FORUM TV-SATП`ятниця
17.05.2024, 05:28

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Інформаційні новини SAT TV
marsДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

мовлення SAT TV




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: П`ятниця, 07.05.2010, 14:20 | Повідомлення # 361
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Чому Viasat залишив глядачів

без російських каналів ?

Оператор супутникового телебачення Viasat, що відключив Перший Балтійський канал і РЕН Балтія,
обіцяє повернути канали в свій мовний пакет, але насправді переговори заморожені.

1 квітня 2010 року Viasat за своєю ініціативою припинив ретрансляцію таких популярних телевізійних каналів, як Перший Балтійський канал (ПБК), РЕН балтія, РЕН Естонія, Перший Балтійський музичний.

Замість балтійської версії каналу РТР-планета зараз транслюється його міжнародна версія. Ці події викликали величезний резонанс серед російськомовної аудиторії. Ми надали можливість висловитися всім причетним сторонам.

Як в будь-якій суперечці, тут є декілька залучених сторін, думки яких розрізняються.
На питання відповідають:

- керівник латвійського бюро Viasat Валтс Ермансонс
- представник дистриб'ютора згаданих каналів в країнах Балтії - Балтійського союзу авторів і мовців (BALL) - Айн Соосаар
- виконавчий директор медіахолдингу Baltic Media Alliance (BMA), в якого входять ці канали, Іварс Белте.

Хто натискував на кнопку відключення каналів?

- Компанія Viasat припинила ретрансляцію декількох російських каналів, що викликало велику реакцію жителів. Чому був припинений показ рейтингових програм?

В. Ермансонс (Viasat): - Трансляція ПБК, РЕН і балтійській версії РТР-планета припинена у зв'язку з тим, що сторони не змогли домовитися про ціну. Замість того аби під час кризи зменшити ціну, BALL запитав за пакет каналів ціну, що перевищує розумні межі. Ми порахували, що дорожчання не принесе користь нашим глядачам.

А. Соосаар (BALL): - В нашому розпорядженні є все листування з Viasat. У 2009 році цей оператор купував для своїх телеглядачів три канали за дуже пільговими цінами. Цього року пакет каналів розширився за рахунок введення в нього балтійської версії РТР-планеты. Після перших переговорів підготовлене нами цінова пропозиція була складена так, що в перерахунку на один канал Viasat навіть виграв в ціні!

І. Белте (BMA): - Ми вважаємо, що Viasat припинив переговори не із-за ціни. Як відомо, Viasat є частиною медіагрупи Modern Times Group MTG AB, в яку входять і наші прямі конкуренти на балтійському рекламному ринку, - телевізійні канали TV3 і 3+. Тобто припинення переговорів - це стратегічне вирішення даної кампанії, в основі якого лежить конкурентна боротьба.

Пошук альтернативних каналів

- Яка перспектива переговорів? В Viasat взагалі є інтерес до цих російських каналів?

І. Белте (BMA): - Небажання Viasat продовжити переговори і їх дії з пошуку альтернативних каналів ПБК, РЕН (а в недалекому майбутньому - РТР-планете) свідчать про те, що ця компанія робить все, аби згадані канали на платформі цього оператора були відсутні.

РТР-Планета теж пропаде?

- Чим пояснити звинувачення на адресу Viasat, що стосуються трансляції РТР-планета, - нібито ви віщаєте його незаконно?

А. Соосаар (BALL): - В нашому розпорядженні є офіційний лист, який Viasat отримав від російської дирекції телеканалу РТР-планета. У нім говориться про необхідність віщати лише балтійську версію, BALL, що надається. Тобто Viasat знав, що почав транслювати нелегітимну версію каналу. Більш того, з минулого року юридична служба все тій же російській дирекції каналу просила оператора внести до договору від 2007 року поправки відносно технічних параметрів прийому сигналу. Viasat практично ігнорує це прохання до сьогоднішнього дня. Тому в російської телекомпанії не залишилося іншого виходу, як 31 березня 2010 року написати операторові офіційний лист про дострокове розірвання договору. Але ні в одному своєму виступі представники Viasat ні словом не обмовилися про те, що у зв'язку з розірванням договору 1 липня з екрану зникне і та нелегітимна версія каналу РТР-планета, яка зараз ретранслюється.

І. Белте (BMA): - На даний момент існують дві думки про легітимність версії РТР-планета. То, на чий стороні правда, визначать компетентні інституції. BMA більше хвилює те, що абоненти стали заручниками цієї ситуації і до їх потреб відносяться так зарозуміло.

Грошове питання

- Це велика телевізійна політика, яка глядачам не так цікава. Їх більше хвилює інше: ось зараз Viasat не транслює ряд каналів, а гроші бере.

В. Ермансонс (Viasat): - Так. Але ми не транслюємо лише два канали. Згідно із законом про захист прав споживачів і договору з нашими абонентами, клієнти можуть запрошувати компенсацію в разі, якщо ми вимкнемо або поміняємо більше 15% від загального числа каналів. Ми цей поріг не перевищили. Але ми прагнемо знайти індивідуальні рішення з кожним клієнтом.

Коли повернуться канали?

- На сайті Viasat до цих пір знаходиться інформація про канали, які ви не транслюєте. Чому, адже це вводить споживачів в оману?

В. Ернансонс (Viasat): - Ви маєте на увазі ПБК і РЕН ТБ? Ми спеціально залишили ці позиції в аркуші каналів, оскільки переговори не припиняються, і ми сподіваємося, що питання в найближчому майбутньому вирішиться.

А. Соосаар (BALL): - До нашого глибокого жалю, жодних переговорів між BALL і Viasat зараз не відбувається. Повний вакуум вже місяць. Viasat, із слів пана Ермансонса, зайняв вичікувальну позицію. Відкритим залишається питання: чому клієнти повинні страждати від такої стратегії свого оператора? Проте наша остання пропозиція, яку ми озвучили в ході телефонної конференції 31 березня цього року, залишається в силі.
"МК Естонія"
delfi.ee


RATVODДата: Субота, 08.05.2010, 10:15 | Повідомлення # 362
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Абонентська база супутникового ТБ

в Росії збільшилася на 42%

Компанія iKS-Consulting опублікувала результати дослідження ринку
платного телебачення в Росії за підсумками 2009 року.

Згідно проведеному аналізу телекомунікаційного ринку, торік абонентська база платного телебачення в Російській Федерації склала 19 мільйонів чоловік, що на 16% більше, ніж в 2008-м. Об'єм ринку при цьому досяг відмітки в 27 млрд рублів, що на 18% перевищує попередній показник.

По доходах структура платного ТБ залишилася практично незмінною: кабельне ТБ - 65%, супутникове - 33%, IPTV - 3%. В порівнянні з даними досліджень 2008 років, в загальній частці ринку комерційного ТБ абонентська база супутникового ТБ в РФ збільшилася на 42%, а кабельного, навпаки, скоротилася на 11%.

Доля IPTV виросла удвічі, проте її показники як і раніше украй малі - всього 2% абонентської бази. Лідером по кількості клієнтів серед операторів платного телебачення в 2009 році став супутниковий оператор "Тріколор" з 4,26 млн абонентів, друге місце зайняв НТК з 3,3 млн, третє - "Комстар" з 1,76 млн користувачів. Лідером по доходах серед операторів супутникового ТБ стала компанія "НТВ+", з 3% абонентів (600 тис. чіл.) що генерує понад 20% доходів всіх операторів платного ТБ, передає 3D News.
Відділ новин ІА "Клерк.Ру"


RATVODДата: Вівторок, 11.05.2010, 00:24 | Повідомлення # 363
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутникове ТБ в Латвії йде в наступ

У 2009 році на 31% виросло число латвійських сімей, що вибрали як ТБ-платформу супутникове ТБ.
Про це повідомляється в свіжому дослідженні, проведеному супутниковим оператором SES ASTRA.

SES ASTRA є одним з ведучих світових супутникових операторів, пише "Бізнес & Балтія".

Йому належить SES SIRIUS, що управляє домінуючою в Північних країнах, балтії, а також Центральній і Східній Європі однойменною системою сателіта. Компанія провела дослідження ТБ-ринку, опитавши 70000 респондентів в 35 державах Європи і Північної Африки. Як з'ясувалося, не дивлячись на фінансову кризу, в Балтійських державах зростає інтерес до супутникового ТБ: в цілому в регіоні в 2009 році число користувачів цієї платформи виросло на 19%. У Латвії ж цей відсоток ще вищий - приріст склав 31%.

В цілому в балтії налічується 2,8 млн. домогосподарств, що дивляться телевізор. З них в тій або іншій формі до ТБ сателіта залучено 1,67 млн., 270 тисяч з них безпосередньо встановили у себе "тарілку", а 1,4 мільйона сімей отримують послуги опосередковано, через операторів кабельного ТБ.

У Латвії різні цифрові платформи для прийому телевізійного сигналу використовують 35% від загального числа сімей (яких налічується 890000). І за рік приріст таких користувачів склав 5%. Дані свідчать про те, що в цифровому сегменті провідне місце займає супутникове ТБ - на його частку доводиться 48% ринку дигитального телебачення. При цьому за рік число латвійських глядачів, що поставили супутникову антену, значно виросло. Якщо в 2008 році таких налічувалося 130 тисяч, то в 2009 р. - вже 150 тисяч. У свою чергу дигитальное кабельне ТБ дивиться 130 тисяч домогосподарств, а ip-телевидение - 20000.

Відзначимо, що коли підводитимуться підсумки 2010 років, це співвідношення зазнає серйозне коректування, оскільки на ринку активно розвивається проект ефірного цифрового ТБ. Так, в країнах Західної Європи ефірне телебачення вже круто потіснило супутникове.

& ознайомилася із звітом e-Media Research Ltd, в якому оцінюються тенденції розвитку різних телевізійних цифрових платформ на п'яти найбільших ринках Європи, - в Німеччині, Великобританії, Італії, Франції, Іспанії. За даними за перше півріччя 2009 років, цифрову платформу в регіоні використовують близько 92,242 млн. сімей. І сателіт в порівнянні з першим півріччям 2008 років тут здав свої позиції. Дійсно, два роки тому супутникове цифрове ТБ домінувало. Проте в 2009 р. на перше місце вийшло цифрове ефірне з абонентською базою в 36,782 млн. користувачів, за цей час число клієнтів виросло на 32,5%. Супутникове ж ТБ дивляться 35,742 млн. чоловік, - за звітний період клієнтська база виросла всього на 7,8%

Бізнес&Балтія


RATVODДата: П`ятниця, 14.05.2010, 12:03 | Повідомлення # 364
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
В Україні заборонили еротичні канали.

Національна рада з питань телерадіомовлення поступово розширює список іноземних телеканалів,
які не потребують адаптації і можуть транслюватися на території нашої країни.

В той же час позавчора регулювальник фактично заборонив трансляцію в Україні
двох еротичних тематичних телеканалів - Adult Chanel і Spice.
Кабельники взагалі заявляють про неправомірність вимог по адаптації.

На засіданні 12 травня Нацрада прийняла рішення розширити перелік «білих» іноземних телеканалів, тобто таких, які можуть транслюватися в кабельних мережах і на супутникових платформах. З 7 доданих до списку телеканалів 5 - російські («365 днів», «Питання і відповіді», «Єврокіно», «Домашніх тварин» і «Психологію 21») і 2 - британські (SyFy Universal і Universal Channel).

В той же час із списку тих, що не підлягають адаптації каналів регулювальник виключив нідерландський канал Spice і британський Adult Chanel: обоє телеканалу є еротичними і до цих пір присутні у вітчизняних кабельних мережах без яких-небудь обмежень. У Нацраді заперечують, що дана заборона може бути «початком полювання на відьом» в особі каналів еротичної спрямованості. Офіційна причина набагато простіша, як їй, втім, і належить бути: за словами першого заступника Нацради Оксани Головатенко «регуляторний орган не отримував документів на право їх ретрансляції в Україні».

Як би там не було, дозволених для показу в нашій країні еротичних каналів після вчорашнього вирішення регулювальника майже не залишилося. З одного боку, як пояснює медіа-експерт Олександр Глущенко, «для роботи на території сусідніх держав першим бажання повинен проявити безпосередньо сам телеканал, а не кабельні оператори». Тобто, якщо іноземні мовці не надали жодних документів, підтверджуючих права або згоду на ретрансляцію, то вони самі винні в тому, що не присутні на тому або іншому ринку. З іншої ж - «якщо телеканал купив права на свій контент на територію України, ліцензійно очищений і відповідає законодавству України, то він має повне право ретранслюватися в кабельних мережах», - пояснює пан Глущенко. І жодні вигадані списки Нацради в цьому випадку не є законною перешкодою для поширення такого телеканалу в Україні.

Взагалі, загальна кількість іноземних каналів, які не потребують адаптації, досягла вже 117. Але сама практика введення подібних списків, на думку учасників ринку кабельного телебачення, є неправомірною. За словами члена поради директорів Союзу кабельного телебачення України Геннадія Хазана, «термін «адаптація» ніде в законодавстві не прописаний», тобто є не більше ніж штучним інструментом, введеним чиновниками спеціально для того, щоб контролювати програмну політику операторів кабельного ТБ.

Колишнє керівництво Нацради (до лютого 2010 р.) пояснювало необхідність цього списку як норми, що забезпечує дотримання всіма іноземними мовцями норм українського закону. «Оновлений» регулювальник спочатку визнав подібну практику незаконною (принаймні пані Головатенко заявляла, що «всі ці списки противоречат Європейської конвенції»), пізніше, як видимий, вирішив декілька розширити список, але ніяк не відмовитися від настільки зручного маніпуляційного важеля.
Автор: Артем ВАКАЛЮК
© "Економічні вісті"


RATVODДата: Неділя, 16.05.2010, 09:49 | Повідомлення # 365
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
В Росії може з'явитися супутникова

система зв'язку на 2 млн абонентів

Мінкомзв'язкупланує в 2014 році розвернути супутникову систему зв'язку на два мільйони абонентів,
повідомив голова Мінкомзв'язку Ігор Щегольов.

За його словами, "йдеться про новій супутниковій системі в так званій до-діапазоні частот вище 18 ГГц". "Передбачається запуск трьох легких космічних апаратів на геостационарную орбіту, плюс система земних станцій. Вже сьогодні є заділ по бортових ретрасляторам, научно-произвоственная структура і виробничі потужності для виготовлення космічних апаратів", - розповів міністр.

"Планується, що системи абонентського доступу коштуватимуть не більше 8 тисяч рублів, а за один гігабайт інформації користувачеві доведеться платити не більше 50 рублів", - додав він.

Глава Мінкомсвязі нагадав, що угрупування космічного зв'язку включає 13 апаратів. Він уточнив, що запущені в лютому 2009 року супутники "Експресс-АМ44" і "Експресс-МД1" працюють нормально. "Продовжується робота із створення важкого космічного апарату "Експрес- АМ4", який буде запущений в 2011 році", - повідомив він.

Щегольов відзначив також, що "зараз затверджується техзадание і визначається розробник системного проекту по забезпеченню високошвидкісного доступу до інформаційних мереж з використанням систем супутникового зв'язку в до-діапазоні". "При створенні космічного угрупування зв'язку особливо поважно забезпечити ефективне приватно-державне партнерство. Чекаємо від 2010 року нових рішень в цьому напрямі", - цитує ІТАР-ТАРС міністра.

РГРК «Голос Росії»


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 15:28 | Повідомлення # 366
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Неточний «Експрес» - у користувачів можуть початися

проблеми з прийомом сигналу через 3 місяці

Безперебійне телевізійне мовлення в європейській частині Росії виявилося під загрозою.
Причина - несправність супутника «Експресс-АМ1»

Вчора ФГУП «Космічний зв'язок» (ГПКС) офіційно підтвердило інформацію про несправність на супутнику «Експресс-АМ1». Партнери ГПКС відмітили неполадки минулого тижня, а сама несправність виникла, як випливає з повідомлення ГПКС, ще 24 квітня: із-за неї це підприємство, що управляє національним орбітальним угрупуванням, не може коректувати нахил орбіти супутника. Апарат був побудований ІСС ім. Решетнева за замовленням ГПКС і виведений на орбіту в 2004 р. За даними ГПКС, виробник дав 10-річну гарантію його експлуатації на орбіті. Підприємство повідомило про проблему, отримавши сповіщення від ІСС ім. Решетнева, пояснює представник ГПКС Ксенія Дроздова.

Це вже третій з семи виведених на орбіту супутників серії «ЕКСПРЕСС-АМ», який ГПКС ризикує втратити (див. врез). За словами представника підприємства, подальшу долю супутника вирішить міжвідомча комісія. Цей апарат, як і все супутникове угрупування ГПКС, застрахований в «Інгосстрахі», говорить Дроздова, не уточнюючи деталі. У ІСС ім. Решетнева отримати коментарі вчора не удалося.

Якщо не коректувати нахил орбіти, то супутник зійде з крапки і почне бовтатися, говорить перший заступник гендиректора VSAT-оператора «Русат» Олег Ватулін. Щорік він відхилятиметься приблизно на один градус, оцінює гендиректор «Сеттелекому» Сергій Пехтерев. В результаті супутник може почати створювати перешкоди для розташованого по сусідству європейського апарату Hellassat 2, побоюється Ватулін. Космічний апарат, що навіть не утримується по нахилу, зберігає позицію по довготі (в даному випадку 40° с. д.), заперечує представник Мінкомзв"язку. Якщо перешкоди для сусідніх супутників зв'язку все-таки виникнуть, продовжує він, питання буде врегульовано «по міжнародній практиці, що склалася». В цьому випадку Росія може бути вимушена знищити несправний супутник, вважає Ватулін. Hellassat працює лише в Ku-діапазоні, заперечує Пехтерев, і в несправного супутника можна відключити Ku-транспондери (приймачі. - «Відомості»). «Експресс-АМ1» не заважатиме сусіднім супутникам, упевнена Дроздова.

«Експресс-АМ1» використовується для трансляції федеральних і регіональних телеканалів на європейську частину країни ка Уралу, говорить гендиректор ФГУП «Російська телевізійна і радіомовна мережа» (РТРС) Олексій Малінін. ГПКС задіює резервні потужності на супутнику «Експресс-МД1», обіцяє Дроздова, але тепер федеральне телемовлення залишається без резерву. Перенастроювати устаткування на «Експресс-МД1» в деяких районах країни буде скрутно, побоюється Малінін. Оцінити витрати, пов'язані з цим, він не береться: «Ситуація тривожна, але керована».

У користувачів начеб РТРС, що приймають сигнал за допомогою великих антен, проблеми можуть початися через три місяці, більшість же користувачів «Експресс-АМ1», наприклад оператори малих супутникових станцій, почнуть випробовувати проблеми лише в 2011 р., прогнозує Пехтерев. Але поповнення угрупування планується лише в кінці 2011 р., тому друга половина 2011 р. буде складною, засмучений він.
Олег Сальманов
ВІДОМОСТІ


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 16:40 | Повідомлення # 367
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Інформаційне повідомлення про аварію

на передавальній станції "Укркосмос"

Просимо звернути Вашу увагу, що 17.05.2010 з 13:49 у зв'язку з аварією на аплинке Укркосмос
(супутник Hellassat-2, 39E) тимчасово припинена ретрансляція каналів
Menu TV, Maxxi TV, A-One, Культура, УТР, КГТРК, Малятко ТБ - відсутній сигнал з супутника
.

Сигнал каналу "Гамма" можна прийняти з супутника Амос-3 (Amos 3)
F=11389 MHz, Polarity = Horisontal, SR=27500 ksymb/s, FEC=-3/4

Інформація про відновлення сигналу з супутника буде повідомлена додатково.

Журнал Медіасат


RATVODДата: Середа, 19.05.2010, 22:56 | Повідомлення # 368
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Телеглядачі скаржаться на Viasat

Центр захисту прав споживачів (ЦЗПП) лише за один місяць отримав
безліч скарг на
оператора супутникового телебачення Viasat.

Клієнти скаржаться на те, що компанія не забезпечує обіцяний об'єм мовлення і відмовляється розривати договори, вимагаючи оплати неустойки, пише газета NeatkarЕ©gЕЎ.

У однобічному порядку і без попередження Viasat припинив трансляцію декількох телеканалів, а коли багато клієнтів з цієї причини вирішили відмовитися від його послуг, зажадав виплатити неустойку за дострокове розірвання договорів.

ЦЗПП вказав, що супутниковий оператор не прав - сповістити своїх клієнтів він повинен був письмово і принаймні за місяць до зміни програми мовлення.

Петро ТЕЛЕГРАФІВ

© «Telegraf.lv»


RATVODДата: Четвер, 20.05.2010, 00:18 | Повідомлення # 369
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Pro-Vision починає співпрацю

з Рикор-холдинг

Агентство маркетингових комунікацій Pro-Vision Communications,
що входить до групи Pro-Vision, і «РІКОР холдинг» - інноваційна компанія,
що працює у сфері високих технологій, - уклали договір про співпрацю.

Агентство забезпечуватиме повний комплекс послуг у сфері Public Relations
з метою просування на російському ринку бренду «Активне ТБ».

«РІКОР холдинг» розробляє засоби комунікації і надає комплексні вирішення інтерактивного і персонального телебачення операторам цифрового телебачення. Компанія має патенти на 60 унікальних технологій, вживаних в цифровому телебаченні. «Активне ТБ» - революційне рішення, що не має світових аналогів, яке дозволяє глядачеві управляти прямим ефіром за допомогою продуманого формату Персонального каналу. Сервіс здійснює автоматичний підбір і запис передач з будь-яких каналів, орієнтуючись на переваги кожного глядача, а також надає широкий спектр інтерактивних можливостей. Послуга орієнтована на сучасних людей, які живуть цікавим, насиченим життям і цінують вільний час.
Pro-Vision Communications здійснюватиме комунікаційну підтримку бренду «Активне ТБ» на всіх рівнях: від забезпечення повного прес-офісу до реалізації інтерактивних онлайн-проектів.

Журнал Медіасат


RATVODДата: Четвер, 20.05.2010, 11:15 | Повідомлення # 370
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Медведев пообіцяв, що в Росії

буде українське телебачення

Президент Російської Федерації Дмитро Медведев вважає за можливе збільшення кількості
україномовних каналів, що віщають через російські супутники, передає proUA.

Виступаючи на спільній прес-конференції з президентом України Віктором Януковічем Дмитро Медведев нагадав, що вже висловлювався за можливість повноцінного мовлення українською «мовою з використанням російських супутникових можливостей, з тим, аби всі, хто цікавиться українською мовою, українською культурою в Російській Федерації могли отримувати, що називається, інформацію прямо від джерела, маючи в постійному двадцятичотиригодинному мовленні один з найважливіших і найбільших українських каналів».

«Ну, згодом цей перелік можна буде розширити», - при цьому відзначив він.

Нагадаємо, 13 травня українські громадські організації Росії попросили Президента України Віктора Януковича і Президента РФ Дмитра Медведева обговорити на зустрічі в Києві можливості інформаційної присутності українських телеканалів в Росії.

Джерело : "Першоджерело"


RATVODДата: П`ятниця, 21.05.2010, 13:49 | Повідомлення # 371
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Роскомнадзор відключив телеканал "Інтер"

Роскомнадзор заборонив трансляцію українського

загальнонаціонального телеканалу "Інтер" в Калінінграді.

Роскомнадзор припинив трансляцію українського загальнонаціонального телеканалу "Інтер" в Калінінграді.
"Наше відомство уперлося не по політичних причинах, вся справа в елементарному правовому впорядкуванні", - повідомив Сергій Ситников, знаходячись в області Калінінграда з робочим візитом.
- В 2009 р. Роскомзв'язокнадзор проаналізував ситуацію з мовленням іноземних телекомпаній і виявив суцільне порушення російського законодавства, що продовжувалося впродовж останніх 20 років". За його словами, "іноземний виробник приходив до Росії, не реєструючи ні юридичну особу, ні само засіб масової інформації, а також не отримуючи ліцензії".

Як раніше повідомляв глава Роскомнадзору Сергій Ситников, по російських мережах кабельного ТБ транслюється безліч іноземних телеканалів, які, на відміну від російських телеканалів, не зареєстровані як ЗМІ і не мають відповідних ліцензій (див. новина ComNews від 3 лютого 2010 р.). Представники Роськомнадзора з травня 2009 р. вимагають, аби мовлення іноземних каналів в кабельних мережах до березня 2010 р. відповідало російським законам. Ситників доручив територіальним відділенням Роскомнадзору добиватися припинення нелегітимного поширення телеканалів, які не отримають необхідні дозволи до 1 березня 2010 р.

Відзначимо, що з початку року Роскомнадзор вже зареєстрував як ЗМІ телеканали групи Discovery. У їх числі Animal Planet Channel, Discovery Travel&Living, Discovery Science, Discovery Channel, Discovery HD Showcase. Крім того, служба видала ліцензії, що дозволяють здійснювати мовлення в російських кабельних мережах каналам шведської телекомпанії Viasat: Viasat History, Viasat Explorer, "Тv-1000 Російське кіно", "ТБ-1000-ЭКШН", МСМ ТОРИ, Mezzo Classic-Jazz, DW-TV, MGM-Networks, France 24.

Сергій Ситников уточнив, що вже 90% з більше 200 іноземних мовців пройшли процедуру реєстрації.
"Але є ряд каналів, які цього не роблять", - підкреслив глава Роскомнадзору.

ТЕТЯНА КАПУСТІНА
© ComNews

Кількість переглядів: 8


RATVODДата: Четвер, 24.06.2010, 12:01 | Повідомлення # 372
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Компанія SES Sirius перейменована в SES Astra

Компанія SES Sirius, 100 проц дочірнє підприємство європейського оператора
безпосереднього супутникового мовлення
SES Astra, перейменована в SES Astra.

Про це говориться в повідомленні SES Astra.

Перейменування здійснюється після повного придбання компанії SES Sirius в березні 2010 г і завершує процес інтеграції супутникового угрупування, діяльності і штату під управлінням SES Astra.

Вперше група SES стала акціонером компанії SES Sirius в жовтні 2000 г, купивши 50 проц її акцій. Протягом 2000-х років SES Astra поступово збільшувала свою долю, поки не викупила ті, що залишилися 10 проц в Шведської космічної корпорації /SSC/ в березні 2010 р.

В результаті завершення операції з придбання SES Sirius на початку цього року SES Astra отримала повний контроль над провідною супутниковою системою в країнах Скандинавії і балтії і укріпила ринкові позиції в Центральній і Східній Європі завдяки наявним офісам в Швеції, Латвії, Росії, Україні і Румунії.

Як сказав президент і генеральний директор SES Astra Фердинанд Кайзер, з придбанням повного пакету акцій SES Sirius компанія значно розширила кордони бізнесу за межі своїх основних ринків і створила успішну модель в Центральній і Східній Європі. Єдина торгівельна марка сприятиме подальшому розвитку компанії, підсилить бренд Astra і сприятиме активному становленню нашої діяльності на нових ринках, що розвиваються.

SES Astra - система безпосереднього супутникового мовлення /DTH/ в Європі. Її супутникове угрупування налічує 15 супутників. Система ASTRA надає послуги більш ніж 125 млн домогосподарств, що здійснюють прийом з супутника або через кабельні мережі, і передає понад 2 500 аналогових і цифрових теле- і радіоканалів. SES ASTRA також надає через супутники мультимедійні, телекомунікаційні і інтернет-послуги підприємствам і органам влади. Маючи більш ніж 120 каналів високої чіткості /HD/ на ключових орбітальних позиціях, ASTRA є ключовою платформою HDTV для провідних європейських мовців. Основні орбітальні позиції Astra: 19,2 град в д, 28,2 град в д, 23,5 град в д, 5 град в д і 31,5 град в д.

Група SES повністю володіє супутниковими операторами SES Astra і SES World Skies і долями в компаніях Ciel /Канада/, QuetzSat /Мексика/, а також є стратегічним партнером в рамках проекту супутникової інфраструктури O3b Networks, що запускається. Кількість супутників групи SES - 44 супутники.

ПРАЙМ-ТАСС


RATVODДата: Четвер, 24.06.2010, 12:10 | Повідомлення # 373
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Колесников пропонує скинутися по 2 грн.

на незалежний телеканал

Віце-прем'єр Борис Колесников обіцяє до 1 вересня представити модель суспільного телебачення.
Про це він заявив журналістам позавчора на прес-конференції.
За його словами, таке телебачення має бути незалежним від держави і від спонсорів.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Б.Колесников пояснив: "Фінансування держави - це залежність від держави. Якщо телебачення суспільне, то потрібно буквально розуміти, що кожен українець повинен сплатити 1 гривню за те, аби звільнити телебачення від впливу. Це 46 млн. щомісячно".

При цьому Б.Колесников підкреслив, що суспільне телебачення має бути і конкурентоздатним. "Ви ж розумієте, що будь-який національний канал витрачає на свій контент не менше $ 100 млн. І потрібно, аби бути конкурентоздатним, не мати залежності від спонсорів, не мати реклами, раз за це вже раз заплачено. Все упирається у фінансову модель телебачення", - підкреслив віце-прем'єр.

У свою чергу, Прем'єр-міністр України Микола Азаров схвалив таке бачення суспільного телебачення. "46 млн. всього лише, і немає залежності ні від реклами, ні від магнатів, ні від олігархів телебачення. Можна зробити", - сказав він.

На що Б.Колесников продовжив: "Але аби бути конкурентним, потрібно платити 2 гривні все-таки в місяць. Тоді бюджет $ 120 млн. - це бюджет, рівний "Інтеру".

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович заявляв про важливість створення в Україні суспільного радіо і телебачення. "Я хотів би, аби в Україні якнайскоріше був ухвалений закон про суспільне радіо і телебачення. Це стане істотним кроком до збалансованості, об'єктивності засобів масової інформації", - сказав Президент.

Про необхідність створення суспільного телебачення в Україні влади говорять вже декілька років, але до сих ця ідея не реалізована.

news.liga.net


RATVODДата: П`ятниця, 25.06.2010, 10:51 | Повідомлення # 374
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Канал "Україна" орендував

транспондер на супутнику під нові канали

Група каналів "Україна" підписала договір про оренду з вересня цього року
транспондера на супутнику Astra, повідомили в компанії SES Astra, що володіє супутником.

Як уточнив регіональний директор SES Astra Хокан Хьедін, зазвичай компанія укладає договори строком від трьох до семи років, потужність транспондера дозволяє транслювати сигнал 10 каналів у форматі MPEG-2 або 20-25 каналів у форматі MPEG-4. По оцінках незалежного медіаексперта Олександра Глущенко, вартість оренди транспондера на супутнику Astra складає близько 1,5 млн євро в рік. "Оренда транспондера необхідна для передачі сигналу нових тематичних каналів групи 'Україна'", - пояснив гендиректор "України" Вальдемар Дзіки. За його словами, до кінця року в групі з'являться три канали: "Футбол Екстра", кіноканал, назва якого доки не визначена, і "Новини". Тестовий запуск останнього, такого, що вже неодноразово переносився, призначений на жовтень. Крім того, супутникове мовлення почне регіональний канал групи "Донбас". Наступного року група планує запустити ще два канали, їх тематика не розголошується. Раніше пан Дзіки заявляв про намір створити жіночий і молодіжний канали. Проте вчора він заявив Ъ: "Ми не будуватимемо окремий молодіжний канал. Молодь віддає перевагу над класичним телебаченням інтернету, тому молодіжним напрямом в нашій групі займається компанія Digital Ventures (розвиває портал Tochka.net.-Ъ)".

Ірина Міронова
КОММЕРСАНТ'

Джерело - PROTV.NET.UA


KennedyДата: Понеділок, 05.07.2010, 16:14 | Повідомлення # 375
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
Скорее всего в Донецке таки проведут крестовый поход против спутниковых тарелок, до которого всё таки не дошли руки у всеми любимого Черновецкого.
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024