FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 13:32

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини БІАТЛОНу (Обговорення дозволено !!!)
Новини БІАТЛОНу
RATVODДата: Вівторок, 28.02.2012, 00:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
RATVODДата: Четвер, 14.01.2016, 22:24 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Рупольдинг 2016.

Стартові склади гонок в п'ятницю




Завтра, 15 січня, в Німеькому Рупольдінгу пройде естафетна гонка у чоловіків. Тренери української збірної вдалися до мінімальних змін у порівнянні з командної гонкою в Хохфільцені: замість відсутнього на цьому етапі Кубка світу Артема Прими, на третьому етапі виступить добре виявив себе протягом останнього тижня Віталій Кільчицький. В іншому і склад, і розстановка нашої команди аналогічні "австрійським".

Що стосується головних претендентів на медалі, то звертає на себе увагу експеримент, на який пішли французи: Мартен Фуркад вперше за дуже довгий час пробіжить НЕ четвертий етап - завтра лідер Кубка світу піде другим у своїй команді, а фінішувати буде Кантен Фійон Майї. В останній раз до цього Мартен був позбавлений від ролі фінішера в сезоні 2008/09, коли на еатпе Кубка світу у Ванкувері четвертий етап біг його брат Симон.

Досить несподіваний склад у Німеччини - з Йоханнесом Кюном і Бенедиктом частці - в ролі фінішера. Але це пов'язано в першу чергу з триваючим нездужанням лідера команди Сімон Шемпп. У норвежців в естафету повертається Уле-Айнар Бьорндален, який побіжить на старті, а в росіян провалив особисті гонки в Рупольдінгу Дмитра Малишка замінить Максим Цвєтков. І лише збірна Австрії обійшлася зовсім без замін у порівнянні з домашнім етапом Кубка світу місячної давності.

Чоловіки. Естафета (16:30)

9-1 Сергій Семенов
9-2 Олександр Жирний
9-3 Віталій Кільчицький
9-4 Дмитро Підручний




slavasamДата: Неділя, 17.01.2016, 22:18 | Повідомлення # 107
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Збірна України виграє естафету в Рупольдінгу!


Грандіозне завершення п'ятого етапу Кубка світу в Рупольдінгу! Перемога збірної України у неймовірній жіночій естафеті!!!

В кінці уїк-енду Рупольдинг порадував ідеальною погодою, але її уявна простота виявилася вкрай підступної для дуже багатьох спортсменок. Вже перший етап почав відсіювати претенденток на високі місця з числа лідерів перегонів. Старт гонки відправив на штрафні кола збірні Чехії і Польщі, у яких «постаралися» Єва Пускарчикова і Магдалена Гвиздон. Зате все ідеально було у Ірини Варвінець! Наймолодша представниця у сьогоднішній четвірці впоралася зі своїм етапом на відмінно! Ідеальна стрільба і практично бездоганний хід, завдяки якому Іра не програла ні Березні Олсбю, ні дослідної Надії Скардіно! На передачу естафети ця трійка прийшла практично одночасно – в межах секунди!

Далі в бій в українській команді кинулися суцільно олімпійські чемпіонки – вся подальша розстановка повторювала сочинську конфігурацію! На другому етапі Юлія Джима продемонструвала справжній клас! У той час як суперниці неабияк нервували і промахувалися на вогневих рубежах, наша спортсменка знову обійшлася без промахів! До середини гонки українки йшли вже з значним 25-секундним перевагою! На другому місці досить несподівано виявилися білоруски, далі – Італія, Словаччина, Канада... Як не важко помітити – в числі лідерів не було багатьох записних фаворитів, оскільки норвежка Фані Хорн Биркланд, француженка Анаіс Шевальє, німкеня Міріам Гесснер і росіянка Дар'я Виролайнен відправлялися на штрафні кола! Причому останні дві цю малоприємну процедуру робили двічі!

Але на третьому етапі вже українським дівчатам та їхнім вболівальникам довелося тягнутися у карман за заспокійливим. Валя Семеренко, досить розмірено пройшовши перший круг, впевнено зробила перші чотири постріли, але на п'ятому помилилася... на Жаль, у цей момент у стрілянину українки включилася суєта і Валя навіть трьома запасними патронами не змогла закрити непокірну мішень – штрафне коло! Цим негайно скористалася Надія Писарєва, яка вивела білоруську команду вперед з 20-секундним перевагою! Але на оследнем колі наших північних сусідів чекала катастрофа... Писарєва вже після першого кілометра Семеренко пропустила вперед, і після цього в підйомі зовсім встала. Залишилися метри до вершини вона буквально ледве волочила ноги, а коли її почали обходити суперниці, навіть поривалася зійти з дистанції. Тренерам коштувало чималих зусиль, щоб повернути спортсменку в гонку: для білорусів боротьба за очки Кубка націй також актуальна. Перед завершальним етапом Україна продовжила лідирувати з 28-секундним гандикапом, але ця перевага вже було від справжніх лідерів – німкень і норвежок!

Для Олени Підгрушної гонка проходила в режимі «без права на помилку»: будь-який промах міг бути максимально використаний стрімкими Лаурою Далмайер і Тирил Экхофф! Розуміючи це, капітан нашої збірної поставилася до стрільби гранично відповідально. Але навіть після ідеальної лежання Лена на другу стрільбу прийшла вже разом з Далмайер! Благо – відстала норвежка, використала на обох кордонах повний комплект запасних патронів.

І ось дуель в стійці. Підгрушна, навіть незважаючи на те, що встала на другий килимок, налаштувалася швидше і першою почала стрілянину. Лаура, почувши постріл суперниці, в якийсь момент здригнулася і допустила промах! Зате Лена зі спокоєм удава продовжила методично закривати мішені! Правда, вирішальної переваги все одно не вийшло: Далмайер надалі обшлась безх помилок і вирушила на останній круг всього в 9-ти секундах позаду українки! Ну що це за відставання, якщо кругом раніше німкеня відіграла вдвічі більше?!

Але й останнє коло Підгрушної – це окреме надбання у нинішньому сезоні українського біатлону! Олена не здалася під натиском більш швидкої суперниці, чудово відпрацювала всі підйоми і підйомчики, і на фінішну пряму вийшла трохи попереду! І тут німкеня, поступово накатывавшая нашу біатлоністку, допустила тактичну помилку, вибравши той же фінішний коридор, що і українка! А Лена на досвіді гранично грамотно, не змінюючи коридор і не порушуючи правила, «зачинила хвіртку» і змусила німкеню під незадоволений гул трибун коректувати траєкторію, після чого шансів на перемогу вона вже не мала. Браво, Лена! Спасибі, Команда! Слава Україні!

А позаду дуету лідерів також розгорталася гостра боротьба за бронзу. І тут теж досвід Доротеї Вірер виявився вирішальним чинником у протистоянні з Ольгою Подчуфаровой. Бронза в Італії! А ось сенсація першої половини гонки Білорусь перетнула фініш лише 13-й...

Блискучою естафетної перемогою Україна повернула собі друге місце в Кубку націй, обійшовши команду Чехії і відірвавшись від італійок. Правда, до лідируючої збірної Німеччини все ще прірва ціною 352 бали.

Зате унікальна ситуація склалася у заліку естафетних перегонів: три команди – Україна, Італія та Німеччина ділять перше місце з однаковою кількістю балів! І попереду ще три командних перегонів у цьому сезоні. Продовження вже в Антхольці! Шостий етап Кубка світу стартує в найближчий четвер жіночим спринтом.

1. Україна (1+4) 1:16:14.2
2. Німеччина (2+11) +1.2
3. Італія (0+10) +43.8
4. Росія (2+7) +44.9
5. Норвегія (1+13) +1:11.5
6. Чехія (3+11) +1:47.2
7. Франція (2+13) +1:50.8
8. Польща (1+14) +1:53.0

джерело
RATVODДата: Четвер, 04.02.2016, 12:39 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Кенмор 2016.

Стартові склади чоловічої спринтерської гонки




Завтра, 4 лютого, в канадському Кенморі відбудеться чоловіча спринтерська гонка в рамках сьомого етапу Кубку світу з біатлону. Відразу відзначимо досить короткий старт-лист - деякі збірні привезли за океан неповні склади, тому завтра в гонці візьмуть участь 89 спортсменів. Українська збірна свою квоту вибрала повністю, хоча в Канаду не прилетів лідер команди нинішнього сезону Дмитро Підручний. В спринті українці виступлять під такими номерами:

Спринт. Чоловіки (20:15)

9. Сергій Семенов
25. Віталій Кільчицький
30. Олександр Жирний
48. Артем Прима
87. Артем Тищенко




RATVODДата: П`ятниця, 05.02.2016, 23:51 | Повідомлення # 109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Кенмор 2016. Олена Підгрушна

перемагає в спринтерській гонці



Останнє коло Олени Підгрушної (МатчТВ)


Неймовірний жіночий спринт в Кенморі подарував українській збірній другу перемогу в сезоні! Олена Підгрушна провела просто геніальний старт, і, не без допомоги вітру на стрільбищі, з абсолютною стрільбою вона здобула свою другу особисту перемогу в кар'єрі!!!

У другій змагальний день Кенмор сповна показав свій крутий норов. До початку старту дівчат в спринті на стадіоні піднявся ураганний вітер, через що стрільба для спортсменок перетворилася в лотерею. Без виграшу. Більше всіх від природних примх дісталося Юлії Джимі, яка сумарно змушена була сім раз зазирнути на штрафне коло! Болісним випробуванням стала робота на рубежі і для багатьох інших учасниць.

Але, приблизно до моменту старту 40-х номерів, вітер почав стихати. Більш того, змінилися і умови ковзання на трасі, що дозволило спортсменкам, які стартували пізніше, показувати більш високу швидкість. І гонка стала гранично відкритою, адже до цього момент рубежі пройшла більша частина фавориток!

І цим везінням сповна скористалася капітан нашої жіночої збірної! Тренери збірної проявили чудеса інтуїції, визначивши її не в першу, а в другу стартову групу. Провівши перше коло в досить розміреному темпі, Підгрушна чисто відпрацювала стрільбу лежачи, після чого, отримавши інформацію від тренерів, помітно прискорилася, і після чистої стійки вийшла шостою в 16-ти секундах позаду польської біатлоністки Христини Гузик!

Вболівальники вже звикли, що в нинішньому сезоні останнє коло у виконанні Олени - справжній еталон. Але сьогодні це був просто – космос! Перший час! На 10 секунд швидше, ніж навіть Міріам Гесснер !!! Само собою - відставання від польки почало танути на очах, і на фініші Підгрушна не тільки ліквідувала 16-секундний гандикап, а й вийшла на 7,5 секунд вперед! Перемога за явною перевагою! Вітаємо!!! А головний тренер команди Урош Велепец може готуватися знову приміряти рожеві обновки :)
До фінішу ні перемога Підгрушної, ні подіум Гузик і Доротеї Вірер вже не зазнали змін, хоча періодично атаки на позиції лідерів робилися. Так, ще одна представниця Польщі Моніка Хойніш на фініші відстала від "бронзової" італійки всього на пару секунд.

Останнім реальним претендентом на медалі після стійки була наймолодша в українській збірній Ірина Варвинець! Іра, як і набагато більш титулована подруга по команді, прекрасно відпрацювала вогневі рубежі і перед останнім колом була другою - навіть швидше Підгрушної на 9 секунд! Але вже на виході зі стадіону було видно, що дистанція Ірі дається важкувато, і на фініші вона виявилася восьмою. Що, втім, стало другим за якістю результатом Варвинець в гонках Кубку світу! До особистого рекорду і першої в кар'єрі квіткової церемонії не вистачило всього секунди ... Але при цьому Іра з легкістю відібралась в завтрашній мас-старт!

Нажаль, три інших українки зібрали на себе всі командні промахи і фінішували поза заліковою зоною. Третій командний результат для Кубку націй показала Наталія Бурдига, вона якраз потрапила в вітрові заряди на початку гонки, що коштувало їй трьох кіл штрафу. На фініші у нашої спортсменки 56-ий час.

З позитивних несподіванок відзначимо латиську біатлоністку Байбу Бендику, яка фінішувала з особистим рекордом п'ятою. Причому, це взагалі перші кубкові очки в кар'єрі спортсменки - до цього її кращим результатом було 41-е місце! А з гучних невдач - фініш на 30-й позиції віце-лідера загального заліку Марі Дорен Абер, а також місце поза заліковою зоною Франціски Хільдебранд.

Лідер Кубку світу Габріела Соукалова скористалася невдачами основних конкуренток, в свою чергу знову продемонструвавши вражаючу стабільність. В спринті у неї сьомий результат, а відрив від Доротеї Вірер, яка вийшла на друге місце становить 103 очка! Олена Підгрушна за рахунок сьогоднішньої перемоги піднялася на сьоме місце, причому від п'ятого її відділяє лише 10 очок. У Юлії Джими, як і раніше, 11-й рядок.
Зусилля українок втілилися в дуже гідний командний результат в Кубку націй, завдяки якому наша команда випередила француженок і піднялася на четверту позицію. До італійок, що йдуть третіми, - 15 балів. А лідирує як і раніше збірна Німеччини, яка випереджає Чехію на 260 очок.

Завтра в Кенморі пройдуть гонки з масовим стартом, в яких в України буде досить значне представництво. Здається, і спортсмени, і вболівальники можуть чекати завтрашніх стартів з хорошим настроєм!

1. Олена Підгрушна (0+0) 19:56.9
2. Христина Гузик (0+0) 7,5
3. Доротея Вірер (0+1) 12,4
...
8. Ірина Варвинець (0+0) 34,3
55. Наталія Бурдига (2+1) +2:28.0
65. Яна Бондар (2+4) +2:55,2
83. Юлія Джима (3+4) +4:38.1




RATVODДата: Субота, 06.02.2016, 14:07 | Повідомлення # 110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
У фінішному створі



Пропонуємо вашій увазі коментарі призерів вчорашньої спринтерської гонки у жінок, яка відбулася в канадському Кенморі в рамках сьомого етапу Кубку світу з біатлону.

Олена Підгрушна



Мрії збуваються, заради цього і поверталася. Рік тому я не могла уявити, що повернуся і буду так виступати. Але тільки після року без біатлону, зрозуміла, наскільки він для мене важливий.

Акліматизація для нас вже не є проблемою, ми нормально спимо вночі. Для мене головним завданням було подолати хвороби і, як бачимо, це вийшло.

Те, що фінішувала першою, стало великим сюрпризом, так як після стрільби мені повідомляли відставання і говорили, що продовжую бути третьою. Коли наближалася до стадіону наша команда вся стала мені кричати на трасі, і я подумала, що вилетіла з трійки, а виявилося, що потрапила на перше місце. Для них це теж було сюрпризом.

Мені пощастило, так як стартувала в другій стартовій групі і вітер у мене був меншим, ніж у перших спортсменок. На стрільбі лежачи був штиль, а на стійці зовсім невеликий вітерець, можна сказати, що стріляла зовсім без вітру.

Наша команда залишилася в Антхольці після шостого етапу кубку світу, і це теж допомогло сьогодні. Мені доводиться боротися тільки зі зміною часових поясів, але не зі зміною висоти (Кенмор також висотний етап, примітка biathlon.com.ua).

Христина Гузик



Сьогодні на рубежі був дуже сильний вітер і багато сильних спортсменок не змогли через це показати високий результат. Коли я прийшла на свою стрільбу, то вітер дув не слабо. Поруч була Марі Дорен, і вона не закрила три мішені. Я спробувала стріляти дуже швидко, і це спрацювало.

Звичайно, дивилася за тим, як біжить Олена, і знала, що вона дуже сильна спортсменка, особливо на останньому колі. Але для мене не було важливо, програю їй чи ні, так як бачила, що все одно у мене хороші шанси залишитися на подіумі. Друге місце - це великий успіх.

Моніка Хойніш четверта сьогодні, нарешті польські дівчата показали непогані результати. Ми були готові і раніше, але у нас в цьому сезоні дуже великі проблеми зі стрільбою. А сьогодні був наш день, все бігли дуже добре, тому що ця траса нам підходить.

Доротея Вірер



Ми провели в Кенморі досить багато тренувань, більше ніж зазвичай. Сьогодні вранці у мене було невелике хвилювання перед стартом, оскільки не відчувала себе в хорошій формі. Але коли я включила повну швидкість, то все стало на свої місця. Не знаю, чому допустила промах останнім патроном, напевно вже втекла на трасу подумки. Спортсменкам, які стартували пізніше, більше пощастило з вітром, але це спорт.

У мене хороші спогади від Кенмору, так як завоювала тут дві медалі на юніорському чемпіонаті світу в 2009 році. З тих пір траса тут мені подобається, я сильна як раз на рівнинних трасах, а не там, де великі підйоми.



RATVODДата: Субота, 06.02.2016, 14:18 | Повідомлення # 111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Підгрушна: "Те, що я перемогла,

стало для мене великим сюрпризом"




Капітан збірної України Олена Підгрушна прокоментувала перемогу у спринтерській гонці на 7-му етапі Кубка світу в Кенморі.

"Те, що я перемогла, стало для мене великим сюрпризом, тому що з рубежу я виходила третьої, мені про це повідомляли, говорили, що я десь третьої і йду. Напевно, я так розігналася до фінішу, що навіть наша команда не до кінця це зрозуміла. тому що, коли я після спуску вийшла на фінішну пряму, вони почали так кричати, що я подумала, що вилетіла з трійки. А виявилося, що заїхала на перше місце. Для них це теж був сюрприз.
Мені пощастило, бо я стартувала в другій групі, вітру було менше, ніж у першої пари десятків спортсменів. І на лежанні у мене практично штиль був, на стійці трошки дуло. Можна сказати, я стріляла сьогодні майже без вітру.
Думаю, мені допоміг тренувальний збір в Антхольці перед поїздкою в Канаду. Я безумовно не відчуваю проблем з висотою - тільки зі зміною часових поясів "

Кенмор-2016. Стартові склади збірної України на мас-старти


6 фераля в Канада Кенморі пройдуть гонки з масовим стартом, що продовжують програму сьомого етапу Кубка світу. Завдяки відмінним результатам в спринті, відразу троє українських спортсменів зуміли відібратися в гонку по додатковій квоті етапи: Ірина Варвинець - у жінок, а також Сергій Семенов і Артем Прима - у чоловіків. Повністю представництво нашої команди в суботньому гонках виглядає так:

Мас-старт. Чоловіки (19:00)
28. Сергій Семенов
30. Артем Прима


Мас-старт. Жінки (20:30)
7. Олена Підгрушна
10. Юлія Джима
27. Ірина Варвинець




slavasamДата: Неділя, 14.02.2016, 11:31 | Повідомлення # 112
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Україна вириває срібну медаль в естафеті!



Олена Підгрушна видала черговее феноменальней фінішне коло


Неймовірною жіночою естафетою завершився восьмий етап Кубка світу в Преск-Айл! Перенесена на добу через насуваються морози гонка принесла срібний успіх української команди!
Гонка немов розтягнулася на цілу вічність: починалася при світлі сонця, закінчилася – під наглядом яскраво светящей місяця. Таким же був мінливим і характер естафети.

Початок для нашої збірної вийшло дуже вдалим, навіть незважаючи на те, що Ірина Варвінець на своєму, що став уже традиційним першому етапі двічі використала запасні патрони. Але те, що було втрачено на рубежі, Іра відігравала ногами, і на передачу прийшла другою, лише у чотирьох секундах слідом за лідером швейцарської команди Селіною Гаспаріні.

Далі естафету прийняла Наталія Бурдига і вже лежачи мало не втратила шанси на високе командне місце: після п'яти пострілів залишалися незакритими три мішені. Але, як і у випадку з Олександром Жирним у чоловіків, Бурдига впоралася з нервами і уникла штрафного кола. Правда, це було вже тільки сьоме місце і півхвилини відставання від німкені Луїзи Куммера. Але на стійці Наташа відпрацювала куди якісніше, а на дистанції ще й порадувала непоганою ходом, прийшовши на передачу четвертої все в тій же півхвилини, але вже від іншого лідера - росіянки Катерини Юрлової.

За долю третього етапу в українських уболівальників були обґрунтовані побоювання, хоча статус олімпійської чемпіонки повинен був, навпаки, вселяти впевненість. Але Юлія Джима раніше на цьому етапі була далека від своїх найкращих кондицій, так і місце в естафеті отримала тільки за пару годин до гонки, замінивши Яну Бондар. Але командний дух Юлею був підтриманий на всі сто! Джима допустила всього один промах, блиснувши найкращої стріляниною в нашій команді. І хоча на дистанції битися в швидкості з тієї ж Габріелою Соукаловой їй було складно, перед останнім етапом Україна залишалася четвертою в тих же 30 секундах позаду лідера. До речі, на першій позиції знову відбулася зміна: вирвалася вперед збірна Чехії – і це після того, як на другому етапі Люсія Храватова йшла на штрафне коло!

Доля гонки для української збірної, як завжди в нинішньому сезоні, опинилася в руках капітана Олени Підгрушної. Початок етапу Олена пройшла досить розмірено: відставання від лідерів зростало. А після того, як Підгрушна використовувала два додаткових патрона в лежанні і вийшла на дистанцію п'ятої, перспективи у боротьбі за медаль здавалися примарними. Це враження посилилося після того, як стійку Олена закрила тільки третім запасним патроном! Благо, що йшла попереду росіянка Катерина Шумилова вирушила на два кола штрафу, тому основною суперницею – за бронзу була полька Христина Гузик, убежавшая на шість секунд від українки.

Але капітан уже на перших сотнях метрів фінального кола дістала суперницю, і разом вони почали стрімко наближатися до німкені Каролін Хорхлер, яка на виході зі стадіону випереджала Підгрушну на 30 секунд! Як показала практика, навіть такий гандикап не є нездоланним для нашого фінішера! Підганяли та українськими та польськими тренерами, дует Олени та Христини летів, немов на крилах, причому провідну роль тут постійно грала українка. І на коротку фінішну пряму три суперниці вийшли вже практично одночасно! І вже в самому фінішному створі Підгрушна зуміла не просто зійти на подіум, але і вирвати для команди срібну нагороду!
Браво, Лена! Браво, команда! Останній старт перед чемпіонатом світу завершився гучним акордом!

У цьому суперництві залишилася без медалі польська збірна і Христина Гузик, вийшла на фінішний відрізок на найменш вигідною позиції.
Чудовий фініш української команди приніс відразу кілька бонусів. По-перше, в заліку естафет наша команда вийшла в лідери! Нехай перевагу над збірними Італії, Чехії та Німеччині – чисто символічний, але на чемпіонаті світу Україна буде стартувати під першим номером! Крім того, зміцнилися позиції наших дівчат у Кубку націй: хоча тут ми поки продовжуємо йти п'ятими, але відставання навіть від другого місця цілком можливо ліквідувати: 105 балів.

У перегонах найсильніших біатлоністів настає перерва до початку березня, коли в норвезькому Холменколлені почнеться головний старт сезону - чемпіонат світу.


1. Чехія (1+14) 1:07:11.0
2. Україна (0+12) +25.2
3. Німеччина (1+7) +25.4
4. Польща (0+7) +26.0
5. Італія (1+12) +47.5
6. Франція (1+13) +48.2
7. Росія (2+8) +53.2
8. Швеція (0+5) +55.7

джерело
RATVODДата: Понеділок, 15.02.2016, 14:04 | Повідомлення # 113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Осрблі 2016.

Перший особистий успіх Руслана Ткаленко!




У словацькому Осрблі закінчилася чоловіча спринтерська гонка в рамках восьмого кубку IBU. Неймовірний результат в цьому старті показав Руслан Ткаленко, який став третім, вперше в кар'єрі потрапивши на подіум в особистій гонці.

За минулими сезонами Руслан запам'ятався уболівальникам своєю вкрай невпевненою стрільбою. 23-річний спортсмен провів вже 45 особистих гонок на міжнародних стартах і завжди допускав промахи, причому часто не менше трьох. Але зараз ситуація дещо покращилася і в двох останніх спринтерських гонках він промахнувся всього 2 і 1 раз, показавши досить непогані результати на лижні.

Сьогодні Руслан, вперше в кар'єрі, вразив усі мішені в особистій гонці. І, що більш важливо, він також показав найкращий час третього кола, на якому і вирвав цю медаль. Цей результат просто зобов'язаний надати заряд впевненості Руслану в підготовці до наступного сезону. Вітаємо!

Не будемо робити висновків по Дімі Підручному, так як ми не знаємо, з якою метою спортсмен виходив на старт. Що стосується Віталія Труша, то йому всього 19 років і це тільки друга гонка в кар'єрі на дорослому рівні.

1. Едуард Латипов (0+0) 23:44.4
2. Ярослав Соукуп (0+0) +0.3
3. Руслан Ткаленко (0+0) +26.3
...
35. Володимир Семаков (1+3) +2:34.2
37. Дмитро Підручний (2+1) +2:41.6
51. Андрій Доценко (1+1) +3:28.7
67. Віталій Труш (3+0) +4:18.0


2016-02-14



RATVODДата: Понеділок, 15.02.2016, 14:12 | Повідомлення # 114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
ЮОІ - 2016.

Результати гонок переслідування




В Норвегія Ліллехаммері проходить другий змагальний день біатлоністів в програмі Юнацьких Олімпійських Ігор. У юнаків дуже непоганий персьют провів Сергій Телень: фінішувавши в спринті 15-м, сьогодні він зумів піднятися до восьмого місця!

Другого нашого учасника Юрія Ситника підвела стрільба стоячи: на двох рубежах він допустив п'ять помилок і фінішував в результаті 40-м.

Юнаки. Переслідування

  1. Сіверт Гуттром Баккен (1 + 1 + 1 + 1) 28: 10,7
  2. Єгор Тутмін (0 + 1 + 3 + 1) +1: 10,7
  3. Саїд Карімулла Халілі (1 + 1 + 1 + 1) +1: 17,7
...
  8. Сергій Телень (1 + 1 + 1 + 1) +2: 41,9
40. Юрій Ситник (1 + 1 + 2 + 3) +7: 11,9


RATVODДата: Понеділок, 15.02.2016, 15:45 | Повідомлення # 115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Наталія Бурдига:

Сказав би хто у вересні - не повірила!




Повернення Наталії Бурдиги, яка навесні збиралася закінчити активні виступи, стало однією з топ-новин міжсезоння. Хоча деякі вболівальники дивувалися: навіщо нам вікова спортсменка, якщо в команді чимало молодих? Але Наташа вже з перших грудневих стартів Кубку світу почала показувати результат, заробляючи дуже важливі очки для команди в Кубку націй, доводячи, що вік - це, в першу чергу, досвід. А в Преск-Айлі стало і зовсім очевидно, що означає надійний командний боєць, коли сама команда потрапляє в непросту ситуацію. Бурдига, нехай і без особливого блиску, але надійно і з демонстрацією залізних нервів, провела свій етап естафети і допомогла команді завоювати срібло!

- Наташа, вітаємо з жирним знаком оклику в закінченні двох заокеанських етапів! Як ти себе відчувала в гонці? Адже це був третій старт без перерв ...
- Відчувала себе цілком комфортно. Хоча перед початком гонки теж думала, що три старти поспіль буде дуже складно винести. Але, вже виходячи на розминку, відчула: сили є - можу боротися!

- Самим драматичним епізодом естафети для тебе стала стрільба лежачи. Напевно, за час цих трьох додаткових пострілів перед очима пронеслося все життя? :)
- Це так! (Сміється) Після трьох промахів з п'яти для мене була тільки одна мета - ці три мішені. Крім них я не бачила і не чула нічого: ні уболівальників, ні пострілів інших суперниць, які стояли поруч ... Знала одне: права на помилку немає, тому що це командна гонка!



- Що все-таки сталося на стрільбі лежачи? Адже вболівальники звикли, що стрільба - твій козир ...
- Ймовірно, позначилося погане освітлення. Як сказали після гонки тренери, стрільба перемістилася: всі постріли пішли кучно, але не за місцем. Звичайно, підходячи до рубежу, я звернула увагу на прапорці - вітер був абсолютно таким же, як на пристрілюванні. Тому я спокійно, без поправок, приступила до стрільби.

- Якою була перша думка, коли побачила трьох спортсменок, які вийшли на фінішну пряму?
- Та які могли бути думки ?! Ми з дівчатами стояли на фінішній прямій і просто кричали! :) Я стискала кулаки і дуже хотіла віддати всі свої сили Олені. Рада, що вона поборолася на фініші, і все закінчилося так здорово для нашої команди.

- Для тебе це четвертий подіум в естафетах Кубку світу. Є такий, який залишив найяскравіші враження?
- Їх поки не так багато, щоб якийсь виділяти: кожен по-своєму яскравий і запам'ятовується. І кожен дуже дорогий.

- П'ять років тому ти вже виступала тут на етапі Кубку світу і показала 17-й і 22-й результати в особистих гонках. На цей раз - знову два попадання в топ-тридцятку. Цю трасу можна назвати таку, що підходить тобі?
- Ну якщо добре себе почуваєш, то будь-яку трасу можна назвати підходящою! (Сміється) Тоді і виступаєш на ній добре.

- Два заокеанських етапи склалися для тебе дуже по-різному. Що не вийшло в Кенморі?
- У змішаній естафеті сильно хвилювалася. У цьому сезоні я не так часто, як в минулому, потрапляю до складу естафет. І хвилювання явно завадило. А в особистих гонках допускала по три промахи, і з таким штрафом розраховувати на високе місце дуже складно.



- Габріела Соукалова висловила думку, що Преск-Айлу не варто поки довіряти проведення великих змагань - вже дуже незадоволена чеська біатлоністка залишилася організацією і побутовими моментами. А у нашої команди є нарікання до цих двох етапів Кубку світу?
- Є нюанси ... У чомусь з Габріелою можна погодитися. Хоча біатлоністи звикли до різних умов, і зазвичай не скаржаться. У перші дні тренувань в Преск-Айл траса і стрільбище були мало підготовлені. Ну, і хотілося б, щоб харчування було трохи краще.

- Тобі не здалося, що стадіон в Преск-Айлі, скажімо м'якше, надто вже компактний?
- Так, він дійсно поменше, ніж традиційні місця проведення змагань в Європі. Але цю компактність якраз можна легко пережити.

- Зараз ви маєте повернутися в Європу і готуватися до чемпіонату світу. Невеликий відпочинок буде не зайвим або відразу включаєтеся в роботу?
- Відпочивати будемо вже після сезону - зараз розслаблятися ніколи! У нас навіть тут, в Преск-Айлі, на наступний день після естафети було тренування. Але робота може бути різною - це ми зрозуміли з новим тренером. Не обов'язково всі дні безперервно скакати на лижах. (Сміється)

- Ти почала готуватися до сезону тільки в кінці вересня, і в січні недолік міжсезонної роботи відбився на результатах. Зараз вже вдалося трохи надолужити згаяне?
- Так, почала готуватися пізно, тільки після літнього чемпіонату України, і січень для мене виявився дуже складним місяцем. Зробили навантаження, а організм зреагував якось не так. Явно не за нашим планом. Зараз відчуваю себе набагато краще, що і показали результати в Преск-Айлі. Сподіваюся, результати в березні покажуть те ж саме. (Сміється)

- А що було найважчим в цей період: з вересня по січень?
- Важким було - займати 50-60-е місця. Але впоратися з цим допомагали вболівальники, які регулярно підтримують нас на змаганнях. Вони просто супер! Незважаючи на штраф, завжди підбадьорюють на трасі, кричать, не дають розслабитися :) Просто здорово! Спасибі їм!

- Коли ти приймала рішення відновити підготовку з командою, морально готувалася повернутися на один сезон або довше?
- Було просто величезне бажання повернутися. І спасибі нашому президенту і тренерам, що підтримали і дали можливість проявити себе. Повертатися на один сезон не було сенсу. Тому, звичайно, буду і далі прагнути показувати результат і доводити своє право на місце в збірній.

- Наташа, зараз вже можеш твердо сказати, що той естафетний етап на літньому чемпіонаті України пробігла не дарма? :)
- Ох, не дарма! (Сміється) Якщо б тоді хтось сказав, що все складеться саме так, не повірила б!

Бесіду вів Євген Тарасенко



slavasamДата: П`ятниця, 04.03.2016, 07:38 | Повідомлення # 116
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Україна фінішує четвертою у змішаній естафеті



Напередодні старту чемпіонату світу в Холменколлені (Норвегія) ця педантична дама наполегливо повторювала, що змішана естафета – не «український» вид біатлонної програми чемпіонату світу. Чи жарт: у восьми попередніх спробах підкорити п'єдестал у микстах на головному старті сезону найкраще, чого домагалися наші спортсмени – шосте місце в сезоні 2009/10. Та й той результат був здобутий в кінці березня в рамках заключного етапу Кубка світу, оскільки мікст не був включений в програму Олімпіади.

Але традиції, тим більше неприємні, існують для того, щоб їх ламати! Сьогодні збірна України провела блискучу гонку, весь час перебуваючи на провідних ролях в естафеті! Шкода, що в підсумку ці зусилля не матеріалізувалися медаль, але важливо, що ніхто зі спортсменів не випадав з цього добре підготовленого механізму. А це обіцяє дуже цікавий для нас чемпіонат світу!

Старт гонки вийшов вдалим – Валя Семеренко, стартувавши з 10-ї позиції, спокійно трималася в групі, а на вогневих рубежах використовувала по одному додатковому патрону. Після другої стрільби вона вийшла п'ятої і, пам'ятаючи не завжди успішні останні кола цієї нашої чинної чемпіонки світу, можна було побоюватися за збереження місця серед лідерів. Але Валя не тільки втрималася, але і на останніх метрах етапу випередила Франциску Пройсс і Доротею Вірер, причому в італійки відіграла за коло 11 секунд! Тренувальний збір в Антхольці не пройшов задарма! Передала естафету Семеренко третьої, відставши на 16 секунд від американки Сьюзан Данклі і сенсаційно виступила норвежки Березні Олсбю.

Далі слово взяла капітан жіночої збірної. Олені Підгрушній дістався непростий етап з тієї точки зору, що в цей момент почали трохи змінюватися умови освітлення. По естафеті в Преск-Айлі було видно, що до мінливих умов Олена адаптується не завжди легко, і гонка ще раз це підтвердила: обидва кордону Підгрушна пройшла з двома запасними патронами. Втім, мазали і суперниці. Але яка ж Лена була на трасі! До унікального останньому колі в її виконанні вболівальники вже звикли, але сьогодні лідер команди з перших метрів дистанції включила обертів і не зменшувала до останніх сантиметрів, коли у фінішному створі наздоганяла лідерів! Здається, ще десяток метрів – і українка вийшла в лідери, але і без того наша команда зусиллями дівчат утвердилася в квартеті лідерів, який на екваторі гонки виявився в межах 0,4 секунди!!!

Те, що не вдалося зробити Підгрушної, з блиском провернув Сергій Семенов! Нітрохи не поступаючись у швидкості спортсменам з топ-десятки світового рейтингу, він, після ідеального (але хвилюючою для вболівальників на тлі результатів сезону) лежання вирвався в лідери! Так, це було всього пара секунд, але лідерство збірної України (!) у чоловічій частині змішаної естафети (!) чемпіонату світу (!!!) дало додатковий приплив адреналіну всім фанатам команди. Більше того, Сергій утримав перше місце аж до свого фінішу етапу, «вирізавши» фініш не у кого-небудь, а у Йоханнеса Бе, Арнда Пайффера і Кантена Фіона Майї! І знову всі – в межах однієї секунди!

Звичайно, Дмитру Пидручному позаздрити було складно. Так, йдуть п'ятими чехи до цього моменту відстали на 50 секунд. Але вирішувати питання про четвертому зайвому в компанії з такими зубрами, як Мартен Фуркад, Тар'єю Бе, Симон Шемпп... Приємно, що Діма абсолютно не знітився в цій іменитої компанії і виглядав вищою мірою достойно. І першим, хто злякався – виявився зовсім не українець, а підганяли трибунами Бе, мало не вирушив на штрафне коло в лежанні. Однак стріляв норвежець дуже швидко, і на дистанції був трохи більш стрімким. І в той час, як трійка лідерів у стрільбі стоячи допустила по одному промаху, Тар'єю відстрілявся ідеально і повернувся в трійку претендентів на медалі. На жаль, четвертим зайвим виявився українець – Діма також обмежився двома промахами, але выцеливал трохи більш ретельно, що дозволило суперникам втекти, а нашій команді задовольнятися нехай і рекордним для себе, але все ж безмедальным четвертим місцем.

Тим не менше, хочеться сказати величезне спасибі всім спортсменам і тренерам за такий гарний старт чемпіонату. Плюс особлива подяка сервисменам – навіть телекартинка дозволяла помітити, наскільки здорово сьогодні були готові наші лижі.

Ну а долю золота в очній дуелі вирішували Мартен Фуркад і Симон Шемпп. Будучи більш різким фінішером, француз виглядав тут фаворитом, що і підтвердив на останніх сотнях метрів, одним ривком пішовши від німця на пару-трійку секунд, чого цілком вистачило, щоб перетнути стрічку з гордо вскинутыми руками! Німеччина – друга, Норвегія – третя.

На втіху господарям (а бронза на домашньому чемпіонаті в цій гонці для них - невдача) – Малий кришталевий Глобус у заліку змішаних естафет: цей мікст був останнім у сезоні, і в стабільності скандинавів не було рівних. Збірна України тут фінішувала восьмою.

Зате у Кубку націй наша жіноча команда наздогнала італійок і ділить з ними тепер четверте місце, істотно відірвавшись від провалили старт чемпіонату світу росіянок. Чоловіки у своєму командному заліку продовжує утримувати сьому позицію.

Яскравий і емоційний старт чемпіонату вимагає невеликого антракту: завтра в Холменколлені день відпочинку, а знову на дистанції спортсмени з'являться в суботу – вболівальників чекають одразу два спринту! Буде не менш гаряче!!!

1. Франция Франция (0+8) 1:14:01.1
2. Германия Германия (0+7) +4.3
3. Норвегия Норвегия (0+10) +14.4
4. Украина Украина (0+9) +29.8

5. Австрия Австрия (0+3) +1:07.1
6. Чехия Чехия (0+5) +1:23.3
7. Россия Россия (1+8) +1:32.9
8. Италия Италия (0+15) +1:55.4
[/b]
джерело
slavasamДата: Субота, 05.03.2016, 19:03 | Повідомлення # 117
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Українець Сергій Семенов завойовує першу медаль для України на чемпіонаті світу в Холменколлені!


Фінішує третім наш битлонист, пропускаючи вперед лише Мартена Фуркада і Уле-Ейнера Бьерндалена. Для Семенова це перша медаль чемпіонатів світу в особистих гонках в кар'єрі!

1. Мартен [b]Фуркад (Франція) - 25:35.4 (0+0)
2. Уле-Эйнер Бьерндален (Норвегія) - +26,9 (0+0)
3. Сергій Семенов (Україна) - +27,6 (0+0)

....

22. Артем Прима (Україна) - +1:21.6 (0+1)
28. Олександр Жирний (Україна) - +1:34.5 (0+0)
44. Дмитро Підручний (Україна) - +1:57.0 (2+0)

джерело

Повідомлення відредагував slavasam - Субота, 05.03.2016, 19:07
slavasamДата: Субота, 12.03.2016, 09:02 | Повідомлення # 118
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Норвегія виграє жіночу естафету, Україна - п'ята


Неймовірна, драматична жіноча естафета пройшла сьогодні в Холменколлені! Для української збірної ця гонка пройшла під знаком надії і тривоги. В підсумку, на жаль і на щастя одночасно, виявилися безпідставними і перше, і друге.

Старт гонки був довірений Валі Семеренко. Враховуючи не ідеальну фізичну форму, від неї була потрібна якісна стрілянина. І Валя відпрацювала вище всяких похвал, не тільки не використавши запасні патрони, але і проводячи стрілянину швидше конкуренток! Так, на дистанції Семеренко відставала, але за рахунок точності передала естафету шостий, всього 23 секундах позаду лідируючої Кайси Макаряйнен, теж, до речі, обійшлася без додаткових патронів.

На другому етапі бігла наймолодша учасниця нашої естафетної четвірки, але за яку у вболівальників було менше всіх хвилювань. Ірина Варвінець всі гонки чемпіонату провела рівно, і сьогодні підтвердила свою чудову готовність до чемпіонату світу! Іра також ідеально відпрацювала на вогневих рубежах, і на трасі була цілком конкурентоспроможна, незважаючи на грізні імена суперниць. До свого фінішу етапу Іра всього пару секунд поступилася канадці Розане Кроуфорд, але зате прийшла абсолютно синхронно з німкенею Франціскою Хільдебранд!

Драма для нашої команди сталася на третьому етапі. Капітан команди Олена Підгрушна лише сьогодні вранці отримала добро лікарів команди на старт у гонці після вималювалися напередодні проблем із самопочуттям. В групі лідерів на першому колі Олена трималася досить впевнено, але у стрільбі лежачи стався зрив. В той час, як практично всі суперниці відстрілялися чисто або з мінімальною кількістю запасних патронів, Підгрушна затрималася на вогневому рубежі на три додаткових пострілу, і після цього ще пройшла 150 штрафних метрів. Стійку Олена відпрацювала ідеально, на останніх кілометрах показала не максимальну, але досить високу швидкість, проте до закінчення свого етапу виявилася лише сьомий, але головне – більше ніж у хвилині позаду лідируючих норвежок. До речі, в скандинавської збірної просто божественний етап провела Тирил Экхофф, немов повторивши свій переможний спринт. З чистою стрільбою і чудовою швидкістю, норвежка заробила більш ніж 20-секундний гандикап, фактично зумовивши перемогу друге золото чемпіонату для господарів!

Втім, у Березні Олсбю на четвертому етапі були всі шанси втратити перемогу: на кожному рубежі вона двічі зверталася до допомоги запасних патронів. Але по-перше, закривала мішені вона дуже швидко, а по-друге, на дистанції анітрохи не поступалася одним з лідерів сезону – Марі Дорен Абер і Лаурі Далмайер. Як раз француженка і німкеня розіграли між собою срібло і бронзу. Дорен, незважаючи на два промахи на стрільбі лежачи, граючись догнала втомлену до закінчення чемпіонату Лауру і на останньому колі легко скинула німкеню, навіть спробувавши нав'язати боротьбу за перемогу збірної Норвегії.

Українським фінішером вперше у своїй дорослій кар'єрі стала Юлія Джима. І, треба сказати, пройшла призабутий з юніорських часів фінішний відрізок дуже гідно: всього два запасних патрони і п'яте місце на фініші, перегравши, наприклад, таких зубрів, як італійка Доротея Вірер і чешка Вероніка Віткова. Але попереду української команди виявилася збірна Польщі, яка... відібрала у нашої збірної Малий кришталевий глобус в естафетному заліку! Якраз цієї однієї позиції Україні не вистачило, щоб зберегти лідерство і завоювати трофей. У підсумковій таблиці естафетного заліку наша збірна «в фотофініші» поступилася один бал Німеччини!

Зате в Кубку націй українська команда на 5 очок випередила італійок і вийшла на четверте місце. Німеччина ж, незважаючи на очне поразку в сьогоднішній гонці, зберігає значну перевагу над француженками і напевно відсвяткує перемогу в командному заліку після спринту в Ханти-Мансійську.

А в жіночій частині чемпіонату світу залишився останній шанс на медаль для українок – недільний мас-старт. Але перед тим, завтра естафетну гонку проведуть чоловіки.

1. Норвегія (0+6) 1:07:10.0
2. Франція (0+8) +5.3
3. Німеччина (0+4) +28.6
4. Польща (0+7) +1:08.4
5. Україна (1+5) +1:27.7
6. Чехія (3+6) +1:49.3
7. Італія (1+8) +1:49.3
8. Казахстан (0+7) +2:08.4
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 18.03.2016, 09:33 | Повідомлення # 119
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Українка здобула "золото" чемпіонату Європи з біатлону


Перший день юніорського чемпіонату Європи в Поклюці став для української збірної золотим!

Анастасія Меркушина, провівши ідеальну з точки зору тактики індивідуальну гонку завоювала чемпіонський титул! Успіх Насті принесла бездоганна стрільба, і завдяки чотирьом нулях на фініші Меркушина на 35 секунд випередила німкеню Крістін Майєр і на 49 секунд – француженку Олену Арно!

Ця гонка йшла у залік Юніорського Кубка IBU, і всередині нього – в заліку індивідуальних гонок. Ставши другою в індивідуалці ЮЧМ і вигравши сьогоднішній старт, Настя перемогла в цьому заліку!

Українські дівчата також зуміли показати два результату в двадцятці кращих. Яна Пустовалова та Марія Кручова заробили по три хвилини штрафу і в підсумковому протоколі зайняли 16-е і 18-е місця відповідно.

Сніжана Тісеєва продемонструвала невластиву для себе точність, допустивши 4 промахи, що в підсумку відкинуло її на 24-е місце. Ще одна наша учасниця, Ганна Кривонос, показала непоганий хід і відмінну скорострільність, але шість разів не потрапила в мішені, фінішувавши з 28-м часом.

1. Анастасія Меркушина (0+0+0+0) 39:53.3
2. Крістін Майєр (0+0+0+0) +35.1
3. Олена Арно (0+0+1+0) +48.9
...
16. Яна Пустовалова (0+1+1+1) +4:30.3
18. Марія Кручова (1+0+1+1) +4:40.3
24. Сніжана Тісеєва (0+1+3+0) +6:07.0
28. Ганна Кривонос (3+0+1+2) +6:34.2

Зазначимо, що напередодні відбулася індивідуальна гонка у чоловіків, на якій українець завоював "срібло", допустивши один промах.

Після виснажливих індивідуальних гонок спортсмени отримують день відпочинку, а в суботу юніори та юніорки позмагаються у спринтах.
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 08.04.2016, 07:59 | Повідомлення # 120
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Володимир Бринзак назвав ім'я нового старшого тренера чоловічої збірної України


Словацький фахівець Юрай Санитра відтепер буде працювати в національній команді

Під час церемонії нагородження в Національному олімпійському комітеті (НОК) України героїв зимового сезону президент Федерації біатлону Володимир Бринзак назвав ім'я нового старшого тренера чоловічої збірної України.

На посаду призначено словацький фахівець Юрай Санитра. Також свою роботу в штабі продовжить Олександр Семенов.

У теж час Надія Бєлова і Роберт Кабуков звільнені від займаних посад.

Зазначимо, що Санитра в якості особистого тренера привів Анастасію Кузьміну до титулу дворазової олімпійської чемпіонки, а Павола Хурайта – до бронзової нагороди Олімпіади у Ванкувері.
джерело
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини БІАТЛОНу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024