FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 14:27

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Новини Супутникового інтернету (Історія появи, етапи розвитку)
Новини Супутникового інтернету
RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 20:56 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Новини Супутникового інтернету



Історія появи, етапи розвитку
RATVODДата: Середа, 23.01.2019, 16:51 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
У Росії заборонили ввезення супутникових телефонів,

щоб перешкодити роботі
OneWeb




Таке рішення прийняла Державна комісія з радіочастот (ГКРЧ).


Заборона не поширюється лише на операторів зв'язку, пише CNews.

Дане рішення стало відомо з протоколу засідання ГКРЧ. Виходячи з нього, ввезення абонентських терміналів рухомого супутникового зв'язку в Росії можуть здійснювати тільки ліцензовані оператори зв'язку.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято з метою не допустити дозволу на роботу глобальної мережі OneWeb в Росії. Проект не може отримати добро в зв'язку невдоволенням ФСБ, представники якої бачать в програмі загрозу для безпеки РФ.

Нагадаємо, проект OneWeb планує запустити в космос групу з 900 супутників для забезпечення високошвидкісного інтернету по всій планеті. Росія підписала контракт на участь в програмі в 2015 році.

Як повідомляв раніше Mediasat, Російський «Союз» запустить супутники OneWeb 19 лютого.

Лада Васюкова

23 січня, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 26.02.2019, 17:47 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Inmarsat і Microsoft нададуть

хмарні послуги через
супутник




Завдяки новій угоді клієнти в усьому світі зможуть отримувати доступ
до хмарних послуг Microsoft Azure IoT через супутник.


Компанія Inmarsat, світовий лідер в сфері послуг глобального мобільного супутникового зв'язку, заявила сьогодні про підписання угоди про співпрацю з компанією Microsoft, завдяки якій клієнти компанії Inmarsat зможуть передавати дані, зібрані через свої промислові рішення IoT, на центральну платформу Microsoft Azure IoT.

За умовами угоди клієнти Microsoft Azure також зможуть отримувати доступ до глобальної супутникової телекомунікаційної мережі Inmarsat, що дозволить їм підключати свою інфраструктуру IoT до хмарних додатків за допомогою однієї з найбільш надійної в світі системи мобільного зв'язку.

На початковому етапі основною метою співпраці стане надання рішень на основі промислового IoT для сфери сільського господарства, видобутку корисних копалин, транспорту і логістики, що має сприяти цифровізації і прозорості в глобальному ланцюжку поставок. Клієнти отримають доступ до різних інструментів, які допоможуть підключати «все до всього», поєднуючи активи з фізичного світу з додатками з цифрового світу, незалежно від їх розміщення і відстаней.

Коментуючи відносини з Microsoft, віце-президент компанії Inmarsat з питань стратегій в сфері промислових IoT Тара Маклахлан заявив: «Дане співробітництво з компанією Microsoft Azure є ключовим елементом нашої стратегії в сфері промислових IoT і дасть нашим клієнтам можливість отримувати доступ до даних, створюваних і оброблюваних за допомогою наших сучасних інтелектуальних IoT рішень - незалежно від того, де знаходиться їх інфраструктура. Аналіз цих даних і їх використання для оптимізації операцій є фундаментальною цінністю IoT, і додатки, які Microsoft може пропонувати через Azure і хмарні IoT рішення, будуть критично важливими для донесення цієї цінності нашим клієнтам».

Президент Inmarsat Enterprise Пол Гудоніс додав: «Наші відносини з Microsoft Azure забезпечать нашим клієнтам по всьому світу надійний зв'язок і доступ до хмарних послуг, які необхідні їм для роботи з Інтернетом речей по всьому світу. Промислові IoT-рішення несуть в собі потенціал, необхідний для забезпечення прозорості та аналітичних можливостей в глобальному ланцюжку поставок, і, завдяки співпраці з компанією Microsoft, ми полегшуємо і прискорюємо для бізнесу з усіх секторів можливості використання технологій і досягнення конкурентних переваг».

Директор Azure IoT Сем Джордж говорить: «Microsoft Azure створюється як світовий комп'ютер, розширюючи охоплення нашої хмари через IoT і сучасні служби. Наша мета полягає в тому, щоб дати нашим клієнтам можливість пізнати переваги підключаємих IoT рішень - незалежно від того, де вони знаходяться. Завдяки компанії Inmarsat, клієнти, що представляють різні галузі - від сільського господарства і видобутку корисних копалин до логістики - зможуть отримувати вигоду від потужностей інтелектуальної хмари і сучасного супутникового зв'язку, незалежно від того, де вони знаходяться».

Компанія Inmarsat є провідним провайдером послуг мобільного супутникового зв'язку, що забезпечує розгортання промислового IoT по всьому глобальному ланцюжку поставок. У неї є перевірений і багатий досвід експлуатації найнадійніших комерційних мобільних супутникових мереж в світі, що забезпечують роботу критично важливих для бізнесу додатків на протязі ось вже 40 років. Послуги, що надаються провайдером, забезпечують наскрізну прозорість виробництва, видобутку і мультмодального перевезення товарів. Компанія Inmarsat володіє і управляє найнадійнішою в світі супутниковою мережею L-діапазону, сумісною з 99% критичних IoT додатків, надійних і енергоефективних терміналів і систем передачі даних з низькою затримкою. Це ідеальне рішення для підключення, що дає можливість контролювати і автоматизувати роботу додатків в віддалених районах і в умовах агресивного середовища.

Борис Скуратівський

- 26 лютого, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 15.03.2019, 20:50 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Lockheed Martin розробила

першу в світі систему
«LTE через супутник»



Фото: VectorStock
LTE Over Satellite System / дзвінок через супутник


Компанія Lockheed Martin розробила нову систему «LTE через супутник», призначену для надання послуг зв'язку клієнтам, які перебувають у віддалених регіонах, зокрема - в областях, де відсутнє покриття стільникових мереж, забезпечення зв'язку з човнами в морі та забезпечення зв'язку в період природних катастроф - таких, як урагани, пожежі, землетруси, повені і виверження вулканів.

Нові точки доступу забезпечать підключення існуючих телефонів до супутникових каналів, що дасть користувачам надійний зв'язок, порівнянний за якістю з 4G.

«Під час стихійних лих мережі стільникового зв'язку зазвичай «падають» - через вплив стихії або через перевантаження, - говорить віце-президент і генеральний менеджер Mission Solutions в Lockheed Martin Space Марія Демари. - Тому так важливо знайти нові способи забезпечення зв'язку для сімей і служб швидкого реагування з людьми, які в противному випадку виявляться відрізаними від усього світу».

Зазвичай під час надзвичайних подій, які «укладають» стільникові мережі, єдиним варіантом мобільного зв'язку залишається використання спеціальних супутникових телефонів. Однак незважаючи на те, що супутникові телефони будуть і надалі відіграватиме ключову роль для забезпечення зв'язку в процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, рішення «LTE через супутник» від компанії Lockheed Martin дозволить жителям охоплених стихією регіонів паралельно з супутниковими телефонами використовувати звичайні мобільні телефони, що підключаються до «спливаючих» стільникових мереж, які безпосередньо виходять на супутник. Розробники системи вирішили використовувати той факт, що в даний час 4G сумісні пристрої широко поширені по всьому світу.

Згідно з даними зі звіту Глобальної асоціації мобільного обладнання (GSA) за 2018 рік, на частку LTE в даний час припадає більше третини підписок на послуги мобільного зв'язку в світі (35.7%). Технологія LTE забезпечує високі швидкості передачі даних в широкосмугових каналах, а також можливість голосового зв'язку і пересилання SMS, тому користувачі технології можуть пересилати важливі фотографії, файли і займатися торгівлею навіть при порушенні роботи традиційної інфраструктури зв'язку.

Сфера застосування нової системи мобільного зв'язку не обмежується часом стихійних лих і терористичних атак, вона може також потенційно використовуватися рибалками, які перебувають в морі, далеко від щогл стільникового зв'язку, працівниками віддалених точок видобутку корисних копалин, співробітниками науково-дослідних станцій і фермерами.

Точки доступу можуть бути встановлені на транспортних засобах, вантажівках, кораблях, забезпечуючи додаткові можливості зв'язку. Наприклад, пристрій, встановлений вертикально на транспортному засобі, дозволяє використовувати технологію «LTE через супутник» для відправки сигналу безпосередньо в мережу, без використання окремого обладнання. Він може використовуватися на вантажних автомобілях для передачі даних про їх місцезнаходження, інформації про доставку і забезпечення зв'язку з центральним диспетчером.

Борис Скуратівський

- 15 березня, 2019



RATVODДата: Субота, 23.03.2019, 17:13 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
До 2030 року Канада підключить всіх своїх громадян

до високошвидкісного
супутникового інтернету




Уряд Канади оприлюднив план бюджету, згідно з яким має намір
повністю включити громадян в економічне життя країни.


Реалізувати проект влада планує за допомогою швидкісного інтернету супутникової системи Telesat, пише Телеспутник.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що до 2030 року кожен канадець повинен мати доступ до високошвидкісного інтернету і при цьому активно брати участь в економічному житті.

У зв'язку з цим на супутникового оператора Telesat було покладено завдання надати вискоскоростне підключення жителям віддалених регіонів.
У свою чергу оператор запевнив, що буде забезпечувати Канаду широкосмуговим покриттям протягом найближчих 50 років.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що Канада профінансує для Nokia дослідження в області 5G, спрямовані на підготовку телекомунікаційних мереж до впровадження зв'язку п'ятого покоління і розробку інструментів захисту.

Лада Васюкова

- 22 березня, 2019



RATVODДата: Субота, 06.04.2019, 19:11 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Amazon запустить систему супутників

для забезпечення глобального
інтернет-доступу




Amazon має намір відправити в космос більше 3000 супутників
для забезпечення інтернет-доступом жителів віддалених регіонів планети.


Компанія вже подала заявку на розміщення групи апаратів на орбіті в Міжнародний союз електрозв'язку, пише GeekWire.

Ініціатива отримала назву Project Kuiper. У планах Amazon вивести на низьку навколоземну орбіту 3236 супутників, 784 з яких будуть розміщені на висоті 367 миль (590 кілометрів), 1296 - на висоті 379 миль (610 кілометрів), і 1156 - на 391-мильній (630-кілометровій) орбіті.

«Project Kuiper - це нова ініціатива по запуску угруповання супутників на низькій навколоземній орбіті, які забезпечать високошвидкісне широкосмугове з'єднання з малою затримкою для необслуговуваних і недостатньо обслуговуваних регіонів по всьому світу», - повідомив ресурсу представник Amazon.

За словами авторів ініціативи, Project Kuiper забезпечить покриття в діапазоні широт від 56 градусів північної широти до 56 градусів південної широти. У цій смузі проживає близько 95% населення планети.

Нагадаємо, вчора компанія Arianespace відправила в космос ракету-носій «Союз» з чотирма британськими супутниками O3b. Після виходу на орбіту апарати стануть частиною реалізованої програми з надання бюджетного доступу в інтернет.

Лада Васюкова

05 квітчя, 2019

RATVODДата: Середа, 10.04.2019, 23:23 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
ІВС Решетнева запустить

нову систему зв'язку в країнах
СНД




Російське підприємство «Інформаційні супутникові системи ім. Решетнева»

розробило супутникову систему зв'язку між країнами СНД.


Про це повідомляє ТАСС.

Згідно з даними, нова система забезпечить голосовий зв'язок в реальному часі і передачу даних.

Послуги будуть надаватися приватним особам, організаціям і держструктурам на території Росії, країн СНД, частини Європи. Зв'язком буде покрита також область Північного Льодовитого океану і арктичного узбережжя.

ІВС Решетнева планує запуск мінімум п'яти ретрансляційних супутників: три на високоеліптичного орбіту і ще два - на геостаціонарну.

Нагадаємо, днями підприємство заявило про те, що в найближчі два роки займеться створенням чотирьох супутників зв'язку. Перші два апарати будуть зібрані вже до початку 2020 року, а решта - роком пізніше.

Лада Васюкова

10 квітня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 10.05.2019, 21:31 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
KiteNet починає роботу в Ка-діапазоні



З 1 травня 2019 року сервіс двостороннього супутникового інтернету KiteNet
оператора "РуСат" починає працювати в Ка-діапазоні.


Надання високошвидкісної послуги ШПД (швидкість в каналі з супутника абоненту складе до 40 Мбіт/с, від абонента на супутник до 12 Мбіт/с) почнеться через космічний апарат "Експрес-АМУ1" (36 ° сх.д.), В подальшому планується задіяти новий супутник "Ямал-601" (49 ° сх. д.).

Сервіс KiteNet в Ka-діапазоні надаватиметься на платформі Gilat, вартість комплекту супутникового обладнання (з антеною діаметром 0,76 м) для кінцевого користувача складе 29 000 рублів. Також для роботи в Ka-діапазоні створена спеціальна лінійка тарифних планів, яка буде доповнюватися зручними опціями в міру розвитку сервісу. З 1 травня до підключення буде доступно п'ять груп тарифів.

"Робота KiteNet в Ка-діапазоні - закономірний крок у розвитку сервісу, який дозволить нам запропонувати абонентам високошвидкісний інтернет-доступ за низькими цінами і ефективно розподіляти ресурси компанії при роботі з клієнтами з різних регіонів країни", - відзначає Сергій Алимов, генеральний директор ТОВ "РуСат".

Нагадаємо, що сервіс двостороннього супутникового інтернету під брендом KiteNet (КайтНет) запущений в комерційну експлуатацію 15 березня 2013 року. Спочатку послуга надавалася в Ku-діапазоні (на платформі Newtec) через космічний апарат "Ямал-402" (55 ° сх. Д.) Жителям європейської, уральської і сибірської частин Росії.

Детальніше з тарифами і зоною покриття послуги в Ka-діапазоні ви можете познайомитися у відповідних розділах "Тарифи" і "Зона охоплення".

30.04.2019

RATVODДата: Середа, 26.06.2019, 08:36 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
У SaT5G презентували мережу 5G,

засновану на супутникових технологіях




Якщо ви уважно стежите за запуском мереж супутникового зв'язку нового покоління - 5G
- ви, мабуть, знаєте, що найбільш активно рекламованою перевагою даних мереж є їх високі швидкості.


Тобто, те, що історично було слабким місцем супутникових рішень. Проте, в консорціумі SaT5G, підтримуваному Європейською комісією, протягом двох останніх років працювали над пошуком можливостей зберегти актуальність супутника в епоху 5G, і недавно заявили про презентацію рішення «5G через супутник», яке в найближчі кілька років можна буде використовувати в поєднанні з вишками стільникового зв'язку.

З шести передбачуваних служб SaT5G можна виділити дві, що володіють найбільш очевидними перевагами: доставка сигналу 5G на літаки і доставка сигналу 5G на ринки з недостатнім обслуговуванням. У першому випадку передбачається використання супутників, що знаходяться на середній навколоземній орбіті, для доставки сигналу 5G на системи розваг літаків. У другому - надання послуг швидкого завантаження і відправки даних в регіонах, де є проблеми з доступом до мереж дротового і бездротового зв'язку. У Sat5G також припускають, що рішення «5G через супутник» може вийти за межі територій з низькою щільністю населення і використовуватися для обслуговування короткострокових заходів з великою кількістю відвідувачів.

Нововведення в рішенні від SaT5G полягає в тому, що в компанії не розглядають супутник в якості ексклюзивного каналу доставки послуг 5G; замість цього там бачать можливості в доповненні тих послуг, які можна надавати виключно через вишки стільникового зв'язку, послугами, які надаються лише через супутник. Таким чином, клієнти можуть задовольняти свої потреби в інтерактивності, підключаючись до мереж з низькою затримкою через вишки стільникового зв'язку. При цьому супутникові канали можуть використовуватися для прискорення безперервних завантажень або передачі даних у випадках, коли вирішальним фактором є не час відгуку, а додаткова пропускна здатність каналу.

Технологія супутникового 5G може також використовуватися в якості резервного каналу для наземних мереж 5G, забезпечуючи більш високу надійність доставки високоякісного 4K відео або передачу кількох живих каналів для роздачі через периферійну багато користувальницьку комп'ютерну мережу. Наприклад, встановлена ​​на даху готелю супутникова антена може отримувати всі 5G-кодовані дані, необхідні для трансляції декількох 4K каналів, а потім роздавати їх на принципах послуги за запитом в окремі кімнати.

Кінцевою метою проекту SaT5G є створення економічно вигідного рішення в області супутникового зв'язку категорії «plug-and-play» для операторів - таких, зокрема, як компанії, зацікавлені у використанні супутникового 5G, шляхом додавання в їх мережі необхідного обладнання та послуг. Заглядаючи в майбутнє, в SaT5G сподіваються на те, що стандарт 5G дозволить пов'язувати супутники в супутникові системи майбутнього. Хоча для цього в першу чергу необхідно вирішити проблему із затримкою і допплеровским зрушенням.

До складу консорціуму входять 16 компаній-членів, що представляють 9 країн Європи та Ізраїль, проте, SaT5G - далеко не єдина організація, що займається розробкою супутникових 5G рішень. В кінці минулого місяця компанія SpaceX Ілона Маска запустила в космос перші супутники Starlink, призначені для забезпечення високошвидкісного доступу в Інтернет шляхом розміщення сучасного телекомунікаційного обладнання ближче до поверхні Землі, ніж обладнання колишніх супутникових систем зв'язку. Компанія LeoSat заявила про наявність у неї подібних планів, реалізація яких запланована на кінець року.

Борис Скуратівський

- 25 червня, 2019



RATVODДата: Субота, 21.09.2019, 07:18 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Як у OneWeb: Росія і Китай створять спільне

супутникове угруповання для роздачі
високошвидкісного інтернету




Росія і Китай спільно працюють над створенням конкурента OneWeb.


Країни формують супутникове угруповання для роздачі високошвидкісного інтернету. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Російської Федерації Максим Акімов, передають РІА Новини.

«Цікавий проект у нас намічається по низькоорбітальному супутниковому угрупованню для роздачі високошвидкісного інтернету. Ми приступили до опрацювання цього проекту», - заявив віце-прем'єр.

Згідно з даними, інформація про можливу співпрацю Росії і Китаю з'явилася ще в минулому році, коли китайська делегація на переговорах в Москві запропонувала «Роскосмосу» обговорити можливість спільного проекту. Йшлося про створення супутникового угруповання для надання широкосмугового доступу в інтернет - аналогу OneWeb і Starlink.

Китай планує створення близько тисячі супутників, розташованих на низькій, середній і геостаціонарній орбіті. Росія отримала пропозицію про повноцінне партнерство в проекті, в якому китайська сторона бере на себе половину витрат і створення 50% угруповання.

Нагадаємо, минулого місяця [spoiler]OneWeb відкликала заявку на частоти для роботи в Росії. ДКРЧ не виділила британській компанії бажаний ресурс, вважаючи, що та не відповідає новим вимогам до іноземних супутникових систем.

Лада Васюкова

18 вересня, 2019

RATVODДата: П`ятниця, 27.09.2019, 22:45 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
З 600: Тільки на перші п'ять супутників

глобального
російського інтернету піде 15 млрд рублів




Створення перших п'яти апаратів для проекту супутникового інтернету «Сфера»
обійдеться Росії в 15 мільярдів рублів.


Всього програма передбачає запуск 600 супутників, пише Інтерфакс.

Про це стало відомо з проекту федерального бюджету на 2020 рік і планової документації на наступні два роки. Кошти на супутники «Експрес-РВ» будуть виділятися з бюджету до 2022 року.

Згідно з даними, проект «Сфера» повинен стати російським аналогом OneWeb: 600 супутників забезпечать інтернетом всю територію Росії і сусідніх країн.

Як повідомляє ресурс, «Сфера» об'єднає супутникову навігаційну систему ГЛОНАСС, системи дистанційного зондування Землі, супутникову систему зв'язку «Експрес-РВ» і «Гонець».

Нагадаємо, в лютому ГКРЧ схвалила проект «Експрес-РВ» і погодилася виділити системі супутників частоти для роботи.

Також нещодавно стало відомо, що Росія і Китай спільно працюють над створенням конкурента OneWeb. Країни формують супутникове угруповання для роздачі високошвидкісного інтернету.

Лада Васюкова

27 вересня, 2019

RATVODДата: Понеділок, 03.05.2021, 09:24 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
5.2 млн. користувачів і дохід 4.1 млрд доларів:

яким буде ринок
супутникового інтернету через п'ять років




До 2026 року кількість користувачів супутникового широкосмугового інтернету
досягне позначки в 5.2 мільйона.


Це буде приносити галузі дохід в розмірі 4.1 мільярда доларів, - вважають в ABI Research.

Дослідницьке агентство ABI Research підготувало галузевий звіт, згідно з яким до кінця 2021 року абонентська база користувачів послуг широкосмугового інтернету, що надаються через LEO супутники, досягне позначки в 3.5 мільйона передплатників.

Середньорічне зростання (CAGR) в даному секторі, який називають черговим грандіозним технологічним проривом в області широкосмугових мереж, складе 8%, і до 2026 року кількість абонентів таких послуг зросте до 5.2 мільйона передплатників, а загальний дохід сектору становитиме 4.1 мільярда доларів.

Чий супутниковий інтернет


В даний час на ринку LEO супутників працюють такі компанії як SpaceX Ілона Маска, OneWeb, що належить Bharti, і канадська компанія Telesat.

Компанія SpaceX почала надавати послуги широкосмугового супутникового інтернету фізичним особам в 2020 році, запустивши проект Starlink, що забезпечує підключення на швидкості 100 Мбіт/сек у поєднанні з необмеженим трафіком. В рамках даного проекту на сьогоднішній день компанія запустила на низьку навколоземну орбіту (LEO) більше тисячі супутників. Паралельно компанії OneWeb і Telesat також запускали LEO супутники, надаючи доступ до широкосмугового Інтернету в бізнес-сегменті.

У середини 2020 року компанія Amazon, яка планує запуск на орбіту LEO-супутників в рамках проекту Kuiper, отримала всі необхідні схвалення від американського регулятора FCC. Однак, дата запуску перших супутників в рамках даного проекту поки не називається.

Традиційно супутники, що знаходяться на геостаціонарній навколоземній орбіті (GEO), використовуються, головним чином, для надання послуг широкосмугового доступу домогосподарствам і підприємствам, розташованим у віддалених районах і сільській місцевості, де розгортання мереж мобільного або фіксованого широкосмугового зв'язку є для операторів проблематичним.

Геостаціонарні супутники зазвичай забезпечують швидкість інтернету на позначці понад 100 Мбіт/сек, однак висота їх орбіти від поверхні Землі становить близько 36 000 км, що призводить до виникнення великої затримки, яка може досягати 600 мс. А це обмежує використання додатків, вимогливих до часу затримки.

Експертна думка


«У найближчі роки LEO супутники будуть відігравати важливу роль у розвитку сектору послуг супутникового широкосмугового зв'язку ... Системи LEO, які знаходяться на орбіті на висоті близько 800-1600 км від поверхні Землі, володіють величезною перевагою у вигляді малої затримки (30-50 мілісекунд), що дозволяє їм надавати послуги широкосмугового доступу з підтримкою додатків, що вимагають малої затримки, - таких як онлайн-ігри і потокове відео в режимі реального часу», - пояснює галузевий аналітик агентства ABI Research Кхін Сенді Лінн.

Проте, індустрія супутникового зв'язку зіткнеться з конкуренцією з боку наземних широкосмугових мереж через зростання в секторі фіксованих широкосмугових мереж і мобільних мереж, а такі технології як LTE і 5G кинуть виклик індустрії супутникового широкосмугового зв'язку, забезпечуючи надання послуг фіксованого бездротового доступу (FWA ) фізичним особам, - додала Лінн.

[color=gray]«В даний час проблемою послуг широкосмугового доступу на базі LEO є вартість терміналів, яка відносно висока в порівнянні з терміналами існуючих супутникових або наземних платформ ... Поява гнучких пакетів і цін може зробити послуги доступними для користувачів як на розвинених, так і на ринках, що розвиваються»[/color], - підвела підсумки Лінн.

Борис Скуратівський

30 квітня, 2021.



RATVODДата: Неділя, 18.07.2021, 10:40 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Thales Alenia Space і Hellassat

протестували 5G через супутник




В даний час йдуть суперечки про затребуваність сервісу Starlink від компанії
SpaceX Ілона Маска, запускаються супутники їх прямого конкурента OneWeb,
а в Росії готуються витратити кілька мільярдів на власну систему "Сфера".


На тлі всіх цих подій незаслужено в тіні залишився факт успішних спільних випробувань компанії Thales Alenia Space і супутникового оператора Hellassat. Можливо, саме в цьому напрямку краще розвивати швидкісний інтернет. Якщо, звичайно, не брати до уваги "хотілки" любителів комп'ютерних ігор, яким важливо швидкість відгуку.

За інформацією видання telesatellite.com, технологія передачі сигналу 5G через супутник успішно була протестована в Греції.

Мета випробувань для HellasSat як оператора була забезпечення сигналом швидкісного інтернету в стандарті 5G частини грецьких територій. З цією метою полягало з'єднання між базовою мережею 5GCN і базовою станцією gNB через супутник HellasSat-3, який знаходиться в позиції 39 градусів східної довготи. В ході тестування даний телекомунікаційний космічний апарат став невід'ємною частиною мережі 5G. Він отримував сигнал з землі і ретранслював його в райони Греції, які найменше охоплені сучасними традиційними мережами зв'язку (кабельними, оптоволоконними і т.п.).

За якістю роботи сервісу 5G через супутник докладної інформації не надано. В цілому ж підсумки тестів розцінюються як успішні. Тому на даний спосіб доставки швидкісного інтернет-сигналу виразно слід звернути увагу.

17.07.2021.



RATVODДата: Вівторок, 25.01.2022, 20:28 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Китай запустить у космос 1000 супутників

для конкуренції із проектом
Ілона Маска



China Satellite Industry

Перша група супутників уже прибула на стартовий майданчик.


Китай активізував свої плани, пов'язані із запуском на низьку навколоземну орбіту супутникових угруповань, які роздаватимуть послуги доступу до 5G-інтернету на швидкості до 500 Мбіт/сек.

Проект, розроблений стартапом, передбачає створення мережі, що складається з тисячі супутників протягом найближчих трьох місяців.

Перша група з шести недорогих високопродуктивних супутників вже зроблена, протестована та прибула на неназваний стартовий майданчик, – повідомило інформаційне видання South China Morning Post.

В інтерв'ю виданню представник комерційної компанії GalaxySpace, яка розташована в Пекіні та займається розробкою мікро-супутників, заявив про те, що компанія завершила процес виробництва та тестування шести низькоорбітальних супутників широкосмугового зв'язку і готова запустити їх на орбіту на початку 2022 року за допомогою ракети «Чанчжен- 2С». Компанія GalaxySpace планує використовувати ці супутники для створення тестової мережі супутникового інтернету під кодовою назвою «Сузір'я міні-павуків».

Мета проекту


Мета проекту полягає в тому, щоб створити альтернативу проекту Starlink від Ілона Маска, запропонувавши можливість доступу до високошвидкісного інтернету у віддалених районах. Як відомо, Starlink пообіцяла забезпечити доступ до високошвидкісного широкосмугового Інтернету по всьому світу, використовуючи для цього угруповання орбітальних супутників.

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю (MIIT) продовжує консолідацію промислових основ 5G, розвиваючи будівництво мереж 5G та сприяючи розробці додатків 5G.

У рамках розвитку 5G MIIT поставила за мету побудувати в 2021 році 654 тисячі базових станцій. Таким чином, було забезпечено покриття понад 98 відсотків міських районів повітового рівня та 80 відсотків міських районів міського рівня по всій країні.

Борис Скуратовський

24 січня, 2022.



RATVODДата: Неділя, 20.02.2022, 10:24 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Євросоюз створить систему супутникового інтернету

для конкуренції зі Starlink Ілона Маска




Поява платформи Starlink від компанії SpaceX та інших супутникових угруповань для роздачі інтернету
підштовхує країни Європейського Союзу до створення власних систем,
які б конкурували на ринку супутникового інтернету


У Європейській комісії представили план вартістю 6 мільярдів євро, спрямований на створення «космічної системи захищеного зв'язку», призначеної для надання послуг місцевим урядам, компаніям та іншим споживачам на всій території європейського континенту.

Мета проекту


Мета цього проекту полягає в тому, щоб країни ЄС змогли отримати на орбіті власну ультрасучасну супутникову систему роздачі інтернету, щоб стати в один ряд із американськими компаніями, а також Китаєм та Росією, які також створюють аналогічні мережі. Без таких супутників країни ЄС ризикують серйозно відстати у технологічному плані на тлі зростання на послуги надшвидкісного захищеного доступу до інтернету.

«У сучасному цифровому світі космічний зв'язок є стратегічним активом, який має критичну важливість для стабільності ЄС, – заявили в Комісії. – Це забезпечує нашу економічну міць, цифрове лідерство та технологічний суверенітет, конкурентоспроможність та суспільний прогрес».

Європейська безпека


Ще один фактор – національна безпека. Система супутникового доступу до інтернету нового покоління здатна запропонувати можливість підключення до високошвидкісної мережі будь-якої точки Європи – без необхідності розгортати наземні оптико-волоконні мережі. Вона також здатна запропонувати державам ЄС безпечний зв'язок без необхідності покладатися на технології, що перебувають під юрисдикцією інших урядів.

Отже, ця технологія може допомогти державам-членам ЄС захистити критично важливу інфраструктуру та підтримати зусилля щодо кризового менеджменту та оборони на всьому континенті. «Рішення, пов'язані з питаннями безпеки, повинні бути європейськими, щоб забезпечити гарантований необмежений доступ, уникаючи залежності від третіх країн і підвищуючи стійкість наших ланцюжків створення вартості», – додала комісія з питань, що часто ставляться.

Європейська комісія хоче діяти швидко, розвиваючи систему супутникового інтернету. «Ми спостерігаємо нестачу доступних частот та орбітальних слотів через різке збільшення числа мегасузір'їв супутників. Відсутність своєчасних рішень на рівні ЄС також поставить під загрозу конкурентоспроможність промисловості ЄС у сфері ключових технологій та на ключових ринках», – зазначили у комісії.



Терміни розгортання


Про розміри супутникової інтернет-платформи ЄС поки що нічого не повідомляється. Однак у комісії планують розпочати первинну розробку проекту та розгортання орбітального угруповання вже до наступного року. В інформаційному бюлетені ЄС також зазначається, що тестова експлуатація супутникової інтернет-системи має розпочатися наприкінці 2024 року, а її повноцінна робота – у середині 2027 року.

До 2027 року Європейський Союз планує інвестувати у проект 2.4 мільярди євро. Додаткове фінансування надходитиме від держав-членів ЄС, Європейського космічного агентства та приватних компаній. Тим часом платформа Starlink від компанії SpaceX вже надає послуги користувачам у різних європейських країнах, серед яких – Франція, Іспанія, Німеччина, Польща та Італія.

Борис Скуратовський

18 лютого 2022.

RATVODДата: Неділя, 20.02.2022, 10:36 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
В Індії за допомогою європейського оператора

створюють платформу
супутникового інтернету



Фото: SES

Jio та SES створюють спільне підприємство,
яке надаватиме послуги широкосмугового доступу в Індії.


Редакція Mediasat розповідає подробиці.

Компанії Jio Platforms Limited (JPL) та SES (Люксембург) створюють спільне підприємство Jio Space Technology Limited, яке надаватиме послуги доступу до широкосмугового інтернету на території Індії, використовуючи для цього супутникові технології.

Відповідно до умов підписаної угоди, компаніям JPL та SES у даному спільному підприємстві належатиме відповідно 51% та 49%.

Як це працює


Для організації мультигігабітного підключення компаній, магістральних каналів мобільних операторів і кінцевих користувачів по всій території Індії створюване спільне підприємство планує, зокрема, використовувати мультиорбітальні космічні мережі, які об'єднають у собі ємності геостаціонарних (GEO) супутників і супутникових угруповань, що знаходяться на середній навколоземній. MEO).

Спільне підприємство стане майданчиком для запуску в Індії послуг з надання супутникового зв'язку та передачі даних більшості клієнтів, за винятком деяких міжнародних компаній, що працюють у сфері авіаційних та морських перевезень, яких обслуговуватиме безпосередньо SES. Мережа, що створюється, матиме пропускну здатність до 100 Гбіт/с, яку їй забезпечить SES, і при цьому спиратиметься на ринкову позицію та охоплення компанії Jio.

В рамках реалізації свого інвестиційного плану компанія Jio Space Technology Limited і надалі розвиватиме інфраструктуру в Індії для надання послуг усередині країни. Компанія Jio також виступатиме в ролі основного клієнта спільного підприємства в рамках багаторічної угоди про покупку потужностей на суму близько 100 мільйонів доларів.

Спільне підприємство використовуватиме ємності геостаціонарного супутника SES SES-12, який обслуговує Індію, та MEO-угруповання SES «O3b mPOWER», які забезпечать підтримку наземних мереж Jio. Крім того, Jio запропонує спільному підприємству керовані послуги та послуги з експлуатації інфраструктури шлюзу.

«Ми продовжуватимемо розширювати свій бізнес у сфері оптико-волоконних ліній та FTTH, а також інвестувати у розвиток 5G. А нове спільне підприємство з SES дозволить нам ще більше прискорити зростання у сфері мультигігабітного широкосмугового зв'язку, заявив директор Jio Акаш Амбані. – Завдяки розширенню покриття та збільшенню пропускної спроможності, які забезпечить технологія супутникового зв'язку, компанія Jio зможе підключати до інтернету найвіддаленіші міста та села, підприємства, державні установи та споживачів, зробивши їх новою Цифровою Індією. Ми раді новим можливостям, що відкриваються, які дозволять нам об'єднати широке охоплення і потужну абонентську базу з досвідом та інноваційним лідерством компанії SES у сфері супутникових технологій».

«Це спільне підприємство з JPL є чудовим прикладом того, як компанія SES може допомагати розширити охоплення навіть найширших наземних мереж, щоб забезпечити високоякісний зв'язок та позитивно вплинути на життя сотень мільйонів людей. Ми з нетерпінням чекаємо на початок роботи нашого спільного підприємства, завдяки якому ми зможемо зіграти роль у розширенні цифрового охоплення Індії», – сказав генеральний директор SES Стів Коллар.

Борис Скуратовський

18 лютого 2022.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Новини Супутникового інтернету (Історія появи, етапи розвитку)
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024