FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 11:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення "SAT > IP" (Без Обговорення !!!)
Телебачення "SAT > IP"
RATVODДата: Четвер, 21.09.2017, 07:20 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Телебачення " SAT > IP "



RATVODДата: Четвер, 21.09.2017, 07:24 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
SAT>IP - архітектура

і область застосування




SAT > IP - це технологія, яка вирішує завдання доставки супутникових сигналів
від зовнішньої приймальні системи до абонентських пристроїв відтворення
.


Протокол був розроблений колективними зусиллями компаній SES, BSkyB і Craftwork і стандартизований CENELEC. Основна мета створення протоколу - замістити РЧ-формат поширення супутникових сигналів більш універсальним IP-форматом. Стандарт може використовуватися як в домашніх мережах, що працюють в рамках одного домогосподарства, так і в системах колективного прийому різного розміру. В якості опції в стандарт закладена також можливість прийому сигналів DVB-T / T2 і DVB-C / C2.

У системах, що працюють по протоколу SAT> IP, супутникові сигнали форматів DVB-S / S2 демодулюються, демультіплексуються і конвертуються
в IP в приймачі, званому SAT> IP-сервером. Сервер, що виконує перечислені перетворення, може бути інтегрований прямо в LNB, в мультісвітч, в домашній медіашлюзи або в одну з приставок. Незалежно від розміщення сервера він замінює транспортний потік DVB-S/S2 на IP.
Сьогодні сервери SAT> IP найчастіше інтегруються в мультісвітчери або приставки. Проте компанії Inverto і Triax вже випустили LNB з підтримкою
SAT> IP, a Selfsat пропонує плоску супутникову антену, інтегровану з LNB і сервером SAT> IP.

Переваги


Заміна РЧ-сигналу на IP дозволяє суттєво розширити варіанти побудови мережі поширення супутникового ТБ. Після перетворення сервером SAT> IP
телевізійні сигнали можуть передатися по мережах Wi-Fi, 4G, по крученій парі, по пластиковому оптоволокну, по xDSL і лініях електроживлення в тій мірі, в якій конкретна мережа придатна. Крім того, сигнал SAT> IP може приприйматися не тільки IP-STB і Smart TV, але також неспеціалізованими абонентськими пристроями - ноутбуками, планшетами, смартфонами, медіаплеєрами, ігровими консолями, при наявності у них відповідного програмного забезпечення.

Технологія



У мережі, побудованій за технологією SAT> IP, РЧ-тюнери і демодулятори виносяться з абонентських пристроїв в сервери, де вони стають загальним ресурсом IP-мережі. В одній мережі SAT> IP може одночасно працювати безліч серверів і безліч клієнтських пристроїв, причому
всі клієнти можуть спілкуватися з усіма серверами. Кількість клієнтських пристроїв, які може обслуговувати один сервер, теоретично не обмежена, алеі залежить від конкретної реалізації сервера.
В рамках стандарту максимально використовуються вже широко поширені інтернет-протоколи.

SAT>IP-формат передачі медіа



Сервери SAT> IP можуть передавати медіапотоки в стандартних мовних форматах unicast або multicast з використанням протоколів RTP/UDP. Вони також підтримують доставку відео по протоколу HTTP, що використовується в платформах інтернет-стрімінгу. І клієнтські пристрої можуть запросити передачу будь-яким зперерахованих варіантів.

SAT>IP - формат передачі керуючих сигналів



Виявлення SAT> IP-пристроїв в IP-мережі і передача SAT> IP-серверами інфорції про послуги, що ретранслюютьсяними в мережу, реалізується за допомогою протоколу SSDP - базового в системі протоколів UPnP (Universal Plug and Play). Управління передачею здійснюється або RTSP, або HTTP. якщо клієнтський пристрій хоче отримати unicast або multicast-потік з використанням UDP/RTP, то він відправляє серверу RTSP запит, а HTTP-стрімінг запитується за допомогою HTTP-запиту. синтаксис запиту дозволяє ініціювати передачу не всього транспортного потоку, а тільки визначених елементарних потоків (PID'ів). За допомогою протоколу RTCP сервери SAT> IP можуть також передавати клієнтам статистичну інформацію про якість передачі - зокрема, про затримки і втрати пакетів.



Найбільш поширеним набором протоколів для реалізації домашніх мереж є DLNA, його підтримують багато абонентських пристроїв. SAT> IP по суті включає підмножину протоколів DLNA. Абонентські пристрою легко можуть поєднувати DLNA і SAT> IP-функціонал. Наприклад, живі те-
леканали вони можуть отримувати за допомогою протоколів SAT> IP, а мультимедійні дані, збережені на диску, - за допомогою DLNA

Можливі сценарії застосування


Завдання технології - перенести функціонал супутникового телебачення в IP-середу. SAT> IP може використовуватися для розповсюдження як відкритих телеканалів, так і закритих системою умовного доступу. Мережа SAT> IP може використовуватися в рамках одного домогосподарства, а може охоплювати багатоквартирний будинок. Багато клієнтських пристрої і телевізійних приставок можуть бути перетворені в клієнти SAT> IP простою заміною ПЗ.
На момент підготовки матеріалу були представлені трохи менше 30 пристроїв, з функціоналом SAT> IP-сервера, і приблизно стільки ж клієнтів, включаючи клієнтські SAT> IP-додатки для платформ iOS, Android і Windows. Пока не всі ці рішення сертифіковані, але в перспективі розробники стандарту розраховують на його найширше поширення.

Ганна Бітельова

Жовтень, 2015


RATVODДата: Четвер, 21.09.2017, 11:12 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутникове ТБ стає гнучким

завдяки
SAT > IP




Раніше одного телевізора на сім'ю було цілком достатньо. Згодом кожен член сім'ї захотів мати свій власний екран.
Зараз люди, особливо молоде покоління, все частіше вважають за краще дивитися ТБ-програми
на ПК і ноутбуках, смартфонах і планшетах.


Людство розвивається слідом за придбаними технологіями, воно стає все більш мобільним. Поява технології SAT-IP дозволить зробити більш мобільним і супутникове телебачення, надавши глядачеві свободу вибору екрану для перегляду супутникових каналів.
Про майбутнє супутникового ТБ, перспективи Інтернет-мовлення і очікуваннях від популяризації технології Ultra-HD ми розмовляли з Бенні Норлінг (Benny Norling), генеральним директором з розвитку бізнесу в країнах Скандинавії, Центральної та Східної Європи, СНД компанії SES.



MediaSat: Яка основна ідея створення протоколу SAT-IP?

Супутникове телебачення транслюється по стандарту DVB, а Інтернет працює по протоколу IP, який має абсолютно відмінний формат. Це як два різні світи, які раніше між собою не контактували. Крім того, у людей з'явилося дуже багато пристроїв, за допомогою яких вони можуть дивитися ТБ-контент.
Відповідаючи на запити глядачів, ми створили новий стандарт. Основна ідея протоколу SAT-IP - зробити супутникове телебачення доступним на всіх пристроях в будинку, здатних транслювати ТБ-сигнал, у тому числі нетбуки, планшети, смартфони і т.д.
Ми хотіли зберегти модель супутникового прийому, так як у телебачення, переданого через Інтернет, є певні недоліки. Таким чином, протокол SAT-IP і раніше дозволяє отримувати сигнал через супутник, але програми можна дивитися на будь-якому пристрої.
SAT-IP - це повністю відкритий стандарт, а не розробка для якогось конкретного продукту. Це як специфікація для комутаційного протоколу. Таким чином, будь-який виробник може зробити пристрій, що використовує протокол SAT-IP.

MediaSat: Розкажіть про роль компанії SES в розробці та популяризації нового протоколу. Які компанії ще брали участь у цьому процесі?

Протокол SAT-IP був розроблений компанією SES в тісній співпраці з партнерами - британською мовною компанією BSkyB і софтверною компанією Craftwork. Прототип першого SAT-IP-пристрою, а також перший сертифікований SAT-IP-конвертор розробила і випустила компанія Inverto.
Ніяких додаткових ліцензій і витрат не потрібно - будь-який виробник може використовувати протокол в своїх продуктах. Ми ж, у свою чергу, пропонуємо провести тестування, щоб в подальшому уникнути несумісності при використанні. Логотип SAT-IP на свій пристрій компанія може поставити після того, як продукт успішно пройде тестування в компанії SES.
SES є ініціатором ідеї SAT-IP, але ми тільки уявляємо протокол.
Основні ж ризики по виробництву готових рішень беруть на себе виробники. У нас вже сформувалася «ініціативна група» - компанії, які активно займаються розробкою продуктів на базі SAT-IP. Ми, звичайно ж, також намагаємося активно просувати технологію на ринку - ведемо переговори з мовниками, операторами і виробниками.
Таким чином, роль SES зводиться до трьох завдань: по-перше, ми створили комунікаційний протокол, який повністю відкритий і безкоштовний, і дали його промисловості. По-друге, ми пропонуємо тестування продуктів, створених з використанням протоколу. І це теж безкоштовно. По-третє, ми всіма силами сприяємо популяризації використання протоколу на масовому ринку.

MediaSat: Вже є приклади успішної реалізації? Хто з виробників вже виробляє обладнання і хто планує?

Прем'єрні продукти, що використовують SAT-IP, стали з'являтися в кінці минулого літа. Перше покоління пристроїв могло забезпечити одночасний прийом через IP-мережу чотирьох супутникових каналів на чотирьох різних пристроях. Таким чином, SAT-IP з одного ресивера зробив чотири.
Наступне покоління пристроїв, перші з яких будуть продемонстровані на початку червня на ANGA Cable 2013, дозволить передавати вісім каналів на вісім різних пристроїв.
Крім того, зараз спільно з індустрією ми розробляємо спеціальний чіп, який буде вставлятися безпосередньо в супутниковий конвертор (LNB) і забезпечувати розподіл восьми супутникових каналів по IP-мережі без необхідності використовувати ресивер. Я припускаю, що перші продукти з даними чипом з'являться в кінці 2014 року.


FP-IDL400s (1024) AS


MediaSat: Які основні переваги дає технологія SAT-IP користувачам, провайдерам ТБ-послуг, мовникам? У чому її унікальність?

SAT-IP - перша і єдина на ринку технологія, яка реалізує для супутникового ТБ ідею многоекранності. Крім того, протокол SAT-IP дозволяє перетворювати ТВ-сигнал, одержуваний з супутника, без втрати якості картинки. Про IPTV- і, особливо, OTT-трансляції такого сказати не можна, так як якість трансльованого відео через мережу Інтернет безпосередньо залежить від кількості одночасно підключених глядачів і пропускної здатності каналу мережі Інтернет-провайдера. І якщо пропускна здатність недостатня, то це відразу ж позначається на якості отримуваної користувачем картинки. Адже особливість мультикаст-технології - адаптування бітрейта трансльованого контенту під бітрейт мережі.
Наше завдання - зробити супутниковий прийом сучасним, тобто забезпечити гнучкість, доступну мультіскрін-технологію. Крім того, ми хочемо, щоб супутниковий прийом був адаптований і сумісний зі смарт-ТВ. У багатьох домогосподарствах ТВ-контент можна отримати як з супутника, так і через Інтернет. Але в більшості випадків контент через Інтернет буде гіршої якості, особливо якщо ми говоримо про HD-формат. При прийомі сигналу з супутника і використанні SAT-IP-протоколу у вас не виникне проблем з якістю прийнятих і трансльованих на будь-якому пристрої SD-, HD- або навіть Ultra-HD-каналів.
Я впевнений, що SAT-IP - це майбутнє супутникового телебачення.

MediaSat: Чи необхідно спеціалізоване ПЗ на призначених для користувача пристроях для прийому супутникового сигналу, перетвореного за допомогою SAT-IP і переданого в IP-мережу?

Коли SAT-IP-роутер налаштований і підключений до домашньої IP-мережі, будь-який клієнтський пристрій (в тому числі смартфони і планшети), що перебуваєв ній, може використовувати будь-якие сумісне зі стандартом програмне забезпечення для навігації і перегляду ТБ-каналів.

MediaSat: Де і для яких цілей вже використовуються рішення на основі протоколу SAT-IP?

Спочатку SAT-IP розроблявся для прийому некодованого супутникового сигналу (FTA) і подальшої його передачі через будь-яку домашню IP-інфраструктуру з кабелем або без нього.
Найбільшою країною з найбільш розвиненою системою «безкоштовного» супутника є Німеччина. І ми вже зараз можемо говорити про те, що SAT-IP дуже популярний там. Орієнтовна ціна SAT-IP конвертера на німецькому ринку - 150 євро.
В Україні також транслюється дуже багато некодованих супутникових каналів, і я вірю, що на вашому ринку рішення на базі протоколу SAT-IP стануть також дуже затребуваними.

MediaSat: Як ідуть справи з реалізацією мультиекранних технологій для платного супутникового контенту?

Якщо говорити про платне телебачення, то це питання не до розробників, його потрібно адресувати самим провайдерам. Зрозуміло, що оператори платного ТБ не у великому захваті від перспективи виведення в IP-мережу 4-8 некодованих каналів, так як в цьому випадку частина глядачів зможуть «ділитися» платним ТБ-контентом зі своїми сусідами.
Ми ведемо переговори з 4-5 провідними європейськими операторами платного супутникового ТБ, однак, наскільки мені відомо, ніякого остаточного рішення ні з одним з них ще не прийнято.
Основна ідея застосування технології SAT-IP для платного супутникового ТБ полягає в використанні в сет-топ-боксах приймальної карти і передачі розкодуваного сигналу на інше обладнання. Для вирішення питання її технічної реалізації ми ведемо переговори з виробниками сет-топ-боксів, а також такими компаніями, як Nagra і NDS, так як SAT-IP-протокол впливає на програмне забезпечення, таке як, наприклад, електронний програмний гід (EPG) , і його необхідно адаптувати. Але це не так просто зробити через DRM, який має на увазі доступність каналів і EPG тільки на єдиному пристрої.
Таким чином, рішення для операторів платного ТБ буде, і воно також буде мати на увазі доступність чотирьох або восьми каналів на різних пристроях. Але точні терміни назвати поки не можу.


sat-ip-network


MediaSat: Які перспективи технології на українському ринку?

Спираючись на дані досліджень аналітичних компаній про кількість домогосподарств із супутниковим FTA-прийомом і кількістю смартфонів і планшетів, зареєстрованих в мережах українських мобільних операторів, можна з упевненістю сказати, що Україна - дуже великий і цікавий ринок. За своїм потенціалом він стоїть дуже близько до ключового на даний момент для технології SAT-IP ринку - Німеччини. Однак в Україні SAT-IP-продукти ще не відомі. Тому знадобиться деякий період «навчання», перш ніж рішення на базі даного протоколу набудуть популярність. Люди повинні зрозуміти, що це за технологія і які переваги вона їм обіцяє.

MediaSat: Коли SAT-IP придбає масову популярність в світі мультиекранних технологій?

Це дуже складне питання. Люди стають більш мобільними. Технології теж не стоять на місці. Розвиток мобільного Інтернету дозволяє дивитися відео і ТБ-контент в будь-якому місці, а не тільки вдома.
Я думаю, що проникнення технології SAT-IP до 2020 року складе 15-20% від загального числа FTA-домогосподарств. Проникнення в домогосподарства з платним супутниковим прийомом буде менше, так як далеко не всі оператори до цього часу вирішать використовувати нашу технологію і перейти до мультіекранності надання своїх послуг.

MediaSat: Як виробникам сет-топ-боксів, які з вами поки що не співпрацюють, отримати доступ до протоколу SAT-IP, щоб протестувати технологію?


Logo-sat-IP


SAT-IP - це програмний протокол. Він реалізує процес конвертації DVB-сигналу в IP. Ніяких особливих вимог до комплектуючих він не пред'являє. SAT-IP також відкритий протокол, тому доступ до його вихідних даних можуть отримати всі бажаючі без обмеження. Крім того, для розробників ми запустили спеціалізований сайт по SAT> IP - sat.ip@ses.com .

MediaSat: В нашій країні зараз набирає популярність ОТТ. У минулому році крига скресла, і наш ринок від розмов перейшов до практики, з'явилися перші реалізовані проекти. Однак технологію OTT і супутник поки мало що пов'язує. Чи є у компанії пропозиції ринку, здатні змінити роль супутника в наданні ОТТ-сервісів?

Звичайно ж, Інтернет-телебачення, таке як IPTV і OTT, набирає популярність і зможе відтягнути на себе певну частину ринку. Але претендувати на 100% ринку вони не зможуть, так як оптоволокно протягнуто далеко не до всіх домогосподарств. А для повноцінного надання ТВ-сервісу через Всесвітню мережу необхідна смуга близько 8 Мбіт/с і вище. Я думаю, що в найближчому майбутньому Інтернет-телебаченням буде охоплено близько 20% телеглядачів.
Що стосується загального між супутником і ОТТ, то в даному випадку загальним ланкою якраз є технологія SAT-IP. Поєднання OTT і SAT-IP може стати тією ідеальною комбінацією, яку шукає глядач. Інтернет краще використовувати для Catch-Up ( «слідом за ефіром») або VoD-сервісів. Якщо ж ви хочете подивитися телебачення високої чіткості в відмінній якості і без можливих переривань - то це тільки супутник.
Так, наприклад, в Європі є країни, де дуже сильно розвинене оптоволокно. Одна з них - Швеція. Так ось, коли недавно там проходив прямий ефір популярних в цій країні лижних змагань, то OTT-сервіс не впорався з великою кількістю запитів і «накрився». Основна проблема OTT-сервісу - це велика кількість одночасних користувачів.
У будь-якому випадку, ми не помітили зниження інтересу до супутникових послуг навіть з появою OTT. Таким чином, ми розглядаємо OTT як додаткову послугу, а не як нову технологію, що приходить на зміну супутниковому мовленню.

MediaSat: Розвиток технологій не стоїть на місці. Далеко не всі українські глядачі встигли належним чином оцінити HD, як весь світ вже говорить про Ultra-HD. Наскільки велика різниця між цими технологіями?

Дійсно, на багатьох ринках кількість HD-контенту сильно лімітовано, тому що найчастіше HD - це прерогатива платного ТБ. А низьке проникнення HD на ринку України пояснюється досить високою ціною на пропоновані HD-канали. Особливо, якщо глядачам доступний великий FTA-ринок.
Коли ж ми говоримо про телеканали, які передають наші супутники, а це близько 5,5 тис. телеканалів, то на сьогоднішній день 25% з них - це HD. Популяризація HD-контенту в усьому світі зростає завдяки тому, що ТБ-екрани стають все більші і більші, і люди хочуть дивитися все більш якісне відео.
Ultra-HD - це новий виток розвитку мовлення, його можна порівняти з переходом від SD до HD. Я думаю, перші Ultra-HD-канали повинні з'явитися в 2015-2016 році. Стандартом для них, по всій видимості, буде HEVC, який швидше за все перейменують в MPEG-5. Також ще необхідний новий стандарт звуку. На даний момент в світі є дві конкуруючі компанії - Dolby і DTS. Однак зараз ці два «ворога» об'єднали зусилля і працюють над створенням нового спільного стандарту звуку для Ultra-HD. Швидше за все, вже в наступному році будуть спроби створити канали надвисокої чіткості, але вузьким місцем в цьому процесі стануть сет-топ-бокси, в які необхідно буде впровадити чіпи для прийому Ultra-HD-каналів.
Драйвером ж Ultra-HD є два джерела. Перший - це виробники телевізорів. Адже на існуючі HD-телевізори ціни зменшуються з кожним днем. В результаті виробники стикаються з певними фінансовими труднощами. Звичайно ж, їм хочеться підняти ціну на продавані ТВ-панелі. Вони хочуть виробляти панелі все більші і більші (50, 60, 70 дюймів і це не межа) і тонші (OLED-телевізори наступного покоління будуть товщиною 3 мм). Відповідно, чим більший екран, тим більшу роздільну здатність потрібно для його перегляду. Тому виробники дивляться в бік Ultra-HD з роздільною здатністю в чотири рази вище, ніж у HD.
З грудня минулого року в США в продажу вже з'явилися Ultra-HD-телевізори. Але ціна їх поки дуже висока - близько $ 80 тис. Виробники також вірять в OLED-технологію і тісно пов'язують її з майбутнім Ultra-HD, але поки основна проблема для виходу OLED на масовий ринок - велика кількість невідповідних стандарту панелей при виробництві. На даний момент кращий показник, який індустрії вдалося досягти, - 30% готових до продажу ТВ-панелей із загального числа вироблених в партії, але це все ще дуже мало. Також на увазі труднощі при виробництві максимальний розмір продаваних сьогодні OLED-екранів становить 55 дюймів. Адже чим більше розмір виробленої панелі, тим більше відсоток браку при виробництві і, відповідно, менше виробничий вихід.
Другий - виробники ТВ-камер. Нове покоління професійних ТВ-камер зараз дозволяють знімати в більш кращій якості, ніж HD. Власне, варіант назви «Ultra-HD» використовують телевізійні компанії і мовники. А «кіношники» використовують позначення «4K» і «8K». У них навіть HD-стандарт називається 2K. Тому, коли мова заходить про ТБ-камери для Ultra-HD, то їх називають «по-кіношному» варіанту: 4K-камера.
Поступово всі ланки Ultra-HD-стандарту допрацьовуються і складаються в єдиний пазл. На даний момент у нас є камери, які можуть знімати в 4K, з'являються телевізори і проектори, а також супутники, завжди готові передати необхідний стандарт. Але в цій еко-системі є ще багато ланок, яким потрібен час на адаптацію до нових умов.


uhd_teaser


MediaSat: А що повинно стати драйвером розвитку Ultra-HD з точки зору виробників контенту і телеканалів?

Мовна індустрія - це дуже консервативна галузь. Вона вкрай неохоче погоджується інвестувати в нові технології. Дев'ять років тому, коли ми з ними тільки починали говорити про HD, вони нам відповідали: «ні, нам це не потрібно». Мовники хотіли заощадити гроші і думали, що досить стати цифровими і подальшого розвитку не потрібно. Так це і було, поки у глядачів стояли 24-дюймові ЕПТ-телевізори. Але потім люди стали купувати РК-панелі в 2-2,5 рази більше попередніх ТВ, і різниця між SD і HD стала дуже яскраво помітна.
Для таких великих виробників, як BBC або Discovery, які знімають барвисті серіали, якість картинки виходить на перший план. Адже лев в савані буде виглядати так само, як і 20 років тому. Але технології знімаючих камер і призначених для користувача телевізорів постійно поліпшуються. Тому, якщо ти бажаєш продати зняті кадри природи, ти повинен переконатися, що це відео найвищої якості. Кадрами 20-річної давності вже нікого не зацікавиш. Більш того, сьогодні продати «природні» SD-кадри практично вже неможливо.
Таким чином, першим драйвером Ultra-HD стане природа. Другим - спорт, особливо трансляції в прямому ефірі. Наприклад, якщо я своїм вимогливим оком дивлюся прямі футбольні трансляції, то мені безумовно не подобається, як на екрані виглядає трава на футбольному полі. Вона здебільшого розмита, особливо при динамічних моментах. Поки технології зйомок, передачі, а також MPEG-4-кодек не так ідеальні, як хотілося б.
Також двигунами Ultra-HD будуть записи концертів. І, звичайно ж, нові фільми будуть зніматися в Ultra-HD. Я думаю, коли цей стандарт з'явитися на Blu-ray-дисках - це буде фантастичне видовище.
Ми зі свого боку постараємося зробити привабливу пропозицію для мовників та підтримаємо їх. Звичайно ж, паралельно буде розвиватися технологія модуляції супутникових сигналів, а формати передавачів стануть більш ефективні.

MediaSat: Дайте прогноз розвитку Ultra-HD. Чи зможе вона істотно вплинути на розвиток світового ТБ-ринку?

Я думаю, що Ultra-HD повторить шлях HD. У 2004 році я стояв біля витоків запуску на нашому супутнику першого HD-каналу, який мав кодування MPEG-2, транслювався з дозволом 1080p50 і займав смугу 22 Мбіт/с. У той час один транспондер підтримував швидкість передачі 38 Мбіт/с. Згодом ми перейшли до більш економічноной трансляції 1080i50, став використовуватися кодек MPEG-4, а новий мовний стандарт DVB-S2 дозволив збільшити швидкість передачі до 60-65 Мбіт/с на тій же самій частоті. Ці фактори дозволили в рази збільшити кількість НD-каналів, що містяться на одному транспондері.
Та ж ситуація повториться і для Ultra-HD. Можливо, на нашому супутнику в кінці цього року з'явиться демо-версія Ultra-HD-каналу. На минулій виставці IBC разом з Sony ми демонстрували демо-Ultra-HD-потік (50 Мбіт/с) на екрані 48 дюймів. З появою нових кодеків ми сподіваємося, що смуга Ultra-HD-потоку зменшиться до 20-22 Мбіт/с на канал. Це в 10 разів більше, ніж використовується для каналу зі стандартною роздільною здатністю. Ми вирішили не запускати демо-версію Ultra-HD-каналу, поки у нас не буде правильного декодера. На минулорічній демонстрації ми використовували MPEG-4-кодек, але для Ultra-HD він абсолютно точно використовуватися не буде.

В даний момент йде розробка нового покоління мовного стандарту (швидше за все, він буде називатися DVB-S3), який збільшить пропускну здатність транспондера до 80 Мбіт/с. Таким чином, використовуючи нові кодеки, ми зможемо на один транспондер вмістити 4 Ultra-HD-канали. Стільки ж HD-каналів доводилося на один транспондер в перші роки використання стандарту високої чіткості. Можливо, стандартні канали також захочуть перейти на майбутній стандарт стиснення відео HEVC (або H.265), і ми отримаємо ще більше потужностей для розвитку нових послуг.
Однак до 2020 року говорити про масове проникнення Ultra-HD, такому, який зараз є у HD, не варто. Навіть якщо в 2015-2016 році, як і передбачається, з'являться перші комерційні Ultra-HD-канали, потрібен час, щоб впала ціна на відповідне обладнання і Ultra-HD-телевізори стали доступні для масового споживання. Пік розвитку Ultra-HD-технології повинен настати десь у 2025 році.
Також у нас з'являється технологія нового покоління, яку зараз називають 8K. Але я не думаю, що вона буде популярною в домогосподарствах. Її основне призначення я бачу в використанні в цифрових кінотеатрах, де ця технологія може стати по-справжньому корисною. В Японії зараз активно намагаються впроваджувати цей стандарт, але я вважаю, що до його масової популяризації ще дуже далеко.

MediaSat: Як Ви оцінюєте перспективу популяризації Ultra-HD для різних платформ поширення ТБ-мовлення?

Звичайно ж, Ultra-HD-контент - це преміум-сегмент, і він буде нішевим. Це технологія, яка вимагає дуже великої місткості. У нас ця ємність є. Крім супутника, Ultra-HD-канали будуть також транслюватися через оптоволокно деякими операторами платного ТБ. Однак більшості провайдерів кабельного ТБ і операторів наземного цифрового ТБ організувати трансляцію Ultra-HD-каналів буде вкрай складно.
Найгірша ситуація для розвитку у наземного ефірного мовлення, так як, наприклад, в Європі ТВ-частоти в діапазоні (790-862 МГц) були віддані під розвиток мобільному ШСД. І це, на мою думку, правильно, так як це дозволить органічно розвиватися мобільній комунікації і повністю використовувати можливості таких пристроїв, як смартфони і планшети.
Наземні європейські ТВ-оператори виявилися обрізаними в частотному плані, і у них практично не залишилося можливості для розвитку своїх мереж навіть в сторону HD-контенту. Таким чином, супутник залишається єдиною можливістю для багатьох мільйонів глядачів отримати якісний HD-контент, а в перспективі і Ultra-HD.

Дякую за змістовне і дуже цікаве інтерв'ю!
Редакція MediaSat від щирого серця бажає компанії SES збереження і примноження лідерських позицій як на українському, так і світовому ринках!


Ярослав Кучеренко

- 23 липня, 2015



RATVODДата: Четвер, 21.09.2017, 12:12 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Консорціум DVB приєднався до альянсу

щодо розвитку технології
SAT > IP




DVB і SAT> IP Alliance уклали формальне угоду про тісну співпрацю
в сфері подальшого розвитку специфікації SAT> IP.


В угоді також йдеться про те, що подальше просування технології на ринок і її промокампанія будуть проводитися спільними зусиллями. Такий стан речей дозволить всій DVB спільноті брати активну участь в розробці функцій і служб для технології SAT>IP наступного покоління.

Технологія SAT> IP може використовуватися для ретрансляції живих DVB трансляцій в IP-мережах при ефективному використанні фінансових коштів. Дану технологію вже підтримав цілий ряд виробників, завдяки чому вона змогла набути широкого поширення на декількох ринках.

Протокол SAT> IP стандартизований як CENELEC EN50585 і є переважаючим рішенням для внутрішньої дистрибуції контенту широкомовних служб в національних IP мережах по всій Європі. Даний протокол передає на переносний пристрій інформацію про доступні послуги, а також дозволяє користувачеві запитувати конкретні послуги з ресивера для прийому радіомовних програм. Будь-який IP-пристрій (смартфон, планшет, ПК, ігрова консоль і т.д.) з встановленим програмним забезпеченням SAT> IP може бути перетворено в клієнт для перегляду програм ефірного телебачення.

Незважаючи на свою «говорячу» назву, технологія SAT> IP підтримує інші механізми доставки мовного контенту - зокрема, передачу через кабель, наземний ефір і керовані мережі IPTV. Протокол дозволяє ретранслювати контент з DVB-S2, DVB-C2 і DVB-T2 в IP, або, іншими словами: DVB через IP.

В силу того, що управління протоколом SAT> IP бере на себе DVB, можна допустити, що найменування і масштаби технології будуть розширюватися з метою кращого відображення підтримки всіх систем доставки мовного контенту.

«Початок тісної співпраці з SAT> IP Alliance є важливим кроком для DVB, оскільки воно визначає стандартизований підхід до доставки послуг DVB на мобільні пристрої в будинку, - говорить виконавчий директор DVB Пітер Зіберт. - В DVB прагнуть визначати і підтримувати нові версії протоколу SAT> IP, які принесуть кінцевому користувачеві додаткову функціональність».

«Розвиток протоколу SAT> IP був досить успішним, і в даний час підтримується більше 40 виробниками, які пропонують на ринку більше сотні сумісних продуктів, - коментує президент SAT> IP Alliance Томас Врід. - Ми з величезним піднесенням зустріли новину про те, що відтепер зможемо більш тісно співпрацювати з DVB в процесі розробки і подальшого розвитку цієї чудової технології».

Борис Скуратівський

- 20 вересня, 2017

RATVODДата: Вівторок, 16.02.2021, 16:52 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
SAT>IP Alliance призупиняє роботу



Індустріальна група SAT>IP Alliance призупиняє свою діяльність.


Дану інформацію підтвердили виданню Broadband TV News в прес-службі групи.

«Технологія SAT>IP досить добре себе зарекомендувала. Сьогодні, коли стандарт чітко встановлений, він легко доступний для всіх майбутніх користувачів. А подальше технічне вдосконалення SAT>IP здійснюється в рамках DVB - як частина нового стандарту DVB Home Broadcasting. Тому Альянс SAT>IP призупиняє свою діяльність», - заявили в прес-службі організації. - Тим не менше, web-сайт альянсу продовжить свою роботу, пропонуючи всю необхідну інформацію і матеріали будь-яким виробникам або операторам, які бажають запустити продукти або послуги з підтримкою технології SAT>IP».

Протокол SAT>IP дає можливість перетворювати звичайний сигнал супутникового телебачення (DVB-S) в потік даних на основі IP, який потім може відтворюватися на мультиекранних IP-пристроях - наприклад, на смартфонах, планшетах або ноутбуках - по всьому будинку.

Альянс SAT>IP був заснований в 2015 році для просування, поліпшення і подальшого розвитку даної технології у співпраці з DVB, а також для полегшення тестування на відповідність і сертифікації нових пристроїв. Членами даної некомерційної організації є, серед іншого, оператори супутникового зв'язку, виробники і постачальники послуг. Зокрема, серед членів групи - такі компанії, як SES, Eutelsat, Hispasat, Panasonic, Humax, Red Bee, Nagra, Irdeto і Verimatrix.

Борис Скуратівський

16 лютого, 2021.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення "SAT > IP" (Без Обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024