FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 18:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Tелевізори LCD, LED, OLED, SED » Розвиток телевізорів нового покоління
Розвиток телевізорів нового покоління
RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 11:21 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Розвиток телевізорів

нового покоління


RATVODДата: П`ятниця, 05.02.2021, 22:04 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В 2021 році обсяги поставок телевізорів

перевищать
1 мільйон штук



Фото: GSMinfo

Незважаючи на те, що 8К-телевізори все ще залишаються дорогим задоволенням, автори
нового звіту, підготовленого Deloitte, вважають, що до кінця поточного року обсяги поставок телевізорів,
що підтримують такий високий стандарт чіткості, перевищать 1 мільйон одиниць.


Згідно зі звітом компанії Deloitte, частка ринку 8K-сумісних телевізорів в сегменті телевізорів преміум-класу по всьому світу збільшується. Мова йде про телевізори, середня ціна яких становить більше 2 500 доларів США, втім, ціни на ці пристрої в магазинах також продовжують знижуватися. Згідно зі звітом, очікується, що в цьому році буде продано близько мільйона 8K-телевізорів за ціною 3 300 доларів США - тобто, загальною вартістю в 3,3 мільярда доларів США.

Незважаючи на те, що продажі цих телевізорів з настільки високою роздільною здатністю йдуть повільно, попит на них в преміальних сегментах також неухильно зростає. В даний час щорічно в світі продається близько 220 мільйонів, з яких мільйон становить лише близько 0,5 відсотка від загального обсягу поставок. Коли в 2013 році було розпочато випуск 4К-сумісних телевізорів, компанії, які займалися їх продажем, зіткнулися з проблемою відсутності достатньої кількості контенту, записаного в даному дозволі, що унеможливлювало повноцінні демонстраційні покази можливостей таких телевізорів.

Проте, експерти Deloitte вважають, що 8К телевізори можуть і уникнути подібної проблеми, оскільки на ринку вже присутня певна кількість пройшовшого ремастеринг аналогового і цифрового контенту, який дозволяє глядачеві насолоджуватися картинкою в 8К. Як приклад можна назвати японську компанію NHK, яка демонструвала пройшовшу ремастеринг версію класичної «Космічної одіссеї 2001» року в форматі 8K ще в 2018 році. Крім того, більшість фільмів IMAX, знятих на плівку шириною від 65 до 75 мм, також можуть бути конвертовані в форматі 8K, і все більша кількість фільмів і серіалів знімаються з високою роздільною здатністю - такому, як 8K.

Примітним є також ще один аспект, який є ключем до зростання продажів панелей з високою роздільною здатністю, - це різниця в ціні між телевізорами стандартів 4K і 8K. У компанії Deloitte також вважають, що до 2022 року споживачі зможуть вибирати між кількома розмірами телевізорів з діагоналлю більше 65 дюймів, а діагональ 55 дюймів стане одним з найбільш популярних варіантів для телевізорів 8K: передбачувані поставки таких моделей перевищать 150 мільйонів штук.

Борис Скуратівський

05 лютого, 2021.



RATVODДата: Субота, 13.02.2021, 09:44 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Анонсована нова лінійка телевізорів Sony Bravia XR:

яку модель вибрати




У компанії Sony розповіли, що в 2021 році заплановано
виведення на світовий ринок сімейства телевізорів Bravia XR.


Воно складається з двох OLED пристроїв A90J і A80J. А також трьох LED моделей: Z9J 8K, X95J, X90J 4К.

Сторінки для цих товарів уже з'явилися на офіційному сайті вендора. Точні ціни оприлюднять пізніше. Також скоро користувачі дізнаються, коли можна буде купити OLED або LED телевізор Sony в Мойо.

Особливість новинок - Смарт-чіпсет Cognitive Processor XR з новими алгоритмами ІІ. Він застосовує розумні технології для створення графічних і звукових сцен.

Чим девайси LED відрізняються від OLED


У серію Bravia XR входять пристрої з LED і OLED матрицями. Різниця між ними обумовлена:

> типом використовуваних діодних елементів,
> принципами формування кольору.

LED-моделі з підсвічуванням на основі світлодіодних елементів. Для формування кольору на екрані, вона проходить через рідкокристалічну матрицю.

Дисплеї OLED-пристроїв виготовлені на основі органічних світлодіодів. За колір в них відповідає кожен доданий елемент окремо. Завдяки цій особливості виникає ефект самоподсвечівающіхся пікселів.

LED-екрани простіше у виготовленні, тому дешевше. OLED-панелі якісніше: на них зображення виглядає яскравіше і контрастніше завдяки оптимальній глибині чорного.

Яку нову розробку вибрати: 5 порад


Новинки Sony призначені для використання в домашніх і комерційних умовах.

1. Модель Z9J 8K LED представлена ​​в двох варіаціях - 75 і 85 дюймів
Призначається для установки в просторих приміщеннях, офісах, музеях і галереях. Роздільна здатність 8К дозволяє транслювати контент, відзнятий за допомогою професійного обладнання.

2. Телевізор A90J OLED (55 і 65 дюймів) - оптимальний варіант для вітальні, спальні або ігрової зони
Його переваги - розмір і якість картинки. Зображення на екрані виглядають саме так, як їх сприймає людське око в реальності.

3. Одну з трьох версій A80J OLED можна придбати для домашнього кінотеатру
Для цієї мети підійде 77-дюймова збірка. Версію на 55 або 65 дюймів доцільно встановити в офісному конференц-залі.

4. LED телевізор X95J підходить для комерційного використання
Його великий (від 65 до 85 дюймів) екран ULTRA HD коректно відображає будь-які зображення. Він ідеальний для трансляції мультимедійних презентацій або документальних відеороликів. Гарний для виведення відео під час ведення онлайн-переговорів.

5. 4К панель X90J з системою підсвічування Full Array LED
Варіант для користувачів, які планують замінити старий телевізор на сучасний. У тандемі з трехканальною Аудіопанеллю, він дозволить створити атмосферу кінотеатру. Годиться для проходження культових комп'ютерних та консольних ігор.

Всі моделі Bravia XR підійдуть для прихильників екологічного способу життя. В процесі виготовлення їх тильних панелей використовують до 40% переробляємих матеріалів. ТМ Sony виступає з ініціативами для запобігання кліматичним змінам, тому її продукція стає екологічніша.

MS bot

12 лютого, 2021.



RATVODДата: Середа, 26.01.2022, 09:45 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
2022 рік стане вирішальним для ринку

операційних систем смарт-телевізорів
.



Наприкінці минулого року у компанії Samsung заявили про намір
відкрити свою операційну систему для інших виробників телевізорів.


Про це рішення стало відомо лише через кілька місяців після того, як компанія LG почала ліцензувати свою платформу webOS TV для сторонніх виробників телевізорів, що, відповідно, повинно спричинити інтеграцію операційної системи LG до їхніх телевізорів. У LG вже повідомили про укладання угод із низкою виробників телевізорів – зокрема, з такими компаніями, як Konka та Blaupunkt.

ОС Tizen від компанії Samsung і webOS від компанії LG протягом багатьох років залишалися двома найбільш популярними платформами для смарт-телевізорів, проте, згідно з даними дослідження Dataxis, у 2020 та 2021 роках спостерігалося стрімке зростання Roku OS та Android TV від Google. Очікується, що така тенденція збережеться й у 2022 році. Roku іd Google, а також Amazon із системою Fire OS, кілька років тому вже почали ліцензувати свої телевізійні платформи для виробників другого та третього рівня.

Незважаючи на те, що в 2019 році операційна система від Roku вже претендувала на звання ОС, що найбільше продається в Північній Америці, для смарт-телевізорів (завдяки, зокрема, угодам з TCL і Hisense), їй ще належить зміцнити свої позиції на ринку смарт-телевізорів. за межами Північної Америки. Довгоочікуваний вихід на ринки Європи став нарешті реальністю минулого року – після появи у Великій Британії телевізорів TCL TV на платформі від Roku. У 2022 році ця тенденція має отримати свій розвиток на ринках інших країн Європи та Латинської Америки, вважають у Dataxis.

Компанія Amazon, у свою чергу, також зуміла пробитися на ринок Європи – це стало можливим завдяки партнерству з компанією Grundig у Німеччині та Австрії, а також з компанією JVC у Великій Британії. На тлі конкуренції з Samsung та LG на ринку операційних систем компанія Amazon, схоже, збирається кинути їм виклик також на ринку власне телевізорів: нещодавно в компанії озвучили плани щодо випуску смарт-телевізора власного виробництва. Таким чином, Amazon пішла стопами Comcast, що випустила серії Sky Glass і X-Class.

Цього року також очікується зростання поширення Google TV – наступника Android TV, а також River OS – альтернативи WebOS від LG.
Консолідація на переповненому ринку ОС для смарт-телевізорів може тривати ще кілька років, підбивають підсумки в Dataxis.

Борис Скуратовський

25 січня, 2022.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Tелевізори LCD, LED, OLED, SED » Розвиток телевізорів нового покоління
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024