FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 14:55

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Телебачення з космосу (Огляд. Ціна устаткування.)
Телебачення з космосу
RATVODДата: Вівторок, 23.03.2010, 21:36 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телебачення з космосу


RATVODДата: Вівторок, 23.03.2010, 21:52 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телебачення з космосу

Багато хто з нас задавався питаннями:
якому телебаченню віддати перевагу,
яку антену встановити
і скільки при цьому платити ?

А після покупки сучасного широкоформатного телевізора ця проблема встає особливо гостро. Побачивши прекрасну картинку на екрані в магазині, ми деколи стикаємося з посередньою якістю зображення після підключення телевізора будинку.
При нинішній різноманітності операторів телебачення завдання вибору, що дивитися, стає не такий вже і простий. А ще безліч розмов про федеральну програму по впровадженню цифрового телебачення до 2015 року абсолютно збиває з пантелику. Аби розібратися у всіх нюансах вибору телевізійного мовлення, кореспондент “СБ” зустрілася з керівником компанії “Супутникові Системи” [SatelliteSystems.ru], що працює на ринку інформаційних технологій близько 5 років, Олександром Голобородовим.

Наземне телебачення

Як розповів Олександр Голобородов, наземне цифрове телебачення, яке нам обіцяють, прийматиметься на звичайну дециметрову антену і зажадає наявність приймача, що підтримує деякий спеціальний формат DVB-T. Деякі моделі сучасних телевізорів мають вбудовані приймачі цього формату. Орієнтування тут буде близько 15 загальноросійських каналів і порядка 20 додаткових.

Кабельні мережі

Старі кабельні мережі, що використовують мідний кабель і поступово застаріваюче аналогове мовлення, починають потихеньку переходити на цифрове мовлення, для перегляду якого потрібна спеціальна приставка. Технологія будови забезпечує високошвидкісне і надійне з'єднання, а також дозволяє, використовуючи один кабель, надавати цифрове телебачення і доступ в Інтернет.

Супутникове мовлення

На відміну від ефірного і кабельного ТБ супутникове телебачення не потребує дротів, його можна приймати на всій території Росії, в будь-якому селищі або місті. Воно є повністю цифровим і надає глядачеві найбільшу кількість телепрограм. До мінусів супутникового телебачення можна віднести дорожнечу устаткування і відсутність місцевих регіональних каналів, наприклад “АТВ-Ставрополь”.
Супутники зв'язки, які використовуються для передачі телевізійного сигналу, розташовані в певних точках геостационарной орбіти на висоті 30 тис. км. Різні ТБ-провайдери використовують різні супутники, їх зразкове положення показане на малюнку.
Кожен супутник передає сигнал на певну територію, від цього залежить розмір тарілки, необхідний для стійкого прийому. Наприклад, супутник HotBird “висить” над Європою, і європейці можуть приймати його сигнал на півметрову тарілку, ставропольцам вже потрібний дзеркало діаметром близько метра.
Для прийому супутникового телебачення необхідний приймач або ресівер. Ціни на приймачі залежать від здатності ресівера приймати канали в сучасних форматах, потужності відеопроцесора, підтримуваних кодувань, здатності записувати телепрограми і інших можливостей.

Порівняння операторів супутникового телебачення

Безкоштовні канали

У крупних торгівельних мережах пропонуються від 4 тис. крб. і вище комплекти для прийому безкоштовного супутникового телебачення. Деякі люди, до кінця не розуміючи ситуації з безкоштовними каналами і сподіваючись на краще, набувають цих комплектів. Але, запросивши установника, стикаються з дуже обмеженим набором програм російською мовою.
Насправді, аби отримати хоч трохи цікавий список з безкоштовних каналів, їх можна зібрати з декількох супутників, для чого потрібно буде встановити 3-4 супутникових тарілки. Погодитеся, не кожен може собі таке дозволити, та і постійна текучість безкоштовних каналів - це великий мінус. Сьогодні канал йде відкрито, завтра він вже закодований або пропав. Багато каналів і зовсім не представлені у відкритому варіанті. Крім того, збільшується вартість приймальної системи - пропорційно кількості тарілок, не кажучи про те, що будинок стає схожий на стратегічний центр.
Тому-то оператори і беруть гроші за те, що зібрали в одному місці декілька десятків телеканалів різної тематики, для стійкого прийому яких досить однієї маленької тарілки в
60 див. Безкоштовне телебачення можна порекомендувати людям, які орієнтовані на декілька певних каналів. Наприклад, на РБК-ТВ, Euronews, “Вести”; європейські канали на англійському, німецькому, французькому, італійському мовах; Adjara TV, ARMENIATV, AZTV і ін.

“ Триколор ТБ ”

“Триколор ТБ” - найбільший російський оператор супутникового телебачення, що надає послуги цифрового телемовлення на Європейській частині території Росії, а також на території Уральського, Сибірського округів і частини Далекосхідного. Досить широкий він поширений і на території Ставропілля. Безумовною конкурентною перевагою “Триколор ТБ” є найбільший в порівнянні з пропозиціями інших операторів супутникового ТБ пакет каналів без абонентської плати. Це робить проект привабливим для жителів невеликих міст, сів і віддалених районів з утрудненим прийомом ефірного телебачення. На сьогоднішній день проект “Триколор ТБ” транслює 37 телевізійних каналів.
Окрім безкоштовного пакету федеральних каналів абонентам пропонуються додаткові тематичні пакети: “Оптимум”, “Кінозал”, “Калейдоскоп”, “Нічний”. Мабуть, це саме часто встановлюване телебачення. Відмінний вибір для заміського будиночка або дачі.
Вартість комплекту порядка 7 тис. рублів.

“ Континент ТБ ”

У березні 2010 року почала мовлення нова платформа супутникового телебачення “Континент ТБ”.
Мовлення здійснюється на всю Росію. “Континент ТБ” - це новий проект супутникового оператора “Оріон-експрес”. При телемовленні застосовані нові методи модуляції, які дозволять з високою якістю транслювати близько 70 телеканалів, у тому числі і канали високої чіткості. Абоненти VIVA TV мають можливість підключитися до “Континент ТБ”, перенастроює свою тарілку і переактивировав наявну карту доступу.
Окрім 10 безкоштовних користувачі “Континент ТБ” можуть самі вибирати додаткові телеканали з 6 тематичних блоків і, відповідно, величину оплати.
Базова вартість комплекту устаткування з картою, сплаченою на півроку, 7,4 тис. рублів.

“Радуга ТБ”

“Радуга ТБ” - це супутниковий, цифровий пакет телепередач. Сигнал з супутника доступний майже на всій території Росії. До складу телевізійних каналів входять різні тематичні телеканали і трохи федеральних.
Вартість комплекту устаткування з підпискою на півроку - 6 тис. рублів.

“ НТВ + ”

“НТВ +” - російська супутникова телекомпанія, що віщає на більшій частині Росії. Мабуть, це один з основних конкурентів “Тріколор ТБ” в нашому краю. Телекомпанія стала першим російським провайдером супутникового телебачення. Глядачами компанії є більше 2 млн чоловік. Увазі глядачів пропонуються кращі російські і зарубіжні канали, а також унікальні канали власного виробництва. Абоненти дивляться більше 100 каналів, включаючи 5 каналів високої чіткості, із стереозвуком і об'ємним звуком Dolby Digital 5.1.
Вартість комплекту устаткування 7,3 тис. рублів.

“ НТВ+ЛАЙТ ”

Новий проект телекомпанії “НТВ +”.
До складу пакету увійшли 34 канали різної жанрової спрямованості: спорт, кіно, новинні канали, пізнавальні канали, музичні канали і, звичайно, канали для дітей. Додатково можна підписатися на пакети “Спорт”, “Кіно”, “Нічний” і “Наш футбол”.
Вартість комплекту устаткування з договором, передоплаченим на 2 роки, складає 9,2 тис. рублів.

Platforma HD

Platforma HD - російський проект мовлення телевізійних каналів всілякої тематики
у форматі телебачення високої чіткості.

Пакет Platforma HD доступний до перегляду на Європейській частині території РФ. Платформа HD пропонує своїм абонентам телебачення нового рівня: яскраве і чітке зображення Full HD, об'ємний звук Dolby Digital 3/2.1, програма передач EPG і електронний програмний гід. Рекомендовано для перегляду на сучасних плазмових або ЖК-телевизорах.
Базова вартість комплекту устаткування складає 15,3 тис. рублів.

“ Рікор ТБ ”

“Рікор ТБ” - це унікальний продукт нового покоління,
що поєднує в собі можливості звичайного
телевізора і персонального комп'ютера.

Об'єднуючи ці можливості, установка “Рікор ТБ” дозволяє клієнтові організувати свій власний телеканал і свої власні теленовини, що транслюють в ефірі те, що користувачеві в даний момент цікаво, причому в слушний для нього час. “Рікор ТБ” - перше персональне інтерактивне супутникове телебачення на російському ринку. Персональне інтерактивне телебачення дає можливість вибирати не лише цікаві для вас канали для перегляду, але також і передачі, що йдуть по ним. Найцікавіші з них безперервно записуватимуться на жорсткий диск інтерактивного ресівера “Рікор”. Персональне телебачення має на увазі також інтерактивне ТБ і включає і персональну рекламу. Глядачеві представляється для перегляду лише та частина реклами, яка може бути корисна і цікава для нього, чим вирішується проблема нав'язливості реклами. Все це безліч функцій реалізується за допомогою спеціальної приставки. Вона володіє великими можливостями: запис вподобаного фрагмента, перемотування назад, пауза, редагування записаних фрагментів, постійно аналізує те, що сподобалося користувачеві, і надалі підбирає програми набагато точніше.
Середня ціна комплекту устаткування 10 тис. рублів.

З представленого огляду видно, що комплекти приймального устаткування у різних провайдерів приблизно рівні за вартістю, але мають сильні відмінності у складі каналів і щомісячній абонентській платі. “Тому, перш ніж підключитися до супутникового телебачення, рекомендується звернутися до фахівців, аби уточнити список каналів, що цікавлять вас, і інші нюанси”, - відзначає Олександр Голобородов.

Олена Куніна
«Ставропольський бізнес»


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Телебачення з космосу (Огляд. Ціна устаткування.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024