FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 10:56

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Загоризонтна РЛС Дуга
Загоризонтна РЛС Дуга
viskomДата: Понеділок, 06.07.2009, 08:43 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Загоризонтна РЛС Дуга

Недалеко від Чорнобильської АЕС (Україна) є ось такий цікавий об'єкт. І його видно буде з Пріп"яті.
Виявляється це так званий Чернобиль-2... Об'єкт називається "Дуга", пропрацював він декілька років!

Загоризонтна станція радіолокації Дуга - станція радіолокації, створена в СРСР для раннього виявлення запусків міжконтинентальних балістичних ракет по стартових спалахах (засноване на віддзеркаленні випромінювань іоносферою). Будівництво станції в Чорнобилі було завершене в 1985 році. Після подій 26 квітня 1986 року станція була заморожена і експлуатація припинена у зв'язку з можливим пошкодженням електронного устаткування. За характерний звук в ефірі, видаваний при роботі (стукіт) одержала назву Russian Woodpecker (Російський Дятел). Висота станції поблизу Чорнобиля близько 150 метрів, довжина 800 метрів.

детальніше...


Sat-Integral S-1237 HD Able
viskomДата: П`ятниця, 29.04.2011, 17:09 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн

У горах Таджикистану знаходиться секретна оптико-электронная станція "Окно"



Оптико-электронный комплекс космічних військ Росії в горах Таджикистану. На сьогоднішній день такі об'єкти є тільки у США і Росії, їх задача - відстежування космічних об'єктів на висоті від однієї до 40 тисяч км. "Окно" - закритий об'єкт, Першому каналу вперше Міністерством оборони Росії була надана можливість зйомок на території комплексу.

У срібних кулях, які військові називають "астробаштами", захована головна зброя оптико-электронного комплексу. Десять телескопів, вагою кожен в 36 тонн. "Окно" - стратегічний об'єкт космічних військ Росії. Унікальний комплекс, розроблений ще 20 років тому радянськими фахівцями. І зараз після модернізації "Окно" виконує поставлені бойові задачі - шукає в навколоземному просторі космічні об'єкти.

Олексій Кутузов, начальник оптико-электронного вузла "Окно": "Ми здатні знаходити космічні об'єкти на дальностях від 2-х тисяч км до 40 тисяч км. Досвід експлуатації показує, що у принципі верхня межа в 40 тисяч км - для нас не потолок".

Вся одержувана інформація стікається в командний пункт. Чергова зміна відстежує ситуацію на моніторі. Встановлюються габарити і орбітальні параметри, обчислюється траєкторія, визначається "національність" космічного незнайомця.

Креутцов Сергій, помічник командира чергових сил: "Цей комплекс унікальний, у нас в країні з такими характеристиками один. І він складає зараз конкуренцію американським системам подібного роду. У них, звичайно, більше кількості, але по багатьох характеристиках ми їх перевершуємо технічно".

"Окно" розташоване на одному з гірських хребтів південно-східного Таджикистану, на висоті більш 2000 тисяч метрів над рівнем моря.

джерело

http://www.youtube.com/watch?v=KKDrAJb5k6o


Sat-Integral S-1237 HD Able
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Загоризонтна РЛС Дуга
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024