FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 11:14

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Огляд нових моделей телевізорів (Новинки телевізійного обладнання)
Огляд нових моделей телевізорів
RATVODДата: Середа, 20.05.2009, 13:52 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Огляд нових моделей телевізорів



Які бувають телевізори


Телевізорів стає все більше. Дуже часто моделі, що працюють на різних принципах, майже неможливо відрізнити один від одного на вигляд або розміру екрану. Навіть конкуренція технологій в межах одного бренду стала поширеним явищем.

Асортимент інтернет-магазинів приголомшує уяву достатком плоских панелей, "пузатих" пристроїв кінескопів і невеликих коробочок-проекторів, які на телевізори начебто зовсім не схожі. Проте, у наш час стрімкого технічного прогресу вони бувають і такими. Телевізор сьогодні - це будь-який виріб з "електронною" начинкою, що дозволяє дивитися кіно і телепередачі.

Аналогові і цифрові


- Аналогові

Т. е. нецифрові телевізори - до цих пір найпоширеніший вигляд. До нього можна віднести і старий "Рекорд" кінескопа, і малоекранний бюджетний LCD "для кухні". Такі телевізори випускаються і успішно продаються до цих пір.

У аналоговому телевізорі сигнал перетвориться в картинку "як є" - без точного розподілу кожного пікселя по екрану, без точного кольору для кожного пікселя і так далі Якість зображення, що приймається, сильно залежить від потужності сигналу, що приймається, і наличия/отсутствия перешкод. Основна гідність аналогових телевізорів - їх дешевизна. За бажання можна купити модель за ціну в межах сотні доларів.

Варто мати на увазі, що велика частина телеканалів в межах Східної, та і Західної Європи до цих пір віщає в аналогових форматах - версіях PAL, SECAM і так далі Аналогові формати відрізняються один від одного числом рядків в кадрі, системам колірності і так далі В Росії і Східній Європі зазвичай використовується SECAM, інколи - PAL. Більшість сучасних аналогових телевізорів мультисистемны і підтримують більшість існуючих форматів.

- Цифрові

Вважається, що якість зображення в цифрових телевізорах дуже висока. Зазвичай так воно і є. Сигнал передається у вигляді цифрової коди (умовно - у вигляді 0 і 1), тому чіткість "картинки" не залежить від потужності сигналу. Дані про кожен піксел передаються або цілком, без перешкод, або не передаються взагалі. Інше залежить від особливостей конкретної використовуваної технології і властивостей цифрового формату. Форматів достатні багато - DTS, EDTV, HDTV і ін.

Оскільки прихід в наші краї високих технологій свого часу дещо затримався, більшість цифрових форматів так і не встигли знайти вживання. Вони можуть використовуватися окремими супутниковими або кабельними телеканалами, проте сьогодні весь світ вже готується до приходу HDTV - цифрового телебачення з високою чіткістю зображення. Формат включає декілька підтримуваних дозволів. Варто заздалегідь уточнити, чи відповідають можливості телевізора потребам покупця. Чим більший дозвіл HDTV підтримує телевізор, тим краще він сумісний з різними цифровими сигналами - супутникових і кабельних каналів, DVD, новітніх ігрових приставок, нарешті. На сьогоднішній день максимальний дозвіл HDTV - 1080p. Інші дозволи, що діють, - 720p і 1080i.

Формат екрану

Інколи він вказується як "співвідношення сторін" екрану. Багато хто, ймовірно, помічав, що співвідношення сторін екрану в кінотеатрі відрізняється від аналогічних показників звичайного телевізора. Нічого дивного. У аналогових і бюджетних моделях телевізорів найчастіше використовується формат 4:3 - 4х - ширина, 3х - висота. Формат - 16:9 з часів Едісона використовується в кінотеатрах, звідки він перекочував в широкоформатні телевізори - зазвичай дорогі аналогові або цифрові.

Зображення 16:9 не відповідає малоформатному екрану і навпаки. З потреби і залежно від технології воно або "обрізується" по краях, або компенсується темними "рамками" зверху і знизу або з боків екрану, або "розтягується" за допомогою спеціальних алгоритмів. У таких випадках зображення зазвичай не відповідає спочатку задуманому режисером. Таким чином, для промотра якісного широкоформатного відео краще всього личить екран 16:9. Проте, малоформатні телевізори сповна личать для невеликих приміщень і, завдяки невисокій ціні, користуються успіхом у невибагливих глядачів.
RATVODДата: Вівторок, 02.01.2018, 21:01 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
За підсумками 2017 року смарт-ТВ

займуть 60% світового ринку телевізорів



Фото: Shutterstock

В 2016-му цей показник становив 47%, в 2011 році - 13%


Такі дані повідомляє аналітична компанія IHS Markit. За підрахунками аналітиків, південнокорейська компанія Samsung займе 37,9% світового ринку «розумних» телевізорів, а частка відповідних пристроїв в лінійці виробника за підсумками року перевищить 70%. На другому місці з часткою 12,5% знаходиться ще один південнокорейський розробник - LG. Далі йдуть компанії Sony (8,4%), Vizio (5,9%) і TP Vision (3,4%), пише видання BusinessKorea.

Раніше повідомлялося, що до 2025 року обсяг ринку смарт-ТВ досягне $ 292 млрд на тлі зростання популярності технологій «розумного» будинку і 4К-контенту.

- 28.12.2017



RATVODДата: Середа, 10.01.2018, 17:33 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
IHS Markit: в листопаді 2017 року обсяги поставок OLED-телевізорів

продемонстрували рекордні показники




На тлі падіння цін на побутові моделі телевізорів світові обсяги поставок телевізорів з дисплеями
на органічних світлодіодах (OLED) показали річне зростання на рівні 133%, встановивши
в листопаді 2017 року - в період підготовки до сезону зимових свят -
новий місячний рекорд в 270 000 одиниць.


Дане зростання було відзначено на тлі падіння цін, завдяки якому 4K/OLED-телевізор з діагоналлю 55-дюймів став доступний великій кількості покупців, які вирішили розщедритися до свят на модель хай-енд класу, повідомляє агентство IHS Markit.

Загальні обсяги поставок телевізорів з рідкокристалічними дисплеями в листопаді трохи знизилися - приблизно на 1,6% за місяць - впавши до позначки в 24,4 мільйона штук, що пов'язують з падінням в Сполучених Штатах так званого «попиту Чорної П'ятниці» в порівнянні з попереднім роком. Загальні обсяги поставок OLED-телевізорів в період з січня по листопад 2017 року перевищили 1,3 мільйона штук. Якщо додати до цієї цифри оціночні дані за грудень, то можна припустити, що в цілому за 2017 рік на ринки було поставлено більше 1,4 мільйона OLED-телевізорів.

«У 2017 році загальна картина на ринку брендів, що продають OLED-телевізори, серйозно змінилася, оскільки такі моделі почали продавати Sony, Toshiba і багато інших провідних компанії, - заявив асоційований директор IHS Markit Кен Парк. - Зростання числа доступних моделей OLED-телевізорів, особливо - моделей виробництва японських і європейських брендів, посилило конкуренцію і вплинуло на цінову політику на ринку OLED».

У 2016 році на ринку OLED-телевізорів домінувала компанія LG Electronics - на її частку припало близько 92% всіх проданих моделей. Велику частину залишків поставок становили телевізори виробництва декількох китайських брендів. У тиждень, який передує Чорній П'ятниці 2017, а також в тиждень, що послідував за ним, компанія знизила ціни на 55- і 65-дюймові моделі 4K/OLED-телевізори нижньої лінійки (серія B7) на 200 доларів. Зокрема, ціна найнижчої моделі - 55B7 - склала 1 499 доларів.

У листопаді на частку компанії LG довелася найбільша кількість поставок OLED-телевізорів, а місячне зростання склало 31%. Загальне зростання поставок OLED-телевізорів з діагоналлю 55 дюймів склало - в порівнянні з попереднім роком - 123%. У сегменті ж 65-дюймових моделей річне зростання склало 157%.

Борис Скуратівський

- 10 січня, 2018



RATVODДата: Субота, 11.08.2018, 11:19 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Canaan Creative представила телевізор

для
майнінгу криптовалюти



Ілюстрація: Cointelegraph


Компанія Canaan Creative - виробник інтегральних мікросхем спеціального застосування (ASIC)
для майнінгу - представила новий продукт
- Canaan Creative Mining TV.


Це телевізор, процесор і програмне забезпечення якого може використовуватися для майнінгу криптовалюти.

У компанії Canaan Creative вирішили покласти початок нової ери в сфері майнінгу криптовалюти. З цією метою компанія розробила пристрій для майнінгу , інтегрований в AvalonMiner Inside TV.

Як і будь-який інший сучасний телевізор, пристрій управляється зі смартфона або навіть голосом. Користувачі пристрою можуть дивитися свої улюблені фільми в дозволі 4К на екрані з діагоналлю 43 дюйма.

Для здійснення майнінгу криптовалюти в пристрої буде встановлено 16-нанометровий чіп ASIC A3210. За словами розробників, швидкість роботи пристрою складе 2.8 трильйона хеш/сек.

Крім усього іншого, пристрій може забезпечити вам реальну вигоду шляхом майнінгу будь-якої монети «тут і зараз».

Зрозуміло, таким способом неможливо вабити Біткойни. Телевізор майнить монети від Canaan, за які можна купувати контент і продукти на web-сайті виробника.

Телевізор ось-ось має з'явитися у продажу, однак його вартість поки не озвучена.

Борис Скуратівський

10 серпня, 2018.



RATVODДата: Субота, 22.12.2018, 08:21 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
IHS: покупка телевізора з великою діагоналлю

стає трендом




Незважаючи на те, що обсяги продажів телевізорів в третьому кварталі 2018 року практично не виросли
в порівнянні з попереднім роком, середній розмір діагоналі екрану продаваних моделей збільшився більше,
ніж за будь-який інший квартал минулого року, - йдеться в матеріалах дослідження, проведеного IHS Markit.


Експерти аналітичної фірми виявили, що, незважаючи на те, що в першій половині року напередодні Чемпіонату світу з футболу продажі телевізорів зросли на 7%, в третьому кварталі в країнах Західної Європи, Латинської Америки, Близького Сходу і Африки був відзначений значний спад продажів телевізорів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Ще однією тенденцією, яка дуже яскраво проявилася з наближенням сезону передріздвяних покупок, стало послідовне збільшення частки телевізорів з великою діагоналлю в загальних обсягах продажів 4K сумісних моделей. В цілому ж частка 4K телевізорів в загальних обсягах продажів виросла до 44%, а доходи від їх продажу - до 70% від загального обсягу доходів. Обсяги поставок телевізорів з діагоналлю екрану від 60 дюймів і вище виросли в третьому кварталі на 40% в порівнянні з показниками аналогічного періоду попереднього року. При цьому в країнах Північної Америки і в ряді країн, що розвиваються був відзначений ще більш високий зріст продажів телевізорів з великою діагоналлю, викликаний зниженням цін на моделі з діагоналлю 65 і 75 дюймів. Темпи зростання в третьому кварталі на 10% перевищили зростання за попередні квартали.

Ціна 4K сумісного телевізора з РК-дисплеєм з діагоналлю 65 дюймів знизилася в країнах Північної Америки в третьому кварталі в середньому до позначки в 1 110 доларів (при 1 256 доларах в попередньому кварталі). У Китаї ціна на моделі з діагоналлю 65 дюймів впала ще нижче - до позначки в 928 доларів (нижче 1 000 доларів в цій країні ціна впала ще в другому кварталі). На думку експертів з IHS Markit, це пов'язано зі зростаючою конкуренцією на китайському ринку, на тлі якої Xiaomi і ряд інших брендів активно знижують ціни. В інших куточках світу ціни на 4K сумісні телевізори з діагоналлю 65 дюймів були істотно вище через меншу конкуренцію і менший цільовий ринок.

«Щорічно в сезон святкових покупок бренди і роздрібні мережі активно рекламують моделі телевізорів з великими екранами, прагнучи збільшити загальні доходи від продажів, а також стимулюючи прийняття споживачами нових трендів якості - таких, як дозвіл 4K або смарт-функції, - говорить виконавчий директор IHS Markit з питань досліджень і аналітики Пол Ганьон. - В цьому році підвищений інтерес до моделей 4K телевізорів з діагоналлю 65 дюймів підігрівався безліччю ключових рекламних акцій, що паралельно знизило увагу споживачів до моделей з діагоналлю менше 50 дюймів».

В рамках дослідження, проведеному IHS Markit TV, також були вивчені технології, які зароджуються. Зокрема, було відзначено, що обсяги продажів 8K сумісних моделей як і раніше залишаються невисокими. В даний час лише один бренд поставляє обмежену кількість таких телевізорів на полиці магазинів Китаю і Японії. Втім, в IHS Markit прогнозують, що до кінця 2018 року поставляти 8K сумісні моделі почнуть і інші бренди.

Продажі OLED-телевізорів в третьому кварталі трохи знизилися в порівнянні з показниками другого кварталу, а фокус інтересу в сезон святкових продажів змістився в бік РК-моделей. Продажі телевізорів з ЖК-дисплеями і дисплеями, створеними за технологією «квантова точка», виросли в третьому кварталі до 663 000 одиниць, а середні розміри діагоналі перевищили 60 дюймів. Середній розмір діагоналі продаваних OLED телевізорів вперше перевищив 59 дюймів, а частка моделей з діагоналлю 65 дюймів зросла до нової рекордної позначки в більш ніж 38%.

Борис Скуратівський

19 грудня, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 25.01.2019, 21:01 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ні багато, ні мало: Samsung анонсував

ціни на
8K QLED-телевізори




Компанія озвучила вартість презентованих на виставці
Consumer Electronic Show 2019 телевізійних панелей
.


Ціни варіюються залежно від діагоналі, від 5 тис. дол. і вище, повідомляє ixbt.com.

Як відомо, всі моделі представленої лінійки оснащені процесором Quantum Processor, що дозволить дивитися відео в форматі 8К. Серед них версії з діагоналлю 65, 75, 82 і 85 дюймів. Так, за самий «маленький» екран Samsung виставив ціну близько п'яти тисяч доларів, за 75-дюймовий - майже сім, а також близько десяти і п'ятнадцяти тисяч відповідно за дисплеї з більшою діагоналлю.

Відзначається, що 82-дюймовий телевізор надійде в продажу 22 березня. Решта моделей будуть доступні для покупки вже з першого березня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в другій половині року компанія Foxconn почне виробництво 8К-панелей.

Лада Васюкова

24 січня, 2018.



RATVODДата: Субота, 26.01.2019, 19:05 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
OLED TV і моделі з великою діагоналлю

стимулюють відродження ринку телевізорів




Після того, як в 2017 році спостерігалося зниження обсягів поставок телевізорів на ринки по всьому світу,
в 2018 році намітилися позитивні тенденції; звіт, підготовлений агентством Futuresource Consulting, показує
річне зростання поставок на рівні приблизно 3% за станом на кінець року, а також зростання товарообігу на 7%.


Лідирують країни БРІК


«Зростання ринку забезпечується країнами, що розвиваються, оскільки європейські та американські ринки як і раніше демонстрували слабкі результати, - говорить старший аналітик ринку в Futuresource Consulting Метью Рубін. - Китай знаходиться на позитивній стороні - завдяки зростаючому в країні середнього класу, а в Індії багато нарешті прощаються зі своїми старими електронно-променевими телевізорами. У Росії істотну підтримку розвитку ринку надав чемпіонат світу з футболу FIFA, результатом якого стало зростання обсягів продажів в 2018 році на рівні в приблизно 14%. У той же час, в Бразилії на 2018 рік припав сплеск попиту на телевізори, викликаний попереднім відключенням в країні аналогового мовлення».

Моделі преміум-класу грають свою важливу роль


У преміальному сегменті ринку споживач продовжує витрачати гроші на UHD-моделі, і цей попит частково викликаний розширенням можливостей доступу до 4K контенту в міру розширення пропозицій і покриття OTT платформ. Обсяги поставок OTT телевізорів в 2018 році зросли за приблизними підрахунками на 32%, а поставки смарт телевізорів збільшилися на 9%. 8K як і раніше робить лише перші кроки, інтерес до таких моделей поки не високий, однак, все більша кількість брендів заявляє про випуск таких моделей в 2019 році. Прогнозується, що обсяги поставок 8K телевізорів досягнуть в 2019 році рівня в 300 000, а до 2022 року їх частка на ринку стане суттєвою.

«У розвинених країнах бажання мати великий екран і розширену функціональність в вітальні задовольняється на шкоду іншим кімнатам, - каже Рубін. - У багатьох випадках домогосподарства воліють оновлювати свої «основні» телевізори на шкоду додатковим, результатом чого стала стагнація на деяких ринках. Однак, в Північній Америці в минулому році вперше було продано більше мільйона телевізорів з діагоналлю більше 70 дюймів, що підкреслює значимість великих екранів. Проникнення OLED моделей також починає набувати знакові форми, завдяки прогнозованим на 2019 рік мільйонним продажам в Європі».

Samsung залишається на вершині


Незважаючи на деякі відмінності в розрізі країн, провідними брендами залишаються Samsung, LG і TCL - на їх частку в 2018 році довелося приблизно 40% всіх поставок. Samsung втратив деякі позиції за показниками обороту - в силу зростаючої конкуренції, однак, зосередився на преміальному сегменті. Зростання попиту на OLED екрани допоміг тримати планку компанії LG, а TCL продовжувала розширюватися за межі материкового Китаю.

«Заглядаючи в майбутнє, можна припустити, що ключовим полем для конкуренції телевізійних брендів зможуть стати системи голосового контролю, у міру того, як в життя споживачів почнуть все більше втручатися пристрої категорії розумний будинок, - каже Рубін. - Не дивлячись на те, що лише 2% від усіх телевізорів, проданих в першій половині 2018 року, могли працювати з системами Google Assistant або Alexa від Amazon, нам слід очікувати бум голосових помічників, які ведуть телевізійні бренди і виробники софта почнуть впроваджувати в нові моделі».

Борис Скуратівський

25 січня, 2018.

RATVODДата: Субота, 26.01.2019, 19:47 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
BOE Technology обігнала LG і Samsung

у виробництві LCD-панелей




За підсумками 2018 року китайський виробник очолив світовий ринок BOE Technologyей для телевізорів,
залишивши позаду себе колишнього лідера - LG і гіганта виробництва - компанію Samsung.


Про це повідомляє ferra.ru.

Згідно з даними, за минулий рік BOE Technology змогла збільшити число поставок телевізійних панелей на 24%, внаслідок чого компанія вирвалася в світові лідери, змістивши з позицій інших великих виробників.

«BOE поставила партнерам-виробникам 54,3 млн LCD-панелей, тоді як LG - 48,6 млн. На третьому місці тайванська Innolux з 45,1 млн дисплеїв. Корейська компанія Samsung займає за підсумками року лише четверте місце з 39,4 млн панелей. На п'ятому місці розташувалася китайська Huaxing Optoelectronics з 38,7 млн ​​панелей», - повідомляє ресурс.

Відзначимо, BOE Technology Group була основа в 1993 році. Вона є дочірньою компанією Beijing Electronics Holdings Co. Займається розробкою, виробництвом і продажем дисплеїв і сенсорних пристроїв.

Лада Васюкова

26 січня, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 08.02.2019, 23:22 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Світ не готовий: Масове виробництво 8K-телевізорів

найближчим часом не передбачається




У поточному році аналітики WitsView прогнозують телевізорам
з роздільною здатністю 8K частку на світовому ринку не більше 0,2%.


У 2018 року вони займали 0, 04% ринку, передає ixbt.com.

Повідомляється, що моделі 8K-телевізорів від найбільших світових виробників були представлені на виставці CES 2019, яка пройшла на початку року. Свій інтерес до випуску цієї техніки показали компанії Sharp, Samsung Electronics, TCL, Haier, Hisense і Konka.

У той же час масових продажів телевізорів 8K в найближчому році не очікується, оскільки такі пристрої є дуже дорогими і не найпрактичнішими в існуючих реаліях. На сьогодні телеіндустрія не має необхідної кількості знімального обладнання для виробництва 8K-контенту, а існуючих пропускних спроможностей телекомунікаційних мереж недостатньо для доставки такого контенту до кінцевого споживача.

Нагадаємо нещодавно, Samsung анонсував ціни на 8K QLED-телевізори. Ще раніше компанія Foxconn заявила про запуск заводу по виробництву 8K-панелей.

Лада Васюкова

08 лютого, 2018.



RATVODДата: Четвер, 14.02.2019, 17:56 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Максимально корисний:

Samsung розробив телевізор-дзеркало




Корейський ТехноГігант Samsung запатентував телевізор Smart Mirror TV.


Особливістю новинки є те, що в вимкненому стані поверхня дисплея стає повністю дзеркальною, пише Ixbt.com.

Повідомляється, що дана модель стала логічним продовженням лінійки пристроїв Samsung The Frame, які при виключенні імітували картини.

Розробка Samsung має нестандартний зовнішній вигляд. Відзначається, що панель телевізора за формою наближена до квадрату і, ймовірно, має співвідношення сторін 4:3. Крім того, рамки пристрою завужені, а кути округлені.

Імовірно, модель буде сенсорною. Однак підтверджень цієї інформації, як і дати анонсу і виходу, поки немає.

Нагадаємо, нещодавно Samsung анонсував вартість лінійки 8K QLED-телевізорів. Ціни варіюються залежно від діагоналі пристрої - від 5 тис. дол. і вище.

Лада Васюкова

14 лютого, 2018.



RATVODДата: Понеділок, 18.02.2019, 22:16 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Huawei випустить телевізори

з підтримкою
5G і 4K / 8K




Телевізори Huawei, очікувані вже до середини поточного року,
будуть оснащені підтримкою мережі 5G і контенту 4K і 8K.


Про це пише Ixbt.com.

Повідомляється, що в лінійці нових пристроїв будуть задіяні розробки Huawei в сфері 5G і нових технологій. Це передбачає підтримку зображення роздільною здатністю 4K і 8K.

«Компанія вирішила використовувати свої переваги - фірмову однокристальну систему HiSilicon і розробки в області 5G. Фактично, це вже повноцінне готове рішення для телеприставок і контенту 4K/8K», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Samsung запатентував телевізор Smart Mirror TV, який у вимкненому стані перетворюється в дзеркало.

Лада Васюкова

18 лютого, 2018.



RATVODДата: Середа, 27.03.2019, 19:30 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні зріс інтерес до телевізорів Full HD



Дослідницька компанія GfK підрахувала, що за 2018 рік
в Україні в три рази зріс попит на Full HD-телевізори.


Про це пише Детектор Медіа.

Згідно з даними, ще рік тому частка продажів пристроїв з дозволом HD Ready і вище становила 10,9%. За останній рік попит піднявся до 33,9%.

У той же час інтерес українців до телевізорів 4К / Ultra HD значно спав. За словами експертів, зниження попиту обумовлено більш високою ціною таких моделей.

Варто зазначити, що в поточному році аналітики WitsView прогнозують телевізорів з роздільною здатністю 8K частку на світовому ринку не більше 0,2%.
У 2018 року вони займали 0,04% ринку. Масове виробництво і продаж таких пристроїв найближчим часом не передбачається через високі ціни і брак спеціального контенту.

Лада Васюкова

27 березня, 2019.



RATVODДата: Середа, 28.10.2020, 09:31 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Витязь» випустить телевізор

на базі мультимедіа-платформи
«Яндекс»




Виробник техніки «Витязь» випустить розумні телевізори на базі
мультимедійної платформи «Яндекс». Про це повідомляє БЕЛТА.


За словами головного інженера компанії «Витязь» Валерія Зайцева, співпраця з «Яндекс» стала можливою через високу популярність розумних телевізорів «Витязь» на російському ринку. В рамках співпраці виробник створив ПЗ для своїх пристроїв на основі мультимедійної платформи «Яндекс», створеної в 2020 році на ОС Android.

Користувачам нових моделей телевізорів «Витязь» буде доступний перегляді ефірних каналів поряд з усіма можливостями Smart TV, включаючи голосовий помічник «Аліса». Також пристрій має «дитячий режим», що дозволяє захистити дітей від перегляду небажаного контенту.

«Володарі телевізійних приймачів з фірмовим програмним забезпеченням можуть дивитися і шукати фільми в онлайн-кінотеатрах, користуватися YouTube, в тому числі не перемикаючись між різними джерелами контенту. З його допомогою можна складати добірки рекомендованих до перегляду фільмів і відео. Щоб батьки могли захистити дітей від небажаного контенту, на платформі є так званий дитячий режим», - пише ресурс.

Відзначається, що ВАТ «Витязь» здійснює понад 20 видів діяльності, постійно оновлюючи і розширюючи можливості вироблених пристроїв. За підсумками 2019 року телевізори «Витязь» увійшли в топ-10 найбільш продаваних брендів на російському ринку.

Лада Васюкова

26 жовтня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 09.04.2021, 20:41 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Перший в світі :

створено 8K-телевізор з підтримкою Wi-Fi 6E




Samsung 8K QLED TV

Процесор MT7921AU від MediaTek забезпечує підтримку Wi-Fi 6E,
відкриває безпрецедентні можливості для стрімингу
.

Компанії MediaTek і Samsung представили перший 8K сумісний QLED-телевізор - флагманську модель 8K QLED Y21, що працює на процесорі MT7921AU, який забезпечує можливість швидкісного підключення завдяки підтримці сучасних функцій Wi-Fi 6E.

Після анонсування в 2020 році випуску першого в світі 8K-сумісного телевізора з підтримкою Wi-Fi 6 компанії вирішили не зупинятися, залишаючись в авангарді індустрії виробництва смарт-телевізорів і запропонувавши споживачеві найсучасніші функції підключення та високоякісну обробку зображень 8K для безпрецедентних домашніх розваг.

Про процесор


Процесор MediaTek MT7921AU підтримує протоколи Wi-Fi 6E і Bluetooth 5.2 на єдиній високоінтегрованій платформі. Забезпечуючи швидкість передачі даних 1,2 Гбіт/сек процесор дає споживачам можливість насолоджуватися більшою плавністю потокової передачі та ігор для безперервної розваги. Протокол Wi-Fi 6E передбачає використання незавантаженої смуги пропускання в діапазоні 6 ГГц і забезпечує численні переваги в порівнянні з попередніми поколіннями Wi-Fi, серед яких, зокрема, значно більш швидка мультигігабітна пропускна здатність, більш низькі затримки, а також новітні функції забезпечення безпеки і надійності з'єднання.

Компанія MediaTek - світовий лідер в області технології Wi-Fi, яка активно використовується в глобальних продуктах, включаючи мобільні пристрої, аудіорішення, ПК, цифрові телевізори, програвачі Blu-ray, сет-топ-бокси IPTV і web-камери. Компанія MediaTek тісно співпрацює з альянсом Wi-Fi Alliance, і це гарантує, що його портфель підключень підтримує новітні функції Wi-Fi, такі як Wi-Fi 6E. Підтвердженням провідного становища компанії MediaTek в індустрії стало те, що Wi-Fi Alliance недавно відібрав її для участі в сертифікаційному випробувальному стенді Wi-Fi 6E для пристроїв Wi-Fi CERTIFIED 6 ™.

Що кажуть в MediaTek


«Споживачі значною мірою залежать від швидкості надійності підключення, незалежно від того, чи використовують вони свій телевізор для відтворення контенту стрімингових платформ, ігор або виробничих потреб. Наша співпраця з компанією Samsung мала величезне значення для надання споживачам новітньої технології смарт-телевізорів, яка забезпечує підтримку цих та інших видів використання телевізорів, - сказав старший віце-президент компанії MediaTek і генеральний директор Intelligent Devices Business Group Джеррі Ю. - Завдяки розробленим передовим технологіям підключення, включаючи підтримку Wi-Fi-6, які інтегровані в телевізори Samsung 8K, ми стимулюємо подальший активний розвиток сегмента преміальних смарт-телевізорів у всьому світі».

Борис Скуратівський

09 квітня, 2021.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Огляд нових моделей телевізорів (Новинки телевізійного обладнання)
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024