FORUM TV-SATНеділя
28.04.2024, 07:29

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
RATVODДата: Середа, 12.05.2021, 10:38 | Повідомлення # 511
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Спортинг виграв

чемпіонат Португалії вперше з 2002 року



Фото - Getty Images

За 32 тури лісабонці жодного разу не програли


Лісабонський Спортинг достроково забезпечив собі чемпіонське звання в Португалії після перемоги над Боавіштою (1: 0) в матчі 32-го туру.

Команда Рубена Аморіма набрала 82 очка і стала недосяжною для конкурентів. На другому місці в даний момент йде Порту, на третій позиції - Бенфіка.

Варто відзначити, що Спортинг поки що жодного разу не програв по ходу нинішнього чемпіонату. На рахунку лісабонців 25 перемог і 7 нічиїх.

В останній раз зелено-білі ставали чемпіонами Португалії ще за підсумками сезону 2001/2002. Цей титул став для Спортинга 19-м в історії.

15 травня вже в якості чемпіона країни Спортинг зустрінеться з Бенфікою. Матч стартує о 20:00.

Автор: Влад Власенко

12 травня 2021




RATVODДата: Середа, 12.05.2021, 21:06 | Повідомлення # 512
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Шахтар підтвердив відхід Луїша Каштру


Луїш Каштру і Сергій Палкін, сайт Шахтаря

Луїш Каштру покинув Шахтар після двох років роботи.


Офіційний сайт Шахтаря повідомляє, що сьогодні, 12 травня, в готелі "Опера" відбулася зустріч генерального директора клубу Сергія Палкіна з Луїшем Каштру, на якій функціонер подякував наставнику за роботу з командою і вручив йому іменну футболку з цифрою 84 (стільки офіційних матчів "гірники" провели під керівництвом португальця) і пам'ятний сувенір від клубу.

Таким чином, Каштру завершив дворічний цикл і залишає Україну.

У першому сезоні Луїш привів Шахтар до чемпіонства, забезпечивши при цьому рекордний відрив чемпіона від срібного призера УПЛ - 23 очка. Також "гірники" дійшли до півфіналу Ліги Європи.

У поточному сезоні Шахтар під керівництвом Каштру програв боротьбу за чемпіонство Динамо і не зміг виграти Кубок України. У Лізі чемпіонів "помаранчево-чорні" посіли третє місце в групі з Реалом, менхенгладбахською Боруссією і Інтером. В 1/16 фіналу Ліги Європи донеччани пройшли Маккабі ТА, а в наступному раунді поступилися Ромі.

Всього в 84 матчах під керівництвом Луїша Каштру Шахтар здобув 51 перемогу, 16 раз зіграв внічию, 17 раз поступився.

Клуб подякував Каштру за роботу і побажав удачі в майбутньому.

Раніше повідомлялося, що наступним тренером "гірників" стане італієць Роберто де Дзербі

12 травня 2021

RATVODДата: П`ятниця, 14.05.2021, 09:28 | Повідомлення # 513
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Фінал Ліги чемпіонів-2021 офіційно перенесено



Фінальний матч Ліги чемпіонів між "Манчестер Сіті" і "Челсі"
пройде в Порту на "Ештадіу ду Драгау" 29 травня.


Спочатку поєдинок повинен був відбутися в Стамбулі на Олімпійському стадіоні.

Як повідомляється на офіційному сайті Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), таке рішення було прийнято через непросту ситуацію з COVID-19 в Туреччині, яка нещодавно була включена в "червоний список" країн, заборонених для відвідування в Великобританії. Незважаючи на всі спроби Футбольної асоціації Англії (ФА) домовитися про проведення фіналу на одному з місцевих стадіонів, цей варіант був відкинутий через коронавірусні обмеження в країні.

У продаж надійдуть по 6 тисяч квитків для вболівальників кожної з команд. Швидше за все, вони будуть розподілені між фанатами за результатами спеціальної лотереї.

Варто відзначити, що Стамбул мав прийняти фінал Ліги чемпіонів ще в 2020 році, але тоді вирішальні матчі, які пройшли в форматі Фіналу восьми, перенесли в Лісабон.

Як повідомляв OBOZREVATEL, "Манчестер Сіті" разом з українцем Олександром Зінченком пройшли ПСЖ за підсумками двоматчевого протистояння в півфіналі турніру, а "Челсі" без особливих проблем розправився з мадридським "Реалом".

Михайло Морозов

13 травня 2021




RATVODДата: П`ятниця, 14.05.2021, 09:30 | Повідомлення # 514
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
"Динамо" виграло Кубок України

з історичним досягненням Луческу




Київське "Динамо" у фіналі 30-го Кубку України перемогло луганську "Зорю" і в 13-й раз
оформило золотий дубль (раніше кияни завоювали чемпіонство), а також вдруге
у своїй історії зробило требл (плюс перемога в Суперкубку).


Наставник "Динамо" Мірча Луческу увійшов в історію України. Він став першим фахівцем, який завоював Кубок країни як тренер "Шахтаря" і "Динамо".

Поєдинок на міському стадіоні Тернополя ім. Романа Шухевича завершився в додатковий час із рахунком 1:0.

Команди з перших хвилин почали демонструвати силовий футбол, із великою кількістю єдиноборств, деякі з яких закінчувалися жорсткими стиками.

На 8-й хвилині Віталій Миколенко отримав серйозне пошкодження руки, і кілька хвилин намагався отямитися, ридаючи від болю. Лівий захисник киян так і не зміг відновитися, і його замінили на Караваєва.

"Зоря" з перших секунд позначала свою гру першим номером, пресингуючи столичних футболістів на їхній половині поля.

Господарі намагалися поступово відсунути гру ближче до штрафного суперника, але особливих загроз воротам Василя не створювали.

Набагато гостріше виглядали гравці "Зорі", не дозволяючи динамівцям привільно почуватися навіть біля своїх воріт. Матч часто переривався через часті порушення правил із боку обох команд.

"Динамо" намагалося шукати варіанти iз забiганням в атаку Родрігеса або Буяльського, але компактне розташування футболістів "Зорі" не давало ніякого вільного простору. У луганчан не було розривів між лініями в захисті й півзахисті.

В разі будь-якої загрози "Зоря" дуже швидко двома лініями відходила у захист, витісняючи київських гравців назад, до центрального кола.

Ближче до середини тайму гра стала гострішою, а м'яч менше був у центрі поля. На 38-й хвилині Бесєдін виконав удар, який став небезпечним у "Динамо" в поєдинку. Василь зміг врятувати ворота від імовірного гола.

Друга половина почалася з неймовірного моменту у Шапаренка. Микола здійснив сольний ривок, але його удар прийняла на себе поперечина. Було помітно, що в перерві Луческу знайшов потрібні слова для своїх гравців, і київська команда заграла помітно швидше.

На 62-й хвилині Бесєдін отримав ще кращий шанс забити гол, але після прострілу Циганкова не зміг з 11 метрів влучити в рамку.

До кінця основного часу глядачі голів так і не побачили, незважаючи на те, що ближче до забитого м'яча були "біло-сині".

Останні секунди пройшли в обопільних атаках, але на результаті це не позначилося.

Розв'язка настала в першому екстратаймі. На 99-й хвилині Родрігес утік від захисника, зробив простріл у цент воротарського, м'яч проскочив до Циганкова, який виявився абсолютно один на відстані 5 метрів від воріт.

Через 6 хвилин Жуніньо збив Буяльського у своїй штрафній, і Юрій Іванов поставив пенальті, який Циганков не зміг забити. Василь вгадав напрямок і відбив удар Віктора.

"Динамо""Зоря"1:0

Гол: Циганков (98)

На 105 + 2 хвилині Циганков не реалізував пенальті (воротар)

"Динамо": Бойко – Миколенко (Караваєв, 11), Забарний, Попов, Кендзера – Сидорчук – Шапаренко, Буяльський (Гармаш, 114), Родрігес (Де Пена, 118), Циганков – Бесєдін.


Запасні: Бущан, Лєднєв, Сідклей, Тимчик, Ванат, Сирота

"Зоря": Василь – Жуніньо, Вернидуб, Іванисеня, Фаворов – Назарин (Сайядманеш, 63) – Кочергін, Хомченовський – Юрченко (Цвек, 118) – Громов (Шахаб, 90 + 4), Кабаєв (Гладкий, 82).

Запасні: Шевченко, Руфат, Луньов, Абу Ханна, Циганікс.

Попередження: Шапаренко (35), Кендзьора (67), Сидорчук (90 + 3) – Вернидуб (14), Юрченко (52), Кочергін (76), Сайядманеш (90 + 3), Жуніньо (90 + 4), Іванисеня ( 111)

Як повідомляв OBOZREVATEL, у півфіналі "Динамо" обіграло "Агробізнес" (3:0) з міста Волочиськ Хмельницької області, а "Зоря" в серії пенальті перемогла "Олександрію".

Максим Іншаков

13 травня 2021


RATVODДата: Понеділок, 24.05.2021, 19:42 | Повідомлення # 515
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Соболь став чемпіоном Бельгії

у складі Брюгге



Едуард Соболь, Getty Images

Друге поспіль чемпіонство чорно-синіх


Захисник збірної України Едуард Соболь став чемпіоном Бельгії у складі Брюгге.

Команда Філіпа Клемана оформила чемпіонство, зігравши внічию з Андерлехтом (3: 3) в п'ятому турі плей-офф Про Ліги. Перед заключним матчем Брюгге випереджає Генк на три очки.



Соболь в нинішньому сезоні зіграв у 36 матчах Брюгге (25 в чемпіонаті), забив два м'ячі і віддав шість результативних передач.

У матчі з Андерлехтом Едуард відіграв всі 90 хвилин. За Андерлехт 85 хвилин відіграв інший захисник збірної України Богдан Михайличенко.

Для Брюгге і Соболя чемпіонський титул став другим поспіль. Всього чорно-сині виграли чемпіонат в 17-й раз.

Автор: Vladyslav Ch

21 травня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 24.05.2021, 19:50 | Повідомлення # 516
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Лілль став чемпіоном Ліги 1

в четвертий раз в історії



Лілль. Фото - Getty Images

Доги на одне очко випередили ПСЖ


Лілль на виїзді переміг Анже (2: 1) в 38-му турі чемпіонату Франції.

На 10-й хвилині зустрічі Джонатан Девід вивів Догів вперед. У кінцівці першого тайму Бурак Їлмаз подвоїв перевагу Лілля.

У компенсований до другого тайму час Анже скоротив відставання в рахунку зусиллями Анжело Фюльжені. Однак на більше господарів поля не вистачило.

За підсумками останнього туру Ліги 1 Лілль став чемпіоном Франції. Для Догів це четверте чемпіонство в історії і перше з сезону 2010/11.

Команда Крістофа Гальт на одне очко випередила ПСЖ. Паризький гранд вигравав Лігу 1 три роки підряду.

Ліга 1. 38-й тур

Анже - Лілль - 1: 2 (0: 2)

Голи: Фюльжені, 90 + 1 - Девід, 10, Йилмаз, 45 + 1


Автор: Всеволод Мазур

23 травня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 24.05.2021, 19:52 | Повідомлення # 517
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Чемпіонство Ман Сіті, фактор Фернандеша

і провал лондонських клубів



Манчестер Сіті, фото - Getty Images

Підсумки розіграшу чемпіонату Англії


Підійшов до кінця черговий сезон англійської Прем'єр-ліги: насичені 38 турів чемпіонату визначили нового володаря чемпіонського кубку, а також команди, які покинули елітний британський дивізіон. Це був дивовижний розіграш, який значну свою частину пройшов без уболівальників на трибунах, запам'ятався переносами матчів через коронавірус і пройшов під девізом боротьби з расизмом. У період пандемії керівництву ліги вдалося впоратися з усіма труднощами і провести черговий якісний чемпіонат, в якому було місце для інтриги, емоцій і несподіваних подій.

Чемпіонство Манчестер Сіті не викликає ніяких питань


Команда Пепа Гвардіоли провела неймовірно сильний сезон і заслужено повернула собі чемпіонське звання. Городяни не найкращим чином почали чемпіонат, втратили багато важливих очок на старті кампанії і навіть випали з першої десятки турнірної таблиці, але все ж знайшли в собі сили повернутися в гонку і стати головним фаворитом сезону. Ключовим відрізком для команди став зимовий період, коли Манчестер Сіті видав неймовірну переможну серію з 21 матчу, велика частина яких припала на ігри Прем'єр-ліги. Саме завдяки такому ривку, підопічним Гвардіоли вдалося спочатку вийти на перше місце, а потім відірватися від своїх головних конкурентів.

Манчестер Сіті не тільки грамотно скористався осічками своїх суперників, але і дійсно додав у ігровому плані в минулому розіграші АПЛ. Іспанський менеджер нарешті налагодив гру в обороні, яка стала діяти куди надійніше з приходом Рубена Діаша, а також зумів адаптувати команду під схему без чистого нападника, адже і Серхіо Агуеро, і Габріел Жезус пропустили істотний відрізок кампанії через травми. На перший план вийшли атакуючі хавбеки Городян - Кевін де Брейне, Ріяд Марез, Ілкай Гюндоган і Філ Фоден. І в цей раз виділити кращого футболіста в складі Манчестер Сіті неймовірно складно, адже вся команда провела дуже сильний сезон і справедливо достроково оформила чемпіонство за кілька турів до кінця АПЛ.

Гравець сезону - Бруну Фернандеш (Манчестер Юнайтед)


Португальський хавбек Червоних дияволів стрімко увірвався в англійський футбол ще в минулому році, коли практично наодинці витягнув Манчестер Юнайтед в зону Ліги чемпіонів на фініші чемпіонату. Вже тоді було ясно, що клуб з Олд Траффорд придбав неймовірно сильного футболіста, який відразу став лідером команди і буде надавати неоціненний вплив на її гру.

У свій перший повноцінний сезон в Англії Фернандеш не зменшив обороти, а продовжив радувати уболівальників Манчестер Юнайтед результативними діями. Так, Бруну не вдалося стати найкращим бомбардиром і асистентом чемпіонату, але його 18 влучних ударів і 12 результативних передач точно стали ключовим фактором прогресу підопічних Оле-Гуннара Сульшера в цьому сезоні.


Бруну Фернандеш, фото - Getty Images


У минулому розіграші здорово проявив себе Харрі Кейн, який традиційно забивав багато, а також незвично часто асистував, на своєму рівні грали лідери Манчестер Сіті, порадували гарною результативністю кращі бомбардири Лідса, Евертона і Астон Вілли, але ніхто з них не впливав так сильно на виступ своїх команд, підкріплену при цьому хорошими результатами, як робив це Бруну на Олд Траффорд. Манчестер Юнайтед навряд чи зумів би стати другим без Фернандеша в своєму складі, його дій на полі і лідерських якостей.

Тренер сезону - Пеп Гвардіола (Манчестер Сіті)


Менеджер Городян зумів вивести свою команду в лідери Прем'єр-ліги після невдалого старту кампанії і з тих пір Манчестер Сіті вже нікому не віддавав своє перше місце, а все більше нарощував відрив від конкурентів. Гвардіола створив команду, яка була на голову вище за інших колективів Прем'єр-ліги і провела черговий сильний сезон, не обмежившись лише одним трофеєм. У іспанського тренера Сіті в розпорядженні був відмінний і глибокий склад, який дозволяв йому правильно розподіляти сили своїх підопічних на дистанції і постійно застосовувати ротацію, на відміну від інших претендентів на титул, що грали, по суті, одним складом.

Читайте також: Чемпіонство Манчестер Сіті: кадрове багатство і тактична гнучкість

При цьому не можна не відзначити успіхи інших наставників, які зуміли проявити себе з позитивної сторони в минулому розіграші. Томас Тухель очолив Челсі в середині чемпіонату і виправив помилки, допущені Френком Лампардом, а також повернув Синіх в топ-4 за підсумками сезону. Девід Мойес, після багатьох невдач в інших клубах, перетворив Вест Хем з претендента на виживання в команду, яка потрапила в єврокубки і навіть деякий час йшла в зоні Ліги чемпіонів. Марсело Б'єлса разом зі своїм Лідсом очікувано наробив багато шуму в першому після довгої відсутності розіграші АПЛ, а Білі стали єдиною з трьох залетіли команд, якій вдалося зберегти місце в еліті.

Талант сезону - Філ Фоден (Манчестер Сіті)


Після відходу з Манчестер Сіті Давида Сільви, а також продажу Лероя Сані, головний тренер команди Пеп Гвардіола не став виходити на трансферний ринок і миттєво шукати пряму заміну своїм провідним футболістам. Так, було придбано Ферран Торрес, для якого дебютний сезон в Англії вийшов досить суперечливим, але основна ставка наставника Городян була зроблена на все ще юного Філа Фодена, якій провів свій перший по-справжньому сильний сезон на Етіхад.

Фоден до своїх 20 років вже став триразовим чемпіоном Англії, але всі титули і нагороди відходять на другий план, адже головне - в такому молодому віці Філ став ключовим футболістом команди Гвардіоли, який грав свою особливу роль на полі. Саме в минулому розіграші Прем'єр-лізги хавбек збірної Англії нарешті став повноцінним гравцем основи першої команди Манчестер Сіті, йому стали більше довіряти, а сам гравець відповів не по роках зрілою грою, забивши лише в чемпіонаті 9 голів і віддавши 5 результативних передач. Фоден є вихованцем Академії Городян і від цього його успіхи на футбольному полі стають ще більш цінними, враховуючи, як часто і давно критикували манчестерський клуб за відсутність по-справжньому своїх футболістів у складі команди.

Арсенал і Тоттенхем розчарували, Лестер знову провалив кінцівку


Перед останнім туром чемпіонату Англії лондонські Арсенал і Тоттенхем виявилися далеко за межами першої четвірки турнірної таблиці і вели боротьбу за потрапляння в новий європейський турнір - Лігу конференцій. Як і в минулому сезоні, столичні клуби розчарували своїм виступом в Прем'єр-лізі, не зумівши скласти гідну конкуренцію іншим командам. У Канонірів і Шпор різні проблеми в ігровому плані, але об'єднує їх відсутність солідної лавки для запасних, адже в критичні моменти і в Арсеналі, і в Тоттенхемі не було гравців, які зуміли б замінити лідерів. Як результат - Каноніри фінішували лише восьмими і вперше за останні 25 років не зіграють у єврокубках, а Шпори, нехай і пробилися в Лігу конференцій, але знову залишилися ні з чим за підсумками кампанії.

А ось Лестер Брендана Роджерса знову провів дуже сильний сезон і навіть отримав заслужену нагороду за свої старання - команда стала переможцем Кубка Англії. У чемпіонаті Англії лисицям багато хто передрікав падіння в середину турнірної таблиці, але підопічні Роджерса більшу частину сезону провели в першій четвірці і майже не було сумнівів в тому, що на цей раз Лестер все-таки проб'ється в Лігу чемпіонів. Але, як і в минулому сезоні, Лисиці дуже слабо відіграли кінцівку чемпіонату, підпустили до себе основних конкурентів, не впоралися з тиском і випали з топ-4, пропустивши вперед Ліверпуль і Челсі. Проте, з таким кадровим добором виконавців підсумкове п'яте місце - це хороший результат для Лестера, незважаючи на прикрий фінішний відрізок.

Кейн і Едерсон забрали індивідуальні нагороди


Нападник і головний бомбардир Тоттенхема останніх років провів один з кращих сезонів у своїй кар'єрі і складно навіть уявити, як низько перебували б Шпори в турнірній таблиці без Харрі Кейна. Форвард збірної Англії забив 23 голи і став кращим бомбардиром чемпіонату Англії, випередивши на один м'яч Мохамеда Салаха. Більш того, Кейн примудрився стати лідером за кількістю результативних передач - на його рахунку 14 ассистів і за цим показником він обійшов і Кевіна де Брейне, і Бруну Фернандеша. Майбутнє англійського форварда залишається неясним, адже до своїх 27 років Харрі так і не виграв жодного трофея. Кейн вже встиг натякнути, що готовий покинути Тоттенхем і розглядатиме різні варіанти продовження своєї кар'єри, а значить зовсім не виключено, що свій останній матч за лондонський клуб він вже відіграв.

Бразильський голкіпер Манчестер Сіті Едерсон другий рік поспіль став володарем «Золотої рукавички». Воротар Городян провів 19 «сухих» матчів в рамках англійської Прем'єр-ліги і за цим показником суттєво відірвався від своїх переслідувачів - у Едуара Менді з Челсі 16 ігор без пропущених голів. Едерсон - один з небагатьох футболістів Манчестер Сіті, місце якого в стартовому складі команди не піддається ротації, бразилець є важливим елементом команди Гвардіоли, роль якого не обмежується лише захистом власних воріт. Голкіпер Манчестер Сіті дуже часто починає атаки своєї команди і в структурі гри Городян займає особливе місце.

Звільнення сезону - Жозе Моуріньо покинув Тоттенхем


Звільнення Особливого ​​з лондонського клубу збіглося за часом зі створенням європейської Суперліги, і багато любителів конспірологічних теорій відразу ж почали говорити про те, що Моуріньо покинув Тоттенхем через небажання брати участь в новому турнірі. Правда ж полягає в тому, що португалець покинув свій пост виключно через негативні результатів на футбольному полі і не найкращою атмосферою всередині команди і за її межами. Шпори безнадійно відстали від першої четвірки, феєрично вилетіли з Ліги Європи, а в фіналі Кубка англійської ліги, який лондонці в підсумку програли, Моуріньо навіть не дали можливість вивести команду на поле.

Читайте також: Тоттенхем очікувано звільнив Моуріньо. Португальцю пора відпочити від футболу

Вже по ходу сезону було ясно, що у Жозе не йдуть справи в Тоттенхемі, але все ж не було відчуття, що керівництво клубу піде на такий радикальний крок за два місяці до кінця чемпіонату. Португалець пропрацював в Лондоні всього 17 місяців, не виграв жодного трофею і більше запам'ятався своїми різкими висловлюваннями, ніж позитивними результатами. Моуріньо пішов з чергового клубу, традиційно забравши з собою солідну неустойку і навіть встиг знайти нове місце роботи - з наступного сезону португалець буде очолювати Рому. А ось Тоттенхем поки так і не визначився з новим наставником і на цей раз боси Шпор будуть куди більш ретельніше вибирати чергового менеджера.

Боротьби за виживання не вийшло


Шеффілд Юнайтед, Вест Бромвіч і Фулхем покинули Прем'єр-лігу за підсумками розіграшу і так вже вийшло, що в цьому сезоні боротьби за збереження прописки в еліті не вийшло. З найперших турів ці три клуби виявилися в нижній частині турнірної таблиці, а ближче до середини чемпіонату їхнє становище і зовсім стало безнадійним, адже всі інші команди відірвалися від небезпечної зони на безпечну відстань. Найгіршою командою АПЛ став Шеффілд Юнайтед, який першим оформив виліт і став головним розчаруванням сезону, особливо після досить успішної минулої кампанії.

Вест Бромвіч і Фулхем намагалися повернути інтригу в боротьбі за місце під сонцем, але всі спроби Дроздів і Дачників піднятися вище і поліпшити своє турнірне становище виглядали жалюгідно і в підсумку провалилися. Сем Еллердайс не зміг врятувати черговий англійський клуб від вильоту, незважаючи на обнадійливий старт з Вест Бромвіч, а Фулхем разом зі Скоттом Паркером виглядав дуже нестабільно, часто програвав і багато пропускав. Але головною проблемою всіх трьох команд став кадровий потенціал - з таким підбором гравців розраховувати на щось більше, ніж місце внизу турнірної таблиці, спочатку було проблематично.

Третє чемпіонство Зінченко, чергова невдача Ярмоленко


Український захисник Манчестер Сіті Олександр Зінченко давно став футболістом основи першої команди Городян, але минула кампанія складалася для нього дуже складно. На старті чемпіонату Зінченко грав мало, багато пропустив через травму і тоді навіть здавалося, що українцеві буде дуже складно повернутися в обойму команди Пепа Гвардіоли, враховуючи наявність в складі Бенжамена Менді і Жоау Канселье.

Але Олександр в черговий раз продемонстрував свій характер і завзятість, зумів повернути собі місце в основному складі команди, зігравши лише в Прем'єр-лізі 20 матчів в цьому сезоні. Хороший результат для українського захисника, знаючи про часту ротацію у виконанні Гвардіоли - розраховувати на більшу було дійсно непросто. До того ж, Зінченко дуже часто грав в матчах проти топових англійська клубів, що говорить про довіру іспанського менеджера до українського легіонера. А третій титул чемпіона Англії став для Олександра заслуженою нагородою за виконану роботу і гру на лівому фланзі захисту Городян.


Олександр Зінченко, фото - Getty Images


А ось Андрій Ярмоленко не може похвалитися подібними індивідуальними досягненнями, незважаючи на ту обставину, що його Вест Хем істотно додав в минулому розіграші чемпіонату Англії. Молотобійці зуміли пробитися в єврокубки за підсумками сезону і навіть деякий час йшли в зоні Ліги чемпіонів, тому їх прогрес не піддається жодним сумнівам. На жаль, роль українця в цьому успіху лондонців мінімальна, адже Ярмоленко провів дуже слабкий сезон, зігравши всього 15 матчів в Прем'єр-лізі, при цьому тільки в одному з них Андрій вийшов на поле в стартовому складі лондонців і зумів занести до свого активу всього одну результативну передачу.

Більшу частину другої половини сезону Ярмоленко і зовсім пропустив через чергову травму, які стала звичною справою для українця в його європейський період кар'єри - граючи в Німеччині та Англії, українцеві так поки і не вдалося провести хоча б один сезон без серйозного пошкодження. Андрій повернувся в лад в квітні, але так і залишився для Девіда Мойєса лише гравцем резерву і ротації, на якого він явно не розраховує. Влітку знову підніматиметься питання про майбутнє українця, адже в Лондоні напевно будуть не проти розлучитися з ним, з огляду на велику зарплату Андрія, його вік і постійні травми. З іншого боку, в наступному сезоні Вест Хем буде грати в єврокубках, і такий футболіст явно може стати в нагоді команді при великій кількості матчів у всіх турнірах.

Протест сезону


У квітні інформаційний простір по всьому світу підірвала новина про створення європейської Суперліги - нового турніру, в який повинні були увійти провідні клуби континенту. Найбільше представництво було у англійських команд - Арсенал, Манчестер Сіті, Манчестер Юнайтед, Ліверпуль, Тоттенхем і Челсі стали учасниками нового турніру, не подумавши про наслідки. Вболівальники всіх цих клубів висловили своє незадоволення таким рішенням і стали влаштовувати акції протестів по всій країні, які миттєво дали результат - Суперліга розвалилася за лічені дні, після того як англійські клуби один за одним почали виходити з нового змагання.

Далі інших пішли вболівальники Манчестер Юнайтед, які на початку травня влаштували найбільший протест за останні кілька років, зірвавши принциповий матч проти Ліверпуля на Олд Траффорд в 34-му турі АПЛ. Фанати Червоних дияволів "воюють" з керівництвом клубу вже не перший рік, а створення Суперліги і участь в цьому турнірі Манчестер Юнайтед стало черговим приводом для уболівальників проявити своє небажання бачити на чолі клубу сімейство Глейзерів. До слова, Джоель Глейзер повинен був стати одним з віце-президентів створеного турніру і ця обставина точно не додала американцеві шанувальників в Манчестері.


Фото - Getty Images


Фанати МЮ влаштували велику акцію по шляху на Олд Траффорд, запускали сигнальні ракети і блокували вхід в готель команди перед матчем. А кульмінацією протесту став прорив на стадіон і тривале перебування на полі з вигуками проти Глейзерів і головним посилом протесту: саме вболівальники Манчестер Юнайтед вирішуватимуть, коли грати їх улюбленій команді. Зустріч проти Ліверпуля в умовах, що склалися перенесли на інший термін, але і це не зупинило шанувальників Червоних дияволів, які продовжують свої акції до сих пір і навіть прийшли на Олд Траффорд з жовто-зеленою символікою на перший домашній матч з уболівальниками проти Фулхема. Конфлікт між сторонами далекий від вирішення і навряд взагалі буде вирішений, але в кінці сезону повинна відбутися зустріч фанатів з керівництвом клубу, на якій вболівальники МЮ зможуть особисто заявити Глейзерам про свої претензії.

Момент сезону - рятівний гол Аліссон


На фініші чемпіонату Англії Ліверпуль виявився в дуже складному становищі, адже для потрапляння в топ-4 турнірній таблиці команді Юргена Клоппа потрібно було вигравати всі свої матчі. Після перемоги над Манчестер Юнайтед, Червоні приїхали в гості до Вест Бромвіч, який до того моменту давно оформив виліт в Чемпіоншип і просто догравав сезон. Але той поєдинок складався для Ліверпуля дуже непросто, до кінця основного часу рахунок залишався 1: 1 і на допомогу гостям прийшов голкіпер Аліссон, який прибіг на кутовий своєї команди і точно пробив головою у вирішальний момент гри.

Після цього матчу Ліверпуль впевнено обіграв Бернлі і Крістал Пелас і таки пробився в Лігу чемпіонів, але саме м'яч бразильського кіпера став вирішальним для Червоних в боротьбі за місце в першій четвірці. Аліссон став першим голкіпером в історії Ліверпуля, якому вдалося забити гол з гри і лише шостим воротарем в історії Прем'єр-ліги, що зумів відзначитися в чужих воротах. Свій гол бразилець присвятив батькові, який помер півроку тому, і такий момент дійсно можна називати найбільш знаковим і таким, що запам'ятається в минулому сезоні.

Прощання сезону


За два місяці до кінця чемпіонату Англії стало відомо про те, що нападаючий Серхіо Агуеро покине Манчестер Сіті і з наступного сезону захищатиме кольори іншої команди. Аргентинського форварда можна сміливо називати кращим футболістом Городян останніх десяти років, результативні удари якого принесли клубу чимало трофеїв, а вболівальникам подарували масу незабутніх емоцій. Чого тільки вартий переможний м'яч у ворота КПР в останньому турі сезону 2011/2012 в компенсований час, який приніс Манчестер Сіті чемпіонський титул - такі моменти назавжди залишаться в історії Прем'єр-ліги.


Фото - Getty Images


В останні роки Агуеро став грати все менше, виною цьому стали постійні травми, які часто переслідували аргентинця на Етіхад, але навіть при цьому Серхіо залишався головним нападником команди і її основною надією в атаці. У свій останній сезон в Манчестері аргентинський форвард став найтитулованішим футболістом в історії Сіті, додавши до своєї колекції нагород чергове чемпіонське звання і Кубок англійської ліги. Проте, свій найбажаніший трофей Агуеро з городянами поки не виграв - зовсім скоро він отримає можливість підняти кубок Ліги чемпіонів над головою, якщо його команда зуміє перемогти в головному матчі сезону.

Читайте також: Серхіо Агуеро: людина, яка змінила все

Перед своїм останнім матчем за Манчестер Сіті в англійській Прем'єр-лізі проти Евертона, футболісти Городян влаштували коридор пошани для кращого бомбардира в історії клубу. Аргентинець залишився в запасі на цю гру, але вийшов у другому таймі і примудрився зробити дубль в дуже знаковому для себе поєдинку перед очима вболівальників Сіті, які вперше за дуже довгий час були присутні на трибунах. Цей дубль дозволив Серхіо досягти позначки в 184 голи за Манчестер Сіті в АПЛ, і він став рекордсменом ліги за кількістю голів, забитих за один клуб. Вже після гри Агуеро заслужено підняв над головою свій п'ятий чемпіонський кубок, а партнери по команді влаштували йому незабутнє прощання з Прем'єр-лігою.



Автор: Єгор Данілов

24 травня 2021.


RATVODДата: Понеділок, 24.05.2021, 22:10 | Повідомлення # 518
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Шевченко: "Задоволений грою і діями

молодих футболістів, вони сприймають наші вимоги»



Андрій Шевченко, Getty Images

Тренерський штаб збірної України отримав важливу інформацію
про стан гравців перед Євро-2020


Головний тренер збірної України Андрій Шевченко підвів підсумки товариського матчу з Бахрейном (1 : 1). Фахівець відзначив, що задоволений тим, як діяли молоді гравці національної команди.

Також Шевченко оцінив гру нападника Артема Довбіка, який відзначився результативною передачею.

«Для нас було важливо отримати інформацію, в якому стані знаходяться зараз гравці, адже тиждень тому деякі з них відставали. Подивимося статистику, скільки вони пробігли, подивимося, як вони відновлюються. Я розглядаю цю гру як підготовку до Євро. Команда була під навантаженнями, ми не готувалися безпосередньо до цього матчу, ми готуємося до фінального турніру чемпіонату Європи», - сказав Шевченко.

«В цілому я задоволений грою, задоволений діями молодих футболістів, вони сприймають наші вимоги. Тижневий цикл тренувань був дуже продуктивним, в футболі дуже важлива саме підготовка».

«Яремчук приїде на збір і пройде обстеження. Подивимося на його результати. Лікар з ним розмовляв, наскільки відомо, травма незначна».

«Довбік? Коли нападник виходить, він повинен забивати. Артем мав моменти, але не реалізував їх. У той же час він добре рухався, взяв участь в гольовій комбінації. Йому треба прогресувати. Зараз говорити, що Довбік вже готовий грати за збірну, ще не можна, але у нього є якості, які дозволяють йому скласти конкуренцію іншим форвардам».

Дивіться також: Україна - Бахрейн. Відео голів та огляд матчу

Наступний товариський матч в рамках підготовки до Євро-2020 команда Шевченка проведе проти Північної Ірландії. Спаринг відбудеться 3 червня в Дніпрі. 7 червня Україна зустрінеться з Кіпром в Харкові.

Джерело: УАФ

Автор: Всеволод Мазур

24 травня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 31.05.2021, 07:19 | Повідомлення # 519
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Челсі переміг Манчестер Сіті

і виграв Лігу чемпіонів 2020/21



Манчестер Сіті - Челсі. Фото - Getty Images

Лондонський клуб став володарем трофея вдруге в історії


Челсі мінімально переміг Манчестер Сіті (1 : 0) у фінальному матчі Ліги чемпіонів сезону 2020/21. Поєдинок пройшов в Порту з обмеженою кількістю глядачів.

На початку зустрічі Челсі діяв активніше, але Тімо Вернер не зміг реалізувати свої моменти. Манчестер Сіті міг вийти вперед в середині першого тайму, але Антоніо Рюдігер заблокував удар Філа Фодена.

На 41-й хвилині Челсі повів в рахунку зусиллями Кая Хаверца. Після перерви команда Пепа Гвардіоли кілька разів загрожувала воротам суперника, але відігратися не змогла.

Відзначимо, що в першому таймі травму отримав захисник Челсі Тіаго Сілва. У другій половині зустрічі через пошкодження поле достроково покинув півзахисник Манчестер Сіті Кевін Де Брейне.

Український захисник Олександр Зінченко вийшов в старті Манчестер Сіті і провів на полі весь поєдинок.

Дивіться також: Манчестер Сіті - Челсі. Відео голів та огляд матчу

Челсі став переможцем Ліги чемпіонів удруге в історії. Раніше Сині ставали володарями трофея в 2012 році. Для Манчестер Сіті це був перший фінал Ліги чемпіонів.

У матчі за Суперкубок УЄФА Челсі 11 серпня зустрінеться з Вільярреалом. Жовта субмарина в фіналі Ліги Європи перемогла Манчестер Юнайтед (1:1, 11:10 пен.).

Ліга чемпіонів. Фінал

Манчестер Сіті - Челсі - 0 : 1 (0 : 1)

Гол: Хаверц, 42


Автор: Всеволод Мазур

29 травня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 31.05.2021, 08:16 | Повідомлення # 520
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Рекорд Менді, феномен Тухель, досягнення Канте:

15 фактів про перемогу
Челсі у фіналі Ліги чемпіонів-2020/2021



Фото - Getty Images

Індивідуальні та командні результати Челсі і Манчестер Сіті


Захисник Челсі Маркос Антоніо став першим онуком переможця Ліги чемпіонів, який виграв турнір. Дід гравця Синіх - Маркітос Алонсо, який також виступав на позиції захисника, брав Кубок чемпіонів п'ять разів поспіль в складі Реала - з 1956 по 1960 рік.

Нголо Канті - єдиний футболіст Челсі, який взяв участь у всіх 13 матчах Ліги чемпіонів нинішнього сезону. У Манчестер Сіті у всіх поєдинках турніру зіграли два футболісти - Бернарду Сілва і Філіп Фоден.

Дивіться також: Манчестер Сіті - Челсі. Відео голів та огляд матчу

Пеп Гвардіола програв перший фінал біля керма Манчестер Сіті. Іспанський фахівець очолив Сіті в 2016 році, а Городяни виграли сім фіналів під його керівництвом. Останній раз Гвардіола програвав фінал крупного кубкового турніру в сезоні 2010/11. Тоді Пеп керував Барселоною, яка поступилася Реалу у Кубку Іспанії (0 : 1).

Читайте також: Гвардіола: «Для всього першого фіналу Ліги чемпіонів ми зіграли добре»

Півзахисник Челсі Крістіан Пулішіч став першим американцем, який зіграв у фіналі ЛЧ і другим, хто виграв його. Першим переможцем був Джован Кіровські, який виграв трофей у складі Боруссії в 1997, але на полі у ​​фіналі не з'явився.

Наставник Челсі Томас Тухель став першим тренером, який вийшов у фінал Кубка / Ліги чемпіонів в двох сезонах поспіль з різними клубами. Рік тому німецький фахівець очолював ПСЖ і поступився Баварії. Перемігши Челсі Тухель уникнув долі Ліппі і Купера, які програли фінал Ліги чемпіонів в двох сезонах поспіль: перший - в 1997-м і 1998-м рр., Очолюючи Ювентус, другий - в 2000-м і 2001-м, будучи головним тренером Валенсії .

Читайте також: Тухель: «Нам потрібно звикнути до того, що сталося, і тиждень-другий порадіти»

Другий трофей Ліги чемпіонів Челсі завоював, другий раз змінивши тренера по ходу сезону. У нинішньому розіграші Лемпарда змінив Тухель, а в 2012-му Віллаш-Боаша по ходу сезону поміняв Роберто Ді Маттео.


Томас Тухель, Getty Images


Пеп Гвардіола програв Томасу Тухелю третій матч поспіль. При цьому іспанський фахівець на чолі Сіті програв Челсі сім матчів. Це найгірший результат Гвардіоли в Манчестері в протистояннях з англійськими клубами.

Третю Лігу чемпіонів поспіль виграв німецький тренер. У 2019-му успіх з Ліверпулем святкував Юрген Клопп, в 2020-му з Баварією виграв Ханс-Дітер Флік, в 2021-му - Томас Тухель переміг разом з Челсі.

Третім українцем, який зіграв у фіналі Ліги чемпіонів, став півзахисник Манчестер Сіті Олександр Зінченко. Раніше в фіналі найпрестижнішого клубного турніру Європи грали Андрій Шевченко і Анатолій Тимощук.

Читайте також: Канті визнаний кращим гравцем фіналу Ліги чемпіонів

Чотири голи в 13 матчах Ліги чемпіонів пропустив Челсі в нинішньому розіграші.

Шостим футболістом в історії, який виграв Лігу чемпіонів, чемпіонат світу і Англійську Прем'єр-лігу, став півзахисник Челсі Нгола Канті. Раніше подібне вдавалося лише Тьєррі Анрі, Фаб'єн Бартезу, Жерару Піке, Жуліано Беллетті і Педро.

Лише в семи матчах їз 13-ти Челсі забивав більше одного гола за гру. При цьому, лише дві зустрічі Сині завершили без забитих голів.

Дев'ять «сухих» матчів в цьому розіграші Ліги чемпіонів провів воротар Челсі Едуар Менді. Це рекорд для дебютантів турніру.

11 футболістів забивали за Челсі в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів. Кращий снайпер команди в турнірі - Олів'є Жиру (шість голів).

Нинішній Кубок європейських чемпіонів - ювілейний, 30-й трофей в колекції Челсі. В активі Синіх - шість чемпіонських титулів в Англії, 8 Кубок країни, 5 Кубків ліги і чотири Суперкубка. В Європі у Челсі за дві перемоги в Лізі чемпіонів, Лізі Європи і Кубку володарів кубків, а також виграш Суперкубка УЄФА.

Автор: SPORTARENA.com

30 травня 2021.




RATVODДата: Субота, 05.06.2021, 08:17 | Повідомлення # 521
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ребров офіційно покинув Ференцварош


Сергей Ребров, fradi.hu

Українець вже має пропозиції про подальше працевлаштування


Ференцварош оголосив про припинення співпраці з головним тренером Сергієм Ребровим.

Українець керував командою з літа 2018 року і тричі приводив Фраді до звання чемпіона Угорщини.

«Хотів би подякувати клубу та всіх фанатів Ференцвароша за те, що підтримували мою роботу. Ми разом домоглися успіху, я радий, що зміг попрацювати з таким популярним клубом з довгою історією», – наводить клуб прощальні слова Реброва.

Уже в червні Ребров підтвердив, що має пропозиції про подальше працевлаштування. Його пов’язували з АЕКом в Греції і Тоттенхемом в Англії.

Кар’єру головного тренера Ребров почав в Динамо, після чого провів рік на чолі саудівського Аль-Ахлі. З київським клубом наставник двічі ставав чемпіоном України.

Автор: Сергей Олексюк

04 червня 2021.




RATVODДата: Субота, 05.06.2021, 08:42 | Повідомлення # 522
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Суперкубок УЄФА офіційно

призначений на
11 серпня в Белфасті



Віндзор Парк, Белфаст. Фото - Getty Images

За трофей поборються Челсі і Вільярреал


УЄФА офіційно підтвердив дату і місце проведення матчу за Суперкубок Європи.

Поєдинок між англійським Челсі та іспанським Вільярреалом відбудеться в столиці Північної Ірландії – Белфасті. Матч на стадіоні Віндзор Парк пройде в середу, 11 серпня.

Челсі в сезоні 2020/21 вдруге у своїй історії виграв Лігу чемпіонів. У вирішальному матчі турніру команда Томаса Тухеля здолала Манчестер Сіті (1:0).

Вільярреал у фіналі Ліги Європи обіграв Манчестер Юнайтед у напруженому матчі. Основний час завершився з рахунком 1:1, а Жовта субмарина перемогла лише в серії пенальті – 11:10.

Чинний володар Суперкубка Європи – Баварія. У 2020 році мюнхенці в Будапешті обіграли Севілью (2:1).

Автор: Влад Власенко

04 червня 2021.




RATVODДата: Субота, 05.06.2021, 22:20 | Повідомлення # 523
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Металіст 1925 обіграв Кремінь

і вийшов в УПЛ



Фото - metalist1925.com

Крім розгрому кременчужан, склався пасьянс ще і з провалом конкурентів


Харків'яни не мали права на осічку. По-перше, їх незаплановані весняні втрати ускладнили їх становище - Металіст 1925 дав до себе наблизитися конкурентам, і тепер змушений догравати сезон на нерві, тоді як Верес і Чорноморець можуть працювати в режимі тренувань з підвищеною відповідальністю. Мусимо пам'ятати гості і ще два моменти: домашня поразка в першому колі (одна з найбільш бляклих ігор сезону), а також те, як інші сильні команди часто втрачали очки на «Кремінь-Арені», борючись не тільки з суперником, але і з тутешнім штучним покриттям.

До того ж, раптово проблемної для Металіста 1925 стала позиція форварда. Вибув до кінця сезону Дерек, був вилучений в програному матчі з Чорноморцем Паламар. Залишався молодий Блажко та експерименти. Що стосується господарів, у них вибув через перебір карток крайок Бичков. А талановитого атакуючого хава Сорокіна, який, власне, дуже непогано проявив себе восени, ще під час зимової перерви забрав з оренди назад Ковалівський Колос.

З перших хвилин гості понеслися вперед. По воротах колишніх одноклубників пробивав Шершень, слідом - Дмитренко, Батюшін, Голодюк. І при цьому, зіграй Галата холоднокровніше, саме Кремень міг би відкривати рахунок на 12-й хвилині. Металіст 1925 прийняв цю інформацію до відома і незабаром повів в рахунку. Габелок подав по середній висоті з правого флангу і Блажко пробив. Воротар парирувати м'яч не зумів, на лінії намагався виручити кременчужанин Бєлоусов, але лише в підкаті підправив м'яч у сітку - 0 : 1. Поки авторство пишуть на Блажко (якщо так, це дебютний гол 20-річного форварда), але не здивуємося, якщо в підсумковому протоколі досвідченого рефері Пасхалі цей момент трактують і як автогол - захисник виносив м'яч із стрічки.

Був у господарів перспективний штрафний, але Демченко пробив туди, де чергував воротар. А от харків'яни десь з третьої спроби закріпили свою перевагу. Голодюк шикарною передачею на хід вивів на Данковича Батюшіна, і Юрій якось правої шведи влучно пробив повз голкіпера - 0 : 2. Вперше за місяць забиває Батюшін, це його 4-й гол за харків'ян і 11-й в чемпіонаті в цілому (раніше він грав за сусідній Гірник-Спорт). А буквально через три хвилини рахунок став розгромним. Габелок знову своєї лівою ногою викрутив м'яч з правого флангу і Голодюк на мить випередив воротаря і забив головою - 0 : 3. Третій гол Олега, він травмувався, його забиваючи.

Двічі (і до перерви, і після) претендував на пенальті активний Дмитренко. Від господарів проявляв активність Галата - Сидоренко відбивав відразу кілька його ударів, хлопець постійно шукав моменти, але ніяк не щастило пробити так, щоб досвідчений харківський воротар залишився не при справах. Після такої переконливої переваги харків'ян другий тайм можна було не проводити «при повній перевазі». Проте, він відбувся. Блажко, Дмитренко, який встиг повернутися з молодіжної збірної Криськів створили відразу кілька моментів, а забив ще раз Батюшін. Претендент на звання кращого бомбардира скористався пасом Габелко, переклав собі м'яч під праву ногу і на виконання пробив із середньої дистанції в кут - 0 : 4.

Набравши 56 очок, Металіст 1925 скористався невдачами конкурентів і достроково підвищився в класі. Пасьянс в Першій лізі склався.

В середині поля гості домоглися повної перемоги, а їх мозковим центром виявився Габелок. У трьох з чотирьох результативних комбінацій він виступив асистентом.

Кремінь (Кременчук) - Металіст 1925 (Харків) - 0: 4

Голи: Блажко, 21, Батюшін, 31, 74, Голодюк, 34


Кремінь (стартовий склад): Данкович, Білоусов, Курелех, Головко, Мягков, Демченко, Сантос, Семенов, Білоус, Луїз Фернандо, Галата. Запасні: Олійник, Мілесін, Дудка, Кучеренко, пуди, Кривенко, Молько, Мурашов.
Головний тренер: Сергій Свистун.

Металіст 1925 (стартовий склад): Сидоренко, Жичиков, Ткачук, Шершень, Западня, Кольцов, Дмитренко, Голодюк, Габелок, Батюшін, Блажко. Запасні: М.Коваленко, Дьяков, Пець, І.Коваленко, Цвіренко, Резепов, Ндукве, Савін, Криськів, Холод, Савицький.
Головний тренер: Валерій Кривенцов.


Кременчук, стадіон «Кремінь-Арена» імені Бабаєва. 17:30

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)



Автор: Лев Зінгер

05 червня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 07.06.2021, 11:42 | Повідомлення # 524
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Німеччина мінімально перемогла Португалію

і виграла молодіжний чемпіонат Європи



Німеччина U-21, Getty Images

Переможний м'яч на рахунку Лукаса Нмечі


У фіналі молодіжного чемпіонату Європи з футболу, який проходив в Словенії та Угорщини, збірна Німеччини мінімально обіграла Португалію – 1 : 0.

Єдиний м’яч у складі Бундестім до 21 року забив на 49-й хвилині Лукас Нмеча з Андерлехта. Асистував йому Боте Баку.

Німці в груповому етапі молодіжного Євро зайняли лише друге місце, обійшовши Румунію і Угорщину, але поступившись першим місцем квартету Нідерландам. У плей-офф Німеччина U-21 пройшла Данію (3:2) і Нідерланди (2:1).

Нагадаємо, що німецька молодіжка також грала в фіналі попереднього Євро в 2019 році, проте у вирішальному матчі сильнішою була Іспанія (1:2).

Чемпіонат Європи до 21 року. Фінал
Німеччина U-21 – Португалія U-21 – 1:0 (0:0)
Гол: Нмеча, 49


Автор: Влад Власенко

06 червня 2021.




RATVODДата: Вівторок, 08.06.2021, 08:32 | Повідомлення # 525
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Україна розгромила Кіпр

у останньому спарингу перед Євро-2020



Україна - Кіпр. Фото - Getty Images

Команда Шевченка забила супернику чотири м'ячі


Збірна України розгромила Кіпр (4 : 0) в товариському матчі. Спаринг пройшов на ОСК Металіст у Харкові.

Команда Андрія Шевченка вийшла вперед в кінцівці першого тайму. Андрій Ярмоленко був точний з одинадцятиметрової позначки. В епізоді з пенальті червону картку отримав захисник гостей Андреас Панайоту.

На 45 + 2-й хвилині Олександр Зінченко подвоїв перевагу української збірної. Гравець Манчестер Сіті також реалізував пенальті.

Після перерви Україна відзначилася ще двічі. Результативні удари на рахунку Романа Яремчука і Ярмоленко.

Дивіться також: Україна - Кіпр. Відео голів та огляд матчу

Це був останній спаринг збірної України перед Євро-2020. Раніше команда Шевченка зіграла внічию з Бахрейном (1 : 1) і перемогла Північну Ірландію (1 : 0).

Перший матч на чемпіонаті Європи Україна проведе 13 червня проти Нідерландів. Також в рамках групового етапу синьо-жовті зіграють з Північної Македонією і Австрією.

Товариський матч
Україна - Кіпр - 4: 0 (2: 0)
Голи: Ярмоленко, 37 (пен.), 65, Зінченко, 45 + 2 (пен.), Яремчук, 59
Вилучення: Панайоту, 36


Автор: Всеволод Мазур

07 червня 2021.




Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024