FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 06:20

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p)
RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 00:36 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини Ultra High Definition TV

телебачення надвисокої чіткості

з дозволом 3840x2160




slavasamДата: Середа, 09.04.2014, 19:04 | Повідомлення # 31
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
MadScreenBOX - перший канал у світі 4K




Компанія SPI International є у виставці MIPTV 2014 року, який відбудеться в дні з 7 по 10.4.2014, перший канал Ultra HD з роздільною здатністю 4K. Нова станція MADSCREENBOX є першим каналом у своєму роді в світі.

MADSCREENBOX буде інтерактивний канал, який дозволить глядачам грати в ігри в режимі реального часу з допомогою своїх смартфонів і таблетками. Крім ігор, MADSCREENBOX транслюватися також різні документальні фільми та музичні виступи.

Канал MadScreenBOX будуть доступні для мільйонів людей по всьому світу. Проект був підготовлений на ОС Android і iOS. Станція буде транслювати в різних форматах - поруч з 4K також в HD і SD дозвіл і транслювалася в супутникових і IPTV платформ і Smart ТБ по всьому світу.

Гравці будуть мати можливість побачити свій аватар на екрані телевізора і спілкуватися з гостя в режимі реального часу.

"MADSCREENBOX це революційний продукт, створює міст між технології, які з'єднують телевізори, комп'ютери, мобільні пристрої і працюють мільйони людей по всьому світу, щоб взаємодіяти і користуватися гри в одному глобальні тематичні платформи", - заявив в Минулому році Farhi, генеральний директор SPI International.
джерело
RATVODДата: Субота, 28.06.2014, 11:22 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Британці показали «360-градусне телебачення»



Британська корпорація BBC зняла новинний бюлетень з оглядом в 360 °, який можна переглядати за допомогою пристрою доповненої реальності Oculus Rift.


Даний експеримент є частиною проведених BBC тестів нових типів технологій телемовлення. Торік корпорація відмовилася від мовлення у форматі 3D і в даний час працює над впровадженням 4К-мовлення.

Інформаційний бюлетень за участю Фіони Брюс був записаний за допомогою спеціальних камер, які створили відеоперспективу, що дозволяє власникам шоломів-масок Oculus Rift обертати головою, переглядаючи відеоматеріал. Це означає, що глядач може побачити всі куточки студії BBC News і продакшн-галереї.

Володарі шоломів-масок Oculus Rift, охочі подивитися матеріал, можуть завантажити його за посиланнями (для PC і Mac), розміщеним під новиною.

В даний час компанія Sky також знімає документальний фільм - «Підкорення небес» з Девідом Аттенборо - в проекції 360 °, призначений для володарів шоломів-масок Oculus Rift. Тільки уявіть собі можливість відчути себе так, немов ви знаходитеся в центрі джунглів, слухаючи розповідь Девіда Аттенборо про те, що знаходиться навколо вас! Просто чудова віртуальна подорож!

Втім, дана спроба BBC - всього лише експеримент, тому поки не варто зриватися з місця, щоб поміняти звичний телевізор на шолом-маску
Oculus Rift.

Завантажити матеріал:

- Завантажити для користувачів Mac
- Завантажити для користувачів PC


2014-06-27
17:03

Мediasat


RATVODДата: Неділя, 29.06.2014, 11:02 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ultra HD оновили



Асоціація виробників користувальницької електроніки (Consumer Electronics Association, CEA) оголосила про оновлення ключових характеристик обладнання стандарту 4K/Ultra HD, призначених для домашнього використання (телевізорів, проекторів і моніторів). CEA є стандартизує і організацією торгівлі і, зокрема, організатором міжнародної виставки електроніки CES.

Нові рекомендовані параметри Ultra HD, запропоновані CEA, базуються на характеристиках, даних CEA першому поколінню стандарту в жовтні 2012 року. Вони набудуть чинності у вересні 2014 року. Головні зміни стосуються збільшення якості зображення, а також сполучуваності пристроїв між собою.

Гарі Шапіро (Gary Shapiro), президент і генеральний директор CEA, заявив з цього приводу: «UltraHD TV представляє собою новою революційну хвилю серед домашніх екранних технологій, пропонуючи користувачам безпрецедентні враження від перегляду і новий рівень якості зображення. Зроблені поновлення дозволять глядачам отримати ще більше від нового стандарту, а також внесуть більше ясності на ринку ».

Згідно з оновленими і рекомендованим параметрам, монітор або проектор можуть маркуватися як Ultra HD в тому випадку, якщо мають дозвіл як мінімум 8 млн пікселів: 3840 по горизонталі і 2160 по вертикалі, а співвідношення довжин сторін 16:9 або більше.

Такий пристрій має бути здатне приймати HD сигнал і відображати його в Ultra HD, мати один і більше HDMI входів, що підтримують відображення контенту щонайменше з дозволом 3840х2160 на 24, 30 і 60 кадрів в секунду. Як мінімум один з HDMI входів повинен підтримувати HDCP 2.2 або еквівалентну систему захисту контента. Мінімальна передбачена глибина кольору - 8 біт.

CEA також працює з усіма членами асоціації над створенням логотипу UHD, який добровільно могли б використовувати всі виробники техніки для упаковки продуктів, маркетингових матеріалів та реклами.

26.06.2014,
23:14




RATVODДата: Понеділок, 07.07.2014, 21:19 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Індія дає добро Ultra HD мовленню



Індійська платформа платного супутникового телебачення Videocon d2h планує почати пропонувати
своїм абонентам можливість дивитися ТБ-програми у форматі
4K/Ultra HD.


У компанії говорять, що першими виходять на ринок Індії з подібною пропозицією, обігнавши в цьому секторі TataSky, Dish TV та інші DTH-платформи. Абонентська база Videocon d2h налічує приблизно 11 мільйонів передплатників, і експерти ринку очікують, що в поточному році компанія вийде на IPO.

В даний час Videocon d2h пропонує своїм передплатникам 22 HD-каналу, і в самий найближчий час обіцяє появу в своїй пропозиції каналів у форматі Ultra HD, не даючи, втім, конкретних деталей.

«Програми у форматі 4K/Ultra HD з'являться в комерційній пропозиції нашої DTH-платформи вже дуже скоро. Перегляд телепрограм у реальному часі з використанням технології 4K на платформі Videocon d2h є першим кроком на шляху до вступу DTH-галузі Індії в нову епоху », - заявив представник компанії на прес-івент, що пройшов у місті Мумбай.

«Формат 4K/Ultra HD є самим останнім нововведенням серед технологій світу відео. Сьогодні ми провели успішну презентацію роботи даної технології, продемонструвавши наші можливості », - повідомив директор Videocon d2h Сурабхі Дхут.

Генеральний директор Videocon d2h Аніл Кхер в свою чергу розповів наступне: «Компанія Videocon d2h неодноразово була першопрохідцем у плані впровадження тих чи інших нових технологій у DTH-секторі, і тепер ми знову попереду всіх - цього разу, з впровадженням формату 4К/Ultra HD . Представлене сьогодні мовлення у форматі 4К спричинить революційні зміни у сфері телебачення і відео Індії. Воно принесе на екрани глядачів зображення такої чіткості, з такою кількістю дрібних деталей і відображуваних нюансів, що різницю буде просто неможливо не помітити ».

Проте компанії Videocon слід поквапитися з запуском проекту, щоб не програти гонку за першість на індійському ринку. Оскільки її конкурент, компанія TataSky, вже розмістила в Technicolor замовлення на поставку великої кількості 4К-сет-топ-боксів, які повинні прибути до Індії на початку 2015 року.

2014-07-07
11:55

Мediasat


RATVODДата: Середа, 16.07.2014, 14:08 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Tata Sky включить Ultra HD



Індійський DTH-оператор Tata Sky заявив про те, що в першому кварталі наступного року почне транслювати телеканали у форматі 4K/Ultra HD.


За повідомленням прес-служби оператора, презентація мовлення в 4К з платформи пройшла під час трансляції першого чвертьфінального матчу Чемпіонату світу з футболу між збірними Німеччини та Франції. Трансляція матчу проводилася на каналі Sony Six HD у співпраці з компанією Multi Screen Media Private.



«Ми плануємо почати трансляцію 4К-контенту на комерційній основі в першому кварталі наступного року. Зараз ми активно працюємо над реалізацією даного проекту », - заявив комерційний директор Tata Sky Вікрам Мехра.

При цьому він відмовився розкривати подробиці, пов'язані з інвестиціями оператора в даний проект.

«Ми вкладаємо гроші в технологію майбутнього. Ми намагаємося допомогти індійським глядачам зробити якісний стрибок в області споживання ТВ-контенту », - заявив Мехра.

DTH-платформа Tata Sky, що є спільним підприємством групи Tata і медіагіганта Зірка, уклала в травні поточного року угоду з французькою компанією Technicolor про поставку 4К сет-топ-боксів.

Відповідаючи на питання про життєздатність технології 4К, Мехра заявив: «Під час минулого чемпіонату світу ФІФА, що проходив в 2010 році, компанія Tata Sky стала першим DTH-оператором, що надали індійським глядачам можливість дивитися HD-відео. І тоді люди також міркували про те, чи зможе новий стандарт стати успішним. Сьогодні глядач масово купує HD-приставки ».

За словами Мехра, абонентська база Tata Sky становить 13,5 мільйона передплатників, що живуть по всій країні. Він додав, що половина з них проживає в 2-3 великих містах, в цілому ж вони проживають в 36 000 населених пунктах Індії.

Нагадаємо, індійська платформа платного супутникового телебачення Videocon D2H також планує почати пропонувати своїм абонентам можливість дивитися ТБ-програми у форматі 4K/Ultra HD.

2014-07-11

Мediasat


RATVODДата: Четвер, 17.07.2014, 11:46 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Як EBU забезпечив -трансляції з

Чемпіонату світу з футболу




Минулого тижня Європейський мовний союз (EBU) порадував глядачів Чемпіонату світу з футболу 4К-дозволом. Використовуючи супутниковий модулятор NovelSat, EBU провела пряму трансляцію в дозволі Ultra-HD трьох матчів Чемпіонату світу з футболу, який проходив у Бразилії, включаючи фінальну гру між збірними Німеччини і Аргентини.

За словами директора мереж EBU Грема Воррена, трансляція такого популярного в глядацькомусередовищі заходу, як Фінал Чемпіонату світу з футболу, в дозволі 4К стала цікавим завданням для EBU: «Рішення, надане нам компанією NovelSat, довело свою надійність, як це неодноразово траплялося в минулому , коли ми транслювали через супутник настільки масштабні заходи ».

«Так приємно усвідомлювати, що наша технологія NovelSat NS3 були використана для HD-трансляції заходу, який привернув настільки величезну увагу глядачів з усього світу», - говорить генеральний директор NovelSat Іцик Вулкан. - «А можливість взяти участь в організації проведення першої в світі супутникової 4К-трансляції з Чемпіонату світу з футболу, по суті, рівнозначна попаданню в історію. Ми з усією визначеністю очікуємо, що рішення NovelSat по супутниковій трансляції зможуть зіграти важливу роль у становленні 4К, як світового стандарту телемовлення ».

Використовуючи модулятори NovelSat NS100, Європейський союз мовників успішно провів роздачу HD-сигналу в прямому ефірі всіх 64 ігор, що проходили на 12 різних стадіонів, компаніям, що одержали права на трансляцію змагань. Використання того самого обладнання NovelSat для трансляцій у форматі 4К фінальних ігор знизило рівень складності загальної організації мовлення з Бразилії, а також допомогло EBU краще контролювати витрати на забезпечення своїх потреб у супутникових каналах.

«EBU перебуває в постійному пошуку рішень з впровадження інноваційних технологій, а також всього того, що може порадувати наших клієнтів», - заявив керівник відділу закупівель та взаємодії з партнерами в EBU Network Паоло Пустерла. - «Питання витрат на оренду каналів для трансляції всіх ігор Чемпіонату світу з футболу в 4К було досить актуальним, і рішення, запропоноване NovelSat, довело свою ефективність, особливо, враховуючи той факт, що обладнання компанії вже є частиною нашої супутникової мережі.

Технологія NovelSat NS3 підтримуватиме також відеоканали в дозволі 8К, як тільки мовники і клієнти цифрових фільмотек вирішать перейти до чергового стандарту майбутнього.

2014-07-16

Мediasat


RATVODДата: Четвер, 04.09.2014, 14:42 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Sharp вводить на український ринок Ultra HD телевізори



Sharp виводить на ринок серію телевізорів з роздільною здатністю Ultra HD.


Моделі лінійки UD20 - це перші в Європі телевізори Sharp з дозволом 4K і єдині на ринку 4K-телевізори, відмічені престижним сертифікатом компанії THX гарантує виняткову якість зображення, а також незрівнянне якість звуку. Телевізори UD20 доступні діагоналями 60 і 70 дюймів.

Телевізор UD20 4K Ultra HD отримав сертифікат THX 4K після 400 строгих тестів, що включають понад 1000 контрольних пунктів. Вони підтвердили найвищі стандарти якості зображення нових телевізорів Sharp 4K. З покращеною системою підсвічування, яка збагачує палітру кольорів, а також збільшує рівномірність яскравості - Rich Colour Display - новий дисплей Sharp може відтворити ще більше насичених і натуральних кольорів. Завдяки цьому зелені краєвиди, синява моря або відтінки шкіри ви побачите, так, немов дивіться на них вживу. Сертифікат THX 4K підтверджує найвищу якість зображення - ідеальне відтворення будь-якого зображення так само, як в оригіналі. Перегляд матеріалів в режимі THX дозволяє дивитися фільми саме так, як запланував режисер.

2014-09-04

9274051


slavasamДата: Вівторок, 11.11.2014, 17:51 | Повідомлення # 38
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
BBC знімає в дозволі 4K новий фільм про природу




Шанувальники творчості Девіда Аттенборо будуть дивитися ці новинка в будь-якому випадку, але й у прихильників 4K TV є причини звернути увагу на новий документальний фільм BBC під назвою життя колібрі, який обіцяє захоплююче видовище не тільки для любителів фільмів про тварин.

Колишні фільми BBC про тварин і природу були ідеальним відеоматеріалом для тих, хто хотів насолодитися всіма можливостями свого домашнього кінотеатру з підтримкою Full HD, але все змінюється і серіал планета Земля більше вже не виглядає, як фантастичний. З новим серіалом в надвисокому дозволі BBC піднімає планку своїх можливостей, вперше демонструючи такий масштабне видовище, відзняте в 4K (UHD).

Перша з шести серій вже в прокаті, виходить найближчим часом друга серія представить видовище, описане як "Бійцівський клуб колібрі". Зняті в сповільненій зйомці з роздільною здатністю 4K епізоди продемонструють, як змагаються колібрі, щоб поласувати нектаром з квітів.
джерело
slavasamДата: Неділя, 16.11.2014, 11:09 | Повідомлення # 39
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Panasonic представляє 98-дюймовий професійний 4K дисплей




Panasonic випускає свій перший великий професійний дисплей дозвіл 4К. 98-дюймовий екран зі світлодіодним підсвічуванням доступний вже з цього місяця. 84-дюймова модель з дозволом 4K з'явиться в січні.

Виробники випускають 4K екрани не тільки для споживачів, а також і для професіоналів, бізнесменів і общекорпоратиных цілей. Нові 4K дисплеї від Panasonic призначені для забезпечення оптимальної продуктивності в «важких» умовах, які можна знайти у зонах загального користування.

Серія Panasonic LQ70 призначена для цілодобової роботи, оснащена захисним склом, виконана в алюмінієвому корпусі. Дисплеї стійкі до ударів і вібрації, безпечні для використання в транспортних вузлах, торгових центрах і на заходах.

Ціна 84-дюймового 4K дисплея (TH-84LQ70) становить 26 390 євро. Ціна 98-дюймового 4K дисплея (TH-98LQ70) не менше 54 480 євро.
джерело
RATVODДата: Неділя, 23.11.2014, 14:15 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
До 2017 року середньорічний темп зростання

поставок
Ultra HD телевізорів складе 70%




Згідно з прогнозами експертів з агентства DisplaySearch, до 2017 року середньорічний темп зростання (CAGR) поставок Ultra HD телевізорів складе 70%.

А ось в агентстві Innolux недавно заявили, що за їхніми прогнозами в 2015 році обсяги поставок Ultra HD телевізорів досягнуть позначки в 30 мільйонів штук, а рушійною силою цього буде попит на моделі з великими діагоналлю і дозволом екрану.

Ціни на Ultra HD панелі тим часом знизилися і сьогодні знаходяться на рівні, який лише в 1,1 - 1,2 рази вище цін на панелі Full HD, що допоможе знизити ціни на готові телевізори та збільшити попит на них.

Виробники панелей прогнозують, що левову частку від усіх Ultra HD панелей, відвантажених в четвертому кварталі поточного року, складуть недорогі вироби з діагоналлю близько 50 дюймів.

2014-11-21

9274051
RATVODДата: Субота, 29.08.2015, 12:27 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Перший музичний почав мовлення в 4K



У той час, коли в російському телеефірі практично відсутні власні музичні канали в стандарті високої чіткості (HDTV), білоруські мовники вже тестують трансляцію в 4K.

Мова йде про музичному каналі «First Music Channel», який можна дивитися в даний момент через супутник «Експрес AM-6» в позиції 53 градуса східної долготи.На даному КА білоруський музичний телеканал веде мовлення як в стандартному дозволі (SD), так і в дозволі високої чіткості. Трансляція йде на наступних параметрах: 11001 H. DVB-S2 / 8PSK / MPEG4 SR 4160 FEC 5/6.

На офіційному сайті каналу, який розташовується за адресою one.by супутником мовлення вказаний сусідній КА «Ямал-402», але по факту канал мовить з «Експресу». Там же анонсовано мовлення телеканалу в стандарті ультрависокої чіткості і запуск нового каналу «RUm» (в SD і HD).

Канал уже почав мовлення в 4K. Але прийняти його сигнал із супутника не вийде, тому трансляція йде тільки у світовій мережі.
Швидше за все дана трансляція в осяжному майбутньому залишиться тільки в інтернеті, тому супутникове мовлення подібного каналу в стандарті ультрависокої чіткості поки економічно недоцільно.



Публікуємо посилання на мовлення каналу в мережі в SD, HD і UHD для VLC-плеєра:

Перший Музичний SD
http://rtmp.one.by:1200

Перший Музичний HD
http://rtmp.one.by:1300

Перший Музичний UHD
http://rtmp.one.by:1400

Також почалося мовлення каналу «RUm» в SD і HD (він транслюється тільки в мережі):

Перший Музичний RU SD
http://rtmp.one.by:2200

Перший Музичний RU HD
http://rtmp.one.by:2300



slavasamДата: Середа, 02.09.2015, 16:28 | Повідомлення # 42
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
4К ТБ стрімко дешевшають


Покупці телевізорів з підтримкою технології 4К (Ultra HD) вже економлять на них сотні і тисячі доларів порівняно з вартістю тих моделей, які були в продажу всього рік тому. Так, найбільші південнокорейські виробники телевізорів, включаючи LG і Samsung, одночасно знизили ціни на 4К-продукцію напередодні світової виставки споживчої електроніки IFA, яка найближчими днями буде відкрито в Берліні.

Як передає Large Display Monitor (LDM), з посиланням на дані Forbes по ринку США, Samsung скоригував ціни на продукцію у бік пониження відразу ж услід за LG. Зараз Samsung фокусується на лінійці SUHD моделей: так, серед них пристрої з діагоналлю 48 дюймів (UN або UE 48JS9000) будуть коштувати 1,5 тис. дол США замість 2 тис. дол., а у Великобританії подешевшають на 500 фунтів від поточної ціни в 2,3 тис. фунтів. А популярні моделі з діагоналлю 55 дюймів (UN і UE 55JS8500) будуть продаватися зі знижкою за 2 тис. дол., а у Великобританії на 300 фунтів дешевше за 2300 фунтів.

У той же час, як передає LDM, LG знизила вартість своїх OLED TV: модель EC9300 з діагоналлю 54,6 дюймів подешевшала до 2 тис. дол від 3,5 тис. А модель з заокругленим екраном і підтримкою UHD EG9600 подешевшала з 5,5 тис. до 4 тис. дол за пристрій з діагоналлю 54,6 дюймів і з 9 тис. до 6 тис. дол за модель з діагоналлю 64,5 дюймів.

Як видно, зниження цін Samsung за межами ринку США набагато більш консервативне. Можливо, такі знижки для американських користувачів згодом будуть запропоновані і британцям і будуть пов'язані з перспективними моделями китайського виробника Hisense. Останній тільки що випустив на британський ринок UHD LED телевізор з діагоналлю 40 дюймів за ціною 499 фунтів, а аналогічну модель з діагоналлю 55 дюймів – за 699 фунтів.

Минулого тижня Hisense представила high-end UHD моделі на американському ринку за ціною 1299 дол за 55 дюймовий пристрій і 2999 дол за 65 дюймовий телевізор з вигнутим екраном. За словами самого виробники, ці моделі є конкуруючими для LG OLED 65 дюймів вартістю 7 тис. дол і Samsung SUHD 65 дюймів вартістю 4,5 тис. дол.

Щорічна виставка IFA 2015 у Берліні відкрито для всіх бажаючих 4 вересня. Свої презентації готують Panasonic (2 вересня) і Philips (3 вересня).
ДЖЕРЕЛО
RATVODДата: П`ятниця, 04.09.2015, 07:12 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
4K: День впровадження



Як б не єхидничали скептики, але телебачення ультрависокої чіткості, яке модно іменувати коротко - 4K - поступово завойовує свої позиції на телекомунікаційному ринку. Початок вересня ознаменувався відразу декількома знаковими новинами по цій темі. Справа в тому, що в 4K вже є що дивитися і на чому, навіть якщо Ваш UHD-телевізор не підтримує формат відеостиснення HEVC.

1 вересня тепер можна вважати європейським днем ​​народження супутникового телебачення ультрависокої чіткості на регулярній основі. У цей день з супутника «Astra 1L» почалася трансляція телеканалу «Fashion 4K». Якщо бути точнішим - це спеціальна версія телеканалу «Fashion One», який конкурує за увагу глядачів з іншими схожими каналами «Fashion TV» і «World Fashion».

Щоб дивитися програми «Fashion 4K» досить перебувати в зоні мовлення супутника, щоб був можливий прийом на розумний діаметр антени і ... звичайний HD-ресивер. Справа в тому, що мовник запустив паралельно HD-версію каналу і назвав її «Fashion 4K Preview». В результаті чого глядачі можуть ознайомитися з каналом в звичайному Full HD. Але якщо у глядача вже є телевізор, який підтримує перегляд 4K / HEVC, то він може просканувати частоту 11,111 GHz Hor SR22000 FEC 2/3 на «Astra 1L» і зловити канал у двох версіях - HD і 4K. А заодно і порівняти якість картинки.

Наступного дня відбулася ще одна очікуване поповнення в списку «ультрачіткіх» каналів. З нового транспондера супутникового угруповання «Hot Bird» (13 гр.с.д.) розпочав мовлення телеканал з дозволом UHD «FunBox 4K». Його виробництвом займається компанія SPI International, яка виробляє кілька тематичних каналів і має в своєму «портфелі» навіть канал, присвячений російській кіно. Правда, жоден з телеканалів даного мовника можна поки подивитися хоча б з одного (з чотирьох) російських супутникових DTH-платформ.

Мовлення нового розважального каналу ведеться на транспондері 10,727 GHz Hor, SR30000, FEC 3/4. В ефірі «FunBox 4K» транслюються різні програми, які раніше ніде не показувалися, від боїв з тайського боксу, до музичних кліпів. При трансляції також використовується кодек стиснення HEVC, який робить канал недоступним для перегляду на UHD-телевізорах першого покоління.

Для таких випадків тепер можна купити нову модель ресивера марки «VU + Solo 4K»


.
Вартість даного ресивера в Європі дорівнює майже 500 євро. У нього процесор Broadcom 7356, один слот CI і два картоприймачі. Ресивер має два прийомних тюнера і можливість установки жорсткого диска ємністю від 500 Гб. Як і очікувалося, ресивер працює на Linux, є підтримка Hbb TV. Ймовірно, що даний апарат в найближчому майбутньому зможе з'явитися і на російському ринку. Правда, немає відомостей про підтримку ресивером модулів CI +, що б дало можливість дивитися офіційно «Триколор ТВ» і «НТВ-Плюс».

Нагадаємо, що обидва зазначених оператора анонсували появу в лінійці рекомендованих ресіверів і абонентські UHD-термінали. Поки новин по цій темі практично немає, але тепер можна висловити впевненість, що вони рано чи пізно з'являться. Тому що після того як у Європі стартували відразу два регулярних 4K-телеканалу можна сказати впевнено: «Процес пішов!». І ніяким скептикам його вже не зупинити.

03.09.2015.



slavasamДата: Четвер, 17.09.2015, 17:14 | Повідомлення # 44
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
NASA готує 4K


Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) готує до запуску перший в світі комерційний телеканал у форматі ультрависокої чіткості (UHD або 4K). Робота над ним ведеться спільно з найбільшим світовим космічним телекомунікаційним оператором SES та фірмою «Harmonic». Поширення телеканалу буде вестися через інтернет та супутник «AMS-18», який належить «SES».
«AMS-18» розташовується в позиції 105 градусів західної довготи і з нього вже мовить пакет телеканалів «NASA TV», який складається з трьох телеканалів американської компанії («NASA Public Channel», «NASA Education Channel» і «NASA Media Channel»). Всі вони говорять відкрито і в дозволі HD. У Росії сигнал з даного КА теоретично можна прийняти тільки на околиці північно-східних територій, розташованих відносно недалеко від Аляски. Тому для наших читачів буде більш актуальний прийом сигналу через світову мережу. При цьому потрібно пропускна здатність не менше 13 Мб./с.

Тим не менш, планується, що новий телеканал з часом отримає всесвітнє поширення. У зв'язку з цим, «Harmonic» в даний час веде переговори з операторами платного телебачення та інтернет-доступу з даного приводу.

В ефірі «NASA TV 4K» будуть трансляції з МКС, так і кадри інших космічних місій NASA, а також архівні відеокадри з тематики телеканалу.

Початок регулярного мовлення планується на 1 листопада ц. р.
джерело
RATVODДата: П`ятниця, 01.04.2016, 07:49 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
NSR: До 2025 року в світі буде 785 Ultra HD каналів



До 2025 року через супутники транслюватиметься більш 785 телеканалів, що віщають в режимі надвисокої чіткості. Такий прогноз зробили експерти дослідницької фірми Northern Sky Research (NSR).

У 3-му виданні публікується агентством звіту «Ultra HD через супутник» стверджується, що до наступного року «практично всі регіони світу» матимуть доступ до Ultra HD каналах, а розвивається країни почнуть приймати UHD канали до кінця десятиліття.

У NSR відзначили, що зниження цін на 4K телевізори збільшує інтерес і попит на новий формат, при цьому проникнення 4K телевізорів зростає ще швидше, ніж це відбувалося з HD телевізорами.

У звіті також прогнозується, що збільшення орендованих супутникових ємностей, необхідних для розширення пропускної здатності каналів для передачі Ultra HD, спричинить за собою додатковий дохід від здачі каналів в оренду в розмірі 280 мільйонів доларів на рік.

«З огляду на той експоненціальне зростання, який ми спостерігаємо в секторі поставок 4K телевізорів, поява Ultra HD каналів і пакетів є ключовою стратегією утримання і зростання бази передплатників платного телебачення в середовищі, в якій постійно зростає конкуренція, - каже аналітик NSR і автор звіту Алан Крисп. - Крім того, це може стати гідною відповіддю на розширення присутності в онлайн OTT-платформ і збільшення каталогів пропонованої ними продукції. У короткостроковій перспективі DTH і IPTV платформи, а також кабельні мережі можуть пропонувати Ultra HD контент «безкоштовно», в рамках існуючих пакетів каналами, при цьому в довгостроковій перспективі Ultra HD стане джерелом більш високих доходів, викликаних збільшенням числа передплатників і розмірів ARPU ».
У звіті говориться, що незважаючи на те, що Ultra HD поки залишається невеликим компонентом відео-ринку, його вплив на доходи платформ платного телебачення і супутникових операторів є «непропорційно великим», а також стане критичним компонентом для більшості платформ до 2025 року.

За даними NSR станом на 2015 рік частка каналів, орендованих DTH-платформами для трансляції Ultra HD контенту, розподілялася між супутниковими операторами наступним чином:



30 березня 2016

Редакція Mediasat


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024