FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 04:14

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Ефірне ТБ ( DVB - T / Т2 )
Цифрове Ефірне ТБ ( DVB - T / Т2 )
RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 15:40 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Цифрове Ефірне телебачення

( DVB - T )


RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 15:46 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Цифрове Ефірне ТБ - DVB - T

Стандарт DVB-T для цифрового ефірного ТБ-мовлення в діапазоні ДМВ для Європи
і інших стран був прийнятий
в 1996 р. - на два роки пізніше за аналогічні
стандарти для
супутникових (DVB-S) і кабельних (DVB-C) каналів зв'язку.

Ця затримка була викликана необхідністю вживання складніших технічних методів передачі цифрової інформації при збереженні прийнятної вартості цифрового ефірного телевізора, а також із-за не дуже високої комерційної кон'юнктури зважаючи на відсутність вільних ТБ-каналів в діапазоні ДМВ для більшості стран Європи.
Понизити вартість цифрового телевізора можливо за рахунок вживання в стандарті DVB-T апробованих технічних рішень і технологій, розроблених для систем цифрового супутникового і кабельного мовлення. Це вимагає уніфікації ряду методів обробки цифрових сигналів у вказаних системах. Дане завдання було вирішене шляхом розробки комерційних вимог до цифрової системи ефірного мовлення, на підставі яких були вибрані необхідні технічні рішення.

Метод модуляції.
При цифровому ефірному ТБ-мовленні основним руйнівним чинником для цифрового каналу є перешкоди від багатопроменевого прийому. Цей вигляд перешкод вельми характерний для ефірного прийому в містах з різноповерховою забудовою із-за багатократних віддзеркалень радіосигналу від будівель і інших споруд.
При багатопроменевому прийомі в декодер поступають дві (або більш) однакові по характеру чергування символів, але зрушені за часом цифрові послідовності. Оскільки аналіз переданого значення символу "0" або "1" в декодері зазвичай виробляється в середині символу, то у випадку, якщо затримка радіосигналу другого променя стає близькою або більше половини тривалості символу, відбувається різке зростання цифрових помилок, аж до повного руйнування цифрового каналу. При стаціонарному ефірному ТБ-прийомі боротися з многолучевостью можна шляхом вживання гостронаправлених багатоелементних ТБ-антен, що зазвичай і робиться в системах колективного ефірного прийому. Але це не вирішує проблеми повністю, оскільки при цьому не можна буде гарантувати упевнений прийом цифрових ТБ-програм на переносні ТБ-приймачі, в яких використовуються прості ТБ-антени, що перевозяться. Радикальним вирішенням цієї проблеми є вживання в ефірних каналах ТБ-мовлення модуляції COFDM (Coded Orthogonal Division Multiplexing), яка спеціально розроблена для боротьби з перешкодами при багатопроменевому прийомі.
При COFDM використовується ортогональноє частотне мультиплексування спільно з перешкодостійким канальним кодуванням. Поєднання канального кодування (абревіатура З) з ортогональним частотним мультиплексуванням (абревіатура OFDM) позначається як COFDM. Метод COFDM добре відомий і широко використовується в цифрових системах радіомовлення (DAB) в Європі, Канаді, Японії і ін.
При COFDM послідовний цифровий потік перетвориться у велике число паралельних потоків (субпотоків), кожен з яких передається на тій, що окремій несе. Група частот, що несуть, яка в даний момент часу переносить біти паралельних цифрових потоків, називається "Символом COFDM". Завдяки тому, що використовується велике число паралельних потоків (зазвичай 1705 або 6817 субпотоків), тривалість символу в паралельних потоках виходить істотно більше, ніж в послідовному потоці даних (відповідно 280 або 1120 мкс - залежно від числа використовуваних субпотоків). Це дозволяє в декодері затримати оцінку значень прийнятих символів на якийсь час, протягом якої зміни параметрів радіоканалу через дію ехо-камери-сигналів припиняться, і канал стане стабільним.
Таким чином, при COFDM часовий інтервал символу субпотоку Ts ділиться на дві частини - захисний інтервал D, протягом якого оцінка значення символу в декодері не виробляється, і робочий інтервал символу Tu, за час якого приймається рішення про значення прийнятого символу (мал. 1). Відзначимо, що для правильної роботи системи ехоподавленія необхідне, щоб захисні інтервали знаходилися не на початку, а в кінці символів S2, S3 ..., тобто в захисному інтервалі продовжується модуляція тієї, що несе попереднім символом.

Для забезпечення оптимального обміну між топологією (конфігурацією побудови) мережі ТБ-мовлення і ефективністю використання радіоспектру застосовуються різні значення захисного інтервалу. Завдяки цьому система може використовуватися для мовлення як в одночастотній мережі з великою зоною покриття, так і для малих зон, що обслуговуються однім передавачем. Для одночастотної радіомережі типовим виглядом ехо-камери-сигналів є сигнали від сусідніх по територіальному розміщенню радіопередавачів, передавальних однакові символи COFDM. Ці сигнали не відрізняються від класичних ехо-камери-сигналів, і їх можна оцінювати як ехо-камера-сигнали, якщо вони поступатимуть в приймач за час захисного інтервалу D. Таким чином, вибір тривалості захисного інтервалу безпосередньо впливатиме на вигляд проектованій одночастотній радіомережі. Збільшення тривалості захисного інтервалу дозволяє збільшити відстань між сусідніми радіопередавачами. З іншого боку, тривалість захисного інтервалу доцільно вибирати невеликою, оскільки, з точки зору теорії інформації, захисний інтервал не використовується для передачі корисної інформації і його введення зменшує об'єм передаваної інформації.

RATVODДата: Неділя, 13.09.2009, 18:34 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Вітебську встановлений

цифровий телевізійний передавач (DVB-T)

З 10 вересня 2009 року на РТПС в місті Вітебську введений в експлуатацію цифровий телевізійний передавач стандарту DVB-T для ефірної трансляції програм: «Перший канал», «ОНТ», «Лад», «СТВ», «РТР-Беларусь»,
«НТВ-Беларусь», «8 канал» і «Світ»
в цифровому пакеті (стандарт стискування MPEG-4/AVC)
на частоті 43 ТВК потужністю 200 Вт.

Розрахункова зона обслуговування передавача складає 41 км.

Для прийому вказаних програм необхідна цифрова телевізійна приставка, що підтримує формат стискування MPEG-4/AVC.

Brtpc.By
tv.tut.by


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 12:01 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Одеській області запустили

ефірне цифрове телебачення - DVB-T

У місті Роздільне Oдеської області зафіксовано ефірне мовлення
українського цифрового пакету
MX-4 на 27 ТВК.



Мовлення проводиться з антенної опори, розміщеної в межах райцентру.

Пакет включає 10українських телеканалів у форматі відеостискування MPEG-4 AVC:

1) ТРК Футбол
2) Культура
3) Інтер
4) Мегаспорт
5) М2
6) КДТРК
7) MusicBox UA
8 ) TVi
9) НТН
10) ГУМОР ТБ

frocus.net


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 18:53 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Покриття чеського мультиплексу DVB-T 1

складає 80% територій

На 15 вересня 2009 року покриття першого суспільного мультиплексу
наземного цифрового телебачення (DVB-T)
складало 78,7% територійЧехії.

Про це заявлено в звіті чеської телекомунікаційної поради (ІT'). По словах Іt' перехід "на цифру" відбувається згідно графіку технічного плану.

Покриття другого мультиплексу DVB-T (оператор Іra) складає 63,8%, третього (CDG) - 51,8%, четвертого (Telefónica O2) складає 26,6%.

У свою чергу покриття аналогової станції Іt2 зменшилося до 55,3%.

www.sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Понеділок, 23.11.2009, 21:40 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Цифра покриє 13 регіонів України

Наступного року цифрове ефірне телебачення

запрацює ще в 10 регіонах країни.

Але через відсутність засобів фінансування покриття буде забезпечено мінімальне. Механізму їх залучення, як вважають зацікавлені в цифрі особи, поки немає.

Як повідомив «i» перший заступник глави Держадміністрації зв'язку Володимир Смоляр, наступного року на розвиток ефірного цифрового ТБ в країні передбачається виділити з бюджету всього 1,650 млн. грн. За його словами, цих грошей вистачить лише на розробку проектів і документації по загальнонаціональній ТБ-програмі. Відзначимо, що програма впровадження цифри в Україні передбачає інвестиції у розмірі 4,3 млрд. грн. в 2009-2015 рр., з яких держава повинна виділити лише 8,95 млн. грн. Останні гроші передбачається залучати ззовні.

Як розповів пан Смоляр, в наступним року планується запустити цифру ще в 10 обласних центрах на базі Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ). Відзначимо, що на сьогоднішній день, за його словами, вже запущено близько 20 передавачів цифрового ТБ в Київській, Житомирській і Одеських областях. На покриття нових регіонів КРРТ планує, за словами пана Смоляра, виділити мінімум 12 млн. грн. власних засобів, аби забезпечити хоч би мінімальне покриття.

Відзначимо, для того, щоб заощадити на впровадженні цифри, Держзв'язок планує використовувати для передачі сигналу транспортну мережу «Укртелекому», яка складається з 91 тис. км. первинної мережі і має 37 тис. км. волоконно-оптичних ліній зв'язку. «На даний момент для будівництва мережі заплановані витрати на рівні близько 4 млрд. грн. З використанням волоконно-оптичних мереж «Укртелекому», які доходять практично до кожного райцентру, ця сума може бути зменшена до 360-400 млн. грн..»,- повідомив недавно в інтерв'ю «Інтерфакс Україна» голова Держадміністрації зв'язку Микола Гончар. За його словами, в Концерну РРТ зараз є 560 веж. Ще 160 - в первинній мережі «Укртелекому».

Природно, аби реалізувати програму впровадження цифри навіть при зменшених у декілька разів за рахунок «Укртелекому» витратах, державі доведеться знайти інвестиції комерційних компаній. Тут доки є видимими дві дороги:
1) проинвестировать частина програми впровадження цифри за рахунок зацікавлених телеканалів, які вже виражали свою готовність в участі;
2) залучити засоби безпровідних операторів зв'язку в обмін на спільне використання частот під цифрове ТБ.

Річ у тому, що мобильщикам в перспективі буде вигідно отримати ліцензії на так званий цифровий дивіденд - частоти, призначені для цифри в діапазоні 790-862 Мгц. У Європі на рівні Єврокомісії вже прийнято рішення по використанню цих смуг операторами стільникового зв'язку. А в деяких країнах Європи, наприклад, в Германії, вже готуються до проведення тендерів і займаються вивченням попиту.

Пан Смоляр дає зрозуміти, що домовитися з телевізійниками і мобильщиками буде не так просто. Відзначимо, що першими з операторів зв'язку про можливу участь в телевізійному проекті заговорили в «Українських Радіосистемах» (ТМ Beeline). Вчора гендиректор цієї компанії Олександр Барінов повідомив, що доки відбувається лише обмін інформацією з держвідомствами з цього питання, але конкретні кроки не робляться.

«Про залучення позабюджетних засобів можна буде говорити тоді, коли для цього держорганами (Нацрадою по питаннях ТБ і радіомовлення) буде розроблений чіткий механізм і інвестори зрозуміють, в що вони вкладають свої гроші. Ми сподіваємося, що він з'явиться в найближчій перспективі», - підсумував заступник гендиректора КРРТ Олександр Півнюк.

Станіслав ЮРАСОВ
© "Економічні вісті"


RATVODДата: Неділя, 20.12.2009, 01:25 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
"УНІАН-ТБ" і новий канал Фуксмана

візьмуть участь в конкурсі ефірних частот

Телеканал "УНІАН-ТБ", який в 2008 році отримав ліцензію в конкурсі на місце в цифровому мультиплексі МХ-4, а також компанія Бориса Фуксмана "Сейлз Хаус Альтернатива" подали заявки на участь в конкурсі ефірних телечастот, оголошеного Національним радим з питань телебачення і радіомовлення України 9 жовтня. А 16 грудня Нацрада заслуховувала презентації конкурсантів.

Як пише "Телекритика", ТОВ "УНІАН-ТБ" претендує на одну частоту - 60 ТВК в Києві (об'єм мовлення - 24 години в добу). Як повідомив представник компанії, інформаційний канал планує забезпечувати 70% власного продукту, 95% - національного. Мовлення здійснюватиметься повністю українською мовою, з дублюванням деякого контента на англійському.

За його словами, півтора місяці тому в приміщенні по вулиці Хрещатику, 4 побудована телевізійна студія.
Телеканал готовий запуститися впродовж двох календарних місяців з моменту отримання ліцензії.

Телеканал буде готовий ТОВ "Сейлз Хаус Альтернатива" подало заявки на все 92 частоти, виставлених на конкурс. Як повідомив представник Микола Шевченко (директор компанії "Українська медійна група"), новий мовець належить компанії "Українська медійна група" Б.Фуксмана. "Ми подалися на конкурс, оскільки маємо досвід і фінансові можливості створити ще один канал, який стане номером один", - сказав він. При цьому уточнивши, що в компанії працюють люди, які свого часу створили бренд "1+1".

Н.Шевченко розповів, що робоча назва телеканалу - "Радіо Телебачення України" (РОТУ).

Всього на конкурс виставлено 92 частоти. Участь беруть 43 телекомпанії: 25 регіональних і 17 столичних, зокрема телестудія "Служба інформації" (НТН), ТРК "Телерадiосвіт" (ТВі), ТРК "Музика ТВ" ("Enter"), ТРК "Кіно ТБ" ("Enter Film"), ТРО "Мульті Медіа Сервіс" (К1) та інші.

Моніторинг ЗМІ


RATVODДата: Четвер, 28.01.2010, 17:11 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Квант-ефір» встановив передавальне устаткування

для цифрового ТБ в Криму і 8 областях

НПП «Квант-ефір» спільно з фахівцями Концерну РРТ і ВАТ «Укртелеком»
реалізував проект по впровадженню багатоканальної цифрової ефірної телевізійної мережі
стандарту
DVB-T в 8 обласних центрів України[/колір] [color=purple]і столиці[/колір] [color=red]Криму.

Даний проект був завершений в дуже короткі терміни (у перебігу грудня 2009г. і першої половини січня 2010г.) і передбачав постачання цифрових DVB-T/H ефірних передавачів ДМВ діапазону типа TXTU потужністю від 600Вт до 2,5кВт r.m.s., відповідного устаткування антенного фідера, устаткування дистрибуції, надання послуг з підготовки персоналу, проведення пуско-налагоджувальних робіт і комплексної перевірки устаткування на об'єктах Концерну РРТ.

Для вирішення завдання доставки сигналів від Головної станції мультиплексування Концерну РРТ в м. Києві до DVB-T/H передавачів (дистрибуції), була вперше в Україні використана MPLS мережа ВАТ «Укртелеком», налаштування і тестування якої були вироблені спільно фахівцями відділу цифрових систем НПП «Квант-ефір» і фахівцями ВАТ «Укртелеком».

Враховуючи складність і масштабність проекту, можна сміливо сказати про те, що це найбільший проект по впровадженню DVB-T мовлення в Україні, який був реалізований за станом на січень 2010 року.

Тепер ефірне цифрове ТБ з'явилося в містах: Вінниця, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Львів, Миколаїв, Тернопіль, Ужгород, Чернігів, Сімферополь.

expert.com.ua


RATVODДата: Середа, 10.03.2010, 23:55 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Москві почалося мовлення

в стандарті DVB-T

З Останкіно почалося цифрове мовлення 9 каналів в цифрі.
Причому Спорт 2HD - у форматі HDTV.

Формат мовлення каналів DVB-T, MPEG-4 .( FTA - відкриті ).

9 каналів: ОРТ, Росія 1, Росія 2, Росія 24, Культура, Бібігон, ТРК 5 канал, НТВ, Спорт 2 HD.
Олімпіаду 2010 у Ванкувері можна було дивитися як HD по Спорт 2 HD.
Частота - 30 канал ДМВ, передавач 1.5 кВт.
З березня в планах запустити два параметри мовлення: на 30 каналі з потужним передавачем 10 кВт, і HD - віщатиме на 34 каналі, передавач 1.5кВт.
У російській сітці на частоті 543.25 Мгц.

«2 спорт 2» - перший російський ефірний телеканал високої чіткості. Спільний проект ВГТРК і Першого каналу до Зимової Олімпіади у Ванкувері. Почав мовлення в тестовому режимі 9 лютого 2010 року на 30 частотному каналі в Москві. Повноцінне мовлення почалося в ніч з 11 на 12 лютого за московським часом.
На даний момент сигнал телеканалу в Москві можна приймати за допомогою тюнера, що підтримує стандарт DVB-T, налаштувавшись на 30 канал, при цьому потрібно знаходитися в зоні дії передавача на Останкинськой башті. Також трансляцію каналу ведуть кабельні оператори «Білайн ТБ», «СТРІМ ТБ» і «Твоє ТБ», а також супутникові оператори «НТВ-плюс» і «Рікор ТБ».
Незабаром почнеться трансляція сигналу через супутник ABS-1 з параметрами: частота 12640, поляризація вертикальна, символьна швидкість 22000, FEC 3/4.

В даний момент потужність передавача складає 1 кВт (діє на відстані 10 - 20 км.). Найближчим часом планується замінити потужнішим передавачем в 10 кВт.

Як повідомили в прес-службі ВГТРК LiveSport.Ru, основним завданням каналу стане цілодобове освітлення Олімпійських Ігор у Ванкувері. На питання, чи продовжить свою роботу канал після 1 березня, коли відбудеться церемонія закриття Олімпійських Ігор, у ВГТРК відповіли, що «2 Спорт 2» не має наміру вирушати з ефіру і планує транслювати «ті змагання, які нам належать».

Головною метою при створенні каналу була підготовка до освітлення Олімпіади в Сочі 2014 роки на вищому технічному рівні.

newsland.ru

RATVODДата: Середа, 17.03.2010, 23:29 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«МЕНЮ-ТБ» став доступнішим

Радісна новина для киян !!! З березня 2010 року телеканал «МЕНЮ-ТБ» веде
тестове мовлення у форматі
ефірного цифрового телебачення DVB-T.
Ви можете знайти нас на 43 Дцм каналі в м. Києві.

Іншими словами, аби дивитися «МЕНЮ-ТБ», вам не обов'язково брати додатковий пакет каналів при користуванні послугами кабельного телебачення. Не потрібна і додаткова «тарілка». Для прийому цифрового телебачення DVB-T необхідний телевізор з підтримкою DVB-T і дециметрова антена. Часто для прийому цифрового телебачення в цьому стандарті досить лише кімнатної дециметрової антени. Зараз мовлення всіх цифрових програм ведеться без шифрування - тобто за перегляд платити не потрібно. Дивитеся улюблений канал, не витрачаючись на дороге устаткування і абонплату!

Джерело - Телеканал «МЕНЮ-ТБ»
smak.ua


mykolakДата: Понеділок, 11.10.2010, 13:18 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Антена для цифрового телебачення:
запитання та відповіді

Яка антена потрібна для прийому цифрового ефірного телебачення?
Для прийому ефірного цифрового телебачення, необхідна антена ДМВ діапазону.

Чи достатньо кімнатної антени для якісного прийому?
Якість прийому сигналу залежить від віддаленості передавача та його потужності. Чим ближче ви схильні до нього, тим якісніше прийом.

Які моделі антен дозволяють приймати цифрове ефірне телебачення? Скільки коштують такі антени?

В якості прикладу:
Aльфа H 311 DVB-T -170 рублів

ASP 8 SUPER DVB-T - 281 рубль

Фаворит Х DVB-T - 240 рублів

Чи можна обійтися без антени для якісного прийому сигналу цифрового ефірного телебачення?
Тільки якщо ви перебуваєте в безпосередній близькості від передавача. Спробуйте замість антени підключити шматок дроту або кабелю. Якщо сигнал буде якісним і стабільним, то антена навіть не знадобиться.

Де і як можна встановлювати антену?
Установка антени допускається на даху, на балконі, віконної рами або стіні. Для її кріплення знадобиться щогла, кронштейн. В якості щогли рекомендується використовувати металеву трубу діаметром 40-50 мм. Жорстко встановити її на даху, щоб її не сильно хитало від вітру. Чим менше відхилення антени, тим стабільніше прийом. Налаштувавши на максимальну якість прийому, закріпите антену на щоглі кронштейнами. При розташуванні антени під дахом, що забезпечує захист від опадів, положення антени може бути будь-яким і визначається виходячи з максимальної якості прийому телесигналу.

Де можна купити антену і аксесуари для прийому ефірного цифрового телебачення?
Купити антену можна в будь-якому магазині, що займаються продажем обладнання для прийому цифрового сигналу (гіпермаркети побутової техніки, комп'ютерні салони, радіоринки). Не забудьте уточнити у продавця, чи приймає вибрана модель антени саме ДМВ діапазон. Також, антену і аксесуари для неї (кронштейн, кабель, кріплення) можна придбати в інтернет-магазинах цифрової техніки.

Чи буде працювати ефірне цифрове телебачення (DVB-T) від антени кабельного телебачення?
Ні, на жаль прийому не буде, тому що компанії кабельного телебачення поставляють цифровий сигнал або в іншому стандарті мовлення (DVB-C), або в звичайному, аналоговому форматі.

Як дивитися ефірне цифрове телебачення одночасно з кабельним аналоговим?
Якщо ваш телевізор оснащений цифровим приймачем DVB-T, ви можете встановити антенний разветвитель (двійник), в який підключіть і кабельне аналогове ТБ, і ДМВ-антену для прийому цифрового ефірного ТБ. Наприклад, такий:

У чому відмінність між активною і пасивною антеною? Яку вибрати?
Відмінність полягає в наявності у активної антени підсилювача прийому сигналу, що працює від мережі. Активна антена краще приймає на видаленні від передавача, пасивна навпаки, краще працює в безпосередній близькості від нього. Ефективність активної антени знижується, якщо ви розташовані неподалік від телевежі, вона починає "захлинатися". Тому в таких ситуаціях краще використовувати пасивну антену.

У чому відмінність МВ і ДМВ діапазонів?
Сигнали ефірного телебачення передаються за допомогою ультракоротких радіохвиль, скорочено УКХ, в смузі частот від 48 до 862 МГц. Ця смуга частот умовно розділена на 5 діапазонів, об'єднаних у дві групи:
- Метровий або МВ (VHF), діапазони I, II, III; (47 - 160 МГц)
- Дециметровий або ДМВ (UHF), діапазони IV, V. (470-862 МГц)
У різних країнах існують деякі відмінності у розподілі телевізійних каналів між діапазонами ефірного телебачення. У стандарті, що використовується в країнах СНД, метровий діапазон включає в себе 1-12 канали, дециметровий 21-60 канали

RATVODДата: Четвер, 14.10.2010, 23:40 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
APOGEE Digital TV Tuner:

цифрові тюнери для нового телебачення

Компанія Walton Chaintech оголошує про появу свого першого цифрового ТБ тюнера -
APOGEE Digital TV Tuner, в трьох серіях випуску - APOGEE UT10, UT20 і UT30.

З підтримкою телевізійних стандартів мовлення DVB-T, ATSC і ISDB-T, цифровий ТБ тюнер APOGEE
можна використовувати в країнах Європи, Північної Америки, Бразилії і Японії.

Серії APOGEE UT10, UT20 і UT30 представлені цифровим пристроєм USB, що надає безпровідною доступ до цифрового наземного телемовлення. Базова платформа трансляції - BlazeVideo HDTV Player - передає на екран ноутбука або домашнього ПК чітке зображення. Вагою менше 20 г і розміром лише 84х26х13,3 мм APOGEE Digital TV Tuner мобільний і зручний.

APOGEE UT10, UT20 і UT30 розроблені з використанням загальноприйнятого інтерфейсу USB 2.0. В цілях досягнення кращої якості цифрового зображення всі серії пристрою оснащені високочутливою антеною. Останнє, але не менш важливе - дистанційне управління, що надає користувачеві комфорт і зручність експлуатації.

Згідно даним виробника, перші моделі цифрового ТБ тюнера APOGEE від Walton Chaintech вже доступні на ринку за роздрібною ціною, що рекомендується $ 15.

Раніше редакція THG.ru повідомляла, що компанія Compro Technology представила на російському ринку новий вигляд USB 2.0 тюнерів - VideoMate U830F. Цей тюнер, забезпечуючи якісний прийом аналогового телебачення і радіо в FM-діапазоні на ноутбуку або настільному ПК, відрізняється від попередніх тюнерів компанії медіапроцесором: у нім використаний чіпсет від ATI - один з найсучасніших на ринку.

THG


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Ефірне ТБ ( DVB - T / Т2 )
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024