FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 07:25

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення HD TV » Новини телебачення HDTV
Новини телебачення HDTV
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:25 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Телебачення HDTV

Що таке HDTV ?

ТВЧ ( HDTV англ. High-Definition Television - телебачення высокої чіткості ), або телебачення підвищеної чіткості, також телебачення у високому дозволі - набір стандартів телевізійного мовлення підвищеної якості за допомогою цифрових каналів зв'язку (кабельні, супутникові мережі, цифрові носії).

Стандарти

Передача на далекі відстані

Передача відеосигналу HDTV на далекі відстані (від мовної станції до приймача кінцевого користувача) здійснюється, як правило, в стислому цифровому вигляді. Стискування відео на порядок знижує вимоги до ширини каналу передачі (з 250 Мбіт/сек до 15-25 Мбіт/сек), при цьому якість зображення залишається прийнятною.

Загальноприйнятий стандарт кодування відео в HDTV-форматі - кодек H.264.

Для передачі HDTV в основному використовуються канали цифрового телемовлення (DVB), у тому числі:
Цифрове супутникове телебачення (DVB-S, DVB-S2)
Цифрове кабельне телебачення (DVB-C)
Цифрове ефірне телебачення (DVB-T)

Оскільки мовлення HDTV здійснюється в цифровому вигляді, то для передачі контента годиться практично будь-який цифровий канал з достатнім рівнем якості (QOS), тобто достатньої ширини (15-25 МБіт/сек, залежно від міри стискування) і гарантуючий певний прийнятний рівень затримки сигналу (1-10 секунд, залежно від розміру буфера приймального пристрою і вимог до затримки сигналу).

Передача на короткі відстані

Передача HDTV-сигнала на короткі відстані (від приймача користувача до дисплея) здійснюється в нестислому вигляді через цифрові інтерфейси (кабелі) HDMI і DVI-D. Використання цифрових інтерфейсів дозволяє повністю позбавитися від цифро-аналогових перетворень на всій дорозі проходження сигналу. Проте допускається підключення і по компонентних аналогових інтерфейсах (RGBHV і YPbPr).

Носії

Для поширення HDTV-контента на носіях були створені два нові формати - HD DVD і Blu-Ray. Дані формати несумісні один з одним через різну довжину хвилі лазера. Їх ємкість (до 100 ГБ) дозволяє зберігати HDTV-фильмы. В кінці лютого 2008 року Toshiba припинила підтримку і розвиток технології HD DVD, що означає перемогу Blu-Ray.

[

size=13]Формати[/size]

Найбільш популярні формати стандартів HDTV:
720p: 1280 x 720 px, прогресивна розгортка, відношення сторін 16:9, частота - 24, 25, 30, 50 або 60 кадрів в секунду;
1080i: 1920 x 1080 px, чересстрочная розгортка, відношення сторін 16:9, частота - 50 або 60 полів в секунду;
1080p: 1920 x 1080 px, прогресивна розгортка, відношення сторін 16:9, частота - 24, 25 або 30 кадрів в секунду.

Захист контента

Захист видеоконтента здійснюється за допомогою технологій AACS і HDCP.

Розвиток технології

Розробка телебачення високої чіткості ведеться, починаючи з 1940-х років. В середині 1950-х років були створені перші прототипи.

Проте для того, щоб висока чіткість телебачення стала помітна неозброєним оком, необхідний дисплей з великою діагоналлю екрану. Висока вартість таких дисплеїв гальмувала розвиток HDTV впродовж десятиліть.

Стрімкий розвиток HDTV почався в середині 2000-х років, одночасно з широким поширенням плазмових і рідкокристалічних дисплеїв.

Для перегляду сигналу HDTV були розроблені спеціальні HDTV-тюнеры, дисплеї з дозволом HDTV, цифрові інтерфейси HDMI і DVI-D, а також носії HD-DVD і Blu-Ray.

Мовлення фільмів і телепередач в стандарті HDTV в США, Європі, Японії ведеться вже декілька років, по платних кабельних і супутникових каналах.

Розвиток HDTV вСРСР і СНД.

У 1958 році в СРСР фахівцями МНІТІ була розроблена система «Трансформатор», що дозволяє передавати зображення дозволом в 1125 рядків (більше, ніж максимум в 1080 рядків сучасного стандарту HDTV).
У 2006 році в СНД сталі доступні домашні HDTV-плееры (формати HD DVD і Blu-ray).
З 27 квітня 2007 року телекомпанія «НТВ-плюс» веде мовлення у форматі HDTV на територію Росії, України і Казахстану.
До 2015 Росія повинна повністю перейти до цифрового формату телемовлення, що зробить HDTV доступнішим.

RATVODДата: Середа, 25.07.2012, 09:29 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Олімпійські ігри 2012

відкривають нову еру HD




На Олімпійських іграх 2012 в Лондоні Європейський мовний союз (European Broadcasting Union (EBU) розпрощається зі стандартною роздільною здатністю для трансляції всіх основних спортивних подій.

EBU вніс суттєві довгострокові інвестиції в свою супутникову та оптоволоконну мережу Eurovision, забезпечивши вільний доступ понад 70 своїх уповноважених членів до 12 HD виділених каналах.

У рамках поновлення мережі мовний союз надав своїм членам до дев'яти MPEG 4 декодерів кожному, щоб європейські громадські мовники та їхня аудиторія насолоджувалися оптимальною якістю передачі.

Директор мережі Eurovision Грехем Уоррен (Graham Warren) сказав, що Олімпійські та Паралімпійські ігри 2012 стануть важливою віхою в галузі прямих спортивних трансляцій: «Це поворотний момент для мережі Eurovision і початок кінця для існування стандартного дозволу. До цього часу ми завжди надавали паралельні SD і HD сигнали, але це буде перше велике подія, для трансляції якого ми зосередимо всю нашу енергію тільки на HD ».



RATVODДата: П`ятниця, 27.07.2012, 20:47 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
HDTV в Україні: вже реальність



Практично всі нові телевізори продаються з дозволом Full HD. На них можна дивитися фільми онлайн у високій якості. Але де можна дійсно дивитися HDTV?

HDTV (англ. High Definition Television - телебачення високої чіткості) - це найкраща, набагато більш чітка картинка в порівнянні зі стандартним аналоговим або цифровим телебаченням. Це збільшення кількості пікселів аж до 1920х1080 (Full HD), а із застосуванням прогресивної розгортки (p) зникають артефакти на рухомих об'єктах. Це співвідношення сторін 16:9, тобто більш широкий і природний для зору людини огляд, ніж формат 4:3.

Так де і як можна дивитися HDTV в Україну? Відразу скажемо, що вибір не такий вже великий.

Самим невтішним фактом є відсутність в Україну ефірного телебачення високої чіткості. Компанія "Зеонбуд" розгортає по всій Україні мережа стандарту DVB-T2, що повинно привести до появи декількох телеканалів, що віщають в HDTV-форматі. Однак, поки що там передаються тільки 24 українські канали в стандартній якості.

Далі - супутникове ТБ. Тут можна замовити пакети "НТВ + HD" або Viasat HD.

Сьогодні НТВ-ПЛЮС надає можливість підписки до телеканалів HD в прив'язці до пакету каналів "Лайт" або "Лайт Плюс". Орієнтовна абонентська плата при оформленні підписки на "Лайт" + HD складе 160 грн. / міс. У російський пакет HD входять 15 телеканалів високої чіткості на будь-який смак (один з них навіть в 3D-форматі). У той же час НТВ-ПЛЮС Україна пропонує в якості додаткового пакета всього чотири канали: HD Life, HD Кіно, Animal Planet HD, а також Mezzo Live HD.

Провайдер супутникового ТБ Viasat пропонує пакет "Престижний HD", в якому налічується всього 5 каналів HDTV: Футбол HD, MGM HD, Eurosport HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD. При цьому абонплата становить 149 грн. / Міс.

При підключенні до супутникового телебачення доведеться платити кругленьку суму і за обладнання. Так, наприклад, на сьогоднішній день вартість установки і підключення стандартного комплекту обладнання для прийому телеканалів VIASAT в Києві та області складає 749 грн. Підключитися до "НТВ +" також потягне за 1000 грн.

Але є здорова альтернатива. Це кабельне телебачення. Провайдер ВОЛЯ надає пакет ВОЛЯ HD вже в 9 містах: Києві, Севастополі, Львові, Донецьку, Сумах, Харкові, Хмельницькому, Дніпропетровську, Полтаві і планує до кінця літа 2012 року запустити HDTV ще в п'яти містах: Херсоні, Черкасах, Рівному, Запоріжжі та Кривому Розі.

Пакет "ВОЛЯ HD" включає 10 каналів і коштує всього 40 грн. / міс. У нього входять National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD, Outdoor Channel HD, Travel Channel HD, MyZen.TV HD, Fashion One HD, HD Тоніс, Футбол HD плюс послуга "Воля Кіно HD".

Для перегляду HDTV і інших каналів необхідно разово придбати CAM-модуль (299 грн.), Якщо в телевізорі є відповідний слот. Якщо ж телевізор його не має, то можна орендувати HDTV-тюнер за 19,90 грн. на місяць (або 10 грн., якщо користуєтеся ще й інтернетом від ВОЛІ).

Будемо сподіватися, що охоплення HDTV буде збільшуватися, а пропозиції від провайдерів будуть все більш привабливими.

Герман Богапов[b]



RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 16:24 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
HD стає основним стандартом

сучасного телебачення




Нові канали зазвичай починають мовлення в HD, але як швидко вони витіснять SD контент на наших екранах? Що піде за HD?

Про останні новини ринку HD-технологій, сучасних тенденціях і майбутні новинки індустрії розповів директор з розвитку компанії SES Бенні Норлинг.

Що відбувається на ринку HD? Що нового в області HD-технологій?

Перш за все, це швидке зростання ринку HD в останні роки, випереджаюче прогнози. Сьогодні у світі з наших супутників віщає більше 1200 HD каналів, що складає близько 25% мовлення. Тенденція останніх років - близько 100 нових HD-каналів щорічно.

Що стосується технологій, ми завжди розуміли, що 720p і 1080i - це лише перше покоління HD, тоді як наступний формат - це 1080p50, формат Blu-Ray. Зараз Національний Союз Телекомунікацій та Європейський Союз Телерадіомовників погодили наступне покоління HDTV стандарту - 4K. Тобто мова йде про значне збільшення дозволу з двох до восьми мегапікселів. Безумовно, це шлях до якіснішого зображенню. Навіщо це потрібно? Вся справа в тому, що спостерігається незворотна тенденція до збільшення розмірів глядацьких екранів. Сьогодні розмір великих домашніх телевізорів становить 40-50 дюймів, однак за прогнозами він збільшиться до 60-65 дюймів і навіть більше. Чому діагональ телевізора буде збільшуватися? Представники галузі переконані в тому, що в три-чотирирічний термін технологія OLED дозволить розробити ультратонкі екрани товщиною в п'ять міліметрів і менше. При цьому їх ціна буде цілком прийнятною. В результаті споживачі зможуть придбати величезні екрани, які дозволять насолоджуватися чіткою картинкою, навіть сидячи близько до екрану. Для таких телевізорів потрібно більш високий дозвіл. Тому і створюється формат 4К. Іноді прогрес випереджає наші очікування. Сьогодні ми вже обговорюємо Ultra HD-формат, що перевершує навіть 4К.

Іншими словами, 4K і Ultra HD - це зовсім різні речі?

Так, це так. Ultra HD - це наступний рівень, а саме 8K і вище. У свою чергу, це збільшує дозвіл в 32 рази. ВВС спільно з NHK вже демонстрували стандарт Ultra HD. Трансляція Ultra HD вже була здійснена через супутник, однак сьогодні для реалізації цієї затії необхідна величезна пропускна здатність. Тим не менш, ми впевнені, що незабаром з'явиться наступне покоління стиснення пропускної здатності - MPEG-5. Якщо процес переходу від MPEG-2 до MPEG-4 зайняв близько 10 років, то нам знадобиться ще стільки ж для впровадження нового стандарту. За моїми оцінками, протягом п'яти-шести років ми побачимо новий робочий стандарт MPEG-5.

Ви вже озвучили дедалі зростаючу кількість HD-каналів на супутниках SES. Наскільки швидко в Європі HD-контент замінює свого попередника, формат SD?

Сьогоднішній тренд такий: все більше нових каналів вибирають HD-формат, а не SD, принаймні, в декількох країнах. Деякі оператори платного ТБ кажуть, що не будуть додавати нові SD-канали до пакетів, віддаючи перевагу HD-каналам.

Якщо подивитися на лідерів ринку платного ТБ, то близько 30% їх мовлення йде в форматі HD. Що стосується абонентів, то, до прикладу, в Скандинавії, 50% отримують HD-канали. Три роки тому цей показник становив 30%. Виходить, що аудиторія HD зростає на 5-8% в рік.

Наприклад, у США, де розвиток HD має довгу історію, близько 170 каналів мовлять в HD-якості. Безумовно, багато каналів ведуть мовлення як в SD, так і в HD, проте останній формат неминуче стає стандартом.

Я багато спілкувався з мовниками Скандинавії, в тому числі з громадськими телекомпаніями, і вони воліють запускати навіть регіональні канали в HD-якості. Вони хочуть повністю відключити SD-мовлення приблизно до 2020 року.

Які регіони є світовими лідерами споживання HDTV? Яке співвідношення HD-і SD-каналів в цих регіонах?

На даному етапі США є безумовним лідером цієї сфери. Причина досить проста - вони почали технологічне впровадження раніше, ще на початку 2002 року. Я не беруся стверджувати точно, проте можна припустити, що близько 40% американців дивляться HD.

Друга країна за інтенсивності розвитку та впровадження HD - це Великобританія. У BSkyB налічується близько 10,5 мільйонів абонентів, з них 3,5 мільйона з HD-пакетами.

Оператори платного ТБ вже два-три роки поширюють тільки HD-приставки. Незалежно від того, дивиться абонент HD або SD, в будь-якому випадку, він купує HD-приймач, який відмінно працює в обох стандартах. Це дозволяє абонентам легко зробити апгрейд, якщо виникне бажання.

HD-сигнал можна отримати через кабель, IPTV, супутник. Які сильні та слабкі сторони кожної інфраструктури?

Якщо коротко, то супутник має більшу пропускну здатність - нам не потрібно намагатися втиснути всі канали в якісь рамки, а це означає, що можна зберігати високу технічну якість трансляції.

Оптоволоконні мережі також мають достатню пропускну здатність. Але оптоволоконну мережу ще потрібно будувати, а це дуже дорого. Кабельні мережі також відрізняються великою пропускною здатністю, проте їх слабка сторона - це знову-таки витрати на спорудження інфраструктури. Більш того, кабель часто поширений лише у великих містах, на територіях з високою щільністю населення.

На мій погляд, у найскладнішій ситуації знаходяться оператори IPTV і наземного ефірного телебачення. Наземне мовлення обмежена тим, що значний частотний діапазон відводиться широкосмугового мобільного Інтернету. Найчастіше в кожній країні наземного мовлення відводиться лише п'ять-шість мультиплексів, а іноді й менше. А це значить, що пропускна здатність обмежена, скажімо, 30 Мбіт / с у форматі DVB-T2, який використовує MPEG-4. А таке обмеження не дозволяє транслювати велику кількість каналів.

IPTV також засновано на IP, що означає поділ сигналу: коли ви дивитеся вдома HD-канал і раптом захотіли вийти в інтернет або вчинити ще яку-небудь дію в мережі, сигнал буде розділений між всіма користувачами, що призведе до неминучого погіршення його якості. Звичайно, впроваджується адаптоване кодування, що поліпшить ситуацію, однак при перегляді двох різних HD-каналів по IPTV якість не може бути достатньо хорошим.

Іноді технології випереджають виробництво контенту, але у випадку з HD це твердження вже, схоже, втрачає чинність.
Які жанри найкраще виглядають в HD?


Не викликає сумнівів, що це спортивні програми і передачі про природу. Вони прекрасно виглядають в HD. Чому? Тому, що вони відрізняються високою деталізацією зображення. Коли дивишся програми про природу, наприклад, Discovery або Viasat Nature, то зображення неймовірно живе і барвисте. Це міні-пригода, яке можна пережити, не встаючи з крісла. Ви практично відчуваєте себе в 3D, і саме це викликає емоційну реакцію у глядача.

Звичайно, також непогано виглядають фільми, проте особливою популярністю користуються прямі трансляції спортивних програм і концертів, передачі про природу. Саме цей контент сприяє популярності HD. Отже, оператори платного телебачення прагнуть поєднати ці жанри у своїх пакетах, що робить і Viasat в Україні.

Так, як Ви напевно знаєте, 1 червня Viasat запустив HD-пакет. Наскільки швидко HDTV буде розвиватися в Україні?
Які очікування SES щодо ринків Центральної та Східної Європи в цілому і ринку України зокрема?


Безумовно, Західна Європа набагато швидше, ніж Східна, в плані доступності HD-контенту, його виробництва і екосистеми в цілому. Не слід забувати і про фактор економічного розвитку.

Що стосується цього сегмента послуг, то HD знаходиться в розряді преміум-пропозицій, це платна послуга і люди повинні мати можливість її придбати. За моїми прогнозами, спочатку ми будемо спостерігати першу велику хвилю абонентів, швидше за все, із вже існуючих передплатників; потім, швидше за все, буде стабільний, поступове зростання числа абонентів. Необхідно почекати ще кілька років, поки споживачі обзаведуться екранами розміром не менше 40 дюймів. Саме це зробить HD-формат життєздатним. Якщо розмір вашого екрану не перевищує 32 дюймів, то HD не буде настільки вражаючим, наскільки це можливо на великому екрані.

Тим не менше, хочу підкреслити, що кожен екран, який продається сьогодні, є HD-ready. Дуже мало сучасних плоских екранів, несумісних з HD. Я знаю, що зі знижками до цих пір продаються старі CRT-телевізори з електронно-люльковим екраном, ясно, що вони не здатні показувати HD. У міру зниження цін на сучасні телевізори та поліпшення економічної ситуації все більше і більше людей зможуть купувати HD-екрани і підписку на HD-канали.

Варто відзначити, що HD-канали - це канали платного телебачення. В Україні немає HD-каналів у вільному доступі. У Німеччині Viasat передає не менше 20 FTA HD-каналів з позиції 19.2 гр. східної довготи, проте в Україні вони поки що не доступні.

Всі чудово знають, що HD означає для споживачів: відмінне зображення, звук. Однак які вигоди для каналів і операторів платного ТБ, наприклад Viasat?

Я думаю, що коли говорять про HD, про впровадження нововведень, звичайно, мова піде і про доходи. Зазвичай за HD-канали абоненти готові платити додатково. А значить, доходи підвищуються, росте ARPU (average return per user - середній дохід з абонента в рік). Це позитивно позначається на прибутку операторів.

Ще одна перевага для операторів - це зменшення відключень абонентів. Я маю на увазі, що, побачивши раз HD і підключившись до HD-пакету, відмовитися від нього дуже складно. HD буквально заворожує глядача якістю звуку і зображення, глядачеві вже не хочеться повертатися до старого формату. Це все одно, що купити собі DVD, а потім повернутися до VHS з його касетами. Звичайно, подібного не відбувається. Люди звикають дивитися передачі в кращій якості. Отже, глядачі спонукають мовців підвищувати якість мовлення. Цікаво, що час телеперегляду в HD якості збільшується, в порівнянні з переглядом SD-контенту. І звичайно, ви заробляєте більше на рекламі, що також приносить чималий прибуток. Таким чином, HD-формат несе вигоди і для мовників.

Які головні конкуренти HDTV? 3D vs. HD в плані ціни і якості.

Я б не проводив подібного порівняння. Якщо ви дійсно бачили справжню якість HDTV, то ви практично отримали б досвід перегляду 3D. Коли пару років тому ми запускали 3D, це було цікавою справою, але при цьому не вдавалося досягти високого дозволу і доводилося вдягати окуляри. Я можу впевнено стверджувати, що 4К - це прямий шлях до 3D без окулярів, коли 4К і 3D зрівняються без необхідності додаткових аксесуарів.

Сьогодні на ринку є екрани, які не потребують окулярів. Однак ви повинні сидіти в найкращій зоні сприйняття, плюс дозвіл поки не відповідає очікуванням. Якщо ви звикли до HD, то вже 3D не повинно виглядати гірше. Але поки це не так. 3D не рівноцінно HD, оскільки воно не цілком зберігає дозвіл, розбиваючи екран на два поля. Тим не менш, 3D теж дозволяє глядачеві отримати цікавий досвід.

Ми говорили про те, що HD-канали будуть витісняти SD-канали. Чи можливий розвиток ситуації, коли HD-канали будуть у безкоштовному доступі?

Звичайно. Все залежить від екосистеми ТБ-мовлення. Виробники обладнання випускають відеомікшер, ТВ-камери та іншу техніку в основному під формат HD. Сьогодні кожна нова камера, яку продають великі виробники, наприклад Panasonic, Sony та інші, це HD-камера. Кількість SD-камер зменшується, якщо вони взагалі ще залишилися. Ви можете отримати HD навіть на своєму мобільному телефоні. HD стає основним стандартом сучасного телебачення.



mykolakДата: Понеділок, 26.11.2012, 21:35 | Повідомлення # 34
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Россія винайшла свій формат HDTV




До кінця цього року в Росії почне діяти перший національний стандарт для цифрового телебачення високої чіткості, або HDTV. Розробляючи свій стандарт HD-мовлення, Росія воліла не слідувати рекомендаціям ITU, що запропонувала для всіх країн уніфікований формат кадру 16:9. Кращим форматом для російських мовників обрана унікальна пропорція 15:9, ніде, крім Росії, не існуюча, пише «Маркер».Розробники ГОСТу для російського HDTV з петербурзького НДІ телебачення пояснюють, що формат 15:9 оптимальний для відтворення форматом 4:3, в якому знята основна частина російського телевізійного контенту. Мовники побоюються, що застосування такого національного стандарту збільшить витрати виробників контенту.Пункт 4.7 національного стандарту для цифрового ТБ високої чіткості говорить: «Кращим є відтворення зображення високої чіткості уніфікованим растром з форматом відображення 15:9 і числом відображуваних елементів 1920 на 1152 з полем відображення додаткової інформації внизу растра для відображення мовної або іншомовного супроводу в цифро-буквеному вигляді або повного відображення зображення з форматом кадру 4:3 ». ГОСТ для телебачення високої чіткості затверджений наказом Ростехрегулювання і почне діяти до кінця цього року.Російський формат HD-телебачення з кадром 15:9 вийде в результаті додавання до екрану додаткової смуги внизу екрану.«З точки зору мовлення тут проблем немає, - говорить генеральний директор ФГУП РТРМ Олексій Малінін. - А от з точки зору виробництва програм тут будуть складнощі. Не впевнений, що даний ГОСТ підтримується обладнанням, що виробляють картинку, тобто камерами, відеомагнітофонами, монтажними. Тут потрібна експертиза. Взагалі, дивно, що, приймаючи такий ГОСТ, не порадилися з мовниками та Мінкомзв'язку. Я, наприклад, перший раз чую про таке ГОСТі. Мені незрозуміло, як він так міг пройти без обговорення ».

RATVODДата: Середа, 12.12.2012, 12:03 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Перший канал» в HD у складі

першого HD-мультіплексу «Триколор ТВ»




«Перший канал» першим із загальнодоступних федеральних телеканалів відкриє мовлення в новому форматі HDTV (телебачення високої чіткості) вже в останні дні 2012 року. Абонентам «Триколор ТВ» телеканал буде доступний у складі першого HD-мультиплексу (пакет «Максимум HD»).

Таким чином, фінал проекту «Голос», а також всі святкові спецвипуски та новорічні проекти абоненти «Триколор ТВ» зможуть побачити у форматі телебачення високої чіткості.

Версія «Першого каналу» в HD-якості буде повністю дублювати основну версію «Першого каналу».

Про дату запуску мовлення буде повідомлено додатково.



RATVODДата: П`ятниця, 28.12.2012, 14:01 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
"Росія HD": ВГТРК запускає канал

у форматі
високої чіткості




Враження високої чіткості - для російських телеглядачів. Він почне своє мовлення вже завтра, з вечірнього випуску програми "Вести". Найбільш рейтингові передачі, спортивні трансляції, концерти і фільми вразять не тільки картинкою, але і об'ємним звуком.

Це, начебто, все та ж Маша, та й Ведмідь не змінився, але давно полюбився й дорослим і дітям мультфільм виглядає якось по-іншому. Захоплює не тільки сюжет. Від екрану не відірватися - настільки на ньому насичене, кристально чисте зображення. Ще ніколи "Машу і Ведмедя" не показували по телебаченню у форматі високої чіткості.

Минуло всього кілька років з тих пір, як цифровий сигнал почав відвойовувати позиції у аналогового, але вже і цифрі доводиться потіснитися. Одну за одною частоти займає формат високої чіткості. Перший такий телеканал в холдингу ВГТРК з'явився ще два роки тому - це "Спорт 1", тепер до нього додасться ще й "Росія HD".

Нові HD-камери в студії програми "Прямий ефір з Михайлом Зеленським" з'явилися ще влітку, але якість знятого матеріалу для показу на телеканалі Росія доводилося всі ці місяці спеціально знижувати до стандартного. На "Росії HD" "Прямий ефір" нарешті покажуть таким, яким він має бути насправді. Момент хвилюючий і для ведучого, і для його гримера. Адже при такому високому дозволі зморшки або огріхи нерівно покладеного тони, що називається, "на обличчя". "Кожна проблемна зона зараз повинна опрацьовуватися окремо, дуже ретельно", - пояснює гример Ірина Савченкова.

"Росія HD" - це та сама довгоочікувана ефірна майданчик, де далекі країни з фільмів телеканалу "Моя планета" заграють новими фарбами, експерименти з програми "Науки 2.0" стануть більш наочними, спортивні трансляції будуть ще видовищнішим, а концерти і спектаклі вразять об'ємним звуком . "Ми будемо вести роботу по поліпшенню цього каналу весь наступний рік, - розповідає Дмитро Медников, заступник генерального директора ВДТРК. - Він уже зараз справляє враження. Головний плюс цього каналу зараз - безпрецедентна можливість подивитися весь Новий рік у форматі високої чіткості - в HD. Найкрасивіші музичні шоу, "Блакитний вогник", природно, і привітання Президента ".

Для передачі сигналу HD-каналів потрібні особливі ресурси, і поки не багато операторів цифрового телебачення готові надавати цю послугу. Але хто вже ризикнув, кажуть: краще - ворог хорошого. З кожним днем ​​передплатників, що віддають перевагу високу чіткість, стає все більше. Адже дивитися ідеальне зображення набагато приємніше і легше для очей. "Один канал високої чіткості займає стільки ж ресурсів, скільки потрібно приблизно трьом-чотирьом каналам телебачення звичайного дозволу, - пояснює Олександр Косарєв, заступник директора департаменту" Акадо Телекому ". - Тобто глядач отримує якість зображення, яке в три-чотири рази вище, ніж у цифрового або аналогового ТБ ".

HD - це вже не майбутнє, а саме що ні є справжнє. "Ось вже роки півтора-два практично всі телевізори, які ми бачимо на прилавках магазинів, підтримують формат високої чіткості, - говорить Олексій Земський, заступник генерального директора ВДТРК. - Термін служби телевізорів - приблизно 10 років. Десь до 2018 року більше половини населення нашої країни буде мати телевізори високої чіткості ".

Телеканал високої чіткості від інших каналів з сімейства ВГТРК буде відрізнятися не тільки якістю зображення. Спеціально для нього був розроблений особливий переливається логотип. Повноцінний ефір "Росії HD" розпочнеться 29 грудня о 20.00 з вечірнього випуску інформаційної програми "Вести".

Юлія Пономарьова



kozakuaДата: П`ятниця, 28.12.2012, 14:01 | Повідомлення # 37
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Украинские провайдеры готовы к запуску HDTV




Крупнейшие общенациональные телеканалы в ближайшее время запустят вещание в формате высокой четкости. Телевизионщики отлаживают производство соответствующего контента и привлекают на это дополнительные средства.

К съемке готовы


С технической точки зрения все телеканалы "1+1 медиа" уже готовы к переходу на HD-качество, рассказал технический директор "1+1 медиа" Филипп Петренко. Канал СТБ, входящий в группу StarLightMedia Виктора Пинчука, в этом году предусмотрел допэмиссию акций на 356 млн грн. Полученные средства пойдут на производство программных продуктов и внедрение новых форматов вещания (цифровое вещание, IРТV, НD), говорится в отчете канала. По информации пресс-секретаря StarLightMedia Ольги Вагановой, конкретных сроков по внедрению НD-формата у компании пока нет — руководство лишь анализирует перспективы его использования. Пока у нас нет современного формата ТВ новый фильм После Нашей Эры смотреть онлайн в HD качестве можно на сайте kinomoviex.ru.

Генеральный директор телеканала "Интер" Егор Бенкендорф говорит, что производственная база и телецентр постепенно уже мигрируют к НВ и здесь нет особых сложностей или затрат. "В течение последних нескольких лет канал покупает только HD-оборудование", — подчеркнул он. Сторонние производители контента, по его словам, также готовы передавать продукт в этом стандарте.

Дальнейшее развитие HD-каналов в Украине зависит от сетей распространения сигнала, а это наиболее затратная часть, полагает руководитель "Интера". Телеканалу придется платить спутниковому провайдеру за трансляцию формата HD вчетверо больше, нежели за трансляцию стандартного канала. "Ежемесячная плата за один канал может составлять для оператора около $ 40 тыс.", — сообщил генеральный директор "НТВ+ Украина" Игорь Давыденко. Вещание HD-канала через сети единственного цифрового эфирного провайдера — "Зеонбуд" — тоже обходится в полтора раза дороже.

Как и в большинстве стран Европы, украинское HD-телевидение началось с тематических нишевых каналов. С 1 декабря 2011 г. телеканал Tonis начал вещание и производство собственного телевизионного продукта в формате HD. "Этот стандарт становится в Украине все более популярным", — рассказал технический директор Tonis Юрий Бойчук. А 1 июня 2012 г. группа "Украина" запустила спортивный HD-канал "Футбол+".

Операторский прикорм


Провайдеры телевидения, владеющие сетями распространения, постепенно подогревают HD-рынок. Крупнейший кабельный оператор — "Воля" — в августе 2010 г. запустил в сеть первый канал высокой четкости Nat Geo Wild HD, а в марте 2013 г. – пакет "Оптимальный HD". Компания уже транслирует в своих сетях 11 телеканалов высокой четкости. Среди них — вышеупомянутые украинские телеканалы, а также популярные телеканалы Discovery (National Geographie HD, Animal Planet HD) и др. "Воля" не раскрывает количество подписчиков на новый продукт. Директор по маркетингу компании Ярослав Гуменюк говорит, что планы, которые перед собой поставил оператор на 2013 г., вполне реалистичны. Активно продают HD-пакеты спутниковые провайдеры: Viasat (девять HD-каналов), "НТВ+ Украина" (семь HD-каналов).

По словам Игоря Давыденко, за год-полтора в Украине должен произойти переход телекомпаний на новый формат вещания. Продажа HD-пакетов как для каналов, так и для провайдеров имеет смысл. У "Воли" пакет стоит на 15% дороже, чем обычный, у компании Viasat — на 17-50% дороже (или на 30-50 грн/мес. больше в абсолютных цифрах).

Цифровая атака


Развитию HD-версий телеканалов также содействует цифровизация украинского телевидения. Данные SES Astra свидетельствуют о том, что 26% всех отечественных домо-хозяйств, или 4,3 млн абонентов, уже принимают сигнал в "цифре". Сейчас более 80% цифрового ТВ приходится на спутниковое вещание. В 2014-2015 гг. Украина намерена отключить аналоговое эфирное ТВ, заменив его "цифрой". Поэтому в течение двух лет к "цифре" будет иметь доступ подавляющее большинство телезрителей. "Зеонбуд" (владеет четырьмя общеукраинскими сетями МХ-1, МХ-2, МХ-3 и МХ-5) рапортует о технической готовности вещать каналы высокой четкости. "Согласно решению Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания, сейчас восемь телекомпаний имеют право вещать в HD", — рассказал генеральный директор провайдера Виктор Галич. Но ни один из них пока этого не делает. Не исключено, что HD-пакет будет платный. По мере строительства новых цифровых сетей МХ-7 и МХ-8 такую возможность получат и другие телеканалы. Игорь Давыденко отметил, что спутниковые операторы тоже готовы "подымать" сигнал высокой четкости на спутник.

Бум "четких" телевизоров


Существенные дополнительные затраты на распространение, в первую очередь из-за зрителя, не помешают телеканалам перейти на HD. По данным GfK Ukraine, в I квартале 2013 г. 56,6% проданных телевизоров поддерживали HD-формат (или 251 тыс., на 85 тыс. больше, чем за I квартал 2012 года). Егор Бенкендорф подтверждает, что в крупных городах 15-20% домохозяйств уже готовы к приему HD. Вице-президент по маркетинговым коммуникациям SES Astra в Северной, Восточной Европе и странах Балтии Анна-Карин Модиг видит большой потенциал HD в Украине, несмотря на то что проникновение все еще невелико по сравнению с другими европейскими странами. По ее оценкам, в стране около 510 тыс домохозяйств принимают HDTV через спутник.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Вівторок, 30.07.2013, 10:46 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Canal Digital додає канал iConcerts HD



Люксембурзька медіа-компанія M7 Group SA додасть платного оператору Canal Digitaal канал iConcerts HD.


Протягом декількох тижнів ведуться тестові передачі каналу iConcerts HD на орендованому M7 Group SA транспондері супутникової компанії SES
на супутнику ASTRA3, на позиції 23,5 градуси східної довготи.

iConcerts HD транслює у форматі 1080i концерти в повній HD якості.  M7 Group SA офіційно ще не оголосила про трансляцію каналу на Canal Digital.
Очікується, що це буде вирішено в недалекому часі.

В будь-якому випадку, абоненти Canal Digital вже можуть дивитися музичний канал в HD у даний час поки як і раніше на частоті мовлення каналу
11,914 ГГц - H - 27500 - 3/4.
kozakuaДата: Вівторок, 30.07.2013, 10:46 | Повідомлення # 39
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Viasat запустив нові канали в HD на супутнику SES 5 (5 ° W)




Скандинавської супутникової платформи Viasat запустила 11 нових каналів у форматі високої чіткості (HDTV) на двох DVB-S2 транспондерів на супутнику SES 5 (5 ° E).

Перший мультиплексор роботи на частоті 11,265 ГГц, і включає в себе канали Viasat Sport HD Швеції HD, HD Viasat Хокей, Viasat Golf HD, Viasat Футбол HD і Viasat 3D. Другий мультиплекс розташований на частоті 11,305 ГГц і включає в себе канали History HD, HD TV 6 Швеція, Explorer HD V4N HD, HD VNC, тест DK HD.

Серед 11 нових каналів HD, є новий канал 3D - Viasat 3D. Це 24-годинний 3D-каналу, який буде пропонувати різні розваги, спорт і фільми. Канал буде офіційно розпочнеться в понеділок двадцять другого жовтня 2012. Абоненти, які володіють аксесуарів 3D (3D-дисплей та пов'язані з ними функції) матимуть змогу користуватися моді і подорожах, природі, реаліті-шоу, комедії, Лізі чемпіонів, фільми та еротичного змісту. Велика частина контенту на новий 3D канал поставляється з США каналів телебачення високої, який забезпечує більше 400 годин унікальних 3D-контента на рік. З півночі до 4 ранку, Viasat 3D канал буде показувати вміст Penthouse. Найважливіші з фільмів "діра" в 2009 році. і "Павуки" з 2011 року. Канал буде доступний в пакетах ViasatHD, ViasatPlusHD і Stor Danmarkspakke.

Технічні параметри:

SES * 5 (5 ° W), частота. 11,265 ГГц, пол. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard

SES * 5 (5 ° W), частота. 11,305 ГГц, пол. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Вівторок, 30.07.2013, 10:46 | Повідомлення # 40
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
4 сентября начнет работу

новый телеканал КХЛ ТВ HD




4 сентября, в день старта шестого сезона Континентальной хоккейной лиги, вы получите заслуженный подарок. Начнет работу новый телеканал КХЛ ТВ HD – первый хоккейный канал, вещание которого будет полностью осуществляться в формате высокой четкости.

В предстоящем сезоне новый телеканал покажет более 300 матчей чемпионата КХЛ в HD-формате (трансляции не будут пересекаться с показом игр на уже полюбившемся вам за четыре года канале КХЛ ТВ), а также тематические, аналитические, познавательные и развлекательные программы «Лига P.S», «Шайбомания», «Лига», «Трибуна», «Континентальное чтиво», «КХЛ Style», «Олимпийские хроники», «Жизнь», «Проброс», «Территория КХЛ» и многое другое.

Подключайтесь к телеканалу КХЛ ТВ HD и смотрите хоккей по-новому!




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Четвер, 03.11.2016, 19:02 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Euronews почав мовлення у форматі HD



Правда, поки тільки англійською мовою.


Компанія Globecast, провайдер глобальних рішень для мас-медіа, заявила про укладення контракту з Euronews - найпопулярнішим в Європі міжнародним новинним телеканалом, що передбачає трансляцію нового HD-каналу на Європу, Північну Африку і країни Близького Сходу.

Запуск з 1 листопада HD-версії телеканалу, що віщає з одного з належних компанії Eutelsat супутників HOTBIRD, пішов за спільною заявою компаній Eutelsat і Globecast, зробленим на IBC 2016, в якому вони пообіцяли стимулювати зростання HD-проектів, які транслюються з найбільш популярної орбітальній позиції Eutelsat .

Телеканал Euronews висвітлює світові новини і віщає в SD-режимі 24 години на добу, сім днів на тиждень на 13 мовах, а саме - на англійській, арабській, угорською, грецькою, іспанською, італійською, німецькою, португальською, російською, турецькою, українською, фарсі та французькою.

Компанія Globecast має давні і стабільні відносини з телеканалом, транслюючи його SD-версію. Нова HD-версія телеканалу йде з англійської звуковою доріжкою, передається в стандарті DVB-S2 з компресією MPEG-4 і звуковим супроводом AAC з нової платформи на супутнику HOTBIRD, яка призначена для трансляції міжнародних новинних та інформаційних телеканалів преміум-категорії.

Операційний директор Euronews Франсуа Шміт коментує: «Ми несемо преміальний новинний контент глядачам, які проживають в зоні покриття супутників HOTBIRD, і маємо дуже потужний вплив на діловий сектор. Ми зрозуміли, що прийшов час запустити HD-версію каналу. І тепер ми маємо можливість доносити преміальний новинний контент у високій роздільній здатності існуючих глядачам і клієнтам, включаючи готелі преміум-класу, де зупиняються під час ділових поїздок бізнесмени і багаті туристи з усього світу, інші організації з великою кількістю відвідувачів, операторів кабельних мереж та IPTV, а також глядачів, які дивляться наші програми дому ».

Технічні параметри мовлення каналу Euronews HD:

Супутник: Eutelsat HOTBIRD (13 ° східної довготи)
Частота: 11565 МГц
Поляризація: горизонтальна
Символьна швидкість: 29900
FEC: 3/4


Борис Скуратівський

- 03 листопада, 2016.

Мediasat


RATVODДата: Четвер, 02.02.2017, 22:29 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Через супутники SES транслюється

близько
2500 HD-каналів




HDTV і Ultra HD стимулюють розвиток супутникового сектора


Супутниковий оператор SES озвучив цифри, які підтверджують збереження компанією провідних позицій в справі розвитку HDTV, а також те, що вона є найбільшою платформою HD і Ultra HD.

У 2016 році кількість HD-каналів, які транслюються з супутників компанії SES, зросла на 7% досягнувши позначки в 2 495. Сьогодні 33% з усіх 7 538 каналів, представлених на супутниках SES, віщають в форматі HD, при цьому в цілому SES транслює 27 % всіх HD каналів світу. Крім цього, понад 60% від усіх телеканалів, що віщають з супутників SES, транслюються в компресії MPEG-4.

Зберігається тенденція зростання проникнення HDTV в Європі була головним стимулом розвитку HDTV компонента в пропозиції SES, де кількість HDTV каналів зросла на 14% - до позначки в 750. Цей процес отримав доповнення завдяки зростанню HDTV в Південній і Північній Америці.

У SES також зберігається потужна тенденція щодо укладення комерційних угод по трансляції UHD каналів - сьогодні таких угод 21, а рік тому було 8. В даний час SES забезпечує трансляцію майже 50% від усіх UHD каналів, переданих в світі через супутник.

Минула в минулому році покупка RR Media і подальше створення MX1 через злиття з SES Platform Services стало додатковою підмогою для завоювання компанією SES ринку HDTV і UHD в Європі і Північній Америці, а також подальшого розширення діяльності SES в сфері трансляції відео-контенту на швидко розвиваючих ринках.

Запуск супутника SES-9 і подальший розвиток діяльності SES в секторі HD і UHD також стали суттєвими факторами для підтримки зростання на азіатських ринках, де компанія застосовує трохи відмінну стратегію. Запуск супутників SES-10 і SES-15 у другій половині року дадуть компанії додатковий потенціал для зростання в Північній і Південній Америці.

«Більший ніж будь-коли в минулому зростання кількості каналів підтверджує провідні позиції SES в секторі мовлення інфраструктури, а також стимулює глобальну цифровізацію, - говорить комерційний директор SES Фердинанд Кайзер. - Завдяки зростанню кількості представлених телеканалів і великих покупок, зроблених в 2016 році, компанія SES отримала неймовірно зручні позиції на ринку, що дають їй можливість активного росту, особливо - на нових ринках, що розвиваються. Програма запуску наступних супутників є динамічним двигуном для майбутнього зростання. Нові й нові HD і Ultra HD канали, які будуть запускатися в 2017 році і в подальші роки, забезпечать тривале зростання і прискорення розвитку відео-сегмента SES».

Борис Скуратівський

- 02 лютого, 2017.




RATVODДата: Субота, 24.07.2021, 08:36 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Російський телеканал, який потребує допомоги,

перейшов на мовлення в
HD




На російському телевізійному полі з'явився новий телеканал, який буде
вести свої трансляції з супутника в стандарті високої чіткості (HDTV).


Його мовлення, швидше за все, не буде закрито для телеглядачів, що не підключилися до платних платформ супутникового телебачення. Тому що він є релігійним, а такі канали, як правило, зацікавлені у відкритому мовленні. Натомість вони просять своїх глядачів підтримати мовлення матеріально.

В даному випадку мова йде про російський православномий телеканалі "Союз", який днями почав тестову трансляцію з супутника ABS-2A з позиції 75 градусів східної довготи. Для мовлення був задіяний транспондер, який використовується російським супутниковим оператором "МТС ТВ".

Технічні параметри трансляції:

ABS 2A (75 градусів східної довготи), частота 12,160 ГГц, поляризація вертикальна, SR 45000, FEC 2/3, DVB-S2 / MPEG-4,
дозвіл відеосигналу 1920 × 1080.


Тиждень тому (на момент написання матеріалу) керівник телеканалу архімандрит Димитрій (Байбаков) записав звернення до глядачів "Союзу", де в черговий раз звернувся за допомогою в погашенні боргів проекту.



21.07.2021.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення HD TV » Новини телебачення HDTV
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024