FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 22:58

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p)
RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 00:36 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини Ultra High Definition TV

телебачення надвисокої чіткості

з дозволом 3840x2160




RATVODДата: Четвер, 27.04.2017, 19:44 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Створена технологія трансляції 4K-відео

з кутом огляду 360° в VR-режимі




Компанії Nokia, Intel і Haivision показали технологію передачі потокового 4K-відео з кутом огляду в 360° в режимі віртуальної реальності.


Компанія Haivision - лідер рішень на ринку потокового відео - на виставці NAB-2017 продемонструвала технологію трансляції потокового 4K-відеоконтенту в режимі віртуальної реальності з кутом огляду в 360°. Демонстрацію даної технології компанія проводить спільно з Nokia і Intel.

Остання розробка компанії в сфері технологій компресії відео з високою роздільною здатністю HEVC і H.264 - кодер потокового інтернет-відео KB 4K - в даний час доступний в Intel® Visual Compute Accelerator 2 (Intel® VCA 2). Технологія VCA 2 від компанії Intel доповнює кодер KB 4K від Haivision, даючи йому необхідну для транскодування потужність процесора Intel® Xeon® Processor E3 v5. У поєднанні з подвійним входом 12G-SDI і VCA 2 від компанії Intel кодер KB 4K здатний здійснювати компресію двоканального потоку 4Kp60 HEVC в режимі стереоскопічної синхронізації в транспортному контейнері MPEG-DASH.

Можливості кодера KB 4K представлені відвідувачам виставки в рамках спільної демонстрації, організованої компаніями Haivision, Intel і Nokia з використанням живого робочого простору для виробництва VR-контенту, камери 4K 3D 360 OZO, технології OZO Live для «зшивання» стереоскопічного контенту в форматі 360° в режимі реального часу і поліпшеного потокового формату відтворення за допомогою плеєра OZO Player SDK. Дане співробітництво допоможе вдосконалити платформу OZO Reality Platform для передачі відео з кутом огляду 360° як, близькому до реальності, а також контенту в режимі змішаної реальності з безпрецедентною ефективністю і з безкомпромісною якістю.

Використовуючи кодер KB 4K від Haivision за підтримки VCA 2 від Intel в поєднанні з камерою для зйомок в режимі віртуальної реальності OZO від Nokia і програмним забезпеченням OZO Live від Nokia, організатори демонстрації отримають можливість надійної передачі відеопотоку в реальному часі, в найвищій якості, в режимі віртуальної реальності з поєднанням 360° огляду і ефекту 3D-занурення.

OZO Live від Nokia і кодер KB 4K від Haivision вже використовувалися для забезпечення проведення цілого ряду заходів найвищого класу - включаючи концерт групи Red Hot Chili Peppers і церемонію вручення премії CMA Awards Red Carpet.

- 26 квітня, 2017

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 08.08.2017, 14:55 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Apple TV отримає

підтримку
4K, HLG і HDR




Витік інформації про появу Apple TV з підтримкою 4K і HDR організувала сама компанія Apple.


Компанія Apple витрачає масу часу на те, щоб наздогнати конкурентів і забезпечити підтримку 4K UHD відео на своїй приставці Apple TV. І, схоже, вона ось-ось приєднається до лідерів. Завдяки витоку інформації стало відомо, що приставка Apple TV з 4K UHD також буде підтримувати HDR 10, Dolby Vision і HLG.

Витік інформації стався через програмне забезпечення для HomePod. Так, так - тим же самим шляхом, яким ми нещодавно отримали інформацію про приголомшливе iPhone 8. Оскільки HomePod буде офіційно ближче до кінця поточного року, але розробники вже «граються» з ним, витоки інформації про майбутні плани Apple йдуть стрімким потужним потоком прямо з вихідного коду Apple.

Свіжа інформація чітко вказує на Apple TV, але зі згадуванням підтримки 4K UHD. Вона також показує, що iPhone 8 повинен буде вміти записувати відео за допомогою фронтальної і тилової камери в стандарті 4K з частотою 60 кадрів в секунду, що має полегшити процес обміну контентом з Apple TV.

Більш важливим аспектом для деяких стала згадка Dolby Vision, HDR10 і HLG. Це формати, що дозволяють збільшити контрастність і колірну гамму на екрані телевізора, до якого приставка підключається - якщо, зрозуміло, цей телевізор також підтримує дані формати. Це означає, що в кінцевому підсумку користувачі Apple TV отримають можливість насолоджуватися повноцінною якістю контенту з Netflix, Amazon Prime і інших платформ.

Отже, ми чекаємо, коли ж компанія Apple представить нам нову приставку Apple TV або, щонайменше, оновлення до неї. Що ж стосується HomePod і iPhone 8, то їх ми побачимо приблизно у вересні-жовтні.

Борис Скуратівський

- 08 серпня, 2017



RATVODДата: Понеділок, 21.08.2017, 19:04 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нова 4K приставка MAG410

від Infomir




Компанія Infomir, український виробник обладнання і ПЗ для IPTV/OTT індустрії,
представляє першу модель з нового покоління преміум UHD приставок
- MAG410


Пристрій працює на базі ОС Android, оснащений чотирьохядерним процесором Cortex-A53, 2 ГБ ОЗУ і 8 ГБ вбудованої пам'яті.

З MAG410 телебачення надвисокої чіткості стає реальністю. Завдяки підтримці HEVC, приставка здатна відтворювати 4K-контент навіть при невеликій пропускноій здатності інтернет-з'єднання, що дуже актуально для українських реалій.

Функціонал і продуктивність приставки дозволяють задовольнити найвищі вимоги IPTV/OTT ринку, а гарантійне обслуговування в українських сервісних центрах суттєво виділяє її на тлі продукції іноземних виробників.

MAG410 повністю підтримує добре відомий в Україні Stalker Middleware. А також містить фірмові програми від компанії Infomir - MAGic Files для зручного доступу до файлів, MAGic Cast - для передачі контенту між браузером комп'ютера і приставкою, MAGic Store - для установки додаткових додатки.

Як правило, в процесі інтеграції приставок в уже існуючий IPTV/OTT бізнес у операторів виникає безліч технічних питань. Infomir не залишає своїх клієнтів один на один з продуктом після його покупки. Купуючи MAG410, оператори можуть розраховувати на допомогу кваліфікованих фахівців сервісу технічної підтримки Infomir, досвід яких дозволить знайти відповіді на будь-які питання навіть при запуску проекту з нуля.

Крім перерахованих переваг, MAG410 відкриває користувачу ряд корисних можливостей:

>> Вбудований Wi-Fi модуль допоможе швидко встановити бездротове підключення до мережі Інтернет.

>> 3 USB роз'єми, Bluetooth 4.1 дозволять переглядати контент з зовнішніх носіїв і підключати клавіатуру і мишу для комфортного управління приставкою.

>> Наявність HDMI і RCA роз'ємів роблять MAG410 сумісним практично з будь-яким ТВ
.


У пакет поставки входить все необхідне для простого з'єднання і запуску пристрою.

- 21 серпня, 20177

Редакція


RATVODДата: Четвер, 31.08.2017, 07:55 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
На український ринок надійдуть

телеприставки
Openbox для 4K / UHDTV




Найближчим часом в Україні стартує продаж медіаприставок Openbox AS4K і Openbox AS4K CI,
які призначені для перегляду телебачення в форматі ультрависокої чіткості (4K / UHD).


Обидві приставки працюють під управлінням операційної системи Android 7.0 Nougat, і є логічним продовженням серії пристроїв Openbox AS1 і Openbox AS2.

Серцем новинок став сучасний і потужний процесор Hi3798Mv200 від компанії Hisilicon - дочірнього підрозділу телеком-гіганта Huawei.





Як Openbox AS4K, так і Openbox AS4K CI повністю сумісні і підтримують стандарти High Dynamic Range (HDR) і Hybrid Log Gamma (HLG), а також новий кодек H.265 (HEVC).

Основна відмінність даних моделей полягає в наявності інтерфейсу для модулів умовного доступу у приставки Openbox AS4K CI. Вони також мають різні дизайни корпусу і склади комплектації поставки.

«Наші нові приставки для перегляду 4K / UHD телебачення і відео створені не з чистого аркуша. Вони мають підтримку всіх революційних стандартів, відмінну продуктивність, а також несуть в собі досвід попередніх моделей Openbox AS1 і Openbox AS2. Що це дає покупцеві? Він отримує сучасну приставку зі знайомим і допрацьованим інтерфейсом, практично відсутність багів, комфорт при перегляді і задоволення при її експлуатації», - коментують в прес-службі торгової марки Openbox.



- 29 серпня, 20177

Редакція


RATVODДата: Четвер, 07.09.2017, 08:38 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Panasonic, Samsung і 20th Century Fox

приєдналися до програми сертифікації стандарту HDR10 +




В Samsung Electronics заявили про те, що компанія вирішила приєднатися до спільного проекту американської 20th Century Fox і японської Panasonic Corporation, спрямованому на поширення використання екосистеми технології розширеного динамічного діапазону HDR 10 Plus.


Угода спрямована на стимулювання теле- і кінопродюсерів до приєднання до екосистеми нової технології, повідомляє інформагентство Yonhap з посиланням на компанію Samsung.

Технологія HDR дозволяє робити картинку на дисплеї по-справжньому живою завдяки оптимізації ступеня яскравості в залежності від кольору.

Технологія HDR 10 Plus, розроблена компанією Samsung, є стандартом нового покоління для відеоконтенту високої чіткості. В Samsung заявили, що в січні наступного року компанії створять агентство по ліцензуванню технології HDR 10 Plus. Дана організація ліцензуватиме метадані для широкого кола компаній, що виробляють контент; виробників Ultra HD TV телевізорів, Blu-ray програвачів і рекордерів, сет-топ-боксів, а також постачальників SoC. Ліцензування не передбачатиме необхідність сплати роялті - буде стягуватися лише номінальне адміністративне мито. Решта подробиць будуть озвучені на виставці CES 2018 у Лас-Вегасі.

Компанії-учасники зможуть ділитися технологією для виробництва відеоконтенту поліпшеної якості. «Завдяки партнерству трьох компаній користувачі в усьому світі зможуть отримати готові напрацювання щодо застосування технології HDR 10 Plus», - заявили в Samsung.

Нагадаємо, в квітні цього року компанії Samsung і Amazon представили HDR10 +, вдосконалену версію нині діючого відкритого стандарту HDR10.

Борис Скуратівський

- 04 вересня, 2017



RATVODДата: Четвер, 07.09.2017, 08:42 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
UHD Alliance розширює сертифікацію

Ultra HD Premium




Тепер специфікація включає пристрої для доставки контенту.


Ultra HD Alliance - галузевий консорціум, який об'єднує в собі представників багатьох голлівудських студій, компаній-виробників побутової електроніки та інших причетних організацій - завершив роботу над створенням специфікації Ultra HD Premium для пристроїв доставки контенту, таких як сет-топ-бокси, потокові медіа-плеєри і настільні ПК. Як вважають в Альянсі, тестування і ліцензування конкретних продуктів розпочнеться восени, що дасть в результаті виробникам побутової електроніки можливість розміщувати логотип сертифікації на своїх виробах.

Спочатку програма сертифікації та ліцензування розміщення логотипів була запущена для забезпечення сумісності між Ultra HD телевізорами, комп'ютерними моніторами і програвачами Ultra HD Blu-ray дисків.

«Зі збільшенням в 2017 році на 41% - до 81 мільйона - обсягів поставок 4K UHD телевізорів одна річ залишається незмінною в швидко мінливому середовищі доставки контенту, і ця річ - попит споживача на якісний контент преміум-класу, незалежно від конкретної платформи доставки, - заявив голова правління UHD Alliance, віце-президент корпорації Warner Bros. з питань технологій Майкл Цинк. - Тому незалежно від того - чи будуть глядачі дивитися контент за допомогою дискового плеєра, потокового медіа-плеєра, кабельного або супутникового сет-топ-боксу - вони зможуть побачити логотип Ultra HD Premium і переконатися в тому, що даний продукт забезпечує преміальну якість картинки 4K UHD з HDR».

В Альянсі також заявили про розширення своєї місії, яка відтепер буде включати також моніторинг і поліпшення взаємосумісності між різними категоріями продуктів. Організація вже провела первинний огляд повідомлень користувачів про виявлені проблеми з сумісністю. Також група активізує свої зусилля, спрямовані на просвітництво користувачів.

Борис Скуратівський

- 06 вересня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 15.09.2017, 20:20 | Повідомлення # 67
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Apple представила оновлену версію

приставки
Apple TV з підтримкою 4K і HDR




Як повідомляють в компанії Apple, новий сет-топ-бокс може відтворювати потокове 4K-відео
з кіно-каталогу платформи iTunes та інших додатків - таких, зокрема, як Netflix і Amazon.


Компанія Apple представила оновлений сет-топ-бокс Apple TV, що підтримує можливість відтворення відео більш високого, ніж раніше, якості, що дає їй можливість конкурувати з такими компаніями, як Amazon.com, Roku і Google.

Нова модель приставки від компанії Apple здатна відтворювати потокове відео з роздільною здатністю 4K, якість якого значно перевищує якість стандартного відео роздільної здатності 1080p, з кіно-каталогу iTunes та інших додатків - таких, наприклад, як Netflix і Amazon. Про це представник компанії заявив під час спеціального заходу, який пройшов у вівторок у новому офісі Apple в Купертіно, штат Каліфорнія. Представлений сет-топ-бокс також підтримує опцію HDR (розширений динамічний діапазон), яка дозволяє більш чітко відображати кольорb в відтворюваному відео. Стартова ціна нової приставки складе 179 доларів (попередня модель продається за ціною 149 доларів). Як повідомили в компанії Apple, нову приставку можна буде замовити вже з 15 вересня.

Оновлена ​​приставка, що отримала назву Apple TV 4K, містить процесор, що працює вдвічі швидше, ніж процесор, встановлений в попередній моделі. При цьому швидкість обробки графіки процесором зросла навіть більше - в цілих чотири рази. В Apple також повідомили про більш глибоку інтеграцію приставки з технологією перегляду живого телебачення - завдяки новому телевізійному додатку від компанії користувач зможе легко вибирати потоки прямих трансляцій інформаційних і спортивних програм.

Найбільш правильно порівнювати технічні характеристики і продуктивність приставки Apple TV 4K з приставкою четвертого покоління Apple TV. Приставка зібрана на чіпі A10X Fusion, має 32 або 64 Гб пам'яті і 3 Гб оперативної пам'яті. При порівнянні даного сет-топ-боксу з більш старою моделлю Apple TV, найбільш явним удосконаленням в приставці Apple TV 4K є використання чіпа A8, а також наявність 2 Гб ОЗУ і 32 Гб пам'яті. Нова приставка Apple TV 4K дозволяє відтворювати HDR відео, що вимагає набагато більшої продуктивності. Також в приставці є HDMI з 5.0 Bluetooth. Пристрій з'явиться у продажу у Великобританії з 15 вересня, а до кінця поточного року з'явиться новий додаток Apple TV.

Уже не перший рік компанія Apple готує революційні зміни для телебачення - подібно до того, як свого часу вона змінила світ телефонів. Однак до сих пір вона так і не могла зробити що-небудь істотне в цій сфері. Apple TV є частиною підрозділу компанії, що займається випуском «Інших продуктів»; на його частку припадає лише близько 6% від загальної суми доходів компанії. Втім, даний продукт є ключовим аксесуаром для iPhone і центральним елементом нової стратегії компанії Apple, спрямованої на її входження в сектор відео і послуг. Нагадаємо - в Apple планують інвестувати у виробництво оригінального відео 1 мільярд доларів.

У вівторок керівник компанії Apple Едді Кью повідомив про те, що компанія уклала угоди з провідними кіностудіями, завдяки чому користувачі приставки зможуть побачити на ній фільми їх виробництва в дозволі 4K. Всі раніше придбані через компанію Apple фільми в дозволі високої чіткості будуть безкоштовно замінені на 4К версії, додав він.

Минулого разу компанія Apple оновлювала сет-топ-бокс у 2015 році. Тоді він отримав операційну систему, яка перш використовувалася в iPhone, можливість установки додатків від третіх компаній, отриманих через App Store, сенсорний пульт дистанційного керування і систему голосового контролю Siri.

З тих пір конкуренція на ринку сет-топ-боксів, які підключаються, тільки посилювалася. Згідно з прогнозами експертів eMarketer, за підсумками поточного року, число користувачів приставок Apple TV досягне позначки в 21,3 мільйона. Таким чином, приставка виявиться на четвертому місці за популярністю після приставок Roku і Amazon, а також донгла Google Chromecasts (число користувачів цих пристроїв перевищує 35 мільйонів для кожного).

Борис Скуратівський

- 14 вересня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 19.09.2017, 21:17 | Повідомлення # 68
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Bulgaria Sat буде поставляти UHD контент

за технічної підтримки Ericsson




Компанія Bulgaria Sat, постачальник контенту на Балкани, зупинила свій вибір на компанії Ericsson, яка буде поставляти їй апаратні рішення, необхідні для обробки медіафайлів для трансляції SD, HD і 4K каналів передплатникам, які проживають в країнах регіону.


В рамках укладеної угоди, компанія Ericsson поставить компанії Bulgaria Sat, що є філією Bulsatcom, системні кодери AVP 4000 - зокрема, 56 MPEG-4 кодерів для телебачення високої чіткості, три HEVC кодера для телебачення високої чіткості і 46 MPEG-4 кодерів для телебачення стандартної чіткості. Рішення також дозволить почати вперше пропонувати послуги 4K телебачення через запущений в червні поточного року новий супутник Bulgariasat-1 - перший в болгарській історії геостаціонарній супутник зв'язку.

Угода стала продовженням довгострокової співпраці між компанією Ericsson і Bulsatcom - найбільшим провайдером послуг платного телебачення в Болгарії. Дві компанії співпрацюють вже протягом більше 10 років, забезпечуючи більше мільйона передплатників можливість доступу до понад 100 цифрових телеканалів і широкосмугового Інтернету.

Генеральний директор компаній Bulgaria Sat і Bulsatcom Максим Заяків каже: «Запуск супутника BulgariaSat-1 говорить про наш чіткий намір розширювати охоплення і масштаби розповсюджуваного нами контенту. Будучи давнім партнером Bulsatcom, компанія Ericsson послідовно надає нам кращі технології і рішення, що дозволяють пропонувати нашим передплатникам широкий спектр послуг та найрізноманітніший контент. Завдяки укладенню нової угоди, ми зможемо пропонувати користувачам розширений список послуг - а також можливість дивитися 4K контент - що підкреслює той рівень довіри, який у нас є по відношенню до технологій компанії Ericsson, що дає нам необхідні потужності і надійність, настільки затребувані нашими передплатниками».

Платформа Ericsson AVP 4000 побудована на першому в історії компанії чипі для обробки відео, розробленим для забезпечення високоякісної передачі HD і SD відео - як в стандарті MPEG-2, так і в стандарті MPEG-4 AVC, а також дає детально опрацьовану дорожню карту для операторів , бажаючих поповнити свій пакет рішень технологіями 4K і HDR. Системні кодери AVP 4000 від компанії AVP 4000 відповідають вимогам високоякісного системного кодування, що висуваються операторами IPTV, кабельними мережами і супутниковими платформами.

Арпад Джордан, глава відділу обробки, доставки медіа та медіа-рішень в компанії Ericsson, каже: «У міру зростання попиту на контент, записаний в надвисокій і 4K якості зображення, провайдерам послуг доводиться трансформувати свої системи доставки для підвищення надійності та ефективності їх роботи, що має гарантувати їх передплатникам обслуговування найвищої якості. Платформа для компресії AVP 4000 пропонує необхідну операційну гнучкість в силу своєї модульної конструкції, дозволяючи провайдерам послуг розширювати свої пропозиції каналів, рухаючись в сторону пропозиції контенту в більш високому дозволі. Завдяки нашому безперервній співпраці з Bulsatcom ми можемо запропонувати платформу кодування, що відповідає всім складним запитам, пов'язаних з обробкою контенту, які висуває сучасний медіа-ринок ».

Борис Скуратівський

- 19 вересня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 29.09.2017, 20:03 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Amazon анонсувала

нову приставку
Fire TV з підтримкою 4K і HDR




Компанія Amazon випускає на ринок вдосконалений сет-топ-бокс Fire TV, в якому реалізована підтримка
таких функцій, як 4K, HDR, Dolby Atmos, Alexa та ряду інших. Роздрібна ціна виробу становить 69,99 долара
.

Нова модель приставки Fire TV зовсім не схожа на попередні. Канув в лету корпус у вигляді шайби, що нагадує сет-топ-бокси Apple TV; йому на зміну прийшов абсолютно новий дизайн - пристрій став більш компактним і чимось схожим на Chromecast. Завдяки вбудованому HDMI-роз'єму, розширювач можна підключати безпосередньо до телевізора, економлячи місце під ним. Втім, пристрій все ж необхідно підключати додатковим шнуром до розетки мережі живлення.

У новій моделі Fire TV встановлений більш швидкий процесор від компанії Amlogic з чотирма ядрами типу Cortex-A53 з тактовою частотою 1.5 ГГц, а також графічний процесор Mali-450 MP3. Пристрій має 2 Гб оперативної пам'яті і 8 Гб вбудованої пам'яті для зберігання інформації. Все це дозволяє відтворювати потокові трансляції у стандарті 4К з частотою 60 кадрів в секунду і підтримкою HDR-10. В сет-топ-боксі також передбачена підтримка звукового стандарту Dolby Atmos, що не може не радувати тах щасливчиків, які мають сумісні з цим стандартом домашні кінотеатри. Однак, на відміну від нової моделі Apple TV 4K, в новому Fire TV відсутня підтримка стандарту Dolby Vision.


Amazon Fire TV 4K


Ще одна нова функція в пристрої - це підтримка так званої HD-антени. Даний аксесуар продається окремо і дозволяє дивитися на сет-топ-боксі програми кабельного телебачення - зокрема, такі як NBC і PBS. Тобто, користувачі нової приставки не будуть обмежені у своєму виборі виключно потоковими платформами.

Сет-топ-бокс Fire TV комплектується пультом голосового дистанційного керування Alexa Voice, що дає повний доступ до Alexa. Також він може працювати в парі з пристроями Amazon Echo, що дає вам можливість керувати вашим Fire TV, використовуючи систему Echo.

Нова модель Fire TV з'явиться у продажу з 25 жовтня, а її вартість у базовій комплектації складе 69,99 долара. Ви також зможете придбати приставку разом з пристроєм Echo Dot заплативши на 10 доларів більше - тобто, 79,99 долара. А якщо ви захочете купити сет-топ-бокс разом з HD-антеною, вам доведеться заплатити 74,99 долара.

Борис Скуратівський

- 29 вересня, 2017



RATVODДата: Субота, 21.10.2017, 12:11 | Повідомлення # 70
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Sky з наступного року почне трансляцію

UHD каналів в Італії і Німеччині




Керуючий директор відділу контенту для Європи в компанії Sky Гарі Дейві повідав відвідувачам виставки MIPCOM,
які прийшли послухати його програмний виступ в Sony UHD Theatre, про грандіозний успіх телебачення надвисокої чіткості (Ultra HD)
у Великобританії, а також пообіцяв, що вже в наступному році пропозиція Sky Q стане доступною також жителям Німеччини і Італії.


Дейві зазначив, що наявність UHD контенту було головною з трьох основних причин, які змушували клієнтів компанії оформляти підписку на послугу Sky Q, яка стоїть на 12 фунтів стерлінгів (13.50 євро) на місяць дорожче, а також повідомив, що станом на сьогоднішній день компанія Sky UK вже виробила більше 1 000 годин 4K контенту.

«Основні наші побоювання, особливо у випадку з прямою трансляцією футбольних матчів, полягали в складності обробки даних - дивно, наскільки швидко нам вдалося подолати цю проблему, нещодавно ми провели пряму трансляцію музичного фестивалю, а попереду - ще багато подібних телевізійних проектів», - сказав Дейві.

Він також підтвердив інформацію про те, що в наступному році буде збільшено бюджет на виробництво оригінального UHD контенту (не пов'язаного зі спортом) по всіх жанрах. А також зазначив, що додаткові витрати при виробництві UHD контенту досить швидко знижуються, здешевлюючи виробництво. Дейві повідомив, що UHD контент об'єднаний з технологією HDR і всі версії були випробувані в умовах лабораторії.

Борис Скуратівський

- 19 жовтня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 03.11.2017, 09:34 | Повідомлення # 71
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Sony представила знімальну систему 4K HDR


Sony HXC-FB80

Компанія Sony представила систему для виїзної та студійної відеозйомки у форматі 4K HDR.
Комплект включає в себе портативну головку HXC-FB80 і блок управління HXCU-FB80.


Камера забезпечує чутливість F12 на частоті 59,94 Гц і F13 на 50 Гц. Співвідношення сигнал/шум на рівні -60 дБ допомагає вести відеозапис в умовах низького освітлення. Як датчики використовуються три 2/3-дюймових сенсора типу CMOS Exmor. Підтримка платформи 3G-SDI дозволяє камері ефективно взаємодіяти з блоком управління при зйомці відео в форматі 1080p (50 кадрів/с).

Блок управління дозволяє вести зйомку в форматі 4K Ultra HD (3840 × 2160 пікселів) і забезпечує вивід відео через інтерфейс 12G-SDI на додаток до чотирьохканального 3G-SDI.

За даними Sony, камера і блок управління надійдуть у продаж в січні 2018 року. До літа 2018 го виробник обіцяє реалізувати в них підтримку стандарту розширеного динамічного діапазону Hybrid Log Gamma (HLG).

- 02.11.2017

RATVODДата: П`ятниця, 03.11.2017, 19:27 | Повідомлення # 72
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
МТРК «Мир» до 2022 року

перейде на
4K-мовлення




МТРК «Мир» до 2022 року планує перейти на мовлення
у форматі надвисокої роздільної здатності (4K / UHD).


Про це виданню Tvnews.by розповів представник МТРК «Мир» в Білорусі Володимир Перцов. «Починаємо переозброєння вже зараз, в 2018-2019 роках», - сказав він.

Володимир Перцов додав, що технологія 4К дасть можливість глядачам, які мають сучасні телеприймачі, у відмінній якості отримувати інформацію про країни Співдружності, насолоджуватися екранізацією художніх творів і дивитися найрізноманітніші програми.

«Теле-Супутнику» в прес-службі МТРК «Мир» не змогли підтвердити або спростувати слова Перцова про перехід на 4K-мовлення; відділ протягом двох днів не міг отримати відповідну інформацію від керівництва телерадіокомпанії.

Співробітник МТРК «Мир», який побажав залишитися невідомим, розповів «Теле-Супутнику», що такі розмови в компанії дійсно ведуться, проте подробиці йому невідомі.

Міжнародна мовна компанія «Мир» була створена в листопаді 1992 року. Відповідне рішення підписали глави Росії, Білорусії, України, Казахстану, Вірменії та інших країн з числа колишніх республік СРСР. Сьогодні до складу МТРК «Мир» входять телеканали «Мир», «Мир 24», «Мир HD», радіостанція «Мир» і інтернет-портал MIR24.TV.

- 03.11.2017



RATVODДата: Понеділок, 06.11.2017, 16:58 | Повідомлення # 73
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
UHD - стан індустрії в 2017 році



Телебачення і ТБ-індустрія в цілому сильно змінилися за останні роки.


Ми спостерігаємо за тим, як постійно зростають обсяги контенту, що переглядається на маленьких екранах (таких, як мобільні телефони, планшети і лептопи). Зокрема, на YouTube щодня проглядаються мільярди годин контенту, створеного, головним чином, непрофесійними авторами. Так чи є конкурентні переваги у «великого екрану», який стояв у вітальні, в світі, де стає все більше «маленьких екранчиків», а сам перегляд робиться все більш персоналізованих? Є. І вони пов'язані з якістю, - вважає Стів Планкет, технічний директор відділу послуг мовлення і медіа в Ericsson.

Телебаченню доводиться «підвищувати ставки», спираючись на подання глядачеві більш чітких, більш красивих картинок більшого формату з більш якісним звуком. Подібно до того, як кінематограф конкурував з телебаченням, представляючи більш видовищний контент. Ось тут і виходить на арену UHD - стандарт преміум-класу, який в найбільшій мірі здатний виконувати цю функцію. І, з огляду на внесок багатьох гравців галузі в його розвиток, даний стандарт досяг чималих успіхів за останні роки.

Спочатку основна суть даного стандарту полягала в більшому дозволі екрану - дозвіл 4K, однак пізніше до вирішення додалися такі функції як HFR, HDR, WCG і NGA. Органи стандартизації врахували дані зміни: слідом за випущеною консорціумом DVB технічною специфікацією для проведення Першої фази впровадження рівня UHD-1 була підготовлена ​​версія для Другої фази впровадження рівня UHD-1, в яку були внесені згадки функцій HFR, HDR і NGA. Альянс UHD представив бренд UltraHD Premium, який повинен допомогти споживачам у виборі нових телевізорів, позбавивши їх від сумнівів, пов'язаних з плутаниною між багатьма абревіатурами, пов'язаними з UHD, і необхідності ставити безліч питань продавцю.

Однак сам по собі телевізор - це лише вершина айсберга, що забезпечує виведення UHD-контенту на позицію мейнстріму, яка сьогодні належить HD-контенту. Змінюватися доводиться всьому, що має якесь відношення до доставки якісного контенту на ці екрани - починаючи від камер, каналів дистрибуції, інструментів виробництва, кодеків, систем зберігання матеріалів, графічних систем і закінчуючи навичками інженерів і творчих співробітників.

І тут виникає маса проблем. Коли мова йде про 4K, то ми, в першу чергу, говоримо про великі розміри файлів, потоків і супутніх параметрів - бітрейт зростає до 12 гігабіт на секунду в базовій формі, використовуваної в виробничих лініях, і до приблизно 25 мегабіт в секунду в компрессірованних потоках для індивідуальних призначених для користувача пристроїв. А значить, доводиться думати про широкі каналі для пропускання потоків і ємностях для зберігання інформації.

По всій галузі довелося модернізувати виробничі потужності, розширювати доступні ємності. І це збіглося в часі з процесом переходу від SDI до IP і необхідністю прийняття складних рішень. Наприклад - чи варто ініціювати створення IP-каналів з високим бітрейтом або ж залишатися консерваторами, використовуючи інфраструктуру Quad 3G-SDI.

У файловому секторі також необхідно зробити вибір між кодеками і бітрейтами. UHD-матеріал може мати бітрейт від 150 до 500 мегабіт в секунду - а це значить створюються великі за розміром файли, а також безліч пов'язаних з цим проблем - таких, як питання обробки, зберігання та передачі.

Дозвіл 4K - це лише один з компонентів стандарту UHD, і багато, зокрема, впевнені в тому, що основний візуальний ефект стандарту пов'язаний з використанням функції HDR - розширеного динамічного діапазону. Збільшення «дистанції» між максимальними показниками темного і світлого дає нові можливості для роботи. А з урахуванням розширеної колірної гами UHD, затвердженої стандартом BT.2020, виникає цілий ряд завдань, які пов'язані більше з творчої складової, ніж з інфраструктурної. Яким чином артисти можуть використовувати даний формат для того, щоб створити більший ефект для аудиторії?

Потрібні зовсім нові навички в цілій низці сфер - починаючи від установки світла при зйомці до градації кольору під час пост-продакшн.

З технічної точки зору існує необхідність збереження при компресії творчих задумів автора контенту. Для коректного відображення контенту на екрані потрібно передача додаткової інформації, і для цього існує безліч технологій - таких, як PQ і HLG. І це створює проблеми сумісності для виробників побутової електроніки, яким доводиться враховувати ці різні принципи і стандарти, прийняті різними постачальниками продукту. Крім того, додаткові складності постають і перед мовниками, яким доводиться додавати ці нові формати до вже існуючих HD і SD.

Однак, якщо не враховувати всі ці закулісні проблеми - виникає питання про те, наскільки для глядача важливі якість і спосіб подання контенту? Дослідження глядацьких переваг говорить про те, що нам подобаються картинки кращої якості. Саме це стало основною рушійною силою при міграції глядача в HD і, схоже, зіграє важливу роль для переходу до UHD. Ось чому нові гравці ринку готують всі свої нові матеріали в «істинному UHD». Перехід від HD до UHD, мабуть, може зайняти менше часу, ніж пішло на перехід від SD до HD. Ціни UHD сумісних телевізорів преміум-класу знижуються швидкими темпами. Природно, що люди, які купують такі телевізори, горять бажанням отримувати UHD-контент, і чинять тиск на мовників і виробників контенту, яким доводиться відповідати на їхні запити.

Минуло вже більше 10 років з того дня, коли почали мовлення перші HD-канали. За цей час HD-контент перетворився з преміального в стандартний продукт. Так чому ж така ж доля не може чекати UHD? Крім того, є ж і інші причини. Функція віртуальної реальності наближає екрани до сітківки наших очей - якщо раніше вони розташовувалися на відстані метрів, то тепер - на відстані міліметрів. HD-контент з такої відстані виглядає не дуже добре - приблизно так само, як виглядає SD-контент на екрані з діагоналлю в 60 дюймів. А значить - в разі успіху формату віртуальної реальності, 4K стане його обов'язковим супутником.

Телевізійній індустрії ще належить подолати цілий ряд перешкод технічного, творчого і фінансового характеру, перш ніж UHD стане по-справжньому стандартом нового покоління, однак, схоже, що вона робить чималі успіхи в русі в цьому напрямку.

Борис Скуратівський

- 06 листопада, 2017



RATVODДата: Субота, 11.11.2017, 11:44 | Повідомлення # 74
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ізраїльський оператор супутникового телебачення

створює
UHD / HDR канал




Компанія YES, яка є провідним провайдером послуг безпосереднього мовлення супутникових телеканалів в Ізраїлі,
має намір запустити UHD-канал з живим ефіром і звернулася до компанії Harmonic з проханням посприяти даного проекту.


Компанія YES використовує платформу програмного кодування Electra від Harmonic, яка забезпечить доставку більш ніж 1 мільйону абонентів YES високоякісного відеоконтенту, стисненого за допомогою кодека HEVC, в потоці з низьким бітрейтом.

Система Electra VS, розроблена компанією YES, дозволяє мовцеві приймати і компресувати живі SDI- і IP-потоки в стандарті UHD. Платформа Electra є основою великого робочого процесу по доставці живого відео від компанії Harmonic, який передбачає також використання процесора відеопотоків ProStream X для кодування DVB-CSAV3 і системи управління мережею NMX.

У компанії YES заявляють, що створення власного UHD-каналу стане відповіддю на зростаючий в глядацькому середовищі попит на UHD / HDR контент.

Борис Скуратівський

- 10 листопада, 2017

RATVODДата: Неділя, 14.01.2018, 14:20 | Повідомлення # 75
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Dune HD представив сет-топ бокси

на процесорах
Amlogic



ТВ-приставка Dune HD Neo 4K T2 (фото: Dune HD)

Тайванський виробник Dune HD представив сет-топ бокси на процесорах Amlogic.


Новинки отримали відеовихід HDMI 2.0a, можливість відтворення відео формату 4K (60 кадрів/с), підтримку високого динамічного діапазону (HDR) і стандарту BT.2020, повідомляє ресурс CNXSoft.

Модель Dune HD Neo 4K поєднує функціонал ТВ-приставки на базі ОС Android і медіаплеєра. В основу новинки покладено процесор Amlogic S905X, 1 Гб оперативної і 8 Гб постійної пам'яті. Засоби комунікації представлені бездротовими модулями Bluetooth, Wi-Fi 802.11ac, а також провідним портом Ethernet 100 Мбіт/с.

Dune HD Neo 4K T2 може приймати сигнал DVB-T / T2 / C, крім того, використовує процесор Amlogic S905D. Інші характеристики аналогічні описаної вище моделі.

Приставка Dune HD Neo 4K T2 Plus отримала збільшений обсяг ОЗУ (2 Гб) і ПЗУ (16 Гб). В іншому вона є копією Dune HD Neo 4K T2.

На додаток до функцій медіаплеєра Dune HD Sky 4K Plus здатний приймати сигнал кабельного і супутникового ТБ. На корпусі є слот CI / CI + для установки модуля умовного доступу. Об'єм оперативної пам'яті 2 Гб, постійної - 16 Гб. Крім того, користувач має право встановити в сет-топ бокс накопичувач формфактора 2,5 дюйма, для чого передбачено відповідне монтажне місце. Порт локальної мережі підтримує гігабітну швидкість.

Преміальну модель Dune HD Pro 4K оснастили чіпом Realtek RTD1295, підтримкою Blu-ray 3D і HD-аудіо. Обсяг ОЗУ дорівнює 2 Гб, ПЗУ - 16 Гб. Постійну пам'ять нескладно розширити флешкою ​​з USB 3.0 або жорстким диском з SATA-інтерфейсом.

- 11.01.2018

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024