FORUM TV-SATВівторок
20.02.2018, 09:14

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Сторінка 1 з 11
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Реанімація GLOBO/OPTICUM 4100С ( JTAG )
Реанімація GLOBO/OPTICUM 4100С ( JTAG )
viskomДата: Четвер, 24.12.2009, 22:52 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1857
Статус: Оффлайн
Реанімація GLOBO/OPTICUM 4100С ( JTAG )[/color]


Порядок дій для відновлення вбитого тюнера з допомогою шнура JTAG (схема на резисторах EJTAG.BMP нижче)



1.Встановлюєм драйвер giveio для роботи з LPT портом під ХР
2.Підєднуєм шнур до тюнера на головній платі 6 піновий розєм (дещо на фото)
3.Витягуєм Jumper, вмикаєм тюнер, запихаєм Jumper.
4.Запускаєм програму EJTAG_TT_1.0.6.12, в ній ставим галочку біля SPI й Fast AMD/SPI й тиснем "конект" після чого має висипати такий лог

Выбран режим работы с процессорами Ali M332x
CPU ID = 0000
C05288
Ali M332x найден
IMPCODE = C05288
Версия EJTAG
1 или 2.0
EJTAG функции: R4k ASID_8 NoDMA MIPS32
Включаем доступ к записи памяти DMA ... Пропускаем
Перевод процессора в Debug ... >Отладочный режим ОК!< ... Готово
Инициализируем модуль PrAcc ... Готово
Останавливаем Watchdog ... Пропускаем
Инициализируем доступ к Flash (ALi) ... Готово
RegData = 0x003F0004
Версия процессора Ali = 3327
Конфигурируем SDRAM (ALi) ... Готово
-------- Определяем флешь --------
Flash Base = 0xAFC00000
Первые 16 байт флеши :
00E3 1000 0000 0000 0100 0000 434E 4352

Режим работы с SPI-флешь
DevID = 0014; VendorID = 0001
SPI флешь определена : Размер флешь = 2097152
Готово


5.Стирам флеш відповідна кнопка
6.Записуєм флеш кнопка "Записать" вибравши файл Damp що в архіві з програмою розширення bin

7.радієм як все ОК

Дякую за інфо oostryj

geitotaДата: Четвер, 24.12.2009, 22:52 | Повідомлення # 2
знаток

Країна:
повідомлень: 192
Статус: Оффлайн
Підкажіть будь-ласка в мене ортон 4100с. Пропав сигнал з сіріуса, я просканував і знайшов канали (наприклад новий канал показує на 11766 H 27500 в мене на ньому сигнал пропав при скануванні знайшов його на 10608 H 27500) при перегляді каналу на 10608 5-10хв. сигнал на ньому пропадає і вже показує на 11766. і ще коли сонце присвітить на антену все працює на своїх місцях(сигнал з супутника сіріус є).
RATVODДата: Четвер, 24.12.2009, 22:52 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 21504
Статус: Оффлайн
Можливо проблема в перемикачі DiSEgC - в середину корпусу попала волога.
Якщо є вільний вхід на перемикачі, то перекиньте кабель від конвертора Sirius ( центральна "головка" ) на цей вхід і виставте в Меню тюнера - Налаштування LNB - № порта, до якого під"єднаєте конвертор. Також перевірте кабель від конвертора до перемикача - якщо середня жила сильно окислена - бажано його замінити.


geitotaДата: Четвер, 24.12.2009, 22:53 | Повідомлення # 4
знаток

Країна:
повідомлень: 192
Статус: Оффлайн
я перевірив кабель , він нормальний . покищо все працює. дякую

Повідомлення відредагував geitota - Середа, 27.01.2010, 16:41
P@e@t@e@rДата: Четвер, 24.12.2009, 22:53 | Повідомлення # 5
новачок

Країна:
повідомлень: 11
Статус: Оффлайн
Здравствуйте. Проблема такая: есть тарелка с тремя головками на 2 выхода (A+S+H), два ресивера ORTON 7100C и SkyStar S2, на ортоне проблем нет, а на скайстар на сириусе (например новый канал) уровень 75% качество 100%, при влючении канала сириус на ортоне - уровень на скайстар падает (уровень 8% качество 25%), если выключить ортон или переключить на другой спутник (не сириус) - на скайстар все ОК. Такая проблема только на Сириусе. Иногда работает сириус и на ортоне и на скайстар одновременно и нормально.
sergey1931795Дата: Субота, 21.08.2010, 23:53 | Повідомлення # 6
місцевий

Країна:
повідомлень: 178
Статус: Оффлайн
Доброго вечора, проблема ортон 4100 не включається горить червона лампочка, через ком-порт не прошивається
б.ж внормі потрібна програма EJTAG_TT_1.0.6.12при скачуванні в архіві дуже багато вірусів допоможіть будь ласка як правильно відновити працездатність тюнера?дякую!!!


SIRIUS+AMOS+HOT-BIRD+ЭКСПРЕСС+ABS+ЯМАЛ
satBuffonДата: Неділя, 22.08.2010, 00:49 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 641
Статус: Оффлайн
Quote (sergey1931795)
Доброго вечора, проблема ортон 4100 не включається горить червона лампочка, через ком-порт не прошивається
б.ж внормі потрібна програма EJTAG_TT_1.0.6.12при скачуванні в архіві дуже багато вірусів допоможіть будь ласка як правильно відновити працездатність тюнера?дякую!!!

Як не крути, а ця програма і є 'трояном', але не для комп'ютера, для тюнера. Вимкніть Ваш антивірус (але вирішувати вам).
Взагалі при роботі по відновленню, заміні програмного забезпечення рекомендується вимикати антивірус.

virustotal

Повідомлення відредагував satBuffon - Неділя, 22.08.2010, 00:49
mykolakДата: Неділя, 22.08.2010, 01:24 | Повідомлення # 8
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 948
Статус: Оффлайн
Quote (sergey1931795)
к правильно відновити працездатність тюнера?

прочитайте уважно повідомлення №1 вище і скачайте архіви ,які там знаходяться ,там є і програма EJTAG_TT_1.0.6.12 і необхідний дамп opticum_new.bin + додаю вам інструкцію по JTAG

При скачуванні і роботі з JTAG відключіть ваш АНТИВІРУС!!!

TIIДата: Середа, 17.08.2011, 15:16 | Повідомлення # 9
знаток

Країна:
повідомлень: 45
Статус: Оффлайн
23 При складанні схеми LPT - JTAG (повідомлення #1) від порту RST через резистор R1 куди під"єднати 3,3V? ca

Opticum HD X403P Opticum 4050CX
(4W, 4.8E, 9E, 13E, 19.2E, 28.5E, 46Е, 75E)
satBuffonДата: Середа, 17.08.2011, 15:37 | Повідомлення # 10
V.I.P

Країна:
повідомлень: 641
Статус: Оффлайн
3,3V можна взяти з корпусу стабілізатора
oostryjДата: Середа, 17.08.2011, 15:57 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 33
Статус: Оффлайн
Quote (TII)
При складанні схеми LPT - JTAG (повідомлення #1) від порту RST через резистор R1 куди під"єднати 3,3V?

3.3В можна брати з розєму що йде від блока живлення


Повідомлення відредагував oostryj - Середа, 17.08.2011, 15:58
vovan-diДата: Середа, 29.02.2012, 13:19 | Повідомлення # 12
новачок

Країна:
повідомлень: 2
Статус: Оффлайн
приві всім вмене така проблема на іншому тюнері все окей
Выбран режим работы с процессорами Ali M332x
CPU ID = 00000000
Ali M332x
IMPCODE = C05288
Версия EJTAG 1 - 2.0
EJTAG функции : R4k ASID_8 NoDMA MIPS32
Включаем доступ к записи памяти DMA ... Пропускаем
Перевод процессора в Debug ... >Отладочный режим ОК!< ... Готово
Инициализируем модуль PrAcc ... Ошибка


Open-820
bars7157Дата: Неділя, 21.02.2016, 13:47 | Повідомлення # 13
новачок

Країна:
повідомлень: 6
Статус: Оффлайн
Доброго дня всім.Опишіть будь ласка заводські USB-JTAG які працюють з ортон 4100с.
bars7157Дата: Понеділок, 22.02.2016, 15:01 | Повідомлення # 14
новачок

Країна:
повідомлень: 6
Статус: Оффлайн
Всім доброго дня.Я вирішив свою проблему за допомогою міні програматора СН341А.Ціна 140 грв.Випаяв флеш память.поставив на програматор.залив робочий дамп запаяв на місце і тюнер воскрес.Рекомендую.не дорого і дуже хороша річ.Удачі.
RATVODДата: Вівторок, 03.01.2017, 08:54 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 21504
Статус: Оффлайн


Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Реанімація GLOBO/OPTICUM 4100С ( JTAG )
Сторінка 1 з 11
Пошук:

      
Copyright TV-SAT © 2009-2018 * Відповідальність за форму та зміст рекламних оголошень, за якість та гарантію рекламних продуктів та послуг несе рекламодавець! *