FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 09:42

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Огляд мобільних телефонів та смартфонів
Огляд мобільних телефонів та смартфонів
RATVODДата: Середа, 03.02.2021, 19:53 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Gartner: В 2021 році буде продано півтора мільярда смартфонів,

третина з них - з підтримкою 5G




Дослідницька компанія Gartner представила прогноз стану ринку смартфонів на поточний рік.


Очікується, що в 2021 році продажі мобільних пристроїв зростуть більш ніж на 11%, передає Інтерфакс.

Незважаючи на те, що в минулому році пандемія сильно вплинула на ринок смартфонів, скоротивши продажі на 10,5% в річному численні, на поточний рік експерти прогнозують збільшення поставок мобільних телефонів. Передбачається, що в 2021 році кількість проданих пристроїв зрівняється з рівнем 2019 року.

Так, за даними Gartner, в поточному році продажі смартфонів зростуть на 11,4% і досягнуть 1,5 млрд одиниць. Третина проданих пристроїв повинні скласти телефони з 5G, оскільки виробники пропонують все більше недорогих моделей з підтримкою мережі п'ятого покоління.

Виходячи з прогнозу, в поточному році буде продано понад 538 мільйонів смартфонів з 5G. У минулому році продажі таких пристроїв склали 213,26 млн, а за рік до цього - 16,705 млн.

Нагадаємо, в 2019 році аналітики Counterpoint Technology Market Research помітили, що більшість людей готові купувати 5G-смартфони, не маючи доступу до нового стандарту зв'язку. У травні 2019 року більшість продажів пристроїв з підтримкою мережі п'ятого покоління припало якраз на ті регіони світу, в яких мережа п'ятого покоління ще не функціонувала.

На початку 2020 року компанія IDC прогнозувала зниження вартості 5G-смартфонів до 2023 року. Тоді, стверджують аналітики, пристрої з підтримкою мережі п'ятого покоління займуть 50% ринку, а середня ціна їх продажу складе $ 495.

Лада Васюкова

03 лютого, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 06.04.2021, 21:42 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Шість років збитків:

LG припиняє виробництво смартфонів




LG намагалася конкурувати з такими компаніями, як Apple, Samsung,
а також з китайськими виробниками бюджетних гаджетів.


Що сталося


Південнокорейська компанія LG Electronics припиняє випуск смартфонів. У компанії вирішили згорнути збитковий бізнес після багатьох років боротьби з конкурентами, серед яких - як відома компанія Apple, так і китайські виробники недорогих смартфонів.

5 квітня розташована в Сеулі група повідомила про те, що офіційно йде з цього сектору і зосереджує основну увагу на найбільш перспективних напрямках - таких, як випуск запчастин до електромобілів.

Причини відходу


Компанія LG втратила провідні позиції в сфері виробництва смартфонів, оскільки світовий ринок став більш насиченим. Вона також зіткнулася з тиском з боку китайських конкурентів, що пропонують більш дешеві вироби в нижньому і середньому ціновому сегменті. При цьому компанія Apple і місцевий конкурент - Samsung Electronics - зуміли обійти LG в преміальній частині ринку.

Згідно з даними соціологічної компанії Counterpoint, за останні п'ять років сукупний збиток компанії в сфері виробництва мобільних телефонів склав майже 4.5 мільярда доларів, при цьому її частка на світовому ринку знизилася приблизно до 2 відсотків. У минулому році компанія повідомила про те, що її доходи від продажів смартфонів склали 5.2 трильйона вон (4.6 мільярда доларів), або 8.2% від загального доходу LG.

«Ми припиняємо виробництво і продаж мобільних телефонів через триваючий спад на тлі жорсткої конкуренції, - йдеться в заяві компанії. - Ми маємо намір поліпшити наш бізнес-портфель, ефективно зосередивши наші ресурси на основних напрямках».

У компанії додали, що відмова від виробництва смартфонів підвищить її конкурентоспроможність і фінансовий стан в довгостроковій перспективі, проте дане рішення може знизити короткострокові продажі.



Інформація про LG


Компанія LG була потужним гравцем на світовому ринку мобільних телефонів до появи багатофункціональних смартфонів, виробництво яких вона не змогла налагодити на належному рівні.

Інвестори закликали компанію згорнути виробництво смартфонів, стверджуючи, що даний напрямок є нераціональним використанням ресурсів, що позначається на оцінці LG на фондовому ринку, не дивлячись на високі продажі побутової техніки та телевізорів преміум-класу.

«Краще пізніше, ніж ніколи», - заявив аналітик агентства Macquarie Деніел Кім, коментуючи рішення компанії LG піти з цього сектора. - Компанія занадто пізно вийшла на ринок смартфонів і не могла наростити обороти в умовах жорсткої конкуренції на цьому насиченому ринку».

Невдачі компанії LG на ринку смартфонів різко контрастують з успіхом її корейського суперника - компанії Samsung, яка зуміла зайняти лідируючі позиції в усьому світі. За даними компанії Counterpoint, в минулому році LG поставила на світові ринки 23 мільйони, що мізерно в порівнянні з 256 мільйонами пристроїв, поставленими компанією Samsung.

Компанія LG випала з сімки провідних гравців сектора за часткою на ринку, що стало наслідком ряду послідовних невдалих продажів флагманських смартфонів, в результаті чого компанія почала швидко здавати свої позиції таким швидкозростаючим китайським групам, як Huawei, Xiaomi і Oppo.

Однак вона продовжувала утримувати третє місце за обсягами продажів в Північній Америці і п'яте місце за часткою ринку в країнах Латинської Америки.

Експерти прогнозують, що тепер компанія зможе перерозподілити свої ресурси на швидко зростаючий бізнес компонентів для електромобілів, скориставшись своїми зв'язками з дочірніми компаніями, серед яких - лідер в області виробництва акумуляторів LG Energy Solution, виробник дисплеїв LG Display і постачальник модулів камери LG Innotek. У липні компанія планує створити з постачальником автомобілів Magna International спільне підприємство з виробництва компонентів для електромобілів.

Ретроспективний погляд на майже двадцятирічний досвід

компанії LG в сфері виробництва мобільних телефонів і смартфонів


> 2002 - LG виходить на ринок мобільних телефонів з моноблоком B1200.

> 2003 - випущена модель LG G7030 з двома дисплеями

> 2003 - випущений розкладний телефон LG G7070 з поворотним дисплеєм і 0.3-мегапіксельною камерою.

> 2006 - випущена модель LG KE600 з 2-мегапіксельною камерою і круглою кнопкою для управління викликами.

> 2006 - модель LG Prada стала першим телефоном з сенсорним екраном - за кілька місяців до випуску iPhone.

> Рік випуску 2008 - LG випустила перший телефон з сенсорним екраном і 8-мегапіксельною камерою.

> 2009 - випуск компанією першого смартфону на Android - LG GW620.

> 2009 - поява моделі LG New Chocolate з дисплеєм 21: 9 - за десять років до того, як такі екрани стали популярними.

> 2011 - випуск моделі LG Optimus 2X - першого в світі телефону з двоядерним процесором.

> 2012 - випущений Nexus 4 з флагманськими функціями за доступною ціною.

> 2013 - LG представила ще один телефон, який отримав величезний успіх у фанатів - Nexus 5.

> 2015 - випущена модель LG V10 з додатковим дисплеєм для відображення повідомлень,

> 2018 - випущена модель LG V40 ThinQ - перший телефон з телеоб'єктивом і надширококутною камерою.

> 2020 - LG випускає на ринок модель Wing 5G - телефон з двома поворотними дисплеями.

> 2021 - LG йде з індустрії виробництва смартфонів після 6 років збитків.

Борис Скуратівський

06 квітня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 19.08.2021, 09:04 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Apple готується випустити новий iPhone:

що вже відомо



Ілюстративне фото iPhone 11: depositphotos.com

ТехноГігант Apple у вересні повинен анонсувати випуск нового покоління смартфонів iPhone.


Про це повідомляє WSJ з посиланням на аналітиків.

У новому iPhone не буде багато змін, але він добре вплине на прибуток компанії, вважає Bloomberg. Головним чином новинки торкнуться камери і процесора. Дизайн смартфона не перетерпить серйозних змін за винятком невеликої виїмки у верхній частині екрану, пише Марк Гурман з Bloomberg.

Поліпшена камера і процесор


Нові iPhone Pro і Pro Max матимуть поліпшену камеру з підтримкою портретного режиму (автоматичне розмиття фону) відео. Покращиться і сама якість відео зйомки. Bloomberg зазначав, що смартфон отримає нову систему фільтрів на основі штучного інтелекту для застосування різних стилів при зйомці фото. швидкий чіп A15.

"Про камеру ходять досить здорові чутки, і вони правдиві. Я вважаю, що на цей раз це буде аргумент на користь продажів Apple", - заявив Мюнстер.

5G


У новому iPhone Apple розширить використання мережі 5G на більшу кількість країн Азії та Європи, заявив аналітик з Juniper Research Адам УІРС.
З планами Apple розширювати 5G в новому смартфоні згоден і аналітик Monness Crespi Hardt.

iPhone mini


Крім стандартної і преміальної моделі в компанії мають намір знову випустити iPhone mini, незважаючи на слабкі продажі iPhone 12 mini.
Про це заявив аналітик Apple і керуючий партнер венчурної компанії Loup Ventures Джин Мюнстер. З ним погодився і аналітик Juniper Research Адам УІРС. При цьому в найближчі роки ТехноГігант відмовиться від mini на користь стандартної і преміальної версії, додав УІРС з Juniper Research.

Як буде називатися новий iPhone


Невідомо, чи буде новий iPhone мати номер 13. Деякі співрозмовники WSJ вважають, що компанія може відмовитися від номера 13 через забобони.
В Bloomberg також відзначили, що це швидше за буде не Apple 13, a Apple 12S.

Коли чекати новинку


Мюнстер з Loup Ventures очікує, що Apple анонсує випуск нового iPhone у вересні, він повинен стати доступним в жовтні ,. При цьому більшість клієнтів не отримають смартфони до грудня, вважає він. Це пов'язано з перебоями в поставках мікрочіпів, пояснює видання.

> 13 жовтня 2020 року Apple провела другу осінню презентацію в 2020 році, де представила iPhone 12. Тоді представили чотири смартфони серії. Деталі про моделі - тут.

> Зазвичай компанія виробляє 75 млн смартфонів одного покоління. У 2021 року планують випустити до 230 млн iPhone (+ 20%). При цьому в компанії планують наростити виробництво наступного покоління iPhone на 20%, до 90 млн.

Олександр Мясищев

16 серпня 2021




RATVODДата: Середа, 08.09.2021, 21:49 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Офіційно представлений смартфон Redmi 10 Prime



Минулого місяця Xiaomi анонсувала смартфон Redmi 10 на глобальному ринку,
а сьогодні в Індії відбувся дебют смартфона
Redmi 10 Prime і Redmi Earbuds 3 Pro TWS.


Redmi 10 Prime оснащений 6.5-дюймовим LCD-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD + (1080 x 2400 пикселей), щільністю 405ppi, адаптивної частотою оновлення зображення 90 Гц і склом Gorilla Glass 3.

У смартфона є бічний сканер відбитків пальців, чіп Helio G88, 4/6 ГБ ОЗУ типу LPDDR4x, 64/128 ГБ флеш-пам'яті, слот для карт microSD, акумулятор ємністю 6000 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 18 Вт, порт USB-C.



Основна камера складається з головного 50-Мп датчика з діафрагмою f / 1.8, 8-Мп надширокого датчика з кутом 120 градусів, 2-Мп датчика глибини сцени. Смартфоном управляє ОС Android 11 з прошивкою MIUI 12.5. Підтримуються 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.1, GPS, є ІК-порт, аудіороз'єм 3.5 мм і два стереодинаміки.

Redmi 10 Prime оцінюється в $ 171 за версію з 4/64 ГБ пам'яті і в $ 198 за версію з 6/128 ГБ пам'яті. Смартфон запропонований в колірних варіантах Phantom Black, Astral Blue і Bitfrost White. Продажі стартують 7 вересня.

Roter

03 вересня 2021


RATVODДата: Середа, 15.09.2021, 08:38 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
iPhone 13 Pro Max представлений офіційно



Компанія Apple представила флагманський смартфон нового покоління.


Головна новинка називається iPhone 13 Pro Max. Вона надійде в продаж в США за ціною від 1099 доларів. Вартість для ринку України буде оголошена пізніше.

iPhone 13 Pro Max обладнаний екраном діагоналлю 6,7 дюйма з підтримкою частоти оновлення картинки 120 Гц. Головна особливість полягає в зменшеному вирізі, де розташовується камера для Селфі на 12 Мп разом з елементами системи Face ID.

Серцем смартфона виступає однокристальна система Apple A15 Bionic з підтримкою 5G. Об'єм оперативної пам'яті не уточнюється. Місткість вбудованого накопичувача становить від 128 ГБ до 1 ТБ. Ємність акумулятор компанія теж вирішила не розкривати, але відомо, що модель підтримує 20-Вт зарядку по дроту.

В iPhone 13 Pro Max встановлена ​​основна камера роздільною здатністю 12 Мп + 12 Мп + 12 Мп 3x зумом, оптичною стабілізацією і 4K UHD при 60 FPS. Також відзначимо iOS 15, стереодинаміки, NFC, Wi-Fi і захист від води класу IP68. Приймати попередні замовлення компанія почне вже в найближчу п'ятницю.

Автор: mpanasovsky

14 вересня 2021


RATVODДата: Четвер, 23.09.2021, 20:20 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Xiaomi заперечує, що в її смартфонах

вбудовані
засоби цензури



Фото: Xiaomi Ukraine

Компанія не уточнила, чи буде оскаржувати результати звіту Міноборони Литви.


Компанія Xiaomi відкинула звинувачення Міністерства оборони Литви щодо вбудованих засобів цензури в своїх смартфонах.

«Пристрої Xiaomi не піддають цензурі комунікацію користувачів – ні вхідну, ні вихідну. Компанія Xiaomi ніколи не обмежувала та не обмежуватиме і не блокуватиме будь-яке особисте використання користувачами наших смартфонів, зокрема пошук, виклики, перегляд вебсторінок або використання стороннього програмного забезпечення для зв'язку», — повідомили в українському представництві компанії.

Схожу заяву китайська компанія надіслала й агентству Reuters.

Водночас на питання MediaSapiens, чи планує компанія оскаржувати результати звіту Національного центру кібербезпеки при Міноборони Литви, у Xiaomi не відповіли.

Нагадаємо, 21 червня 2021 року Міністерство оборони Литви рекомендувало не користуватися китайськими смартфонами через проблеми з цензурою та безпекою. Національний центр кібербезпеки при Міноборони Литви дослідив смартфони китайських виробників, які поставляють у країну: Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G, OnePlus 8T 5G. Це розслідування виявило чотири ризики кібербезпеки. Три ризики виявили в телефонах Xiaomi, один — у Huawei. Зокрема, згідно зі звітом, системні програми Xiaomi мають вбудовану здатність виявляти та цензурувати 449 термінів китайською мовою.

Автори: MediaSapiens

23 вересня 2021



RATVODДата: П`ятниця, 24.09.2021, 21:00 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Huawei відкидає звинувачення

Міноборони Литви щодо безпеки свого додатку



Фото: Huawei Ukraine

Компанія також сказала, що не використовує і не обробляє
дані за межами пристроїв – у цьому звинувачували Xiaomi.


Китайська компанія Huawei заперечує, що її офіційний магазин додатків AppGallery перенаправляє користувача в сторонні інтернет-магазини, програми яких містять шкідливе програмне забезпечення або заражені.

«Пошуковик Petal Search і магазин додатків AppGallery сертифіковані відповідно до європейських стандартів конфіденційності за GDPR. Huаwei запевняє, що усі ці програми і додатки є у відкритому доступі, тому користувачі можуть завантажувати їх. Huawei перевіряє їхню надійність, аби гарантувати користувачам безпечне завантаження і функціонування на HMS-пристроях», – йдеться в заяві компанії, яку передає gagadget.

У компанії також розповіли, що «дотримують етичних принципів, законів і нормативів країн і регіонів».

У Huawei також сказали, що не використовують і не обробляють дані за межами пристроїв, але у цьому Міноборони Литви звинувачувало компанію Xiaomi. «Huawei веде прозору політику щодо даних від клієнтів. Їх кількість зводиться до мінімуму і вони використовуються тільки для поліпшення користувацького досвіду і персоналізації пристроїв. Так само, як і інші магазини додатків, AppGallery в смартфонах Huawei збирає і обробляє тільки необхідні дані. Це дозволяє користувачам виконувати пошук, встановлювати і управляти сторонніми додатками», – зазначили в компанії.

Натомість сайт gagadget пише, що «абсолютно всі виробники сьогодні використовують і обробляють масу призначених для користувача даних».

Нагадаємо, 21 червня 2021 року Міністерство оборони Литви рекомендувало не користуватися китайськими смартфонами через проблеми з цензурою та безпекою. Національний центр кібербезпеки при Міноборони Литви дослідив смартфони китайських виробників, які поставляють у країну: Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G, OnePlus 8T 5G. Це розслідування виявило чотири ризики кібербезпеки. Три ризики виявили в телефонах Xiaomi, один — у Huawei. Зокрема, згідно зі звітом, системні програми Xiaomi мають вбудовану здатність виявляти та цензурувати 449 термінів китайською мовою. Компанія Xiaomi відкинула ці звинувачення.

Автори: MediaSapiens

24 вересня 2021



RATVODДата: Субота, 25.09.2021, 22:22 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Apple не обдурила щодо автономності iPhone 13

- модель Pro Max в змішаному тесті протрималася майже 10 годин




24 вересня Apple почала роздрібні продажі нового покоління смартфонів
iPhone (13, 13 mini, 13 Pro і 13 Pro Max) в 30+ країнах «першої хвилі»
(Україна в нього не потрапила).


У перших оглядах західні ЗМІ і техно-блогери особливо хвалили новинки за високу автономність - Apple помітно збільшила ємність акумуляторів, що позитивно відбилося на часі автономної роботи пристроїв. Це підтверджують і незалежні тести.

Ще раз про акумулятор iPhone 13


Фахівці iFixit та інші "кілібіни" вже випустили свої звіти про розбирання новеньких iPhone, завдяки чому можна підтвердити дані про ємності їх акумуляторів.

» iPhone 13 mini - 2 406 мА·год
» iPhone 13 - 3 227 мА·год
» iPhone 13 Pro - 3 095 мА·год
» iPhone 13 Pro Max - 4 352 мА·год


Для порівняння, ємності акумуляторів покоління iPhone 12:

» iPhone 12 mini - 2 227 мА·год
» iPhone 12 - 2 815 мА·год
» iPhone 12 Pro - 2 815 мА·год
» iPhone 12 Pro Max - 3 687 мА·год


Як бачимо, найбільшу прибавку отримала топова модель iPhone 13 Pro Max, яка оснащується акумулятором рекордної ємності 4 352 мА·год. Низька автономність була одним з головних недоліків 12 mini, і в новій моделі Apple виправила цей недолік, при цьому зберігши мініатюрний дизайн. Що цікаво, в цьому поколінні iPhone 13 Pro поступається звичайному iPhone 13, хоча має екран з більш високою частотою оновлення, додаткове ядро ​​GPU і більше камер.

Переходячи до незалежних тестів автономності - британський блогер Арун Мейні, більш відомий під ніком Mrwhosetheboss, в своєму традиційному змішаному тестуванні (він по черзі запускав на всіх смартфонах відеоролики, різні програми та ігри) отримав наступні результати:

iPhone 13 Pro Max - 9 годин 52 хвилини
iPhone 13 Pro - 8 годин 17 хвилин
iPhone 13 - 7 годин 45 хвилин
iPhone 13 mini - 6 годин 26 хвилин
iPhone 12 - 5 годин 54 хвилини
iPhone 11 - 4 години 20 хвилин
iPhone SE 2-го покоління - 3 години 38 хвилин



Відео тесту


У той же час Tom's Guide за підсумками власного тесту (веб-серфінг до повної розрядки зі стільниковим підключенням 5G при яскравості екрану 150 ніт) отримали наступні результати:



На презентації Apple стверджувала, що iPhone 13 mini і iPhone 13 Pro працюють на 1,5 години довше попередників, а iPhone 13 і iPhone 13 Pro Max - на 2,5 години довше. І, схоже, вона не обманула.

Вартість iPhone 13 mini в США починається від 699 доларів, iPhone 13 - від 799 доларів, iPhone 13 Pro - від 999 доларів, iPhone 13 Pro Max - від 1099 доларів. В Україні офіційні продажі iPhone 13 стартують з 15 жовтня, але орієнтовні ціни вже відомі. З виходом нової лінійки Apple також припинила продажу iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max, але залишила iPhone 12 і iPhone 12 mini, попутно знизивши їх ціну на 100 доларів.

Автор: Володимир Скріпін

25 вересня 2021




RATVODДата: Вівторок, 19.04.2022, 21:40 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Samsung Electronics безкоштовно

відремонтує
гаджети українців



Фото: iXBT

Samsung обіцяє безкоштовно відремонтувати гаджети українців,
а «Нова пошта» допоможе з доставкою техніки, що потребує ремонту.


Корейський техногігант Samsung Electronics забиратиме на ремонт мобільні пристрої українських клієнтів, які проживають у районах, де його сервісні центри не можуть працювати, а потім доставлятимуть відновлені гаджети додому.

Це цікаво: Завод Samsung у Росії зупинив виробництво телевізорів через брак комплектуючих

Вивезенню та ремонту підлягають усі мобільні пристрої Samsung, включаючи смартфони, планшети та смарт-годинники. При цьому усі витрати покриваються компанією.

У доставці допоможе українська "Нова пошта".

Нагадаємо, що в березні Samsung заявила, що зупиняє постачання до Росії.

Джерело: koreaherald

Редакція Mediasat

19 квітня, 2022.




Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Огляд мобільних телефонів та смартфонів
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024