EMU 9400 Пропоную вашій увазі прошивку для супутникового тюнера Samsung 9400 Viaccess. Було взято софт Samsung 9400 v136 і в нього вписаний емулятор від Samsung 9500 версії 3.8. При перенесенні софт був змінений (модернізований), але алгоритм емуляції залишився без змін. Тому всі заяви кодування з версії 3.8 повинні працювати і в нас. У принципі все працює:) Даний софт прошивається через інтерфейс JTAG. Було прошито чимало тюнерів, тому я спробую розповісти як це зробити, щоб не угробити тюнер відразу. Трапляються дві різні плати цієї моделі: У першої моделі найкраще підпоюють JTAG знизу плати до точок P9 - TMC, P11 - TCK, P13 - TDI, P15 - TDO, P19 - TRST. Вигляд це так: ... Хоча в інеті була схема подпайкі до метал-переходів, але це мені не сподобалося. У другому варіанті наше місце подпайкі залито якимось компаундом з двох сторін. У цьому випадку я використав 2 варіанти: 1. Компаунд можна просвердлити з боку деталей і підпаяні до точок без розбора тюнера (хоча тюнер доведеться всерівно розбирати, далі я поясню чому): Але майте на увазі, свердлити потрібно досить акуратно, щоб свердло несоскочіло, і щоб не зробити в тюнері дірку. 2. Компаунд зі сторони пайки можна акуратно прибрати наждаком і підпаяні знизу. У цьому варіанті тюнер потрібно розібрати повністю. Схема роз'ємів стандартна: Тепер ми знаєм ,де знаходяться наші чарівні jtag контактики, а от що туди паяти зараз напишу. Є дві прості схеми інтерфейсу jtag: Схема на опірах у мене працювала досить довго, краще вона тим, що не потребує в живленні. Але незнаю, як вона поведе себе на інших ПК, можливо доведеться підбирати опору і пробувати на чужому тюнері (ну щоб не з'їсти свій). Кабель до такої схеми повинен бути екранованним і коротким. Я використав екранованний кабель з двома блок-кільцями близько півметра. Схема на мікросхемі теоретично більш стабільна, не потребує в підборі елементів. Непогано до неї прикрутити світлодіод (індикатор напруги), і захист на стабілітрон від перенапруги (якщо випадково замість 3.3В. Потрапить більше напруга). Тюнер по-моєму швидше шилася через неї. Ні в якому разі непідключайтесь до включеного тюнера. Тюнер повинен бути відключений від усього, а ПК бажано заземлити. Спочатку підпаєваєм інтерфейс, потім підключаємо його до ПК, а потім включаємо тюнер в розетки. Вимикаємо все навпаки. Ще є один нюанс. Коли захочеться поміняти ключі або ред сеттинга, прийдеться розкривати тюнер, щоб підключитися до ком-порту. Я думаю це в кінці-кінців набридне. Тому пропоную вивести ком-порт на скарт так: ... Укладання дроту. А за такою схемою ми робимо кабель: Це мій універсальний. Поїхали далі ... Приступаємо до прошивці тюнера. Для прошивки тюнера нам потрібні такі програми: -Jkeys2 1.10 (Jkeys by D2 v.1.10) -SetEdit9500 або Semkoedit Беремо тюнер, підпаюють jtag-інтерфейс. Підключаємо ком-порт до скарт, підключаємо jtag до lpt-порту, вмикаємо тюнер в розетки і включаємо його ззаду. Коли все зібрано правильно, тюнер має стартувати як завжди і перейти в режим очікування (червоне світло на панелі) або в робочий режим (зеленийе світло). Якщо нам потрібно зберегти всі налаштування і канали (щоб потім все не налаштовувати), запускаємо програму SetEdit9500, тиснемо конфіг, вибираємо ком-порт, (ОК), потім Файл, Читати. Чекаємо поки програма зчитує налаштування і вони з'являться на екрані. Зберігаємо їх. Запускаємо програму Jkeys2 1.10: Програма повинна визначити тип флеш. Натискаємо Flash Programming і бачимо таке: У вікні Base Address потрібно вписати адресу 7FE00000 і натиснути Detect. Можна про всяк випадок зберегти образ флешки, тоді тиснемо Read і чекаємо закінчення зчитування. Після закінчення вказуємо ім'я файлу і куди зберегти. Далі щоб записати в флеш-пам'ять її потрібно стерти, тиснемо Erase: тиснемо Да і чекаємо, щоб вікно стало активним. Все, тюнер чистий і бажано щоб зараз не пропала електроенергія:) Далі тиснемо Program, вибераєте файл завантаження і ОК. Бачимо таке: ... По закіченні ОК і виходимо з програми. Закриваємо програму, вимикаємо тюнер ззаду і через 5 секунд включаємо. Тюнер має стартувати як завжди. Тепер запускаємо програму SetEdit9500, завантажуємо наш збережений сеттинга і файл; Записати. Попередньо можна підредагувати Ще може бути, що сеттинга не захоче записуватися в тюнер, це означає, що сеттинга з програми другий верст. Тоді конвертуємо його: Тепер приступаємо до завантаження ключів, є така програма як dsr9400edit: Думаю тут все зрозуміло, завантажуємо з інтернету ключі, вписуєм відповідно до кодування ... Бісса і статичні ключі вписуємо в цьому вікні: Як вписувати бісс-ключі кілька слів я напишу. Коли на пульті натиснути два рази кнопку (і), внизу ми отримаємо SID і PMTPID дані. Деякі SID та PMTPID можна знайти в цій таблиці: 0001 0020 - DISCOVERY 42°E 0004 0103- ENTV, NSS 7 at 22.0°W 0001 0101 -Nat Geo 16°E 0001 0020 -TV - 8 42°E 1F06 1EEC -Encrypted Feed 13°E 0001 0020 -Fox sport 16.0°E 0001 1079 -Минск-ТВ 53°E 0001 0020 -Prime Sports 49°E 0007 0700 -1+1Intern 4°W 0011 02BC-90°E Cпорт 0002 0023 -Tyumen 49°E 0001 1079 -5 kANALAS 4°W 0004 0020- NBA TV 42°E 0001 0020 -GTRK Yamal 49°E 2135 0020 -Rai - 13°E 0005 0500 -Мегаспорт4°W 07DA 010A -Disney ME 10°E 377D 06A4- Fox Tv 13°E 0065 0068- ABS 75°E 0001 0100 -OPT 40°E 17DE 17DE -TET 5°E 0063 0100 -MGM 10°E 0002 0101- Russia 40°E 0010 0258- Canal 4 30°W 0006 0070 -M1 4°W 0005 0104- Russia-2 40°E 0016 1579-AXN Portugal 30°W Далі вводимо ключ в такому форматі: 00 00 00 ХХ 00 00 00 ХХ (де ХХ, пропускаємо). Так само впісуем статико-ключі, стаємо на канал до якого вводимо ключ, дивимося його SID та PMTPID, і вводимо сам ключ 000000ХХ000000ХХ. Буває що в статичному ключі є два ключі (00 1234567890123456; 01 1234567890123456;) Тоді потрібно підібрати який запрацює. Збереження ключів. Щоб завантажити ключі в тюнер, потрібно його включити в робочий режим (світлодіод горить зеленим), якщо до тюнера підключена антена, то увімкніть некодований канал. У програмі dsr9400edit натискаємо Write, після закінчення запису вимикаємо тюнер з пульта (світлодіод горить червоним). Все! Вписали ключі, тюнер майже готовий до роботи,АЛЕ! У софт так зроблено, щоб включився емулятор потрібно вставити картку прошиту conax-прошивкою. Будемо вважати що це ключ активації емулятора. Картка. Є три види картотек з якими я працював, це Gold Card, Silver Card, Fun Card. Прошивки до них ви можете знайти в інтернеті. Управління та недоліки емулятора. Може бути що емулятор буде заважати роботі офіційної картки (наприклад карта НТВ +), в такому разі його потрібно вимкнути. Тиснемо кнопки на пульті: PG-, PG +, Audio (синя). З'явиться повідомлення (Emuliator Disable). При повторній комбінації емулятор включається. Може бути, що в емуляторі закладені правильні ключі, а канал не відкривається. Це може бути коли канал працює на декількох кодуваннях і емулятор вибрав не той ідент. У такому випадку натискаємо два рази Exit. У нас з'являється вікно в якому кнопками VOL +, VOL-вибираємо ідент на який є ключик і тиснемо OK (деякі ідент не працюють). Щоб цього не робити постійно потрібно редагувати так званий "Caid List". У нашій прошивці ці дані внесені, але можуть бути неточності або не всі внесено ... Як це робити і програму якої це робити зможете знайти на форумі ... Глюки:) Як я писав було прошито чимало тюнерів, ну і знайдені деякі глюки. Іноді буває, коли ми перемикаємо з каналу на канал, тюнер може зависнути. Звуку не буде а зображення буде нормально. Це буває дуже рідко, але якщо вам вдасться знайти закономірність, коли це відбувається, напишіть. Можливо це виправимо. Ще деколи тюнер може скинути сетінг. Взагалі-то це глюк самої прошивки а не ему. Скидання може відбутися, наприклад, коли неправильно вимкнути тюнер. Наприклад, у мене скидання сетінга ще не було жодного разу. І як завжди: Все що Ви будете робити з цієї інструкції, Ви робите на свій страх і ризик. В архіві викладаю прошивки EMU9400_v1_jtag, Gold_card_EMU9400 ,редактор ключів dsr9400edit.exe ,і файл ключів Ram.Bin(16.06.2010) а також архів з инструкцією по прошивці emu 9400 faq_rus
|