FORUM TV-SATП`ятниця
17.05.2024, 09:09

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Інформаційні новини SAT TV
marsДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

мовлення SAT TV




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Неділя, 26.09.2010, 11:06 | Повідомлення # 406
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутникова держмонополія «Космічний зв'язок»

стане конкурентом «НТВ Плюс»

Національний оператор супутникового зв'язку ФГУП «Космічний зв'язок» (ГПКС) через два роки може стати крупною телекомпанією, почавши платне супутникове мовлення для приватних користувачів за типом «НТВ Плюс». Потенційно ГПКС - сильний гравець ринку супутникового телебачення: компанія контролює велику частину супутникового мовного ресурсу, дефіцитного в Росії товару, лімітуючого круг учасників ринку супутникового ТБ. До 2012 р. у розпорядженні ГПКС будуть два новітні супутники безпосереднього мовлення «Експрес», які охоплять європейську частину Росії, Урал і Східний Сибір. Тому керівництво держпідприємства думає про створення власного супутникового мовця, який взяв би участь в освоєнні ринку платного ТБ, річний об'єм якого перевищує $ 1 млрд. Конкуренти вважають успіх ГПКС на новому ринку неочевидним, підкреслюючи, що все залежатиме від продукту, який запропонує компанія.

Супутникова аудиторія зростає на 16% в рік

Про намір ГПКС спробувати сили на ринку супутникового ТБ сьогодні розповіла заступник гендиректора компанії Ксенія Дроздова, виступаючи на конференції операторів і користувачів супутникового зв'язку SATRUS: «Ми розглядаємо декілька сценаріїв розвитку компанії, виходу на нові для себе ринки. Серед найбільш перспективних напрямів - широкосмуговий доступ, створення і експлуатація віртуальних приватних мереж і супутникове телебачення, зростаючий і перспективний ринок».

За даними iKS-Consulting, в 2009 р. число абонентів платного телебачення збільшилося на 16%, до 19 млн. Грошовий об'єм ринку при цьому досяг 27 млрд крб. При цьому краще всього бізнес виріс якраз в супутникових компаній: одна компанія «Тріколор ТБ» підключила 1,2 млн абонентів - їх залучила можливість безкоштовно дивитися пакет федеральних телеканалів.

Два нові супутники будуть в ГПКС в 2012 р.

Аудиторія супутникових операторів зростає, а дефіцит мовного ресурсу загострюється. Загальна ситуація на цьому ринку сьогодні мало відрізняється від середини 90-х рр. минулого століття, коли для організації повноцінного супутникового мовлення на Росію Володимиру Гусинському довелося запускати власний супутник. Що виступали на конференції SATRUS експерти обіцяли, що найближчими роками супутникові канали дорожчатимуть на 7% в рік.

ГПКС дефіцит спутникого ресурсу не загрожує. У випадку якщо держкомпанія вирішиться вийти на ринок платного ТБ, в 2012 р. вона зможе почати мовлення на європейську частину Росії, Урал і Східний Сибір. Вчора ГПКС підписала угоду про виробництво трьох нових супутників, два з яких - «Експресс-АТ1» і «Експресс-АТ2» - супутники безпосереднього мовлення. «Наші плани по виходу на ринок супутникового ТБ пов'язані з появою нових супутників - говорить Ксенія Дроздова. - Форма нашої участі може бути будь-яка - наприклад, може бути створена самостійна компанія, вибраний якийсь партнер».

Що говорять конкуренти

Найбільші оператори супутникових платформ стримано оцінюють перспективи ГПКС на ринку платного ТБ. «В даному випадку все залежатиме від продукту, а не від технічного ресурсу, - вважає маркетинг-директор „НТВ Плюс“ Олексій Журавльов. - ГПКС навряд чи буде виробником оригінального продукту, тому треба зрозуміти, що з що вже існують вона запропонує, в яких пакетах і за якою ціною. Час цінових воєн на ринку супутникового ТБ вже прошло: навряд чи якийсь економічний сенс є в тому, аби бити нашу пропозицію „Лайт“ - 36 каналів за 99 крб. в місяць».

PR-директор «Тріколора» Ганна Сопова висловилася в тому ж дусі: «Формування конкурентоздатного пакету каналів займає не один рік. Можливо, що через два роки, коли супутникова платформа ГПКС почне працювати, всі механізми залучення нових абонентів супутникового ТБ будуть вже реалізовані і ринок в основному поділений».

Іван Чеберко

Газета "Маркер"


mykolakДата: Понеділок, 27.09.2010, 20:16 | Повідомлення # 407
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Sky Italia отримує транспордер RRsat


Італійська супутникова платформа Sky Italia придбала в компанії RRSat транспондер на супутнику Hot Bird 8 (13E). Декількома днями раніше на на ньому вели мовлення кілька телевізійних і радіостанцій, в тому числі Вєтнамський канал VTV-4, Arirang TV (Корея), Daring! TV (еротичний хардкор) і MKTV Sat (Македонія). Більшість з них зараз перейшли на 10,815 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5 / 6, DVB-S/QPSK.
На 12,207 GHz, pol. H, SR: 27500, FEC: 3 / 4; DVB-S/QPSK, новому транспордере Sky Italia, віщають 2 тестових каналу HD (крім того, ще два, але з тими ж PID-ами). Транспондер мовить у DVB-S, але, ймовірно, буде переключено в DVB-S2 для HDTV.
Технічні характеристики:
HOT BIRD 8 (13E)
tp. 75 (12,207 GHz, pol. H, SR: 27500, FEC: 3 / 4; DVB-S/QPSK)

• TEST75_1 (161/400/161/12227)
• TEST75_2 (162/404/162/12229)
• TEST75_3 (161/400/161/12231)
• TEST75_4 (161/400/161/12233)
wizardfox.net

mykolakДата: Четвер, 30.09.2010, 22:46 | Повідомлення # 408
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
1 листопада «Інтер» офіційно оголосить про прихід в групу Сергія Амелічева

1 листопада «Інтер» офіційно оголосить про прихід в групу Сергія Амелічева на посаду заступника голови правління. Цю інформацію підтвердив віце-президент UA Inter Media Holding Ярослав Порохняк.


За його словами, домовленість досягнуто; завтра, 4 жовтня, група готова буде оголосити про це в прес-релізі.
Дату, з якої Амелічев виконуватиме свої обов'язки на «Інтері», поки уточнюють.
За словами Порохняка, також виникла потреба скоригувати і дату зміни топ-менеджменту групи «Інтер».

«Скоріше за все, це відбудеться не з 1 листопада, як ми планували, а дещо раніше», - сказав він.
Як повідомляла ТК, 1 листопада на «Інтері» має відбутися зміна менеджменту: Сергія Созановського, який оголосив про своє рішення залишити медіагрупу, мають змінити Ярослав Порохняк як новий голова правління АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» та Володимир Зеленський як генеральний продюсер.

funt3Дата: Четвер, 30.09.2010, 23:03 | Повідомлення # 409
V.I.P

Країна:
повідомлень: 429
Статус: Оффлайн
Кубанське телебачення переходить на «супутник»

Згідно з повідомленням офіційного сайту адміністрації Краснодарського краю, починаючи з 1 жовтня всі користувачі "НТВ-Плюс" і "Триколор-ТВ" зможуть побачити програми "Нового телебачення Кубані". Керівництвом Краснодарського краю прийнято рішення про початок мовлення супутникового телеканалу "НТК Орбіта", засновником якого є ГУП КК "Телерадіокомпанія" НТК ". Особливе значення канал" НТК Орбіта "має для збереження єдиного інформаційного простору Кубані. В умовах складного рельєфу більше третини жителів Кубані дивляться не ефірний телебачення, а супутникові канали "НТВ плюс" і "Триколор-ТВ". З 1 жовтня і у цієї категорії телеглядачів з'явилася можливість приєднатися до аудиторії головного телеканалу Кубані - "Нового телебачення Кубані".


"Не відкладай на завтра те, що можна відкласти на післязавтра!"
RATVODДата: Неділя, 03.10.2010, 16:18 | Повідомлення # 410
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
"Media & Sat Leaders 2010":

відкрито голосування в номінаціях

супутникового телебачення

З 1 жовтнявідкрито голосування для відвідувачів сайту MediaSat, за результатами якого
будуть визначені лідери серед
супутникових ресіверівв категоріях:

- Кращий ресівер преміум класу;
- Кращий HD-ресивер;
- Кращий SD-ресивер;

а також кращий бренд і дистриб'ютор супутникового устаткування в номінаціях Премії "Media&Sat Leaders 2010".

Список номинантів сформований на підставі заявок від українських компаній-виробників і дистриб'юторів супутникового устаткування, які приймалися на сайті нашого видання в період з 20 по 29 вересня.

Цього року технічні фахівці журналу MediaSat модернізували і удосконалили систему голосування, що дозволить мінімізувати кількість недійсних голосів і, у свою чергу, зробить голосування об'єктивнішим.

Так, що всі бажаючі можуть проголосувати за своїх фаворитів в кожній з номінацій до 12 жовтня. Поточні результати голосування відображуються на сайті в режимі on-line, підсумки будуть озвучені 20 жовтня на урочистому врученні премій "Media & Sat Leaders 2010" в рамках східноєвропейської виставки і конференції з телекомунікацій і телерадіомовлення «EEBC Telecom & Broadcasting 2010».

Довідка:
«Media & Sat Leaders»
- премія, заснована редакційною колегією журналу «MediaSat», яка існує з 2009 року і проводиться щорік в рамках міжнародної виставки «EEBC Telecom & Broadcasting». Головною метою Премії «Media & Sat Leaders» є популяризація і розвиток спутникового/кабельного/эфирного телебачення в Україні.

«MediaSat» - всеукраїнський щомісячний інформаційно-аналітичний журнал про ТБ (супутниковому, кабельному, ефірному, IPTV), телеконтенте, радіомовленні і телекомунікаціях. Ми пишемо про теле- і радіоканали, приймальному і передавальному устаткуванні, способах доставки телесигналу і контента як до рядового глядача і абонента, так і до корпоративних клієнтів, про нові технології поширення, які упроваджуються, а також упроваджуватимуться на ринку ТБ і телекомунікацій в майбутньому.

Журнал MediaSat


RATVODДата: Понеділок, 04.10.2010, 15:05 | Повідомлення # 411
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
СКМ створює медіагрупу

на базі телеканалу "Україна"

Сьогодні, 4 жовтня, найбільшим холдингом України, компанією "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ)
прийнято рішення створити на базі телеканалу "Україна" власний медіахолдинг - "Медіа групу Україна"
.

До нього увійдуть основні медіаактиви, що належать групі : окрім "України" з телеканалів в холдингу будуть спортивний канал "Футбол", регіональний "Донбас", до кінця поточного року очікується запуск ще одного спортивного каналу "Футбол +" і кіноканалу. У 2011 році очікується запуск телеканалу "Новини". Також в медіагрупу увійдуть сейлз-хаус "Медіапартнерство", що продає рекламу на всіх телеканалах СЬКМ, власна продакшн-компания і інтернет-холдинг Digital Ventures (розвиває портал tochka.net).

Як заявила директор СКМ по розвитку бізнесу Катерина Лапшина, необхідність виділити медіаактиви холдингу в окремий підрозділ викликана їх активним розвитком. "Рішення про створення медіагрупи було прийняте для витягання всіх можливостей від синергії", - цитує її офіційне повідомлення компанії.

"Медіа група Україна" вже отримала право власності на 99,999% акцій ЗАТ "ТРК Україна".

По матеріалах офіційного сайту СКМ

"Коммерсант'"


mykolakДата: Четвер, 07.10.2010, 11:55 | Повідомлення # 412
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
OpenBox S1 нова модель.
Презентація на ЕЕВС 20-22 жовтня

OPENBOX ® S1 SD PVR - ресівер для прийому супутникового ТБ стандартної чіткості,
дуже простий і разом із тим має потужний функціонал. Даний ресивер - це не просто продовження
лінійок Х-8хх і Х-5хх - це абсолютно новий ресівер на новому процесорі,
повністю розроблений силами інженерів "SAT SYSTEMS".

mykolakДата: П`ятниця, 08.10.2010, 10:43 | Повідомлення # 413
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Презентовано аплінк, з якого на AMOS 3
піднімає канали групи «Інтер»

6 жовтня відбулася офіційна перезентація наземної супутникової передавальної
станції (аплінка)
UKR-Sattelecom 001, з якого на супутник AMOS 3 піднімає сигнал українських телеканалів, у тому числі групи «Інтер».
Аплінк належить компанії Sattelecom
.

За словами комерційного директора Sattelecom Андрія Медведя, компанія Sattelecom була заснована в листопаді 2008 року. «Понад рік у нас пішов на побудову наземної супутникової передавальної станції. Перший тестовий сигнал був відправлений на ізраїльський супутник AMOS 3 у вересні 2009 року, а в повному режимі станція почала функціонувати із січня 2010 року», - розповів він.

«Ми єдиний аплінк в Україні, який піднімає сигнал на AMOS 3», - наголосив у коментарі ТК директор Sattelecom Володимир Сальник.

Першими клієнтами Sattelecom стали всі телеканали медіагрупи «Інтер» («Інтер», «Інтер+», НТН, Enter Film, Enter Music, К1, К2, «MTV-Україна», «Мега»), яка торік перейшла на AMOS 3. «Контракт з групою "Інтер" підписаний минулого року на п'ять років», - зазначив Володимир Сальник.

У 2010 році додалися український телеканал «Гамма» та російський «РТР-Планета». «"РТР-Планета" ми почали піднімати наприкінці серпня. Ми робимо перепідйом сигналу з російського супутника на AMOS 3. При цьому зараз у тестовому режимі вставляємо рекламу», - зазначив пан Сальник.

satBuffonДата: Неділя, 10.10.2010, 02:23 | Повідомлення # 414
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Французи створили телеканал для альпіністів

Із супутника Astra почав мовлення французького телеканалу Montagne TV. За мовлення супутникового телеканалу Montagne TV відповідає оператор GlobeCast. По суті, телеканал Montagne TV був створений спеціально для трансляції документальних фільмів про гірську систему світу.
Крім того, офіційне мовлення канал почнеться тільки приблизно з 12 жовтня 2010 року. Крім того, сигнал цього супутникового телеканалу не буде закодовано. Це можна підтвердити тим, що канал Montagne TV хоче направити своє мовлення виключно любителям гірського повітря і захоплюючих пейзажів.
funt3Дата: Понеділок, 11.10.2010, 20:00 | Повідомлення # 415
V.I.P

Країна:
повідомлень: 429
Статус: Оффлайн
Індійський пакетZee TV змінить технічні параметри мовлення на супутнику Eurobird 1(28.5 ° E).

Про зміни параметрів мовлення оператор повідомив абонентам британської платформи Sky Digital. Унікальна пропозиція, яке складається з 5 каналів (Zee TV, Zee Cinema, Zee Punjabi, Zing і Zee Café) вже є з нових параметрів. Першим на нових параметрах з'явився канал Zing, пізніше і інші телеканали.

Технічні параметри:
супутник: Eurobird 1 (28.5 ° E);
частота: 11.546 ГГц;
поляризація: H;
SR: 27500, FEC: 2 / 3;
стандарт: DVB-S/QPSK;
кодування: немає (тимчасово).

У зв'язку зі зміною параметрів, мовлення всіх каналів на даний момент ведеться відкрито (FTA), але через деякий час канали знову будуть кодовані системою NDS-Videoguard. Відкритим залишиться лише музичний телеканал Zing. Паралельно триває мовлення на старих параметрах (12.607 ГГц, пол. V, SR 27500, FEC: 2 / 3; DVB-S/QPSK).


"Не відкладай на завтра те, що можна відкласти на післязавтра!"
satBuffonДата: Понеділок, 11.10.2010, 23:45 | Повідомлення # 416
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
20 жовтнянагородження премією
Media&Sat Leaders 2010


20 жовтня у рамках виставки з телекомунікацій і телерадіомовлення ЕЕВС Telecom & Broadcasting 2010 відбудеться вручення премії Media&Sat Leaders 2010, заснованої редакційною колегією всеукраїнського щомісячного журналу Mediasat.

Нагородження переможців премії відбудеться 20 жовтня о 16:30 на території виставкового комплексу «КиївЕкспоПлаза» в конференц-залі № 3 павільйону № 1.

Метою заходу є популяризація та розвиток супутникового / кабельного / ефірного телебачення в Україні, а також спонукання до дискусії в професійному середовищі про критерії та ефективності організації бізнесу між учасниками телекомунікаційного ринку, тим самим, сприяючи розвитку галузі та створенню здорової конкуренції серед компаній.

У цьому році редакційна рада журналу прийняла рішення сформувати колегію журі, до якої увійшли представники регуляторних органів, незалежні експерти ринку телебачення та телекомунікацій України, головні редактори та керівники спеціалізованих тематичних видань та інтернет-порталів, представники компаній-учасників та об'єднань ринку платного телебачення для визначення переможців у номінаціях:

- найкращий канал ділових новин;

- найкращий інформаційний канал;

- найкращий музичний канал;

- найкращий фільмовий канал;

- найкращий пізнавальний канал;

- найкращий спортивний канал;

- оригінальний ТБ-проект;

- найкращий регіональний канал;

- найкращий культурно-просвітницький канал.

До складу колегії журі премії Media & Sat Leaders 2010 увійшли:

Володимир Манжосов - голова Національної ради з питань телебачення і телерадіомовлення;

Наталія Клітна - генеральний директор асоціації «Укртелемережа»;

Юрій Лабунський - голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного ТБ;

Костянтин Грицак - директор Телекомунікаційної палати України;

Катерина Котенко - виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету;

Ольга Аверіна - програмний директор компанії «ТехЕкспо» (виставка ЕЕВС);

Олександр Богданов - начальник відділу супутникових технологій та розвитку Концерну РРТ;

Максим Лазебник
- виконавчий директор Всеукраїнської рекламної коаліції;

Сергій Бойко - президент компанії «Воля»;

Оксана Ферчук - генеральний директор компанії «Vision TV» («Віасат Україна»);

Ігор Давиденко - генеральний директор компанії «Нові телевізійні технології» («НТВ-плюс Україна»);

Любов Ярошевська - заступник генерального директора компанії «Нові телевізійні технології» («НТВ-плюс Україна»);

Альберт Фельдман - директор компанії Digital Fly Ukraine (MYtv);

Віталій Дегтярьов - генеральний директор компанії «ФМ-ТВ»;

Михайло Личак - начальник відділу маркетингу і PR ВД «TV-Парк Плюс»;

Андрій Іщенко - керівник проекту SatDigest;

Андрій Криворучко - керівник проекту «ВсеТВ»;

Олександр Дзюбенко - керівник проекту HDTV Ukraine;

Володимир Мула - керівник проекту «ТелеПростір»;

Дмитро Копій - керівник проекту ІА «Спорт Україна» (Sport.UA);

Віталій Солодовник - головний редактор порталу Protv.net.ua;

Леся Ганжа - головний редактор порталу «Телекритика»;

Тетяна Харченко
- головний редактор порталу «МедіаБізнес»;

Артем Вакалюк - шеф-редактор проекту Content Report;

Інна Литвин - в.о. керівника проекту «Моніторинг ЗМІ»;

Олександр Глущенко - видавець журналу MediaSat;

Віталій Мосейчук - технічний редактор журналу MediaSat.

З 1 жовтнявідкрито голосування для відвідувачів сайту MediaSat, за результатами якого
будуть визначені лідери серед
супутникових ресіверівв категоріях:

- Кращий ресівер преміум класу;
- Кращий HD-ресивер;
- Кращий SD-ресивер;

а також кращий бренд і дистриб'ютор супутникового устаткування в номінаціях Премії "Media&Sat Leaders 2010".

Довідка:

Премія Media & Sat Leaders існує з 2009 року. За допомогою голосування відвідувачів, гостей і телеглядачів в минулому році були визначені кращі нішеві телеканали, лідери дистрибуції та виробництва обладнання для галузі супутникового ТБ. Детальну інформацію можна отримати за посиланням: http://mediasat.net.ua/msl/2009/

mykolakДата: Вівторок, 12.10.2010, 11:21 | Повідомлення # 417
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Пакет Penthouse HD перейде на кодування Viaccess
?

Пакет каналів високої роздільної здатності для дорослих Penthouse HD готується змінити свою систему кодування. Компанії Penthouse Digital Media Productions, PH Media і General Satellite, які виробляють популярний еротичний пакет, запустили тестування нової системи кодування - Viaccess.
Основний канал, Penthouse HD, що транслює програми еротичного змісту "softcore", закодований у системі DRE Crypt (CAID 4AE1), вчора включив і інше кодування, - Viaccess PC 4.0 (CAID 0500, провайдер ID 2004 27 40). Решта канали: Penthouse HD1 і Penthouse HD2 (програми "hardcore") як і раніше закодованість в системі DRE Crypt.
Нагадуємо, що з 1 жовтня 2010 року скасовано автоматична активація нових карт Penthouse HD в системі DRE Crypt. Неофіційній причиною відключення автоматичної активації є прийдешні зміни в системі кодування, і, судячи по тестах, які з'явилися на каналі Penthouse HD, даною системою кодування може бути Viaccess.
Система DRE Crypt досить стійка і відносно безпечна система кодування, але її головним недоліком є те, що спеціальний модуль несумісний з усіма HD сет-топ боксами на ринку. Перехід до нової системи кодування забезпечить пакет більшою гнучкістю і поліпшить доступність для кінцевих користувачів, - зросте й кількість абонентів.
Технічні параметри пакета
Penthouse HD:
Супутник: Eurobird 9A (9 ° E)
Частота: 12 054 ГГц
Поляризація: H
Symbol Rate: 27500
FEC: 2 / 3
Стандарт: DVB-S2/8PSK
Кодування: DRE Crypt і Viaccess PC 4.0 (тільки канал Penthouse HD).

(Parabola.cz)
wizardfox.net

satBuffonДата: Четвер, 14.10.2010, 00:20 | Повідомлення # 418
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
ZIK запросив на теледебати
Садового
та Писарчука
і готовий узгодити з ними кандидатуру ведучого

Телеканал ZIK запросив на теледебати у прямому ефірі кандидатів у мери Львова Андрія Садового та Петра Писарчука. Про це повідомляє прес-служба каналу.

На каналі упевнені: якщо головні претенденти на крісло мера Львова погодяться на участь у теледебатах 26 жовтня (початок о 21:30), то ця подія «має шанс стати найцікавішим політичним телевидовищем передвиборних перегонів».

За інформацією каналу, Петро Писарчук погодився на участь у дебатах, якщо вони будуть «цивілізованим спілкуванням, а не гладіаторськими боями до повного морального чи політичного знищення». А от Андрій Садовий відповідь щодо участі у теледебатах пообіцяв надати 26 жовтня зранку - в оголошений день теледебатів. У коментарі телеканалу пан Садовий зазначив, що все залежатиме від формату цих дебатів.

У свою чергу телеканал ZIK наголосив, що гарантуватиме об'єктивний формат програми та рівні можливості висловитися у прямому ефірі. Щодо ведучого цих теледебатів, то телеканал ZIK готовий вислухати пропозиції обох кандидатів та обрати незалежного журналіста, який би влаштовував обидві сторони.

RATVODДата: Четвер, 14.10.2010, 10:01 | Повідомлення # 419
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Наближається період

осінньої сонячної інтерференції

Двічі в рік, впродовж приблизно 3,5 тижнів від днів весняного і осіннього рівнодення
(21-е березня і 23-є вересня відповідно), в певні моменти ( тривалістю декілька хвилин)
Сонце, супутник, і приймальна антена знаходяться на одній лінії.

Тобто Сонце знаходиться безпосередньо позаду геостаціонарного супутника, якщо дивитися з боку наземної антени. Власне радіовипромінювання Сонця потрапляє в конвертер нарівні з супутниковим сигналом. Оскільки Сонце - щонайпотужніше джерело радіовипромінювання, то в цей час спостерігається істотне ослаблення сигналу, що приймається, аж до пропадання.

У періоди СІ Сонце в своєму добовому русі по небосхилу (точніше це Земля разом з супутниками обертається, про це ми пам'ятаємо) на декілька хвилин по черзі для різних супутників виявляється на лінії Антена - Супутник. У міру наповзання Сонця, сигнал повільно погіршується, після досягнення мінімуму знову починає зростати. В середньому це явище триває не більше 10 хвилин. Причому тривалість залежить від діаметру антени і точності її налаштування - чим менше діаметр, чим гірше налагоджена антена, тим більше тривале явище і більша кількість днів спостерігається. Тобто на антенах малого діаметру (з ширшою діаграмою спрямованості), на погано налаштованих антенах ефект більш "розмазаний".
І навпаки, чим більше діаметр антени, чим краще вона налагоджена, тим коротше тривалість явища, тим менша кількість днів воно спостерігається, але тим глибше його прояв. Це пояснюється тим, що у великих антен діаграма спрямованості вужча.

Період інтерференції для кожної конкретної точки Землі продовжується ледве більше тижня. У цей період інтерференція виявляється кожну добу, на початку світлового дня - для східних супутників, в кінці - для західних. Осіння Сонячна Інтерференція спочатку надає дію на земні приймальні станції, розташовані в південних широтах, потім захоплює станції, розташовані північніше. Весною же, в березні і квітні, картина міняється на зворотну.

Окрім погіршення сигналу, під час СІ відбите теплове випромінювання Сонця також концентрується на конвертері і може пропалити його кришку і пошкодити електроніку. Такі випадки рідкі, але вони зареєстровані.

Відзначимо, що момент СІ - ідеальний час для налаштування супутникової антени. Наприклад, в цей час тінь від конвертера знаходиться якраз на нижній кромці антен Супрал.

Дати і час настання сонячної інтерференції, а також тривалість для конкретної крапки розраховуємо тут:
http://www.satellite-calculations.com/SUNcalc/SUNcalc.htm

Sat-Digest


mykolakДата: П`ятниця, 15.10.2010, 18:57 | Повідомлення # 420
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
The Walt Disney Company запустила телеканал Disney в Україні

The Walt Disney Company початку місцеве мовлення в Україні телеканалу Disney і має намір зробити його не тільки найбільш популярним дитячим телеканалом країни, а й поборотися за провідні місця серед всіх українських телеканалів, повідомив віце-президент і генеральний директор каналів Disney в регіоні Центральна та Східна Європа ( ЦСЄ) Мачей Брав (Maciej Bral).

"Наша мета - намагатися стати дитячим каналом № 1 в Україну і досягти максимального числа домогосподарств, якого тільки можливо", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

читати далі
За його словами, станом на липень цього року в усіх країнах регіону, де представлений канал Disney, зокрема, Чехія, Словаччина, Угорщина, Польща, Румунія, він є найбільш популярним дитячим каналом, хоча в деяких країнах стартував лише у вересні 2009 року .

Генеральний директор додав, що канал орієнтований на дві різні цільові аудиторії: малюки 2-7 років і діти 6-14 років і їх батьки. Завдяки цьому частка дорослої аудиторії досягає в різних країнах 44-53%, що дозволяє бути одним з лідерів серед тематичних каналів, а в окремих країнах займати друге-третє місця серед всієї телевізійної сітки.

М. Брав послався на українські дані про 19 млн домогосподарств, що мають доступ до платного телебачення в Україні, і повідомив про плани співпраці на платній основі з усіма кабельними і супутниковими операторами країни.

"Основна (бізнес) модель - платне телебачення через кабельних та супутникових операторів, але, у міру розвитку, будемо розглядати і інші варіанти одержання прибутку", - сказав він. За його словами, компанія має дуже різні бізнес-моделі в Європі в залежності від особливостей країн та їх місцевих ринків, і виділити якусь універсальну модель складно.

На його думку, ситуація, коли жоден з дитячих каналів в Україні, згідно з даними телепанелі GFK Ukraine, не дотягує навіть до 0,06% аудиторії (GFK Ukraine у панелі вказує 39 каналів з більше часткою популярності - ІФ) бути виправлена, і цей ринок має значний потенціал.

М. Брав підкреслив, що канал Disney буде повністю адаптований для українського ринку. Він уточнив, що в ході дослідження телеаудиторії, спілкування з операторами і бізнес-партнерами компанія встановила, що реаліями Україні є її двомовність, тому програми будуть йти як на українському, так і російською, але пріоритетним залишається все ж українська мова.

Він допустив, що з просуванням каналу крім дубляжу можливо і інше співробітництво з українськими компаніями з виробництва телепродукції. Як приклад він навів Польщу, де канал Disney стартував в 2006 році, в якій у цьому році завершилися зйомки 40-серійного серіалу, який став повністю польським продуктом. "Можна не тільки локалізувати глобальний продукт, а й глобалізувати локальний - все можливо", - підкреслив М. Брав.

Генеральний менеджер The Walt Disney Company у ЦСЄ Катаржина Вестермарк (Katarzyna Westermark) відзначила, що Україна спочатку входила до числа пріоритетів компанії, як тільки було ухвалено рішення про створення підрозділу ЦСЄ зі штаб-квартирою у Варшаві. За її словами, запуск каналу Disney - це лише перші кроки The Walt Disney Company в Україні. Зокрема, компанія вже почала просувати ліцензійний бізнес у виданні журналів і споживчих товарів.

"Обсяг інвестицій, який в даний час вкладається в Україні, дуже й дуже великий", - підкреслила К. Вестермарк, однак не уточнила конкретних цифр, пославшись на корпоративну політику компанії.

В даний час в світі 94 каналу та / або мовлення Disney в 169 країнах на 33 мовах. У ЦСЄ канали, які використовують бренд Disney, дивляться 15 мільйонів ТВ-господарств. В Україні до серпня цього року транслювався належав The Walt Disney Company канал Jetix (раніше - Fox Kids).

The Walt Disney Company (TWDC) є одним з лідерів індустрії розваг і представлена п'ятьма бізнес-секторами: медіа-мережі, парки і курорти, студії, споживчі товари та інтерактивні розваги

Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024