FORUM TV-SATП`ятниця
17.05.2024, 06:23

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Інформаційні новини SAT TV
marsДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

мовлення SAT TV




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
kozakuaДата: Понеділок, 16.08.2010, 23:17 | Повідомлення # 391
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Временно приостановлено вещание каналов пакета "Поверхность+".
16 августа 2010

Временно приостановлено вещание каналов пакета "Поверхность+". Компания приносит свои извинения абонентам за доставленные неудобства.

временно приостановлено вещание каналов пакета "Поверхность+".
О сроках восстановления вещания будет сообщено дополнительно.
Компания приносит свои извинения абонентам за доставленные неудобства.
В связи с приостановкой вещания списание абонентской платы за август месяц осуществляться не будет.

http://pvplus.tv/news/corporate.php?c=5&id=4355


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
mykolakДата: Неділя, 22.08.2010, 11:41 | Повідомлення # 392
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Пакет каналів ТРК Україна вже вибрав супутник


Увага технічним службам!
З 01.09.10 по 01.11.10 змінюються параметри прийому супутникового сигналу телеканалів «Україна» і «Футбол».

У цей період трансляції будуть вестися одночасно на двох транспондера.
Характеристики нових параметрів прийому:
Супутник - Sirius -4
Транспондер - B22
Частота прийому - 12130 MHz
Орбітальна позиція - 4,8 ° східної довготи
Поляризація - вертикальна лінійна
Символьна швидкість - 27500
FEC - 3 / 4
DVB-S, MPEG2,
Вид сигналу - кодований
Час мовлення - 24 години
Умовний доступ - viaccess 2.6 (4.0)
Для цифрових станцій - можливість прийому однієї смарт-картою.
Прийом сигналу за старими параметрами буде можливий до 01 листопада 2010 року.

RATVODДата: Вівторок, 24.08.2010, 13:50 | Повідомлення # 393
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
В Україні створять суспільно-державне ТБ ?

Після перемоги на виборах президента України в 2010 році Віктора Януковича
одним з нових завдань нової влади стало не лише завоювання політичної арени і поступове
витискування звідти опозиції, але і формування нової інформаційної політики держави
.

Ідея суспільного телебачення, яке намагалися створити і при президентстві Віктора Ющенка, знову стала актуальною. І тут, на відміну від попередника, Янукович взявся за справу серьез. 13 серпня заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман звернулася до провідних українських ЗМІ з проханням допомогти в створенні суспільного телебачення. А само суспільство в АП призвали оцінити проект новинки, який вже доступний на сайті президента України. Судячи з усього, в інформаційних питаннях влада має намір прислухатися до думки громадськості. Адже інакше вона ризикує своїм і без того зіпсованим іміджем.

"Бі-б-сі" по-українськи

Ідея створення суспільного телебачення в Україні не нова. Ще в 1997 році Верховною радою був ухвалений закон України "Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України", яким зокрема визнавалася необхідність створення такого телебачення в нашій країні. Одним з положень закону була заборона на рекламу на суспільному телебаченні. Справедливості ради варто сказати, що на каналах "Би-б-си" дійсно немає комерційної реклами, а соціальна. Проте в Британії за наявність такого телебачення платять підписчики каналу, тоді як різні соціальні опити, що проводяться в різні роки українськими фахівцями, підтверджують один факт - українці платити за суспільне телебачення не готові. Частково цим і поясняться і той факт, що на українських каналах так і не з'явився аналог "Би-б-си". І хоча в програмі у лідерів Помаранчевої революції 2004 роки значилося створення суспільного телебачення як застави свободи слова в Україні і остаточної відмови від "кучмовской" практики впливу властей на ЗМІ, в реальності суспільне телебачення так і не було створене. Лідери революції востаннє пригадали про свої обіцянки в лютому 2010 року, коли створення такого органу телерадіомовлення було вже не лише недоречно, але і не здійсненно - відхід Ющенка з поста президента повинен був статися через дні, а не місяці, а наступною повинна була піти Тимошенко. Та і грошей в збіднілій після "ефективного" правління лідерів революції і фінансової кризи країні не було. Проте 18 лютого Ющенко вводить в дію вирішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 вересня 2009 року "Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України і хід впровадження цифрового телерадіомовлення". Вирішенням СНБО визнається незадовільним стан здійснення Кабінетом міністрів України заходів щодо створення системи суспільного телебачення і радіомовлення України. Ющенко квапить Тимошенко із створенням суспільного телебачення, хоча тій вже не до цього - вона готується судитися з приводу результатів виборів і активно боротися з владою Януковича.

Адже до цього було декілька варіантів створення українського аналога "Б-б-си". Свої проекти створення суспільного телебачення пропонували і "бютівець" Андрій Шевченко, і незалежний український телевізійний продюсер і режисер-постановник Алеськандр Зирін, і генеральний директор групи "1+1" Олександр Ткаченко і ряд інших людей, пов'язаних з ТБ. Але жоден проект не був розглянутий владою серйозно. Більш того, жоден з проектів не був представлений на громадське обговорення.

Але після приходу до влади Віктора Януковича створення суспільного телебачення, сподіватися на яке перестали навіть найзапекліші оптимісти із ЗМІ, знову стало актуальним. Єгор Бенкендорф, призначений новою владою главою Національної телерадіокомпанії України, проголосить - суспільному телебаченню бути. І бути йому має відбутися на базі Першого національного каналу. "Наше завдання в тому, аби роль Першого національного в суспільстві, його значущість для країни стала такою ж як в прилюдних телеканалів в Англії або Германії, тобто фактично ми хочемо, аби Перший національний став інститутом цивільного суспільства. Це наше завдання максимум - створити суспільне телебачення де-факто - для того, щоб юридична формалізація була логічною і безболісною", - сказав Бенкендорф в інтерв'ю 29 червня. А вже 30 червня стало відомо, що суспільне телебачення може з'явитися в Україні вже восени - про це повідомила "головний журналіст" "регіоналів" Ганна Герман.

Навіщо Януковичу суспільне телебачення?

Суспільне телебачення потрібне владі для того, щоб поліпшити свій імідж. На користь цієї версії говорить той факт, що розмови про суспільне телебачення стали вестися тоді, коли міжнародні спостерігачі стали жорстко критикувати українську владу за повернення до цензури. Після заяви організації "Репортери без кордонів" про утиски в Україні свободи слова, Ганна Герман заявила про створення суспільного телебачення. Саме тоді було сказано про те, що до процесу створення новинки на ринку українських ЗМІ буде притягнений французький експерт "Репортерів" Жан Мартан. Сам Мартан так прокоментував ідею створення суспільного ТБ в Україні: "Суспільне телебачення, це таке телебачення, яке стоїть між державним і комерційним. В першу чергу, воно робиться для того, що б думати про інтереси глядачів і не отримувати вказівок від влади". Проте виявилось, що це співпраця з Україною - ініціатива самого Мартана. Глава "Репортерів без кордонів" Жан-Франсуа Жюльяр після спільної конференції Мартана і Герман заявив, що його організація не делегувала французького медіаексперта до України. У результаті Герман довелося визнати - співпраця з Мартаном не означає співпрацю з "Репортерами без кордонів". "Жан Мартан прибув на моє запрошення. Його дійсно не відправляли "Репортери без кордонів". Він прибув на моє запрошення з пропозиціями консультувати нас відносно розширення рамок свободи слова в Україні, відносно створення охоронних установ, які забезпечуватимуть діяльність журналістів і охорону їх від якого-небудь тиску на будь-яких рівнях, і для консультацій по створенню суспільного телебачення в Україні", - сказала Герман 1 липня.

Владу продовжували критикувати. 11 серпня відповідаючи на лист Міжнародного інституту преси, отриманий їм раніше, президент України знову підняв тему суспільного телебачення. "Рад вас повідомити, що вже після Дня Незалежності України в регіонах стартують прилюдні обговорення нашої концепції суспільного телебачення, яке я прагну створити в Україні. Приєднуйтеся. Вносите свої пропозиції. Працювати разом в атмосфері доброзичливості. Бо лише так ми допоможемо Україні йти демократичною дорогою", - відповів Янукович на лист старою журналісткою організації, що є консультаційним органом ООН. Лейтмотивом листа до українського президента був утиск свободи слова в нашій країні. І гарантові Конституції довелося хапатися за "рятівну соломинку" у вигляді суспільного ТБ. Тим паче, що його створення влади нічим не загрожує. На відміну від існуючих ЗМІ Януковичу побоюватися суспільного телебачення не варто, упевнені експерти.

Суспільне телебачення по-українськи навряд чи буде незалежно від влади. "Багато років суспільству нав'язується думка, що державне телебачення і радіомовлення і суспільне ТБ і радіо - різні і абсолютно несумісні речі. Це неправда! У більшості країн Європи держава (читай - суспільство!) активна і цілеспрямовано бере участь у фінансуванні потреб суспільного мовлення. У документах Поради Європи відкритим текстом наголошується, що відсутність державного фінансування складає пряму загрозу існуванню суспільного мовлення", - пише в своїй статті в "Дзеркалі тижня" телевізійний оглядач Алесандр Зирін. Тим більше, по словах Бенкердорфа, створення суспільного ТБ відбуватиметься на базі державного каналу Першого національного, та і проходить цей процес буде при безпосередньому впливі НТКУ. Але навіть при такій ролі українська влада вважає за краще радитися із ЗМІ. "Приступивши до створення національного суспільного телебачення і радіомовлення, ми усвідомлюємо ті труднощі, які виникнуть на цій дорозі. Підключивши провідних фахівців і експертів в цій галузі, ми зможемо виробити такий формат діяльності суспільного мовлення, який зробить можливим створення по-справжньому незалежного і високопрофесійного суспільного телебачення", - пише Ганна Герман в листі до керівників провідних ЗМІ від 12 серпня. На відміну від Податкового кодексу, коли влада не захотіла запитувати поради в суспільства як їй збирати податки, до створення суспільного ТБ підключається український соціум. І це нехитро. Українській владі поважно не лише виправдатися перед світовою громадськістю, але і створити ефективний інструмент впливу на суспільство. І тут допомога керівників ЗМІ буде дуже до речі. Лише чи не звиродніє тоді українське суспільне ТБ в подібність київського міського каналу, мера, що став рупором, і чи не стане офіційним пропагандистським органом влади? Небезпека такого варіанту дуже велика.

Борис Рудь
Подробиці


RATVODДата: Вівторок, 24.08.2010, 14:46 | Повідомлення # 394
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Китайські телеканали рвуться

в український ефір

У Китаї, за словами посла КНР в Україні, по телебаченню показують українські фільми,
знають
Тараса Шевченка і співають українські пісні.

В Україні ж немає нічого китайського на телебаченні.

Китай зацікавлений в збільшенні кількості китайських каналів в телевізійному просторі України. Про це сказав посол Китаю Чжан Сиюнь в інтерв'ю газеті "2000".

"Наше телебачення має велике бажання увійти до України і її ефіру", - сказав посол.

Він додав, що перед від'їздом до України до нього звернулися багато представників китайських телекомпаній з проханнями про допомогу у виході в український телеефір.

Посол також виступив за посилення культурної співпраці України і Китаю.

За його словами, Україна дуже впізнанна в Китаї. "Тараса Шевченка в Китаї дуже добре знають, народні пісні українські співають, здається, навіть українські фільми показують по нашому телебаченню", - сказав посол.

Крім того, він відзначив зацікавленість своєї країни в розвитку співпраці у сфері освіти.

Нагадаємо, в липні Національний радий з питань телебачення і радіомовлення включив телеканал "CCTV Російський" (Китай) в перелік телеканалів, дозволених для ретрансляції в Україні.

Джерело: Українські Новини
Delo.ua


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 13:59 | Повідомлення # 395
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Слухи: iTV від Apple з'явиться у вересні

і уб'є кабельне і супутникове телебачення

Кевін Роуз, засновник відомого порталу Digg, із засланням на інсайдерські джерела
опублікував нові відомості про
майбутній медіаплеєр компанії Apple - iTV.

По словах Роуза, цей пристрій з'явиться на американському ринку у вересні
і коштуватиме 99 доларів, повідомляє Ferra.ru.

Поява iTV, як вважає експерт, "змінить все". Роуз пояснює, що новий пристрій врешті-решт погубить системи супутникового і кабельного телемовлення, оскільки все, що користувачеві буде необхідно, це підключення до глобальної мережі.

За даними Роуза, iTV працюватиме під управлінням операційної системи iOS і дозволить встановлювати додатки із запуском на екрані телевізора. Додатки розроблятимуться спеціально під iTV і поширюватися через App Store. Все це і повинно відкрити абсолютно новий спосіб доставки відеоматеріалів користувачеві.

Контент-провайдери зможуть безпосередньо поширювати свої серіали і передачі, минувши таких посередників, як операторів кабельних мереж і супутникового телебачення. А рекламна мережа iAd дасть їм можливість монетизації своїх програм.

Примітно також, що в ролі пульта дистанційного керування виступить планшетник iPad. З його допомогою можна буде редагувати відео, управляти іграми, перетворювати звичайні телепередачі на інтерактивні.
Ви лише уявіть собі: ви дивитеся футбольний матч, а на дисплей iPad виводите картинку поля з інших камер.

Нарешті, по словах Роуза, iTV отримає функцію обміну контентом. Користувач, наприклад, зможе завантажити на нього нові фотографії, а його друзі, що володіють таким же пристроєм, отримають на екран телевізора повідомлення про це і можливість поглянути знімки, не включаючи комп'ютер.

Цього літа головний виконавчий директор Apple Стів Джобс заявив, що громіздкі пристрої, що стоять біля телевізора і підключаються до нього за допомогою кабелю, - минуле століття.
Сучасні ТБ-приставки, за його словами, мають бути безпровідними і поміщатися в руку.

Раніше, нагадує в зв'язку з цим CNews.ru, повідомлялося, що Apple працює над новою версією телевізійної приставки. Пристрій матиме розміри iPhone, і в нім стоятиме процесор Apple A4. При цьому об'єм пам'яті скоротиться всього до 16 ГБ проти 160 ГБ в існуючій телеприставці Apple TV, оскільки більшість фільмів зберігатимуться на серверах і завантажуватимуться при потребі.

Також наголошувалося, що пристрій не підтримуватиме Full HD-розрішення (1920 x 1080 пікселів), а лише 720p (1280 x 720).

NEWSru.com


kozakuaДата: Субота, 28.08.2010, 15:50 | Повідомлення # 396
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
[28.08.2010] Суд позбавив 5 канал частот на мовлення

Суд повністю задовольнив позов медіа-холдингу U.A.Inter Media Group проти "5 каналу"

Про це в коментарі УНІАН повідомив народний депутат України, член наглядової ради "5 каналу" Юрій Стець.

"Кілька хвилин тому суд повністю задовольнив позов. Абсолютно для мене те, що це класична ознака того, як представники нової влади, декларуючи на словах одне, роблять абсолютно інше. Я ніяк інакше, як знищення потужного, якісного, чесного, об'єктивного телеканалу в Україні, такі дії назвати не можу", - сказав Стець.

За його словами, суд виніс ухвалу повністю задовольнити позовні вимоги позивача, яким були представники медіа-холдингу U.A.Inter Media Group про визнання рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про надання частот "5 каналу".

У зв'язку з рішенням суду аудиторія "5 каналу" зменшиться, і він не зможе здійснювати мовлення по усій території України.

"Як на мене, це не політичне рішення. Це винятково бізнес-інтереси однієї групи компаній, які мають відношення до нинішнього голови СБУ, члена Вищої ради юстиції Валерія Хорошковскому", - відмітив Стець.

Нагадаємо, учора редакційна рада "5 каналу" оприлюднив відкритий лист до президента України Віктора Януковича, в якому звинуватив Хорошковского як власника медіа-холдингу U.A. Inter Media Group в спробі знищити "5 канал" шляхом можливої відміни судом рішення конкурсу на виділення частот Національним радим з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року.

У свою чергу, Хорошковский назвав "неправдивим" звинувачення працівників "5 каналу" в його адресу. Хорошковский вимагає від представників "5 каналу" публічно надати докази звинувачень, які вважає помилковими, "або пояснити причину і назвати ініціаторів цього потоку брехні".


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
mykolakДата: Неділя, 29.08.2010, 15:17 | Повідомлення # 397
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн

Редакції журналу Mediasat стало відомо про вихід на супутник ще одного українського регіонального телеканалу. У найближчому майбутньому супутникове мовлення почне ТРК «Неаполь» з міста Сімферополь, АР Крим. Зараз телерадіокомпанія проводить завершальні роботи з налагодження обладнання.

Доставка сигналу на Up-link у Києві буде здійснюватися за допомогою оптичної лінії по IP-протоколу. Трансляція каналу, за попередньою інформацією, буде здійснюватися у форматі MPEG-4. На даний момент достовірно не відомо на якому саме з супутників з'явиться телеканал, але можна сміливо припустити, що це будуть HellasSat 2 (39 гр.в.д.), Astra 4A (4,8 гр.в.д.) або Amos 2 / 3 (4 гр.з.д).

ТРК «Неаполь» розпочав мовлення в липні 2003 р. В даний час зона покриття охоплює Сімферополь, Сімферопольський район, Севастополь, Ялту, Бахчисарай, Миколаївка, Євпаторію, Саки, Джанкойський, Красногвардійський, Первомайський райони, Степовий Крим (до Красноперекопська), Лозове, Перевальне. ТРК «Неаполь» - канал для будь-якого віку. Концепція мовлення побудована на поступовому насиченні каналу програмами власного виробництва. За сім років існування в ефірі з'явилося більше 30 власних програм. Це інформаційні, публіцистичні, культурологічні, релігійні, дитячі, музично-розважальні програми.

RATVODДата: Вівторок, 31.08.2010, 18:57 | Повідомлення # 398
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Суд навів частоту // "П'ятий канал" і ТВi

програли тяжбу про ліцензії

Київський апеляційний адмінсуд вчора виніс ухвалу у справі про результати січневого конкурсу
на вільні телечастоти
, анулювавши відповідні ліцензії "П'ятого каналу" і ТВi.

Суд також виніс окреме розпорядження Генпрокуратурі порушити
кримінальну справу
за фактом виділення частот.

Рішення суду набрало чинності, і тепер на ТВi, який до проведення конкурсу віщав лише в кабельних мережах, вже готуються до відключення передавачів.
Розгляд справи про результати конкурсу з розподілу вільних телечастот по суті Київський апеляційний адміністративний суд (КААС) розпочав 26 серпня (див. Ъ від 27 серпня) і закінчив вчора в другій половині дня. Після півторагодинної наради колегія суддів під головуванням Анатолія Денісова оголосила про відміну результатів конкурсу Нацради по питаннях телебачення і радіомовлення на вільні телечастоти, оголошених 27 січня. У зв'язку з цим суд визнав такими, що втратили силу відповідні ліцензії "П'ятого каналу" і телеканалу ТВi.

Нагадаємо, підсумки конкурсу на вільні телечастоти в 67 містах Нацраді по питаннях телебачення і радіомовлення підвів в січні. У квітні група "Інтер" відмовилася від виграних на конкурсі 20 частот, заявивши, що рішення приймалося у відсутність кворуму (див. Ъ від 13 квітня). 8 червня Окружний админсуд Києва повністю задовольнив вимоги U.A. Inter Media Group, визнавши результати конкурсу незаконними (див. Ъ від 9 червня). У відповідь "П'ятий канал" і ТВi, для яких це рішення означало втрату телечастот, оспорили його в КААС.

Вчора суд оповістив лише резолютивну частину рішення - з його мотивувальною частиною сторони зможуть ознайомитися 3 вересня. "Хотів би доповнити, що єдиною підставою для ухвалення такого рішення є незаконне, протиправне і умисне порушення вимог закону з боку Нацради", - сказав Анатолій Денісов, покидаючи зал судових засідань. Він підкреслив, що суд виніс окреме розпорядження Генпрокуратурі про порушення кримінальної справи.

Представники телеканалів, ліцензій, що втратили, вирішення КААС називають політичним. "Згідно закону 'Об інформації', незаконне втручання державних органів в поширення теле- і радіосигналу є цензурою. В даному випадку суд є державним органом, і його рішення абсолютне незаконно, тому я вважаю, що це введення цензури в Україні", - заявив Ъ генеральний директор ТВi Микола Княжіцкий. "Процес дуже заполітизовувався, деякі представники апелянтів намагалися додати йому додаткове політичне забарвлення, але можу констатувати, що суд дав тому, що відбувається суто юридичну оцінку", - відзначив віце-президент U.A. Inter Media Group Ярослав Порохняк.

Не дивлячись на недовіру до судової системи, на телеканалах, ліцензій, що втратили, на додаткові частоти, заявляють про готовність продовжувати боротьбу. "Ми подаватимемо касацію. Якщо вона не буде прийнята, звертатимемося до європейських судів. Я не сумніваюся, що у нас досить сильна позиція, аби виграти в міжнародних інстанціях", - сказав Ъ головний редактор ТВi Віталій Портников.

Рішення КААС вчора набрало чинності. "Це означає, що ми повинні вимкнути передавачі у всіх містах, де вони стоять", - повідомив Ъ пан Княжіцкий. Для TBi, який до проведення конкурсу віщав лише в кабельних мережах і на супутникових платформах, наслідки цього рішення дійсно будуть відчутними. "Наскільки я знаю, в Україні прибутковими є лише ефірні мовці. Супутниково-кабельні канали, як правило, збиткові", - розповів директор по розвитку одного з крупних телеканалів. За його словами, із здобуттям нових частот на TBi могли розраховувати, що канал стане прибутковим. Для "П'ятого каналу" наслідки будуть менш значительны. "В каналу вже були ефірні частоти, які у нього залишаться. Додатковий ресурс дозволив би компанії побудувати другу мережу і запустити ще один канал", - пояснив співбесідник Ъ.

"Я не вважаю, що канал виявиться на межі закриття, у нас залишаються частоти, які були раніше. Але ми вважаємо, що вирішення суду необгрунтовано, оскільки не були враховані надані нами докази", - заявив шеф-редактор "П'ятого каналу" Володимир Мжельський.

У Нацраді по питаннях телебачення і радіомовлення вже виразили готовність провести повторний конкурс. Пріоритет в нім отримає "П'ятий канал", оскільки він є виключно інформаційним, говориться в повідомленні регулювальника. Для проведення конкурсу Нацраді необхідно отримати спеціальний дозвіл Кабміну, оскільки з 1 січня 2010 року розподіл аналогових частот припинений у зв'язку з переходом України на цифрове телемовлення.

Олена Геда, Ірина Міронова
Комерсант-Україна


mykolakДата: П`ятниця, 03.09.2010, 20:42 | Повідомлення # 399
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
НТКУ отримала ліцензію на супутникове
мовлення
міжнародної версії "Першого Ukraine"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в п'ятницю ухвалив рішення про видачу ліцензії Національної телекомпанії України (НТКУ) на супутникове мовлення під логотипом "Перший Ukraine" на супутнику Sirius 4 на територію України та інших країн у межах впевненого прийому сигналу
повідомляє інтернет-видання "Телекритика". Представник НТКУ пояснив, що заявка телекомпанії стосується створення окремого каналу іномовлення. "Мова йде про створення окремого каналу - міжнародної версії на виконання доручення президента України, яке стало результатом міждержавних домовленостей України і Росії, з метою забезпечення інформаційних прав громадян України в Росії та інших країнах", - відзначив він.
Програмна концепція каналу відрізняється від ефірної ліцензії "Першого національного", зокрема, тим, що розрахована на цілодобове мовлення, а не 18 годин на добу. Міжнародний канал буде використовувати програми "Першого національного", але контент буде відрізнятися. Згідно програмної концепції, частина програм власного виробництва буде становити 8 годин 24 хвилин на добу, а національного продукту - 21 година 36 хвилин на добу (відповідно іноземного - 2 години 24 хвилини). Формат каналу - інформаційно-розважальний.
Мова каналу буде становити не менше 75% української мови. У відповідь на таку розкладку заступник голови Нацради Лариса Мудрак зазначила, що в інших ліцензіях НТКУ передбачено 95% української мови, і наполягала саме на такий квотою, оскільки "державні канали, які виходять на супутнику, віщають повністю українською мовою".
У свою чергу, перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко заявила, що закон передбачає не менше 75% української мови. Представник НТКУ зазначив, що канал буде інформувати про Україну не лише до російських українцям, а й до всього населення Російської Федерації, тому інші мови (тобто російський) потрібні для кращого сприйняття інформації глядачами

mykolakДата: П`ятниця, 03.09.2010, 21:53 | Повідомлення # 400
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
ТРК «Україна» отримала ліцензію на канал «Футбол +»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 вересня прийняв рішення про видачу ліцензії телерадіокомпанії Україна на супутникове мовлення під логотипом Футбол + на супутнику Sirius 4.

Як пояснив голова Нацради Володимир Манжосов, який раніше обіймав посаду віце-президента ТРК Україна, телекомпанія придбала права на трансляцію футбольних чемпіонатів різних країн, яких вистачить на два футбольних телеканали.

Як відомо, ТРК Україна в 2008 році запустила канал Футбол. У липні цього року Футбол збільшив у ліцензії загальні обсяги мовлення з 18 до 24 годин на добу.

Новий телеканал Футбол повинен стартувати в жовтні. У чаті ТК директор телеканалу Футбол Олександр Денисов повідомив, що Футбол спочатку з'явиться у абонентів супутникової платформи Viasat і кабельного оператора Воля.

За словами пана Денисова, ТРК Україна працює над створенням групи спортивних каналів, і він не виключає, що після Футбол найближчим часом Україна приступить до розробки ще двох спортивних каналів.

Нагадаємо, рік тому стало відомо, що ТРК Україна планує запуск другого спортивного каналу під робочою назвою Футбол-Екстра. Згодом назва була змінена на Футбол

mykolakДата: Середа, 08.09.2010, 19:25 | Повідомлення # 401
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Телеканал «Донбас» мовитиме на супутнику

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 вересня 2010 року
ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення
ТОВ «Донбас» (медіагрупа «Україна»).

При цьому Нацрада відмовила в реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності ТОВ «Сонет Медіа плюс» (М. Київ). Підприємство є дистрибутором і заявило про готовність працювати з телеканалами «Ля мінор» та «Кухня». Підставою для відмови у реєстрації стало те, що це підприємство не має досвіду роботи на медіаринку.

Нагадаємо, телеканал «Донбас» мовить на 6 ефірному ТВК у місті Донецьк, а також поширює свій сигнал у кабельних мережах Донбаського регіону. Директором телеканалу є Юрій Сугак.

Ліцензію на мовлення телеканал отримав у жовтні 2008-го року. Згідно з ліцензійними параметрами, на «Донбасі» має бути власних програм - 13 год. 15 хв., інформаційних програм 5 год. 15 хв.

«Телекритика»

mykolakДата: П`ятниця, 10.09.2010, 17:13 | Повідомлення # 402
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Пакет «Укркосмос» змінює параметри мовлення
на супутнику «Hellassat-2» 39 гр.в.д.

У ніч на 15 вересня 2010р планується зміна параметрів пакету 'Укркосмос', що працює на Hellas Sat 2, 39E, 11512H.
ДП "Укркосмос" є оператором національної супутникової системи зв'язку. Засноване у вересні 1996 р. наказом Національного космічного агентства України на виконання Указу Президента України № 698/96 від 12.08.1996 р.
Нові параметри - 11507H, DVB-S, SR 21500, FEC 7 / 8.

Джерело: Sat-Digest

mykolakДата: Субота, 11.09.2010, 23:28 | Повідомлення # 403
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Луганчани тепер будуть платити
владі за «тарілки», сигналізацію і інтернет

Щомісячну плату за розміщення супутникові антени, встановлені телекомунікаційні мережі та сигналізацію планує брати з городян влада Луганська. Про це пише « Деловая столица».

Так, влада Луганська розробила Положення про порядок розміщення технічних елементів телекомунікаційних мереж, супутникових антен і охоронних пристроїв на житлових будинках комунальної власності, яке планується затвердити на сесії міськради в жовтні, після узгодження з АМКУ та проведення громадських слухань.

Згідно з цим документом власники обладнання повинні будуть не тільки отримувати дозвіл житлових організацій на їх встановлення, але й платити місту за використання дахів і стін багатоповерхівок.

Як заявляють в муніципалітеті, обмежень на встановлення «тарілок» на будинках в історичному центрі Луганська або на фасадах будівель, які виходять на магістральні вулиці, не буде. Єдина заборона, який місцеві власті зафіксували в документі, - на кріплення обладнання до димовентиляційних каналів.

Самовільно встановлені антени повинні бути демонтовані їх власниками протягом п'яти днів після складання акту про правопорушення. А якщо городяни відмовляться це зробити, те устаткування зріжуть співробітники ЖЕКів. Представники місцевих підприємств, які займаються установкою «тарілок», прогнозують, що через нововведень чиновників багато потенційних користувачі їх послуг, швидше за все, віддадуть перевагу стати абонентами операторів кабельного телебачення, щоб зайвий раз не обтяжувати себе бюрократичними процедурами

RATVODДата: П`ятниця, 17.09.2010, 09:33 | Повідомлення # 404
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
НКРС видала КРРТ ліцензію

на супутниковий зв'язок

Національна комісія з питань регулювання зв'язку (НКРС) видала концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення ліцензію на додаткові частоти для супутникового зв'язку. Про це сказано у вирішенні НКРС 402 від 09 вересня 2010, текст якого має в своєму розпорядженні «proIT».

Ліцензія видана під радіозв'язок супутникової фіксованої радіослужби системи Hellas Sat 2 для Львівської області. Смуга радіочастот - 14253,2 Мгц. Ширіна смуги, яка використовується в цьому регіоні, - 0,275 Мгц.

Згідно ліцензійним умовам, КРРТ повинен повністю освоїти ці частоти в липні 2011 р., а початок користування РЧР призначений на травень 2011 р.

Термін дії ліцензії - 5 років.

«proIT»


mykolakДата: Четвер, 23.09.2010, 12:24 | Повідомлення # 405
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Канали «Белсат TV» і Kids Co додані до списку адаптованих

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 вересня ухвалила рішення про розширення Переліку програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
До списку адаптованих додано два канали: «Белсат TV» (польський інформаційно-розважальний канал, мова - білоруська, реклама відсутня) і Kids Co (британський дитячий телеканал, мова - англійська, реклама відсутня).

Нагадаємо, раніше на засіданні 21 квітня до списку адаптованих було включено канали «РТР-Планета», TVCi і «Теле 9», 12 травня - «Еврокино», «Вопросы и ответы», «Домашние животные», «365 дней», Universal Channel, Sci-Fi Channel (SyFy Universal), «Психология 21», 7 липня - «Беларусь-ТВ» і Da Vinci, 14 липня - «Кто есть кто» і Viasat Nature, 21 липня - Nat Geo Music та Investigation Discovery, 28 липня - «ССTV Русский» і «Страна», а 29 липня - «Моя планета» і Sony Entertainment Television.

Таким чином, станом на 22 вересня, Перелік іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується, містить 129 каналів.

«Телекритика»

Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024