FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 16:21

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p)
RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 00:36 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Новини Ultra High Definition TV

телебачення надвисокої чіткості

з дозволом 3840x2160




RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 01:01 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Стандарт Ultra High Definition -

початок нової ери телебачення


Після винаходу телебачення в 1930-х роках воно продовжує швидко вдосконалюватися: від тьмяного чорно-білого екрану крихітних розмірів в кутку кімнати з монозвуком до широких плоских кольорових панелей високого дозволу в складі домашнього кінотеатру. Неухильний розвиток триває впровадженням стереоскопічних технологій і зростанням роздільної здатності екранів.

Інженери з усього світу зібралися для обговорення того, яким має стати телебачення найближчого майбутнього. У результаті Міжнародний телекомунікаційний союз (ITU) схвалив чорнові рекомендації за технічними характеристиками телевізійного мовлення класу Ultra High Definition, які стверджують, що до даної категорії пристроїв можуть ставитися як екрани з роздільною здатністю 3840x2160, так і майбутні телевізори з дисплеями 7680x4320, які характеризуються матрицями відповідно з 8 і 32 мегапікселями



Таким чином, ці показники відповідають можливостям сучасних цифрових фотоапаратів початкового та професійного рівня, що дозволить переглядати фотографії в повному дозволі на екрані телевізора. Сучасні HD-стандарти мають лише 1 або 2 мегапікселями.

За аналогією з High Definition новий стандарт передбачає два етапи розвитку, але якщо раніше використовувалися назви HD і Full HD для розмежування роздільної здатності, то, судячи з чорнової документації, тепер передбачаються позначення 4K UHD і 8K UHD - ймовірно, ці робочі імена утвердяться згодом і на ринку. 8K UHD розрахований на екрани з діагоналлю до 450 ".



Відзначається, що стандарт Ultra High Definition передбачає розширений охоплення колірного діапазону і більш високу частоту кадрів. На жаль, на даний момент ITU не надала більш точних відомостей щодо глибини кольору і частоти розгортки. Щодо останньої можна припускати показник в 50 кадрів / с.

Не менш важливі оновлення відбудуться і в області звукового супроводу фільмів. Фахівці вважають за необхідне здійснити перехід на 22.2-канальні аудіосистеми і пропонують два варіанти розміщення динаміків: більш складний по периметру кімнати і менш якісний, але зручний - інтеграція навколо екрану телевізора. Це дозволить набагато точніше відтворювати об'ємний звук.



Голова Дослідницької групи R 6 в МСЕ Крістоф Дош (Крістоф Дош) відзначив в заяві високе значення цього кроку, що дозволяє компаніям по всьому світу впевнено працювати над створенням UHDTV-продуктів.

Девід Вуд (David Wood), голова Робочої групи R 6C в МСЕ, висловив упевненість, що стався історичний момент і настає розквіт нової ери телебачення, яка принесе безпрецедентний рівень реалізму і ефекту від перегляду. Однак додав, що повинно пройти ще кілька років, поки подібні системи з'являться в будинках споживачів.

Втім, дані рекомендації все ще повинні бути підписані адміністрацією для затвердження в якості стандарту. Але навряд чи вони будуть піддані перегляду, адже вперше про формат UHDTV з роздільною здатністю 7680x4320 і 22,2-канальним звуком було заявлено в далекому 2004 році, і за 8 років плани не зазнали принципових змін.



До речі, прототип UHD-телевізора був представлений напередодні Олімпійських ігор у Лондоні, трансляція яких буде здійснюватися в дозволі 8K - поки для рекламних цілей. 145-дюймовий екран з роздільною здатністю 7680x4320 став результатом співпраці японських компаній Panasonic і NHK і випущений на базі технології Super Hi-Vision.



RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 01:10 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
LG розпочала приймати замовлення

на
84 " UHDTV за ціною $ 22 тис.




Для більшості споживачів телевізори класу Ultra High Definition (UHDTV) ще довгий час залишаться недоступними, але щодо жителів Південної Кореї події вже розвиваються іншим шляхом. Компанія LG оголосила про початок прийому замовлень на телевізор 84LM9600 з діагоналлю 84 дюйма і дозволом 3840x2160. Поставки почнуться в кінці серпня в обмеженому обсязі.

Хоча дана модель телевізора підтримує лише стандарт 4K і поступається за роздільної здатності прототипам 8K Super Hi-Vision від Panasonic і Sharp, обидва цих стандарту задовольняють специфікаціям UHDTV, при цьому 8K розрахований на діагоналі екранів аж до 450 дюймів.

Незважаючи на заяви Міжнародного телекомунікаційного союзу, в телевізорі LG покупці не знайдуть 22.2-канальну акустичну систему - замість цього в корпус інтегрована більш звична 2.2-канальна конфігурація динаміків.

ТБ 84LM9600 оснащений світлодіодним підсвічуванням, підтримує стереоскопічний висновок за допомогою 3D-окулярів, які будуть поставлятися в комплекті, як і 3D-відеокамера, для тих, хто здійснить попереднє замовлення. Компанія обіцяє надати і цифрові матеріали відповідної якості, по всій видимості, за допомогою своїх інтернет-служб.

Вартість LG 84LM9600 на даний момент складає 25 млн вон або порядку $ 22 тисяч. Компанія має намір випустити в цьому році UHDTV-продукти в Північній Америці, Європі та інших регіонах Азії.



RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 10:28 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
SES розпочала мовлення у форматі

Ultra High Definition Television




Один з двох найбільших європейських власників супутникових флотів, люксембурзька компанія SES розпочала випробування супутникового телеканалу у форматі телебачення надвисокої чіткості Ultra High Definition Television (UHDTV, Ultra HDTV).

Телеканал у форматі UHDTV з'явився на супутнику Astra 2B, що знаходиться в орбітальній позиції 28,2 гр. E і призначеному для мовлення на Великобританію. В даний час саме Британська корпорація BBC, поряд з японським суспільним мовником NHK, проявляє найбільший практичний інтерес до мовлення у форматі Ultra High Definition Television.

Канал UHDTV, трансльований SES з її супутника широким променем, також можна приймати по всій Європі до західних областей Росії включно. Мовлення йде в незашифрованому вигляді і доступно всім бажаючим, котрі володіють відповідним прийомним обладнанням. Програмна сітка являє собою три повторюваних відеоролика, що включає види міст і трансляцію англійської Прем'єр-ліги.

Параметри мовлення:

Astra 2B 28,2 гр. E, частота 12441, поляризація вертикальна, швидкість потоку 29500; коефіцієнт корекції помилок 3/4; DVB-S2/QPSK.


Формат Ultra High Definition Television був представлений на спеціалізованих виставках в 2005 р., А цього літа японська мовна корпорація NHK, яка є розробником стандарту, оголосила, що через 4 роки має намір запустити в своїй країні регулярне мовлення телеканалу у форматі надвисокої чіткості.
В ході Олімпійських ігор в Лондоні 2012 NHK і BBC провели пробні трансляції у цьому форматі.



RATVODДата: Понеділок, 10.09.2012, 18:55 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ultra HDTV - 4K, 8K



Прочитав статтю про тестові трансляції Олімпіади в Лондоні в форматі 8K.

Цей дозвіл 7680x4320, транслювали прогресивні 60 кадрів / с.
Звук - 22.2 (22 каналу!)
Тобто точок по горизонталі і по вертикалі в 4 рази більше, ніж в 1080p.
Враження глядачів дуже позитивні!
Абсолютно відсутня будь пікселізация зображення.
Відзначають, що найкраще виглядають загальні плани, коли в кадрі видно всю подію. Створюється повне відчуття присутності!
Можна самому вибирати об'єкт, на якому хочеться сконцентрувати увагу, як і при реальному присутності на події.

Ще, є інформація, що режим 8K, до 120 кадрів/с вже стандартизований ITU.

Підтримується глибина кольору 10 і 12 біт на колір і більший колірний обхват.
4K поки не стандартизований, але буде найближчим часом.
Дозвіл буде відповідно в 2 рази вище, ніж 1080p. Також буде розширений колірний обхват і частота кадрів до 120 Гц.

Прототипи 8K телевізорів показують на виставках.
А 4K телевізори восени вже з'являться у продажу за цінами $ 25-30 тис.

Так що через рік-другий будемо ловити 4K сигнали на супутниках.
Для трансляції 8K в Лондоні знадобився потік 500 Мбіт / с.
Раніше пам'ятаю писали, що для трансляції 8K через супутник Eutelsat було задіяно 2 транспондера. Відповідно, 4K сигнал поміститься в одному транспондері.

Ролик про 8K від EBU:





Андрій Іщенко.

kozakuaДата: Четвер, 08.11.2012, 17:55 | Повідомлення # 6
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Утверждены название и минимальные характеристики Ultra HD




Телевизоры и мониторы следующего поколения, обычно называемые 4K (с разрешением, в четыре раза превышающим разрешение современных телевизоров высокой четкости), получили официальное наименование Ultra High-Definition или Ultra HD. Такое решение приняла отраслевая организация Consumer Electronics Association (CEA). Об этом сообщается в официальном пресс–релизе Ассоциации потребительской электроники (Consumer Electronics Association –CEA).
17 октября Совет лидеров отрасли CEA (Board of Industry Leaders) единодушно проголосовал за то, чтобы утвердить рекомендации рабочей группы «CEA 4K Working Group». Теперь дисплеям следующего поколения присваивается название Ultra HD и устанавливаются минимальные требования его соответствию.



Точнее говоря, телевизоры, мониторы и проекторы Ultra HD должны иметь не менее 8 млн. активных пикселей: не менее 3840 по горизонтали и не менее 2160 по вертикали. При этом соотношение сторон должно быть не меньше 16:9. Чтобы получить ярлык Ultra HD, устройство также должно иметь хотя бы один цифровой вход, способный принять видеосигнал с разрешением 3840 x 2160 пикселей (то есть невозможно обойтись только внутренним преобразованием входного сигнала меньшего разрешения).

Согласно заявлению CEA, название Ultra HD было выбрано, чтобы обозначить 4K продукты, исходя из результатов рыночного исследования CEA. В ассоциации считают, что название Ultra HD наилучшим образом помогает пользователям понять суть технологии и подразумевает превосходное качество просмотра.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
mykolakДата: Неділя, 18.11.2012, 12:27 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Наступаюча революція UHDTV




У той час як оператори кабельного, супутникового і IP-телебачення в Росії хизуються
розміром своїх абонентських баз і наявністю HD-пакетів,
телевізійна індустрія тихо підкладає їм здорову, високого - навіть надвисокого - дозволу, свиню.
Під назвою UHDTV - Ulta-High Definition TV.


Здавалося б, що після впровадження стандартів телебачення високої чіткості (HD), індустрія впала в коматозний стан в спробах знайти наступну вибухову технологію. Справи йшли не дуже добре: 3D залишалося "примочкою", OLED-телевізори перетворилися на міф, і ринок просто-напросто насичувався HD-телевізорами, виробники яких вплуталися в цінову війну. Але тут виробник за виробником почали придивлятися до розробленого японським НДІ NHК Sciencе & Research Laboratories і авторизованому МСЕ формату цифрового відео. Виявилося, що підвищення дозволу на телевізійних панелях здатне не тільки стати маркетинговим ходом, але і дозволити виробникам створювати все більш великі екрани. Технологія UHDTV, таким чином, покликана пожвавити ринок телевізійних пристроїв. UHDTV існує в двох формах: 4К і 8К. 4К позначає збільшене дозвіл - 3840x2160 пікселів, що в чотири рази вище, ніж у здатності 1080p, яке прийнято також називати Full HD. А 8К, таким чином, це формат, подвоюється дозвіл 4К. Поки контент для UHDTV - рідкість, але вже зараз всім зрозуміло, що індустрія розваг швидко заплигне на борт, як тільки проникнення телевізорів надвисокої роздільної здатності досягне певного рівня. 4К-і 8К-телевізори змусять задуматися про придбання великомасштабних телевізорів тих людей, які не планували купувати звичайні HD-телевізори. Справа в тому, що вже на екрані HD-телевізора з 60-дюймовою діагоналлю зображення починає розмиватися при наближенні до нього, а на 80-дюймових воно стає і зовсім несмотрібельним. UHDTV-панелі же дозволяють досягти високої різкості зображення на надвеликих панелях - і надвисокої, реалістичною, майже тривимірної картинки на традиційних для ринку екранах. Нарікань на формат немає, і поки всі оглядачі співають дифірамби гіперреалістичність зображенню UHD. Виробники відеокамер вже поставляють пристрої, здатні записувати відео у форматі UHDTV, а їх, у свою чергу, закуповують західні кіностудії. Самі телевізори, які вже пропонують Sony, LG і Sharp, стоять нечуваних грошей - але така ситуація була і з уже звичними нам HD-панелями. Але що означає пришестя UHDTV для постачальників контенту? На перший погляд, цей формат може обрушити всю операторську інфраструктуру. UHDTV увазі надважкий контент. Настільки важкий, що двогодинний фільм у форматі Ultra-High Definition, нехай і стиснене за стандартом HEVC (High Efficiency Video Encoding - H.265), не влізе на двошаровий Blue-Ray-диск. Але диск - це добре, річ відживають себе. А ось для цифрового потоку 4К UHDTV-відео зажадає пропускну здатність від 25 Мбіт / c (в найкращому випадку) до 50 Мбіт / c (в найбільш вірогідному випадку). І якщо наземна інфраструктура мовлення, будь то IPTV або OTT, це витримає, то сучасним супутникам доведеться туго. Пропускних спроможностей транспондерів наявних і планованих супутників просто не вистачить: там, де зараз по одному транспондеру йде мовлення 10 каналів, ледве пролізе один. Але і для операторів наземного цифрового телебачення UHDTV віщує зміну парадигми. Через свою "тяжкості", відео надвисокої чіткості вимагає оптичної інфраструктури зі швидкостями близько 1 Гб на ніс. Ніщо інше UHDTV не потягне. А споживач захоче. Як тільки ціни на телевізори знизяться, як тільки валом підуть фільми, серіали та передачі, зняті камерами надвисокої роздільної здатності, як тільки ці камери подешевшають, породивши цунамі user-generated content в цьому форматі - споживач вимагатиме цей контент по своїм звичним каналах. Адже повна нісенітниця - купити телевізор за кілька тисяч доларів, на величезному екрані якого можна як в мікроскоп розглянути кожну порошинку на крилі метелика, - і не мати контенту для цього телевізора. Питання неминучого успіху UHDTV полягає в тому, що не зрозуміло, хто встигне раніше - оператори або виробники телевізорів і контенту. Але провайдерам у будь-якому випадку слід потурбуватися цим питанням вже зараз. Розвивати FTTH-інфраструктуру - що, до речі, вже робить Google, що запустив в Канзасі свою GPON-мережу Google Fiber. Не випадково, що цим займається Google, який володіє найбільшим відеосервісом Youtube і який вже точно розуміє, в яке пляшкове горлечко може перетворитися Інтернет, коли в нього рине UHDTV. У той же час супутникові оператори, які займають більшу частину ринку дистрибуції цифрового ТБ, виявляються в невеселому положенні, врятувати яке можуть лише супутники високої пропускної здатності (High-throughput satellite - HTS). У будь-якому випадку, UDHTV - це наближається реальність, яку оператори просто не можуть проігнорувати. Але в Росії, якщо подивитися на те, якими темпами з'являються HD-канали в провайдерських пакетах (тут, звичайно, можна погрішити і на кількість HD-телевізорів у країні в цілому), створюється враження, що реальність ця від нас швидше віддаляється, ніж навпаки . Уявити собі російського оператора, який буде зараз інвестувати в мережі виходячи з не настільки близьких перспектив появи дорогого важкого контенту, мені важко. Але, швидше за все, він є. Де-небудь. І він чекає своєї години.

Дарина Лютцау

RATVODДата: Неділя, 30.12.2012, 21:40 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
UHDTV - новий етап розвитку телевізорів



Сьогодні багато користувачів вже придбали широкоекранні плазмові телевізори з високою роздільною здатністю. Деякі з них навіть підтримують формат 3D, про який Mediasat писав у березневому випуску за 2010 рік (стор. 26-28). Але виробники ТВ не збираються зупинятися на досягнутому, вони хочуть, щоб процес оновлення мультимедіа-техніки не припинявся, і тому вони перейшли на новий етап розвитку. Ласкаво просимо в століття ультрависокого дозволу екрану!

Більшість споживачів давно вже викинули на смітник свої телевізори з кінескопом (які також називають ЕПТ-телевізорами). За рахунок великих масштабів виробництва, ціни на рідкокристалічні (РК) телевізори падають, що, безсумнівно, сприяє їх все більш широкому розповсюдженню. Пропорційно зниженню цін зростає і розмір діагоналі екрану, який можна придбати за ті ж гроші - аж до 46-дюймових гігантів, у порівнянні з якими старі Кінескопні телевізори виглядають справжніми карликами. Тим не менш, сьогодні нікого вже не здивуєш таким розміром екрана.

Кілька подібних етапів модернізації ТБ: спочатку перехід на телевізори високої чіткості з технологією 720p і 1080p, а потім - з підтримкою 3D, значно збільшили продажі і принесли величезний прибуток таким лідерам на ринку побутової електроніки, як корейські компанії Samsung Electronics і LG Electronics. І це незважаючи на жорстку конкуренцію з боку інших компаній, яка загрожувала зниженням рівня їх доходів в кінцевому підсумку.

Тепер ці виробники зацікавлені в тому, щоб споживачі постійно модернізували свою побутову техніку, і подейкують про нову грандіозної інновації. Ця інновація отримала назву 4К-телебачення ультрависокої якості (UHDTV). 4К-зображення пропонує якість в чотири рази вище, ніж при технології 1080p.

Це може бути перебільшенням, але подібна якість зображення просто захоплює подих, навіть якщо дивитися з невеликої відстані. Насправді, на відміну від 1080p-телевізорів з аналогічним розміром діагоналі, широкоекранні UHDTV-телевізори краще дивитися саме з невеликої відстані. Фахівці з компанії Sony радять дивитися свій 84-дюймовий гігант з відстані не більше, ніж півтора метра. Це створить ефект занурення, порівнянний, хіба що, з сучасними кінотеатрами високого класу.

Крім недозволено високої ціни, яка, до речі, в найближчому майбутньому значно зменшиться, так як виробники мають намір запускати UHDTV-телевізори в серійне виробництво, існує ще одна проблема. Вона полягає в дуже невеликій кількості контенту, доступному в форматі 4К. Навіть високотехнологічний формат Blu-ray, розроблений компанією Sony, і до цих пір залишається відносно новим на ринку, підтримує всього лише 1080p формат відео.

ТВ-провайдери поки навіть не планують займатися просуванням 4К-контенту. По-перше, через дуже обмеженою цільової аудиторії. А по-друге, через те, що трансляція 4К-контенту, зокрема - супутникова, обійдеться користувачам в круглу суму.

Фахівці з компанії Sony вважають, що знайшли вихід зі сформованої ситуації. Вони кажуть, що можна модернізувати існуючі засоби передачі даних так, щоб вони підтримували формат 4К. Формат Blu-ray є яскравим прикладом такої модернізації. І дійсно, що стосується контенту 1080р, Blu-ray є найоптимальнішим варіантом. Але з об'єктивної точки зору, ідея сама по собі досить безглузда. Чи може новий оптичний формат вирішити проблему? Дуже малоймовірно. Оскільки швидкість передачі даних зростає, і все більше користувачів підключаються до інтернету для отримання доступу до розважального контенту, Blu-ray буде останнім фізичним форматом, використаним для розповсюдження відео. І це незважаючи на той факт, що середній розмір фільму в форматі 4К становить близько 120 гігабайт.

Якщо ви недавно стали власником нового телевізора з плоским екраном, то вам нема чого хвилюватися. Мине ще кілька років перш, ніж з'явиться необхідність переходити на UHDTV-телевізори. Якщо ж вам нікуди витратити гроші, або вам просто необхідно мати у себе вдома найновіші і грандіозні «іграшки», то тоді, можливо, і є якийсь сенс купувати їх зараз.

У найближчому майбутньому з'являться телевізори з технологією OLED (органічний світловипромінювальних діод), ультратонкі телевізори з надвисоким якістю зображення, які стануть черговим проривом у сфері ТБ-індустрії. Вони прийдуть на зміну нинішнім LСD-телевізорів. 4К OLED-телевізори вироблять справжню технічну революцію, в результаті якої через якихось десять років навіть найсучасніші на сьогоднішній день ТБ будуть виглядати як музейні експонати. До того часу розробники будуть ламати голову над новою ТВ-технологією: 8K-телевізорами.

Олександр Кудрявцев

RATVODДата: Четвер, 19.09.2013, 00:33 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Фінал Чемпіонату світу по футболу 2014 р. глядачі

по всьому світу зможуть побачити в дозволі
4K Ultra HD




Після перших дослідних зйомок в 4K-разрешенні на Кубку конфедерації ФІФА влітку цього року, ФІФА і компанія Sony офіційно підтвердили,
що зйомки і пряма трансляції фіналу наступного Чемпіонату світу по футболу 2014 року у Бразилії вестимуться в дозволі 4K Ultra HD.

Усім виробництвом займатиметься безпосередньо компанія Sony, телесигнал передаватиметься регіональним телемовним компаніям-операторам,
які зможуть вести передачі по своїх каналах. Крім того, відеокартинка буде представлена в 4K на велетенських екранах по всьому світу.

На додаток до трансляції фіналу розглядається можливість трансляції декількох інших зустрічей Чемпіонату світу по футболу 2014 року в дозволі Ultra HD.
Остаточне рішення з цього питання буде прийнято в грудні.

RATVODДата: Неділя, 22.09.2013, 10:27 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
НТВ-ПЛЮС планує показувати Олімпіаду в 4K



Олімпіаду в Сочі можна буде подивитися в супер-високому дозволі. Оператор НТВ-ПЛЮС планує організувати трансляції 4K для публічного перегляду.
У рамках виставки IBC технічний директор НТВ Плюс Олег Колесников розповів, що оператор збирається мовити події Олімпіади через супутник в супер-високому дозволі (4К). Оскільки обладнання для побутового прийому такого телесигналу поки не існує, перегляд буде організований на великих екранах у публічних місцях і в кінотеатрах.

З точки зору телебачення, Олімпіада - це відмінний привід для запуску найсучасніших телевізійних технологій. Саме при показі спортивних подій в реальному часі особливу роль відіграє якість картинки, доступність додаткової інформації, різноманітність відеопотоків і варіантів розповсюдження.

Як ми пам'ятаємо, Олімпіада в Лондоні теж показувалася на великих екранах в декількох містах Росії, тоді трансляцію організовував Digital October, але це було не 4K, і сигнал передавався по наземних лініях.



RATVODДата: Субота, 05.10.2013, 09:13 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Sky Deutschland робить ставку на UltraHD



Оператор супутникового телебачення Sky Deutschland планує розробити сет-топ-бокс нового покоління , який буде підтримувати дозвіл 4К і ряд додаткових функцій.
Про це повідомив старший віце - президент відділу технологій в Sky Deutschland Джеррі Даффі .

Даффі заявив , що Sky Deutschland планує створення платформи нового покоління , яка буде серед іншого представляти доступ до 4К - відео.
Втім , зазначив Даффі , Sky Deutschland доведеться приймати інноваційні рішення для того , щоб зробити UHD - формат більш привабливим для глядача.

«Що ми повинні зробити для того , щоб привернути увагу аудиторії? Не тільки додати пікселів , збільшивши дозвіл картинки , а й створити нові формати , які ми зможемо використовувати для того , щоб зробити нашу пропозицію переконливою » , - сказав він. - « У той час , як UltraHD в даний час є топ-темою для заголовків новин , для нас це насамперед нова платформа , на яку ми повинні вийти з новим , потужним сет-топ-боксом. Разом з Cisco ми сподіваємося скористатися новими горизонтами , які відкривають перед нами платформи нового покоління , щоб створити для наших клієнтів продукт з розширеними можливостями ».

Даффі зазначив , що , незважаючи на те , що головною і основною родзинкою нової платформи стане наявність в ній можливостей транслювати 4К-відео ,
він сподівається включити в неї і ряд інших можливостей і функцій , наприклад , таких як можливість одночасної « мозаїчної » трансляції на одному екрані декількох футбольних матчів у HD - стандарті , з яких глядач зможе вибирати найбільш цікавий і достойний для повноцінного перегляду .

RATVODДата: Четвер, 10.10.2013, 19:39 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ринок UltraHD телевізорів

продемонструє істотне зростання




З тих пір , як в цьому році в центрі уваги ринку опинилися телевізори ультрависокої чіткості ( UltraHD ) , виробники телевізорів покладають чималі надії на дані вироби , вважаючи , що вони зможуть допомогти їм збільшити мляві на сьогоднішній день обсяги продажів. Згідно з інформацією WitsView , відділу з дослідження ринку дисплеїв світового лідера ринкової розвідки TrendForce , UltraHD телевізори , що випускаються на ринок брендами першого ешелону , як правило , мають безліч додаткових функцій , таких , як підтримка 3D і зручний вихід в інтернет , які збільшують їх вартість та , відповідно, знижують доступність нової моделі. Крім того, до цих пір не затверджений стандарт мовлення і передачі сигналу , який підтримував би всі специфікації UltraHD телебачення. Цей фактор , а також обмежений вибір контенту в істинному UltraHD , роблять продажі телевізорів ультрависокої чіткості досить важким процесом . У WitsView прогнозують рівень проникнення UltraHD телевізорів на ринок в 2013 році на позначці не вище 0,8 %, і бюджетні UltraHD , швидше за все , будуть яскравим прикладом , якому послідують найбільші виробники панелей в 2014 році , на який прогнозується їх проникнення на рівні приблизно 2 %.

Виробники панелей наполягають на специфікації на початку розвитку виробництва , включаючи 120 Гц моделі , моделі з 3D і моделі з діагоналлю від 50 дюймів і вище. Основна маса випускаються UltraHD телевізорів має екрани діагоналлю 55-65 дюймів , що ставить їх у розряд моделей хай- енд класу , ціна яких в 1,5-1,6 рази вище аналогічних моделей типу Full HD. Втім , INX має чітку стратегію щодо розвитку ринку UltraHD телевізорів , яка включає в себе не тільки випуск телевізорів з екранами , діагональ яких нижче 50 дюймів ( 39 , 42 і 50 дюймів) , а й зниження специфікації продукції , що допоможе вийти на китайський ринок , маючи в якості переваги низьку ціну. Як тільки рівень цін досягне позначки , прийнятною для споживача , масштаби продажів почнуть , швидше за все , неухильно збільшуватися.

На додаток до заклопотаності з приводу вартості , заснованої на змінах цін на UltraHD панелі і встановлення роздрібних цін , з'ясувалося , що модель UltraHD телевізора хай- енд класу з діагоналлю 65 дюймів коштує в 1,5 рази дорожче аналогічної моделі з дозволом екрану Full HD , в той час як співвідношення цін на бюджетні моделі з діагоналлю 50 дюймів знаходиться на позначці в 1,3 рази . Що ж до роздрібних цін у торговельних мережах , то на ринку Північній Америці моделі UltraHD телевізорів продаються за ціною , яка в три рази перевищує ціну на аналогічну модель Full HD телевізора. У той же час , в Китаї UltraHD телевізор з діагоналлю 50 дюймів у роздрібному продажі коштує лише в 1,5 рази дорожче , ніж Full HD телевізор з аналогічним екраном. У нинішній економічній ситуації саме ціни є основним рушійним фактором прийняття нових технологій , вважають у WitsView .

Виробництво і продаж бюджетних UltraHD телевізорів справді набирає обертів в Китаї , переконуючи інших виробників провести перезапуск свого виробництва , щоб випускати моделі з діагоналлю 50 дюймів і нижче. За прогнозами WitsView виробництво таких бюджетних UltraHD моделей , мабуть , стане основним трендом для виробників , орієнтуються на провідні ринки світу , і проникнення таких моделей в 2014 році має всі шанси досягти позначки в 2.



RATVODДата: Понеділок, 14.10.2013, 17:20 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Нова ціна на телевізори Seiki 4K Ultra HD 65 дюймів



Виконуючи взяте на себе зобов'язання забезпечити глядача можливістю отримувати всі можливі цифрові розваги за прийнятну ціну , компанія Seiki Digital , Inc. оголосила сьогодні про вихід на ринок нових моделей 4К Ultra HD телевізорів з діагоналлю 65 дюймів , а також озвучила ціни на них , повідомляє кореспондент Mediasat . Нова модель 4K Ultra HD телевізора ( SE65UY04 ) надійде в продаж на початку грудня за рекомендованою виробником ціною 2 999 доларів США .

Нова модель з екраном діагоналлю 65 дюймів поповнить лінійку 4K Ultra HD телевізорів від Seiki , яка вже включає в себе моделі з екраном діагоналлю 50 дюймів (рекомендована ціна - 1 199 доларів) і з екраном діагоналлю 39 дюймів ( рекомендована ціна - 699 доларів ) . Як і в попередніх моделях , телевізор з панеллю діагоналлю 65 дюймів має дозвіл екрана 3 840х2 160 , частоту дискретизації відновлення 120 Гц в режимі 1080p і 30Гц в режимі 4К через кабель стандарту HDMI 1.4 .

«Виходячи з успіху моделей 4К Ultra HD телевізорів від Seiki з діагоналлю 39 і 50 дюймів , можна припустити , що нова модель з діагоналлю 65 дюймів запропонує споживачам ще більш широкі можливості цифрових розваг» , - заявив Френк Кендзьор , виконавчий віце -президент Tongfang Global , Inc. , що працює під брендом Seiki Digital . - «Не секрет , що марення Seiki є ціновим лідером в категорії 4K Ultra HD телевізорів , і наша мета - ще більше розширити свої лідерські позиції на ринку , запропонувавши за прийнятною ціною 4K Ultra HD телевізор з великим екраном , чудовою картинкою і якістю збірки ».

Новий 4К телевізор від Seiki має тонкий чорний обідок, екран діагоналлю 64,5 дюйма , вбудований тюнер аналогового і цифрового телебачення , USB порт для відображення 4К фотографій , що завантажуються з флешок , а також різні відео -та аудіо- порти для підтримки різних сучасних джерел високоякісного аудіо і відео- контенту. У комплект також входить кабель стандарту HDMI 1.4 .

Компанія Seiki дає на всі Ultra HD моделі річну гарантію (без надмірностей ) заміни через відділ технічної підтримки в США , доступний за номером ( 855 ) MY-SEIKI .

slavasamДата: Четвер, 28.11.2013, 18:48 | Повідомлення # 14
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
OKI впроваджує систему передачі 4K відео




Японська компанія OKI продемонструвала реальну систему передачі 4К відео через інтернет з використанням фірмового медіасервера, підтримує сучасний стандарт стиснення H.265 і кодек HEVC. Ця система OKI зараз проходить міжнародні випробування в IPTV. OKI підтвердив, що відео можна переглядати на 4K телевізорі після підключення ПК до сервера через внутрішньобудинкові мережі. В ході випробувань OKI домоглася сумісності своєї системи з вимогами H.265/HEVC і успішно продемонстрували можливості розподілу 4K відео.



OKI прагне до подальшого розширення функцій та стандартизації при передачі 4K відео, для задоволення різних потреб ринку, в тому числі передачі відео з об'єктів Олімпійських ігор 2020 року в Токіо. OKI, таким чином, буде розвивати свою систему розподілу відео, щоб підвищити її привабливість для трансляції відео надвисокої роздільної здатності в Японії і по всьому світу.

джерело
slavasamДата: Середа, 04.12.2013, 18:46 | Повідомлення # 15
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
24-дюймовий 4K монітор DELL UP2414Q





4K монітори починають випускати все більше виробників, Dell має намір запропонувати вже другий 4К монітор. Якщо 32-дюймовий Dell UP3214Q не зовсім доступний, можна сподіватися, що модель UP2414Q буде дешевше.

Панель всередині UP2414Q має 3840x2160 пікселів у форматі 16:9, а це означає, що щільність пікселів 184 точок на дюйм - досить значний показник для монітора. Після декількох років стагнації у середовищі моніторів для ПК, здається, що нарешті змінюється.
Крім підвищеного дозволу, UP2414Q може похвалитися підтримкою 10-бітного кольору, кути огляду 178/178, а також є колірна палітра 99% AdobeRGB і 100% SRGB. Заводське калібрування обіцяє точність кольору з похибкою менше 2.

Це, мабуть, панель IPS, але поки немає офіційного підтвердження від Dell. 4K монітор має сріблястий / чорний дизайн з ергономічною підставкою, яка дозволяє регулювати висоту, нахил і поворот. Монітор може бути підключений до ПК через HDMI, DisplayPort, і міні-DisplayPort. Крім того, є чотири порти USB 3.0 і кард-рідер 6-в-1.

Dell поки не повідомила про початок продажів і передбачуваної вартості 4К монітора UP2414Q.

джерело
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024