В інтерв’ю Катерині Осадчій для програми "Світське життя" Руслана розповіла як спала на підлозі, відмовлялася від їжі та засинала стоячи і з відкритими очима.
"Я тобі розповім про те, що ще нікому не розповідала. Навіть мамі, тату і друзям, щоб вони не хапалися за серце. Як я сплю? В мене на Майдані є два маленьких куточка. Усі знають, що туди навіть не можна наступати, бо на тій підлозі спить Руслана. Але я спала, де доводилося", - почала свою розповідь співачка.
"Пам'ятаю, біля стели Незалежності встала трошки поспала, другий раз задрімала з відкритими очима. Це було на сцені, о третій чи четвертій ранку. Оце найбільший треш, цей час важко пережити, тебе косить. А тут народ тримається і не випадає. Тому я казала собі: "Руслано, ти мусиш енергетично тримати усіх і триматися сама". Якось я рівно 10 годин простояла на сцені", - поділилася Руслана.
Руслана наказувала собі триматися, аби допомагати триматися іншим
На зауваження ведучої про те, що, незважаючи на загартованість, дуже важко вистояти на морозі -25, Руслана відповіла:
"Ти влучила у крапку! Так, відчуваєш, що холодно, але не встигаєш навіть подумати про це. Ті, хто розуміє, чому ми взагалі на Майдані, вони вже про морози взагалі не думають".
Також артистка зауважила, що швидко звикла до побуту Майдану, бо і досі живе у недобудованому будинку.
"Ми ще будуємося, тому мені на Майдані дуже легко. Знаєш, якщо вдома завжди будівництво, то до Майдану дуже швидко звикаєш", - сказала вона.
Руслана: Якщо розумієш, чому стоїш на Майдані - забуваєш про холод
Крім того, Руслані довелося відмовлятися від деяких страв, якими годують на Майдані. Адже співачка багато років дотримується особливого харчування.
"На майдані багато було таких спокус: козаки готували куліш і борщ, люди мене тим зваблювали. Але якщо я бачу щось масне, то кажу, що не голодна. Я відмовлялася від канапок з салом. Люди вже знають що я люблю, несуть мені мед, цитрусові, салати, рибу без спецій. Приходили люди і говорили: "Для тебе спеціально зробили, тільки їж", - розповіла зірка.
"Майдан одразу вичислив, що Руслана усе підряд не їсть. Навіть коли я була дуже голодна, все одно перебивалася чаями. Останнім часом, правда, перевіряли. На Майдані були різні напади, різні ситуації, хлопці навіть пили чай перед тим, як дати його мені, щоб переконатися, що все гаразд", - додала вона.
"Я маю сказати, що є люди, які люблять це. Я знаю деяких колег, які мають сатисфакцію з того, що навколо охорона, понти, і їм це дуже подобається. Я розумію, що це є частиною шоу-бізнесу і я не критикую. Але у мене ніколи не було охорони, і я так мрію про той день, коли я хлопців відпущу", - запевнила артистка.
Руслана також зізналася, що ніколи не думала про небезпеку для свого життя.
"Я ж не йду в політику, я ж не балотуюсь, не маю ніяких планів щодо політичної кар'єри. Як й усі люди, ми з Сашком чекаємо, коли скінчиться це страхіття і ми поїдемо кудись на тиждень відпочинемо. Я взагалі мрію з чоловіком хоч ніч одну провести, тому що останнім часом це неможливо", - зазначила вона.
Співачка вже мріє, коли нарешті залишиться ночувати з чоловіком
До речі, чоловік Руслани, Олександр Ксенофонтов жодного разу не намагався заборонити їй іти на Майдан.
"Я теж була переконана, що він мене візьме за шкірку і скаже: "Додому! Ти вже багато зробила, досить!" Тато ще пробував говорити так кілька разів, коли побачив, що мене відірвати від Майдану просто неможливо. Батько єдиний з нашої сім'ї, хто намагався відтягнути мене. Пояснював, що я жінка і маю думати про своє жіноче здоров'я", - розповіла співачка.
"А ось моя мама, вона така рок-н-рольна, приходила на Майдан, її це захоплювало, усе подобалося. Вона там ходила, а їй усі говорять, що її доньку так люблять, і вона з того так тішилась! А Саша жодного разу мені не сказав "залиш Майдан", - зауважила Руслана.
Лише тато намагався відмовити Руслану від Майдану, але йому це не вдалося
Одного разу співачка так надихалася газу, що ледь втрималася на ногах.
"Так, тоді палили ще шини на Грушевського, цілу ніч я там провела. І там цього диму надихалася. Відчуття такі, що просто легені віднімаються. Мене хитало, я не знала, чи дійду до сцени. Але тримає дуже сильно думка, коли ти розумієш, що люди не мають бачити, що Руслана впала. Одразу звідкілясь сили з'являються", - поділилася Руслана.
Прес-секретар українського праворадикального руху «Правий сектор» Артем Скоропадський розповів в ефірі «Громадського телебачення» про ідеологічні засади цієї організації та про її участь у протестних акціях в Україні.
За його словами, керівником цієї організації вони вважають Ісуса Христа, а головна ідея – це створення самостійної соборної української держави. «Правий сектор», як наголошує спікер цієї організації, виступає проти антисемітизму, расизму та фашизму.
«У "Правого сектора" є керівництво – це глава" Тризуба "імені Степана Бандери Дмитро Ярош. Тобто тільки він може віддавати накази. Що стосується того, хто наш керівник – це Спаситель світу Ісус Христос. Ми не підкоряємося нікому, ми християни. Головна наша ідея – створення самостійної соборної української держави. Для цього ми будемо робити все, що необхідно», – зазначив прес-секретар і додав, що його організація зараз знаходиться в авангарді «української національної визвольної революції».
А. Скоропадський наголосив, що про «Правий сектор» говорять багато неправди. «Особливо це говорять російські ЗМІ. Вони розповідають, що "Правий сектор" – це якісь страшні фашисти, нацисти, расисти. Це не так. Ми, по-перше, християни. По-друге ми антикомуністи, антисоціалісти, але ми також виступаємо проти расизму, антисемітизму, націонал-соціалістичної ідеології, фашизму. Ми традиційні українські націоналісти, які є послідовниками ідей Організації українських націоналістів (ОУН)» , – наголосив Артем Скоропадський.
Артем Скоропадський народився в Москві, закінчив Московський державний університет ім. М.Ломоносова, працював кореспондентом федеральної "Російської газети", українського "Коммерсанта" (де писав на релігійну тематику) та ін.
Дата: Середа, 05.02.2014, 13:45 | Повідомлення # 53
Адміністратор
Країна:
Статус:
Світ підтримуєУкраїнупікетами таАвтомайданами.
Не забули й проАзарова
Українці по всьому світу проводять акції на підтримку Євромайдану та проти української влади.
Так, у Кембріджі відбувся лежачий протест, який символізував загиблих героїв Майдану та "смерть режиму" із закликом застосувати санкції до української влади.
Фото з Facebook спільноти Євромайдан
Акція на підтримку Євромайдану відбулася і у Цюріху (Швейцарія).
У Дніпропетровську учасники акції прийшли на мітинг з папером, на якому було зображено краплю.
Українці в Португалії на знак солідарності з українським народом та проти режиму Януковича організували автопробіги в різних містах країни - Порту, Фаро та Албуфейрі. У Лісабоні учасниками автопробігу стало близько 80 машин.
Також активісти висловили підтримку Дмитру Булатову.
В Австрії Автомайдан пікетував будинок, який належить родині екс-прем`єр-міністра Миколи Азарова. Мітингувальники – українці, які живуть в Астрії та екіпажі з Польщі, Словаччини та Італії - вигукували гасла "Банду геть!" та тримали в руках плакати "Австрія, вижени вбивцю" та "Азаров, ти від нас не заховаєшся".
Після пікету колона Автомайдану з 35 машин рушила до посольства України в Австрії.
Дата: Середа, 05.02.2014, 14:13 | Повідомлення # 54
Адміністратор
Країна:
Статус:
Експерт пояснив, чому В.Янукович зібрався їхати в Сочі
КИЇВ. 5 лютого. УНН. Голова "Громадянського Комітету Національного Порятунку", аналітик Павло Нусс вважає, що візит Президента України Віктора Януковича в Сочі свідчить про те, що президент РФ В.Путін стурбований ситуацією в Україні, а саме його непокоїть можливий консенсус між владою та опозицією, який призведе до формування антикризового коаліційного уряду, робота якого буде направлена на поновлення підготовки до підписання Угоди про євроасоціацію України, повідомляє УНН.
Більш того, на його думку, В.Путіна "бентежить лояльна позиція заходу щодо подій в Україні і відсутність персональних санкцій з боку Брюсселю та Вашингтону проти В.Януковича та його найближчого оточення".
"Ще один фактор, який буду темою розмови президентів - західний кредит. Це тема №1. Для Путіна є неприпустимим надання Україні кредиту (стабілізаційного кошту) з боку МВФ за посередництвом Євросоюзу та США. Він розуміє, що ці кошти ($15-19 млрд) остаточно стануть запорукою входження України в ЗВТ з ЄС та отримання асоційованого членства, тому, на мій погляд, сочинський діалог триватиме не довго і матиме ультимативний характер", - пояснив аналітик.
Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року.
Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест, що призвів до суспільно-політичної кризи.
Нагадаємо, нещодавно Президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в телефонній розмові обговорили ситуацію на Україні.
Дата: Середа, 05.02.2014, 16:34 | Повідомлення # 55
Адміністратор
Країна:
Статус:
МВСі незаконні патрони
05 лютого 2014
За два роки МВС придбало щонайменше 17 000 незаконних набоїв 12 калібру «для примусової зупинки транспорту», від яких вже загинуло двоє людей на Грушевського.
За численними повідомленнями як чинів прес-служби МВС, так і особисто міністра Віталія Захарченка, під час активної фази протистояння на Грушевського міліція не використовувала вогнепальної зброї – лише дозволені спецзасоби. Бо при заходах із охорони громадського порядку міліціонерам взагалі не видають вогнепальної зброї. Насправді це не так.
Одним із найбільш вражаючих «невогнепальних дозволених спецзасобів» з Грушевського є рушниця серії Форт-500, призначена для стрільб будь-якими набоями 12 калібру, в тому числі й мисливськими та бойовими – на відміну від так званих «пристроїв для відстрілу патронів несмертельної дії», котрі розваляться після першого ж пострілу бойовим патроном. Принаймні, без ручної доводки такого «пристрою» до «бойового» стану.
Але – троє вбитих на Грушевського протестувальників отримали саме вогнепальні поранення. Сергія Нігояна вбили картеччю, випущеною із вогнепальної зброї 12 калібру, Михайла Жизнєвського та Романа Сеника – кулями зі зброї того ж 12 калібру.
Від куль міліція одразу відхрестилась. Заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров, зробив однозначну заяву: «Патрони, якими завдані тілесні ушкодження всім трьом громадянам – органи внутрішніх справ не використовують, і на озброєнні їх немає. Ще раз наголошую: немає таких патронів».
Так от. Щодо патронів, котрими вбили Жизневського та Сеника, то заступник начальника Головного слідчого управління МВС України є на диво необізнаний. Або ж просто бреше. Бо такі патрони в ОВС є.
Ось так кулю, згідно результатів масштабного розслідування журналіста Аркадія Бабченка, витягнули з легенів Сеника:
А ось такі – експонував розробник куль НДІ спецтехніки МВС ще 2009 року:
Бабченко, чиї джерела наполягають на наявності в МВС патронів 12 калібру зі свинцевою картеччю (такою вбили Нігояна) – так і не зробив однозначного висновку, чи є «спецбоєприпаси» з фото на озброєнні МВС України. Й схилявся до версії, що це давні «експериментальні» набої, що не пішли у серійне виробництво й у невеликій кількості були передані міліції. Так само «експериментальними», на думку співбесідників Бабченка, могли бути кулі із сталевими наконечниками. Створені вони були «для примусової зупинки автомобіля шляхом пошкодження двигуна»
Так от, ці набої на штатному озброєнні рідного МВС є. При чому незаконно і у дуже немалій кількості.
Про це однозначно свідчать результати тендерів МВС. Так, 10 квітня 2012 року МВС уклало договори на закупівлю «патронів 12 калібру несмертельної дії». У ТОВ НВП «Еколог» було придбано 10270 патронів із пластиковими кулями та 10270 патронів із пластиковою картеччю по 9 гривень за патрон.
В ТОВ «Лабораторія прикладної хімії» на тому ж тендері МВС придбало 10500 патронів для примусової зупинки транспорту. По 27 гривень за штуку.
Тобто, ще в 2012 році, коли Україна приймала чемпіонат Європи з футболу, в МВС виникла потреба постріляти більш як 30 тисячами «несмертельних» патронів. На кожних 2 «пластикові» постріли, при цьому, було заплановано зробити 1 «примусово транспортнозупинювальний».
Далі – більше. 26 листопада 2013 року, через п’ять днів після того як Микола Азаров підписав своє коронне розпорядження № 905-р про зупинку євроінтеграції і на Майдан вийшли перші активісти, МВС за результатами тендеру з тими ж двома учасниками ТОВ НВП “Еколог” та ТОВ “Лабораторія прикладної хімії” уклало договори на закупівлю «пристроїв миттєвого розпилення аерозолю, патронів 12 калібру, газових гранат» на на 5,91 млн грн.
У ТОВ НВП «Еколог» було придбано 1900 «пристроїв миттєвого розпилення аерозолю» – простою мовою ручних газових гранат, по 324 гривні за гранату. У ТОВ «Лабораторія прикладної хімії» МВС цього разу законтрактувало 1500 газових гранат 12 калібру для відстрілу з помпової рушниці «Форт-500» по 189 гривень за штуку. Ну й 6730 тих же патронів для примусової зупинки транспорту з тими ж ТТХ, що й 2012 року, але вже по 42 гривні за патрон.
А ось технічні вимоги до «несмертельних» транспортнозупинювальних патронів з тендерних документацій МВС:
Запропонована Учасником продукція (патрони 12 калібру для примусової зупинки транспорту) повинна бути прийнята на озброєння органів МВС України наказом Міністерства внутрішніх справ України або протоколом відомчої комісії МВС та відповідати наступним технічним вимогам:
Для людини, хоч якось обізнаної на характеристиках зброї та набоїв, питання щодо «нелетальності» таких «спецзасобів» відпадає одразу. Люди необізнані можуть взяти розроблений науковцями від того ж МВС новесенький стандарт на патрони несмертельної дії та визначитись, чи відповідають «патрони 12 калібру для примусової зупинки транспорту» цьому стандарту в частині їх «несмертельності». Особливо в’їдливі громадяни можуть на калькуляторі перерахувати величину питомої кінетичної енергії цих патронів на тих же 10-15 метрах.
Тут є ще один аспект –нудно-юридичний. Згідно до статті 14 Закону «Про міліцію»: «Повний перелік спеціальних засобів, а також правила їх застосування встановлюються Кабінетом Міністрів України за висновком центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, і Генеральної прокуратури України і публікуються в засобах масової інформації.»
Постановою Кабміну «Про затвердження Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку» – тією самою, з котрої Азаровим вперше з 2001 року виключено заборону використовувати водомети на морозі – так от, цією постановою встановлено повний та вичерпний перелік спецзасобів.
Нічого, що було б схоже на «патрони 12 калібру для примусової зупинки транспорту» в цій постанові немає. Пунктом 22 постанови передбачено, що лише модифікації спецзасобів з цього переліку, які не тягнуть змін їх ТТХ, можуть братися на озброєння МВС наказами Міністра внутрішніх справ. Жодних прийнять на озброєння «протоколом відомчої комісії МВС» як в тендерних документаціях МВС, постанова не дозволяє. Будь-яке розширення переліку спецзасобів можливо лише постановою Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства внутрішніх справ і висновком Міністерства охорони здоров’я, Генеральної прокуратури України.
Звичайно, нічого схожого хоча б на проект постанови Кабміну, тим паче подань-висновків по «патронах 12 калібру для примусової зупинки транспорту» віднайти не вдалося. Хоча вони останнім часом й плодяться, як скажені.
До речі. Окрім вже згаданих та прийнятих постанов ім. Азарова «про російські гранати» та «про водомети на морозі» видання «Дзеркало тижня» оприлюднило подання за підписом Захарченка про доповнення переліку ще кількома позиціями російських гранат та іншого вкрай потрібного краму, серед яких пристрої «Джміль» та «Джміль-М». «Дзеркало тижня» зробило помилковий – проте логічно послідовний висновок про те, що мова йде за російські реактивні вогнемети.
МВС страшенно образилось на «ДТ» й повідомило, що «Джміль» та «Джміль-М» є патронами з газовою гранатою сльозогінної дії.
Нас у цьому сенсі цікавить дещо інше. На «джмелів» є висновок Міністерства охорони здоров’я за № 05.03.02-07/5710 від 27.01.2011 р. Назва об’єкта експертизи: ТУ У 29.6-2264502677.001:2011 «Патрони з газовими гранатами «Джміль» та «Джміль-М». У висновку зазначені, зокрема, реквізити виробника продукції: ФОП Шостак В.В.
За адресою цього ФОП Шостак В.В. зареєстровано також вже згадане успішне ТОВ «Лабораторія прикладної хімії», керівником якої є Шостак Володимир Володимирович. Фаховий хімік та меценат, що допомагає дітям реактивами та постачає МВС заборонені «патрони 12 калібру для примусової зупинки транспорту».
Але мова все ж не за торгівця зброєю – а за працівників МВС у високих «спеціальних званнях міліції», що не вбачають у Форт-500 вогнепальної гладкоствольної зброї й не бачать наскирдованого на бюджетні гроші власним відомством величезного запасу заборонених законом «спецзасобів». Проте вже доповідають про розшук «якоїсь невідомої жінки» за підозрою у вбивстві Жизнєвського.
Тут дуже доречні перші слова Закону «Про міліцію»: Міліція в Україні – державний озброєний орган виконавчої влади. Цю фразу дуже любив цитувати екс-міністр МВС генерал Білоконь. Інший його вислів: «Нам кажуть, що міліція повинна бути поза політикою. А я так скажу: ми орган влади, озброєний орган влади. Із самого цього визначення уже випливає, що ми повинні владу підтримувати… А переможемо на виборах у першому турі — три дні пити будемо».
Хоча Білокінь й працює нині в Міністерстві юстиції РФ й там же напевне п’є, складається враження, що його ідейних послідовників в Україні не бракує. І ще було би нічого, якби важке похмілля потім приходило тільки до них. Але сьогодні , на жаль, це стосується цілої країни.
Дата: Середа, 05.02.2014, 21:32 | Повідомлення # 56
Адміністратор
Країна:
Статус:
Яценюкповідомив про готовність очолити уряд і втратити рейтинг
5 лютого
Лідер парламентської фракції " Батьківщина " Арсеній Яценюк готовий очолити уряд України за умови , що він повністю формуватиметься парламентом і він буде повністю складатися з представників опозиції.
"Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд , якщо всі посади в уряді займуть представники опозиції. В цей дуже важкий час для моєї країни , охопленій економічною кризою , коли національна валюта знецінюється , коли ми маємо стагнацію і величезну безробіття , а у нас в цей час глибока політична криза , ми переконані , що опозиція впорається з керуванням країною і зможе навести мости в умовах розбрату в країні " , - сказав він в інтерв'ю українській редакції Deutsche Welle.
При цьому він підкреслив , що усвідомлює ризикованість такого кроку. " Але мова йде не про мою політичну долю , а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг , щоб врятувати країну" , - заявив політик.
Яценюк також заявив , що новий уряд повинен формуватися на основі Конституції 2004 року і бути підзвітний і підконтрольний парламенту , а не президенту.
"У короткостроковій перспективі ми будемо домагатися повернення до Конституції в 2004 як тимчасовому вирішенню до того моменту , коли ми приймемо нову Конституцію. Має бути перехід до парламентсько-президентської республіки. На цих умовах має бути створено новий уряд" , - сказав він.
Водночас Яценюк сумнівається в бажанні Януковича йти на переговори і втрачати свої повноваження. "У мене таке враження , що цей президент лише хоче виграти час , втягнути нас у нескінченні дискусії ні про що" , - заявив політик.
Дата: Четвер, 06.02.2014, 13:06 | Повідомлення # 57
Адміністратор
Країна:
Статус:
Луценкозаявив, що уМайданунемає часу мститисяЯнуковичу:
Нехай іде на всі чотири сторони
"Коли я на вулиці Грушевського напівжартома кажу: нехай вантажить все, що влізе у вертоліт і летить геть, то це сприймають" - зазначив Луценко.
6 лютого
Лідер громадського руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко вважає, що учасники Майдану не горять жагою помсти президенту Віктору Януковичу і готові його відпустити на всі чотири сторони". Таку думку він висловив в ефірі "Громадського телебачення".
"Коли я на вулиці Грушевського напівжартома кажу: нехай вантажить все, що влізе у вертоліт і летить, то це сприймають. У нас зараз немає часу на помсту", - зазначив Луценко, повідомляє його прес-служба.
"Ми все зробимо, заробимо і повернемо, але продовжувати нескінченне коло помсти шкідливо. Якщо не залишати його всемогутнім олігархом в Україні, навіть відпустити, то, по-моєму, це було б прийнятно", - додав політик.
На його переконання, такий сценарій тим більше буде можливим, якщо про це з Януковичем домовиться Юлія Тимошенко. "Тимошенко не тільки зможе домовитися, знайти розумний компроміс, але і пояснити його потребу людям.
Очевидно, сьогодні багато хто може щось пообіцяти Януковичу, але нікому з них не вдасться переконати Майдан. Вага Юлії Володимирівни саме в цьому питанні є надзвичайною", - підкреслив Луценко.
Також лідер руху "Третя українська республіка" вважає, що законних підстав для розпуску Верховної Ради немає.
"Конституційних підстав для розпуску Верховної Ради, згідно з чинною Конституцією, не існує. Таке рішення буде протизаконним", - зазначив Луценко.
"Якщо опозиція буде міцно стояти на конституційних положеннях, не визнає укази про розпуск парламенту, цього не відбудеться", - переконаний політик.
Окрім того, згідно з його прогнозом, як тільки опозиція покаже свою принциповість, не зіграє у піддавки і не погодиться на дострокові вибори, які їй, на думку Луценка, нічого не дадуть, у Верховній Раді одразу ж сформується стійка антипрезидентська конституційна більшість.
Опозиціонер також висловив сумнів у достовірності останнього "листа Тимошенко" про конституційну реформу.
"Я знаю почерк Юлії Володимирівни і бачив його на папері. Вона писала, що якщо Янукович залишиться на посаді президента, то все добре і справедливе буде в державі неможливим", - уточнив Луценко.
Дата: Четвер, 06.02.2014, 14:23 | Повідомлення # 58
Адміністратор
Країна:
Статус:
"УДАР"готовий проголосувати заКабмінна чолі зЯценюком,
але до нього не ввійде
"УДАР" готовий підтримувати опозиційний уряд. Валерій Пацкан вважає, що до нього могли б увійти депутати-мажоритарники, і позафракційні.
Фракція "УДАР" готова проголосувати за новий склад уряду на чолі з нинішнім головою фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, однак не делегуватиме своїх представників до нього, поки не відбудеться відставка президента Віктора Януковича. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат ("УДАР") Валерій Пацкан.
За його словами, "УДАР" готовий підтримувати опозиційний уряд, зокрема, "голосувати за реформи, готові допомагати їм у вирішенні економічної кризи, яка є сьогодні в Україні".
При цьому політик зазначив, що до формування такого уряду могли б приєднатися не тільки опозиційні депутати, а й депутати-мажоритарники, і позафракційні. "Взагалі то, це має бути уряд, який витягнув би Україну з кризи", - підкреслив він.
Раніше повідомляли про те, що Арсеній Яценюк готовий очолити уряд тільки за умови формування Кабінету міністрів з представників опозиції і в разі повернення до Конституції у редакції 2004 року.
Дата: Четвер, 06.02.2014, 18:49 | Повідомлення # 59
Адміністратор
Країна:
Статус:
Європарламентприйняв резолюцію щодоУкраїни
із закликом санкцій
Резолюцію підтримали всі політичні групи Європарламенту. У числі можливих санкцій проти влади України - заморожування активів та власності
06.02.2014
Сьогодні Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо ситуації в Україні, в якій закликав інститути ЄС і держави - члени почати підготовку персоналізованих цільових санкцій проти представників української влади та негайно звільнити без всяких умов Юлію Тимошенко та інших політв'язнів. Про це повідомляє прес-служба Батьківщини.
Євродепутати "закликали інститути ЄС і держави-члени ЄС вжити термінових заходів, включаючи збільшення дипломатичного тиску і підготовку персоналізованих цільових заходів і санкцій, пов'язаних із забороною в'їзду та заморожуванням активів і власності всіх українських чиновників, депутатів і їх бізнес-спонсорів (олігархів), відповідальних за напади і загибель протестувальників, а також збільшити зусилля щодо зупинки відмивання грошей та ухилення від сплати податків українськими компаніями та бізнесменами в європейських банках".
Європарламент вітає "демократичний дух і стійкість українського народу після двох місяців мужніх протестів, які зіткнулися з жорсткою реакцією з боку влади, і висловлює свою повну солідарність і підтримку зусиль з побудови вільної, демократичної, незалежної України та її європейської перспективи" . Також Європарламент "рішуче засудив ескалацію насильства проти мирних громадян, журналістів, студентів, громадських активістів, опозиційних політиків і духовенства, висловив щирі співчуття родинам жертв насильства в Україні, закликав українську владу повністю поважати права людини і фундаментальні свободи, а також вжити термінових кроки для припинення безкарності, а також розслідування і покарання винних у насильстві проти мирних протестувальників".
Євродепутати підтримали створення незалежної слідчого комітету під егідою Ради Європи для розслідування всіх порушень прав людини, які мали місце з початку демонстрацій.
Крім того, Європарламент "вимагає негайного і не прив'язаного до жодних умов звільнення і політичної реабілітації всіх демонстрантів і незаконно затриманих політичних в'язнів, включаючи Юлію Тимошенко".
Дата: П`ятниця, 07.02.2014, 09:41 | Повідомлення # 60
Адміністратор
Країна:
Статус:
Тетяна Чорновол: Результати розслідуванняГПУ - фальсифікація
Журналістка розповіла, що її побиття на Бориспільській трасі намагаються списати на дорожній конфлікт
06.02.2014 18:07
Журналістка та громадська активістка Тетяна Чорновол, яку жорстоко побили 24 грудня, не згодна з версією слідства про хуліганські мотиви нападу і називає хід розслідування фальсифікацією. Про це вона заявила в коментарі кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ.
Коментуючи сьогоднішню заяву заступника генерального прокурора Романа Андрєєва про те, що інцидент стався "з хуліганських спонукань" Чорновол сказала: "Цей висновок слідства абсолютно не піддається ніякій логіці. За їх версією, я підрізала машину цих людей на Проспекті Бажана, і їм довелося через це пригальмувати. Після цього вони їхали за мною 15 кілометрів по Бориспільській трасі, причому не гналися, а просто їхали. Далі вони заїхали за мною в селище, потім знову виїхали разом зі мною назад на трасу, і вже там почали таранити. Виходить, вони почали таранити своєю дорогою машиною мою, тільки через те, що я їх півгодини тому підрізала... Де тут логіка?"
"А логіка з'являється тоді, якщо почати розглядати мою версію. Я впевнена, що мене замовили, замовили мою ліквідацію, і за цю ліквідацію були заплачені великі гроші. Таким чином, їм було не шкода "вбивати" Porsche Cayenne. Однак слідство не цікавиться ні замовниками, ні організаторами, а списали все це на якусь нісенітницю і битовуху", - підкреслює журналістка.
Також Чоновол розповіла про свою очну ставку з одним з підозрюваних Сергієм Котенком: "Котенко стверджує, що в їх машині знаходилися тільки три людини - він і двоє клієнтів, які купували автомобіль. Клієнти перебували за кермом і на пасажирському сидінні, а Котенко сидів ззаду. Коли ми під час очної ставки з Котенком показали відео, на якому видно, що з задніх дверей виходять дві людини, а машина продовжує їхати, Котенко не знав, що сказати. В результаті адвокат почав йому підказувати на вухо: "Скажи, що машина покотилася..." Загалом, Котенко, який зізнався у скоєнні злочину, говорить про трьох людей, а прокуратура говорить про сім учасників... При цьому, інформація про те, що вони ще когось шукають з'явилася якраз після того, як ми продемонстрували відео, на якому із задніх дверей виходять дві людини".
"До речі, Роман Залюбовський, який взяв провину на себе, відмовився від очної ставки зі мною. У приватній бесіді з ним я зрозуміла, чому він відмовився - тому що не знає деталей того, що сталося на Бориспільській трасі. Тобто він є підставна особа. Можливо, він якось був задіяний у "спецоперації ", однак не на головних ролях", - розповіла вона. "Мені здається, що ті люди, які зараз перебувають у СІЗО, знаходяться там тому, що не зуміли приховати сліди злочину. Це і те, що залишився відеореєстратор, а можливо і те, що не зуміли мене ліквідувати", - додала журналістка.
"На тлі усіх цих заяв, я хочу ще раз підкреслити, що я нікого не підрізала. Для мене очевидно, що за мною стежили. Я знаю , що мене замовили. Що стосується замовника, то я тут називаю ім'я Віктора Януковича. Особисто я в цьому впевнена. І те, що відбувалося в країні після нападу на мене, тільки підтверджує мою думку", - резюмувала Чорновол.
Щодо своїх подальших дій після сьогоднішньої заяви прокуратури, Чорновол сказала: "При цій владі не може бути ніяких дій. Зараз проблема для мене - що відволікається величезна частина моєї уваги на справу, яка є безперспективною і яка повністю фальсифікується. Я витрачаю на це свій час і своє здоров'я, розуміючи, що ніякого толку з цього не буде".
Нагадаємо, сьогодні заступник генерального прокурора Роман Андрєєв заявив, що Тетяна Чорновол була побита 24 грудня з хуліганських спонукань. "Слідство закінчено. Були відпрацьовані ретельно всі версії, і підтвердження знайшла версія вчинення злочину з хуліганських спонукань", - сказав він, зауваживши, що на підтвердження цієї версії вказують свідчення свідків, потерпілої, підозрюваних, відеозапису та експертизи.
За словами Андрєєва, в даний час в скоєнні злочину підозрюються Сергій Котенко, Роман Залюбовський, Андрій Зінченко, Олександр Храмцов, Андрій Насіковський, а також ще двоє не встановлених осіб.
Нагадаємо, в ніч на 25 грудня 2013 року невідомі підрізали на трасі автомобіль відомої журналістки та громадянської активістки Чорновол, а потім побили. Тетяна була госпіталізована до лікарні, у неї діагностували струс мозку, було зламано ніс, множинні гематоми. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Потім справу про побиття журналістки перекваліфікували зі статті "хуліганство" на статтю "нанесення тяжких тілесних ушкоджень".
Чорновол - автор і блогер порталу Українська правда, громадянська активістка. Останній її матеріал в блозі був увечері 24 грудня 2013 року. Журналістка виклала фотографії заміського маєтку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Раніше писала критичні матеріали про генпрокурора Віктора Пшонку, президента Віктора Януковича, главу президентської адміністрації Сергія Льовочкіна, секретаря РНБО Андрія Клюєва, прем'єра Миколу Азарова та інших високопоставлених представників влади.