FORUM TV-SATЧетвер
09.05.2024, 01:54

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " Torrent -TV " (Без Обговорення !!!)
Телебачення " Torrent -TV "
RATVODДата: Четвер, 02.10.2014, 10:38 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Телебачення

" Torrent -TV "




RATVODДата: Четвер, 02.10.2014, 10:48 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
В інтернеті запрацювало торрент-телебачення



Група програмістів, що створили сайт torrent-tv.ru, пропонує всім бажаючим дивитися ефірні та супутникові телеканали. Телеканали проти такого піратства.
Потокове мовлення відео та аудіо - річ буденна, особливість нового сервісу, створеного російськими програмістами, в тому, що він задіє технології, подібні з використовуваними в торрент-мережах. При скачуванні і роздачі торрентів користувачі обмінюються фрагментами файлів, а на Torrent-TV - «шматочками» відеотрансляції. При цьому якість переданого відео тим вище, чим більше одночасно підключених користувачів.
- Останні кілька років я займаюся обкаткою і тестуванням технологій, що дозволяють транслювати відеопотік через інтернет, - розповідає Пур Іванов, ідеолог сервісу Torrent-TV. - Весь цей час я обмірковував ідею сервісу, який дозволив би великій кількості користувачів дивитися телебачення в онлайні.
Якщо передачу на Torrent-TV дивляться п'ять осіб і до них приєднується шостий, він може отримувати картинку одночасно по п'яти потокам. Одночасно з переглядом, шостий користувач сам стає роздающим, що покращує якісні показники трансляції. І так до нескінченності. Саме тому велика кількість глядачів - не проблема, а, навпаки, бажане явище.
З правової точки зору ситуація виглядає неоднозначною. На комп'ютері користувача зберігається тільки кеш - зашифрована і неідентифіковані інформація, яка не може бути відтворена як відеофайл. Крім того, кеш в будь-який момент може бути видалений. Відкритим залишається питання з відповідальністю власників сервісу. Адже за перегляд, наприклад, «НТВ-Плюс» слід платити.
- У 2011 році телекомпанією розпочато моніторинг мережі Інтернет на предмет протидії незаконному розміщенню контенту, права на який належать ВАТ «НТВ-ПЛЮС». В ході поточного моніторингу виявляються сайти, незаконно транслюють канали телекомпанії. На їхню адресу направляються письмові претензії. Тільки за останній час десять сайтів припинили незаконну трансляцію. Відносно решти проводяться відповідні додаткові заходи, - коментують ситуацію в прес-службі ВАТ «НТВ-Плюс».
З відкритими каналами ситуація не набагато простіше. Здавалося б, їх трансляцію забороняти немає сенсу, оскільки те ж саме можна подивитися по телевізору зовсім безкоштовно. Керівник дирекції інтернет-сайтів ВГТРК Марат Ахмеджанов роз'яснив позицію каналу з цього приводу.
- Сайти, що транслюють наш ефір, заробляють на цьому гроші (наприклад, розміщуючи медійну рекламу). ВГТРК в цьому випадку нічого не отримує. Є й інша проблема. Ліцензії на певні передачі (наприклад: деякі іноземні художні фільми, спортивні трансляції) поширюються тільки на ефірне мовлення. І якщо якийсь ентузіаст бере ефірний сигнал і транслює його в Інтернеті, проблеми виникають у нас. Оскільки в даному випадку телеканал, по суті, вимушено і неконтрольовано, проти своєї волі порушує умови ліцензії, - каже Ахмеджанов.

- Таким чином, ми проти ретрансляції наших програм без згоди ВГТРК. Ми максимально гнучкі в області поширення нашого контенту, готові до різних варіантів взаємодії: обміну трафіком, розподілу доходів від реклами і т.д. Але виступаємо за юридичне оформлення співпраці, - зауважив пан Ахмеджанов.
- У нас підписані договори на мовлення в інтернеті з кількома каналами, - відзначає Володимир Попов, адміністратор проекту Torrent-TV. - З усіма іншими ситуація така: іноді у самого каналу немає прав на мовлення в інтернет і, відповідно, він їх не може передати. З 180 каналів, з якими я розмовляв, договору вийшло укласти тільки з 20. У кожному разі, конфліктувати ми не будемо: за запитом готові прибирати канали з мовлення.
Дивитися Torrent-TV можна або використовуючи відеоплеєр, або через інтернет-браузер. В обох випадках також буде потрібно встановити додаткове програмне забезпечення (ПЗ), яке і є «серцем» сервісу. В даний час існує тільки версія під Windows, розробники обіцяють в найближчому часі додати підтримку Mac. Обмеження тільки одне: інтернет-канал користувача повинен забезпечувати швидкість, що дозволяє дивитися потокове відео (1 Мбіт / с зазвичай достатньо).
Технологія «торрент-мовлення» дозволяє не тільки дивитися наявні трансляції, але і організовувати власні за таким же принципом. Творці Torrent-TV в майбутньому хочуть зробити з сайту площадку для створення користувацьких відеотрансляцій.
- Ми запустили трансляції телеканалів тільки тому, що необхідно було дати поштовх новій технології. Можу сказати, що до процесу вже підключилися люди. Уже деякі канали транслюють самі користувачі, - зауважив Володимир Попов, адміністратор проекту Torrent-TV.

У методу передачі даних, який використовує Torrent-TV, є додаткова можливість, яка, швидше за все, прискорить його поширення. Справа в тому, що встановивши на комп'ютер все необхідне ПЗ, можна дивитися не тільки ТБ, а й відео, яке розповсюджується через торренти, причому не чекаючи закінчення закачування. Принцип використовується той же: трансляція «шматочків» потоку з використанням всіх, хто в даний момент роздає торрент.

9274051
RATVODДата: Четвер, 02.10.2014, 11:25 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Четвер, 02.10.2014, 11:34 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн


RATVODДата: Четвер, 02.10.2014, 11:40 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Четвер, 02.10.2014, 12:09 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " Torrent -TV " (Без Обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024