Дата: Середа, 13.07.2022, 15:59 | Повідомлення # 1862
Супер Модератор
Країна:
Статус:
"Піт артилеристів береже кров піхотинців"
Як виглядає робота вогневих підрозділів артилерії.
Росіяни розміщують свою техніку поруч з цивільними будинками. Це ускладнює роботу для українських артилеристів.
“Поки ми не впевнені, що не постраждає мирне населення, не стріляємо, - розповідають військовослужбовці одного з батальйонів морської піхоти, - доводиться більш ретельно коригувати вогонь”. Водночас артилеристи мають проблеми зі старою технікою, адже її потрібно постійно обслуговувати та ремонтувати.
Тим не менш, ми побували на одному з відпрацювань ворожої цілі на Донеччині та зафільмували, як українська арта “передає вітання” російським окупантам із 2С1 «Гвоздики» за своїх загиблих побратимів.
Дата: Середа, 13.07.2022, 18:23 | Повідомлення # 1864
Супер Модератор
Країна:
Статус:
Їхзакатали в бетон
Правдапро Гостомельський десант, який міфологізує рф
На росії нечуваними темпами поширюється міф про “гостомельських героїв”.
Начебто “200 спартанців” вступили в нерівний бій із “неонацистами” та трималися до останнього, віддавши життя “за родіну”. Насправді ж, вони просто безглуздо вмерли, а замість “неонацистів” у аеропорту на них чекали Нацгвардія і цивільний персонал.
Як за відсутності якихось перемог росіяни придумують героїчні міфи на рівному місці та чому це необхідно росії та її “суспільству” - у випуску Лесі Іванової.
Дата: Четвер, 14.07.2022, 08:13 | Повідомлення # 1870
Адміністратор
Країна:
Статус:
Українська лялькарказшила бойового гусака
в образіБориса Джонсонаі від клієнтів немає відбою
Вінницька майстриня виготовляє декоративні ляльки в образі британського прем’єра.
Фото перших виробів буквально підірвали Мережу і тепер замовлень у лялькарки - на місяці. Одного бойового гусака вона навіть відправила до Лондона самому Борису Джонсону, йдеться в ТСН.
У бронежилеті, берцях і з високо піднятим дзьобом - це українська біологічна зброя проти рашистів, каже лялькарка Наталя Дремлюга. Ідея зробити декоративного бойового гусака прийшла після безглуздих російських фейків про птахів, як біологічну зброю. «Подивилася кілька фотографій, меми дивилася в Інтернеті, щось цікавеньке, щоб зачепитися. Зробила викройку і почала робити гусей, вдягала я їх у піксель, який лишився від покрою для наших солдатів», - розповідає майстриня.
РЕКЛАМА Майстриня спеціалізується на інтер’єрних ляльках, робить їх із бавовняних тканин, клею, фарби та підручних матеріалів. Бойових гусаків відразу полюбили клієнти, особливо військові та їхні родини.
Після візитів до України та особистої підтримки, майстриня вирішила, що один бойовий гусак має бути в образі британського прем’єра Бориса Джонсона.
«Всі ми знаємо, що він дуже допомагає, підтримує нашу країну, і він такий цікавий. Багато хто мені пише, що фу-фу-фу, нащо ви це зробили, але більшість кажуть, що їм додає позитиву», - переконує Наталія.
Сотні переглянутих фото, години відео, три дні роботи. Лялькарка каже, що намагалася відтворити не лише зачіску, а й поставу та навіть погляд.
Перші фігурки буквально розхапали клієнти, зараз черга вже на місяці. «Я думала, що за місяць-два я закінчу це все, але коли Джонсон подав у відставку, чомусь черга зросла в два рази, не знаю, коли я зроблю це все», - сміється Наталія.
Через популярність лялькової копії Джонсона Наталя вирішила своїх бойових гусей запатентувати. А одного гусака, що гордо посміхається, лялькарка все ж наважилася відправити до Лондона. Жінка сподівається, що Борис Джонсон отримає його до своєї відставки і зберігатиме, як символ симпатії українців.
Дата: Четвер, 14.07.2022, 14:22 | Повідомлення # 1875
Адміністратор
Країна:
Статус:
Інженери з Дніпразробили повністю
українськийударний безпілотник
Дешевший за західні аналоги і не поступається їм за характеристиками.
Дніпро та Харків – центри аерокосмічної галузі, там і вдалося зібрати унікальну команду, здатну вирішувати будь-які завдання щодо створення БПЛА для потреб ЗСУ. Крім того, над проєктом працюють і іноземні спеціалісти.
Ініціатор проєкту Володимир Яценко, – «За освітою я інженер-радіофізик. Моє хобі – авіація, я пілот вертольота. Але небо закрите для цивільної авіації, тому створення безпілотника — це продовження мого хобі, яке переродилося на серйозний проєкт».
В даний час винахідники створили універсальний прототип, який модифікується для потрібного бойового завдання протягом години – від тактичної (розвідник або ударний дрон) до оперативної (робота на великих відстанях лінії фронту з тим же функціоналом).
«Ми поставили собі завдання зробити дуже дешевий та дуже ефективний БПЛА, спеціально пристосований для вирішення бойових завдань. Є такий показник – ймовірність подолання РЕБ та ППО супротивника. За розрахунками він у нас один із найкращих через застосування нових технологій, а його дешевизна нівелює збитки від його втрати під час виконання бойового завдання. У нас був випадок, коли один із безпілотників, який ми передали ЗСУ, окупанти 10 днів не могли збити засобами ППО. Щоб його знищити, вони використали ракету БУК. Уявіть собі — проста практично базова модель БПЛА, яка коштувала не більше ніж $5000, змусила ворога витратити ракету ціною $200 000», — розповів Яценко.
Випробування безпілотника вже завершено, у розробці тестувався штучний інтелект. «Вже є перші результати, зараз робота ведеться над оптимізацією — із завданням має справлятися бортовий комп’ютер із обмеженими обчислювальними можливостями. Завдання безпосередньо штучного інтелекту — розпізнавання потенційних цілей у режимі реального часу з передачею координат ударним дронам, які працюють у групі з розвідником, та оператору БПЛА для ухвалення рішення», — пояснює винахідник.
Володимир Яценко пояснив, що зібрана ним команда відмовилася від ідеї робити БПЛА на базі планерів і зробила проєкт з нуля. “Підхід був такий самий, як при проєктуванні великих літаків: повністю електронна модель, яка тестується на спеціальних програмах-симуляторах, і тільки після цього реальне виробництво”, – говорить він.
Конструктор разом із групою інженерів із Дніпра виробляє різні модифікації безпілотників завдяки спеціальній «начинці». «Цей контейнер дуже схожий на медичний, але його призначення протилежне – ми зробили модифікацію нашого безпілотника для 20 зарядів ВОГ-17М. Двадцять подарунків оркам ми доставимо за призначенням», – пояснює Яценко.
“Скажу так, у мене дуже багато запитів на продаж, але я для себе прийняв рішення, що ми не продаємо, а передаємо наші апарати до правильних підрозділів, де вони будуть використовуватися максимально ефективно”, – пояснив він.