FORUM TV-SATП`ятниця
17.05.2024, 09:01

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Інформаційні новини SAT TV
marsДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

мовлення SAT TV




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RatvodTechДата: Середа, 14.04.2010, 00:30 | Повідомлення # 346
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Супутникові «тарілки» в Луганську

- бути чи не бути ?..

У Луганську протягом останнього тижня місцеві комунальники проводять кампанію
по відключенню
супутникових антен.

В центрі уваги - так звані «тарілки», які встановлені на дахах будинків на східних кварталах міста.

Акція носить масовий характер і викликає немало питань до керівництва комунальних підприємств. Згідно обнародуваним цифрам, за тиждень без телебачення залишилися півтори тисячі жителів східних кварталів. Комунальники обіцяють продовжити відключення.

Сьогодні кореспондентові Схid.info удалося зв'язатися з директором ЧП «Луганьбудсервіс» Віктором Наріжним. Співробітники його відомства проводять вказані роботи. В. Наріжний відмовився давати коментарі по телефону, але запропонував в очному порядку ознайомитися з документами, постановами, наказами, що регламентують роботу підприємства по відключеннях супутникових тарілок городян.

Про це і інших подробицях, а також перспективах роботи у вказаному напрямі редакція Сxid.info повідомить завтра.

Шановні відвідувачі сайту Схid.info, якщо у вас є свої питання до пана В. Наріжного, просимо скористатися можливістю, що представилася. Залишайте свої питання в «коментарях»!

Сxid.info


RATVODДата: Середа, 14.04.2010, 22:54 | Повідомлення # 347
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
В Україні спростять процедуру

реєстрації іноземних телеканалів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення лібералізує
процедуру внесення
іноземних телеканалів в адаптаційний список
,
заявив голова Нацтелерадіо Володимир Манжосов, повідомляє Кореспондент.

Як пише видання 12 квітня Нацрада провів робочу нараду з провайдерами іноземних телеканалів. Метою зустрічі було зняти гострі питання наявності так званого адаптаційного списку, в яку пораду вносить іноземні телеканали, що мають можливість транслюватися на території України.

«За результатами зустрічі ми прийшли до домовленості з приводу збереження цього списку, але сама процедура внесення до нього іноземних телеканалів буде либерализированной. Тобто ці питання розглядатимуться швидко і прозоро і не буде жодних політичних мотивів у відмові провайдерам поширювати свій продукт на території України», - цитує Володимира Манжосова Кореспондент.

Як писав «Медіабізнес», регулювальник має намір виконати рекомендацію Кабміну і скоротити апарат Нацради на 10%. Нагадаємо, Володимир Манжосов був вибраний главою Нацради 2 квітня 2010 року.

mediabusiness.com.ua


RATVODДата: Середа, 14.04.2010, 23:18 | Повідомлення # 348
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Intel показала «розумне телебачення»

(+ відео)

На форумі IDF 2010 Intel, що закривається сьогодні в Пекіні (Китай)
продемонструвала систему «розумного телебачення».

Головна мета ініціативи - в тому, аби за допомогою телевізора надати користувачам якісно нові можливості по роботі з персональним контентом, веб-сайтами і соціально орієнтованими сервісами. За словами Девіда Перлмуттера (David Perlmutter), одного з керівників підрозділу Intel Architecture Group, система об'єднує в собі традиційне телемовлення, інтерактивні функції, засоби пошуку і ін.

У основу розробки покладений процесор Atom CE4100, виконаний за 45-нанометровой технологією і функціонуючий на тактовій частоті до 1,2 ГГц. Підтримуються апаратне прискорення декодування відео високої чіткості і тривимірна графіка.

В ході демонстрації плоскопанельный телевізор на базі Atom CE4100 в реальному часі відображував мініатюри десятків кабельних і IPTV-каналов. Не перериваючи ТБ-передачу, глядачі зможуть перегортувати зведення новин, переглядати результати спортивних змагань, спілкуватися з друзями і тому подібне

Власне, от як це виглядає:

Підготовлено по матеріалах CNET News.

compulenta.ru


RATVODДата: Неділя, 18.04.2010, 11:11 | Повідомлення # 349
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Нацрада розгляне питання

мови мовлення найближчим часом

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення найближчим часом розгляне проблему
співвідношення
української і російської мови мовлення на телеканалах.

Про це в інтерв'ю «Медіабізнес» повідомив новий голова Нацради Володимир Манжосов .

«Стаття 10 закону "Про телебачення і радіомовлення" дуже неоднозначна. Чотири перших її частині один одному противоречат, і ця проблема буде предметом обговорення на засіданні Нацради найближчим часом», - сказав пан Манжосов.

За його словами проблема полягає в тому, що один з пунктів статті дозволяє місцевим і регіональним організаціям практично самим вибирати мову мовлення. Проте, інші пункти статті противоречат цьому.

Детальніше про це в інтерв'ю Володимира Манжосова.

mediabusiness.com.ua


RATVODДата: Неділя, 18.04.2010, 11:46 | Повідомлення # 350
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Засновник РЕН ТВ придивляється

до німецького телеканалу

Як пише газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, Лесневський запропонував
голові асоціації приватних радіо - і телеканалів і консультантові медіагрупи ProSiebenSat.1 (володіє N24)
Юргену Доетцу підтримати його кандидатуру і в разі успіху зайняти одну з провідних посад в N24.

Дмитро Лесневський підтвердив газеті "Комерсант",
що актив йому цікавий і він бере участь в конкурсі на його придбання.

Серед конкурентів Лесневського називаються, зокрема, News Corp. Руперта Мердока і американський канал CNBC. Доля N24 на німецькому ТБ в його цільовій аудиторії (глядачі 14-19 років) за підсумками 2009 року склала 1,3%, відзначає "Комерсант".

У 2008 році Дмитро Лесневський вже купив в NBC Universal німецький телеканал Das Vierte, вартість якого, по експертних оцінках, навряд чи перевищила 10 мільйонів євро. По словах Лесневського, в 2009 році рентабельність Das Vierte була нульовою, але за підсумками цього року він вже розраховує на прибуток приблизно в 10-12 мільйонів євро.

© Состав.ру


RATVODДата: П`ятниця, 23.04.2010, 23:43 | Повідомлення # 351
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
ВГТРК запустить російський аналог Discovery

Холдинг ВГТРК може стати основною платформою для запуску
російського аналога Discovery Channel, розповіли учасники ринку.

Про необхідність появи в нашій країні подібного каналу ще раз нагадав президент РФ Дмитро Медведев. Він запропонував поставити майбутній канал в сітку цифрового мультиплексу і рекомендував міністрам освіти і науки і культури Андрею Фурсенко і Александру Авдєєву подумати про те, який об'єм засобів може потрібно для створення такого каналу, і про те, яким вмістом він буде наповнений. На думку аналітиків, інвестиції в його створення можуть досягати 200 млн дол.

«Перш ніж створювати російський науково-освітній канал, необхідно подумати про його вміст і конкурентоспроможність», - заявив президент РФ Дмитро Медведев в четвер, підводячи підсумки спільного засідання президії Держради РФ, радого з науки, технологій і освіти, радого з культури і мистецтва, повідомляє РІА Новості. «Якщо це створювати, це має бути не просто канал, як в період мого дитинства, коли виходив дядечко, починав писати на дошці формули. Мені це в школі на уроках показували, це зараз не спрацює, а інші програми коштують великих грошей», - цитує його РІА Новості.

Один з учасників ринку в бесіді з РБК daily з упевненістю передбачив, що вітчизняний аналог Discovery буде зроблений на основі кабельного каналу «Моя планета» холдингу ВГТРК: «Про створення науково-популярного каналу президент говорив досить давно, і відразу ж з'явився подібний проект у ВГТРК». У прес-службі російської телерадіокомпанії не стали коментувати подібне припущення, проте розповіли, що канал «Моя планета» має попит і його передачі доступні на федеральному каналі «Росія-2».

Про ідею створення каналу з схожим контентом задумалися і в «СТС Медіа». Генеральний продюсер «СТС Медіа» В'ячеслав Муругов, вітаючи ідею президента, розповів в бесіді з РБК daily про те, що спільно з продюсером однієї з успішних передач на каналі СТС «Галілео» Олександром Льовіним розробляє проект окремого нишевого науково-популярного каналу під однойменним брендом «Галілео»: «Ми бачимо, що попит на цей напрям існує.

І вирішення президента абсолютне логічно. Дуже добре, що держава готова інвестувати на підтримку проектів, що розвивають населення, на телебаченні». За його словами, у ВГТРК вже є всі можливості для хорошого старту: «У ВГТРК потужна бібліотека хорошого контента, частина з якого безпосередньо личить новому каналу».

«Ідея створення в Росії національного телеканалу - аналога Discovery Channel не нова, - нагадує Максим Клягин, аналітик УК «Фінам Менеджмент». - Весной 2009 років «Він-медіа» (працює під брендом Bridge TV) запустила проект Russian Travel Guide, мовлення якого здійснюється по аналогії з форматом Discovery». «Ціна години програмного виробництва Discovery складає порядка мільйон доларів, - розповідає президент «Система Мас-медіа» Андрій Смирнов, - а якість їх науково-популярних програм на самому вищому рівні.

Але канал може собі це дозволити, маючи величезну аудиторію по всьому світу». У нашій країні, по його оцінках, середня година виробництва науково-популярної програми може коштувати від 80 тис. дол. Партнер комунікаційної групи, що управляє, «Планета Інформ» Андрій Шишканов передбачає, що для якісної роботи російського Discovery буде потрібно близько 100 унікальних власних програм, а всього на інвестиції в створення виробничої платформи каналу і контента буде потрібно від 150 млн до 200 млн дол. На думку Максима Клягина, інвестиції в подібний проект можуть починатися від декількох десятків мільйонів доларів.

АЛЕКСАНДР КЛЕНИН

rbcdaily.ru


RATVODДата: Вівторок, 27.04.2010, 11:20 | Повідомлення # 352
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Сетьтелеком купив конкурента

Супутниковий оператор "Сетьтелеком" придбав 100% акцій свого конкурента
- "Рэйс телекома" в холдингу "Интеррос".

Про придбання «Рейс телегрудки» «Відомостям» розповів гендиректор «Сетьтелекома» (надає послуги супутникового зв'язку під брендом AltegroSky) Сергій Пехтерев. Це підтвердив представник «Інтерроса». Холдинг позбавився від непрофільного активу, говорить колишній партнер «Рейс телегрудки».

По оцінках колишнього співробітника «Рейс телегрудки», сума операції склала близько $4,5 млн. Ця цифра «схожа на правду», сказав близький до «Сетьтелекому» джерело. Офіційно Пехтерев і представник «Інтерроса» не розкривають структуру і суму операції.

Купивши «Рейс телеком», «Сетьтелеком» збільшує число малих супутникових станцій (VSAT-станций) на 950 до 5200, говорить Пехтерев. Покупка інших операторів супутникового зв'язку - найбільш ефективний спосіб зростання в умовах кризи і дефіциту пропускної спроможності мереж супутникового зв'язку, пояснює він. Так, по оцінках дослідницької компанії J'Son & Partners, в 2009 р. об'єм VSAT-рынка в Росії скоротився на 15% до 4,3 млрд крб. Знизилися продажі устаткування і плата за його інсталяцію, але ринку послуг падіння не торкнулося, відзначають аналітики. Всього в Росії на початок 2010 р. налічувалося порядка 40 000 VSAT-терминалов, говорить гендиректор дослідницької компанії Comnews Research Ірина Глухова.

Виходячи з суми операції за кожного абонента «Рейс телегрудки» (власника VSAT-станции, з якого оператор отримує абонентську плату) «Сетьтелеком» заплатив близько $4700. Приблизно у таку ж суму він оцінив абонентів компанії «Сат-тела», коли в 2009 р. придбав за $1 млн її VSAT-активы - 200 станцій.

Поки переважна більшість користувачів VSAT корпоративні клієнти, абоненти дорожчатимуть, передбачає Глухова. По її оцінках, середній рахунок на такого абонента (ARPU) зараз складає близько 7000 крб. в місяць. Але вже через два роки, коли на орбіту будуть запущені супутники в Ka-диапазоне, що дозволяє значно понизити вартість послуг, почне знижуватися і ARPU, і вартість операторів, попереджає Глухова.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.vedomosti.ru


RATVODДата: Середа, 28.04.2010, 10:48 | Повідомлення # 353
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Запоріжсталь продавати телеканал ТВ5 не планує

Комбінат «Запоріжсталь» є співзасновником запорізького телеканалу «ТБ 5»
і щомісячно на його вміст виділяє, за неофіційною інформацією, порядка 300 тисяч гривень.

Але не дивлячись на величезні витрати комбінату із-за його модернізації,
«Запоріжсталь» продавати свої акції телеканалу не готова.

Так, за словами першого заступника голови правління, технічного директора комбінату «Запоріжсталь» Олександра Путноки, «Запоріжсталь» щорік повинна витрачати на модернізацію порядка 1,5 мільярдів гривень і продавати акції телеканалу просто немає сенсу.

«Я не розумію, чому ви ставите таке питання мені. «Запоріжсталь» не є власністю заводу, ми всього лише засновники. Тому, навіть якщо ми продамо свій пакет акцій телеканалу, ці гроші будуть дуже мало і ні на що не хватит. Тому я не бачу жодного сенсу у продажу акцій», - повідомив Пунтоки сьогодні, 26 квітня, на прес-конференції.

Джерело - politsovet


RATVODДата: Четвер, 29.04.2010, 20:35 | Повідомлення # 354
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутникові антени - не розкіш,

а засіб для якісного перегляду телеканалів

На сьогоднішній день великою популярністю користуються супутникові антени.

Даний вид телевізійних комунікацій як ніколи раніше заиребуваний населенням віддалених регіонів
і більшістю людей, яких не владнує якість, що транслюється телевізійною вежею міста
.

За останні роки збільшилася потреба у простих обивателів в підключення hotbird. Даний супутник дуже добре себе зарекомендував, має велику кількість телеканалів і добре адаптований під російського телеглядача.

Основною причинною придбання супутникових антен є велика кількість телеканалів дуже хорошої якості. Окрім цього супутники транслюють багато іноземних телеканалів, що дуже зажадалося серед наїжджих людей з інших країн. Для багатьох іноземні телеканали корисні як предмет вивчення мов різних країн світу. Наприклад, турецькі канали містять масу розважальних телепередач, які цікаві не лише наїжджим туркам, але і російським телеглядачам. Багато учнів, які вивчають іноземні мови, дивляться іноземні новини, тим самим, виучуються культурі і новим подіям, що відбуваються в світі. Новини інших країн світу дивляться більшість телеглядачів, оскільки можна взнати політичну точку зору інших континентів.

На російському ринку на сьогоднішній день присутня велика кількість супутникових операторів. Це «НТВ плюс», «Тріколор ТБ», «Континент ТБ» і багато інших, але менш популярні. «НТВ плюс» - це один з основних супутникових операторів, який займає велику частину ринку з продажу супутникових тарілок. Він має велику кількість своїх телеканалів і різних сервісів, що полегшують життя своїм абонентам. А ось «Тріколор ТБ» - це той супутниковий оператор, який користується популярністю в населення з середнім достатком. Він пропонує своїм абонентам більше 40 якісних телеканалів за символічну плату (600 рублів в рік). Ще на ринку присутній «Континент ТБ» - цей оператор супутникового телебачення нового покоління. Він дозволяє поглянути ті телепередачі, які транслювалися раніше, може записати в свою пам'ять величезну кількість телефільмів і цікавих передач. Багато рибаків і мисливці через відсутність часу для перегляду передач про улюблену розвагу, придбали для себе «Континент ТБ», і дуже задоволені сервісом по перегляду планованих і прошедших телепередач.

Таким чином, можна зробити вивід, що використання супутникових антен дуже популярно. Вони набирає велику аудиторію і є прекрасним винаходом для людей.

spbit.ru


RATVODДата: П`ятниця, 30.04.2010, 16:59 | Повідомлення # 355
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Нацрада вирішила передати КРРТ державі

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення схвалила проект
постанови
Кабінету міністрів України
«Про передачу Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення
в сферу управління Державного комітету телерадіомовлення».

Про це «proIT» повідомили в прес-службі Нацради.

Варто відзначити, що на даний момент КРРТ знаходиться в підпорядкуванні Міністерства транспорту і зв'язку України.

Нагадаємо, що раніше глава Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк заявляв про можливість передачі Концерну його відомству на час впровадження цифрового телемовлення в Україні.

Джерело: ProIt


RATVODДата: Четвер, 06.05.2010, 12:09 | Повідомлення # 356
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Google-телебачення відкриє двері через три тижні

З чуток, Sony готується продемонструвати Android-телевізори на конференції Google I/O,
яка почнеться 19 травня.

Взагалі на заході очікується немало новинок на платформі Android,
включаючи ТБ-приставки і домашні розважальні пристрої.
Передбачається, пристрої працюватимуть під управлінням спеціалізованої версії Android - Dragonpoint.

Як очікується, Intel представить особливу версію процесора Atom для телевізорів, а Logitech покаже гібрид клавіатури і дистанційного пульта.

Якщо все вищесказане правда, шукана подія дійсно заслуговує на увагу: з приходом Android на телебачення світ зробить крок на чергову сходинку розвитку, коли Інтернет і ТБ-трансляції зможуть злитися воєдино, утворивши єдине інтерактивне середовище.

Слуховік


RATVODДата: Четвер, 06.05.2010, 12:59 | Повідомлення # 357
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
На «Зв'язок-Експокомм-2010» ФГУП «Космічний зв'язок»

продемонструє можливості

російської системи супутникового зв'язку

З 11 по 14 травня 2010 року у ВЦ «Експоцентр» в Москві ФГУП «Космічний зв'язок» (ГПКС)
представить свою експозицію на виставці «Зв'язок-Експокомм-2010»,

а також візьме участь в розширеному засіданні Колегії Міністерства зв'язку і масових комунікацій
за підсумками роботи за 2009 рік ізавданням на середньострокову перспективу.

У секції «Цифрове телебачення і радіомовлення» засідання Колегії Мінкомсвязі Росії начальник Технічного центру «Шаболовка» Воробйов Д.Д. розповість про участь ГПКС в реалізації ФЦП «Розвиток цифрового телерадіомовлення в Росії на 2009 -2015 роки».

Основний акцент експозиції ФГУП «Космічний зв'язок» (ГПКС) на виставці робиться на роботі підприємства по оновленню російського державного супутникового угрупування. В даний час реалізується Федеральна космічна програма до 2015 року (ФКП), послідовне виконання якої дозволить задовольнити постійно зростаючі потреби державних структур і комерційних операторів в орбітальному ресурсі на ринку супутникового зв'язку і мовлення Росії. Також в рамках ФКП ГПКС ставить завдання укріпити і розширити присутність Росії на світовому ринку супутникового зв'язку.

На стенді будуть представлені перспективні російські супутники «Експресс-АМ4», «Експресс-АМ5» і «Експресс-АМ6», які планується задіювати для реалізації ФЦП «Розвиток цифрового телерадіомовлення в Росії на 2009 - 2015 роки». Перший з цих супутників, «Експресс-АМ4», має бути виведений на орбіту в 2011 році.

Особлива увага ГПКС приділяє розвитку безпосереднього супутникового мовлення в Росії, що знайде своє віддзеркалення на експозиції підприємства.

Фахівці ГПКС розповідять відвідувачам стенду про роботу підприємства із створення власних мереж VSAT, які дозволяють забезпечити послугами зв'язку користувачів на всій території Росії. Побудовані в 2009 році, мережі VSAT ГПКС в даний час забезпечують найбільших російських державних і комерційних користувачів послугами передачі даних, відеоконференцзв'язки, аудио-видео мовлення і доступом в Інтернет.

У квітні 2010 року виконалося 45 років з дня запуску першого вітчизняного супутника зв'язку «Блискавка-1». На стенді буде представлена інформація про перший супутниковий сеанс зв'язку через космічний апарат «Блискавка-1».

Юрій Мальцев

www.nnit.ru


RATVODДата: П`ятниця, 07.05.2010, 12:37 | Повідомлення # 358
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Всі білоруські теле- і радіоканали 9 травня

перервуть мовлення хвилиною мовчання

Всі білоруські теле- і радіоканали, під час проведення параду на честь 65-ліття Перемоги
у Великій Вітчизняній війні
, перервуть мовлення хвилиною мовчання,
повідомив заступник міністра інформації Білорусі Олександр Слободчук
на засіданні круглого столу в четвер в Мінську.

"Відповідно до доручення адміністрації президента, всі телевізійні і радіооператори державної і приватної форми власності повинні провести загальнонаціональну хвилину мовчання", - заявив Олександр Слободчук.

За його словами, 9 травня в 12.08 все білоруські теле- і радіоканали перервуть своє мовлення на хвилину, аби пошанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Інтерфакс-захід


RATVODДата: П`ятниця, 07.05.2010, 13:53 | Повідомлення # 359
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Регіональним і федеральним телеканалам

запропонують об'єднатися

До осені планується вирішити питання про затвердження для ЗМІ плавної шкали страхових виплат,
які
з цього року замінили єдиний соціальний податок.

Про це вчора журналістів повідомив замміністра зв'язку і масових комунікацій Олександр Жаров.

Нагадаємо, що по розпорядженню прем'єр-міністра Володимира Путіна засоби масової інформації - одна з галузей, яка перейде до нового порядку не відразу, а плавно. У 2011 році передбачається встановити розмір страхових виплат в 26 відсотків від фонду заробітної плати, потім два роки додаватимуть по відсотку, а в 2014-м ставу дійде до 30 відсотків. І з 2015 року ЗМІ вийдуть на загальну шкалу соціальних виплат. До речі, для всіх інших з наступного року ставу страхових внесків повинна вирости з нинішніх 26 відсотків до 32-34 відсотків. Отже ЗМІ держава дає неабияку фору.

Жаров нагадав, що зараз в Росії зареєстровано 93 тисячі ЗМІ. Проте лише 14-15 тисяч що діють. При цьому, на думку замміністра, все одно це серйозна цифра. І тому минкомсвязи планує виділити ЗМІ в окрему галузь. "Мінекономрозвитку нас підтримує. Зараз готується новий класифікатор економічної діяльності", - пояснив Жаров. Крім того, він повідомив, що в кінці літа або у вересні минкомсвязи сподівається знову розглянути на радому з масових комунікацій законопроект про плагіат. Документ зараз знаходиться у стадії узгодження.

Сьогодні існує велика кількість способів передачі інформації - від традиційного радіосигналу до високошвидкісних мереж четвертого покоління. Всі новинки в області IT-технологий будуть представлені на виставці "Зв'язок - Експокомм-2010", яка відкриється 11 травня в Москві. В рамках виставки відбудеться і розширене засідання колегії минкомсвязи. Жаров відзначив, що окрім підведення підсумків і планів на майбутнє планується провести і обговорення долі регіональних ЗМІ. За його даними, 90 відсотків всього контента регіональні компанії отримують із столиці. А самостійно формують два-три години часу мовлення. Причому доходи від реклами отримують регіональні канали, а не крупні компанії, які виробляють програми. Найближчим часом ситуація може змінитися, і доходи від реклами, які до 2012 року порівняються з рівнем 2008 років, йтимуть виробникам контента. При цьому встає питання, що робити регіональним телевізійним каналам. Є дві дороги, на думку Жарова. Перший - створювати свій продукт, але це дуже дорога справа. Другий - об'єднуватися до альянсів.

Відповідаючи на питання журналістів, Жаров розповів і про створення другого і третього мультиплексів цифрового телебачення. Він відзначив, що ті, хто збирається віщати в рамках другого і подальших мультиплексів, не отримуватимуть від держави гроша на поширення інформації. При цьому на основі конкурсу розглядатиметься питання про надання місця в одному з мультиплексів. Планується врахувати фінансові можливості компаній і їх здатності формування цікавого контента. Крім того, Жаров нагадав, що зараз в Державній Думі знаходяться поправки в закон про ЗМІ, які дозволять зробити стосунки між мовцями і операторами зв'язку в рамках першого цифрового мультиплексу "не матеріальними". Тобто мовці і зв'язківці не братимуть плату один з одного, аби вісім каналів, які включені в перший мультиплекс і несуть соціальне навантаження, поширювалися безкоштовно. І, природно, були безкоштовними для споживачів.

В цілому про виставку Жаров сказав, що відвідувачі зможуть ознайомитися з вражаючою експозицією, яка займе 13 тисяч квадратних метрів. З новинок відвідувачі зможуть побачити всілякі способи показу об'ємного зображення, як в окулярах, так і без окулярів, і один з операторів зв'язку навіть уявить, як 3D картинка виглядає на екрані мобільного телефону. В рамках виставки відбудеться і міжнародний форум, де обговорюватиметься питання захисту контента в Глобальній мережі і безпеці персональних даних.

Тетяна Шадріна

Російська газета


RATVODДата: П`ятниця, 07.05.2010, 14:04 | Повідомлення # 360
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
День Радіо не пішов в минуле

7 травня 1945 року в ознаменування 50-ліття з дня винаходу радіо російським ученим А. С. Поповим,
СНК Союзу РСР постановив встановити цього дня щорічний «День радіо».

Як говорилося в Постанові, «враховуючи найважливішу роль радіо в культурному і політичному житті населення і для оборони країни, в цілях популяризації досягнень вітчизняної науки і техніки в області радіо і заохочення радіоаматорства серед широких верств населення».

Згідно офіційної радянської версії, 7 травня (25 квітня по старому стилю) 1895 року російський фізик Олександр Попов сконструював перший радіоприймач і здійснив сеанс зв'язку. Пізніше ця версія піддавалася критиці, при цьому вказувалося, що перший сеанс радіопередачі здійснив Генріх Герц. Модифікації радіоприймача Попова були здійснені Олівером Лоджем, а перший крупний проект радіосистеми запропонований в 1895 році і здійснений Гульельмо Марконі в 1901 році.

Проте, свято в СРСР святкувалося як досягнення вітчизняної науки. Після розпаду СРСР він став називатися Вдень працівників всіх галузей зв'язку і масових комунікацій. Своїм святом стали вважати цей день і телевізійники.
Як повідомляє прес-служба Кремля, Президент Росії Дмитро Медведев привітав працівників і ветеранів галузі зв'язку і масових комунікацій з професійним святом.

"Радий привітати вас з Днем радіо і 115-літтям відкриття російським ученим і інженером А.С.Поповим способу безпровідної передачі сигналів. Його винахід поклав початок новій телекомунікаційній ері в історії людства", - говориться, зокрема, в поздоровленні. Нагадавши, що свято було засноване навесні 1945 років, Медведев напередодні 65-ліття Перемоги направив особливі слова вдячності тим, хто «в суворі військові роки забезпечував надійну роботу систем зв'язку, життєво необхідних на фронті і в тилу».
Президент також виразив упевненість, що завдання модернізація інфраструктури зв'язку і інформаційних мереж, впровадження передових технологій будуть успішно вирішена, повідомляє РІА Новості.

У Росії в даний час близько півтора тисячі мережевих радіостанцій на різних діапазонах. Радіо звучить майже в кожному автомобілі, воно супроводжує нас в магазинах, в поїздах, літаках, його можна слухати через мобільний телефон, Інтернет і т.д.Но у нас відсутній так зване суспільне радіо. І майже немає програм, які пов'язані не з музикою, не з інформацією, а такого, де розповідають цікаві людські історії, немає, наприклад, літературно-драматичного мовлення, радіоспектаклів. Тоді як в інших країнах - Америці, Канаді, Австралії, в Південній Африці, Китаї є маса всіляких програм на будь-який смак.

Але це, як вважають експерти, це, швидше, прерогатива суспільного радіо, яке може собі дозволити тримати штат звукорежисерів, висококласних фахівців, яке має можливість купувати хорошу апаратуру. Воно фінансується не з державної кишені, а підтримується слухачами. «І слухачам це подобається. Радіоменеджери інколи говорять: «А нашим слухачам це не потрібно». Але у мене завжди таке питання виникає: «А чи знають слухачі, що це таке, аби висловити свою думку, потрібно їм це або не потрібно?», - рахує голова Міждержавної телерадіокомпанії "Світ", голова Адміністративної поради Міждержавного інформаційного пулу телерадіоорганізацій країн СНД Радік Батиршин.

У свій час розвернулися дискусії про перспективи існування радіо, висловлювалися думки, що з приходом в наше життя багаточисельних джерел інформації, способів слухати музику і інш. смерть радіо неминуча. Але тепер з переходом на цифрове мовлення стало можливим подальше збільшення каналів як радіо, так і телебачення при тих же витратах, що і були при аналоговому мовленні.

Сьогодні радіо бурхливо розвивається, переймає зарубіжний досвід, радіостанції прагнуть формувати цільову аудиторію. Сучасне радіо - щонайпотужніший засіб масової інформації. Хотілося б, аби воно не перетворювалося на засіб масової пропаганди.

Денис Дегтярев
weekjournal.ru


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024