитися супутник Astra (основні кодування Seca, Irdeto, BetaCrypt), то Вам без такого апарату, просто не обійтися.
- ресівер з жорстким диском - іграшка дорога. Будь-який комплект супутникового устаткування з таким апаратом значно дорожчає. Якщо це не необхідність і не примха - не варто витрачати

Велика подяка джерелу:


m_bobaДата: Субота, 08.05.2010, 01:29 | Повідомлення # 3
новачок

Країна:
повідомлень: 1
Статус: Оффлайн
Привіт!
Ти цікаво це розписав, але я не маю навіть найменшої уяви який ресівер до якого пункту підходить! Чи б тебе не затруднило розписати хоча би самі популярні моделі!
RATVODДата: Субота, 08.05.2010, 01:51 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Про можливості і технічні характеристики ресиверів почитати можна на форумі в відповідних темах.
Спочатку необхідно познайомитися з розділом: Телебачення та все що з ним пов'язано.
А тоді вже починати робити вибір: для чого і чому іменно конкретна модель ресівера Вам потрібна.
Сам ресівер, це лише пристрій для прийому Супутникового ТБ, а що він буде приймати - залежить вже від самого власника.


Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Встановлення обладнання SAT TV » Як вибрати ресівер ? Який тюнер купити ?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024