FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 15:47

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Відеосервіс YouTube (Новини. Обговорення)
Відеосервіс YouTube
viskomДата: П`ятниця, 19.08.2016, 08:46 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Відеосервіс YouTube



Що таке відеосервіси і які вони бувають?


Відеосервіси (відеохостінги) - це сайти, на яких можна завантажувати і зберігати будь-яке відео в мережі Інтернет.

Після того, як відео завантажиться, його можна переглянути прямо на сервері, використовуючи плеєр.

ЧИТАТИ ДАЛІ:

RATVODДата: Четвер, 05.08.2021, 09:41 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube тестує новий

формат передплати –
Premium Lite



Фото: qmobi.agency

Наразі підписка доступна у деяких країнах Європи.


Відеоплатформа YouTube запустить новий формат передплати – Premium Lite, пише The Verge.

Очікується, що ця підписка буде більше доступною, ніж YouTube Premium. Вона дозволить дивитись відео без реклами, але не матиме інших переваг преміум-доступу, як автономне завантаження або відтворення у фоновому режимі.

На даний час Premium Lite тестується в Бельгії, Данії, Фінляндії, Люксембурзі, Нідерландах, Норвегії та Швеції. Підписка коштує 6,99 євро на місяць. Для порівняння, YouTube Premium коштує в Європі близько 11,99 євро на місяць.

Premium Lite дозволяє дивитись відео без реклами на комп'ютері, на iOS, Android, смарт-телевізорах та ігрових приставках, а також у додатку YouTube Kids. Водночас у YouTube Music реклама залишається.

YouTube каже, що Premium Lite знаходиться на стадії експерименту і що компанія розглядає можливість розробки нових тарифних планів на основі відгуків аудиторії.

Раніше повідомлялось, що на YouTube з'явиться новий спосіб переказувати «чайові» творцям контенту.

Автори: MediaSapiens

02 серпня 2021.




RATVODДата: Четвер, 05.08.2021, 10:24 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube оголосила подробиці розподілу $100 млн

з фонду підтримки авторів контенту у Shorts



Фото: adweek.com

Нещодавно YouTube Shorts став доступним і в Україні.


Відеоплатформа YouTube оголосила подробиці розподілу $100 млн з фонду підтримки авторів контенту у сервісі Shorts. Про це пише TechCrunch.

Сервіс 15-секундних відеороликів YouTube Shorts, який має стати конкурентом TikTok, запустили восени 2020 року. У липні 2021-го він також став доступний в Україні.

YouTube Shorts Fund – це спеціальна програма підтримки авторів контенту на 2021-2022 роки, її було анонсовано у травні 2021-го. Обсяг фонду – $100 млн. Автори найпопулярніших відеороликів зможуть заробляти від $100 до $ 10 000. Причому враховуватися будуть всі перегляди всіх відео автора за весь час.

Скільки конкретно потрібно набрати переглядів, щоб отримати за це гроші, наразі не розголошується. Мінімальну виплату у $100 встановили з урахуванням, щоб долучити до програми підтримки якомога більше авторів. Гроші мають перераховувати щомісяця.

Головна умова – оригінальність відеороликів. Контент, який завантажили з інших мереж (як це роблять в Instagram, завантажуючи відео з TikTok), враховувати не будуть. До перевірки оригінальності контенту залучатимуть модераторів.

Також серед умов отримання коштів – вік автора. Для США це 13 років і старше, для інших країн - від 18 років. Користувач повинен мати акаунт AdSense, а його відео мають не порушувати правила YouTube.

Наразі програма виплат вже працює в США, Бразилії, Індії, Індонезії, Японії, Мексиці, Нігерії, РФ, Південній Африці, Великій Британії, але згодом пошириться також на інші ринки.

Схожий фонд підтримки є також у TikTok. Він був запущений у липні 2020 року і складає $200 млн.

Нагадаємо, що у YouTube також з'явиться новий спосіб переказувати «чайові» творцям контенту.

Автори: MediaSapiens

04 серпня 2021.




RATVODДата: Четвер, 26.08.2021, 21:30 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube видалив мільйон відео про COVID-19



YouTube також працює над «скороченням поширення відео зі шкідливою дезінформацією».


Головний директор з продуктів YouTube Ніл Махон повідомив, що з лютого 2020 року соцмережа видалила мільйон відео, які містили «небезпечну дезінформацію» про COVID-19. Про це пише Еngadget.

«Дезінформація перейшла з маргінального напряму в основний. Більше не обмежуючись ізольованими світами тих, хто заперечує Голокост або події 9-11 (терористичну атаку 11 вересня 2001 року) тепер вона поширюється на всі аспекти суспільства», — розповів Махон.

Водночас він стверджує, що «поганий контент» становить лише невеликий відсоток контенту YouTube загалом.

«Поганий контент становить лише крихітний відсоток від мільярдів відео на YouTube (близько 0,16−0,18% від загальної кількості переглядів виявляється контентом, що порушує наші правила)», — зазначив керівник Youtube та додав, що соцмережа щокварталу видаляє майже 10 мільйонів відео, «більшість з яких не набирає навіть 10 переглядів».

Крім того, Ніл Махон сказав, що усунення дезінформації — це лише один з аспектів підходу компанії. За його словами, YouTube також працює над «збором інформації з надійних джерел та скороченням поширення відео зі шкідливою дезінформацією».

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року компанія Facebook повідомила, що заблокувала мережу акаунтів з Росії, яка поширювала дезінформацію про вакцини від COVID-19. Загалом видалили 65 акаунтів у Facebook та 243 — у Instagram.

Автори: MediaSapiens

26 серпня 2021.




RATVODДата: П`ятниця, 10.09.2021, 14:00 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube набрав 50 мільйонів передплатників



Через шість років після запуску платних сервісів YouTube

досяг 50 мільйонів передплатників
Music і Premium.


Цифри були оприлюднені в блозі керівника музичного відділу YouTube Ліора Коена.

«Подвійний двигун зростання YouTube за рахунок реклами і підписок сприяє нашій меті стати драйвером номер один в музичній індустрії», - написав він, додавши, що YouTube виплатив музичній індустрії 4 мільярди доларів за останні 12 місяців.

Коен вважає, що YouTube Music і YouTube Premium можуть запропонувати додаткові можливості як артистам, так і шанувальникам. Він привів у приклад Lil Nas X і музичне відео для Industry Baby, прем'єра якого пройшла на YouTube, а також дала фанатам можливість вивчити тексти пісень, послухати бек-каталог репера і створити свій власний короткометражний фільм на YouTube.

За матеріалами: BROADBANDTVNEWS.COM

04.09.2021.




RATVODДата: Субота, 18.09.2021, 16:07 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
TikTok і YouTube.

Хто кого ?




Пропонуємо вашій увазі переклад витягів з замітки новинного підрозділу
Британської мовної корпорації BBC News щодо конкуренції TikTok і YouTube.


Отже, «згідно з оприлюдненим днями новому статистичного звіту, користувачі додатків в Великобританії і США проводять більше часу в TikTok, в порівнянні з YouTube».

Вищевказаний звіт, випущений App Annie, - компанією, що займається моніторингом додатків, показують, що середній час, що витрачається користувачами на додатки, вище у TikTok, і вказує на високий рівень залученості користувачів на цій платформі.

App Annie характеризує TikTok в своєму звіті як «перевернувший світ стрімінгу і соціальних мереж».

Проте, хоча YouTube і поступився TikTok за кількістю витраченого часу на сервіс в перерахунку на окремого користувача, він зберігає перше місце за загальною кількістю витраченого часу користувачів, оскільки в цілому у YouTube набагато більше користувачів.

YouTube, відеогігант, що належить Google, має близько двох мільярдів користувачів в місяць, в той час як останні наявні в публічному доступі дані по TikTok показують, що в середини 2020 року в нього було тільки близько 700 мільйонів користувачів.

Показники «витраченого часу» в розглянутому тут звіті App Annie враховують тільки телефони Android, і при цьому не включають дані по КНР, де TikTok, відомий там як Douyin, є основним додатком.

«YouTube як і раніше випереджає TikTok за загальною кількістю проведеного часу, в тому числі у Великобританії», - пояснює дані App Annie Джеймі Макеван (Jamie MacEwan) з британської дослідницької компанії Enders Analysis. І продовжує: «Масовість аудиторії YouTube означає, що у нього є більше можливості дотягнутися до всіх демографічних груп, включаючи ті, які займають порівняно невелику частку серед Інтернет-аудиторії. YouTube просто дотягується до всіх, хто знаходиться в Інтернеті».

При цьому, за словами Джеймі Макеван, активні користувачі YouTube, ймовірно, на своєму майданчику «відповідають або перевершують» по активності та залучення тіктокерів.

Але «все це не означає, що TikTok не добився успіху», - додає експерт.

І зазначає: «TikTok витрачає великі кошти на залучення користувачів, але не обов'язково, що ці самі користувачі затримуються тут надовго в порівнянні з іншими соціальними мережами» ....

Інші статистичні показники, що відслідковуються компанією App Annie, також показують зростаючу роль TikTok.

«Серед соціальних, комунікаційних, фото, відео та розважальних програм TikTok вважається самим завантаженим у світі з 2020 року.
Він також конкурує з YouTube за перше місце по споживчих витратах з минулого року»
, пише BBC News.

Автор: obob.tv

11.09.2021.


RATVODДата: Вівторок, 28.09.2021, 11:52 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube розблокував новий відеоогляд

російського блогера
BadComedian на фільм «Чорнобиль»


Фото: YouTube

Обмеження діяло у 68 країнах й імовірно через порушення авторських прав.


YouTube розблокував новий відеоогляд російського блогера BadComedian (Євгеній Баженов) на фільм «Чорнобиль» Данила Козловського. Це підтвердив сам блогер у своєму телеграмі.

Вчора відео заблокували в 68 країнах через порушення авторських прав на вимогу Netflix, який купив фільм. Однак в Росії, Україні та Білорусі відео було доступним. Претензії Netflix стосувалися 7-секундного шматка з фільму, вставленого в ролик.

Однак BadComedian відзначав, що інші відеоогляди, в яких аналогічно використовуються фільми Netflix, зазвичай не блокують через те, через що, імовірно, заблокували його відео.

Ще більше його здивувало, що ролик заблокували через кілька днів після публікації, хоча здебільшого буквально через кілька годин після публікації контенту, який порушує авторські права, його блокують. Він сказав, що немає ніяких доказів, що це могли зробити автори фільму, яким не подобаються його огляди.

На момент блокування відео було 8,8 мільйона переглядів – зараз їх майже 10 млн.

Нагадаємо, що компанія Kinodanz, яка через суд вимагає 1 млн рублів у знаменитого відеоблогера Євгена Баженова, заявила, що готова піти на мирову угоду.

Автори: MediaSapiens

27 вересня 2021.




RATVODДата: Середа, 29.09.2021, 19:46 | Повідомлення # 67
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube заборонив поширювати

дезінформацію та фейки про будь-які
вакцини




Також компанія видалила ютьюб-канали двох найбільш відомих активістів- антивакцинаторів
Роберта Кеннеді-молодшого та доктора Джозефа Мерколи


YouTube вирішив видаляти неправдиві або маніпулятивні твердження, які стосуються будь-яких вакцин, а не тільки вакцин від Covid-19. Зокрема, нові правила компанії забороняють поширювати контент, в якому стверджується, що вже схвалені державними органами охорони здоров’я чи міжнародними організаціями вакцини небезпечні і викликають хронічні наслідки для здоров'я, або що вакцини не знижують передачу чи зараження захворюваннями. Або матеріали, в яких поширюють неправдиву інформацію про речовини, що начебто є у вакцинах. Такий контент буде видалений, повідомляється в блозі компанії. Нові правила починають діяти відсьогодні, 29 вересня 2021 року.

За новими правилами компанії вже видалені ютьб-канали двох найбільш відомих в англомовному світі активістів-антивакцинаторів – юриста Роберта Кеннеді-молодшого та доктора-остеопата Джозефа Мерколи. Про видалення акаунтів із посиланням на заяву пише The New York Nimes. На момент публікації цієї новини ютьюб-канали обох активістів недоступні, але їхні виступи на інших каналах є доступними для перегляду.

Також в блозі YouTube наводять декілька прикладів контенту, що буде видалятися на платформі. Зокрема, це може бути контент, в якому помилково стверджується, що вакцини викликають аутизм, рак або безпліддя, або що речовини в вакцинах можуть відстежувати тих, хто їх отримує. Нова політика платформи поширюється не тільки на конкретні щеплення, наприклад від кору або гепатиту B, але й взагалі стосується тверджень про вакцини.

З нових правил є винятки. «З огляду на важливість громадських обговорень і дебатів для наукового процесу, ми продовжимо розміщувати на YouTube матеріали про політику щодо вакцин, нових випробуваннях вакцин і історичних успіхи або невдачі вакцин. Особисті відгуки про вакцини також будуть дозволені, якщо відео не порушує інші правила спільноти», - повідомляє компанія.

Також в блозі повідомляється, що в минулому році компанія видалила більше 130 000 відео через порушення правил платформи щодо вакцини проти COVID-19. Але серед цих відео немає тих, що платформа називає «прикордонними відеороликами», які є скептичними до вакцини. Раніше компанія просто видаляла такі відео з результатів пошуку та рекомендацій, одночасно просуваючи відео від експертів і установ охорони здоров'я.

YouTube наполягає, що розробила нові правила у співробітництві з експертами ВООЗ та спирається для аналізу контенту на наукові та перевірені дані.

Нагадаємо, що Роберт Кеннеді-молодший є, за дослідженнями, найбільш впливовим активістом-антивакцинатором у світі. Про його діяльність можна прочитати в матеріалі MediaSapiens «Суперпоширювач. Хто такий Роберт Кеннеді-молодший»

Автор: Гала Скляревська

29 вересня 2021.




RATVODДата: Четвер, 14.10.2021, 19:34 | Повідомлення # 68
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На YouTube вийшов перший випуск «Червоних рюкзаків»

розважальної програми для дітей про рідкісних червонокнижних тварин



Фото: команда проєкту

Всього планується 5 випусків.


Українська продакшн-компанія «Добранічфільм» презентувала перший випуск дитячих освітньо-розважальних програм про рідкісних тварин, які внесені до Червоної книги України. Герой першого випуску – Лісовий або Очеретяний кіт.

Подальші випуски розповідатимуть про таких тварин: пелікан кучерявий, бджола медоносна, білуга звичайна, птах сиворакша.



Ведучими програм стали 12-річний Андрій Матешко та його пес Рей. Останньому, до речі, завели сторінку в інстаграмі, де активно розповідають про зйомки.

Нагадаємо, що режисеркою та сценаристкою «Червоних рюкзаків» виступила Анастасія Матешко – режисерка, сценаристка, письменниця, членкиня Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії ім. Лесі Українки.

13 Жовтня 2021.

RATVODДата: Середа, 19.01.2022, 11:54 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Forbes склав рейтинг самих

високооплачуваних творців контенту на
YouTube




У десятці найбільш високооплачуваних ютуберів професійний боксер,
гравець у Minecraft та 23-річний американський філантроп.


Джиммі Дональдсон, 23-річний американський ютубер і філантроп, більш відомий як MrBeast, став найоплачуванішим творцем контенту для YouTube за підсумками 2021 року. Про це повідомляє видання Forbes.

Завдяки ретельно продуманим трюкам та великим грошовим розіграшам Дональдсон зумів згенерувати понад 10 мільярдів переглядів на платформі обміну відеоконтентом, що принесло йому близько 54 мільйонів доларів (47,2 мільйона євро).

Таким чином, MrBeast зумів обійти в рейтингу 10-річного оглядача ігор та іграшок Райана Каджі, який протягом двох останніх років очолював щорічний рейтинг найуспішніших ютуберів зі своїм брендом Ryan's World.

У сукупності 10 найбільш високооплачуваних ютуберів заробили за оцінкою Forbes 300 мільйонів доларів.

На другому місці в рейтингу опинився Джейк Пол (Jake Paul) – професійний боксер та зірка соціальних медіа, і це стало його першим попаданням у верхню десятку з 2018 року. Його брат Logan також прорвався до десятки – вперше з 2017 року.

Гравець Minecraft Натан Грем, більш відомий як Unspeakable, також є новачком серед найкращих – він розташувався на п'ятому місці.

У період пандемії YouTube пережив справжній період буму, оскільки величезна кількість людей у ​​всьому світі вимушено залишалася вдома, а виробництво фільмів та телесеріалів дуже застопорилося. Згідно з інформацією YouTube, зараз користувачі платформи щодня переглядають мільярд годин відеоконтенту.

Верхня десятка найбільш високооплачуваних авторів контенту для YouTube (у зворотному порядку):

10. Preston Arsement
9. Logan Paul
8. Dude Perfect
7. Ryan Kaji
6. Nastya
5. Unspeakable
4. Rhett and Link
3. Markiplier
2. Jake Paul
1. MrBeast


Борис Скуратовський

17 січня, 2022.



RATVODДата: Вівторок, 15.02.2022, 20:00 | Повідомлення # 70
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube виповнилося 17 років:

як створювали найпопулярніший відеохостинг світу




YouTube – найпопулярніший відеохостинг у світі, призначений
для перегляду та завантаження відеороликів різної тематики.


Тут можна знайти практично все - від оглядів продуктів до самостійно знятих фільмів та серіалів. Сьогодні, 14 лютого, YouTube святкує свій 17-й день народження – на честь цього пропонуємо згадати як створювався відеохостинг.

Створення сайту


14 лютого 2005 року троє колишніх співробітників компанії PayPal зареєстрували домен "YouTube.com" і почали створювати сайт для "обміну відео-файлами" - місце, де користувачі зможуть завантажувати, переглядати та обмінюватися відеороликами.

Чед Герлі, Стів Чен та Джоед Керім працювали над проектом кілька місяців і вже у травні того ж року представили публіці тестову версію.


Чед Герлі, Стів Чен і Джоед Керім


Цікаво, що основним творцем платформи вважають Керіма. За інформацією американських ЗМІ, на ідею створення відеохостингу його наштовхнув випадок, коли він не зміг знайти в мережі відео з Джастіном Тімберлейком та Джанет Джексон, а також ролик із записом цунамі в Індійському океані. Інші журналісти стверджують, що ідея була вигадана спільно, на вечірці. Майбутнім творцям YouTube не вдалося відправити друзям відеозаписи зі святкування - ті були занадто об'ємні для обміну поштою. У результаті хлопці вирішили створити власний проект – сайт, на який можна буде завантажити відео та поділитися ним.

Перші інвестиції


Як і багато інших технологічних стартапів, YouTube зароджувався в імпровізованому офісі в гаражі і фінансувався за рахунок його творців. Проте вже в листопаді 2005 року інвестиційна компанія Sequoia Capital вклала в проект перші 3,5 млн доларів. Крім цього, до членів правління YouTube увійшов Рольф Бота - партнер фірми і колишній генеральний директор PayPal.

Це цікаво: Що повинні знати користувачі про останні оновлення в соцмережах

У квітні 2006 року інвестиційні компанії Sequoia та Artis Capital Management вклали у проект додаткові 8 мільйонів доларів, виходячи з небувалого зростання популярності сайту, який стабільно спостерігався протягом кількох місяців.

Перше завантажене відео


Перше відео, розміщене на YouTube, називалося «Я і зоопарк»: у ролику можна було побачити одного із співзасновників проекту, Джоеда Керіма, у зоопарку Сан-Дієго. Цей відеокліп був завантажений на YouTube 23 квітня 2005 року, і його можна переглянути на сайті і сьогодні.



Розвиток та угода з Google


Створений сайт спочатку не був популярний. Однак після вдалих оновлень, розсилок та «сарафанного радіо» аудиторія користувачів почала стрімко зростати. У 2005 році кількість щоденних переглядів становила 8 мільйонів, а у липні наступного року вже сто.

Рекомендуємо прочитати: Кількість зломів акаунтів у Google скоротилася в 2 рази - як це вдалося

Про продаж платформи Google було оголошено в жовтні 2006 року. Угода була закрита 13 листопада і стала на той час другою за сумою угодою, укладеною корпорацією Google - вартість YouTube тоді оцінили в 1,65 мільярда доларів.

YouTube зараз


Сьогодні YouTube доступний і користується популярністю у більшості країн світу, за винятком тих, що блокують доступ до нього з різних причин. Як правило, це пов'язано зі свободою слова, цензурою та відмовою хостингу видаляти деякі ролики на вимогу влади.

Сайт перекладено 83 мовами і зараз він залишається одним з найпопулярніших у всьому світі.

Велика заслуга YouTube у розвитку відеоблогінгу. Платформа дозволила будь-якому користувачеві ділитися контентом та вибирати за ким слідкувати йому. Мільйони людей стежили за «влогами» (так прозвали відеоблоги), прислухалися до авторів та захоплювалися ними. Зірки стали ближчими, і виявилося, що популярним може стати кожен.

Цікаві факти


Мова програмування, якою написаний YouTube – Python.

• Відеохостинг замислювався як проект для знайомств. Передбачалося, що люди знайомитимуться через відеоролики. Згодом його тематику вирішили не обмежувати знайомствами.

• Коли YouTube стартував, все обладнання для сайту знаходилось у гаражі Чаду Херлі.

Першим відеороликом, який побив кількість переглядів в 1 мільйон на YouTube, стало відео з футболістом Роналдіньо, який знявся у вірусному рекламному ролику Nike.

Першим відео, яке подолало бар'єр 1 мільярд, став глобальний мегахіт 2012 року південнокорейського виконавця PSY Gangnam Style.

Найпопулярніше відео на YouTube на сьогодні зібрало 10 188 276 075 переглядів. Воно називається Baby Shark Dance.

Раніше Mediasat писав, що YouTube планує впровадити функцію покупок із відео та використовувати NFT.

Редакція Mediasat

14 лютого, 2022.



RATVODДата: Четвер, 11.08.2022, 12:00 | Повідомлення # 71
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На YouTube став доступним перегляд відео

з автоматичним перекладом субтитрів українською.




Тепер можна дивитися оригінальний контент зі всього світу
з перекладом українською


Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"На зустрічах з Google ми неодноразово обговорювали доступність сервісів компанії українською мовою. Зокрема, і субтитрів на YouTube.

Наша команда робить все, щоб більше світових продуктів та сервісів були доступні українською. Звертаємося з листами до компаній, ведемо переговори й досягаємо результатів"
- повідомив очільник міністерства.

Official news
тг-канал

08 серпня, 2022.

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Відеосервіс YouTube (Новини. Обговорення)
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024