FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 03:47

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Tелевізори LCD, LED, OLED, SED » Розвиток телевізорів нового покоління
Розвиток телевізорів нового покоління
RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:21 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Розвиток телевізорів

нового покоління


RATVODДата: Четвер, 26.01.2017, 10:56 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Sony і LG згортають виробництво

3D-телевізорів




Компанії Sony і LG вирішили в цьому році вбити 3D-стандарт. Жоден з телевізорів їх виробництва,
включаючи OLED-телевізори хай-енд класу, не зможе показувати фільми та телепрограми в 3D.


Кілька років тому 3D-телевізор був ні багато, ні мало вершиною піраміди кіно-розваг! Однак уже в цьому році Sony і LG планують згорнути виробництво 3D-телевізорів.

Нещодавно обидві компанії підтвердили інформацію про те, що їх останні моделі телевізорів не будуть підтримувати відтворення 3D-фільмів і телепрограм.

Директор компанії LG з просування нових продуктів Тім Олесі каже: «У міру розвитку технологій, здатність відображати 3D-контент перестала бути ключовим фактором при виборі нового телевізора. Недавні дослідження показали, що використання даної функції також є невисокою, оскільки споживачі віддають перевагу іншим форми домашніх розваг».

У 2016 році компанії Philips і Samsung вирішили відмовитися від випуску 3D-телевізорів; від стандарту також відмовилися в інших компаніях - зокрема, в TCL, Sharp і Hisense.

У 2010 році, після виходу фільму «Аватар», на короткий час інтерес до 3D-телевізорів пережив підйом, однак вони все одно не знайшли належної популярності для домашніх розваг.

Аналітики вважають, що недостатній інтерес до технології був пов'язаний з тим, що для відчуття 3D-ефекту глядачам необхідно було одягати спеціальні поляризовані окуляри. Це руйнувало ту свободу, з якою асоціювався домашній перегляд телепрограм.

За даними групи NPD, обсяги продажів таких телевізорів неухильно знижувалися з 2012 року.

Також спостерігалося велике зниження продажів 3D-сумісних Blu-ray плеєрів.

Виконавчий директор NPD Бен Арнольд говорить: «Рішення компаній LG і Sony припинити випуск 3D-телевізорів справила величезний вплив на купівельні рішення споживачів. Вони просто послідували тому меседжу, який вони отримали від компаній. В даний час популярність активно набирають деякі інші функції, зокрема - HDR, 4K/UHD, а також «смарт» і збільшення діагоналі екрану. На жаль, для 3D більше не знаходиться місця на ринку».

Борис Скуратівський

- 25 січня, 2017.




RATVODДата: Неділя, 26.03.2017, 07:52 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Через три роки UHD-телевізори

будуть присутні в
335 млн домогосподарств




Свіжі статистичні дані, наявні в розпорядженні компанії SES і засновані на результатах дослідження «Супутниковий монітор» (Satellite Monitor), показують, що європейського споживача все більше притягує концепція Ultra HD телебачення. Компанія SES в даний час вже транслює 34 UHD каналb, з яких 21 канал є повноцінним комерційним проектом. Деякі з цих каналів (такі як Fashion 4K) мають повноцінне і практично глобальне покриття, інші - зокрема, UHD-версія каналу Sky UK - є більш локальними проектами, прив'язаними до тієї чи іншої країни.

Старший аналітик відділу маркетингу і бізнесу в SES Ріккардо Топхем вказує на те, що в даний час в Європі налічується приблизно 17,3 мільйона UHD-екранів (станом на кінець 2016 року такі екрани були у 6,6% домогосподарств), при цьому роком раніше таких екранів було 12,1 мільйона.

Більш свіжі дані про постачання UHD-телевізорів, зібрані дослідницькою командою IHS Markit, вказують на те, що тільки лише на один ринок Західної Європи буде поставлено приблизно 11,8 мільйона UHD-телевізорів, і приблизно 32% з них будуть мати діагональ 50˝ і вище. На ринок Східної Європи, згідно з прогнозами IHS, буде поставлено ще 3,88 мільйона таких виробів. Навіть на ринки країн Близького Сходу і Африки, де UHD поки рідкість, за прогнозами буде поставлено 2,2 мільйона таких телевізорів.

Китай являє собою особливий ринок для UHD екранів, де значна, якщо не більша, частина поставок припадає на продукцію місцевих підприємств, за прогнозами зможе «проковтнути» 33,3 мільйона телевізорів. На частку Північної Америки доведеться 17,6 мільйона поставлених UHD телевізорів (понад 48% з яких будуть мати діагональ 50˝ і вище).

Розширені прогнози від агентства IHS на період до 2020 року ще більше вражають:

> Західна Європа - 18.8 мільйона.
> Східна Європа - 6.4 мільйона.
> Близький Схід і Африка - 5.2 мільйона.
> Китай - 44.48 мільйона.
> Північна Америка - 25.9 мільйона.
> Латинська Америка - 7.76 мільйона.
> Японія - 3.9 мільйона.

У IHS заявляють, що, згідно з їхніми прогнозами, в період з 2015 по 2020 рік кількість домогосподарств, що мають в своєму розпорядженні 4K телевізор, виросте з 28 мільйонів до 335 мільйонів.

Борис Скуратівський

- 24 березня, 2017




RATVODДата: Вівторок, 08.08.2017, 21:03 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Компанія Foxconn побудує в США завод

з виробництва
РК-дисплеїв




Компанія Foxconn Technology Group, що є найбільшим в світі підрядником з виробництва електроніки,
оголосила про свої наміри інвестувати в найближчі чотири роки 10 мільярдів доларів в будівництво
в американському штаті Вісконсін заводу з виробництва рідкокристалічних панелей (LCD).


Дана інвестиція стане найбільшим в історії США вкладенням в проект категорії «зелена галявина», зробленої зарубіжною компанією. У заяві Foxconn говориться, що даний внесок дозволить створити 3 000 нових робочих місць, з потенціалом для їх збільшення в подальшому до 13 000.

Даний крок також покладе початок серії інвестицій, зроблених компанією Foxconn в американське виробництво. Президент США Дональд Трамп і засновник компанії Foxconn Террі Гау озвучили цю інформацію під час церемонії, що пройшла в Білому Домі.

Новий завод, побудований в південно-східній частині штату Вісконсін, буде виробляти РК-панелі для потреб широкого спектру секторів - починаючи від телевізорів, самохідних автомобілів, авіаційних систем, сфери освіти і розваг і закінчуючи сферами охорони здоров'я, передових виробництв, автоматизації роботи офісів і інтерактивної роздрібної торгівлі.

«Ми дуже раді можливості взяти участь в створенні в самому серці США сучасного заводу з виробництва дисплеїв. Завод стане першим в серії підприємств, які ми будемо будувати в різних штатах США і буде частиною нашого масштабного плану по розгортанню в США надійної екосистеми 8К плюс 5G», - каже Гау.

Він також додав, що на території штату Вісконсін проживають талановиті працівники, а сам штат може похвалитися довгою історією сучасного виробництва, яка дасть компанії неймовірно широкі можливості.

В даний час виробничі лінії, що випускають ЖК-панелі, зосереджені, головним чином, в країнах Азії - таких, як Китай, Південна Корея і Японія. На думку аналітиків, спорудження заводу компанії Foxconn в штаті Вісконсін стане початком її потужної експансії на територію США, а також допоможе виробничому гігантові збільшити обсяги продажів ЖК-телевізорів з широкою діагоналлю на американському ринку.

«У компанії Foxconn сподіваються скоротити витрати і збільшити свою частку на ринку США, запустивши завод з виробництва РК панелей. Більш того, заклик президента Трампа оживити виробництво, політика преференцій і субсидії уряду штату Вісконсін змусили компанію Foxconn задуматися про виробництво там РК-панелей для задоволення потреб місцевого ринку», - говорить помічник директора пекінської консалтингової компанії All View Cloud Чжан Янбінь.

За словами Чжана, виробництво РК-панелей в Китаї вже досягло точки насичення і конкуренція з місцевими виробниками панелей - такими, зокрема, як BOE Technology Group і Shenzhen China Star Optoelectronics Technology набула надзвичайно жорстокий характер, що підштовхує компанію Foxconn до пошуку нових можливостей для розвитку бізнесу на заморських ринках.

«Північна Америка є найбільшим в світі ринком збуту РК-телевізорів і попит на телевізори високої чіткості в цьому регіоні зростає швидкими темпами», - говорить аналітик ринку споживчої електроніки Лян Чженпен, додаючи, що спорудження заводу в США дозволить уникнути тарифних і торговельних бар'єрів, які уряд США поставив перед китайськими компаніями.

Борис Скуратівський

- 08 серпня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 11.08.2017, 18:54 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
WitsView: вартість РК-панелей для телевізорів

різко знижується




Ціни на всі РК-панелі (LCD) почали знижуватися ще в червні і в даний час ми можемо говорити про тенденції
до їх помітного падіння в серпні, - говориться в новому
звіті, підготовленому WitsView - підрозділом TrendForce.


Якщо говорити про конкретні категорії таких телевізорів, яких торкнулося падіння цін, то це, в першу чергу, моделі з діагоналлю 65 і 55 дюймів, а також моделі з середньою діагоналлю - від 40 до 43 дюймів.

Дослідження, проведене WitsView, показує, що ринок панелей очікував падіння цін ще в липні, проте, на той момент ще не було консенсусу щодо конкретних показників цього падіння. З іншого боку, в третьому кварталі спостерігається швидке зростання загальних виробничих потужностей індустрії виробництва панелей, а прогнози щодо попиту на панелі в четвертому кварталі, як і раніше досить розмиті. Тому більшість покупців панелей не поспішають з прийняттям рішень в процесі переговорів, чекаючи різкої корекції цін в бік їх зниження.

Раніше, у другому кварталі, виробникам панелей вдавалося утримувати високі ціни, незважаючи на натяки про можливе зниження від учасників переговорів, в силу різниці в умінні торгуватися між різними покупцями. Більш того, виробники панелей пропонували окремим клієнтам субсидії на розвиток ринку в якості альтернативи зниження цін. Така практика допомагає постачальникам створювати видимість збереження високих цін при зменшенні цінового тиску на клієнтів. Субсидії також спонукають клієнтів розміщувати більші замовлення, а також зміцнювати партнерські відносини з постачальниками.

Проте спроби за допомогою подібних хитрощів уповільнити падіння цін стали менш ефективними в третьому кварталі, оскільки ринок в даний час сприяє покупцям в цілому. Отже, в найближчому майбутньому вартість панелей буде і далі знижуватися.

Крім того, окремі виробники панелей, бажаючи забезпечити стабільний попит на свою продукцію в майбутньому, пропонують брендам, які виробляють телевізори, спеціальні умови угод до розпродажів в Чорну п'ятницю. Такі угоди підвищують упевненість покупців панелей і зміцнюють їх позиції при проведенні переговорів. Незважаючи на те, що окремі покупці можуть кілька перебільшувати можливості, що даються цими «угодами Чорної п'ятниці», в цілому подібна інформація підсилює очікування брендів, які виробляють телевізори, пов'язані з подальшим різким падінням цін.

У WitsView прогнозують в серпні помітне зниження цін в порівнянні з липнем на панелі самих різних розмірів: ціни на панелі з діагоналлю 65 дюймів повинні знизитися на 5-7%, на панелі з діагоналлю 55 дюймів - на 4-6%, на панель діагоналлю 49 -50 дюймів - на 4-5%, на панелі з діагоналлю 40-43 дюйма - на 4-6%, а на панелі з діагоналлю 32 дюйма ціни можуть знизитися на 2-3%.

Якщо говорити про сегмент РК-панелей для моніторів, то тут на початку серпня попит трохи виріс через сезонне збільшення активності закупівель, однак, ціни в цій категорії не є стійкими через впливу, що чиниться ринком телевізійних панелей. У підготовленому WitsView прогнозі щодо цін на панелі для моніторів в серпні відзначається, що за сегментами основних діагоналей екранів в цій категорії буде спостерігатися падіння цін в середньому на 1-1,5 долара в порівнянні з попереднім місяцем. На ринку РК-панелей для ноутбуків в серпні попит буде підігріватися зростанням закупівель напередодні початку чергового навчального року, а також буде відносно стабільним в порівнянні з попереднім місяцем. Ціни на панелі для TN-ноутбуків в серпні трохи впадуть в порівнянні з липнем - в середньому на 0,1-0,2 долара, а ціни на панелі для IPS-ноутбуків, згідно з прогнозами, впадуть на 0,2-0,3 долара .

Борис Скуратівський

- 11 серпня, 2017



RATVODДата: Середа, 21.02.2018, 23:27 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У 2022 році на полиці магазинів буде поставлено

близько 6 мільйонів
8K-телевізорів




За прогнозами обсяги продажів 8K сумісних плоских панелей мають зрости
з 0,1 мільйона в 2018 році до 5,8 мільйона в 2022 році.


При цьому провідні позиції в цьому секторі займе Китай, якому в даний проміжок часу буде належати більше 60% всього ринку подібних пристроїв.

Згідно з інформацією зі свіжого звіту, підготовленого агентствами Display Supply Chain Consultants і Insight Media, в даний час приблизна середня собівартість виробництва однієї 8K сумісної ЖК-панелі з діагоналлю 65 "рівна 1 000 доларам, і, як очікується, до 2021 року знизиться до позначки в 595 доларів. Середня собівартість OLED панелі сьогодні становить 1830 доларів.

Олімпійські ігри в Токіо, які пройдуть в 2020 році, повинні стати потужним стимулом для розвитку 8K інфраструктури, а японський мовник NHK докладе максимум зусиль для виробництва і доставки в будинки глядачів якісного олімпійського контенту.

Уже сьогодні NHK робить все можливе для того, щоб зробити 8K в 2020 році реальністю, і Зимові олімпійські ігри в південнокорейському Пхенчхані, що проходять в даний час, стануть щонайменше шостою важливою міжнародною подією з 2012 року, на якому NHK демонструвала можливості зйомки і відтворення контенту в 8K.

Камери виробництва компаній Hitachi, Astrodesign, Ikegami, Sharp і Sony дозволяють вирішувати безліч завдань в області зйомок 8K відео. У звіті розповідається про функції даних камер і їх приблизні ціни.

У документі також детально розписані параметри передачі 8K контенту через супутник, оскільки саме супутниковим компаніям належить провідна роль в трансляції такого контенту і вирішенні завдань передачі великих масивів даних, необхідних для доставки цього контенту в домогосподарства.

Дії організації HDMI Forum та інших структур, що займаються питаннями рішень по підключенню, спрямовані на пошук шляхів розширення пропускної здатності сполук, що необхідно для 8K.

У галузі виробництва дисплеїв планують масове впровадження ємностей Gen 10.5, що дозволить організувати ефективне виробництво ЖК і OLED телевізорів з діагоналями 65 "і 75".

Очікується, що загальна площа випущених матриць Gen 10+ для дисплеїв виросте з 8 мільйонів квадратних метрів у 2017 році до щонайменше 75 мільйонів квадратних метрів в 2022.

Очікується, що 8K телевізори будуть підтримувати сучасні технології - такі, як HDR, розширена колірна гамма і масштабування. Кількість контенту, спочатку виробленого в дозволі 8K, буде обмежено, тому масштабування стане досить корисною функцією.

«Не дивлячись на те, що перевага від простого збільшення пікселів з 4K до 8K здається мало очевидним, якщо мова не йде про моделі з найбільшими екранами, ми очікуємо активних дій від постачальників і виробників телевізорів і панелей, які і будуть стимулювати попит, як це відбувалося у випадку з 4K, але трохи повільніше », - зазначив президент і засновник Insight Media Кріс Чинок.

Президент і співзасновник DSCC Боб О'Брайен додає: «8K є новим поколінням телевізійної індустрії, і масове зростання обсягів виробництва матриць Gen 10.5 в найближчі роки, а також зростання попиту на технологію 8K стануть ключовими факторами успіху індустрії виробництва плоских панелей. Ми раді можливості брати участь в проведенні спільного з Insight Media дослідження, яке дасть нашим клієнтам повне розуміння ландшафту 8K ».

Борис Скуратівський

- 21 лютого, 2018



RATVODДата: П`ятниця, 25.05.2018, 21:48 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Представлений вигнутий телевізор Xiaomi Mi TV 4S Curved,

який коштує в 5 разів дешевше аналогів




Китайська корпорація Xiaomi не перестає приємно радувати крутими новинками.


Вона випускає не тільки смартфони і різного роду «розумні» гаджети, причому майже щотижня, але ще і телевізори.

Сьогодні, 25 травня 2018 року, відбувся офіційний анонс зігнутої моделі під назвою Xiaomi Mi TV 4S Curved, яка коштує в 5 разів дешевше аналогів від конкурентів, тобто від компаній Samsung, LG, Sony і інших відомих в усьому світі.

Анонсований лічені години назад в Китаї телевізор Xiaomi Mi TV 4S Curved володіє 55-дюймовою діагоналлю і дозволом екрану 4K (3840 на 2160 пікселів). Виріб підтримує відтворення контенту з технологією HDR, проте її повної підтримки він не має, або виробник про це забув згадати.

Корпус телевізора виготовлений з металу, а ще користувачів чекають тонкі рамки з усіх чотирьох сторін. Дисплей новинки, оскільки він зігнутий, має радіус кривизни 4 метри (4000R). Подібна форма, як запевняє виробник, враховує всі особливості людського зору. У телевізорі знайшлося місце для 4-ядерного процесора ARM Cortex-A53 з тактовою частотою 1,5 ГГц, а також графічного прискорювача Mali-450. Така зв'язка забезпечує можливість запуску фільмів об'ємом до 22 ГБ. Що стосується іншого технічного оснащення, то Xiaomi Mi TV 4S Curved може похвалитися 2 ГБ оперативної і 8 ГБ постійної пам'яті, а також трьома роз'ємами HDMI, двома USB, одним S / PDIF, одним Ethernet і одним AV. За відтворення звуку в телевізорі відповідають два динаміки потужність по 8 Вт кожний, які забезпечують стереозвук з підтримкою технологій Dolby Audio і DTS-HD. На новинку встановлено прошивка MIUI TV, яка адаптована під великий екран. У ній є вбудований відеоплеєр Mi Player, який здатний запускати фільми, серіали і телешоу в форматах RM, FLV, MOV, AVI, MKV, TS і MP4.

У комплект поставки входить Bluetooth-пульт, причому в ньому є мікрофон для підтримки голосового управління.

Офіційна рекомендована ціна телевізора Xiaomi Mi TV 4S Curved в Китаї склала $ 520.

Аналоги від компаній Samsung і Sony коштують приблизно в 5 разів більше, тому як всі ці бренди вважають вигнуті моделі продуктами преміум-класу.

25 травня 2018 року

RATVODДата: Вівторок, 24.07.2018, 22:36 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Смарт-телевізори захопили більшу частку

в загальних обсягах продажів телевізорів




Частка смарт-телевізорів в загальних обсягах продажів телевізорів у світі
зросла з 45% станом на 2015 рік до 64% ​​в 2017 році.


Очікується, що за підсумками 2018 року цю частка досягне позначки в 70%. У 2018 році відзначається пожвавлення продажів телевізорів по всьому світу, це пов'язано зі зростанням цінової ерозії від зниження цін на ЖК-телевізори: за даними IHS Markit поставки телевізорів зросли на 3.5% - до позначки в 223 мільйони одиниць.

«У поточному році очікується зростання по всіх регіонах, при цьому, згідно з прогнозами, позитивні показники зростання будуть продовжувати зростати в міру наближення Ігор літньої Олімпіади в Токіо 2020 року, - говорить виконавчий директор з питань досліджень і аналізу в IHS Markit Пол Ганьон. - Зростання можливостей для доступу до потокового відео по всьому світу - зокрема, під час значущих заходів, таких як Кубок світу або Олімпіада, а також зростання потокових відео-платформ по всьому світу сприяли потужному зростанню продажів смарт-телевізорів в останні роки».

Споживачі все частіше висловлюють думку про те, що можливість перегляду потокового контенту стане базовою функцією телевізора, порівнянною за значимістю з неефірним прийомом телебачення. Для більшості користувачів платформи потокового мовлення залишаються єдиним способом доступу до контенту надвисокої чіткості (UHD), при цьому смарт-телевізори збільшують цінність екранів з дозволом 4K, які в даний час продаються за ринковими цінами. У той же час, у результаті прийняття рішень урядів Бразилії і Аргентини щодо обов'язковості обов'язкової інтерактивності послуг ТВ стало те, що Латинська Америка увійшла в трійку регіонів по найбільш масового проникнення смарт-телевізорів.

«Зростаюча доступність і інтеграція Amazon Alexa, Google Home та інших популярних цифрових голосових помічників збільшить попит на смарт-телевізори вже в 2018 році, і ця тенденція збережеться і в майбутньому, - заявив Ганьон. - Потокове відео також залишається найбільш звичним способом доступу споживачів до 4K контенту в силу того, що опції, пов'язані з мовними платформами і платним ТБ, обмежені, і це ще більше стимулює проникнення смарт-телевізорів».

Android в даний час є найбільш популярною операційною системою і платформою смарт-телевізорів, і це справедливо як для повноцінних систем Android TV, так і модифікованих версій, які використовуються багатьма китайськими брендами. В агентстві IHS Markit прогнозують, що частка Android продовжить рости до 2022 року - як звичайної сторонньої платформи з природною підтримкою Google Home.

На другому і третьому місці серед найбільш популярних операційних систем і платформ для смарт-телевізорів, відповідно, розташувалися Tizen від компанії Samsung і WebOS від LG Electronics.



- 24 липня, 2018

Редакція
RATVODДата: Середа, 12.09.2018, 20:04 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У найближчі 10 років попит на телевізійні панелі

великого розміру виросте в чотири рази




Стоячий на підставці телевізор на органічних світлодіодах виробництва Samsung.
Ціна - 40 000 американських доларів.

Споживач бажає бачити перед собою телевізійні панелі все більшого розміру,
і попит на них в найближчі десять років виросте в чотири рази.


Згідно з прогнозами компанії IHS Markit, в 2018 році обсяги поставок на ринки телевізійних панелей з діагоналлю в 60 дюймів і вище перевищать 20 мільйонів одиниць, а до 2025 року досягнуть позначки в 54 мільйони одиниць, що складе 19% від всього попиту на телевізійні панелі. За прогнозами їх загальна частка в постачаннях до 2025 року виросте до 33% - тобто, майже втричі в порівнянні з показниками 2016 роки (12%).

«Зростання ринку телевізійних панелей з дуже великою діагоналлю буде в першу чергу стимулюватися зростанням інвестицій в технологічні лінії Gen 10.5 fab, які дозволяють організовувати масове рентабельне виробництво телевізійних панелей дуже великого розміру, - говорить директор відділу дослідження ринку дисплеїв в IHS Markit Ріки Парк. - Це, в свою чергу, призведе до скорочення виробничих витрат і вартості комплектуючих, що в підсумку виллється в зниження цін на телевізори».

Таке зростання попиту повинен змусити виробників панелей забезпечити подальше поліпшення якості зображення, чому має допомогти впровадження технологій надвисокої чіткості (UHD) і 8K.

«Розширення ринку телевізорів з дуже великими екранами в кінцевому підсумку допоможе індустрії швидкими темпами наростити виробництво, і це зіграє ключову роль для компенсування падіння цін на панелі, яка загрожує їх доходам», - каже Парк.

Борис Скуратівський

12 вересня, 2018.



RATVODДата: Четвер, 10.01.2019, 19:54 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Apple опублікувала список

смарт-телевізорів, сумісних AirPlay 2




Кілька днів тому в компанії Apple заявили про появу найближчим часом на ринку
смарт-телевізорів виробництва провідних брендів, що підтримують технологію AirPlay 2


Потім на виставці CES 2019 дана інформація була підтверджена представниками компаній Samsung, LG, Sony і Vizio.

І ось компанія Apple готова представити список AirPlay 2 - сумісних моделей смарт-телевізорів за станом на сьогоднішній день:

LG
> LG OLED (2019)
> Лінійка LG NanoCell SM9X (2019)
> Лінійка LG NanoCell SM8X (2019)
> Лінійка LG UHD UM7X (2019)


SAMSUNG
> Лінійка Samsung QLED (2019 і 2018)
> Лінійка Samsung 8 (2019 і 2018)
> Лінійка Samsung 7 (2019 і 2018)
> Лінійка Samsung 6 (2019 і 2018)
> Лінійка Samsung 5 (2019 і 2018)
> Лінійка Samsung 4 (2019 і 2018)


SONY
> Лінійка Sony Z9G (2019)
> Лінійка Sony A9G (2019)
> Лінійка Sony X950G (2019)
> Лінійка Sony X850G (2019, моделі з діагоналлю 85 ", 75", 65 "і 55")

VIZIO
> Лінійка Vizio P Quantum (2019 і 2018)
> Лінійка Vizio P (2019, 2018 і 2017)
> Лінійка Vizio M (2019, 2018 і 2017)
> Лінійка Vizio E (2019, 2018 і 2017)
> Лінійка Vizio D (2019, 2018 і 2017)


Очікується, що про випуск AirPlay 2 сумісних смарт-телевізорів можуть оголосити і бренди меншого масштабу - такі, зокрема, як TCL, Hisense, Panasonic або Toshiba.

Підтримка технології AirPlay 2 в смарт-телевізорах дозволить їх власникам передавати на їх екрани потокове відео, аудіо, фото та подібний контент безпосередньо зі своїх iPhone, iPad і Mac. Багато з цих моделей також підтримують технологію HomeKit, яка дає їх власникам регулювати гучність звуку, запускати і зупиняти відтворення, а також здійснювати інші операції, використовуючи додатки Siri або Home, встановлені на iPhone, iPad і Mac.

У компанії Samsung також заявили про те, що в останніх моделях смарт-телевізорів її виробництва буде встановлено ексклюзивний додаток iTunes TV і кіно для доступу до вітрини сховища.

Очікується, що в поточному році компанія Apple може запустити власну платформу потокового відео (чимось схожу на Netflix), і підтримка AirPlay 2 в моделях смарт-телевізорів від провідних виробників полегшить їх користувачам перегляд оригінального потокового контенту від Apple, позбавивши їх від необхідності використовувати Apple TV. З чуток, в компанії Apple можуть запустити службу вже в першій половині 2019 року.

Борис Скуратівський

10 січня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 22.01.2019, 21:29 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Foxconn почне виробництво -панелей

в другій половині року




Найбільший виробник електроніки Foxconn анонсував
запуск виробництва вже з вересня цього року
.

Будівництво фабрики для виготовлення телевізійних панелей практично завершено, пише ixbt.com.

Повідомляється, що Foxconn запустив будівництво заводу в Китаї спільно з японською фірмою Sakai Display Products. На даний момент безпосередні будівельні роботи вже завершені.

Очікується, що виготовлені панелі будуть використовуватися в телевізорах Sharp. За прогнозами, в рік фабрика повинна буде випускати продукції на суму 4,72 млрд доларів.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день 8К-телевізори при значній вартості не мають сфери застосування через брак спеціалізованого контенту. Однак, за прогнозами аналітиків, уже через кілька років можна буде говорити про перехід з формату 4К на 8К.

Лада Васюкова

22 січня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 04.07.2019, 20:18 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Futuresource Consulting: Через два роки

попит на
4K-телевізори значно зросте




За прогнозами Futuresource Consulting через два роки 4K-телевізори
займуть значну частку ринку телепристроїв.


Проникнення складе близько 42%, пише Телеспутник.

Згідно з даними, вже по закінченні поточного року 4K-телевізори займуть більше половини ринку, а до 2023 року їх глобальна інсталяційна база перевищить 960 млн одиниць.

Для порівняння, за минулий рік загальні світові поставки телевізорів склали 227 млн ​​одиниць. За словами експертів, зростання попиту на 4K-телевізори був спровокований зниженням цін на них. Виходячи з прогнозів, в подальшому їх популярність буде тільки зростати.

Крім того, через два роки очікується також зростання телевізорів з роздільною здатністю 8K - до 2% від усіх світових поставок. Незважаючи на ряд проблем, що перешкоджають широкому поширенню формату 8K зараз, в подальшому очікується, що саме ці моделі сформують значну частину преміального сегмента телевізорів до 2023 року.

Лада Васюкова

03 липня, 2019.



RATVODДата: Субота, 13.07.2019, 17:40 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OLED TV в Китаї набирає все більшої популярності



У найближчі кілька років можна очікувати
небувалого зростання ринку OLED-телевізорів в Китаї.


Преміум-телевізори продовжують падати в ціні і користуються все більшим попитом серед користувачів, пише Сіньхуа.

Як заявив президент консалтингової компанії All View Cloud Вень Цзяньпін, вже в цьому році продажі OLED-телевізорів збільшаться до 380 тисяч одиниць, а в наступному - до 800 тисяч.

Він вважає, що завдяки своїй відносній новизні і використанню інноваційних технологій OLED-панелі на сьогодні привертають все більше потенційних покупців, на відміну від уже «приївшихся» LCD.

«OLED-телевізори - це напрямок розвитку телевізійної індустрії в майбутньому, а також можливість для виробників телевізорів збільшити прибуток», - вважає Цзяньпін.

Нагадаємо, річний звіт Futuresource Consulting показав, як OLED TV і моделі з великою діагоналлю стимулюють відродження ринку телевізорів. До кінця 2018 року світові поставки телевізорів зросли приблизно до 3%, а зростання товарообігу піднявся до рівня 7%.

Лада Васюкова

12 липня, 2019



RATVODДата: Неділя, 18.08.2019, 09:27 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Light Field Labs відродить і вдосконалить

3D-телевізори




Light Field Labs може знову повернути в моду 3D-телевізори.


Компанія працює над стереоекраном, який дозволить уловлювати тривимірне зображення без окулярів, пише Хайтек +.

Згідно з даними, Light Field Labs створила прототип екрану розміром 10 × 15 см, який проектує 3D-голограми в повітря. У зв'язку з цим, глядачі майбутніх 3D-телевізорів зможуть вловлювати тривимірне зображення під будь-яким кутом, навіть не використовуючи стереоокуляри.

Незважаючи на те, що інвестиції в розмірі $ 28 мільйонів від Robert Bosch Venture Capital і Taiwania Capital значно посприяли прискоренню розвитку проекту, очікувати виходу продукції варто не раніше 2020 року.

Справа в тому, що компанії для запуску своєї розробки необхідний відповідний контент, що підтримує тривимірний формат. Можна, звичайно, використовувати вже існуючі стереофільми, але для повноцінного голографічного досвіду необхідний новий матеріал.

Нагадаємо, на початку року японська компанія NTT DOCOMO заявила про створення першої в світі системи віртуальної реальності (VR) з підтримкою 8K 3D для передачі живого потокового відео з частотою 60 кадрів в секунду через мобільну мережу 5G.

Лада Васюкова

16 серпня, 2019

RATVODДата: Понеділок, 02.09.2019, 22:09 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Ближче до оригіналу: Виробники телевізорів запустять

режим перегляду фільмів
«в чистому вигляді»




Компанії LG, Panasonic і Vizio (UHD Alliance) займуться впровадженням в телевізори
режиму
Filmmaker Mode.


Він скасовує згладжування руху і поліпшення зображення, завдяки чому глядачі зможуть побачити кінокартини такими, якими їх спочатку задумали режисери, передає МедиаНяня.

Наскільки відомо, функція згладжування руху в телевізорах має побічний ефект - перетворює картинку в фільмах на подобу бюджетних телесеріалів.

Filmmaker Mode покликаний показувати фільми з такою передачею кольору, формату кадру та частотою кадрів, які спочатку були задумані автором.

Більш того, UHD Alliance планують зробити цей режим максимально простим у використанні - він буде приводитися в дію автоматично або ж за допомогою натискання однієї кнопки на пульті.

Відзначається, що багато режисерів підтримують впровадження режиму Filmmaker Mode. За відключення згладжування вже виступили такі творці фільмів: Крістофер МакКуоррі, Райан Джонсон, Джей Джей Абрамс, Крістофер Нолан, Райан Куглер і Мартін Скорсезе.

Лада Васюкова

02 вересня, 2019



RATVODДата: Неділя, 08.09.2019, 08:07 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
В Асоціації 8K представили специфікації

для споживчих телевізорів




В Асоціації 8K (8K Association або 8KA) заявили, що в рамках технічної програми «8KA»
були визначені ключові параметри продуктивності для 8K сумісних телевізорів
.


Критерії визначалися за участю членів асоціації, в число яких входять компанії, що представляють провідні бренди споживчої електроніки і виробники панелей.

«Визначення ключових атрибутів для специфікації 8K-сумісних телевізорів демонструє прагнення Асоціації 8K зосередитися на швидкому визначенні критично важливих кроків, які необхідно зробити для розвитку технології передачі відео нового покоління, - каже виконавчий директор 8KA Кріс Чинок. - Досягнення даної вершини є відмінним свідченням духу співробітництва, властивого членам Асоціації 8K, а також загального ентузіазму з приводу розширення екосистеми 8K».

Споживчі характеристики продуктивності специфікації Асоціації 8K:

> Дозвіл: 7680 x 4320 пікселів.
> Частота кадрів на вході: 24p, 30p і 60p кадрів в секунду.
> Яскравість дисплея: Понад 600 ніт на піку яскравості.
> Кодек: HEVC.
> Інтерфейс: HDMI 2.1.
> Додаткові характеристики продуктивності та інтерфейсу (доступні для членів Асоціації).


8K називають стандартом найбільш високої чіткості для створення контенту, його дистрибуції і телевізійних дисплеїв, який підтримує роздільну здатність екрана в більш ніж 33 мільйони пікселів, що в чотири рази вище, ніж в стандарті UHD / 4K.

Нова специфікація для 8K сумісних телевізорів, вироблена в Асоціації 8K, включає рекомендації по рівню продуктивності для таких технологій як розширений динамічний діапазон (HDR), кольору, а також вимоги до інтерфейсу. В Асоціації висловлюють надію на те, що специфікація додасть споживачам впевненості у виборі при здійсненні покупки.

Наступним кроком для членів Асоціації 8K стане розробка тесту на сумісність, який повинен забезпечити прозорість процесу тестування. У 8KA планують розробити спеціальний логотип, який буде розміщуватися на 8K сумісних телевізорах членів Асоціації за умови їх відповідності вимогам нового технічного стандарту.

Борис Скуратівський

05 вересня, 2019.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Tелевізори LCD, LED, OLED, SED » Розвиток телевізорів нового покоління
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024