FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 23:45

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Етапи впровадження DVB-T2 в Україні
Етапи впровадження DVB-T2 в Україні
marsДата: Неділя, 10.05.2009, 11:22 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Етапи впровадження DVB - T ( цифрового телебачення ) в Україні


Доступно тільки для користувачів
RATVODДата: П`ятниця, 25.06.2010, 11:07 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В Україні протестували DVB-T2

24 червня 2010 в Одесі під час роботи 5-ої Міжнародній конференції
«Технології цифрового мовлення DBT- 2010» була проведена демонстрація
цифрового ефірного мовлення в новому перспективному стандарті DVB-T2.

Експеримент здійснений колективом Одеського РТПЦ Концерну РРТ
під керівництвом директора Волкова Валерія Васильовича.

В ході експериментальної демонстрації був представлений для перегляду пакет з
13 телепрограм з сумарною швидкістю потоку 36-40 Мбіт/сек

Параметри трансляції:
- Смуга каналу - 8 Мгц
- FFT - 32К
- захисний інтервал - 1/128
- модуляція - QAM-256
- кодова швидкість - 3/4

Прийом сигналу з ефіру здійснювався на тюнер фірми Humax .

Журнал Медіасат



RATVODДата: П`ятниця, 29.10.2010, 11:10 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада вирішила довірити національну мережу

цифрового мовлення одному провайдерові

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 жовтня відмінила свої попередні рішення по впровадженню цифрового телерадіомовлення і прийняла рішення про створення національної мережі цифрового телерадіомовлення в стандарті DVB-T на базі мультиплексів MX-1, MX-2, MX-3, MX-5.

Як пояснив глава Нацради Володимир Манжосов, скасовані рішення Нацради, якими створювалася модель впровадження цифрового мовлення в Україні. За його словами, ці рішення застаріли, а завдання, які вони ставили, не були виконані або були виконані недостатньо і вони потребували змін.

Також Нацрада внесла зміни до рішення 852 від 23 квітня 2008, виключивши з нього пункт перший, яким був встановлений кодовий спосіб поширення для програм мультиплексу MX-1, а мультиплекс МХ-5 призначався для місцевого мовлення.

По МХ-1 Володимир Манжосов пояснив, що по досвіду зарубіжних країн навряд чи знайдеться якась телекомпанія, яка захоче мати кодований спосіб поширення сигналу. Що стосується МХ-5, який призначений для місцевого мовлення, то Володимир Манжосов відзначив, що мультиплекс вміщає до десяти програм, а місцевих мовців в містах зазвичай не більше трьох. Крім того, вони можуть віщати не цілодобово, або навіть ретранслювати загальнонаціональні канали.

Тому, за його словами, з економічної точки зору віддавати МХ-5 місцевим мовцям невигідно. Але питання про присутність місцевих мовців в цьому мультиплексі вирішуватиме провайдер мультиплексу.

Крім того, Нацрада сьогодні прийняла Рішення про створення національної мережі цифрового телерадіомовлення в стандарті DVB-T.

Згідно з рішенням, національна мережа цифрового мовлення має бути створена у складі мультиплексів MX-1, MX-2, MX-3, MX-5 протягом 2010-2011 років. Нацрада також вирішила протягом місяця приймати від господарюючих суб'єктів пропозиції по участі в розвитку мережі.

Володимир Манжосов пояснив, що йдеться про тому, що Національна рада пропонує створити ці чотири мультиплекси одному провайдерові. Банківська гарантія для потенційного провайдера повинна складати не менше 1 млрд. грн.

«Ми хочемо, аби це був один провайдер, який доведе, що він фінансово здатний побудувати загальнонаціональну цифрову мережу», - сказав Володимир Манжосов.


RATVODДата: П`ятниця, 29.10.2010, 11:17 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Створення чотирьох цифрових мультиплексів

телеефіру обійдеться в 110-160 млн. доларів

Побудова чотирьох цифрових мультиплексів MX-1, MX-2, MX-3, MX-5 для телерадіомовлення можуть обійтися інвесторові в 110-160 млн. доларів. Таку оцінку висловив член правління Генеральної Асамблеї міжнародної Асоціації цифрового ефірного мовлення (DIGITAG) Іван Омелянюк.

Іван Омелянюк підтримує ідею Нацради по питаннях телерадіомовлення по вибору всього одного провайдера для будівництва чотирьох мультиплексів. «Разом їх можна буде побудувати дешевше десь на 30-40%, чим будувати кожен з мультиплексів окремо», - відзначає він.

Омелянюк вважає, що основними претендентами на будівництво мультиплексів (на право називатися провайдером) є три найбільших медіа холдинги (група каналів «Інтеру», група каналів StarLightMedia і медіахолдинг СКМ Ріната Ахметова). «Добре б, якщо ці три холдинги створили консорціум з метою створення чотирьох мультиплексів», - говорить Омелянюк.

В той же час він відзначає, що в європейській практиці немає прикладу фінансування державою будівництва мереж цифрового ефіру. «Держава фінансує лише інформаційні кампанії і забезпечує не платоспроможне населення ресіверами перед виключенням аналогового мовлення», - розповідає Омелянюк.

В той же час експерт відзначає, що своїм рішенням Нацрада визначила великий об'єм робіт за цифровою програмою і державним підприємством Конценрну РРТ. Йдеться про монтаж і експлуатацію устаткування чотирьох мультиплексів. Вчора Нацрада прийняла рішення про створення нових мереж цифрового телерадіомовлення в стандарті DVB-T. Згідно з рішенням, національні мережі цифрового мовлення MX-1, MX-2, MX-3, MX-5 мають бути створені протягом 2010-2011 років. Глава Нацради Володимир Манжосов пояснив, що йдеться при тому, що Національна рада пропонує створити ці чотири мультиплекси одному провайдерові.


RATVODДата: Середа, 01.12.2010, 14:57 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада затвердила новий План розвитку

національного телерадіоінформаційного простору

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила
новий План розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

Відповідне рішення ухвалене 1 грудня.

Найсуттєвіші зміни плану стосуються порядку впровадження цифрового телебачення. Так, згідно з новою редакцією плану, розвиток впровадження цифри відбуватиметься в п'ять етапів.

На першому етапі, у 2010-2011 роках, передбачена розбудова національної мережі наземного цифрового телебачення у складі мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5, а також розбудова мультиплексу МХ-6 стандарту DVB-H. Зазначимо, що у МХ-5 Нацрада передбачила 4 місця для регіональних та місцевих мовників, з них - одне для ОДТРК.

На другому етапі, у 2011-2012 роках, заплановане одночасне аналогове і цифрове мовлення та забезпечення населення цифровими set-top-box'ами (так званий перехідний період).

Третій етап, у 2012 році, передбачає часткове вимкнення аналогового сигналу і початок вивільнення радіочастотного ресурсу. На четвертому етапі, у 2013-2015 роках, Нацрада планує розбудовувати мультиплекси МХ-4, МХ-7 і МХ-8. І на останньому, п'ятому етапі, у 2015 році, відбудеться повний перехід від аналогового мовлення до цифрового.

У процесі переходу на цифру Нацрада покладає на себе зобов'язання визначити провайдера для мультиплексів і оголосити конкурс на отримання ліцензій на мовлення в Національній цифровій телемережі. Цей пункт, за словами голови Нацради Володимира Манжосова, народився в результаті дискусій регуляторного органу, адже раніше йшлося про переліцензування існуючих мовників: «Така можливість у цих компаній є. Якщо вони звертаються до Національної ради з проханням переоформити ліцензію з аналогового на цифрове мовлення, то ми переоформлюємо, але тоді компанія має віддати свої частоти для розбудови цифрового мовлення. В одній ліцензії ми не можемо поєднувати одразу два види мовлення», - сказав Володимир Манжосов.

Тому, за його словами, пропозиція Національної ради - це конкурс на мовлення в багатоканальній цифровій мережі. Конкурс оголосять після того, як буде врегульовано питання зі статтею 31 Закону України «Про телебачення та радіомовлення», яка має передбачити методику нарахування ліцензійного збору.

Детальніше про новий План розвитку національного телерадіоінформаційного простору читайте на ТК незабаром.

protv.net.


RATVODДата: Субота, 11.12.2010, 14:23 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Восени 2011 року українців

переведуть на цифрове ТБ

Провайдером цифрового телебачення в Україні стала компанія «Зеонбуд».
Мовлення буде запущено вже у вересні 2011 року

В середу, 8 листопада, Нацрада по питаннях телерадіомовлення прийняла рішення видати компанії «Зеонбуд» ліцензію провайдера чотирьох цифрових ефірних телемереж (MX-1, MX-2, MX-3, MX-5) строком на 10 років. Як вже повідомляло «СПРАВУ» ( 171 (1143), окрім «Зеонбуда» брати участь в конкурсі планував «Мобільний канал». Втім, заявка цієї компанії Нацрадою не розглядалася, що його члени аргументували тим, що представники компанії не з'явилися на засідання. Нагадаємо, що заявка ГП «Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр», який подав її пізніше затвердженого терміну Нацрадой, прийнята не була. Таким чином, «Зеонбуд» отримав ліцензію, по суті, будучи єдиним претендентом на неї. Розмір ліцензійного збору, який належить заплатити інвесторові, складає 8 млн. грн.

Плани провайдера
Згідно вимогам ліцензії, провайдер повинен побудувати цифрові мережі протягом 2011 року. За словами заступника гендиректора по правових питаннях «Зеонбуда» Андрія Шумілова, до будівництва мережі, в яку планується інвестувати близько 1 млрд. грн., компанія має намір приступити вже в перших числах року. А ввести її в експлуатацію планується вже у вересні. За словами представника компанії, проект не передбачає черговості, тобто планується одномоментний запуск мережі. Це означає, що вже у вересні компанія готова буде надавати послуги телерадіомовцям по трансляції їх контента в цифровому форматі. У компанії заявляють, що вартість послуг поширення сигналу для телеканалів буде аналогічна нині чинним розцінкам державного концерну КРРТ. Таким чином, почати мовлення в цифрі деякі канали зможуть вже в кінці наступного року.
При цьому у них буде можливість працювати паралельно в аналогу і в цифрі впродовж перехідного періоду, який буде встановлений Нацрадой.

Запрацювати на каналах
Окупити проект в компанії планують за 8 років. За словами Андрія Шумілова, концепція запуску цифрового ТБ не передбачає стягування плати з абонентів за перегляд телеканалів. Тобто єдиним джерелом доходу для провайдера будуть відрахування каналів. Планується, що мережа провайдера покриє 10 млн. домогосподарств. У «Зеонбуде» розраховують, що до кінця 2012 року 7 млн. з них користуватимуться послугою.

Втім, добитися виконання цього плану компанія зможе лише в тому випадку, якщо її власникам удасться на законодавчому рівні добитися виділення бюджетних коштів на субсидування цифрових декодерів, необхідних абонентам для прийому сигналу. Субсидувати покупку абонентських пристроїв за рахунок власних засобів компанія не планує. За її даними, середня вартість декодера сьогодні складає близько 350 грн. При такій високій вартості чекати, що малозабезпечені телеглядачі кинутися купувати пристрої, не доводиться.

Планується, що в цифровій мережі «Зеонбуда» працюватиме 32 канали, з яких 4 відійдуть регіональним і місцевим мовцям, а 28 - загальнонаціональним. 1 грудня Нацрада затвердила новий План розвитку національного телерадіоінформаційного простору, згідно якому на місця в мультиплексах буде оголошений конкурс.

Донецький слід
Власник компанії, яка отримає всі дивіденди від впровадження в Україні цифрового ТБ, невідомий. Втім, за даними учасників ринку, компанія близька до СЬКМ Ріната Ахметова. До недавніх пір «Зеонбуд» належав офшорній компанії Omni International Ventures Ltd, яку контролює СЬКМ Ріната Ахметова. Проте, в жовтні власники компанії помінялися . Новий 100%-й власник «Зеонбуда» - невідома кіпрська офшорна компанія Planbridge Limited.

У прес-службі СЬКМ «ДЕЛУ» повідомили, що ні «Зеонбуд», ні Omni International Ventures не є аффилированными структурами компанії. Втім, донецька компанія часто відмовляється визнати факт володіння деякими своїми активами. Зокрема, так було і з компанією «ММДС-Украина», яка в 2008 році планувала почати будівництво національної мережі безпровідної передачі даних. Експерти вважають, що цілком імовірно, що найближчим часом станеться ще одна зміна власника, після чого буде оголошено про здобуття SCM контролю над власником ліцензії.

Газета «ДЕЛО»


RATVODДата: П`ятниця, 22.04.2011, 19:16 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» побудує

167 передавальних станцій замість 199 ?

Угода між провайдером чотирьох цифрових мультиплексів «Зеонбуд» та німецьким виробником передавального обладнання Rohde & Schwarz передбачає поставку 668 передавачів, які будуть змонтовані на 167 передавальних станціях по всій Україні. Угода була підписана 30 березня Про це ТК повідомив менеджер проектів представництва Rohde & Schwarz в Україну Сергій Педоренко.

«В даний час перша партія устаткування вже запущена у виробництво», - зазначив він. Зараз у контракті йдеться лише про передавачах, «Щодо вимірювальних приладів та інших рішень компанії Rohde & Schwarz, переговори тривають», - уточнив пан Педоренко.

За словами представника Rohde & Schwarz, контракт передбачає постачання передавачів у стислі терміни: «Постачання першої партії устаткування до Києва запланований на першу половину червня 2011 року, постачання основного устаткування планується завершити у вересні 2011-го. Виробничі потужності Rohde & Schwarz на профільному заводі в Тайснаху (Баварія, ФРН) дозволяють забезпечити дотримання термінів ».

Сума контракту є конфіденційною інформацією, «Можу лише сказати, що узгоджена сторонами ціна устаткування набагато нижчою за суми, які називалися інтернет-виданнями (близько $ 150 млн. - ТК). Наша компанія розглядає даний проект як стратегічний і знайшла можливості запропонувати дуже і дуже конкурентну ціну », - підкреслив Сергій Педоренко.

Що стосується технічних параметрів обладнання, що замовив «Зеонбуд»: у мережі «Зеонбуда» будуть використовувати передавачі середньої і малої потужності. Це лінійки передавачів R & S NV8300, SCX8000, SLX8000 потужністю від 50 Вт до 1,8 кВт, що зараховуються до четвертого покоління цифрових телевізійних передавачів Rohde & Schwarz.

Як вже писала ТК, «Зеонбуд» вирішив будувати мережу цифрового телебачення в стандарті DVB-T2. Сергій Педоренко позитивно оцінює це рішення провайдеру: «Наш замовник вибрав останній стандарт мовлення DVB-T2. Хочу зауважити, що це - загальноєвропейська тенденція. Мовники пострадянських і східноєвропейських країн, які тільки почали побудова загальнонаціональних мереж цифрового мовлення, інвестують у даний стандарт. Тут є дві причини. Перша - терміни експлуатації передавального обладнання складають не менше 10 років. Це автоматично означає фіксацію технології мовлення на цей період. По-друге, новітні технології, такі як DVB-T2, забезпечують більш ефективне використання обмежених природних ресурсів: радіочастотного спектру, електроенергії і т.д. ».

Нагадаємо, що всього в чотирьох ліцензіях «Зеонбуду» на кожен мультиплекс розписано по 199 частотних виділень (по 175 і по 24 додані 16 березня), тобто провайдер повинен побудувати передавальні станції в 199 населених пунктах. Однак контракт з Rohde & Schwarz, а також оголошено Нацрадою конкурс для місцевих мовників на місця в мультиплексі МХ-5 свідчать про те, що «Зеонбуд» поки планує будівництво тільки 167 передавальних станцій. ТК протягом двох днів намагається зв'язатися із заступником директора компанії «Зеонбуд» Андрієм Шуміловим для отримання коментаря, однак це поки не вдалося.

Джерело:


kozakuaДата: Вівторок, 26.04.2011, 23:41 | Повідомлення # 22
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Цифрове телебачення "захоплює" Україну

Цього року здійсниться повний перехід від аналогового телебачення на цифрове.
Найближчим часом Україна повністю перейде на цифрове телебачення, а аналогове ТБ залишиться у минулому. Перехід дозволить отримувати поліпшеної якості зображення і звук, значно виросте число ТБ-програм, які передаються в тому ж частотному діапазоні, а також розширити функціональні можливості і наблизитися до європейських стандартів мовлення.
Відповідно до плану Національного радого з питань телебачення і радіомовлення, запуск мережі станеться з червня по вересень. Тому на даний момент проходить жваве переоснащення потужностей і оновлення матеріально-технічної бази.
Національна рада безперервно стежить за ходом робіт по будівництву мультиплексів. На сьогодні компанія "Зеонбуд", як провайдер цифрового телебачення, вже підписала договір з Rohde & Schwarz і перевела аванс в сумі 30\% за усі 700 передавачів. Крім того, відомі виробники і іншого устаткування. Укладені договори з німецькими компаніями Kathrein і Spinner, американською Harris, які виробляють постачання передавальних антен, мостів складання, головної станції.
"Ці компанії є загальновизнаними лідерами у світі по виробництву телевізійного устаткування, і немає сумніву в тому, що вони виконають свої контрактні зобов'язання у встановлені терміни", - стверджує перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.
Також Національна рада постійно контактує і з державним центром радіочастот.
"Є тверді завірення керівництва центру про те, що усі 792 частотні привласнення, виданих провайдерові, вільні і можуть бути використані в будівництві цифрової телемережі. Центром радіочастот за 7 місяців виконана величезна робота по прорахунку показників ЭМС для цих частот, тому і тут усі питання зняті. Також, усі обласні філії концерну РРТ ведуть активну підготовку до прийому устаткування передавальних станцій. Тобто усе йде за раніше узгодженим графіком", - говорить Головатенко.
Національна рада проведе конкурс серед телерадіокомпаній по виділенню частот. На конкурс виставлено 28 каналів в чотирьох мультиплексах. З цих 28 каналів 18 каналів, де оператор "Зеонбуд", зможуть поширювати програми ліцензіата із стандартною роздільною здатністю (SD), і 10 каналів, де оператор зможе поширювати програми з дозволом SD або HD (в даному випадку ліцензіат і оператор самостійно визначають, з якою саме).
Крім того, було внесено пропозицію про визначення терміну мовлення в МХ5 (мультиплексу) на 1 рік пізніше, ніж в МХ1, 2 і 3. Мультиплекс (МХ) є передачею по одному тому ж транспортному каналу (частотній смузі) різних телевізійних каналів, що формуються різними джерелами сигналу (студіями і телекомпаніями).
"Регіональний мультиплекс один - це МХ- 5. але в нього зможуть потрапити близько 380 регіональних і місцевих телепрограм. Співвідношення між регіональними і місцевими буде різним по областях, залежно від ситуації, що історично склалася, з мовцями. Як ви знаєте, члени Нацради провели цілий тиждень в регіонах. Були проведені зустрічі з місцевими органами влади і телекомпаніями, де обговорювалися питання участі місцевих мовців в конкурсі на мовлення в МХ-5", - сказала перший заступник голови Національної ради.
Вона уточнила, що затримка із запуском МХ- 5 пов'язана з тим, що провайдер повинен понести витрати в 150 млн доларів на побудову мережі і потім ще 1 рік нести усі витрати за змістом "непрацюючого" МХ5. Платити за використання частотного ресурсу, послуги концерну РРТ з технічного обслуговування, заробітну плату співробітників, відсотки по кредитах і так далі, не маючи при цьому джерел доходу від телекомпаній.
"Упевнена, при такому підході, ми б досі шукали охочих на будівництво цифрової телемережі. Знову-таки, агітувати за пакет з 24 програми значно складніше, ніж з 32. Значить, приймачі купуватимуться населенням повільніше, тобто загальмується процес переходу від аналога до цифри і зрештою це приведе до додаткових витрат тих же телекомпаній", - повідомила Головатенко.
На даний момент будівництво чотирьох мультиплексів проходить одночасно. Включення буде поетапним, у міру монтажу передавальних станцій, протягом червня-вересня 2011 року.
"Ще раз хочу звернути увагу телекомпаній на те, що усі мультиплекси технічно ідентичні і вводяться вони в експлуатацію по єдиному графіку", - відмітила перший заступник голови Нацради.
Крім того, "Зеонбуду" дозволили мовлення в новому стандарті DVB - T 2 (європейський стандарт ефірного цифрового мовлення).
"Питання майбутніх перспектив мережі, що будується, хвилювало Нацраду увесь час. Ми розуміли, що якщо зараз не узяти стандарт Т2, який дає можливість збільшити об'єм передаваної інформації в півтори рази, то ми надзвичайно утрудняємо наступний перехід до телебачення найближчого майбутнього - HD, тобто телебаченню високої якості", - розповідає Оксана Головатенко.
По словах Головатенко основною проблемою є забезпечення населення приймачами Т2 за ціною не більше 300 гривен. І тільки коли китайські виробники і українські компанії з продажу приймачів підтвердили таку можливість, Нацрада і провайдер змогли прийняти важке, але довгождане рішення про Т2.
За інформацією від провайдера "Зеонбуд", мережа в "T 2" відрізняється від "T" в основному режимом роботи передавачів. Тому вибір стандарту DVB - T2 не спричинить змін в графіці робіт. До речі, "Зеонбуд" замовив передавачі компанії Rohde & Schwarz вже в новому стандарті.
У конкурсних умовах і зобов'язаннях ліцензіатів є умова про розміщення інформаційних роликів "Зеонбуда" про особливості прийому сигналу мультиплексом МХ1, 2, 3 і 5. Вони розміщуватимуться безкоштовно протягом 2011-2012 років 5 хвилин в добу (з них 30\% в прайм-тайме).
Зроблено це з розумінням того, що перехід від аналогового мовлення до цифрового складається з двох етапів : важливого - побудова цифрової мережі мовлення, і ще важливішого - створення мережі прийому сигналу цієї мережі, тобто забезпечення телеглядачів цифровими приймачами. І масштаб другого завдання такий, що її вирішити можна тільки об'єднаними зусиллями усіх учасників цього процесу.
"Телекомпанії прекрасно розуміють, що вони інформуватимуть населення про те, що їх програми тепер можна буде дивитися і в цифровій мережі. Усі професіонали і прекрасно усвідомлюють, що неможливо прокинутися в один прекрасний ранок, а вже у усіх є приймачі і можна одним рухом рубильника відключити аналог, і перейти на цифровий формат мовлення. Попереду важкий шлях, але це шлях в майбутнє", - резюмувала перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
satBuffonДата: Четвер, 28.04.2011, 18:44 | Повідомлення # 23
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Українців примушують міняти цифрові сет-топ-бокси

Близько 15 тисяч сет-топ-боксів можуть виявитися не придатними для прийому цифрового ефірного ТБ, якщо в України не буде мовлення в стандарті DVB-T. Про це «proIT» повідомила гендиректор провайдера четвертого мультиплексу MX-4 "Українська цифрова телемережа» Наталія Чобітько-Сапоненко.

Нагадаємо, що ТОВ «Зеонбуд» отримав ліцензію на будівництво MX1, MX2, MX-3 та MX-5, вибрав більш новий стандарт телевізійного мовлення - DVB-T2. «УЦТМ» веде мовлення в DVB-T.

Нацрада з питань ТБ і радіомовлення вчора ухвалив рішення звернутися до суду щодо анулювання ліцензії УЦТМ за результатами його позапланової перевірки.

На думку Чобітько-Сапоненко, перехід з DVB-T на DVB-T2 в першу чергу це відіб'ється на глядачах, які вже обзавелися пристроями, що підтримують колишній стандарт. «За нашими даними, в Київській та Одеській областях абоненти для прийому сигналу нашої мережі придбали близько 15 тис. приставок вартістю близько 600 грн. Вони не підтримують DVB-T2 і, відповідно, будуть не застосовні », - помітила вона.

Крім того, за інформацією УЦТМ, за останні роки в країні було продано близько 0,5 млн широкоекранних телевізорів з вбудованим декодером для колишнього цифрового стандарту. І для використання їх в мережі «Зеонбуда» тепер доведеться додатково купуватимуть приставки.

satBuffonДата: Четвер, 28.04.2011, 19:10 | Повідомлення # 24
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Володимир Манжосов: Телеканалам потрібно розуміти,
що їх не буде в аналоговому ефірі з 2015 року

Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания на прошлой неделе объявил конкурс для телерадиокомпаний на право цифрового вещания. О перспективах внедрения цифрового ТВ в Украине в интервью «Делу» рассказал глава Нацсовета Владимир Манжосов

Какими будут условия объявленного Нацсоветом впрошлую пятницу конкурса на вещание в «цифре» для ТРК?

Они ничем не отличаются от условий всех других конкурсов, которые проводил Нацсовет. После объявления конкурса компаниям будет дан месяц на принятие решения об участии или неучастии в нем. Еще месяц мы будем принимать документы. После окончания их приема будут определены победители. Для этого у Нацсовета есть еще месяц. Таким образом, победители станут известны максимум через три месяца. После подачи компаниями всей необходимой документации Нацсовет на конкурсной основе определит 28 общенациональных вещателей и по четыре местных в каждом из городов, где будут установлены цифровые передатчики.

То есть аукциона на право вещать в «цифре» не будет?

Нет, согласно законодательству, это не тендер, а именно конкурс, в котором побеждает не тот вещатель, который предлагает больше денег, а тот, который представляет самую интересную с точки зрения Нацсовета программную концепцию.

Каковы ваши ожидания отконкурса? Насколько онзаинтересует участников телевизионного рынка?

Я думаю, все общенациональные каналы примут в нем участие. Сложнее будет с местными вещателями. Они сейчас считают и думают. Главная задача — чем наполнить 24часа вещания. Надо либо кооперироваться с кем-то, либо выходить на более серьезный уровень работы. Здесь решающую роль будет играть активная позиция органов власти на местах, региональных бизнес-элит. Они не должны упустить представившуюся возможность создать в своих регионах полноценное и качественное местное телевидение. В противном случае это будет сделано более дальновидными «варягами».

Сколько вещателей смогут попасть в региональную цифровую сеть?

Региональная цифровая сеть одна — МХ-5. Но в нее смогут попасть порядка 380 региональных и местных телепрограмм. Соотношение между региональными и местными будет разным по областям, в зависимости от исторически сложившейся ситуации с вещателями. Члены Нацсовета провели встречи с местными органами власти и телекомпаниями и обсудили вопросы участия местных вещателей в конкурсе на вещание в МХ-5. Постараемся максимально учесть все замечания.

Изменилась ли ранее озвучиваемая Нацсоветом стоимость лицензии для каналов?

Цифры мы действительно ранее озвучивали и публиковали в прессе, и они практически не изменились. Для национальных каналов — порядка 0,5 млн. грн., для местных это будет максимум 30 тыс. грн.

Нацсовет не будет вмешиваться в тарифную политику провайдера цифровогоТВ?

Вмешиваться мы не будем, как это и определено законом. Но контролировать выполнение обязательств «Зеонбудом», взятых компанией при участии в конкурсе заявок на получение лицензии провайдера цифровой сети, будем обязательно. Во-первых, мы планируем рассмотреть вопрос о типовом договоре между компаниями и провайдером, где будет зафиксирован размер тарифов. Во-вторых, когда «Зеонбуд» получал лицензию провайдера, оговаривалась в том числе и тарифная политика относительно вещателей. Компания заявляла, что ее тарифы не будут выше тех, которые в данный момент действуют между Концерном радиовещания, радиосвязи и телевидения (КРРТ) и вещателями. Более того, обещали до июня 2012 года скидку к этим тарифам в размере 50%, а до июля 2013-го – 25%. В пятницу Нацсовет утвердил типовые договоры между телекомпаниями и оператором, предложенные «Зеонбудом», там все эти обязательства отражены в полном объеме. И если эти условия будут нарушены, Нацсовет немедленно применит жесткие санкции к компании, вплоть до лишения ее лицензии.

Как будет происходить прекращение аналогового вещания?

1 января 2015 года наши соседи включат цифровые передатчики, в том числе и на приграничных территориях. Это будет означать, что все аналоговое вещание, которое у нас здесь есть, будет подавлено вещанием с этих цифровых передатчиков. Продолжать работать «в аналоге» после этого мы не сможем — это противоречит всем международным договоренностям Украины. Важно помнить, что переход на цифровое вещание стратегически важен для страны. И если переход не будет осуществлен, под вопросом окажется нормальное развитие и телевидения, и других отраслей.

Не опасаетесь ли вы, что работа в двух форматах впереходный период может стать слишком неподъемной с финансовой точки зрения для каналов, ачасть их может просто обанкротиться?

Проблема перехода на «цифру» у государственных каналов действительно существует. Но они не должны просто сидеть и ждать. Надо активно решать вопросы финансирования на уровне Кабмина, это их обязанность. Кроме того, провайдер предоставляет большие скидки на тарифы на протяжении первых двух лет. Планируется, что уже в течение 2013 года телекомпании смогут отказаться от своих аналоговых сетей, поэтому их дополнительные финансовые затраты будут минимизированы.

Я думаю, если у каналов есть какой-то другой вариант, они должны его предложить. Но я как участник процесса переговоров по цифровому ТВ могу заявить, что раньше с их стороны дело заканчивалось только разговорами. Поэтому мы в качестве государственного органа предложили свой вариант — абсолютно реальный и выполнимый. И другого реального варианта на сегодня просто нет. Никто насильно не заставляет каналы переходить в цифровой режим работы. Но им нужно понимать, что их не будет в аналоговом эфире с 1января 2015 года.

Вообще мне не очень понятна позиция некоторых вещателей, которые думают, что кто-то должен взять на себя все затраты, проблемы и риски по переходу на цифровой формат, а им достанется все на тарелочке с голубой каемочкой. Все ведь понимают, что переход на цифровое вещание — неизбежное событие. И нужно это в первую очередь самим телекомпаниям. Надо всем объединить усилия и сделать этот переход быстрым, а значит, и минимально затратным.

Как будет решена проблема обеспечения населения цифровыми декодерами для приема сигнала?

Думаю, достаточно быстро, если учесть, что сейчас 60% населения смотрит до пяти каналов, причем в не очень хорошем качестве. Главная же задача — предоставить населению возможность смотреть бесплатно 32 телепрограммы в отличном качестве. Можно вспомнить ситуацию с развитием FM-радиовещания. Нам тогда тоже говорили, что эти FM-приемники массово появятся на рынке не раньше, чем через 10 лет. Но уже через год китайцы наводнили рынок дешевой и доступной техникой на любой вкус. Здесь также все будет очень быстро. Единственное, государство должно решить вопрос приобретения устройств для 1,5 млн. малообеспеченных семей. Думаю, для государства это не очень большие деньги. Особенно если говорить о решении важной социальной проблемы и выполнении страной международных обязательств. По-моему, участвовать в этом процессе должны все стороны — и Кабинет Министров, и Нацсовет, и провайдер, и каналы, заинтересованные в том, чтобы как можно быстрее насытить рынок устройствами и максимально сократить переходный период.

Верите ли вы, что цифровое ТВ заработает уже всентябре 2011 года?

Я уверен в том, что до сентября вся цифровая сеть будет работать, так как знаю, насколько существенная работа уже выполнена компанией «Зеонбуд» — она уже договорилась с поставщиком передатчиков и концерном РРТ, на базе которого будет устанавливаться это оборудование. Все областные филиалы концерна готовятся к приему оборудования передающих станций с июня.

Кроме этого, провайдер уже подписал контракты с общепризнанными лидерами в мире по производству телевизионного оборудования — немецкими Rohde & Schwarz, Kathrein, Spinner, американской Harris. Большая работа проделана и Центром радиочастот. Есть твердые заверения руководства центра в том, что все 792 частотных присвоения, выданные провайдеру, свободны и могут быть использованы в строительстве цифровой телесети.

Мовою оригіналу

RATVODДата: П`ятниця, 06.05.2011, 11:36 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» відкрив сайт

і оприлюднив розцінки

Провайдер чотирьох загальнонаціональних мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5 компанія «Зеонбуд» відкрила власний сайт, на якому вказав тарифи та вартість своїх послуг, передає кореспондент «proIT».

Сайт компанії знаходиться за адресою zeonbud.com.ua.

На сайті компанії, представлені приклади договорів для телекомпаній, технічні вимоги, технічні параметри телемережі, а також графік планово-профілактичних робіт.

Крім того на сайті приведені тарифи «Зеонбуду» на 2011 р. у порівнянні з тарифами Концерну РРТ.

Варто зазначити, що згідно з підрахунками провайдера, вартість його послуг на всій території Україні обійдеться телеканалам у 2,89 млн. грн. за 30 днів.

Нагадаємо, що «Зеонбуд» зобов'язався розпочати надання своїх послуг до 1 жовтня 2011

«proIT» / / 04.05.2011


viskomДата: Середа, 11.05.2011, 17:19 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Замдиректора компании "Зеонбуд" Андрей Шумилов : "Мы запускаем DVB-T2 в Украине" (Интервью) детальніше...

Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: Вівторок, 15.11.2011, 13:25 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ноябрьов став головним продюсером НТКУ



Із 14 листопада головним продюсером Національної телекомпанії України призначено Іллю Ноябрьова.
Про це повідомляє прес-служба каналу.


На сьогодні Ілля Ноябрьов веде ток-шоу «Віра. Надія. Любов» та дитячу програму «Кумири і кумирчики».

«Упевнений, що Ілля Ноябрьов як людина творча і така, що фонтанує ідеями, буде на своєму місці на посаді головного продюсера Національної телекомпанії України, - зазначив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф, - Наш канал не стоїть на місці, постійно розвивається і покращує свої показники - за півтора року вони виросли майже вдвічі. І світла голова Іллі Ноябрьова обов'язково народить багато нових ідей і напрямів, щоб Перший національний ставав більш цікавим і упевнено збільшував глядацьку аудиторію».

Нагадаємо, раніше головним продюсером НТКУ був Олексій Семенов.

14-11-2011
«Телекритика»

Фото delfi.ua
kozakuaДата: Вівторок, 15.11.2011, 22:04 | Повідомлення # 28
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Цифровой эфирный DVB-T2 ресивер Star Track T2 FTA осуществляет прием сигнала в новом стандарте DVB-T2, а также в распространенном стандарте DVB-T.




Ресивер расчитан на прием трансляций открытых телеканалов, оборудован USB 2.0 интерфейсом.


В Украине монтажом передатчиков стандарта DVB-T2 занимается компания «Зеонбуд», которая смогла получить лицензию на 4 мультиплекса. В результате цифровым эфирным вещанием стандарта DVB-T2 будет охвачено 95% территории Украины.

Планируется запуск 32-х телевизионных каналов - 28 общенациональных и 4 региональных (в каждом регионе разные). В перспективе 10 каналов планируется перевести в формат HDTV (высокой чёткости). Сегодня сеть уже работает на большей части территории Украины. Вещание не кодируется и кодирование не планируется.

На 15 ноября 2011г в DVB-T2 транслируются следующие телеканалы:

1. Интер
2. ТРК Украина
3. ICTV
4. Новый канал
5. СТБ
6. НТН
7. М1
8. MTV Украина
9. Enter Music
10. Enter Фильм
11. K1
12. K2
13. 1+1
14. 5 канал
15. ТЕТ
16. Тонис
17. Star TV
18. Мега
19. Погода ТБ
20. Real Estate TV
21. Перший національний


В разных населенных пунктах могут приниматься не все из перечисленных телеканалов, поскольку строительство сети еще не завершено.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Етапи впровадження DVB-T2 в Україні
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024