FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 00:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Четвер, 15.09.2011, 11:33 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
МТС запустила російськомовну версію

мобільного застосування Foursquare




Компанія «Мобільні ТелеСистеми» (МТС) і міжнародний геосоціальний сервіс Foursquare оголосили про запуск російськомовного мобільного застосування і русифікованого сайту Foursquare.

В рамках ексклюзивного партнерства з Foursquare МТС розвиває власну персональну сторінку на порталі сервісу.
Користувачі Foursquare можуть відзначатися (check-in) під 3900 салонах МТС по всій Росії і отримувати спеціальні «бейджи» оператора.

«МТС розвиває співпрацю з Foursquare з лютого 2011. Геолокаційні сервіси - дуже ефективний канал комунікації з молодою динамічною аудиторією, користувачами дата-сервісів і смартфонів. Запуск україномовної версії мобільного застосування - логічний крок у розвитку сервісу на російському ринку, що, безумовно, приверне нових адептів сервісу в нашій країні », - говорить директор департаменту інтерактивних сервісів МТС Павло Ройтберг.

На даний момент Foursquare є самим швидкозростаючим геосоціальним сервісом, за 2011 р. темпи його зростання в Росії склали 365%.

За допомогою сервісу Foursquare користувачі мають можливість не тільки відзначати на картах ті чи інші місця і заклади, але й брати участь в різних конкурсах, отримувати знижки в ресторанах і магазинах, а також змагатися в активному використанні cамого сервісу, заробляючи бейджи, стаючи мерами закладів.

cnews.ru
RATVODДата: Середа, 25.07.2012, 10:08 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Експерти передбачили долю

мобільників відвідувачів Олімпіади




За час Олімпійських ігор лондонці та гості міста позбудуться 67 000 мобільних телефонів, передбачили експерти з компанії Venafi, яка займається питаннями інформаційної безпеки.

Частина апаратів буде вкрадена, а частина - втрачена. Зазвичай за два тижні в Лондоні пропадає 50 000 мобільних пристроїв, не рахуючи планшетів і ноутбуків, але через Олімпіаду втрати зростуть.

На мобільниках і смартфонах, втрачених в ході Олімпійських ігор, буде записано 214,4 терабайта особистих і службових даних, що еквівалентно 200 мільйонам електронних книг, говориться в блозі Venafi.

На час Олімпіади населення Лондона, яке складає близько восьми мільйонів чоловік, збільшиться на третину. Кількість пасажирів у метрополітені, який в звичайному режимі обслуговує за день близько трьох мільйонів осіб, виросте на мільйон.

Тридцяті літні Олімпійські ігри пройдуть в Лондоні з 27 липня по 12 серпня.



RATVODДата: Субота, 18.08.2012, 10:21 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Продавці в США знижують ціни

на старі моделі
iPhone




Напередодні виходу нової версії смартфона iPhone продавці в США знижують ціни на актуальні на сьогоднішній день моделі смартфона.
Це пов'язано з тим, що покупці відмовляються від покупок пристроїв перед появою нової моделі.

Так на даний момент в США можна купити iPhone 4 всього за $ 50. Першою вартість попередніх версій iPhone знизила компанія Sprint, одночасно з цим компанія Sprint скасувала плату в розмірі $ 35 за активацію гаджета.

На даний момент знижку в розмірі $ 50 від попередньої вартості смартфона iPhone моделей iPhone 4S і iPhone 4 пропонують такі компанії як мобільний оператор Sprint, торгові мережі Target, Best Buy, Radio Shack. Наприклад, в магазинах Target можна купити 16-гігабайтну версію iPhone 4S за $ 179,99,
а в BestBuy продає iPhone 4 за $ 49,99, повідомляє Gigaom.

Раніше повідомлялося, що компанія Apple дозволила покупцям смартфонів iPhone 4S і iPhone 4 торгуватися у фірмових магазинах компанії в США. Для цього достатньо вказати, де покупець бачив більш низькі ціни на смартфони компанії, пише Informationweek.

Нова версія смартфона iPhone з'явиться в кінці вересня - початку жовтня. Новинка отримає 4-дюймовий дисплей, підтримку безконтактної технології NFC, більш тонкий корпус. Крім того, новинка буде використовувати зменшені SIM-карти нового стандарту nanoSIM, повідомляє Techcrunch.



RATVODДата: Неділя, 19.08.2012, 09:48 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Sony почала оновлювати Xperia 2012

до Android 4.0 Ice Cream Sandwich




Компанія Sony Mobile оголосила через свій блог і різні соціальні мережі про початок поширення апдейта прошивки до Android 4.0 для смартфонів Xperia лінійки 2012 року. Вже стартувало глобальне розгортання оновлення до Android 4.0 Ice Cream Sandwich для смартфона Sony Xperia P. Як обіцяє виробник, протягом найближчих декількох тижнів це оновлення повинно стати доступним для всіх регіонів.

Користувачі повинні отримати повідомлення про доступність апдейта, точний термін може варіюватися залежно від регіону й оператора. Якщо "по повітрю" нічого не з'являється, то доступність нового ПО Sony рекомендує перевіряти через PC Companion або міст для Mac. Можливо, апдейт для даного регіону / оператора буде доступний тільки через ПК, а не безпосередньо для смартфона. Також компанія зазначила, що на підході аналогічні оновлення для моделей Sony Xperia U, Xperia sola і Xperia go, а слідом за ними повинні з'явитися й інші.



RATVODДата: Вівторок, 11.09.2012, 20:14 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Оновлений Google Drive для Apple iOS і Android

став доступний користувачам


Днями в Мережу просочилася інформація про підготовлюваний оновленні мобільного клієнта хмарного сервісу Google Drive для операційних систем Apple iOS і Android. Тепер же розробники випустили свіжу версію програми для обох платформ.



У Google Drive 1.1.4.12 для Android розробники додали можливість створювати папки, а також завантажувати і переміщати в них файли. Крім того, у додатку тепер реалізована підтримка роботи з таблицями в документах, можливість зміни масштабу тексту рухом пальців, фільтрації по типу файлів, друку через віртуальний принтер Google і автоматична синхронізація даних по 3G. Також власники Android-гаджетів отримали можливість залишати коментарі до документів і відповідати на коментарі інших користувачів.



У додатку Google Drive 1.1.0 для iOS користувачі отримали можливість створювати і редагувати документи Google, форматувати текст, працювати з презентаціями, створювати теки і переміщати в них файли, а також завантажувати фотографії і відео зі смартфона або планшета безпосередньо в «хмару». Крім того, Google Drive для iOS тепер доступний на 30 мовах.



Клієнт Google Drive 1.1.4.12 сумісний зі смартфонами і планшетами, функціонуючими під управлінням Android 2.1 або більш свіжої версії. Завантажити його можна з магазину додатків Google Play. iOS-збірка Google Drive буде працювати на iPhone, iPod touch і iPad з версією прошивки не нижче 5.0. Додаток доступний для завантаження в iTunes.

Ян Кучинський



RATVODДата: Субота, 15.09.2012, 08:44 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Чому iPhone 5не має користі для українців



З появою нових смартфонів Україна починає все більше відставати від решти світу у сфері телекомунікацій.

«Цифровий розрив» між нашою країною та США стає все відчутнішим.

Представлений 12 вересня Apple iPhone 5 підтримує ряд радіочастотних діапазонів четвертого покоління зв'язку - LTE (4G). Така функція нарешті прирівняє смартфон до повноцінного інтернет-пристрою. Новий стандарт дозволяє передавати дані на швидкості до 100 Мбіт / сек, на відміну від 3G стандарту UMTS (до 14,4 Мбіт / сек). Це означає, що дивитися і закачувати відео, а також ділитися один з одним важкими файлами можна буде без особливих проблем.

Однак українці цієї новою можливістю найближчим часом скористатися не зможуть. LTE-мереж у нас немає.

iPhone 5 не знайде 4G в Україні


Єдиний в країні ліцензіат («ММДС-Україна»), який в наступному році хоче розпочати будувати 4G мережа в Україні в консорціумі з великими GSM-операторами, не зможе підключити до своєї мережі iPhone 5. Частотний діапазон не той. Новий смартфон підтримує всілякі американські, європейські та азійські діапазони, крім смуг в діапазоні 2,6 ГГц, на який у нашого оператора є ліцензія. Така ж невдача спіткала і абонентів російських абонентів. Тамтешні оператори теж під LTE отримали частоти 2,6 ГГц.

хНаіболее перспективний 4G-діапазон, який підтримує нове дітище Apple-700-800 МГц у нас зайнятий телебаченням, військовими, а також CDMA-операторами, які об LTE-поки не думають. Теоретично частоти під швидкісний мобільний інтернет в ньому можуть звільнитися після того, як буде вимкнено аналогове ТБ. Але це станеться не скоро. Голова Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації Петро Яцук дав зрозуміти, що про це можна знову згадати не раніше 2015 року. До того часу Америка вже, напевно, випустить iPhone 8 c підтримкою ... телепортації.

Крім вищезазначених діапазонів 4G в новому яблучному телефоні також підтримується в діапазонах 1800 і 2100 МГц. Перший в Україні зараз зайнятий під GSM. В Європі починають серйозно думати про те, щоб теж використовувати його під 4G. У нас з цим складно. Частоти в цьому спектрі видані операторам вузькими смужками. Відповідно, щоб запустити на них нові покоління зв'язку, потрібно знову зібрати смуги воєдино, і перераздать операторам. Але цього не можна зробити тому, що «Київстару» належить більше 50% цього спектру. Якщо перенарезать частоти, а потім знову видати зоряному оператору половину, то в решти компаній залишиться істотно менше можливостей у розвитку швидкісного мобільного інтернету. Вони на це не підуть.

І, нарешті, 2,1 ГГц. Щоб запустити в Україні в цих смугах 3G або 4G, потрібно виділити 841 млн. грн військовим на переоснащення. Робити цього ніхто не хоче.

Через кілька років самі хороші смартфони у нас не запрацюють


Серйозне відставання України в мережевому розвитку загрожує нам тим, що через кілька років нізвідки буде взяти топові дорогі продуктивні смартфони з підтримкою нормального інтернету. Зараз ми отримуємо їх переважно за рахунок наших західних сусідів по материку.

Як розповідає засновник ресурсу GaGadget Павло Урусов, виробники зараз воліють робити по кілька версій нових топових смартфонів для різних регіонів. Наприклад, Samsung Galaxy Slll є як з підтримкою LTE, так і UMTS (3G), HTC також представила свій новий флагманський смартфон HTC One X в двох версіях. Те ж саме робить зі своєю новою лінійкою і компанія Sony.

Урусов відзначає, що 4G смартфони йдуть на американський ринок, а також на азіатські (Японія, Корея), де нові мережі вже запущені. У Європі ж LTE-мереж поки не дуже багато. Тому туди надходять аналогічні смартфони, тільки з підтримкою GSM / UMTS (2G/3G). Цим поки користується України. Але коли старенька Європа наздожене новий світ по мережному рівню, 3G-сматрфона окремо для нашої країни ніхто робити не буде.

Потрібно сказати, що чекати себе Європа довго не змусить. На лютневій Всесвітньої конференції радіозв'язку було підписано угоду, що передбачає можливість виділити другу порцію телевізійних радіочастот під мобільний зв'язок 4G - 694-790 МГц (такі частоти використовують американці). У той же час першу порцію частот (790-862 МГц) в Європі у телевізійників забрали ще кілька років тому. В Україні, як уже говорилося, над першою порцією будуть думати тільки в 2015 році.

Не буде швидкостей, не буде і простих тарифів


Як показує практика, американські оператори дуже швидко привчають користувачів до нового стандарту четвертого покоління. Абонентам, які купили відповідні пристрої, дається можливість за ті ж гроші користуватися високошвидкісною зв'язком.

В Україні для багатьох абонентів, які обзаводяться зручними для серфінгу в мережі смартфонами (iPhone старих поколінь, Android-пристрої), «мережевим притулком» був Utel (тепер «Трімоб», єдиний UMTS-оператор). Хоч його мережу та мізерно мала в порівнянні з GSM-гігантами, і по покриттю, і по абонентській базі (всього 900 тис абонентів), Apple пристроями в ній користуються близько 70 тис тисяч. абонентів. Для порівняння у величезній мережі «Київстар», у якого 24 млн абонентів, володарів iPhone зареєстровано всього 170 тисяч. Для довідки: у загальній складності в українських мережах працює близько 490 тис iPhone (свіжі дані операторів).

Коли світ буде через кілька років випускатиме переважно

тільки топ-моделі з LTE, українцям їх уже нікуди буде приткнути.


Прикро, але так як в Україні ще не скоро з'являться мережі 4G, наші абоненти ще дуже довго будуть чекати простих тарифів. Швидкісні мережі передачі даних та тарифоутворення дуже взаємопов'язані. Так, коли американські компанії запустили мережі четвертого покоління, вони запропонували своїм абонентам визначити, скільки трафіку вони споживають на місяць. На сайті Verizon, наприклад, був розміщений відповідний тест. В залежності від того, скільки людина сиділа в соцмережах, дивився відео, фото та користувався іншими послугами інтернету, він вибирав собі ціну пакета передачі даних. Голосові дзвінки перестали грати для тамтешніх операторів вирішальну роль. Якщо абонент купує дата-пакет, дзвінки він отримує як бонус. У наших же найбільших операторів немає швидкісних мереж. Їм залишається конкурувати і збільшувати заробіток тільки по старинці - придумуючи суперхитрість закручені тарифні схеми та підвищуючи ціни на хвилини.

Станіслав Юрасов



RATVODДата: Неділя, 16.09.2012, 12:04 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
HP планує повернутися

на ринок
смартфонів у майбутньому




Американський виробник комп'ютерів HP у майбутньому планує повернутися на ринок смартфонів, проте коли саме, поки невідомо.

Про це в ході свого інтерв'ю для Fox Business Network заявила нинішній виконавчий директор HP Мег Вітман (Meg Whitman). За її словами, HP вже працює над новим смартфоном.

Нагадаємо, що раніше компанія HP випускала ряд мобільних пристроїв на основі мобільної операційної системи Windows Mobile для звичайних і корпоративних користувачів. Ця ОС пізніше була покинута HP і замінена на куплену в 2010 р. Palm. Однак від Palm компанія також вирішила відмовитися в минулому році, повністю закривши свою лінійку мобільних пристроїв.

Тепер, втім, HP планує знову вийти на ринок смартфонів і вже розробляє з нуля якийсь новий пристрій, говорить Уітман. "Ми повинні будемо в майбутньому представити смартфон, тому що в багатьох країнах світу для споживачів саме смартфони стають першими пристроями з комп'ютерними функціями. А ми - комп'ютерна компанія", - сказала вона.

Інтерв'юер також запитав у Мег Вітман, чи не розглядає компанія HP варіант придбання канадського виробника смартфонів Research in Motion, проте глава HP сказала, що ні. "Ні, це не той напрямок, у якому ми маємо намір рухатися", - підкреслила вона.

За матеріалами Dow Jones Newswires і CNet.



RATVODДата: Четвер, 20.12.2012, 13:25 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Оператори підключатимуть лише ті мобільні,

IMEI яких внесено до бази УДЦР




Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила нові Ліцензійні умови з надання послуг мобільного зв'язку, згідно з якими оператори мобільного зв'язку зможуть підключати тільки термінали, чиї міжнародні коди ідентифікації (IMEI), внесені до узагальненої бази Українського державного центру радіочастот.

Про це йдеться у відповідному рішенні від 13 грудня 2012 №651, яким володіє УНІАН.

Згідно з рішенням НКРЗІ, ці заходи вживаються «з метою захисту українських мереж рухомого (мобільного) зв'язку різних стандартів від недозволених до застосування в Україні терміналів рухомого (мобільного) зв'язку».

Оператори зобов'язуються надавати до УДЦР IMEI всіх терміналів (незалежно від стандарту), які підключаються до їхніх мереж, і за якими надаються телекомунікаційні послуги.

Крім того, оператори повинні забезпечувати відправку повідомлення на телефонний номер абонента в разі відсутності коду IMEI його терміналу в узагальненій базі даних, про можливе припинення надання телекомунікаційних послуг на даний термінал із зазначенням причин, адреси та контактного номера телефону сервісного центру оператора, куди має звернутися абонент для уникнення припинення надання послуг. Максимальний загальний строк надання телекомунікаційних послуг на термінал, код IMEI якого відсутній в узагальненій базі даних кодів IMEI, не повинен перевищувати три місяці з моменту першої реєстрації коду IMEI цього терміналу в мережі будь-якого оператора мобільного зв'язку.

Оператори також зобов'язуються надавати безкоштовний доступ до телекомунікаційних мереж загального користування для виклику пожежної охорони, міліції, швидкої допомоги, аварійної служби газу, служби допомоги за телефонами 101, 102, 103, 104 і 112 відповідно. Для забезпечення доступу до аварійних служб, служб екстреного виклику та телефонних довідково-інформаційних служб оператор повинен взаємодіяти з іншими операторами, провайдерами телекомунікацій, службами телефонних довідників та ін.

Згідно з новими Ліцензійними умовами, ліцензіат не може в односторонньому порядку розривати взаємоз'єднання з телекомунікаційною мережею іншого оператора без повідомлення НКРЗІ та прийняття відповідного рішення НКРЗІ по суті звернення, повинен надавати послуги мобільного зв'язку за встановленими показниками якості. Новими Ліцензійними умовами персоналу оператора забороняється брати участь у страйках, якщо такі дії призводять до припинення функціонування мереж телекомунікацій чи надання послуг, що створює перешкоди для забезпечення національної безпеки, охорони здоров'я, прав і свобод людини.

Довідка УНІАН. НКРЗІ є колегіальним органом державного регулювання у сфері телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом та надання послуг поштового зв'язку. Здійснює повноваження органу ліцензування, дозвільного органу, регуляторного органу та органу державного нагляду в галузі зв'язку. Підпорядковується Президенту України, підзвітна ВР. НКРЗІ складається з Голови та шести членів комісії, які призначаються на посади Президентом України.



RATVODДата: Вівторок, 16.04.2013, 10:54 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Міжнародний форум "Телеком 2013" відбудеться 22 травня в Москві



IX міжнародний форум операторів фіксованого і стільникового зв'язку "Телеком 2013" пройде 22 травня в готелі "Рітц Карлтон Москва".
Захід організовує газета "Ведомости".


Результати роботи нового міністерства зв'язку і його плани на майбутнє, дії, необхідні з боку органів влади для створення комфортних умов ведення бізнесу, перші підсумки комерційного запуску LTE, нові ініціативи з контролю інтернету; процеси, що відбуваються на стику телекому та суміжних галузей і подальший розвиток ініціатив з впровадження технологічної нейтральності та переносимості номерів, - все це у фокусі обговорення головного ділового події в сфері телекому.

Гості та учасники форуму обговорять актуальні питання телеком-індустрії:

Чого очікувати від нового закону про зв'язок?
MNP. Чи встигнуть міністерство і оператори підготуватися до ведення перенесення номера. Введення MNP - шах і мат звичної розстановці фігур на шаховій дошці телекому?
LTE. Масовий комерційний запуск мереж операторів - як відреагує ринок телекомунікацій?
Фільтрація дата-трафіку в мережах зв'язку. Чи готові оператори витрачати?

Свою участь вже підтвердили провідні гравці російського телекомунікаційного ринку:

Андрій Дубовсков, президент МТС
Сергій Калугін, генеральний директор "Ростелекома"
Антон Кудряшов, генеральний директор "ВимпелКому"
Микола Прянішніков, президент Microsoft в Росії.

Щорічний форум "Телеком 2013" - це зарекомендувала себе в професійному співтоваристві майданчик для зустрічі керівників найбільших російських операторів зв'язку, представників державних органів, регуляторів, провідних вендорів, професійних консультантів для обговорення актуальних питань галузі.

Повний список учасників та детальна програма на сайті заходу.



RATVODДата: Субота, 06.07.2013, 09:54 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Nokia купує частку Siemens

в Nokia Siemens Networks за 1,7 млрд євро




Nokia придбає 50-відсоткову частку в спільному підприємстві Nokia Siemens Networks за 1,7 млрд євро. Сторони розглядали різні варіанти подальшого розвитку бізнесу, включаючи його продаж.

Nokia і Siemens оголосили про підписання зобов'язуючої угоди, в рамках якого Nokia придбає 50-відсоткову частку Siemens у спільному підприємстві Nokia Siemens Networks.

Сума операції складає 1,7 млрд євро. З них 1,2 млрд євро буде виплачено коштами, перед завершенням угоди.

Операція була схвалена керівництвом обох сторін і підлягає завершенню після виконання стандартних процедур в III кварталі 2013 Після завершення підприємство стане 100-відсотковою дочірньою компанією Nokia.

Згідно з офіційним повідомленням, поточне керівництво Nokia Siemens Networks залишиться, включаючи Раджив Сурі (Раджив Сурі), генерального директора спільного підприємства. Штаб-квартира збережеться в Еспоо, Фінляндія.

Коментуючи операцію, президент і головний виконавчий директор Nokia Стівен Елоп (Stephen Elop) заявив, що дана угода цікавить Nokia насамперед, через устаткування LTE, яке виробляє спільне підприємство, і що придбання відсутньої частки в Nokia Siemens Networks піде на користь акціонерам групи Nokia.

У свою чергу, Джо Кайзер (Joe Kaeser), головний фінансовий директор Siemens, сказав, що Siemens продає свою частку, тому що компанії більш цікаві інші напрямки: енергетика, інженерні комунікації та охорону здоров'я.

Спільне підприємство Nokia Siemens Networks було створено в квітні 2007 р. в результаті злиття двох підрозділів: мережі бізнес-групи компанії Nokiа та бізнесу Siemens, пов'язаного з виробництвом устаткування для мобільних і стаціонарних мереж. З тих пір підприємство стало одним з найбільших виробників обладнання зв'язку, яке використовується операторами в більш ніж 150 державах по всьому світу.

Відповідно до останнього звіту Nokia, обсяг чистих продажів Nokia Siemens Networks в I кварталі 2013 знизився на 5% порівняно з аналогічним періодом 2012 до 2,8 млрд євро, операційний прибуток склав 3 млн євро, проти збитку в розмірі 1 млрд євро роком раніше.

Термін дії контракту Nokia Siemens і про співпрацю за Nokia Siemens Networks закінчився в квітні 2013 р., А місяцем пізніше Nokia приступила до чергового етапу реструктуризації, в рамках якого, крім іншого, компанія планувала скоротити штат менеджерів. Сторони розглядали кілька варіантів подальшого розвитку бізнесу, включаючи його продаж.

Сергій Попсулін

RATVODДата: Середа, 04.09.2013, 13:50 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Nokia померла — хай живе Microsoft!



5,44 млрд євро за піонера мобільного бізнесу – саме стільки заплатить американський ІТ велетень Microsoft за фінську Nokia, а саме: за її мобільний бізнес та патенти. Угода без перебільшення змінить телекомунікаційний бізнес по обидва боки Атлантики.

Голова ради директорів Nokia Рісто Сііласмаа заявив: “Рада директорів Nokia вважає, що акціонери матимуть величезний економічний зиск від цієї угоди. Ми вважаємо, що прибутки зростуть. Це безумовно укріпить наші фінансові позиції і стане надійним фундаментом в інвестування у бізнес Nokia в майбутньому.”

Втрачати фінам немає чого. Окрім слави в них мало чого лишилося – битву смартфонів Nokia програла. За останніми даними, трохи менше 32% куплених смартфонів в усьому світі зійшли з конвеєрів Samsung. Більш, ніж вдвічі менше – 14,2% за Apple. Результат Nokia – 3,1%.

Ринок вважає, що для Nokia ця угода є правильним кроком: “Акції Nokia стрімко дешевшали до цього. Зараз компанія має шанс укріпитися у виробництві обладнання, зокрема завдяки партнерству з Microsoft. Тому це має підтримати акції. Але загалом, боюся, що усе це – трохи запізно.”

Щодо підтримки акцій – ринок не помиляється. Після оголошення, акції Nokia на відкритті торгів злетіли вгору на 47%.

Угоду мають остаточно закрити на початку наступного року. Після цього 32 тис. співробітників Nokia перейдуть на роботу в Microsoft.

Генеральний директор Nokia Стівен Елоп повернеться у Microsoft, звідки він переїхав у Фінляндію 2010р., в якості очільника мобільного бізнесу.



RATVODДата: П`ятниця, 20.09.2013, 14:05 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
МТС продає « Комстар Україна »



«МТС Україна » вирішила відмовитися від розвитку мережі фіксованого швидкісного інтернет -доступу на приватному ринку . Про це повідомив « Капіталу » генеральний директор компанії «МТС Україна » Іван Золочівський . Бізнес в цьому сегменті дістався компанії разом з « Комстар - Україна ».

« Комстар - Україна » працює в Одесі з 1996 р. У жовтні 2009 р. МТС оголосила про покупку контрольного пакету акцій ( 50,91 %) компанії « Комстар - Україна ». У 2010 р. почався процес ребрендингу компанії. В кінці 2011 р. « Комстар - Україна » спільно з МТС запустила в Києві перший ділянка мережі проводового швидкісного інтернету для комерційної експлуатації. Компанія також надає послуги в Іллічівську ( Одеська обл.) .

За словами Золочівського , зараз у цього підрозділу близько 18 тис. абонентів , з них близько 7 тис. абонентів користуються послугою інтерактивного інтернет ТВ IPTV.

« Цим бізнесом повинні займатися інші люди , ми вважаємо за краще зосередитися на мобільному зв'язку » , - зазначив Золочівський . За його словами , після злиття « Комстара » з « МТС Україна » його штат був скорочений з 120 до 70 осіб.

«Ми готові продати цей бізнес , і вже ведемо попередні консультації з потенційними покупцями на цьому ринку » - зазначив генеральний директор « МТС Україна ».

« Комстар Україна » зараз приносить менше 0,5 % доходу від загального обороту МТС в Україні . У 2012 р. він склав 9,7 млрд грн. Таким чином дохід « Комстар » не повинен перевищувати 48 млн грн на рік.

Директор київського інтернет- провайдера « Тріолан » Вадим Сидоренко каже , що середньоринкова ціна « Комстара » - близько 32 млн грн. Але все дуже сильно залежить від різних факторів: активності абонентів або планів самого продавця , каже Сидоренко.

Нагадаємо , що в 2012 р. « МТС- Україна » завершила всі переговори про можливу покупку з кількома десятками регіональних операторів проводового швидкісного інтернету в Києві, Дніпропетровську , Одесі , Донецьку, Криму . Золочівський вирішив , що ринок ще не консолідований .

Станіслав Юрасов

RATVODДата: Субота, 21.09.2013, 22:47 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Виявлена найбільша бот - мережа

з 200 000 пристроїв Android




Фахівці російської компанії "Доктор Веб " - виробника антивірусних засобів захисту інформації - виявили найбільшу в світі бот- мережу з інфікованих мобільних пристроїв на базі ОС Android. Більш ніж 200 000 смартфонів були заражені шкідливими програмами сімейства Android.SmsSend і входять до її складу. Основним джерелом зараження стають належачі зловмисникам або зламані інтернет -ресурси. Найбільше число інфікованих пристроїв належить російським користувачам , на другому місці за цими показниками розташовується Україна , за нею Казахстан і Білорусія . Відзначається , що збиток, нанесений користувачам зловмисниками , може становити багато сотень тисяч доларів.

Цей інцидент став одним з найбільш масових випадків зараження ANdroid-сумісних мобільних пристроїв , зафіксованих в поточному півріччі. На поточний момент всі описані вище загрози детектуються і видаляються антивірусним ПЗ Dr.Web. Користувачам мобільних Android-пристроїв для уникнення зараження рекомендується не завантажувати і не встановлювати ПЗ з підозрілих веб -сайтів.



RATVODДата: Вівторок, 12.11.2013, 16:26 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Продажі смартфона з камерою з шести лінз стартували в Китаї



У Китаї почалися продажі першого Android -смартфона з камерою з шести лінз , повідомляє The Next Web . Йдеться про модель N1 від компанії Oppo . Обладнана поворотною камерою новинка продається в Китаї за ціною 3498 ієн ( $ 574 ) .

Характірістіки новинки включають процесор Qualcomm Snapdragon 600 з частотою 1,7 ГГц , 2 ГБ RAM і 16 /32 ГБ внутрішньої пам'яті , а також акумулятор на 3610 мАг , 5,9 - дюймовий IPS- дисплей з роздільною здатністю 1920 x 1080 і обертову 13 Мп камеру . Також уваги заслуговує сенсорна панель , розташована на задній частині апарату . За допомогою неї можна керувати mp3- плеєром або здійснювати навігацію в браузері.

В даний час на продаж виставлено 10 тисяч примірників. Про те , чи з'явиться смартфон на міжнародному ринку , і коли варто очікувати світову прем'єру , не повідомляється.



RATVODДата: Вівторок, 12.11.2013, 16:30 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Apple випустить iPhone з опуклим дисплеєм в 2014 році



Компанія Apple в 2014 році випустить два нових iPhone з вигнутими дисплеями , повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело , знайоме з планами " яблучної " корпорації .

Як повідомляє видання , у оновленого айфона буде дві варіації - з екраном 4,7 - і 5,5 дюйма. Соббщается , що нові дисплеї будуть відрізнятися підвищеною міцністю. Новинки , швидше за все , будуть представлені в третьому кварталі наступного року у вересні , старт продажів новинок намічається також на 3 квартал 2014 року.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те , що Apple спільно з американською компанією GT Advanced Technologies почала будівництво заводу з виробництва сапфірових стікол. Сапфіровим склом , нібито , буде покритий дисплей iPhone 6 . Офіційного підтвердження ця інформація поки не знайшла.

Нагадаємо , недавно компанія анонсувала нову лінійку своїх смартфонів - iPhone 5C і 5S , в Росії вони продаються з початку листопада.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024