FORUM TV-SATВівторок
16.04.2024, 16:42

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Tелевізори LCD, LED, OLED, SED » Розвиток телевізорів нового покоління
Розвиток телевізорів нового покоління
RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:21 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Розвиток телевізорів

нового покоління


RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:22 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Книжкова сторінка в телевізорі

Бездротова ТВ-лупа Wireless Page To TV Magnifier

Ослаблення гостроти зору з віком - явище закономірне і неприємне. Якщо вашим батькам набридло постійно напружувати очі, намагаючись прочитати дрібний шрифт, а зір вже не дозволяє обмежуватися окулярами для повсякденного носіння і змушує використовувати більш потужні оптичні прилади на зразок лупи, то вони входять в цільову аудиторію нового гаджета.

Бездротова ТВ-лупа Wireless Page To TV Magnifier, що переносить книжковий шрифт у збільшеному форматі на екран телевізора, зовні практично невідмітна від мишки і так само зручна в обігу. Користувач просто водить мишкою по книжковій сторінці, вона оцифровує фрагменти друкованого тексту, зводячи їх в єдину картину. Потім гаджет по бездротовому каналу направляє дані на базу, підключену до телевізора, а звідти зображення сторінки транслюється на екран.

Сканер, оцифровуються зображення з роздільною здатністю 655х488 пікселів, дозволяє передати на екрані будь-які нюанси зображення. Таким способом можна буде читати не лише книги і газети, але й листи. Підійде новинка і для того, щоб розглядати дрібні малюнки. Шрифт і зображення збільшуються залежно від діагоналі екрану. Так, на екрані розміром 14 дюймів картинка розтягнеться в десять разів, а при діагоналі 32 дюйми можливо 28-кратне збільшення. Придбати цю оригінальну річ можна через інтернет-магазини за 149,95 дол

КАТЕРИНА Люльчак
RBC Daily


RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:22 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
[11-03-2010]
У Америці стартували продажі 3D телевізорів

У США починається продаж телевізорів, що підтримують передачу зображення у форматі 3D.
У продаж вже поступили моделі 3D-телевізорів корейської компанії Samsung,
а до кінця тижня в торгівельних точках з'являться аналогічні телевізори японського виробника Panasonic.

Перший 3D телевізор був проданий компанією Samsung Electronics Co. Панель, розмір екрану якої складає по діагоналі 46 дюймів (117 см), обійшлася покупцеві в 3 тисячі доларів. У комплект входить також програвач системи Blu-ray формат 3D, що підтримує, і дві пари спеціальних очок.

Всього корейська компанія випустить в продаж в 2010 році шість лінійок телевізорів з підтримкою технології 3D. Три серії LED-телевизоров 7000, 8000 і 9000 включають моделі з розміром екрану по діагоналі від 40 до 65 дюймів. Також технологію 3D підтримуватимуть ЖК-телевизоры 750 серій і плазмові панелі сімейств 7000 і 8000. Найдорожчі LED-телевизоры серії 9000, з діагоналлю 55 дюймів, продаватимуться в США за сім тисяч доларів. Всі моделі LED-телевизоров поступлять в продаж до липня 2010 року.

При цьому для того, щоб скористатися можливостями 3D, користувачам знадобиться придбати Blu-ray плеєр з підтримкою цієї технології, 3D-очки, а також диски Blu-ray у форматі 3D. Blu-ray плеєр Samsung з можливістю відтворення дисків в 3D-формате коштуватиме 400 доларів, а система домашнього кінотеатру, також оснащена підтримкою 3D, - 900 доларів.

Точної ціни на аналогічну продукцію від компанії Panasonic доки не повідомляється. Проте відомо, що доки Panasonic розраховує продавати лише дві моделі 3D-телевизоров, розмір екрану яких складатиме 50 дюймів (127 см) і 54 дюйми (137 см) по діагоналі. Їх ціна складе 4,8 тисяч доларів і 5,9 тисяч доларів відповідно. Окрім цього, Panasonic має намір почати продаж і 3D-видеокамер.

Про намір запустити в продаж 3D панелі заявляла також компанія Sony. Її продукція планується до продажів в червні. Молодший пристрій, з діагоналлю екрану 40 дюймів, продаватиметься в Японії за 220 тисяч ієн (більше 2400 доларів). При цьому для відтворення 3D-формата до цієї моделі потрібно буде додатково придбати за п'ять тисяч ієн (більше 50 доларів) інфрачервоний передавач, який синхронізуватиме 3D-очки. У свою чергу 3D-очки Sony продаватимуться за ціною 133 долари. Крім того, Sony до червня має намір відновити свою ігрову приставку Playstation 3 таким чином, що на ній можна буде грати в тривимірні ігри. Цим вона повинна відрізнятися від своїх конкурентів - Wii (виробник - Nintendo) і Xbox 360 (Microsoft). Sony сподівається продавати також відеокамери і мовне устаткування, необхідне для запису в 3D.

sostav.ru

RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:23 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Шведи показали перший Android-телевізор

Компанія People of Lava представила перший в світі телевізор,
що працює під управлінням відкритої операційної системи
Google Android.

Новинка об'єднує кращі риси телебачення і Інтернету.

Детальні технічні характеристики Android-телевізора доки невідомі, проте розробники повідомляють, що первинною моделлю стане пристрій з 42-дюймовим розміром HD-экрана з дозволом 1080p і світлодіодним підсвічуванням. За ним послідують 47- і 55-дюймові моделі. Бета-тестування телевізорів намічене на початок літа. Всі апарати об'єднані лінійкою Scandinavia.

Користувачі дістануть доступ до YouTube, Google Maps, виджетам погоди і часу, календарю і веб-браузингу.
В майбутньому очікується поява магазина додатків із спеціальними програмами, орієнтованими на використання телевізора. Обіцяна інтеграція з Facebook, Twitter і електронною поштою.

Всі моделі Scandinavia мають в своєму розпорядженні USB-портом для відтворення цифрового контента і Ethernet-раз"ємом для організації інтернет-доступу. Включено три HDMI-порта, цифровий ТБ-тюнер DVB-T, безпровідну і дротяну клавіатури.

Телевізор управляється Android 1.5 і 833-мгц ARM-процессором сімейства Cortex A8.

По оцінках, ціна молодшої моделі складе 2-2,5 тис. доларів. Апарати реалізовуватимуться по всьому світу.

СОТОВІК


RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:23 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
У Росії почалося виробництво 3D-телевізорів

Компанія Samsung оголосила про початок виробництва 3D LED-телевізорів
на своєму
російському заводі в Калузі.
Вчора з конвеєра зійшов перший продукт.

Завод Samsung в Калузі вироблятиме дві моделі серії 7000 з діагоналлю екрану 40 і 46 дюймів. Вбудований 3D-процессор LED-телевізорів здатний в режимі реального часу конвертувати стандартне 2D-зображення в 3D, завдяки чому звичайні фільми отримують ефект об'єму.

Моделі серії 7000 виконані у фірмовому стилі Crystal Design, і поміщені в тонкий корпус завтовшки 2,65 див. Телевізори дають можливість записувати і відтворювати відео безпосередньо з USB-носія, підтримують популярний VoIP-сервіс Skype, а також службу контент-сервісу Internet@TV з платформою для додатків Samsung Apps, яка дозволяє працювати з такими веб-сервер-сервісами, як YouTube, Twitter, AccuWearher, FaceBook і іншими. Крім того, нові LED-телевізори відрізняються розвиненими можливостями з'єднання завдяки підтримці DLNA і чотирьом HDMI-портам.

LED-телевізори серії 7000 з'являться в роздрібному продажі в квітні за ціною 84 990 і 99 990 рублів відповідно. Одночасно з телевізорами в продаж поступлять активні 3D-очки, у тому числі різні по дизайну модифікації для дорослих і дітей. Серед них будуть представлені як моделі, що працюють на батареях, так і ті, які можна заряджати через USB. Вартість окулярів складе від 2 990 крб. При цьому комплект з двох пар очок в дарунок зможуть отримати покупці, які придбають 3D LED-телевізор Samsung протягом місяця після початку продажів.

На сьогоднішній день всі найбільші постачальники телевізорів оголосили про виробництво 3D моделей.
В той же час, про їх доступність на території Росії доки заявили компанії LG і Panasonic.
Інформації про ціни 3D-телевізорів даних компаній на сьогоднішній день немає.
cnews.ru


RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:24 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
3D телевізори енергоємніші

Виявляється витрата електроенергії в режимі 3D збільшується.
І хоча в сумарному вираженні він не настільки вражаючий,
визначений інтерес представляє розклад по виробниках
.

Причина підвищеного енергоспоживання в першу чергу криється в необхідності збільшення яскравості екрану для компенсації поглинання світлового потоку в лінзах LCD окулярів.
За результатами тестування на ресурсі cnet.com, найбільш ненажерливими виявилися, як і слід було чекати, плазмові моделі, Panasonic VT25 в 3D режимі споживає електроенергії на 50% більше. LCD LED телевізори Samsung C8000 збільшують витрату на 22%.

Але самій интересное в тому, що аналогічні телевізори Sony з серії HX909 виявилися в 3D режимі на 1% економічніше! Що, поза сумнівом, заслуга розробників компанії і свідоцтво конструкції, що більш пропрацювала.

hdtv.ru


RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:24 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Canon відмовилася

від розробки SED-телевізорів

Японська компанія Canon на минулому тижні повідомила про ліквідацію в своїй структурі підрозділу,
що займається створенням перспективної технології
SED,
призначеної для створення нового покоління телевізорів.

Перші розробки SED (surface-condition electron-emitter display) Canon почала ще в 1986 році,
а в 1999 році до них приєдналася Toshiba.

У Canon говорять, що ця технологія досить перспективна, але для її виводу на масовий ринок необхідно понизити її вартість, а в нинішніх умовах це неможливо.
Прес-секретар компанії повідомив, що Canon почала розробляти працюючі HD-телевизоры ще близько 10 років тому, проте отримати значний прибуток в цьому сегменті їй так і не удалося із-за різкого падіння цін на ЖК-телевизоры.
Читати далі...
Canon початку розробки технології SED спільно з Toshiba з 1999 року, коли компанії створили на паритетних початках спільне підприємство і складальну лінію. У 2004 році компанії планували почати продажі SED-продуктов. Проте із-за технологічних складнощів дата дебюту пристроїв була перенесена на 3 роки. У 2007 році Canon стала 100%-ным власником SED-производства.
Основою для SED послужив принцип роботи звичайного телевізора кінескопа. Електронно-променева трубка генерує потік електронів, падаючий на екран, - покриту фосфорсодержащим складом поверхня. Під "електронним" бомбардуванням фосфор світиться. Коректований магнітними полями, потік електронів "оббігає" по черзі всі точки екрану. Таким чином створюється кадр. Це найслабкіше місце ЕПТ-телевізора. Для ефективного управління потоком-променем потрібний деякий простір, чому кінескопи досить громіздкі і ваговиті. Технологія SED позбавлена цього недоліку. Дисплей складається з двох скляних панелей. Від одного скла до іншого - лічені міліметри.
На одній панелі нанесені емітери електронів - міні-аналоги електронно-променевої трубки, на протилежній - фосфорсодержащий склад, аналогічний використовуваному в звичайних ЕЛТ. На відміну від звичайного телевізора кінескопа кожною фосфорною крапці-пікселю відповідає електронний емітер, окремий для кожного з трьох кольорів, - червоного, зеленого, синього.
Саме тому телевізор не потребує єдиного потоку електронів, що "оббігає" екран, що дозволяє істотно заощадити розмір "кінескопа". Ще одна гідність SED - відсутність "розгортки" як такий. Зображення створюється на екрані цілком, по кадру за раз. Потенціал телевізора - до 60 оновлень екрану в секунду.
Технологія дозволяє створювати легкі і тонкі скляні панелі з широкими, формату 16:9 екранами. Економічно доцільна діагональ - від 50 до (у перспективі) 100 дюймів.
SED наділений всіма перевагами справжнього ЕПТ-дисплея - соковитим, барвистим зображенням, відмінним відображенням чорного (з чим частенько мають проблеми LCD і "плазма") і, за інформацією виробників, фантастичною контрастністю - до 100000:1. Наприклад для LCD зовсім не рідкість, і вже тим більше не виключення, контрастність 1000:1.
Завдяки особливостям технології, час відгуку досягає 1 мс - це доки абсолютно недосяжна для LCD величина, в якій би системі не проводилися виміри. Тому, спочатку виключаються "шлейфи", розмитість і ін. дефекти зображення при перегляді сцен з швидким рухом.
Ще одна неперевершена характеристика SED - кут огляду. Він досягає теоретичного максимуму в 180 градусів. Тому, на відміну від телевізорів з внутрішнім освітленням (LCD, проекційних) світло не проектується крізь екран, а екран сам служить джерелом світла. Тому SED можна дивитися практично з будь-якого положення. Крім усього іншого, висока чіткість і відмінні кольори роблять цього типа дисплеїв в перспективі відмінною заміною плоским LCD-мониторам.


slavasamДата: Неділя, 09.09.2012, 11:24 | Повідомлення # 8
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Водонепроникні телевізори Aquavision 4



На виставці ISF 2012, що починається в останній день січня в Амстердамі, допоки невідома компанія Aquavision збирається демонструвати водонепроникні ЖК LED телевізори Aquavision 4. Ці моделі, очевидно, будуть орієнтовані на використання в приміщеннях з підвищеною вологістю, такі як ванні кімнати та лазневі приміщення. Є інформація, що в корпус телевізора вбудована система обігріву.

Серія Aquavision 4 складається з чотирьох моделей з розмірами екрану по діагоналі 19, 26, 32 і 40 дюймів. Великі моделі підтримують роздільну здатність FULL HD, з інтерфейсів є ІК порт і роз'єм RS 232 - для вбудовування в систему домашньої автоматизації.

Початок продажу і вартість ЖК LED телевізорів Aquavision 4 поки невідомі.
джерело
slavasamДата: Неділя, 09.09.2012, 11:27 | Повідомлення # 9
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Настінно-підлогові телевізори Loewe




Компанія Loewe анонсувала нову концепцію розміщення телевізора на регульованій підставці в просторі між стіною і підлогою. Металева конструкція з схованими в неї шнуром живлення і інтерфейсними кабелями витончено спирається на стінку. Втім, для кого-то вона може здатися схожою на швабру. Телевізор розміром від 32 до 46 дюймів може бути зафіксований на будь-якому рівні від підлоги. Кут нахилу екрана може регулюватися від -10° до+2°.



Настінна приставка-кріплення Loewe може використовуватися лише з телевізорами компанії і вже продається. Loewe відзначає, ця концепція була відзначена нагородою на торішній вересневої виставці IFA у Берліні.
джерело
RATVODДата: Вівторок, 11.09.2012, 20:04 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
У Північній Америці

телевізори різко дешевшають




Конкуренція в галузі телевізорів продовжує наростати. За спостереженням аналітиків, виробники ведуть між собою цінову війну, що може в підсумку негативно відбитися на їхніх доходах.

Компанії Samsung Electronics і LG Electronics запустили в продаж в Північній Америці свої 60-дюймові плазмові ТВ ціною $ 999, які будуть конкурувати з 60-дюймовими телевізорами Sharp і Foxconn Electronics з дозволом Full HD 1080p і ціною $ 1199. Цікаво відзначити, що первинна ціна плазмових ТВ Samsung і LG складала на $ 500 більше. Таке щедре зниження ціни показує, що корейські виробники готові йти на крайні заходи в боротьбі за північноамериканський ринок проти Sharp і Foxconn.

Джерела очікують також стрімке падіння цін на 32 - і 42-дюймові ТБ. Це дозволить стимулювати попит на телевізори в Північній Америці.

Олександр Будік

RATVODДата: Неділя, 14.10.2012, 10:28 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
У жовтні ціни на ТБ-панелі

масового сегмента стабілізувалися




Згідно тайванським галузевим джерелам, в жовтні ціни на телевізійні рідкокристалічні панелі масового сегменту почали зростати.
32-дюймові панелі подорожчали на $ 1 - до $ 101-105, а ціни на 42-дюймові Full HD-панелі піднялися на $ 1-3 - до $ 215-230.


У 2012 році виробники стали більш обережними. Вони ретельно зважують свої можливості з випуску великих ТВ-панелей, а також використовують нові технології для отримання високого виходу придатної продукції. Продумана стратегія дозволила таким компаніям як AU Optronics (AUO) і Chimei Innolux (CMI), які зазнали істотних збитків у минулому, поліпшити своє фінансове становище.



На стабілізацію цін у галузі позитивний вплив також надав святковий сезон, який стартував на початку жовтня на честь Дня утворення Китайської Народної Республіки.

Олександр Будік



RATVODДата: Субота, 27.10.2012, 10:36 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Зростання поставок телевізорів сповільниться,

але розвиток сегмента не зупиниться




Економічні проблеми по всьому світу тривають, і це обов'язково відіб'ється на глобальному споживчому попиті в сегменті телевізорів, вважають в дослідницькій компанії NPD DisplaySearch. Очікується, що в 2013 році світові поставки телевізорів практично не зміняться порівняно з 2012 роком, за підсумками якого експерти прогнозують скорочення відвантажень на 4%, до 237 млн пристроїв.

Однак незважаючи на уповільнення темпів зростання поставок телевізорів в цілому, галузь не зупинилася у своєму розвитку. Зокрема, все більшого поширення набувають великорозмірні ЖК ТВ з підтримкою сучасних технологій, таких, як світлодіодна фонове підсвічування і 3D.

Очікується, що поставки ТВ-пристроїв з діагоналлю 50 дюймів і вище в наступному році зростуть на 13%. Для порівняння, зростання в сегменті 40-49 дюймових телевізорів за прогнозом становитиме лише 1%, а відвантаження пристроїв з екраном менше 40 дюймів по діагоналі скоротяться на 2%. Спад попиту на телевізори невеликого розміру почасти пов'язаний з тим, що для перегляду ТБ-програм споживачі все частіше стануть використовувати мобільні пристрої, такі як планшети і смартфони, вважають фахівці.

Також наголошується, що оскільки серійний випуск OLED TV був відкладений як мінімум до 2013 року, багато виробників вирішили поки переключитися на моделі з надвисоким дозволом 4K х 2K (4096 х 2160 пікселів), для яких недавно було прийнято позначення UHDTV. У зв'язку з цим в NPD DisplaySearch знизили прогноз по поставкам OLED TV до 500 пристроїв в 2012 році, і до 50 тисяч пристроїв в 2013 році. Що стосується телевізорів формату 4K, то очікується, що в 2012 році їх буде відвантажено ледве більше 4 тисяч одиниць, в 2013 - близько 154 тисяч, а до 2016 вже близько 5 мільйонів пристроїв. Більшість з них будуть мати екрани з діагоналлю 50 дюймів і більше.



RATVODДата: Вівторок, 30.10.2012, 23:59 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Плоска штука. Smart TV

відправить зомбоящик в утиль




Телеперегляд впав у аудиторному сегменті молоді. Після переїзду з батьківських квартир, у росіян у віці до 30 років питання про покупку в новий будинок «зомбоящика» (так утішно аудиторія до 30 з невеликим охрестила телевізори) часто не варто взагалі. А навіщо? Молоді люди освоїли інтернет, а потім і девайси, його підтримують. Обмежені можливості, які надавав їм телевізор, не задовольняють їх інтерес до новин та розваг. Перевагу перейшло на бік компактного плоского пристрої - планшетника, напханого сервісами та додатками, за допомогою якого в будь-який час можна дивитися все, що хочеться (з того, що назнімали профі і прості користувачі з усього світу). Стіва Джобса, одного з головних творців молодої, але вкорінюється звички використання таких девайсів, після смерті юні користувачі соціальних мереж хором зарахували мало не до лику святих.

Виробники телевізорів вирішили не відставати і негайно зреагували на тренд. До того ж еволюція заліза не могла обмежуватися дизайном. З'явилася потреба у створенні нової технології для нових лінійок телевізорів, і компанії з виробництва домашніх телеустройств пішли логічним шляхом - шляхом їх постачання доступом в Інтернет, який тепер можна підключити до телевізора через кабель або через вбудований WiFi-адаптер. Різноманітність контенту, доступного завдяки виходу в Мережу, має розвинути інтерес глядачів нового покоління. Надії по воскресінню старої доброї звички натискання кнопки "power" на пульті домашнього телевізора (яка все ж не тотожна звичкою лінійного споживання) тепер покладені на витончені, але поки ще досить дорогі плечі надсучасного smart TV.

Перша асоціація, яка виникає в голові почула це словосполучення - smart phone (смартфон) - те, що повертає нас до маленької розумною коробочці. Smart TV - коробочка дуже велика і вона не дзвонить, але ріднить її зі смартфонами одне особливо популярне сьогодні в медіаіндустрії слово - конвергенція. Отже, smart TV - це формулювання, використовувана для опису сучасної тенденції до інтеграції інтернету і так званих Web 2.0-функцій в телевізорах нового покоління і телевізійних приставках. Це технологічна конвергенція між комп'ютерами і телевізорами.

Перші моделі таких пристроїв з'явилися 2-3 роки тому, проте з їх допомогою користувачі могли заходити тільки на строго певні сайти, оптимізовані для роботи з пристроями тих чи інших виробників. На сьогоднішній день в їх ролі вже виступили Philips, Samsung, LG Electronics, Panasonic, Sharp і Toshiba, і, за даними, наведеними директором з розвитку компанії «Комінфо-консалтинг» Євгеном Соломатіним на Конгресі НАТ, в Росії вже продано 500 тисяч телевізорів smart TV. На його ж думку, потрапити в такий пристрій - щастя, яке поки багато творців контенту не оцінили. Це дивно, але про технології, що виникла майже одночасно з 3D телебаченням, медійне співтовариство заговорило всього півроку тому, коли в травні у всіх ділових виданнях з'явилася реклама Samsung.

Знайдеться все


Виробники телевізорів активно співпрацюють з розробниками різного роду інтернет-платформ і спеціальних сервісів, різноманітність яких дійсно вражає. У кожного виробника «ящиків» їх різна кількість, але цифра варіюється в основному від 200 до 400, при цьому число сервісів збільшується мало не з кожним днем. Деякі з них предустановленни на пристрої, їх користувач отримує при купівлі телевізора, інші потрібно завантажувати, підключивши телевізор до інтернету. Переважна більшість сервісів - глобальні, що представляють інтерес майже для будь-якого мешканця земної кулі: ігри, погода, економічна інформація, відеопорталі. Більше 90% сервісів поки що безкоштовні для споживача, тобто, власники платформ з відеоконтентом все ще дотримуються рекламної моделі монетизації.

Про те, як ця ситуація буде змінюватися, чи зміниться сама модель і якщо так, то як скоро, спрогнозувати виробники телевізорів, звичайно, не можуть. Все буде залежати від самих творців сервісів та платформ. Але на сьогоднішній день ті з них, що співпрацюють з виробниками розумних телевізорів, для рекламодавців ласий шматок. Наприклад, біля телевізорів останнього покоління компанії Philips хмарна структура, тобто фактично, включаючи пристрій, телеглядач подорожує по сайту, на якому розміщені постійно оновлюються і збільшуються в кількості сервіси. Система сама анонсує новинки при включенні пристрою, пропонуючи користувачеві завантажити найсвіжіше. За рахунок хмарної структури Philips, аудиторія сервісів стає таргетованої. На сайт, по якому бродить користувач, надходить інформація про те, коли, що і скільки він дивиться. Можна дізнатися також в якому місті він знаходиться і скільки коштує його телевізор. Також компанія передбачила наявність на екранах баннерного простору, де поки безкоштовно розміщується інформація, яка розповідає про якусь новинку в числі сервісів, але в майбутньому це місце можна буде продавати під рекламні матеріали. Плюс до всього, завдяки smart TV, нова контекстна реклама повинна стати більш інтерактивною і орієнтованої на потреби споживача, вказуючи на необхідні продукти, не засмічуючи сприйняття непотрібною для користувача інформацією.

Деякі виробники телевізорів працюють з пошуковими системами. З кінця минулого року сервіси «Яндекса» з'являються як передвстановлені в телевізорах LG, а тепер і в моделях Samsung. Користувач буде бачити головну сторінку «Яндекса», коли запустить вбудований в телевізор браузер. «Головна сторінка схожа на ту, яку бачать користувачі комп'ютера, але налаштована під характеристики екрана телевізора, - пояснила представник компанії« Яндекс », керівник групи з роботи з російськими медіа Тетяна Комарова. - Крім того, в меню користувачі побачать спеціальний віджет "Яндекса" для телевізорів Smart TV. Він пропонує ті ж сервіси, що і головна сторінка "Яндекса" - пробки, афіша, новини, телепрограма та інші. Вони дозволяють швидко отримати інформацію - наприклад, дізнатися курс валют і ситуацію на дорогах або почитати свіжі новини, поки йде реклама. Всі сервіси також адаптовані для сприйняття на екрані ».

Бутерброд з телеекрану


Однак завдання зробити з домашнього телевізора комп'ютер з монітором 50 дюймів ніхто не ставив, що очевидно, скажімо, навіть з механізму навігації по що відображаються на екрані сторінкам інтернет-сайтів. Потрапити на них можна за допомогою телевізійних браузерів, індивідуально розроблених кожним виробником на стандартному движку, але пересуватися по сторінкам поки що досить проблематично. Телевізор управляється в основному за допомогою пульта, і хоча тепер візуально цей пульт іноді нагадує красиву деталь космічного корабля, функціонально нічого не помінялося. Щоб вибрати необхідну посилання або об'єкт на сайті, потрібно, натискаючи на пульті кнопку «вперед», поступально переходити від одного об'єкта сайту до іншого, від однієї посиланню до іншого в тому порядку, якому вони розташовані на сторінці, до тих пір, поки не буде виділена бажана посилання.

Деякі виробники продумали цю ситуацію краще інших. Компанія LG, наприклад, випустила пульт, схожий чимось на витягнутий еліптичної форми джойстик для Nintendo Wii, рух якого в повітрі на екрані відображається подібно до руху курсора-стрілки на моніторах при використанні комп'ютерної миші. Це спрощує процес навігації. До «розумним» телевізорам теоретично можна підключати клавіатуру, що полегшить набір тексту в рядку пошукача, але сама вона як така в сучасних телеприймачів не передбачена. І причина цього проста - необхідності немає.

Головна функція телевізора залишиться колишньою - рекреація (місце для відпочинку), а не пошук інформації, тільки можливості її використання стануть значно ширше. Наприклад, сидячи перед телевізором Samsung, за допомогою сервісів тепер можна замовити їжу або букет з кульок до вечірки, які доставлять з найближчого до вашого будинку магазину, або можна підготуватися до здачі іспиту в ДАІ, не кажучи вже про можливість перегляду відео з Мережі на самий примхливий і вимогливий смак.

Найбільші платформи з відеоконтентом, такі як Zoomby або Tvigle, доступні раніше в першу чергу на комп'ютерах, тепер представлені увазі сучасних телеглядачів. Проте тут є свої незлагодженості. Сам телевізор здатний показувати відео в Full HD, але якість відображуваної картинки буде прямо залежати від останньої милі - тобто, від якості інтернет-з'єднання. При цьому різні сервіси вимагають різну швидкість з'єднання. «Для деяких додатків, особливо якщо це video on demand (а це найпопулярніші сервіси) потрібен хороший стійкий канал, - пояснює Ольга Назарова, фахівець зі зв'язків з громадськістю Samsung. - Якщо канал так собі і зображення підвисає, то доведеться пожертвувати красою картинки на екрані і перемикатися між HD, Full HD і SD, в тих випадках, де це переключення доступно ». Той же Zoomby, який сам по собі досить «важкий», вимагає швидкості від 3 мегабіт в секунду.

У Москві і ряді великих міст інтернет став дешевим і доступним. Що ж відбувається в регіонах? За словами Віталія Свистунова, менеджера з розвитку LG Smart TV, поширена думка про те, що там з доступом в світову павутину все дуже сумно, помилково. Далеко від столиці швидкість проникнення інтернету набирає обертів, що сприяє проникненню smart TV і зростанню його популярності в регіонах.

Безмежні можливості


Інше питання - розподіл грошових ресурсів в країні. Smart TV - ще не повсякденність, а нововведення, іграшка та іграшка все ще недешева для столичних мешканців, не кажучи вже про представників інших міст, серйозно поступаються Москві за середнім рівнем заробітку. Теоретично і виробники локального контенту в регіонах можуть розробляти свої сервіси для розумних новинок. Всі компанії з виробництва телевізорів відкриті для пропозицій, які розглядаються в індивідуальному порядку. Але, як пояснив «МП» представник Philips, який безпосередньо працює з тими, хто пропонує сервіси, це простіше зробити великої компанії хоча б тому, що в ній потрібно тримати людину, що займається безпосередньо сервісом для smart TV. Потрібно також розуміти, кому цей сервіс буде цікавий, який буде попит серед телеглядачів.

Втім, слово «телеглядач», поки ще асоціюється з лінійним телеперегляду, тепер неначе застаріло (як втім і слово «ящик» безглуздо застосовувати до плоских ТВ-панелям). Швидше за все, з телеглядача, людина, що сидить на м'якому домашньому дивані перед екраном, перетвориться в медіапользователя - адже він не просто дивиться, а вибирає, причому, не обов'язково зупиниться на відеоконтенті, а може вибрати текстові новини чи радіо сервіси. Без візуального ряду звучить музика із старих кінофільмів або віщає радіостанція в іншому визначеному форматі, у сучасних телевізорів прекрасний звук, що дозволяє насолоджуватися не тільки переглядом відео, але і фоновим слуханням. Якщо і цього користувачеві виявиться мало, в телевізорах smart TV є вбудований медіапрогравач, приєднавши до них флешку або жорсткий диск, пристрій буде відтворювати зберігається на зовнішньому носії контент. За HDMI або DLNA можна підключити до телевізора домашній кінотеатр, навіть телефон певного виробника (тієї ж марки, що і телевізор).

Деякі виробники вже вбудовують функції, що дозволяють записати телепередачу. Але, наприклад, в телевізорах Samsung, пишуться тільки цифрові канали. У них же є функція all share, яка «одружує» між собою всі пристрої. На телевізори Philips перенести контент з власного розумного мобільного телефону можна легким рухом по touch-screen екрану руки, тобто пальця.

Поки ефірне телебачення продовжує втішати себе статистикою включень домашніх телеустройств, що відбуваються просто за звичкою населення, яке найчастіше на екран і не дивиться, виробники телевізорів заявляють, що відхід від цієї звички - вже досить очевидне для індустрії явище. У будь-якому випадку, про новинку варто задуматися і виробникам контенту, і рекламодавцям.

Олександра Петькова



RATVODДата: П`ятниця, 07.12.2012, 20:36 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
OLED ТБ не стане святковим подарунком



Samsung і LG планували продавати широкоекранні телевізори високого дозволу на основі органічних світловипромінювальних діодів (OLED) ще в середині 2012 року. Уже початок грудня, а розрекламованих новинок не бачити.

За даними DisplaySearch, обмежена кількість апаратів OLED надійде в продаж наприкінці грудня, але їх в основному розкуплять рітейлери для демонстраційних показів. Основна маса населення так і не побачить новорічних еко-екранів.

Родзинка виставок 2012


Samsung і LG підлили масла у вогонь, презентувавши в січні OLED ТБ на Consumer Electronics Show, а в серпні - на торговому шоу IFA у Берліні. На відміну від сучасного технологічного стандарту LCD панелей із заднім підсвічуванням, дисплеї OLED самостійно продукують світло. Отже, на виході ви отримуєте більш яскраві кольори, чітку картинку в русі і кращий час реакції.

Проблема полягає в тому, що виробництво OLED панелей розміром з телевізор досить дороге задоволення. Іншими словами, перша партія довгоочікуваних апаратів виявиться не по кишені середньостатистичному покупцеві: 55-дюймова панель оцінюється в районі $ 8000 - $ 10,000.

З іншого боку, модулі OLED буде важко продавати по причині конкурентної переваги LCD телевізорів, які стоять в сегменті порівняно недорогої техніки преміум класу. Наприклад, на Amazon і Rozetka 55-дюймовий 3D LCD HDTV коштує $ 1200 - $ 1500 - на порядок дешевше, ніж OLED панель такого ж класу.

Хороші новини - вартість OLED телевізора буде падати протягом року, після його презентації, оскільки виробники активно шукають шляхи здешевлення нової технології. DisplaySearch все ще прогнозує активний продаж OLED ТБ в 2014 році в обсязі 1 мільйон одиниць; станом на 2016 рік, нові панелі захоплять 3% світового ринку телевізорів. Фахівці дослідницького центру стверджують, що два роки активної присутності на масовому ринку приведуть до 75% зниження ціни.

"Зелене світло" LCD


LCD списувати з рахунків ще зарано. Пенсіонер ТВ технологій знаходить нове життя завдяки сучасному формату Ultra High Definition, який пропонує дозвіл в чотири рази вище, ніж 1080p - "золотий стандарт" сучасних HD технологій. Ultra HD, раніше іменоване 4K, пропонує картинку із мінімальним піксельним дозволом 3840х2160. Заковика в тому, що LCD Ultra HD панелі мають мега розмір 84 дюйми і мега ціну - орієнтовно $ 20,000. Набагато дорожче очікуваної вартості OLED.

З іншого боку, LCD панелі роблять всі великі компанії побутової електроніки, і в майбутньому ціна може досягти свого мінімуму.



RATVODДата: Четвер, 16.01.2014, 15:53 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Доступні OLED телевізори з'являться не скоро



Те , що OLED технологія поки не здатна забезпечити споживчий ринок дисплеями за розумною вартістю , вже звучало неодноразово з вуст фахівців у даній галузі. А нещодавно до них приєднався і представник компанії, що вважає себе лідером у розвитку технології та виробництві OLED телевізорів.

Віце -президент Samsung Visual Display Business пан Кім нещодавно заявив , що доступних OLED телевізорів не буде ще років три-чотири. « Samsung спочатку передбачав у 2013 році , що ціни на OLED будуть знижуватися протягом двох або трьох років , але здається , виробничі перешкоди виявилися набагато більшими , ніж очікувалося ».

Те , що Кіму стало ясно сьогодні , ще минулого року передбачав президент компанії AUO Paul Peng , який заявив тоді , « пройде ще багато років , перш ніж OLED технологія дозріє до такої міри , щоб стати реальним конкурентом для РК дисплеїв . І не виключено , що в кінцевому рахунку OLED дисплеї так і не отримають масового поширення , подібно дисплеям SED » ( Surface - conduction electron Emission Display ) , по- російськи , люмінесцентні дисплеї з холодною емісією.

Очевидно , подібної точки зору дотримуються і Sony з Panasonic , які першими розробили OLED телевізори . А Sony навіть почала було їх і випускати. Сьогодні обидві японські компанії працюють над новим поколінням OLED технології , яка змогла б забезпечити рентабельне виробництво OLED панелей.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Tелевізори LCD, LED, OLED, SED » Розвиток телевізорів нового покоління
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024