FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 05:20

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: П`ятниця, 07.12.2018, 23:11 | Повідомлення # 1201
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Найважчий індійський телекомунікаційний супутник

відправився на орбіту




Оператор Arianspace за допомогою ракети Ariane 5
відправив на орбіту космічні апарати GSAT-11 і GEO-KOMPSAT-2A.


5 грудня відбувся останній запуск ракети з двома супутниками в цьому році, який може бути цікавий читачам нашого ресурсу.

Якщо запуск другого супутника являє локальний інтерес (це південнокорейський метеорологічний супутник), то на першому хотілося б зупинитися детальніше.

GSAT-11 - індійський супутник зв'язку нового покоління з високою пропускною здатністю. Його маса становить 5854 кг., Що зробило його найважчим супутником, який належить Індії.

GSAT-11 був виведений на геоперехідну орбіту, звідки вирушить до штатної точки 74 градусів східної довготи на геостаціонарній орбіті. З цієї позиції супутник буде надавати послуги зв'язку і телемовлення для Індії на термін до 18 років. В рамках державної програми, GSAT-11 допоможе забезпечити високошвидкісним інтернетом сільські райони.

Спочатку планувалося, що GSAT-11 буде запущений ще в травні. Однак за місяць до цього відмовив щойно запущений супутник GSAT-6A, тому GSAT-11 відкликали назад в Індію для додаткових перевірок.

На борту супутника встановлено 40 транспондерів Ku- і Ka-діапазону. Передбачається, що сигнал з них буде потужнішим, ніж у всіх наявних телекомунікаційних супутників Індії. Чи означає це, що буде можливий прийом GSAT-11 в Середній Азії і на частині регіонів Росії? За спостереженнями любителів супутникового телебачення сигнал з індійських супутників, які перебували свого часу в позиції 74 градусів східної довготи, можна було приймати в деяких регіонах РФ навіть на антену 0,9 м. І більше.

В описі характеристик супутника значиться, що він буде працювати тільки на Індію і прилеглі острови, а й карти покриття старих супутників теж вказували що трансляція йшла тільки на свою територію, хоча по факту сигнал поширювався куди ширше. Таким чином, про можливість прийому найпотужнішого і важкого індійського телекомунікаційного КА ми дізнаємося за фактом початку його штатної роботи на орбіті.

На закінчення пропонуємо подивитися відео запуску ракети Ariane 5 c космодрому Куру:



05.12.2018

RATVODДата: Середа, 12.12.2018, 18:08 | Повідомлення # 1202
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
НАБУ опублікувало схему

розтрати коштів
"Укркосмосу"



Фото: Михайло Гріншпон, затриманий у справі про розкрадання (nkau.gov.ua)

Суд відправив під домашній арешт радника екс-директора "Укркосмосу"


Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) опублікувало схему розтрати і легалізації коштів, призначених для будівництва ракети-носія, яка повинна була вивести на космічну орбіту перший український супутник "Либідь". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАБУ.

У НАБУ повідомили, що майже третина коштів, виділених на будівництво ракети-носія, організатори корупційної схеми вивели за кордон і легалізували. Близько 8 млн доларів витратили на придбання нерухомості в США і перевели в готівку.



Нагадаємо, детективи НАБУ 4 грудня повідомили про підозру двом особам, імовірно причетним до нанесення 8,2 доларів збитків Державному підприємству "Укркосмос". 6 грудня, суд відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього позаштатного радника генерального директора Державного космічного агентства України Михайла Гріншпона, якого підозрюють в нанесенні 8,24 млн доларів збитків державному підприємству "Укркосмос".

Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5. 191 ( "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (" Легалізація (відмивання) грошових коштів або іншого майна, придбаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що в травні 2010 року "Укркосмос" і канадська компанія MDA підписали контракт зі створення першого українського телекомунікаційного супутника "Либідь". Як відомо, фінансувала проект канадське експортне агентство EDC, яка видало Україні кредит у розмірі 292 млн доларів під гарантії українського уряду. При цьому Сейшельська компанія-посередник Briklin Limited втратила 8 мільйонів доларів США, які Сейшельська компанія повинна була передати "Південмашу". У зв'язку з цим супутник так і не був запущений.

07.12.2018

RATVODДата: Середа, 12.12.2018, 18:41 | Повідомлення # 1203
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Azerspace-2 готується до комерційної експлуатації



Телекомунікаційний супутник Азербайджану Azerspace-2 досягне своєї цільової орбіти
- 45 градусів східної довготи в січні 2019 року, сказали Trend в ВАТ "Азеркосмос".


Як сказали в ВАТ, в даний час супутник знаходиться на трансферній орбіті і з кожним днем ​​наближається до тестової орбіти.

"За попередніми даними, Azerspace-2 досягне тестової орбіти до середини грудня, після чого почнуться тести супутникової платформи. По завершенні тестів, в січні 2019 року супутник буде розміщений на своїй остаточній орбіті - 45 градусів східної довготи. Після цього управління буде передано" Азеркосмос ". Супутник буде повністю готовий до комерційної експлуатації в січні-лютому 2019 року", - сказали в ВАТ.

Новий супутник, як сказали в ВАТ, стане резервним для першого супутника Azerspace-1 і дозволить "Азеркосмос" розширити географію охоплення і спектр послуг, що надаються. Крім того, наявність другого супутника дозволить приймати участь у великих міжнародних тендерах, що не було можливим до цього.

Запуск Azerspace-2 був здійснений із стартового комплексу ELA-3 Гвіанського космічного центру 26 вересня 2018 року ракетоносієм Ariane 5 французької компанії Arianespace. Супутник призначений для надання ряду телекомунікаційних послуг. У зону його обслуговування входять країни Європи, Центральної і Південної Азії, Близького Сходу і Африки.

Головний центр управління супутником розташований на 37-му кілометрі траси Баку-Шамах, а резервний - на території Нахчиванської Автономної Республіки (село Нехеджір Джульфінского району НАР).

Перший супутник зв'язку Azerspace-1 був запущений на геостаціонарну орбіту 46 градусів східної довготи восьмого лютого 2013 року. Запуск супутника був здійснений з космодрому Куру компанією Arianespace.

Автор: Гусейн Велієв

10 грудня 2018


RATVODДата: Четвер, 17.01.2019, 10:40 | Повідомлення # 1204
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Російський «Союз» запустить

супутники
OneWeb в наступному місяці




Росія долучиться до проекту OneWeb, запустивши перші супутники зв'язку вже 19 лютого.


Про це інформує прес-служба «Роскосмосу», передають «Ведомости».

Запуск перших і всіх наступних супутників OneWeb відбуватиметься за допомогою ракет «Союз» з космодромів Байконур, Східний і Куру.

Як стало відомо раніше, ФСБ висловила свою недовіру до проекту. У минулому році представник служби Володимир Садовніков висловив побоювання щодо того, що супутникова система може «носити розвідувальний характер» і представляти загрозу федеральним інтересам.

Однак в «Роскосмосі» заявили, що програма буде реалізована, за участю Росії або без. А відмовляючись від проекту, РФ втрачає можливість на нього впливати і технічно контролювати.

Лада Васюкова

15 січня, 2018.



RATVODДата: Неділя, 20.01.2019, 08:56 | Повідомлення # 1205
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуск супутників OneWeb відбудеться 19 лютого



Засновник компанії OneWeb Грег Уайлер підтвердив запуск супутників
для забезпечення високошвидкісного інтернету на Землі.


Про те, що це відбудеться 19 лютого, він написав в своєму Twitter.

Уайлер зазначив, що запуск широкосмугових супутників фабричного виробництва анонсує нові можливості для дослідження космосу. Крім того, забезпечення інтернетом усіх куточків планети стане усвідомленим кроком на шляху до усунення інформаційного розриву, що існує між віддаленими регіонами і більш розвиненими країнами.

Росія також долучиться до проекту, запустивши 19 лютого супутники за допомогою ракет «Союз». Згідно з контрактом, підписаним у 2015 році, до кінця поточного року РФ запустить 21 супутник.

Нагадаємо, OneWeb планує відправити в космос 900 супутників з метою зібрати найпотужнішу угруповання для забезпечення широкосмугового доступу до інтернету в усьому світі.

Лада Васюкова

18 січня, 2018.



RATVODДата: Неділя, 20.01.2019, 11:33 | Повідомлення # 1206
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Російські вчені побоюються

засмічення орбіти для
супутників зв'язку






Фахівці Наукового інституту машинобудування виявили
велику кількість сміття на геостаціонарній орбіті.


За прогнозами вчених, космічні відходи в такому масштабі можуть нашкодити телекомунікаційним супутникам і іншим космічним апаратам, техніці, передають Вести.ru.

Геостаціонарна орбіта перебуває над екватором Землі на висоті майже 36 тис. кілометрів і використовується для розміщення штучних супутників.
Згідно з повідомленням експертів, на сьогоднішній день близько 70% всіх її об'єктів становить космічне сміття.

У повідомленні також йдеться, що накопичене сміття може привести до проблем в роботі супутників мовлення і ретрансляції, що знаходяться на геостаціонарній орбіті.

Варто зазначити, що фахівці з Університету імені Баумана вже розглянули можливі вирішення ситуації. Вчені пропонують запустити супутник, який очистить орбіту, перекинувши все сміття в зону поховання.

Лада Васюкова

19 січня, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 25.01.2019, 22:06 | Повідомлення # 1207
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Конкурентна орбіта: Arianespace знижує вартість

запуску ракети
Ariane для конкуренції з SpaceX




У європейській компанії Arianespace знижують розцінки на запуск супутників на борту ракети Ariane 5
- таким чином в компанії планують конкурувати в боротьбі за клієнтів з американською компанією SpaceX
в очікуванні появи в наступному році більш бюджетної ракети Ariane 6.


Про це пише Reuters з посиланням на слова топ-менеджер компанії.

«У Arianespace мають намір знизити вартість запусків за допомогою ракети Ariane 6 на 40% в порівнянні з Ariane 5 - це стане можливим завдяки зміні конструкції ракети і збільшення обсягів виробництва, що дозволить компанії вирівняти свою цінову політику з ціновою політикою компанії SpaceX Ілона Маска», - говорить керуючий директор Arianespace і глава відділу продажів на ринках Азіатсько-тихоокеанського регіону Вівіан Кенет.

За його словами, в даний час компанія пропонує своїм клієнтам - таким, зокрема, як телекомунікаційні компанії - можливість запуску супутників ракетою Ariane 5 за цінами, аналогічним вартості запусків за допомогою ракети Ariane 6 в майбутньому.

«Ми доклали чимало зусиль, виробляючи цінову політику. Результати дуже вражають», - заявив Кенет, відмовившись говорити про рентабельність проекту.

В даний час компанія Arianespace бореться за два важливих контракти в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, які повинні бути укладені в поточному році, а також очікує оголошення тендерів ще на три контракти, - зазначив він.

У 2018 році компанія Arianespace, мажоритарним акціонером якої є спільне підприємство Airbus і Safran, провела 11 запусків за допомогою ракет Ariane 5, Vega і Союз. Спочатку компанія планувала провести на три запуски більше.

Компанія, місія якої полягає в гарантуванні незалежного доступу в космос європейським замовникам - серед яких комерційні та урядові організації, озвучила в цьому місяці свої плани на проведення в 2019 році 12 запусків, чотири з яких намічені на перший квартал.

Згідно з оцінками лобістської групи Асоціація супутникової промисловості, вартість ринку супутникових послуг становить 5.5 мільярда доларів на рік. Компанія SpaceX подарувала індустрії технологію ракет багаторазового використання, що допомогло знизити вартість космічних запусків.

У ще одній американській компанії - United Launch Alliance, яка є спільним підприємством компаній Boeing і Lockheed Martin, заявили минулого тижня про наміри провести в найближчі місяці остаточний розгляд проекту нової флагманської ракети Vulcan, яка також повинна буде допомогти компанії знизити ціни для посилення позицій в конкурентній боротьбі з SpaceX.

У компанії Blue Origin засновника Amazon.com Джефа Безоса недавно заявили про те, що планують здійснити запуск ракети New Glenn в 2021 роц, яка знаходиться в даний час в процесі розробки, - тобто, одночасно з появою ракети Vulcan.

У компанії SpaceX, яку оцінюють на ринку в 30.5 мільярда доларів, заявили в поточному місяці про наміри звільнити приблизно 10% своїх співробітників (яких сьогодні більше 6 000), що має допомогти збільшити «компактність» компанії для вирішення «неймовірно складних завдань» по розробці міжпланетних космічних апаратів і глобального космічного Інтернету.

Мажоритарний акціонер Arianespace - компанія ArianeGroup - заявила про підписання з Європейським космічним агентством контракту, що передбачає вивчення можливості проведення до 2025 року місячної місії з метою видобутку реголіту - руди, з якої можна отримувати воду і кисень.

За словами Кенет, якщо даний проект буде реалізований, запуск планується провести з космодрому у Французькій Гвіані за допомогою ракети Ariane 6.

Борис Скуратівський

25 січня, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 29.01.2019, 16:34 | Повідомлення # 1208
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Екс-міністр зв'язку Росії пропонує бізнесменам

інвестувати в
OneWeb




Колишній міністр зв'язку Росії Микола Нікіфоров пропонує бізнесменам
придбати частку в компанії супутникового оператора OneWeb
.


Він уже почав збирати пул інвесторів, повідомляє РБК.

Згідно з даними, пропозиція про інвестування отримав власник АФК «Система», співвласники USM, НОВАТЕК і Альфа-банку, а також один з великих акціонерів компанії «Норнікель». Ймовірно, мова йде про покупку 12,5% капіталу OneWeb.

Як зазначає РБК, Никифоров почав втілення ідеї, збираючи інвесторів, ще восени минулого року і планував закрити операцію до початку 2019.

Нагадаємо, проект OneWeb планує запустити в космос групу з 900 супутників для забезпечення високошвидкісного інтернету по всій планеті. Росія підписала контракт на участь в програмі в 2015 році.

Раніше повідомлялося про те, що в Росії заборонили ввезення супутникових телефонів, щоб перешкодити роботі OneWeb.

Лада Васюкова

29 січня, 2018.



RATVODДата: Четвер, 31.01.2019, 09:52 | Повідомлення # 1209
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
НАБУ: Екс-голова Укркосмосу

- підозрюваний в зриві запуску Либіді



Супутник Либідь (фото - iss-reshetnev.ru)

Колишній керівник Укркосмоса став третім підозрюваним в кримінальному провадженні


Колишньому керівнику ДП Укркосмос повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Відзначається, що екс-керівник Укркосмосу - третій підозрюваний у кримінальному провадженні. Двом іншим - колишньому позаштатному раднику гендиректора Національного космічного агентства і посереднику - про підозру повідомлено в грудні 2018 го.

Відзначається, що слідство встановило, що протягом 2011-2017 років підозрювані організували схему, в результаті якої вивели за кордон і легалізували $ 8,245 млн, призначених для будівництва ракети-носія на потужностях ДП "ВО Південмаш" і виділених по кредиту Канадського експортного агентства під гарантії уряду України в розмірі $ 292,4 млн.

Для цього колишній генеральний директор ДП «Укркосмос» за вказівкою свого позаштатного радника підписав і передав представникам генерального підрядника проекту зі створення Національної супутникової системи зв'язку України - канадської корпорації Macdonald, Dettwiler And Associates Corp - документи з вимогою перерахувати кошти на рахунок компанії, підконтрольній позаштатному раднику цього ДП. В результаті, $ 8,245 млн отриманих компанією позаштатного радника, зареєстрованої на Кіпрі, були використані в його власних інтересах.

У НАБУ відзначили, що в результаті цього був зірваний запуск першого українського телекомунікаційного супутника "Либідь", як однієї зі складових побудови Національної супутникової системи зв'язку. Кабмін продовжує обслуговувати отриманий держпідприємством кредит, за яким Канадському експортному агентству вже сплачено близько 6 млрд грн.

30 січня, 2018.

RATVODДата: Четвер, 31.01.2019, 10:54 | Повідомлення # 1210
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Полетить - не полетить: Мікротріщина

ставить під загрозу запуск супутників
OneWeb




Несправність була виявлена ​​в розгінному блоці «Фрегат» ракети-носія «Союз-СТ»,
за допомогою якої в космос повинні були вивести супутники OneWeb.


У зв'язку з цим запуск можуть перенести на березень, повідомляє ТАСС.

Згідно з даними, відкласти запуск супутників, ймовірно, доведеться через мікротріщини, які виявлені в трубопроводі «Фрегата». Імовірно, пошкодження виникло під час транспортування блоку на космодром.

Нагадаємо, раніше засновник компанії OneWeb Грег Уайлер повідомив дату запуску супутників для забезпечення високошвидкісного інтернету - 19 лютого. Відправка апаратів в космос має відбутися з космодрому у Французькій Гвіані за допомогою російської ракети «Союз».

Лада Васюкова

[i30 січня, 2018.[/i]



RATVODДата: Понеділок, 04.02.2019, 23:35 | Повідомлення # 1211
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Інтернет для Арктики: Держкомісія виділить частоти

системи супутників
«Експрес-РВ»




Державна комісія з радіочастот при Міністерстві зв'язку і масових комунікацій Російської Федерації
схвалила проект «Експрес-РВ», що передбачає створення групи супутників
для забезпечення доступу в інтернет жителям Арктики.


Незважаючи на претензії з боку «Роскосмосу», підприємство «Космічна зв'язок» отримало частоти для реалізації системи. Про це пише CNews.

Повідомляється, що систему утворюють чотири супутники і наземна частина, які зможуть забезпечити доступ в інтернет по всій території Росії, в Арктиці і на транспортних засобах вздовж Північного морського шляху.

«Очікується, що «Експрес-РВ» забезпечить зв'язком 2,3 млн жителів Росії, які перебувають за Полярним колом, і 2 млн іноземних жителів. Також в межах досяжності системи виявиться 6 млн власників транспортних засобів. А з урахуванням пасажирів транспортних засобів, які перетинають Північний морський шлях - літаків, кораблів, автомобілів - число користувачів системи може вирости до 160 млн. Крім того, для урядового зв'язку запуск системи забезпечить розширення зони покриття на 30%», йдеться в повідомленні.

Проти виділення частот для «Експрес-РВ» виступала корпорація «Роскосмос», стверджуючи, що реалізація проекту може завадити роботі супутникових систем «Луч» і «Гонець». Однак, протест компанії не був прийнятий, оскільки заперечень з інших сторін не було.

Нагадаємо, в 2017 році OneWeb спільно з Роскосмосом запросили у Держкомісії виділення декількох частот. На даний момент Міністерство цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій розглядає прохання, проте турбується про можливу шкоду для російських операторів.

Лада Васюкова

04 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 05.02.2019, 21:07 | Повідомлення # 1212
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
І все-таки полетить: На космодромі Куру

полагодили «Фрегат»




На космодромі Куру проведені ремонтні роботи
по усуненню мікротріщини на розгінному блоці «Фрегат».


На даний момент здійснюється контроль якості зварного шва. Про це пише РІА Новини.

«Вчора негерметичний шов на магістралі подачі гелію був заварений за допомогою зварювального обладнання. Сьогодні очікуються результати перевірки якості шва. У разі позитивного результату сьогодні ж буде проведена робота по заправці «Фрегата» гелієм і перевірці герметичності завареного шва», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Mediasat повідомляв про загрозу зриву запуску супутників OneWeb. Причиною стала мікротріщина, що утворилася в розгінному блоці «Фрегат».

У зв'язку з роботами з усунення пошкодження відправка на орбіту була перенесена на 27 лютого, замість спочатку запланованої дати - 19 лютого.

Лада Васюкова

05 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 06.02.2019, 18:42 | Повідомлення # 1213
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
РАКЕТА ARIANE 5 ВИВЕЛА НА ОРБІТУ ДВА СУПУТНИКА


РН Ariane 5 з супутниками SGS-1/HS-4 і GSAT-31 на борту

6 лютого за космодрому Куру відбувся перший в цьому році запуск пускового провайдера Arianespace:
ракета-носій Ariane 5 вивела на орбіту геостаціонарні супутники Satellite 1 Hellas Sat 4 (SGS-1/HS-4) і GSAT-31.


SGS-1/HS-4 (39 ° східної довготи) - спільний супутник саудівського центру науки і технологій ім. короля Абдель Азіза і грецького супутникового оператора Hellas Sat. Космічний апарат призначений для роздачі Інтернету, телесигналу і телефонного зв'язку на Близькому Сході, в Південній Африці і Європі. Його також будуть використовувати грецькі оператори безпосереднього супутникового телемовлення, йдеться в повідомленні Arianespace.

Супутник GSAT-31 (48 ° східної довготи) - був розроблений Індійською організацією космічних досліджень. Він замінить космічний апарат Insat 4CR, термін експлуатації якого добігає кінця.

06.02.2019



RATVODДата: Середа, 06.02.2019, 20:39 | Повідомлення # 1214
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник Azerspace-2 введений

в комерційну експлуатацію




Супутник зв'язку, запущений оператором ВАТ «Азеркосмос»,
почав приносити компанії перші доходи.


За прогнозами, за перший рік роботи апарат повинен принести прибуток в більш ніж 16 мільйонів доларів, повідомляє офіційний сайт «Азеркосмосу».

Повідомляється, що Azerspace-2 знаходиться на геостаціонарній орбіті 45 градусів східної довготи і покриває супутниковим сигналом Європу, Центральну і Південно-Західну Азію, Близький Схід і Тропічну Африку. Його метою є забезпечення країн, розташованих на даних територіях, якісними телекомунікаційними послугами.

Azerspace-2 був запущений в космос 26 вересня 2018 року як резервний для першого супутника «Азеркосмосу» - Azerspace-1.

Лада Васюкова

06 лютого, 2019.



RATVODДата: Четвер, 07.02.2019, 13:18 | Повідомлення # 1215
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Arianespace вивела на орбіту

два супутники зв'язку




Компанія Arianespace успішно вивела на орбіту два супутники зв'язку: саудівський геостаціонарній супутник
спільного використання Satellite 1/Hellas Sat 4, яким будуть спільно управляти оператори KACST і Hellas Sat,
а також супутник GSAT-31, що належить Індійській організації космічних досліджень (ISRO).


Перший в цьому році запуск, проведений силами компанії Arianespace, був здійснений у вівторок, 5 лютого, о 18:01 (за місцевим часом) з Космічного центру Гвіани - європейського космопорту, розташованого на території Французької Гвіани (Південна Америка).

Даний запуск став вже 103-їй місією, проведеною за допомогою ракети Ariane 5, а загальна кількість супутників, запущених в космос компанією Arianespace, досягло позначки в 374.

Після повідомлення про перший в цьому році успішний запуск генеральний директор Arianespace Стефна Ісраель заявив: «Цього року ми відзначаємо 40-річчя з моменту запуску першої європейської ракети Ariane успішним запуском ракети Ariane 5. Цим символічним польотом компанія Arianespace підкреслює надійність ракети підвищеної вантажопідйомності, а також демонструє черговий етап в історії запусків геостаціонарних супутників зв'язку. Виконавши місію на замовлення наших давніх клієнтів, що представляють три континенти - Arabsat, KACST, Hellas Sat і ISRO - ми в черговий раз підкреслили переваги співпраці з Arianespace в області запуску космічних апаратів для замовників з усього світу - як для інституційних, так і комерційних».

Підтримка роботи телекомунікацій на трьох континентах


Супутник Saudi Geostationary Satellite 1/Hellas Sat 4 (друга назва - HS-4/SGS-1) складається з двох робочих модулів, зона покриття даного супутника охоплює Європу, Близький Схід і Південну Африку.

Також Saudi Geostationary Satellite 1 забезпечить надання розширених послуг зв'язку саудівському Місту науки і технологій імені короля Абдулазіза (KACST), а крім того - можливість організації захищених каналів зв'язку між країнами, що входять до Ради співробітництва арабських держав Перської затоки.

Супутник Hellas Sat 4 забезпечить надання розширених послуг зв'язку в регіоні для дочірнього підрозділу Arabsat - греко-кіпрського супутникового оператора Hellas Sat.

Слідом за запуском супутника GSAT-11 для ISRO під час останньої в 2018 році місії з використанням ракети Ariane 5 компанія Arianespace першим запуском аналогічної ракети в 2019 році вивела на орбіту супутник GSAT-31.

Запуск GSAT-31 став черговим етапом реалізації плану ISRO з розвитку космічної інфраструктури з метою подолання цифрового розриву в Індії. Наступним геостаціонарним супутником ISRO, який виведе на орбіту Arianespace, стане супутник GSAT-30.

В результаті першої в цьому році місії з використанням ракети Ariane 5 на геостаціонарну перехідну орбіту було виведено два супутника. У 2018 році компанія Arianespace ще більше зміцнила своє лідерство на ринку запусків геостаціонарних супутників зв'язку і зміцнила свій бізнес-потенціал, підписавши контракти на запуск ще восьми супутників. Таким чином, загальна кількість геостаціонарних телекомунікаційних супутників в списку замовлень на запуск збільшилася до 26. На 2019 рік заплановано п'ять «парних» запусків супутників за допомогою ракети Ariane 5, в результаті яких на орбіту буде виведено 10 геостаціонарних апаратів.

Борис Скуратівський

07 лютого, 2019.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024