FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 09:24

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення ATSC 3.0 » Телебачення ATSC 3.0 (Advanced Television Systems Committee) (Без обговорення !!!)
Телебачення ATSC 3.0 (Advanced Television Systems Committee)
RATVODДата: Середа, 27.07.2016, 09:47 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телебачення ATSC 3.0



ATSC (Advanced Television Systems Committee )

- набір стандартів, розроблених для цифрового телевізійного мовлення

через ефірні, кабельні та супутникові мережі
.


Стандарти ATSC були розроблені в 1990-х консорціумом Гранд Альянс, консорціумом компаній, що спеціалізуються в області електроніки і телекомунікацій; компанії об'єдналися, щоб розробити специфікації того, що в даний момент відомо як HDTV.

У число форматів ATSC входять і вже існуючі на той момент стандартні формати відео, хоча спочатку тільки формат HDTV був створений для цифрового телебачення.

Стандарти телебачення високої чіткості, певні ATSC, дозволяли налаштовувати зображення з широкоформатного співвідношенням сторін 16:9 і максимальною роздільною здатністю 1920x1080 пікселів - це дозвіл майже в шість разів перевищувало максимальний дозвіл при використанні існуючої раніше системи стандартів. Однак стандарт допускав і інші варіанти вирішення зображення. Зниження вимог для пропускної здатності зображень нижчої чіткості дозволяє сттворення до шести «підканалів» стандартної чіткості, які одночасно будуть передані на єдиному каналі смуги пропускання в 6 МГц.

Стандарти ATSC зазвичай позначаються A / x (де x є номером стандарту) і можуть бути завантажені з офіційного сайту ATSC. Так стандарт A / 53, з якого почалася організація системи, було розроблено і видано Grand Alliance в 1995 році; в 1996 році він був прийнятий Федеральною комісією зі зв'язку США, а в 2009 році був знову переглянутий. Стандарт A / 72, який включав в список стандартів відеокодування формату H.264 / AVC, був розроблений в 2008 році.

ATSC допускає створення об'ємного звучання за допомогою конффігурації 5.1 при використанні аудіокодека Dolby Digital AC-3. Також можуть надані і інші додаткові параметри зображення і звуку.

Багато з параметрів, що стали стандартами ATSC, є патентними (тобто вони створені ATSC і на той час не мали незалежних аналогів), включаючи кодування MPEG, аудіоформат AC-3 і модуляцію 8VSB. [1] Вартість ліцензії на введення патентних технічних характеристик, що припускає ціну ресивера цифрового телебачення в $ 50, викликало невдоволення виробників.

Як і інші системи стандартів, ATSC залежить від безлічі супутніх стандартів, наприклад, EIA-708, стандарту цифрового «вшивання» заголовків і текстової інформації.

Цифрове телебачення ATSC в деяких країнах замінило більшу частину аналогового телебачення NTSC: 12 червня 2009 року - в США, [5] [6] 31 серпня 2011 року - в Канаді, [7] 31 грудня 2012 року - в Південній Кореї, а також замінить до вересня 2015 року - в Домініканській Республіці, а також до 31 грудня 2015 року - в Мексиці. [8]

Телеканали, які виявлять бажання зберегти аналогове мовлення, будуть змушені вести мовлення на два канали, оскільки стандарти ATSC зазвичай вимагають весь канал для мовлення цифрового телебачення. Наявність віртуальних каналів дозволить деяким каналам знову пройти картографування і згодом повторно стати частиною сітки мовлення починаючи від фізичного каналу RF і закінчуючи будь-яким номером від 1 до 99, таким чином станції ATSC або пов'язані з відповідними каналами NTSC, або все станції сітки можуть використовувати один і той ж номер. Також є стандарт для розподілених систем мовлення (DTx), форма мережі єдиної частоти, що дозволяє синхронізацію багаторазового включення каналу в сітку мовлення.

Детальніше: Вікіпедія

RATVODДата: Середа, 27.07.2016, 09:53 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ATSC 3.0: грандіозний прорив ТБ-технологій ?



Стандарт нового покоління може стати грандіозним проривом технологій на тлі старого ATSC 2.0.


Технології не стоять на місці; навпаки, вони розвиваються, постійно набираючи все більший темп. І це особливо помітно в сфері доставки медіа до глядача.

У минулому домашні відео-розваги були досить прості і примітивні: люди сідали перед екраном телевізора і дивилися телепрограми відповідно до розкладу їх виходу в ефір. Сьогодні глядач бажає мати можливість дивитися в буквальному сенсі все, що він хоче, на будь-якому пристрої, в будь-якому місці - отримуючи контент через ефір, кабель, супутник або Інтернет, або з власного домашнього сховища. Зрозуміло, що мовна індустрія повинна також розвиватися, щоб відповідати на ці запити американського глядача.

Як пише Technology TV, поточні розробки стандарту мовлення нового покоління ATSC 3.0 націлені на вирішення цієї проблеми шляхом використання сучасних технологій передачі, а також кодування відео і аудіоконтенту, щоб в кінцевому підсумку надати глядачеві доступ до нових і креативним послуг.

Стає зрозуміло, що для підстроювання під постійно мінливі звички і запити глядача мовникам потрібно нова система, яка б підтримувала нове глядацьке поведінку. Така система повинна включати в себе можливість змінюватися відповідно до зміни запитів споживача, забезпечуючи тим самим розширюваність, яка дозволить адаптувати її до нових потреб і в майбутньому.

Програми телебачення сьогодні переглядають безліччю різних способів, з використанням широкого кількості джерел медіа та платформ доставки. Інтернет зайняв, мабуть, провідне місце серед всіх інших джерел телевізійного контенту для споживачів. Розробка нової системи цифрового телебачення, яка включала б у себе всі ці елементи, стала не тільки бажаним, а й необхідним справою.

Наріжним каменем системи цифрового мовлення нового покоління - ATSC 3.0 DTV - повинна стати гнучкість у виборі послуг, включаючи можливість бесшовно для ефірних мовників відправляти гібридний контент на мобільні і фіксовані приймальні пристрої - об'єднуючи таким чином в одне ціле ефірну трансляцію і передачу через широкосмугові мережі. Такі опції, як «мультіпросмотр» і «многоекранность» також є надзвичайно важливими, як і немає змоги вибирати між стандартами дозволу - SD, HD і Ultra HD.

Система ATSC 3.0 також повинна мати можливість підлаштовуватися під інноваційні рішення майбутнього. Ключовими словами, що описують основні принципи роботи ATSC 3.0, є такі терміни, як «масштабованість», «взаємозамінність» і «пристосованість».

Хоча вже йде робота над розширенням можливостей існуючої системи ATSC ТБ шляхом включення в неї інтернет-сумісності та можливостей кешування для зберігання програм (назад сумісний пакет розширень названий «ATSC 2.0»), майбутні потреби глядачів і мовників є ключовим питанням для розробників ATSC 3.0. Технології, розроблені для ATSC 2.0, як очікується, будуть підтримуватися і в новій системі ATSC 3.0.

Оскільки стандарт ATSC 3.0, цілком ймовірно, що не буде сумісний з існуючими мовними системами, він повинен забезпечувати поліпшення в продуктивності, функціональності, і все це повинно бути ефективно настільки, щоб виправдати саме створення системи без зворотної сумісності стандартів.

Важливо пам'ятати, що оригінальний стандарт A / 53 DTV був запущений в 1996 році. З тих пір було розроблено безліч істотних і помітних нововведень, відбулися інші важливі зміни, зокрема:

» Частотний спектр став ще більш дефіцитним.
» У сфері кодування відео зроблені значні удосконалення, що підвищили його ефективність.
» Зростає попит на відео високої роздільної здатності.
» Аудіо стало якіснішим і дає сильніший ефект занурення.
» Значна частина споживачів націлена на отримання інтерактивних послуг.
» Стали звичайним явищем альтернативні мовленню шляхи роздачі контенту.
» Широке поширення отримали мобільні пристрої.
» Широко використовуються планшети.


Всі ці нововведення у своїй сукупності змінили ландшафт телебачення, наслідком чого і стала розробка стандарту ATSC 3.0. Робота над ATSC 3.0 в підсумку була розбита на безліч рівнів, як це описано нижче.

Фізичний РІВЕНЬ


Фізичний рівень - це ключова система передачі сигналу, яка є основою будь-якої служби передачі контенту через ефір. Фізичний рівень описує питання модуляції, кодування, передачі сигналу та інші звичні елементи мовної ланцюжка.

В якості потенційних пристроїв, які будуть працювати з ATSC 3.0, в даний час розглядаються різні типи телевізійних приймачів, включаючи пристрої фіксованого прийому (такі як традиційні телевізори з великими екранами, які стоять у вітальнях і спальнях), що носяться пристрої, автомобільні екрани і портативні приймачі. Основною метою фізичного рівня ATSC 3.0 є створення стандарту, що дає можливість передавати ТВ-контент на пристрої як фіксованого, так і мобільного прийому.

Пріоритетними завданнями також є ефективне використання частотного спектру і підвищення надійності послуг, що надаються. Пріоритетними питаннями є підтримка високих швидкостей передачі даних, необхідних для надання послуг в нових стандартах - таких, як Ultra HD.

Крім того, в даний час вивчаються механізми можливого подальшого розширення можливостей системи ATSC 3.0, щоб вона могла продовжувати використовуватися і в майбутньому, після впровадження нових технологій і удосконалень, без необхідності повної переробки. Визначення механізмів легкої і витонченої еволюції стандарту є невід'ємною частиною роботи над системою ATSC 3.0.

Крім забезпечення прийому традиційних, фіксованих служб, ATSC 3.0 повинна буде дати можливість підтримувати надійну роботу служб передачі контенту на мобільні пристрої в процесі руху - на телефони, лептопи, планшети і переносні телевізори. Оскільки дані пристрої часто беруть з собою за кордон, дуже важливо забезпечити в системі підтримку ключових технологій, які отримали широке міжнародне визнання і забезпечити сумісність на загальносвітовому рівні.


Малюнок 1: Архітектурний скелет фізичного рівня


Загальна структурна архітектура фізичного рівня зображена на малюнку 1. В даний час в переліку попередньо узгоджених - такі базові функції:

» Модуляція на основі OFDM, з широким спектром захисних інтервалів для пом'якшення многолучевости.
» Корекція помилок (FEC) на основі LDPC з широким вибором швидкостей кодування в двох варіантах довжини коду (підтримує мобільний і фіксований прийом).
» Широкий вибір розмірів «сузір'їв».


Очікується, що фізичний рівень ATSC 3.0 забезпечить широкий вибір можливих точок роботи для мовників, кожна з яких - вкрай близька до межі Шеннона (теоретичну межу, який зумовлює те, скільки інформації можна передавати через канал з зашумлення), як показано на рисунку 2, Нижче. Базові експлуатаційні компроміси включають в себе вибір меншого об'єму даних / більшої надійності послуги та / або більшої кількості переданих даних / меншою надійності послуги, або проміжного рівня.


Малюнок 2: Приклад кривої потужності для фізичного рівня ATSC 3.0


Мовники мають можливість вибирати робочі точки, які підтримують їх бізнес-моделі. Використовуючи різні канали фізичного рівня (PLP), можна одночасно використовувати різні робочі точки - наприклад, виділяти частину пропускної смуги в переданому сигналі для потреб UHD, а залишок - для мобільних служб.

Редакція Mediasat
RATVODДата: Середа, 27.07.2016, 10:49 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ПРОДОВЖЕННЯ:

ATSC 3.0: грандіозний прорив ТБ-технологій ?

РІВЕНЬ УПРАВЛІННЯ ТА ПРОТОКОЛІВ


Рівень управління і протоколів - це лінія зв'язку між фізичним рівнем і презентаційним рівнем, що підтримує доставку послуг і синхронізацію, оголошення послуги і персоналізацію, а також інтерактивні служби та служби супутнього екрану.

Був досягнутий консенсус з приводу використання інтернет-протоколу в якості транспорту для доставки мовного контенту - як потокового, так і файлового. Використання в якості транспорту IP-протоколу (замість MPEG-2, який використовувався в попередніх системах цифрового телебачення), забезпечує широку ступінь уніфікації з іншими механізмами доставки. Потоковий контент (наприклад, програми живого ТБ) буде передаватися у вигляді пакетів (використовуючи ISOBMFF як формат контенту), а не у вигляді безперервного потоку фрагментів.

Це, знову ж таки, забезпечує уніфікацію з іншими механізмами доставки, а також щодо спрощує такі речі, як вставку локалізованої або Персоналізація реклами.

Система ATSC 3.0 розробляється і для того, щоб зробити можливим безшовне використання мовлення в поєднанні з широкосмугового передачею для доставки послуг і їх компонентів. Одним із прикладів такого використання може бути доставка через мовний канал відеоряду та звукової доріжки на одній мові (який може розглядатися в якості основного мови переважної більшості глядачів), а через широкосмугові канали - додаткових мов, дозволяючи користувачеві вибирати потрібну йому опцію. Одна з технологій, що забезпечують гібридну доставку, полягає у використанні UTC (або будь-якої іншої «абсолютної» форми часу) для синхронізації і управління буфером.

Деталі ще обговорюються і опрацьовуються, проте, на 3 рисунку нижче можна побачити приклад стека протоколів для ATSC 3.0. Як ви можете бачити, в системі спостерігається уніфікація способів доставки через ефір і через широкосмугові мережі, особливо вище рівня протоколу доставки, з повним злиттям на рівні додатків.


Малюнок 3: Приклад моделі стека протоколів для ATSC 3.0


У ряді ситуацій ресивер може мати доступ виключно до некомпрессірованному аудіо та відео; наприклад, через HDMI, підключений до сет-топ-боксу. Бажано використовувати в ATSC 3.0 додаткові компоненти і служби, які, можливо, не змусили б його проходити весь шлях до ресивера на головному маршруті доставки.

Система автоматичного розпізнавання контенту (ACR) дозволить ресивера визначити, що саме є видимим. Серед методів, що застосовуються в ACR, - системи «відбитків пальців» і «водяних знаків». ACR-сумісні ресивери з широкосмуговим підключенням можуть запитувати і отримувати через широкосмугові канали додатковий контент з Інтернету.

РІВЕНЬ ДОДАТКІВ І ПРЕЗЕНТАЦІЙ


Рівень додатків і презентацій представляє, по суті, елементи, які використовуються глядачем, включаючи кодування відео і аудіо, а також робоче середовище. Модель служби для ATSC 3.0 дозволяє більш складним службам давати мовникам можливість розвивати свій бізнес.

Основні елементи рівня включають в себе:

» Розширену підтримку лінійного ТВ і відео за запитом.
» Підтримка служби передплати і систему «плати за переглянуте».
» Можливості умовного доступу і управління цифровими правами (DRM).
» Підтримку пристроїв мобільного та фіксованого прийому, а також супутніх пристроїв.
» Гібридну доставку (ефір і широкосмугові мережі), в поєднанні з просуваються контентом.


Для систем кодування відео першочерговим завданням є створення систем роботи з UHD і HD, з початкової підтримкою 4К і можливістю підтримки 8К в майбутньому, через реалізацію розширення. Кодек HEVC (H.265) був обраний в якості основного кодека відео. Портативні, переносні, автомобільні пристрої та пристрої фіксованого прийому - як для роботи в будинку, так і для роботи на відкритому повітрі - всі вони є цільовими пристроями, і гібридна інтеграція доставки через ефір і широкосмугові мережі є необхідною вимогою для мовників.

Канали фізичного рівня (PLP) можуть забезпечити гнучкість компромісів в плані надійності в розрізі пропускної здатності кожного компонента. Розглядається можливість багатошарового (масштабується) кодування, можливо - на основі різних PLP. В останній ситуації, можливо, дозволити доставку HD-версії для ключових служб через надійний канал і розширений рівень в каналі з більш високою швидкістю для передачі відео в UHD.

Для кодування аудіо пропонуються до обговорення нові функції, які включають управління діалогом, використання альтернативних звукових доріжок, а також змішування допоміжних аудіо-служб, діалогів на іншій мові, спецефектів, коментарів і музики. Крім того, очікується нормалізація гучності контенту і контурів динамічного діапазону, заснована на спеціальних можливостях для користувача пристроїв для мобільного або фіксованого прийому і унікальною звукового середовища.

Розглядається можливість впровадження функцій, що дають більше відчуття занурення, з більш високим просторовим дозволом в локалізації джерел звуку (азимут, підйом, відстань), для збільшення відчуття від звукового оточення. Функції будуть включати виділені для різних пристроїв (фіксованого та мобільного прийому) і наборів динаміків, підтримку гібридної передачі через ефірні і широкосмугові канали, а також підтримку суто звукового контенту і змішаного - аудіо / відео контенту.

Середовище для роботи (або додатки) будуть, швидше за все, засновані на HbbTV 2.0, з модифікаціями, необхідними для підстроювання під різні запити і вимоги. Також можливе використання окремих елементів середовища додатків ATSC 2.0.

Можливість розширення


Незважаючи на те, що ATSC 3.0 розробляється в якості стандарту, що приходить всерйоз і надовго, технології продовжують розвиватися, і запити споживачів будуть змінюватися таким чином, який не може передбачити ніхто. Як наслідок, в стандарті ATSC 3.0 повинні бути передбачені способи, що дають можливість легко і без проблем розвивати його з розвитком технологій, у міру того, як будуть з'являтися все нові і нові розробки.

Розробляються сьогодні сигнальні системи зв'язку повинні дозволити новим ресиверів задіяти нові технології в міру їх появи на ринку. Ці сигнальні системи починаються на фізичному рівні і проходять через рівень додатків / презентацій. Фізичний рівень матиме дуже просту, наднадійну форму сигнальної системи, яка може визначати, яка технологія використовується на самому фізичному рівні. Як мінімум, кожен рівень буде мати можливість сигналізувати про те, яка з технологій використовується рівнем вище.

Сигнальна система і інформація про оголошеннях включатиме можливість вказувати на ресурси, необхідні для успішної передачі послуг, зі збереженням відмінності між тими, які визначені творцем контенту як обов'язкові, і опциональнимі.

Річ Чорноокий, старший науковий співробітник Triveni Digital, має ступінь доктора природничих наук в області ядерних матеріалів від Массачусетського інституту технологій. Є одним з провідних розробників стандарту ATSC 3.0.

Редакція Mediasat
RATVODДата: Середа, 27.07.2016, 11:05 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Стандарти ATSC зміцнюють позиції 4K



Американський КОМІТЕТ ATSC (Advanced Television Systems Committee) підтвердив те, що системі передачі «Фізичного рівня» (Physical Layer) для технології телерадіомовлення нового покоління ATSC 3.0 присвоєно статус «кандидата в стандарти», що дозволить, зокрема, передавати сигнал 4K Ultra HD телебачення на переносні пристрої паралельно з надійною мобільного передачею даних. У ATSC tg3 Technology Group-стандарт затвердили ATSC 3,0 кандидата на фізичному рівні.

«За кілька місяць до цього голосування сотні добровольців почали досліджувати можливості запропонованих технологій з метою вибрати найкращу і найбільш гнучку систему, яка повинна була стати основою ATSC 3.0. Це стало важливою віхою на шляху становлення стандарту, і тепер ми очікуємо того моменту, коли виробники почнуть розробляти досвідчені моделі, за допомогою яких можна буде на практиці випробувати більше дюжини взаємопов'язаних елементів, що формують Фізичний рівень », - говорить президент ATSC Марк Річер.

Мета створення стандарту ATSC 3.0 Фізичний рівень складається в тому, щоб збільшити гнучкість, надійність та ефективність використання спектра в порівнянні зі стандартом ATSC 1.0, який був прийнятий два десятиліття тому. Фізичний рівень ATSC 3.0 дозволяє мовникам вибирати з безлічі параметрів передачі, адаптуючи сигнал кожної станції під вимоги місцевого ринку шляхом забезпечення поєднання якості послуги і зони покриття таким чином, який найбільшою мірою підходить конкретному ринку і конкретної місцевості.

«Система дає можливість використовувати режим великого об'єму з малою надійністю і низькою ємності з високою надійністю в рамках однієї передачі. Ця гнучкість означає те, що ми, можливо, побачимо паралельну передачу 4K Ультра HD програми і мобільного мовлення на переносний пристрій », - пояснює Річер.

Технології можна буде вибирати для різних «видів застосування», таких як Одночастотна мережу, Системи з рознесеними передавальними і приймальними антенами, зв'язується каналів і так далі при використанні однієї передавальної вишки. Також пропонується широкий вибір систем захисту даних, включаючи широкий спектр захисних інтервалів, довжини коду прямої корекції помилок і кодових швидкостей.

«ATSC дякує кращі уми світу з області мовлення за підтримку та активну участь в розробці фізичного рівня стандарту. Однак, це ще не закінчення процесу. Статус Кандидата в стандарти фізичного рівня відкриває шлях до серії багатомісячних польових випробувань, які повинні перевести його на стадію Пропонованого стандарту в 2016 році », - говорить Річер.

Триває робота і над іншими компонентами зв'язки стандартів ATSC 3.0. Серед них - технологія стиснення відео і аудіо, субтитри, сучасна система термінового оповіщення, безпеку, пристрої-компаньйони, персоналізація, додатки і інтерактивність, водяні знаки і відбитки пальців, а також інтернет-протокол доставки. Говорячи простіше, ATSC 3.0 частиною може стати приблизно 20 стандартів.

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 27.07.2016, 11:09 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Південна Корея проміняла європейський стандарт DVB-T2

на американський ATSC 3.0




Південна Корея вибирає в якості стандарту ATSC 3.0 для мовлення телебачення надвисокої чіткості, яка повинна почати роботу в країні з лютого 2017 року.

Південна Корея надала перевагу ATSC 3.0 - технологічному стандарту, кий застосовується для мовлення телебачення надвисокої чіткості в США, європейському стандарту DVB-T2, - заявили 26 липня в Міністерстві науки, ІКТ та планування майбутнього.

Велика частина телевізорів, що випускаються корейськими виробниками, включаючи компанії Samsung Electronics і LG Electronics, підтримують європейський стандарт, який трохи застарів в порівнянні зі стандартом, прийнятим в США. Як наслідок - багатьом сьогоднішнім власникам UHD-телевізорів буде потрібно спеціальний сет-топ-бокс для перегляду UHD-контенту.

Як пояснили в міністерстві, покупка нових сет-топ-боксів потрібна лише власникам UHD-телевізорів, які орієнтуються на отримання сигналу через ефірну антену. Тим же, хто приймає сигнал по наземних лініях (кабельне ТБ, IPTV і OTT), купувати нічого не доведеться.

Щоб знизити тягар можливих витрат для глядачів, в міністерстві планують провести консультації з корейськими виробниками телевізорів з приводу цін на сет-топ-бокси.

«Стандарт ATSC 3.0 підходить для IPTV, він має високий ступінь сумісності з іншими мобільними пристроями», - відзначають в міністерстві.

Найбільші мовні компанії Південної Кореї - KBS, MBC та SBS - почнуть мовлення в стандарті UHD в лютому 2017.

26.07.2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Неділя, 11.09.2016, 17:44 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Затверджено фізичний рівень

ATSC 3.0




Дана подія говорить про те, що не за горами
- завершення затвердження мовного стандарту нового покоління.


8 вересня в організації Advanced Television Systems Committee (ATSC) заявили про те, що її члени скріпили своїми підписами затвердження фізичного рівня ATSC 3.0, що представляє собою систему телевізійного мовлення наступного покоління, яка дозволяє передавати через ефірні канали, зокрема, контент в дозволі 4K з підтримкою розширеного динамічного діапазону (HDR) і цільового розміщення реклами.

Фізичний рівень, що дозволяє мовникам передавати програми телебачення в складних для прийому умовах, передбачає можливість використання одночастотних мереж, зв'язування каналів і, в цілому, дає мовникам можливість вибирати для себе найбільш підходящі параметри мовлення. Фізичний рівень - це лише один з багатьох стандартів, які перебували в роботі і формують систему ATSC 3.0, однак, його затвердження, за словами президента ATSC Марка Річер, є важливою віхою на шляху, зроблене групою.

«Сотні експертів-технологів з усього світу, які віддали цьому процесу свого часу і досвід, вибрали в якості основи для ATSC 3.0 найкращу і найбільш гнучку систему. І хоча інші складові стандарту ATSC 3.0 все ще перебувають на фінальній стадії стандартизації, утвердження системи ефірної трансляції є основою на майбутнє, - заявив він в своєму виступі. - Швидше за все, ми побачимо, як два види трансляцій 4K Ultra HD контенту будуть вестися пліч-о-пліч з надійним мовленням в мобільних мережах на переносні пристрої завдяки природній гнучкості фізичного рівня ATSC 3.0. Система дозволить запускати режим підвищеної ємності, коли важлива передача відео карколомного якості. При цьому система також підтримує передачу з більш низькою ємністю і наднадійною - для переносних ресиверів».

Президент і технічний директор компанії LG Electronics доктор Скотт Ан вітає появу фізичного рівня ATSC 3.0, підкреслюючи, серед іншого, на важливості вкладу своєї компанії в цей процес: «Ми раді тому факту, що технології компанії LG лежать в основі більшості елементів фізичного рівня системи передачі і вдячні за надану нам можливість опинитися. Серед інших експертів, залученими в процес створення нового стандарту », - каже Ан в своїй заяві.

Доктор Джонг Кінг - старший віце-президент LG і президент Zenith R & D Lab - додає: «Незабаром мовники зможуть насолодитися новим рівнем гнучкості, а також запропонувати глядачам нові види послуг - включаючи можливість передачі на переносні пристрої, що знаходяться в русі, телевізійного контенту в приголомшливому дозволі 4K Ultra HD, яка буде доступна для широкого кола ATSC 3.0 сумісних пристроїв».

11.09.2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 08.02.2017, 13:54 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США до кінця року запрацює новий

стандарт цифрового телемовлення
ATSC 3.0




Американські глядачі вже до кінця поточного року можуть отримати доступ до телевізійного контенту в стандарті Ultra HD,
який буде транслюватися з використанням перспективного стандарту мовлення ATSC 3.0.


23 лютого Федеральна комісія з електрозв'язку (FCC) планує провести голосування з питання про доцільність дозволу мовникам використовувати на добровільній основі новий телевізійний стандарт, давши, таким чином, новий поштовх для інновацій в галузі. Про це 2 лютого заявив голова FCC ейдж Пей, пише Rapid TV News.

Даний крок вже підтримали багато американських мовників, зокрема - Disney, 21st Century Fox і ряд інших, а також - що особливо важливо - Національна Асоціація мовників.

В FCC пропонують зобов'язати мовників зберегти поширення існуючих сигналів паралельно з впровадженням новаторських систем мовлення. У своєму повідомленні на блозі, розміщеному в четвер, Пей зазначив, що нова, заснована на використанні інтернет-протоколу, система «сприятиме поліпшенню в сфері вимірювання аудиторії, що, в свою чергу, підвищить якість розміщуваної реклами - реклами, що має важливе значення саме для вас і розповідає про те, що хотіли б бачити саме ви».

Новий стандарт мовлення ATSC 3.0 в даний час вже використовується Південною Кореєю.

Pearl TV - асоціація мовників-партнерів, яких об'єднує спільний інтерес до дослідження можливостей, що відкриваються новими технологіями, вітає публікацію FCC.

«Інтерес мовників зосереджений на розвитку та впровадженні нових технологій, тому в Pearl раді тому факту, що FCC ініціює прийняття норми, яка повинна дозволити добровільне використання систем телемовлення наступного покоління. Система ATSC 3.0 дасть мовникам інструменти, необхідні їм для того, щоб успішно конкурувати в середовищі, що сильно відрізняється від тієї, яка існувала на зорі епохи цифрового телебачення. Перехід до системи, заснованої на використанні інтернет-протоколу, дозволить доставляти глядачу більшу кількість контенту з більшого числа джерел, а також гарантує, що ефірне мовлення залишиться основним джерелом для отримання гарячих новин, аварійних сигналів і телевізійних проектів, які враховують бажання глядача», - говорить керуючий директор Pearl TV Енн Шелл.

- 06 лютого, 2017

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 03.03.2017, 09:00 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
FCC вносить пропозиції щодо стандарту

телебачення нового покоління
ATSC 3.0




Керуючись припущенням про те, що перехід до більш сучасних технологій сприятиме інноваційному процесу в секторі ефірного телебачення, Федеральна комісія з електрозв'язку (FCC) розпочала збір коментарів за пропозицією, яка дасть можливість американським мовникам використовувати телевізійний стандарт нового покоління ATSC 3.0 на добровільній, ринковій основі .


За даними FCC, стандарт ATSC 3.0 несе в собі великий потенціал для значного поліпшення якості прийому телевізійного сигналу на мобільних пристроях і телевізорах без зовнішньої антени. Крім того, даний стандарт дає мовникам можливість пропонувати глядачам розширені і інноваційні нові функції, включаючи трансляцію відео в стандарті надвисокої чіткості і об'ємного звуку, більш локалізований програмний контент, поліпшену систему інформування про надзвичайні ситуації, яка здатна включати пристрої, які знаходяться в сплячому режимі, з метою попередження їх власників про небезпеку, що насувається, поліпшені параметри доступності та інтерактивні послуги.

Представники коаліції мовців і виробників споживчої електроніки звернулися до Комісії з проханням дозволити їм використовувати новий стандарт. Нова технологія дасть можливість об'єднати можливості ефірного мовлення з можливостями перегляду і доставки даних через широкосмуговий Інтернет, використовуючи той же канал шириною в 6 МГц, який в даний час призначений для цифрового телебачення (DTV).

Повідомлення про передбачувану норму (NPRM) від FCC представляє на суд публіки пропозиції по нормам, які дадуть мовникам гнучкість, необхідну для організації трансляцій з використанням стандарту ATSC 3.0 при мінімальному впливі на споживачів і індустрію.

Серед іншого, NPRM передбачає:

Добровільне використання: Передбачає дозвіл добровільного використання стандарту ATSC 3.0 для організації мовлення та включення відповідних частин нового стандарту в правила Комісії. У NPRM відзначається, що на даний час не є актуальним питання про обов'язкову наявність телевізійного тюнера нового покоління в телевізорах.

Паралельне мовлення на місцевому рівні: Передбачає включити вимогу про «паралельне мовленні на місцевому рівні» для станцій, які вирішили почати використання системи телевізійного мовлення нового покоління. Таким чином, мовники зможуть продовжувати вести трансляцію програм цифрового телебачення з використанням існуючого стандарту ATSC 1.0 паралельно з мовленням в стандарті ATSC 3.0. Такий підхід дозволить звести до мінімуму негативний вплив від впровадження нового стандарту, гарантувавши глядачам можливість і далі використовувати свої телевізори, в яких встановлені лише цифрові тюнери нинішнього покоління і аналогові тюнери.

Трансляція на платформах MVPD: Передбачає, що дистриб'ютори багатопрограмних відео послуг (MVPD) повинні будуть продовжувати передавати сигнал цифрових каналів в стандарті ATSC 1.0, при цьому в період добровільного використання стандарту ATSC 3.0 такі оператори не зобов'язані передавати сигнал в новому стандарті. У NPRM також ставиться питання про проблему, пов'язану з добровільної трансляцією сигналів в стандарті ATSC 3.0 на умовах згоди на ретрансляцію.

Обслуговування та захист від перешкод: У комісії вивчають питання про те, чи не створить можливий початок мовлення в стандарті телебачення нового покоління перешкод для існуючих систем цифрового телебачення та інших служб, які працюють в телевізійному або суміжних діапазонах частот.

Захист і інформування споживача: Передбачається, що телекомпанії, що почали використання стандарту ATSC 3.0, повинні брати на тебе зобов'язання аналогічні тим, які відносяться до існуючих мовників. У Комісії також розглядають питання про доцільність запровадження вимог для мовників інформувати в своєму ефірі глядачів про впровадження мовлення в стандарті нового покоління і паралельному мовленні в ATSC 1.0.

Борис Скуратівський

- 27 лютого, 2017



RATVODДата: Вівторок, 08.08.2017, 13:44 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В MPEG LA оголосили про збір патентів,

необхідних для телевізійного стандарту
ATSC 3.0




В MPEG LA оголосили про збір патентів, які є критичними для запуску в США телебачення в стандарті ATSC 3.0.


Мета такого збору полягає в полегшенні, заради зручності гравців ринку, процесу створення єдиної ліцензії на право використання об'єктів інтелектуальної власності, що належать провідним розробникам ATSC 3.0 і лежать в основі стандарту.

ATSC 3.0 являє собою набір стандартів нового покоління, що підтримують служби мобільного телебачення. Стандарт також підтримує функцію розширеної персоналізації і інтерактивності, включаючи систему попереджень про локальні небезпеки, пряму рекламу, використання вдосконаленої доставки сигналу і даних, ефективне використання спектру і розширені властивості відео - такі, зокрема, як розширений динамічний діапазон (HDR), висока частота кадрів (HFR), розширена колірна гамма (WCG) і функції 4K UHD. Мовлення в стандарті ATSC 3.0 в Республіці Корея стартує вже в цьому році, а в наступному році воно повинно початися і в США.

«Стандарт ATSC 3.0 являє собою істотний технологічний стрибок у порівнянні зі стандартом ATSC, розробленим 20 років тому, - каже президент і генеральний директор MPEG LA Леррі Горн. - Ми раді повідомити про початок процесу створення єдиної універсальної ліцензії, що дає доступ до ключових об'єктів інтелектуальної власності, які допоможуть невідкладно забезпечити доступність переваг ATSC 3.0 споживачеві».

Для участі в попередній зустрічі, присвяченої створенню єдиної ліцензії ATSC 3.0, сторона, що володіє патентами, необхідними для роботи стандартів ATSC 3.0, повинна передати їх в MPEG LA до 8 вересня 2017 року. Додаткову інформацію щодо процедури можна отримати на сайті.

Незважаючи на те, що в ліцензію будуть включені лише діючі патенти, компанії, які подали заявки на патенти, які, на їхню думку, зможуть зіграти важливу роль для розвитку стандарту ATSC 3.0, також можуть взяти участь в процесі розробки ліцензії.

Борис Скуратівський

- 08 серпня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 21.11.2017, 09:14 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США затвердили телевізійний стандарт,

що відкриває шлях ефірному мовленню в стандарті
4K




Розділена в силу політичних протиріч Федеральна комісія США по електрозв'язку (FCC)
трьома голосами проти двох підтримала право американських мовників використовувати
для трансляції своїх програм на добровільній основі передовий стандарт
ATSC 3.0.


До сих пір фільми і телепрограми, записані в стандарті 4K, були доступні на потокових платформах і в службах відео за запитом, однак, тепер FCC дає «зелене світло» початку ефірного телевізійного мовлення в дозволі надвисокої чіткості. Сьогодні комісія затвердила нові правила, які дозволяють компаніям використовувати стандарт телевізійного мовлення нового покоління (відомий також як ATSC 3.0) на добровільних засадах з урахуванням ринкового попиту, - йдеться в прес-релізі FCC.

Технологічні компанії і компанії, що працюють в сфері телекомунікацій, витратили роки на розробку технологій, що дозволяють глядачеві отримувати 4K медіа через телевізійні канали. Нові правила від FCC роблять це реальністю, яка дозволяє мовникам передавати 4K контент через смугу шириною в 6 МГц, певну як канал цифрового телебачення (DTV).

Комісія також визначила кілька чітких вимог, які повинні полегшити перехід до мовлення в стандарті телебачення нового покоління. Мовники, бажаючі впроваджувати стандарт ATSC 3.0, зобов'язані скооперуватися з місцевою станцією, яка забезпечить паралельне мовлення тієї ж програми в чинному в США стандарті цифрового телебачення (ATSC 1.0), а також повинні проінформувати своїх глядачів про зміни, що відбуваються. Також сигнал, який передається в стандарті телебачення нового покоління, повинен відповідати всім зобов'язанням громадського інтересу, які прийняті для ефірного телебачення в цілому.

Борис Скуратівський

- 20 листопада, 2017

RATVODДата: П`ятниця, 19.01.2018, 10:58 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США представили фінальну версію

телевізійного стандарту
ATSC 3.0




Організація ATSC (Advanced Televisions Systems Committee, Комітет передових телевізійних систем) представила
остаточну версію стандарту ATSC 3.0, застосовуваного для поширення програм наземного ефірного телебачення.


Новий стандарт, затверджений в жовтні, повинен забезпечити впровадження нових служб інтерактивного телебачення на основі IP-технологій, розвиток UHD контенту, персоналізованих служб і служб екстреного інформування, а також доставку контента на різні пристрої.

«З початком нового 2018 року ATSC робить важливий крок на шляху до впровадження платформи телебачення нового покоління, представляючи набір стандартів ATSC 3.0, що роблять можливим впровадження цілого ряду продуктів і послуг. Перша в світі система телерадіомовлення, заснована на використанні інтернет-протоколу, стає реальністю», - говорить президент ATSC Марк Річер.

«Стандарти ATSC 3 дозволять здійснити величезний прорив у розвитку цілого ряду інноваційних проектів - від надійних систем передачі до систем об'ємного звуку, від 4K UHD до інтерактивних послуг, а також цілого ряду інших. Це величезне досягнення, і члени ATSC, а також наші колеги по індустрії можуть пишатися тим, що ми входимо на новий захоплюючий етап впровадження телебачення нового покоління.»

«Заглядаючи в майбутнє, я прогнозую, що ATSC стане важливим інформаційним центром для мовців і виробників обладнання, які готуються до запуску товарів і послуг. Це відкриє перед членами ATSC широкі можливості для участі в польових випробуваннях, польових тестах і спеціалізованих семінарах, які пройдуть цього року. Це також можливості для того, щоб зробити внесок у розвиток цілого ряду нових галузей, таких як перевірки на відповідність вимогам, забезпечення захисту приватної інформації і безпеки та багато іншого».

«Я впевнений, що всі члени нашої організації поділяють моє почуття гордості з приводу нашої участі в розробки найбільш ефективних, гнучких і всеохоплюючих нових стандартів мовлення. Ваш внесок у цей процес буде продовжувати мати критично важливе значення в міру того, як ми входимо в надзвичайно важливу фазу розвитку, яка прискорює прихід нової ери телебачення. Для тих же провайдерів послуг, виробників чіпів, багатоканальних мереж та інших компаній, які поки спостерігають з боку зараз саме час задуматися про можливе входження в число членів ATSC»
.

Мовники з Південної Кореї ще в минулому році за власною ініціативою почали впроваджувати стандарт ATSC 3.0 з прицілом на запуск мережі телебачення надвисокої чіткості (UHD TV), яка буде транслювати намічені на наступний місяць гри Зимової Олімпіади в Пхенчхані.

Борис Скуратівський

- 15 січня, 2018



RATVODДата: Середа, 10.04.2019, 22:34 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Штати хочуть нав'язати всьому світу

власний стандарт
цифрового телебачення




США пропонують використовувати ATSC 3.0 в якості
міжнародного стандарту цифрового телебачення.


Сполучені Штати звернулися до Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU) з пропозицією рекомендувати стандарт цифрового телевізійного мовлення ATSC 3.0 для використання у всіх країнах світу. Дана пропозиція стало першим важливим етапом реалізації плану дій, спрямованих на можливе просування стандарту на світовому рівні.

Американська делегація запропонувала стандарт ATSC 3.0 - перший в світі стандарт телевізійного мовлення на основі інтернет-протоколу - на розгляд Робочої групи 6-ий дослідницької комісії сектора радіозв'язку ITU, яка розробляє і підтримує всесвітні рекомендації, готує звіти та довідники по мовним службам. Американську делегацію активно підтримала делегація уряду Південної Кореї, а також Корейський науково-дослідний інститут електроніки і зв'язку.

Читайте також: 4 міфи про телевізійному стандарті ATSC 3.0

Стандарт ATSC 3.0, розроблений організацією Advanced Television Systems Committee, прийнятий в Сполучених Штатах та Республіці Кореї. Набір добровільних технічних стандартів і рекомендованих практик є істотне поліпшення на тлі оригінального стандарту ATSC 1.0, який був прийнятий в 1996 році. Він є альтернативою іншим стандартам наземного телевізійного мовлення, зокрема - європейському DVB-T, японсько-бразильському ISDB-T і китайському DTMB.

«Ми раді, що представилася нам можливість почати цей процес, і сподіваємося на швидкий розгляд наших пропозицій, що дасть іншим країнам можливість впровадити у себе цей чудовий новий стандарт», - заявив офіційний представник американської делегації, помічник керівника Відділу міжнародних стратегій і переговорів в міжнародному бюро Федеральної комісії з електрозв'язку Леррі Олсон.

Пропонуючи новий стандарт в рамках пакету рекомендацій для цифрових платформ другого покоління, представники Сполучених Штатів відзначили, що стандарт ATSC 3.0 повинен принести поліпшення продуктивності, функціональності і ефективності - істотні для гарантованого впровадження систем без зворотної сумісності. Стандарт на базі IP при високій пропускній здатності може забезпечити:

> Покращена якість аудіо і відео.
> Надійний мобільний прийом на великій кількості пристроїв.
> Більш ефективне використання спектра.
> Поліпшене інформування про надзвичайні ситуації.
> Інтерактивні можливості.


Виконавчий віце-президент ONE Media 3.0 Джеральд Фріц, що представив цю пропозицію від імені американської делегації, висловив думку про те, що стандарт передачі сигналу нового покоління дасть споживачам широкий вибір нових послуг, а також розширить вибір можливостей для мовників та провайдерів послуг по всьому світу і закликав ITU швидше прийняти стандарт.

«Стандарт ATSC 3.0, який об'єднав в собі широкомовні і широкосмугові технології, може також стати частиною екосистеми 5G для передачі нетелевізійних даних», - додав він.

В рамках кампанії по просуванню нового стандарту Сполучені Штати представили Керівництво по впровадженню системи розширеного інформування про надзвичайні ситуації від ATSC. У цьому документі описуються методи і приклади реалізації найважливіших функціональних можливостей стандарту, пов'язаних з інформуванням про надзвичайні ситуації, - таких, як забезпечення роботи служб порятунку. Дані функції повинні бути цікаві як для країн, які проводять модернізацію своїх цифрових систем, так і для країн, які все ще в процесі переходу з аналогового на цифрове мовлення.

Обраний в 2019 році голова правління ATSC Лінн Клоді з Національної асоціації телерадіомовників назвав міжнародне прийняття стандарту ATSC 3.0 «цілком доречним кроком, що враховує величезну роботу, виконану інженерами з усього світу, зі створення цього сучасного стандарту з безліччю внутрішніх можливостей, що відповідають запитам ринку».

Ряд додаткових звітів і рекомендацій ITU повинні бути змінені для відповідності новим стандартом ATSC 3.0. Подальші дії, спрямовані на розгляд пропозиції США, повинні бути зроблені вже найближчим часом - на зустрічах робочих груп ITU, які пройдуть в липні.

- 10 квітня, 2019

Редакція
RATVODДата: Четвер, 30.05.2019, 21:02 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США успішно протестували мовлення

в стандарті
ATSC 3.0 / UHD / HDR




Під час польових випробувань, проведених в період з 14 по 16 травня в Клівленді, штат Огайо (США),
під егідою Національної асоціації мовників (NAB), команда інженерів, що представляє різні компанії
з усього світу, продемонструвала можливості використання технології ATSC 3.0 для підвищення
технологічної продуктивності і економічної віддачі від існуючої мовної інфраструктури.


«Тест пройшов з величезним успіхом, - заявив Алан Стайн, віце-президент компанії Technicolor, який курирує відділ розвитку технологій і стандартів. - Ми зібрали аналог комерційної системи для демонстрації можливостей ATSC 3.0 підтримувати роботу розширених ефірних служб в складних умовах сучасного міського середовища. Польовий тест показав можливість забезпечувати доставку конвертованого відеоконтенту з підтримкою розширеного динамічного діапазону в непростих умовах щільної забудови мегаполісів».

Мовлення експериментальної телевізійної станції, створеної за сприяння NAB і Асоціації споживчих технологій (CTA), велося з приміщення належачої Tribune телекомпанії WJW (Fox 8) в Клівленді, а приймальне обладнання було встановлено в центрі Клівленда - в офісі компанії Osborn Engineering, одного з учасників польових випробувань. Таким чином, приймальне обладнання, по суті, знаходилося в районі з густою міською забудовою, де сигнал відбивається від сусідніх будівель, що створює багатопроменеві перешкоди. Однак, незважаючи на наявність сильних багатопроменевих перешкод, прийом сигналу був якісним.

Читайте також: 4 міфи про телевізійному стандарті ATSC 3.0

Під час проведення випробувань основна увага була приділена можливостям технології ATSC 3.0 забезпечувати доставку:

> Контенту, кодованого з використанням технології Technicolor SL-HDR1 (відома також як Technicolor HDR).
> MPEG-масштабуємого HEVC (відомий також як SHVC).
> Технології мультиплексування з поділом шарів (LDM) від корейського інституту технологічних досліджень ETRI.


Під час польових випробувань було задіяно як професійне, так і споживче обладнання, зокрема:

> Професійний ресивер ATSC 3.0, наданий ETRI.
> Професійний декодер HEVC, що масштабується HEVC і SL-HDR1, наданий корейським постачальником технологічних рішень Kai Media.
> Споживчий 4K/UHD/HDR-сумісний OLED-телевізор, наданий компанією LG.


Для перетворення вихідного контенту з режиму SDR в режим HDR використовувалася технологія Intelligent Tone Management (ITM) від компанії Technicolor і обладнання виробництва партнера Technicolor - компанії Cobalt Digital.

«Польові випробування стали прикладом ще одного підтвердження того, що технологія ATSC 3.0 зможе подарувати нові враження глядачам і створить нові, більш ефективні платформи для мовників, - коментує старший директор відділу інженерної та технологічної політики NAB Келлі Вільямс. - Можливість доставки через один канал декількох потоків високоякісного відео - в даному випадку, з використанням технології кодування Technicolor SL-HDR1 - допоможе трансформації економіки мовної галузі і виправдає високі очікування споживачів».

Борис Скуратівський

28 травня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 13.01.2020, 22:52 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В ITU рекомендували мовникам використовувати ATSC 3.0
поряд зі стандартом DVB-T2




На виставці CES в Лас-Вегасі відбулася презентація ATSC 3.0 сумісних ресиверів,
пропонованих під брендом
NEXTGEN TV.


Разом з цим Міжнародний союз електрозв'язку (ITU) рекомендував стандарт ATSC 3.0 для використання в сфері цифрового мовлення - паралельно зі стандартом DVB-T2, який розвивається в Європі, і стандартом DTMB-A, що впроваджуються в Китаї. Гарна новина щодо стандартів полягає в наявності вибору. Фактично, ITU дає можливість вибору - який саме стандарт використовувати.

Мадлен Ноланд, президент ATSC, і Гері Шапіро, президент і виконавчий директор CTA, взяли участь в офіційній церемонії презентації продукції NEXTGEN TV на CES в рамках кампанії по підтримці запуску в 2020 році послуг NEXTGEN TV з використанням стандарту ATSC 3.0 на більш ніж 60 ринках на території США.

«Вперше ATSC бере участь у виставці CES. Ми зібрали представників провідних компаній, що просувають NEXTGEN TV, які продемонстрували безліч різних способів, завдяки яким стандарт ATSC 3.0, заснований на використанні інтернет-протоколу, зможе поліпшити якість сприйняття контенту глядачами, а також дати нові бізнес-моделі мовникам, - говорить президент ATSC. - Нарешті ми дочекалися можливості продемонструвати останні робочі моделі, показати результати первинних досліджень думки споживачів, а також роз'яснити мовникам, яким чином їм слід впроваджувати стандарт ATSC 3.0, щоб запропонувати своїй аудиторії нові послуги NEXTGEN TV».

Міжнародний союз електрозв'язку включив ATSC 3.0 в число рекомендованих стандартів цифрового мовлення, відкривши тим самим перед країнами в усьому світі можливості для вивчення і впровадження першого в своєму роді стандарту цифрового мовлення на основі IP-технологій.

В даний час стандарт ATSC на комерційному рівні впроваджується в Південній Кореї, де, починаючи з 2017 року, він забезпечує передачу відео в стандарті надвисокої чіткості і аудіо нового покоління.

«Після початкового розгортання технології на території США ми очікуємо вже в найближчі дні заяв про початок продажів перших споживчих ресиверів, призначених для продажу на американському ринку. Рішення ITU є ще одним показником, що свідчить про те, що цифрове наземне мовлення очікує прекрасне майбутнє», - говорить голова правління ATSC і старший віце-президент з питань технологій Національної асоціації телерадіомовників Лінн Клоді.

Рекомендація ITU, випущена під номером ITU-R BT.1877-2, має вельми яскравий заголовок: Методи виправлення помилок, кадрування даних, модуляції і випромінювання і керівництво по вибору для систем цифрового наземного телевізійного мовлення другого покоління.

В дану рекомендацію включено кілька систем наземного цифрового телевізійного мовлення другого покоління - DVB-T2, ATSC 3.0 і DTMB-A.

А ITU пропонують, щоб країни, які бажають розпочати впроваджувати системи цифрового наземного телевізійного мовлення другого покоління подумали про використання одного з представлених в рекомендації сімейств технологій виправлення помилок, кадрування, модуляції і передачі радіочастотного сигналу.

Таким чином, в ITU визнають існування трьох в цілому схожих, але при цьому конкуруючих стандартів.

Надалі ITU пропонує провести первинну оцінку систем, щоб визначити, яка з них найбільшою мірою відповідає основним запитам мовника, з урахуванням переважаючого технічного та регуляторного середовища, а потім - провести зважену детальну оцінку відмінностей продуктивності систем, після чого - розглянути всі комерційні та операційні фактори, що впливають на вибір системи.

Іншими словами, в ITU не мають уявлення про те, який стандарт має прийняти конкретна країна, але організація забезпечує ту основу, яка і дасть можливість зробити такий вибір.

Борис Скуратівський

13 січня, 2020.

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення ATSC 3.0 » Телебачення ATSC 3.0 (Advanced Television Systems Committee) (Без обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024