FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 02:22

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Білорусі
Цифрове ефірне ТБ в Білорусі
RATVODДата: Вівторок, 24.08.2010, 14:48 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ в Білорусі



kozakuaДата: Середа, 31.10.2012, 12:55 | Повідомлення # 16
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Белорусы жалуются на качество цифрового ТВ




Белорусы жалуются на качество цифрового эфирного и кабельного телевещания. Об этом сообщил сегодня журналистам главный инженер ЧП "ИЦТ Горизонт" Николай Домбровский, передает корреспондент БЕЛТА.

По словам Николая Домбровского, потребители стали чаще обращаться в сервисные центры, жалуясь на качество изображения и звука. Вместе с тем далеко не всегда это связано с особенностями приемного оборудования: много вопросов вызывает качество передаваемого цифрового телесигнала. "Сигнал часто пережимают в угоду количеству транслируемых телеканалов", - пояснил Николай Домбровский.

Качество цифрового телевидения в кабельных сетях в свою очередь зависит от того, какие оптоволоконные сети используются оператором платного телевидения. Кабельные операторы постепенно модернизируют свои сети, но в некоторых жилых домах качество "картинки" оставляет желать лучшего.

Заместитель начальника управления электронных СМИ Министерства информации Владимир Пехтерев отметил, что цифровое ТВ превосходит аналоговое в шесть раз по качеству изображения и звука. С переходом на цифровое телевидение белорусы получат возможность смотреть больше телеканалов, телепрограммы при этом станут более яркими и зрелищными, подчеркнул он.

Вместе с тем, чтобы потребитель смог ощутить преимущество цифрового телевидения, необходимо обеспечить высокое качество цифрового сигнала. В этой связи следует определить, какое количество телеканалов можно транслировать на одном мультиплексе без потери качества.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
Serhiy1970Дата: Середа, 31.10.2012, 23:02 | Повідомлення # 17
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
Quote (kozakua)
Белорусы жалуются на качество цифрового ТВ

Я тоже жалуюсь. При нормальном уровне сигнала качество хромает.

boriskДата: Субота, 20.04.2013, 18:28 | Повідомлення # 18
новачок

Країна:
повідомлень: 1
Статус: Оффлайн
Когда залажу на крышу дома видна телевышка. Имею настроенную антенну и всеравно иногда чиркает.
RATVODДата: Вівторок, 30.07.2013, 13:35 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Цифрове ТБ-мовлення HD-якості буде впроваджуватися

в
Білорусі на комерційній основі




До складу першого мультиплексу цифрового телевізійного мовлення в Білорусі телеканали в HD-якості (відеоряд високої чіткості - ІФ) включені не будуть, повідомив директор РУП "Білоруський радіотелевізійний передавальний центр" (БРТПЦ) Андрій Кудирко.

"Телевізійні канали в HD-якості передбачається включати до складу другого мультиплексу, трансляція якого буде здійснюватися на комерційній основі. У обов'язковий загальнодоступний пакет, доступний широкій аудиторії глядачів, сьогодні входять тільки ті канали, показ яких у новому форматі потрібно забезпечити в першу чергу. Це вісім телевізійних каналів плюс одна звукова програма ", - розповів А.Кудирко в понеділок на прес-конференції в Мінську.

Перший мультиплекс у даний час включає вісім телевізійних програм - "Білорусь 1", ОНТ, "Білорусь 2", СТВ, "РТР-Білорусь", "НТВ-Білорусь", "Білорусь 3" і "Мир", а також радіопрограму "Перший національний канал Білоруського радіо ". Для їх прийому необхідні цифрова телевізійна приставка або приймач, що підтримують стандарт DVB-T із застосуванням кодування MPEG-4.

"Можливо, перший мультиплекс буде розширений за рахунок додаткових звукових програм. Зараз важливіше налагодити впевнену трансляцію і прийом каналів, уже включених у нього", - сказав А.Кудирко.

На його думку, попит на прийом телеканалів у HD-якості в Білорусі не дуже великий. "Ми можемо судити за двома провідним столичним кабельним операторам -" Космос-ТВ "і МТІС: вони транслюють не дуже велике кількість каналів у форматі високої чіткості. Надалі комерційний оператор, виходячи з економічної доцільності і затребуваності послуги, зможе приймати рішення про перехід на HD-мовлення. Але телебачення високої чіткості - це занадто важкий контент, який займає частоту, на якій може транслюватися кілька звичайних каналів ", - зазначив директор БРТПЦ.

Разом з тим, зазначив він, Білоруський радіотелевізійний передавальний центр вже приступив до ефірної трансляції комерційного цифрового пакету ТВ-програм."

Наприкінці червня на станціях у Березино і Крупко розпочато надання послуг РУП" Белтелеком "по ефірної трансляції комерційного цифрового пакету програм у форматі DVB-T2. До кінця 2013 року кількість станцій, які забезпечують надання подібної послуги, планується довести до 21", - поінформував А.Кудирко.

Як повідомлялося, відповідно до графіка поетапного виключення аналогового телевізійного мовлення, затвердженим в міністерстві зв'язку та інформатизації Білорусі, з 1 серпня цього року відключається аналогове телевізійне мовлення на РТПС Осиповичі Могильовської області. Завершити перехід на цифрове телемовлення Білорусь повинна до 17 червня 2015.



RATVODДата: Понеділок, 19.08.2013, 22:28 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Білорусь відключає аналогове мовлення

і ставить хрест на супутникових тарілках




Міністерство архітектури і будівництва Республіки Білорусь видало розпорядження N384, згідно з яким для установки кожної супутникової тарілки на фасаді будинку буде необхідно отримувати спеціальний дозвіл від влади і оформляти «проектну документацію». Дане оформлення буде не дешевим і тривалим процесом. За заявою представників міністерства, це рішення спрямоване на збереження зовнішнього вигляду фасадів будинків. Однак воно співпало за часом з переходом країни на цифрове ефірне мовлення.

Незважаючи на те, що в розпорядженні нічого не говориться про вже встановлених тарілках, жителі країни побоюються, що на практиці нові правила можуть торкнутися і їх. Нещодавно жителі Мінська отримали приписи демонтувати супутникові тарілки з фасадів своїх будинків. Також нові правила можуть негативно позначитися на роботі незалежних білоруських каналів, включаючи Белсат ТБ (заснований польським громадським мовником TVP), який на території Білорусі можна приймати виключно на супутникові антени.

У серпні в Білорусі почався перехід від аналогового до цифрового телемовлення. Аналоговий сигнал вже відключений в місті Осиповичі і його околицях. У жовтні цифрове телебачення запрацює в Жлобіні і Бобруйську, а в листопаді на цифру перейдуть Костюковичі. Повністю аналогове мовлення в країні буде згорнуто до 2015 року. В даний час на території Білорусі віщає вісім загальнонаціональних цифрових телеканалів.

Крім того, в країні діє платна DTT-платформа, яка була запущена 25 червня цього року. Керують даним проектом дві компанії - БРТПЦ і Белтелеком.

Белтелеком є оператором платформи, а також відповідає за формування групового сигналу, його кодування і доставку до передавача. Разом з тим, Белтелеком надає послуги з прийому сигналу у форматі DVB-T2. БРТПЦ, у свою чергу, є власником передавачів і відповідає за забезпечення трансляції.

В даний час Белтелеком передає 12 цифрових телеканалів на регіональному рівні, проте в майбутньому планує мовити 24 цифрових канали із загальнонаціональним покриттям. Крім того, в Мінську та області працює платна DTT-платформа «Космос ТВ».

Якщо не рахувати нелегальних підключень до російських платних супутникових платформ, то практики платного прийому каналів з супутника в Білорусі не існує, більшість жителів країни дивляться відкриті супутникові канали. За наявними у нас даними, глядачами безкоштовних супутникових каналів є близько 12% білоруських домогосподарств. Найбільшою ж платформою доставки телесигналу в Білорусі є кабельне ТБ - його покриття охоплює до 50% домогосподарств країни. Послуга IPTV активно розвивається в Білорусі протягом останніх п'яти років, головним чином, завдяки платформі «ZALA», що діє в рамках Белтелекома. Дана платформа почала свою роботу в другій половині 2008 року і сьогодні охоплює близько 20% домогосподарств в Білорусі. Станом на кінець червня поточного року безкоштовні програми ефірного цифрового телебачення в Білорусі дивилися близько 5% домогосподарств при практично 100% покритті країни цифровим сигналом.

Зрозуміло, нові правила, що регулюють установку супутникових тарілок, зроблять негативний вплив на розвиток в Білорусі сектора супутникового ТБ і електроніки в цілому, змусивши населення переходити на інші платформи, які в своїй більшості контролюються державою. Втім, поки складно передбачити обсяги такої міграції.

По-перше, нові правила стануть причиною тиску на всіх власників супутникових тарілок в Білорусі. Однак довести факт установки тарілки до моменту прийняття нових правил буде досить складно. Супутникові тарілки є головним способом прийому незалежних ТВ-каналів у Білорусі.

По-друге, нові правила стануть джерелом додаткової бюрократичної тяганини, посилять корупцію, яка і так має в країні величезні розміри. Нові правила в першу чергу торкнуться жителів великих міст. При цьому білоруські незалежні канали, такі як Белсат ТБ, можливо, зможуть зберегти аудиторію в сільській місцевості. Втім, за даними каналу, його програми і зараз дивляться більше в глибинці.

Незважаючи на те, що в деяких країнах існують певні обмеження, які регламентують правила установки антен в тих чи інших місцях (зокрема, в Нідерландах існують правила, що стосуються установки антен на дахах), нові правила, прийняті в Білорусі, ставлять країну в один ряд з Китаєм і Пакистаном, де установка супутникових антен заборонена з політичних причин.

RATVODДата: Четвер, 17.07.2014, 17:31 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Білорусь повністю перейде

на
цифрове телебачення в травні 2015




До завершення заходів щодо переходу Білорусі на цифрове телемовлення залишилося 10 місяців. Повністю республіка перейде на «цифру» 15 травня 2015 року. У цей день аналогове мовлення буде припинене на останніх 10 об'єктах, у тому числі і на головній радіотелевізійної передавальної станції країни в н.п. Колодищі. Про це журналістам сьогодні розповів начальник управління електрозв'язку Міністерства зв'язку та інформатизації Білорусі Павло Петрулевич.

«Перехід на цифрове мовлення - це загальносвітова практика, яка обумовлена ​​міжнародними зобов'язаннями, в тому числі і Білорусі», - пояснив він.

Відповідно до Прикінцевих актами Регіональної конференції радіозв'язку з планування цифрової наземної радіомовної служби, аналогове мовлення має бути припинене не пізніше 17 червня 2015.

«Важливо розуміти, що з переходом на« цифру »не просто проводиться заміна однієї технології на іншу. Йдеться про передачу сигналу більш високої якості », - зазначив Павло Петрулевич.

Білорусь переходить на цифрове мовлення згідно з Державною програмою впровадження цифрового телевізійного та радіомовлення. Саме в рамках цієї програми побудована мережа з 74 цифрових телевізійних передавачів. Він охоплює телемовленням територію 97,51% території республіки. У 2014 році охоплення планується збільшити до 98,1%.

Нагадаємо, що для прийому загальнодоступного ефірного цифрового пакету телепрограм знадобиться телевізор з підтримкою стандарту DVB-T і формату кодування MPEG-4 або цифрова телеприставка з такими ж параметрами, а також індивідуальна приймальна антена дециметрового діапазону хвиль з горизонтальною поляризацією.

2014-07-17

Мediasat


RATVODДата: П`ятниця, 15.05.2015, 09:50 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Білорусь сьогодні переходить на цифрове телемовлення



15 травня, Мінськ / Кор. БЕЛТА /. Білорусь сьогодні переходить на наземне цифрове телевізійне мовлення, повідомляє БЕЛТА.


"Символічний повний перехід на наземне цифрове телевізійне мовлення буде здійснено сьогодні, коли аналогове ефірне телевізійне мовлення в дециметровому діапазоні хвиль буде припинено на останніх 10 об'єктах, у тому числі на головній радіотелевізійній передавальній станції країни в Колодищі", - пояснили в Мінзв'язку.

Перші відключення в країні були проведені 1 серпня 2013, коли аналогові ефірні телевізійні передавачі дециметрового діапазону хвиль були вимкнені в населеному пункті Осиповичі. Всього за цей час аналогове мовлення припинено на 32 об'єктах (76%).

Розвиток цифрового телевізійного мовлення стандарту DVB-T здійснюється при реалізації Державної програми впровадження цифрового телевізійного та радіомовлення в Білорусі до 2015 року. Держпрограма спрямована на поліпшення якості надання послуг з трансляції телевізійних програм, підвищення ефективності використання радіочастотного ресурсу, енергозбереження, забезпечення доступу населення республіки до державного обов'язкового загальнодоступного пакету цифрових телевізійних програм, освоєння виробництва нових видів приймального і передавального телевізійного обладнання.

Для прийому обов'язкового загальнодоступного пакету телепрограм необхідні телевізор з підтримкою стандарту DVB-T і формату кодування MPEG-4 або цифрова телевізійна приставка з аналогічними параметрами, яка підключається до звичайного телевізора. Для інформування населення про перехід на цифрове ефірне телемовлення створена довідкова служба, на яку можна зателефонувати за коротким номером 172.-0-



slavasamДата: П`ятниця, 26.06.2015, 22:09 | Повідомлення # 23
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Білорусь 5" з 1-го липня піде відкрито в ефірі DVB-T2


З 1 липня програми телеканалу "Білорусь 5" стануть доступні для всіх телеглядачів нашої країни. Це стало можливим завдяки включенню телеканалу в загальнодоступний пакет телепрограм, обов'язкових для поширення в Білорусі, йдеться на сайті Белтелерадіокомпанії.

Прямі трансляції найбільших міжнародних змагань, спорт високих досягнень, спеціальні випуски тематичних програм, останні новини зі світу великого спорту тепер доступні всім білоруським уболівальникам.

"З 1 липня трансляція телепрограми "Білорусь 5", включеної в перелік телепрограм, що входять в обов'язковий загальнодоступний пакет телепрограм, затверджений постановою Ради Міністрів Республіки Білорусь, буде здійснюватися у складі базового пакету програм комерційного наземного цифрового ефірного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2 у відкритому форматі", - повідомили в РУП "Белтелеком".

Нагадаємо, "Білорусь 5" - перший національний спортивний телеканал, нішевий канал в структурі головного державного медіахолдингу країни, в основі сітки якого – використання ексклюзивного спортивного контенту, почав своє мовлення на території нашої республіки з допомогою кабельних операторів електрозв'язку, а також за допомогою IP-телебачення через РУП "Белтелеком" (цифрове ефірне телебачення ZALA) в жовтні 2013 року.

Зазначимо, що не всі приймачі (ресивери) використовуються для перегляду 1-го національного мультиплексу (8 каналів) підійдуть для перегляду телеканалу "Білорусь 5"
джерело
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Білорусі
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024