FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 06:18

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення "HbbTV" (Hybrid Broadcast Broadband Television) (Без обговорення !!!)
Телебачення "HbbTV" (Hybrid Broadcast Broadband Television)
RATVODДата: Вівторок, 25.03.2014, 16:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Телебачення " HbbTV "

" Hybrid Broadcast Broadband Television "





RATVODДата: Вівторок, 25.03.2014, 16:47 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Що таке HbbTV ???



ТВ-стандарт для передачі додаткових пропозицій з інтернету на телевізор


Для прийому спеціально підготовлених веб-сторінок у форматі CE-HTML (Consumer Electronics HTML) необхідно з'єднання DSL, а також спеціально обладнаний ТВ-пристрій або додатковий HbbTV-приймач. Також можливий прийом сигналу через супутник. "Hybrid Broadcast Broadband Television" поряд з інформацією про програми має також можливість скачування вмісту передачі та інтерактивні компоненти.

Опис


Доступно тільки для користувачів

RATVODДата: Вівторок, 25.03.2014, 20:27 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн


Теле-Спутник №6.2012. стр. 64-65. pdf
RATVODДата: Вівторок, 25.03.2014, 20:48 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
HbbTV або Teletext v3.0



HbbTV - це телевізійний стандарт , для передачі інформації і « розваг» по каналах телемовлення та / або широкосмугового інтернету . По суті справи HbbTV являє собою просунуту версію тілі тексту в телевізорах (а- ля teletext v3.0 ) , з повноцінною графікою , аудіо , відео і є інтерактивним (якщо інформація передається через інтернет) .

На даний момент канали з підтримкою HbbTV транслюються в Німеччині та Франції , інші країни ЄС так само планують додати підтримку незабаром. Стандарт ще дуже молодий , перший демонстрації були показані в 2009 -му році , з тих пір ведеться активна розробка пристроїв з підтримкою HbbTV .

Як це працює


Доступно тільки для користувачів

habrahabr
RATVODДата: Середа, 18.01.2017, 15:24 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Асоціація HbbTV розпочала реалізацію

підтримки
DRM




Асоціація HbbTV - міжнародна ініціативна група, яка курирує розробку відкритих стандартів для доставки контенту з мовних і широкосмугових мереж на підключаємі телевізори і сет-топ-бокси, підготувала запит пропозиції (RfP) на створення еталонного додатку для передачі на HbbTV-сумісні телевізори і сет-топ-бокси потокового відео з інтернету, захищеного системою DRM.


В асоціації HbbTV мають намір полегшити мовникам і постачальникам контенту можливість монетизації контенту в екосистемі HbbTV, запропонувавши їм свідомо робочі додатки з контентом, які вони можуть використовувати в якості моделі для створення своїх власних служб. В Асоціації HbbTV звернулися до постачальників DRM з проханням надати підтримку реалізації проекту, оскільки в його специфікації не включені конкретні системи DRM.

В даний час на руках у користувачів знаходиться приблизно 46 мільйонів HbbTV сумісних телевізорів і сет-топ-боксів, велика частина з яких підтримує системи DASH і DRM. З готовим еталонним додатком має бути сумісна максимальна кількість цих пристроїв, а також пристрої HbbTV 2.0, які надійдуть на ринок у 2017 році.

«Багато мовників і постачальників контенту вже використовують програми HbbTV для доставки відео споживачам, - зазначив голова правління Асоціації HbbTV Клаус Ільньер. - Ця чудова ініціатива прискорить зростання екосистеми HbbTV, охопивши нові додатки, нових мовників і нових постачальників контенту».
Компанії, які зацікавилися цим RfP, можуть ознайомитися з ним за цим посиланням.

Борис Скуратівський

- 18 січня, 2017.




RATVODДата: П`ятниця, 06.10.2017, 07:05 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Асоціація HbbTV представила

специфікацію для
IPTV




Асоціація HbbTV, глобальна ініціативна група, що займається розробкою і популяризацією відкритого стандарту
для доставки широкомовних і широкосмугових послуг на підключаємих телевізорів і сет-топ-боксів
,
підготувала і опублікувала остаточну версію специфікації для IPTV.
Дана специфікація заснована на використанні стандарту HbbTV 2.0.


Нова специфікація, опублікована ETSI під кодом TS 103 555, визначає, яким чином термінали HbbTV (сет-топ-бокси і телевізори) можуть використовуватися для роботи з IPTV платформами. Специфікація виділяє і описує два певних типи терміналів. Перший - це термінал, призначений суто для роботи з IPTV. Він має лише IP-підключення, в ньому відсутнє гніздо для під'єднання класичної радіо-антени, а весь телевізійний контент виходить виключно через інтернет-протокол. Другий тип - гібридний IPTV термінал, який має можливість, як IP-підключення, так і прийому програм мовлення класичним способом - тобто, з ефіру. Такі термінали здатні перемикатися з прийому контенту, одержуваного через IP, на прийом контенту, одержуваного з ефіру, без необхідності перезавантаження або навіть переривання роботи HbbTV додатку.

Представлена ​​специфікація описує те, яким чином аудіовізуальний контент, який розповсюджується через IPTV платформи, повинен відображатися терміналами кожного з типів. У специфікації для цього визначено три можливих варіанти. Перший варіант полягає у включенні контенту в список каналів або послуг терміналу; після чого цей текст може запускатися або за вибором користувача, або через HbbTV-додаток для роботи з мовним контентом. Другий спосіб полягає в тому, що HbbTV додаток запускає контент, використовуючи потокові технології, такі як MPEG-DASH. Третій спосіб дозволяє HbbTV-додатку управляти вибором каналів/послуг незалежно від мовника.

«В Асоціації HbbTV надзвичайно раді можливості розширити коло пристроїв і служб, здатних працювати з технологією HbbTV, - говорить президент Асоціації HbbTV Клаус Ільнер. - Ми також з величезним задоволенням можемо заявити про те, що розробка даної специфікації стала можливою завдяки активному міжгалузевому співробітництву».

«Розширення специфікації HbbTV, що дозволяє включити широкосмугові мережі в число джерел отримання програм, дає нам можливість надавати послуги власникам HbbTV-сумісних телевізорів, дозволяючи нам тим самим значно розширити аудиторію користувачів послуг IPTV», - говорить керівник відділу інновацій та аналізу думок користувачів в Telekom Deutschland Франк Лончевскі.

Борис Скуратівський

- 03 жовтня, 2017

RATVODДата: П`ятниця, 24.11.2017, 09:05 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Запущена Служба виявлення

додатків
HbbTV




RadioDNS і HbbTV оголосили про те, що RadioDNS розпочала підтримку специфікації
«Виявлення додатків через широкосмугові мережі» від HbbTV.


Нова функціональна можливість повинна допомогти тим користувачам, які проживають на ринках, де існуючі тригери HbbTV не завжди доступні. Використовуючи систему Виявлення додатків, такі користувачі зможуть отримувати доступ до розширених можливостей, які додатки HbbTV дають мовному телебаченню.

Функціональність DNS дозволяє мовникам реєструвати місце розташування своїх серверів в новому домені hbbtvdns.org. Використовуючи інформацію, яка завжди присутня в DVB-сигналі, термінали HbbTV, що підтримують функцію Виявлення додатків (телевізори і сет-топ-бокси) можуть зв'язуватися з даної новою службою для отримання інформації про те, де можна завантажити додатки HbbTV.

Технологічне рішення, що передбачає використання DNS для отримання доступу до онлайн-ресурсів завдяки використанню інформації, яка присутня в мовному сигналі, подібно до того, яке лежить в основі служби Hybrid Radio від RadioDNS. RadioDNS забезпечуватиме управління доменом hbbtvdns.org за дорученням Асоціації HbbTV, пропонуючи мовникам якісне і перевірене обслуговування.

«Співпраця з експертами HbbTV з німецького центру мовних технологій IRT дозволило нам провести успішні тести. І сьогодні ми з радістю можемо повідомити про нашу готовність почати пропонувати послуги HbbTV DNS мовникам», - заявив директор проектів RadioDNS Нік Пігготт.

Борис Скуратівський

- 23 листопада, 2017

RATVODДата: Четвер, 21.12.2017, 10:38 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Нова специфікація HbbTV дозволить операторам

створювати брендовані телевізійні проекти




Асоціація HbbTV завершила розробку специфікації для операторських додатків і опублікувала її.


Специфікація заснована на стандарті HbbTV 2.0 і дозволяє операторам пропонувати власні брендовані проекти в якості додатків для телевізорів. В цілому програма працює подібно віртуальному сет-топ-боксу, ефективно імітуючи функції справжнього сет-топ-боксу без необхідності його установки. Операторська додаток (OpApp) може запускатися безпосередньо після включення телевізора. З точки зору користувача OpApp за своєю функціональністю виглядає точно так само, як будь-яке інше джерело контенту - кабельне ТБ або HDMI підключення. Додатки можуть використовуватися в будь-яких мережах, які підтримують роботу з підключаємими телевізорами: супутникових, кабельних, ефірних і IPTV.

Голова правління Асоціації HbbTV Клаус Ільнер коментує: «В Асоціації HbbTV надзвичайно раді можливості представити специфікацію для OpApps, оскільки розуміють, що вона допоможе підвищити ступінь задоволення користувачів і якість одержуваних ними послуг. Свої переваги отримають виробники обладнання, мовники, оператори і виробники контенту, що зробить перегляд більш інтелектуальним і адаптованим до потреб споживача».

Поява даної специфікації дасть глядачеві можливість дивитися телевізійний контент на великому екрані, позбавивши його при цьому від необхідності встановлювати сет-топ-бокс і чаклувати з кабелями і різними пультами. Оператори зможуть доставляти брендований контент безпосередньо в підключаємі телевізори, що дасть їм можливість швидко отримувати віддачу від інновацій в сфері їх виробництва, а також економити кошти, які зазвичай витрачаються на закупівлю і обслуговування парку сет-топ-боксів. Мовники отримають вигоду від чітко виписаних принципів співіснування з додатками. А виробники телевізорів, в свою чергу, зможуть порадувати більш привабливими технічними рішеннями як користувачів, так і операторів.

«Після декількох років спільної роботи над OpApps з цілою низкою операторів IPTV по всій Європі я дуже радий тому, що специфікація нарешті готова, - каже Роб Коен, старший консультант нідерландської компанії TNO, яка працює в області досліджень і розробок і співпрацює з багатьма операторами IPTV . - Ніхто не в силах спростовувати ті широкі можливості, які відкривають додатки перед операторами IPTV, однак, даний потенціал можна буде використовувати по повній програмі лише в тому випадку, якщо він буде спиратися на стандарт, затверджений на міжнародному рівні».

Борис Скуратівський

- 20 грудня, 2017

RATVODДата: Четвер, 25.01.2018, 00:47 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Hulu і YouTube непогано стартували

в сфері потокового телебачення




Проте, їх показники ще не наздогнали показники більш успішних проектів типу Sling і DirecTV Now.


У минулому році компанії Hulu і YouTube запустили власні служби потокового телебачення, і ось в розпорядження CNBC потрапила інформація про кількість передплатників обох сайтів. Hulu може похвалитися 450 000 платних передплатників - і це не рахуючи тих, хто користується послугою безкоштовно, в рамках промоперіода. Показники YouTube трохи скромніше - у компанії 300 000 передплатників. Обидві ці цифри отримані від інсайдерів, знайомих з ситуацією.

Показники обох компаній не можна назвати надзвичайними, проте вони демонструють той факт, що обидві платформи мають солідну абонентську базу. І, в той же час, обидві компанії не дотягують до показників своїх основних конкурентів - Sling і DirectTV Now, у яких, відповідно, 1 і 2 мільйони передплатників. Втім, слід зазначити, що платформи Sling і DirectTV Now мають перевагу у вигляді підтримки з боку традиційних телекомунікаційних компаній, а також те, що ці служби були запущені раніше.

Читайте також: Nielsen додала Hulu Live TV і YouTube TV в панель телевізійних рейтингів

Поки неясно, чи зможуть служби потокового телебачення досягти швидкого успіху без підтримки з боку телекомунікаційних гігантів. Однією з основних проблем (і передбачуваною причиною виходу компанії Amazon з ринку потокового ТБ) є складності в переговорах про укладення угод з кабельними компаніями. Однак, схоже на те, що YouTube і Hulu повільно, але впевнено рухаються вперед, нарощуючи свої абонентські бази.

Борис Скуратівський

- 24 січня, 2018



RATVODДата: Субота, 07.04.2018, 14:10 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Асоціація HbbTV випускає новий

набір інструментів для тестування
HbbTV




В Асоціації HbbTV заявили про підготовку до випуску нової версії HbbTV Conformance Test Suite
- набору інструментів для перевірки пристроїв і додатків на відповідність стандартам HbbTV.


У заяві організації йдеться, що відтепер вона планує щорічно випускати по три релізи таких наборів.

Нова версія носить назву v.2018-1 і включає в себе 151 новий тест, а також 138 виправлених і повторно затверджених тестів, розроблених на підставі відгуків користувачів. Це означає, що в новій версії, в порівнянні з попередньою версією набору інструментів для тестування HbbTV - v.9.2.1 - кількість тестових ситуацій збільшено на 10%.

Документація HbbTV була розроблена лідерами індустрії з метою поліпшення якості обслуговування глядачів відео шляхом забезпечення інноваційних та інтерактивних послуг для мовних і широкосмугових мереж.

Борис Скуратівський

- 06 квітня, 2018

RATVODДата: П`ятниця, 20.07.2018, 09:25 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Асоціація HbbTV представила

Еталонний додаток DASH DRM




В Асоціації HbbTV оголосили про випуск безкоштовного еталонного додатку DASH DRM
.

У випущеному з цього приводу прес-релізі Асоціації говориться, що, незважаючи на те, що специфікації HbbTV є агностичними по відношенню до систем DRM, здатність провайдерів доставляти користувачам контент, захищений DRM, через MPEG-DASH з використанням додатків HbbTV є ключовим фактором для монетизації HbbTV контенту і послуг.

В Асоціації HbbTV додають, що еталонний додаток DASH DRM пропонує модель, яка полегшує надання послуг, що вимагають використання HbbTV спільно з DRM і DASH. Модель була успішно випробувана на моделях телевізорів, що представляють левову частку ринку, на терміналах HbbTV 1.5 і 2.0.1, та, з рядом обмежень, на загальних web браузерах, що підтримують W3C MSE і EME.

Також в прес-релізі говориться, що додаток і зразок контенту є прикладом використання технології HbbTV і корисним ресурсом, який може допомогти членам асоціації перевірити свої інструменти, контент і пристрої на відповідність технології.

Додаток вільно розповсюджується за ліцензією MIT з відкритим кодом і включає в себе документацію, що описує процес створення підтверджених файлів MPEG-DASH з відео-контентом користувачів. Крім цього, еталонний додаток полегшить повторне використання коду для кожного, хто створює власні потокові додатки DASH-відео. Технічне завдання було опубліковано в січні 2017 року, а в травні 2017 Sofia Digital була обрана в якості постачальника.

Очікується, що еталонний додаток використовуватимуть як члени асоціації HbbTV, так і інші компанії.

Борис Скуратівський

- 19 липня, 2018

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення "HbbTV" (Hybrid Broadcast Broadband Television) (Без обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024