FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 11:25

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 13 з 13
  • «
  • 1
  • 2
  • 11
  • 12
  • 13
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Середа, 11.08.2021, 21:27 | Повідомлення # 181
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Головою правління ІнАУ

обрали Олександра Савчука



Фото: inau.ua

У минулій каденції Олександр Савчук
обіймав посаду заступника голови правління ІнАУ.


Обрано голову правління Інтернет Асоціації України, повідомляє пресслужба.

10 серпня відбулось засідання, в якому взяли участь 12 новообраних членів правління. Головою правління обрано Олександра Савчука (ТОВ «Атраком»).

У минулій каденції Олександр Савчук обіймав посаду заступника голови правління ІнАУ.

Заступником Савчука став Андрій Нагорнюк (ТОВ «ІМК»). Він був членом правління ІнАУ ряд попередніх скликань, а останнім часом очолював Ревізійну комісію ІнАУ.

Нагадаємо, у травні 2021 року зі складу правління Інтернет Асоціації України вийшов Андрій Соломаха. Причиною цього рішення він називав відкладення проведення з’їзду членів для переобрання правління.

Згодом свою посаду залишив голова комітету ІнАУ з питань захисту економічної конкуренції Олександр Арутюнян. Після цього на своєму каналі у YouTube народний депутат і колишній голова правління ІнАУ Олександр Федієнко назвав вихід зі складу правління асоціації демаршем. Він наголосив на тому, що він вважає ІнАУ парламентом, який обрало телеком-середовище.

11 серпня 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 10.09.2021, 11:01 | Повідомлення # 182
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Федієнко: подорожчання кабельної продукції

призведе до подорожчання
інтернет-послуг



Олександр Федієнко

В Україні очікується підвищення вартості послуг доступу в мережу інтернет.


Всьому виною - подорожчання кабельно-провідникової продукції. Таку думку озвучив заступник глави парламентського комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

За словами народного депутата - тарифи інтернет-провайдерів зростуть, як мінімум, на 23%. Саме таке подорожчання імпорту кабелів очікується після спеціального розслідування, яке пройшло в «досить закритому режимі». Зрозуміло, це призведе до націнки на послуги операторів, яка ляже на плечі кінцевого абонента.

Правда, як зазначає пан Федієнко, фінальні підсумки з розслідування все ще не оприлюднені.

Крім зростання вартості інтернет-пакетів, введення додаткових мит на імпорт в Україну кабельної продукції призведе до уповільнення цифровізації нашої країни.

Олександр Федієнко зазначає, що до об'єкту розслідування було віднесено одночасно дві великі групи товарів: силові кабелі і телекомунікаційні кабелі.

«Хочу відзначити, що зазначені групи товарів не є взаємозамінними, оскільки мають різні як фізичні, технічні, якісні характеристики, так і сферу застосування. Якщо говорити коротко, силові кабелі призначені для передачі струму, а телекомунікаційні кабелі - для передачі інформації. Це різні галузі: одна галузь - це енергетична, інша - телекомунікаційна. Провівши відповідне розслідування, спеціальна комісія навіть не намагалася розібратися, чим відрізняються відповідні кабелі. Вважаю, що об'єднання зазначених груп товарів апріорі призвело до неправильних висновків, адже показники за вказаними групам кабелів не можуть консолідуватися, фактично - це два різних ринки».

Пан Федієнко також бачить у введенні спецмита на імпорт кабельної продукції - загрозу монополії з боку державних компаній.

«Будь-яка монополія - ​​це шлях до зменшення конкуренції і зниження якості продукції. Збільшення термінів очікування продукції, яка вкрай необхідна не завтра, не через тиждень або місяць, а іноді - вже сьогодні ».

Редакція Mediasat

08 вересня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 21.09.2021, 21:55 | Повідомлення # 183
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У «Яндекс 360» додали функцію

створення і редагування файлів зі смартфона



Фото: Shutterstock

Функціонал створення і редагування файлів зі смартфона доданий
в додатку «Яндекса» «Пошта» та «Диск» для iOS і Android.


Більше не потрібно мати на смартфоні офісний пакет - «Яндекс 360» підтримує формати docx, xlsx і pptx і їх попередні версії, пише TelecomDaily. Зміни можна вносити в поодинці або спільно за рахунок миттєвої синхронізації. Файли, які відкривалися останніми, збираються сервісом «Документи».

«Робота з документами - один з найбільш частих сценаріїв. Приблизно чверть наших користувачів працюють з ними кожен місяць. Тому нам важливо, щоб люди могли створювати і редагувати файли звідки завгодно, навіть якщо у них під рукою тільки смартфон. І тепер у них є така можливість», - зазначив керівник продукту «Яндекс 360» Володимир Русинів.

У набір сервісів для роботи «Яндекс 360» входять «Документи», «Диск», «Телеміст», «Пошта», «Календар», «Нотатки» і «Мессенджер». Вони дозволяють вести переписку, проводити відеозустрічі, планувати свій час і працювати з документами. Розширені можливості цих сервісів доступні за передплатою.

Автор: Олексій Жданов

21.09.2021.


RATVODДата: Четвер, 07.10.2021, 19:57 | Повідомлення # 184
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Apple заборонить у App Store додатки,

у яких не можна видалити обліковий запис



Фото: AppleInsider

Компанія заявила, що всі застосунки в App Store повинні
надавати користувачам більше контролю над особистими даними.


Компанія Apple 6 жовтня повідомила про запровадження нового правила: з 31 січня 2022 року в магазині App Store не публікуватимуть програми та додатки, у яких не можна видалити обліковий запис.

Компанія заявила, що всі застосунки в App Store повинні надавати користувачам більше контролю над особистими даними. «Усі програми, які дозволяють створювати облікові записи, також повинні дозволяти користувачам видалити свої облікові записи в межах програми. Ця вимога поширюється на всі додатки, подані з 31 січня 2022 року», – йдеться в повідомленні.

Apple рекомендував користувачам ознайомлюватися з правилами кожного додатку та переліком дозволів, які він запитує.

Нагадаємо, у червні 2021 року компанія Apple оновила правила для додатків в App Store в рамках боротьби з шахрайством: реклама додатків, яка вводить в оману, буде заборонена навіть за межами App Store. Якщо її знайдуть, то програму видалять з магазину додатків. Будь-яка шахрайська активність призведе до виключення з програми для розробників і видалення облікового запису.

Автори: MediaSapiens:

07 жовтня 2021.




RATVODДата: Субота, 23.10.2021, 16:44 | Повідомлення # 185
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Apple оновила правила App Store

після антимонопольного суду з Epic Games



Фото: Flickr

Тепер розробники можуть повідомляти користувачів App Store
про альтернативні способи оплати.


Після суду з розробником ігор Epic Games Apple оновила правила користування App Store. Компанію Apple звинувачували в монополізації, мовляв, ті блокують будь-яку можливість транзакцій всередині додатків і у такий спосіб це призводить до монополізації Apple.

Програвши суд, Apple опублікувала нові правила користування App Store, серед яких ключовими є три зміни:

» Тепер розробникам дозволяється повідомляти користувачів про альтернативні способи оплати за межами їх додатку й App Store. Раніше розробникам забороняли через пошту чи у будь-який інший спосіб вказувати користувачам на існування альтернативних способів оплати поза App Store.

» Щоб забезпечити цю можливість, застосунки можуть надсилати запит про користувача, наприклад, ім’я та електронну пошту. Але такий запит має бути необов’язковим й не має заважати користуватись додатком.

» Третя зміна не пов’язана з монополізацією й описує, як розробники можуть використовувати нову функцію App Store «Події в додатку». Вони включають челенджі, прем’єри фільмів, прямі трансляції та ін. Вони стануть доступними в App Store 27 жовтня.


Нагадаємо, що Epic Games позивалася з Apple через те, що магазин додатків App Store, крім збору 15-30% комісії за покупки через свою платформу, блокував будь-яку можливість транзакцій всередині додатків. В результаті кошти йшли Apple.

Також Google подав зустрічний позов проти розробника ігор Epic Games, звинувативши компанію в порушенні контракту щодо гри Fortnite. Натомість Epic Games звинуватили Google у монополізації.

Автори: MediaSapiens:

23 жовтня 2021.




RATVODДата: Субота, 11.12.2021, 10:13 | Повідомлення # 186
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Мережа Ланет та Uatel

об'єднали свої зусилля




Абоненти мережі Uatel відтепер отримуватимуть

послуги Інтернету під брендом Мережі Ланет


Раді повідомити, що провайдери Мережа Ланет та Uatel об'єднали свої зусилля, щоб надавати послуги якісного швидкісного Інтернету жителям Київської області. Тож відтепер абонентам Uatel будуть доступні переваги лідера гігабітного Інтернету Мережі Ланет:

> техпідтримка менеджерів у контакт-центрах 24 години на добу 7 днів на тиждень за номером (0800) 508-508 або в чаті на сайті lanet.ua та особистому кабінеті my.lanet.ua;

> сайт Мережі Ланет — lanet.ua, де ви можете ознайомитись з усіма новинами, документами та тарифними планами;

> особистий кабінет — my.lanet.ua, що допоможе швидко та зручно дізнатись інформацію про стан та період дії підключення, а також оплатити послуги чи змінити тариф;

> зручна оплата: онлайн в особистому кабінеті або ж за номером договору, який залишається незмінним, у терміналах самообслуговування, де зі списку провайдерів потрібно обрати Мережу Ланет або Uatel;

> сторінки компанії у соцмережах (Facebook та Instagram), де можна дізнатись новини з життя компанії, цікаву інформацію, статистику і, звісно ж, взяти участь у конкурсах з розіграшем цінних призів;

Ланет.TV — кросплатформенний сервіс онлайн-телебачення, який доступний в Android-додатку, дозволяє дивитися улюблені канали на різноманітних типах пристроїв: телевізорах, комп'ютерах, смартфонах і планшетах.
Надалі для сплати послуг вам потрібен лише номер договору, а доступ до мережі Інтернет автоматично відкривається як тільки надходить оплата.

Об'єднання з Uatel дозволило Мережі Ланет розширити зону покриття для надання передових послуг та сервісів у регіонах Київської області:

- Ставищенський;

- Білоцерківський;

- Володарський;

- Рокитнянський;

- Таращанський.


А також можливість підключення послуг Мережі Ланет з'явилася у житлових комплексах:

Києва: «Respublika», «Файна Таун», «Сирецькі сади», «Нивки-Парк»;

Вишневого: «Піонерський квартал», «Акварелі», «Акварелі-2», «Авіа Квартал», «Чорновола», «Сакура»;

Софіївської Борщагівки: «Софія Київська», «Софіївська Слобідка».


У разі виникнення будь-яких питань або складнощів у доступі до мережі Інтернет звертайтесь за номером (0800) 508-508.

07.12.2021.

RATVODДата: Вівторок, 01.02.2022, 11:02 | Повідомлення # 187
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Nokia протестувала нове покоління оптоволоконного інтернету:

швидкість досягла 600 Гбіт/с




Випробування пройшли успішно у мережі завдовжки понад 780 кілометрів.


Вона має замінити чинний стандарт, який забезпечує максимум 400 Гбіт/с., повідомляє видання Фокус.

26 січня оптичну систему Nokia 1830 PSI-M випробували в режимі реального часу в наземній мережі GO-COLOR GlobalConnect Group, яка поєднує центри обробки даних у скандинавських країнах. Протяжність кабелю склала 781 кілометр, проте інженери стверджують, що при перевищенні рекомендованої довжини їх система в будь-якому разі забезпечить пропускну здатність 400 Гбіт/с з більш ефективним спектром хвиль. Під час тестів система працювала без збоїв.

Яке обладнання використовували


Як стверджує Nokia, прорив вдалося досягти завдяки оптиці Photonic Service Engine п'ятого покоління (PSE-V). Було задіяно одинадцять оптоволоконних секцій та шість вузлів ROADM з обладнанням Colorless Directionless Connectionless та Flexgrid (CDC-F), сигнали передавали каналами з ущільненням каналу зв'язку по довжині хвилі (WDM) 100 ГГц. Очікується, що новий стандарт зв'язку замінить актуальний PSE-Vc, максимальна швидкість якого коливається від 100 до 400 Гбіт/с.

GlobalConnect незабаром модернізує свої магістральні мережі телекомунікації, використовуючи PSE-V, щоб поліпшити взаємодію між центрами обробки даних і прискорити роботу інтернету для звичайних користувачів. У майбутньому компанія планує збільшити загальну пропускну спроможність мережі до 28,8 Тб.

«Ми раді працювати з GlobalConnect, щоб підтримувати розвиток пропускної спроможності її базових мереж. З впровадженням суперкогерентних можливостей PSE-V у всьому нашому портфоліо 1830 Nokia забезпечує спектрально-ефективну модернізацію пропускної спроможності мережі в порівнянні з реальними мережами телекомунікації», - прокоментував керівник підрозділу оптичних мереж Nokia Джеймс Ватт.

Редакція Mediasat

28 січня, 2022.



RATVODДата: Понеділок, 21.02.2022, 18:47 | Повідомлення # 188
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Екстрені дзвінки та довгі голосові повідомлення:

важливі оновлення в
Skype




Користувачі Skype тепер зможуть дзвонити в службу екстреної допомоги зі своїх комп'ютерів,
проте нова функція має кілька обмежень, повідомляє The Verge.


Минулого тижня у Skype повідомили про запуск оновлень. Так, американські користувачі програми зможуть з комп'ютера набрати номер 911. Далі за необхідності програма передасть розташування служб екстреної допомоги.

Раніше функція вже була доступна для жителів Австралії, Данії, Фінляндії та Великої Британії. Тепер у списку є й США.

В першу чергу нова функція буде корисна користувачам, які з деяких причин втратили мобільний зв'язок, але все ще мають стабільне інтернет-з'єднання.

Користувачам рекомендується не здійснювати екстрені дзвінки через Skype, якщо вони знаходяться за межами домашнього регіону, оскільки дзвінок потенційно може бути перенаправлений в інше місце.

Це цікаво: Соцмережа Дональда Трампа доступна для користувачів

Також у Skype додали можливість залишати п'ятихвилинне голосове повідомлення замість двохвилинного, вибирати світлий або темний режим під час розмови, відправляти реакції, а також збільшувати або зменшувати масштаб екрану.

Раніше Mediasat писав, що «Дія» наздоганяє Messenger, а Telegram популярніший за Instagram.

Редакція Mediasat

21 лютого, 2022.



RATVODДата: П`ятниця, 25.02.2022, 12:56 | Повідомлення # 189
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Держспецзвʼязку закликала операторів не відключати абонентів

у разі відсутності коштів на їхніх рахунках






Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій Держспецзвʼязку звернувся до операторів із рекомендацією не відключати від мобільного звʼязку та доступу до мережі Інтернет абонентів, у яких не достатньо коштів на рахунку або наявна заборгованість.

Звʼязок є надзвичайно важливим у тих умовах, в яких Україна перебуває зараз. Нині оператори фіксують великі навантаження на мережі, тому можливі перебої зі звʼязком.

☎️ Держспецзвʼязку просить абонентів здійснювати телефонні виклики та обмін повідомленнями у межах необхідності Якщо не можете додзвонитись – здійснюйте обмін СМС-повідомленнями.

24 лютого, 2022.

RATVODДата: Четвер, 07.04.2022, 10:04 | Повідомлення # 190
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Понад 600 російських сайтів

зазнали кібератаки IT-армії України



Джерело: 112 Україна

З початку війни та старту роботи української IT-армії
атаковано кількасот
російських онлайн-ресурсів.


З початку російської агресії в Україні Мінцифра створила ІТ-армію, яка об'єднала ІТ-фахівців з України та світу, щоби боротися з ворогом на кіберфронті.

Які ресурси атакують

» ресурси державних установ;

» великі корпорації;

» операторів зв'язку;

» банки;

» кредитні спілки;

» послуги електронного цифрового підпису;

» ряд побутових послуг, якими користується населення.

За весь період війни ІТ-армії вдалося атакувати 660 російських ресурсів. Заблокували більшість державних сайтів, російських ЗМІ та онлайн-сервісів бізнесу, який підтримує РФ.

Також на різноманітних цифрових ресурсах, якими користуються росіяни, поширюється правда про звірства, вчинені армією РФ в Україні.

Як приєднатися


Бажаючим приєднатися до українських ІТ-військ потрібно перейти в офіційний телеграм-канал проекту.

Раніше повідомляли, що хакери продовжують атакувати американську телекомунікаційну компанію Viasat.

Редакція Mediasat

06 квітня, 2022.




RATVODДата: Четвер, 21.04.2022, 20:49 | Повідомлення # 191
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В Україні зріс попит на підключення

до оптичного інтернету



Фото: Shutterstock

У квітні кількість підключень до оптичного інтернету зросла на 30%
порівняно з аналогічним періодом у березні, повідомляє Укртелеком.


Найбільше нових користувачів домашнього інтернету з часу початку повномасштабної війни було підключено у Вінницькій та Хмельницькій областях. Серед нових абонентів багато людей, які вимушено виїхали з інших українських територій.

Укртелеком планує надалі підключати до оптичного інтернету 1500 абонентів щотижня. Це близько 50% максимальної кількості включень за місяць до початку повномасштабної агресії.

2022 року Укртелеком побудував близько 3 тисяч кілометрів волоконно-оптичних ліній зв'язку. У першому кварталі поточного року до швидкісного оптичного інтернету було підключено понад 360 об'єктів соціальної інфраструктури, серед яких 77 медичних та освітніх закладів, 29 територіальних громад. 27 соціальних об'єктів підключено до мережі Укртелекому вже після початку повномасштабної війни в Україні. Зросла з початку року кількість користувачів оптичного інтернету та серед фізичних осіб – у першому кварталі до оптичного інтернету від Укртелекому було підключено майже 25 тисяч клієнтів, понад 3,5 тисячі з яких підключено вже під час війни.

Раніше ми повідомляли, що на Донеччині пошкоджено магістральну лінію зв'язку Укртелекому — жителі тимчасово залишилися без інтернету.

Редакція Mediasat

06 квітня, 2022.




Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
  • Сторінка 13 з 13
  • «
  • 1
  • 2
  • 11
  • 12
  • 13
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024